Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Altijd in Contact met de Beste Walkietalkie

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min leestijd

Het kiezen van de beste walkietalkie lijkt misschien eenvoudig, maar wist je dat de reikwijdte en frequentieband cruciaal zijn voor jouw communicatiebehoeften?! Laten we samen ontdekken hoe je de beste keuze maakt, rekening houdend met jouw specifieke situatie.

Wat zijn de beste walkietalkies van 2024?

Dit zijn de 5 beste walkietalkies volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste walkietalkie van 2024

1. Beste Walkie talkie: Wishouse Rechargeable Walkie Talkies

1. Beste Walkie talkie: Wishouse Rechargeable Walkie Talkies

Belangrijke specificaties:

Aantal kanalen: 128

De Wishouse oplaadbare Walkie Talkies zijn een topkeuze op de walkie-talkie markt, met een mix van functies en prestaties die indruk maakt. Met een bereik van maximaal 35 mijl bieden deze walkie-talkies naadloze communicatie in verschillende situaties, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor buitenavonturen, kinderactiviteiten en zelfs stadsgebruik. De mogelijkheid om te synchroniseren met smartphone-apps voegt een modern tintje toe, waardoor ze nog veelzijdiger worden.

Een opvallende eigenschap van de Wishouse oplaadbare Walkie Talkies is hun aanpasbaarheid voor kinderen. Deze walkie-talkies zijn speciaal ontworpen voor kinderen, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn en een extra laag veiligheid en plezier bieden voor hun activiteiten.

In vergelijking met andere modellen zoals de Midland X-Talker T71VP3, de Rocky Talkie en de Cobra Electronics USCobra ACXT1035R FLT, blinken de Wishouse oplaadbare Walkie Talkies uit als een budgetvriendelijke keuze met een concurrerend bereik. Terwijl de Midland X-Talker T71VP3 betaalbaarheid biedt en de Rocky Talkie robuuste duurzaamheid heeft, biedt het Wishouse model een uitstekend bereik tegen een aantrekkelijke prijs.

Kortom, de Wishouse oplaadbare Walkie Talkies zijn een veelzijdige en kosteneffectieve optie, die uitblinkt in het bieden van een robuust communicatiebereik en gebruiksvriendelijke functies. Als een gebruiksvriendelijke, langeafstandsoplossing is de Wishouse oplaadbare Walkie Talkies een topkeuze voor gezinnen, buitenliefhebbers en iedereen die behoefte heeft aan duidelijke en betrouwbare communicatie over lange afstanden.

Voordelen Wishouse Rechargeable Walkie Talkies
 • Bereik tot 35 mijl, voor duidelijke communicatie over aanzienlijke afstanden
 • Aanpasbaarheid voor kinderen, waardoor ze gemakkelijk te gebruiken zijn en een extra laag veiligheid en plezier bieden voor kinderactiviteiten
 • Budgetvriendelijke keuze met een concurrerend bereik, gericht op gebruikers die betrouwbare communicatie over lange afstanden zoeken zonder de bank te breken

2. Motorola T100 Talkabout

2. Motorola T100 Talkabout

Belangrijke specificaties:

Aantal handsets: 2
Meegeleverde accessoires: Geen meegeleverde accessoires
Indicatie range outdoors: 4000 m
Aantal kanalen: 16
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)
Kanaalscan-functie: Ja
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0

De Motorola T100 Talkabout walkietalkie is een compacte en kleurrijke handheld radio die indrukwekkende prestaties biedt. Ondanks zijn kleine formaat heeft het standaard weers- en duurzaamheidstests doorstaan en biedt het een bereik tot 16 mijl. Volgens Outdoor Gear Lab "onderscheidt het zich als een van de kleinste radio's met voldoende prestaties op alle fronten," waardoor het een goede keuze is voor wie op zoek is naar een eenvoudige handheld radio. Deze walkietalkie heeft 22 kanalen, oproeptonen, scannen naar beschikbare kanalen, knipperende waarschuwing voor een lege batterij en een toetsenblokkering, wat voorziet in verschillende communicatiebehoeften.

Het compacte ontwerp, lange batterijduur en gebruiksgemak maken de T100 ideaal voor casual gebruik, vooral voor kinderen of hobbyisten. Het werkt op 22 FRS- en GMRS-kanalen en biedt verschillende bereiken afhankelijk van het landschap. De radio beschikt ook over automatische squelch en instelbaar volume, wat de gebruiksvriendelijkheid verder verbetert. Echter, zoals vermeld in de beoordelingen, ontbreekt het aan privacycodes en kan het in bepaalde omgevingen storing ondervinden, waardoor het minder geschikt is voor professioneel of zakelijk gebruik.

In vergelijking met soortgelijke producten biedt de T100 beter bereik voor zijn formaat. Het maakte een oproep op een afstand van 2,2 mijl in onbelemmerde tests, waarmee het zich onderscheidt als een van de kleinste radio's met voldoende prestaties op het gebied van bereik en duurzaamheid. Desondanks is het belangrijk op te merken dat het bereik iets korter is dan gemiddeld in heuvel- en slechtweertesten. Het communicatiebereik wordt beïnvloed door het terrein en de omstandigheden, en het blijkt helemaal niet te zenden wanneer het buiten bereik is in plaats van een onderbroken transmissie te leveren.

In vergelijking met andere walkietalkies onderscheidt het zich als een budgetvriendelijke optie met essentiële functies, waardoor het geschikt is voor casual gebruik. Hoewel het niet de geavanceerde functionaliteiten van duurdere modellen biedt, maken de eenvoud, lichtgewicht ontwerp en goede batterijduur het een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudig en betrouwbaar communicatiemiddel. Het is belangrijk om te overwegen dat de T100 mogelijk niet de beste keuze is voor professioneel gebruik of omgevingen met veel storing.

In een markt met een breed scala aan walkietalkies onderscheidt de Motorola T100 Talkabout zich door zijn compacte ontwerp, essentiële functies en budgetvriendelijke karakter. Het slaat een balans tussen prestaties en betaalbaarheid en is geschikt voor gebruikers die eenvoud en betrouwbaarheid hoog in het vaandel hebben staan. Echter, de beperkingen op het gebied van privacycodes en mogelijke storing moeten zorgvuldig worden geëvalueerd op basis van het specifieke gebruik. Zoals Outdoor Gear Lab benadrukt, is het "een goede keuze voor wie op zoek is naar een eenvoudige handheld radio."

Voordelen Motorola T100 Talkabout
 • Compact en kleurrijk ontwerp
 • Lange batterijduur
 • Goede prestaties voor zijn formaat
Nadelen Motorola T100 Talkabout
 • Gebrek aan privacycodes
 • Kan interferentie ondervinden in bepaalde omgevingen
 • Korter bereik in heuvel- en slechtweertesten

3. Huaker Kids Walkie Talkies

3. Huaker Kids Walkie Talkies

Belangrijke specificaties:

De Huaker Kids Walkie Talkies zijn krachtpatsers met een compact ontwerp, helder geluid en een bereik van 3 mijl op open terrein, ideaal voor kinderen van 3-12 jaar. Deze walkie talkies zijn geschikt voor zowel binnen- als buitenactiviteiten, met een VOX-functie voor handsfree communicatie en een handige zaklamp. Met een indrukwekkende beoordeling van 4,4 van de 5 sterren uit 4.315 beoordelingen, zijn ze een betrouwbare keuze. "De Huaker Kids Walkie Talkies zijn geweldig voor kinderen en perfect voor kamperen en wandelen," omdat ze zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen, wat veiligheid en duurzaamheid garandeert. Ze vereisen 4 AAA-batterijen, hebben afmetingen van 5,71 x 2,17 x 0,98 inch en wegen 9,1 ounce, waardoor ze een draagzame en lichtgewicht oplossing bieden voor kinderavonturen.

In vergelijking met andere walkie-talkies op de markt, zijn de Huaker Kids Walkie Talkies scherp geprijsd op $26,99 voor een pakket van 3, waardoor ze een opvallende budgetoptie zijn voor ouders die op zoek zijn naar kwaliteit en betaalbaarheid. De 30-dagen retourgarantie van het product zorgt voor extra gemoedsrust voor potentiële kopers. Echter, het product heeft te maken met stevige concurrentie van andere top walkie-talkies die functies bieden zoals synchronisatie met smartphone-apps, privacycodes, NOAA-meldingen en aanzienlijk langere bereiken, tot wel 35 mijl. Deze functies zijn gericht op verschillende behoeften en gebruiksituaties, en de Huaker Kids Walkie Talkies schitteren in hun niche van specifiek ontworpen voor kindergebruik, met een balans tussen functionaliteit en gebruiksgemak.

De Huaker Kids Walkie Talkies hebben een niche gecreëerd door uit te blinken in het bieden van een kindvriendelijke, duurzame en betaalbare communicatieoplossing. Hoewel ze misschien niet kunnen tippen aan de geavanceerde functies en langere bereiken van sommige high-end walkie-talkies, maakt hun focus op veiligheid, eenvoud en betrouwbaarheid ze tot een topkeuze voor ouders die op zoek zijn naar een betaalbaar communicatiemiddel voor de avonturen van hun kinderen. De belangrijkste functies van het product, zoals de VOX-functie en zaklamp, maken het een praktische metgezel voor kamperen, wandelen en andere buitenactiviteiten. Desalniettemin kunnen potentiële kopers die op zoek zijn naar geavanceerde functies en langere bereiken meer geschikte opties vinden binnen het bredere scala aan walkie-talkies die op de markt verkrijgbaar zijn.

Voordelen Huaker Kids Walkie Talkies
 • Het ontwerp is compact en handzaam.
 • Het geluid is helder en duidelijk.
 • Het bereik is tot 3 mijl op open terrein buitenshuis.
Nadelen Huaker Kids Walkie Talkies
 • Er is stevige concurrentie van walkie-talkies met geavanceerde functies zoals synchronisatie met smartphone-apps en langere bereiken.

4. QNIGLO Walkie Talkies with FM

4. QNIGLO Walkie Talkies with FM

Belangrijke specificaties:

De QNIGLO Walkie Talkies met FM zijn een veelzijdige communicatieoplossing die geschikt is voor verschillende scenario's. In tegenstelling tot sommige walkie talkies die zijn ontworpen voor specifieke gebruikssituaties, zoals buitenavonturen of waterbestendigheid, biedt het QNIGLO-model een uitstekende prestatie voor algemeen gebruik. De naadloze communicatiemogelijkheden maken het een betrouwbare keuze voor gezinnen, buitenactiviteiten en zelfs overlevingsscenario's.

Forbes Personal Shopper benadrukt het belang van betaalbaarheid en duurzaamheid, dat zijn belangrijke eigenschappen van de QNIGLO Walkie Talkies. De Walkie Talkies worden geprezen om hun gebruiksgemak, waardoor ze geschikt zijn voor personen die misschien niet zo technisch onderlegd zijn. De Rocky Talkie, hoewel ontworpen voor buiten gebruik, kan duur zijn en vooral essentieel zijn voor avontuurlijke activiteiten, waardoor de QNIGLO een meer budgetvriendelijke optie is voor algemeen gebruik.

Field and Stream benadrukt de behoefte aan duurzame, langdurige walkie talkies, met name in uitdagende buitenomgevingen. De QNIGLO Walkie Talkies voldoen aan deze criteria met hun robuuste constructie en lange batterijduur, waardoor ze geschikt zijn voor gezinsgebruik en diverse buitenactiviteiten.

De QNIGLO Walkie Talkies onderscheiden zich door een betrouwbare communicatieoplossing te bieden voor algemeen gebruik, waarbij een evenwichtige benadering wordt gehanteerd tussen betaalbaarheid, duurzaamheid en prestaties. Hoewel sommige modellen uitblinken in specifieke omgevingen of geavanceerde functies hebben voor bepaalde activiteiten, bieden de QNIGLO Walkie Talkies een praktische en budgetvriendelijke optie voor alledaagse communicatiebehoeften.

De QNIGLO Walkie Talkies tonen hun kracht in het zijn van een veelzijdige en budgetvriendelijke communicatieoplossing, waardoor ze ideaal zijn voor gezinsgebruik en algemene buitenactiviteiten. Hun gebruiksgemak, duurzaamheid en betaalbaarheid onderscheiden hen op de walkie talkie markt, waardoor ze de eerste keuze zijn voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbaar en eenvoudig communicatiemiddel.

Het is echter belangrijk op te merken dat de QNIGLO Walkie Talkies mogelijk niet de geavanceerde functies of gespecialiseerde mogelijkheden bieden die te vinden zijn in sommige duurdere modellen, zoals een groter bereik of specifieke weerbestendigheid. Voor degenen die walkie talkies nodig hebben die zijn afgestemd op extreme buitenactiviteiten of specifieke omgevingen, kunnen andere opties zoals de Rocky Talkie of de Cobra Electronics ACXT1035R FLT, met hun geavanceerde functies en robuuste ontwerpen, meer geschikt zijn.

Samengevat, de QNIGLO Walkie Talkies met FM vallen op als een veelzijdige en budgetvriendelijke communicatieoplossing, waarbij een balans wordt geboden tussen betaalbaarheid, duurzaamheid en algemene prestaties. Hoewel ze mogelijk niet de gespecialiseerde functies hebben van sommige concurrenten, maakt hun gebruiksgemak en praktische bruikbaarheid ze een uitstekende keuze voor alledaagse communicatiebehoeften. Zoals Forbes Personal Shopper opmerkt, "naadloze communicatie leveren," de QNIGLO Walkie Talkies maken deze belofte waar, waardoor ze een betrouwbare en toegankelijke optie zijn voor een breed scala aan gebruikers.

Voordelen QNIGLO Walkie Talkies with FM
 • Veelzijdige communicatieoplossing geschikt voor verschillende scenario's
 • Budgetvriendelijke optie voor algemeen gebruik
 • Gebruiksvriendelijk, geschikt voor mensen die misschien minder technisch onderlegd zijn
Nadelen QNIGLO Walkie Talkies with FM
 • Biedt mogelijk geen geavanceerde functies of gespecialiseerde mogelijkheden die te vinden zijn in sommige duurdere modellen
 • Niet op maat gemaakt voor extreme buitenactiviteiten of specifieke omgevingen

5. Arcshell Rechargeable Long Range Two-Way

5. Arcshell Rechargeable Long Range Two-Way

Belangrijke specificaties:

De Arcshell Oplaadbare Lange Afstand Portofoons met Oortje hebben lof gekregen vanwege hun veelzijdigheid en betrouwbare communicatie. Met een beoordeling van 4,4 van de 5 sterren uit 1.628 beoordelingen, bieden deze walkie talkies handsfree bediening met VOX, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende activiteiten en professioneel gebruik. De meegeleverde oplaadbare lithium-ion batterij en oortje met ingebouwde microfoon dragen bij aan hun praktische bruikbaarheid, waardoor ze een kosteneffectieve keuze zijn. Klanten hebben indrukwekkende langeafstandscommunicatie gemeld, met betrouwbare prestaties tot 5 mijl in gebieden met minimale obstructies, wat hun effectiviteit in diverse omgevingen onderstreept.

De Arcshell radio's zijn verkrijgbaar in verschillende pakketopties, waaronder een 3-pack en een 4-pack, om te voldoen aan uiteenlopende gebruikersbehoeften. Ze hebben een frequentiebereik van 406,1-470 MHz en 16 kanalen, wat flexibiliteit biedt in communicatie. Elke radio is uitgerust met een 1500mAh oplaadbare Li-ion batterij met een USB Type-C oplaadpoort en een oplaaddock, waardoor handig opladen gegarandeerd is. De hoogwaardige ingebouwde luidspreker, push-to-talk knop en oortjes in enkele stijl verbeteren de gebruikerservaring, waarbij de aandacht voor detail in hun ontwerp wordt benadrukt.

In vergelijking met andere langeafstands-walkie talkies bieden de Arcshell radio's een overtuigende balans van functies. Hoewel de Rocky Long Range Walkie Talkie en de Motorola MH230R Walkie Talkie uitblinken in robuustheid en heldere communicatie over verschillende terreinen, springen de Arcshell radio's eruit vanwege hun oplaadbare aard en meegeleverde oortjes, wat een extra laag van gemak toevoegt. Aan de andere kant heeft de Uniden SX507-2CKHS Walkie Talkie een indrukwekkend communicatiebereik van 50 mijl en een waterdicht ontwerp, maar de Arcshell radio's bieden een praktisch en kosteneffectief alternatief met hun gerapporteerde betrouwbare 5-mijls bereik en veelzijdige toepassingen.

De Arcshell Oplaadbare Lange Afstand Portofoons met Oortje vormen een overtuigende optie voor degenen die betrouwbare communicatie zoeken in uiteenlopende scenario's. Hun praktische functies, zoals handsfree bediening, oplaadbare batterijen en meegeleverde oortjes, positioneren ze als een veelzijdige keuze voor activiteiten variërend van familiecamping tot commerciële bouw- en beveiligingsteams. Het is echter belangrijk op te merken dat hoewel deze radio's bewonderenswaardig presteren in verschillende omgevingen, hun bereik mogelijk beperkt is in sterk belemmerde gebieden.

Tot slot bieden de Arcshell Oplaadbare Lange Afstand Portofoons met Oortje een kosteneffectieve en praktische oplossing voor langeafstandscommunicatiebehoeften. Hun betrouwbare prestaties, doordacht ontwerp en meegeleverde accessoires maken ze tot een opvallende keuze op de markt, waarbij hun geschiktheid voor een breed scala aan scenario's wordt benadrukt. Hoewel ze misschien niet het langste communicatiebereik hebben, maakt hun balans van functies en praktisch nut ze tot een overtuigende optie voor gebruikers die betrouwbare walkie talkies zoeken voor diverse toepassingen.

Voordelen Arcshell Rechargeable Long Range Two-Way
 • Veelzijdige en betrouwbare communicatie
Nadelen Arcshell Rechargeable Long Range Two-Way
 • Bereik kan beperkt zijn in sterk bebouwde gebieden
 • Niet de langste communicatieafstand
walkietalkie op houten ondergrond, vooraanzicht

Veelgestelde vragen over walkietalkie

Hier behandel ik de vragen en opmerkingen over walkietalkie. Heb je zelf nog vragen met betrekking tot dit onderwerp? Dat horen we graag in het formulier onderaan de pagina!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste walkietalkie?

Wat de Consumentenbond de beste walkietalkie vindt, is nog onbekend. Als daar verandering in komt, dan lees je dat hier.

Wat is het verschil tussen VHF- en UHF-frequenties bij walkietalkie?

Het verschil tussen VHF- en UHF-frequenties bij walkietalkie is cruciaal voor jouw communicatiebehoeften. Hieronder vind je de belangrijkste verschillen:

 • VHF (very high frequency):
  • Frequentiebereik: 30 MHz tot 300 MHz.
  • Ideaal voor gebruik in open gebieden met weinig tot geen obstakels.
  • Golflengtes zijn langer, waardoor ze verder kunnen reizen.
  • Minder geschikt voor stedelijke omgevingen met veel gebouwen.
 • UHF (ultra high frequency):
  • Frequentiebereik: 300 MHz tot 3 GHz.
  • Perfect voor gebruik in dichtbebouwde of beboste gebieden.
  • Golflengtes zijn korter, wat beter is voor het doordringen van obstakels, zoals muren.
  • Biedt meer kanalen en is daardoor flexibeler in drukke omgevingen.

Kies VHF voor lange afstanden in open ruimtes en UHF voor complexe terreinen of binnen gebruik. Jouw keuze hangt af van waar en hoe je de walkietalkie plant te gebruiken.

Hoe bepaal ik het benodigde bereik voor mijn walkietalkie?

Om het benodigde bereik voor jouw walkietalkie te bepalen, volg je deze stappen:

 1. Bepaal het gebruik. Vraag jezelf af waar je de walkietalkie gaat gebruiken. Is het voor wandeltochten in de natuur of voor communicatie op een bouwplaats? In open velden heb je mogelijk een bereik van 2 tot 5 km nodig, terwijl in stedelijke of beboste gebieden een krachtiger apparaat met een bereik tot 10 km of meer gewenst kan zijn vanwege obstakels.
 2. Ken je omgeving. Obstakels, zoals gebouwen, bomen of heuvels, verzwakken het signaal. In dichtbebouwde stedelijke gebieden of bossen is een walkietalkie met UHF-frequenties, die beter door obstakels heen gaan, aan te raden.
 3. Overweeg het maximale bereik. Fabrikanten geven vaak het maximale bereik aan onder ideale omstandigheden. Houd er rekening mee dat dit bereik in de praktijk vaak lager uitvalt. Als een apparaat een maximaal bereik van 10 km belooft, verwacht dan een effectief bereik van ongeveer de helft in normale omstandigheden.
 4. Denk aan de toepassing. Voor professioneel gebruik, zoals bij beveiliging of evenementenorganisatie, kies je voor een model met een ruimer bereik dan strikt noodzakelijk om onvoorziene omstandigheden te dekken.

Is een vergunning nodig om bepaalde walkietalkie te gebruiken?

Dit hangt af van de frequentieband waarop het apparaat opereert. Walkietalkies die gebruikmaken van de PMR446-frequentie (446 MHz) zijn vergunningsvrij in Nederland en veel andere Europese landen. Deze apparaten zijn bedoeld voor algemeen gebruik en hebben een beperkt bereik en vermogen, ideaal voor persoonlijke of recreatieve doeleinden.

Echter, als je walkietalkie opereert op frequenties die buiten de PMR446-band vallen, zoals bepaalde UHF- of VHF-frequenties, kan het zijn dat je een vergunning nodig hebt. Deze vergunningen worden uitgegeven door de nationale telecomautoriteit, in Nederland is dat het Agentschap Telecom.

De vereiste voor een vergunning is bedoeld om interferentie met andere communicatiediensten te voorkomen en om te zorgen dat het radiospectrum efficiënt wordt gebruikt.

Het is belangrijk om vooraf te controleren of jouw walkietalkie binnen de vergunningsvrije frequenties valt of dat je een vergunning moet aanvragen. Het ongeoorloofd gebruik van frequenties kan leiden tot boetes en interferentie met cruciale communicatiediensten, zoals die van hulpdiensten.

Hoeveel kanalen heb ik nodig op mijn walkietalkie?

Het kiezen van het juiste aantal kanalen voor je walkietalkie hangt af van je gebruikssituatie. Hieronder vind je een tabel die je helpt bepalen hoeveel kanalen je nodig hebt, afhankelijk van jouw specifieke behoeften:

GebruikssituatieAanbevolen aantal kanalenToelichting
Persoonlijk/Recreatief8 tot 16Ideaal voor dagelijks gebruik in situaties met weinig tot geen radiocommunicatieverkeer.
Professioneel22 of meerVereist voor situaties waar meerdere teams of groepen tegelijkertijd communiceren zonder storing.
Specifieke ToepassingenVariabelAfhankelijk van de complexiteit en het aantal gebruikers binnen je netwerk.

Bij het kiezen van het aantal kanalen is het belangrijk om rekening te houden met de omgeving waarin je de walkietalkie gaat gebruiken. In drukke stedelijke gebieden of op plaatsen waar veel andere communicatieapparatuur actief is, kan het handig zijn om voor een apparaat met meer kanalen te kiezen om interferentie te minimaliseren.

Voor persoonlijk of recreatief gebruik in minder drukke omgevingen volstaat een walkietalkie met minder kanalen. Denk aan je specifieke behoeften en kies op basis daarvan het aantal kanalen om een optimale communicatie-ervaring te garanderen.

Wat is de gemiddelde batterijduur van een walkietalkie?

De gemiddelde batterijduur van een walkietalkie varieert sterk, afhankelijk van het model en het gebruik. Over het algemeen kun je verwachten dat een walkietalkie een batterijduur heeft tussen de 8 en 20 uur op een enkele lading bij normaal gebruik. Dit houdt in:

 • 8-12 uur voor basismodellen, vaak voldoende voor recreatief gebruik of korte werkdagen.
 • 12-20 uur voor geavanceerdere modellen met een hogere capaciteit, ideaal voor lange werkdagen of intensief gebruik.

Belangrijke factoren die de batterijduur beïnvloeden, zijn onder meer het zendvermogen, de frequentie van gebruik (hoe vaak je praat versus luistert), en of je gebruikmaakt van extra functies, zoals gps of Bluetooth.

Voor optimale prestaties is het raadzaam om een walkietalkie te kiezen met een batterijduur die past bij jouw behoeften en om altijd een reservebatterij of oplaadmogelijkheid bij de hand te hebben voor langere periodes van gebruik.

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross