Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Hoe Kies je de Beste Automatische Voerbak voor je Kat?

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

Er zijn soms momenten in het leven dat het lastig is om je kat op tijd eten te geven. Je komt te laat thuis door werk of je bent een hele dag op pad met vrienden. De beste automatische voerbak voor je kat biedt hierbij de oplossing!

Ik heb zo'n automatische voerbak gekocht en sindsdien heeft mijn liefste viervoeter nooit meer een lege maag. Wil je het ook eens proberen? Lees dan gauw verder!

Waarom een automatische voerbak voor je kat aanschaffen?

Heb je één of meerdere katten in huis? Dan zijn er genoeg redenen om over te stappen naar een automatische voerbak.

Ten eerste voorkom je overvoeding. De automatische voerbak zorgt dat je kat de juiste hoeveelheid voer binnenkrijgt en verdeelt dit gedurende de dag. Het is bovendien mogelijk om deze tijden zelf in te stellen. Je hebt hier geen omkijken naar en hoeft ook niet thuis te zijn.

Wanneer je een onregelmatig leven hebt, dan is het lastig om je kat dagelijks rond dezelfde tijd eten te geven. Het regelmatige voedingspatroon van een automatische voerbak zorgt ervoor dat je kat minder stress ervaart. 😸

Heb je meerdere katten in huis? Dan is een automatische voerbak al helemaal onmisbaar. Je bespaart hiermee een hoop moeite en tijd.

Wil je dat je kat niet op bepaalde plekken komt wanneer je van huis bent? Overweeg dan de beste kattenverjager.

No products.

Koopgids: hoe kies ik de beste automatische voerbak voor de kat?

Ben je op zoek naar de beste automatische voerbak voor je kat? Scroll dan vooral verder. Hieronder som ik de belangrijkste eigenschappen op, zodat je een weloverwogen beslissing neemt. Binnenkort heb je een vrolijke kat in huis! 👇🏻

Capaciteit

Laten we beginnen bij de capaciteit van de voerbak. Dit bepaalt hoe vaak je de voerbak moet bijvullen. Nu is het aan jou om dit te beslissen.

De beste exemplaren hebben een capaciteit van 5 liter of meer (droogvoer). Een kat kan daar een complete maand van eten! Kijk wel naar de productbeschrijving, want het voer moet een lange periode vers blijven. Droogvoer blijft het langste vers met een ingebouwde vochtontrekker.

Het nadeel van een grote capaciteit is het formaat van de automatische voerbak voor je kat. Dit is een flink apparaat, die je niet snel mist in de keuken...

Automatische voerbakken voor katten vergelijken

No products.

Voermechanisme

Automatische voerbakken zijn in verschillende categorieën onder te verdelen. Het voer kan op drie verschillende manieren aan je kat gegeven worden.

Zwaartekracht

Dit type voerbak bevat weinig poespas. Het is een eenvoudige techniek die werkt met zwaartekracht. Bovendien heeft deze bak geen stroom nodig. Zoek je een snelle oplossing voor weinig geld? Dan is dit de voerbak die je moet hebben.

Wordt je kat érg enthousiast van eten? Dan sla je deze beter over. Katten zijn slim en het is gemakkelijk voor ze om dit type voerbakken omver te gooien, zodat ze bij al het voer komen.

Digitale timer

Volgt je kat een streng voedingsschema vanwege gezondheidsproblemen of heb je een onregelmatig leven? Dan is een automatische voerbak met digitale timer een geweldige oplossing. Je stelt eenvoudig de tijden en hoeveelheden in. Zelfs één maaltijd is in kleine porties onder te verdelen.

Via een app

Wil je maximale controle en de mogelijkheid om de voerbak op afstand te bedienen? Ga voor een automatische voerbak die verbinding maakt met een app. Installeer de app op je smartphone en bepaal wanneer je kat te eten krijgt, ook wanneer je ver van huis bent. Je hebt hiervoor wel een internetverbinding nodig.

Zo'n app geeft daarnaast nog meer voordelen. Is het voer bijna op? Dan krijg je een melding op je telefoon. Ook is het mogelijk om het voerschema bij te houden, waardoor je een complete voergeschiedenis krijgt.

Type voer

Geef jij je kat droogvoer, natvoer of beide? Voor iedere situatie is een geschikte automatische voerbak beschikbaar.

Een automatische voerbak voor droogvoer geeft je kat wekenlang te eten. Het voer blijft vers door het afgesloten reservoir. Ben je een paar dagen van huis? Dan is dit dé ideale oplossing.

Een exemplaar geschikt voor natvoer geeft je kat ongeveer 4 tot 6 maaltijden. Dat komt doordat natvoer eerder bederft. Houd er ook rekening mee dat een automatische voerbak voor natvoer vaker schoongemaakt moet worden en daardoor meer aandacht vraagt.

Er zijn ook voerbakken waarbij een combinatie mogelijk is. Dat is fijn wanneer je je kat graag een mix van beide geeft of wanneer je de flexibiliteit wilt om te variëren.

Kat kijkt omhoog.

Gebruiksgemak

Je wilt een product dat makkelijk is in gebruik. Laten we beginnen bij het materiaal. Heb je een vaatwasser? Kies voor een voerbak van roestvrij staal. Dit materiaal is geschikt voor de vaatwasser en dat is fijn, want je moet de voerbak regelmatig schoonmaken.

Of je kiest voor een doorzichtig exemplaar. Daardoor zie je in een oogopslag hoeveel brokjes er nog in het reservoir zitten.

Daarnaast is de bediening van iedere voerbak net iets anders. Heeft het een display met knoppen? Werkt het samen met een app? Voor maximale flexibiliteit is het beter wanneer beide opties beschikbaar zijn.

Voedingstype

Een automatische voerbak heeft stroom nodig, behalve als je gaat voor een exemplaar dat werkt met zwaartekracht. Koop je een voerbak met digitale timer of app? Dan kies je tussen batterijen of een snoer.

Een exemplaar met snoer heeft nooit lege batterijen. Het nadeel is wel dat er een stopcontact in de buurt moet zijn. En wat als de stroom uitvalt? Welke optie je ook kiest, het belangrijkste is dat er een noodstroombatterij is. Door deze oplossing hoeft je kat niet onnodig honger te lijden.

Handige extra's

Sommige functies zijn niet noodzakelijk, maar zijn wel handig. Ik heb de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet:

Camera

Een camera is handig wanneer je ver van huis bent. Het stelt je in staat om te controleren of alles nog in orde is. Of je gebruikt de camera wanneer je je harige vriendje mist! De beste modellen bevatten zelfs nachtzicht en bewegingsdetectie. Het is logisch dat je hiervoor ook meer betaalt.

Microfoon en spraakopname

Een automatische overbak met microfoon en spraakopname zijn handig voor katten met verlatingsangst. Laat bijvoorbeeld een bericht achter of zet de microfoon aan om met je kat te praten.

De 5 beste automatische voerbakken voor katten onder elkaar

No products.

Veelgestelde vragen over automatische voerbakken voor katten

Vragen over de automatische voerbakken voor katten? Hieronder staan de meestgestelde vragen op dit moment. Staat je vraag er niet bij? Geef dit dan aan ons door!

Hoe vaak moet je een kat eten geven?

Het beste is om je kat 3 tot 4 kleine maaltijden per dag te geven. Hierdoor eet de kat met meer rust en blijft hij of zij gedurende de dag energiek en alert. De hoeveelheid hangt af van onder andere het gewicht van je kat.

Is een automatische voerbak voor katten geschikt voor meerdere katten?

Het is aan te raden om voor iedere kat een eigen voerbak te kopen. De katten zijn misschien niet even snel, waardoor het kan zijn dat het voer door één kat wordt opgegeten en de andere nog honger heeft. Door ze een eigen automatische voerbak te geven voorkom je dit probleem.

Hoe maak je een automatische voerbak schoon?

Pak de gebruiksaanwijzing erbij en controleer of de voerbak in de vaatwasser mag. Sommige exemplaren bestaan uit losse onderdelen die gemakkelijk in de vaatwasser passen. Kan dit niet of was je liever met de hand af? Dat is ook geen probleem! Maak een warm sopje en veeg de voerbak schoon met een doek.

Wat kost een goede automatische voerbak voor je kat?

De prijs van een automatische voerbak voor je kat ligt ongeveer tussen de € 20 en € 150. Welke hiervan het beste werkt? Dat is afhankelijk van de behoeften van je kat. Katten met een streng dieet hebben bijvoorbeeld het meeste baat bij een digitale timer. Ook het bijhouden van een voedingsschema is dan een pluspunt.

Conclusie

Ik hoop dat het nu makkelijker is voor je om te beslissen over de beste automatische voerbak voor je kat. Met een goed exemplaar bespaar je een hoop gedoe en weet je zeker dat je kat op tijd zijn of haar eten krijgt.

Bekijk ook de top 5 favorieten van vandaag, want hier zit voor iedere kat wel iets bij. Bedankt voor het lezen! Heb je nog vragen of aanvullingen? Laat dan hieronder een reactie achter.

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Rowena is 28 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zich zelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van reizen, haar hond, en familie en vrienden!
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2023 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross