Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Zet een Snelle, Betrouwbare Site op met de Beste Webhosting

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

13 min leestijd

Het kiezen van de beste webhosting is alsof je door een doolhof navigeert zonder kaart: je weet dat er een uitgang is, maar hoe vind je die? Wist je dat de gemiddelde laadtijd van een pagina cruciaal is voor je succes online? Elke seconde telt. Ik help je door dit doolhof met concrete tips over bandbreedte, opslagruimte, en ondersteuning. 💪

Wat zijn de beste webhosting-providers van 2024?

Dit zijn de top 5 beste webhosting-providers op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

 1. Cloud86 – De beste webhosting voor allround-doeleinden.
 2. Hostinger – Dit is de beste koop onder webhostingdiensten.
 3. Junda – Beste WordPress-webhosting.
 4. SiteGround – Beste webhosting voor shared- en cloudhosting.
 5. Cloudways – Beste voor cloud-hosting.

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

De beste webhosting-providers, gedetailleerd


#1 Cloud86

Beste webhosting van 2024

VPS-hosting: Ja
Shared hosting: Ja
Dedicated hosting: Nee
WordPress-hosting: Ja
Cloud-hosting: Ja
24/7 support: Ja

Cloud86-logo

Cloud86 is een bekend Nederlands hostingbedrijf dat sinds 2003 actief is. Ze leveren diensten zoals gedeelde hosting, WordPress-hosting, (beheerde) VPS-hosting en reseller-hosting via hun website, beginnend bij slechts € 1,95 per maand. Bovendien kun je afhankelijk van het gekozen pakket en de contractduur genieten van kortingen variërend van 10% tot wel 58%.

Je zult opmerken dat dedicated hosting niet wordt aangeboden, maar volgens Cloud86 zelf:

"[...] bieden [onze] VPS-opties alle voordelen van dedicated servers, zonder de zorgen over de juiste hardware, ruimte in een datacenter en andere bijkomstigheden."

Het ontbreken van dedicated hosting is dus niet noodzakelijkerwijs een groot verlies, zeker als je bedenkt dat dedicated servers over het algemeen duurder zijn dan hun virtuele tegenhangers en je een in verhouding voordelige oplossing zoekt.

Cloud86 staat verder bekend om de uitstekende prestaties en snelheid van hun diensten. Ze bieden geoptimaliseerde servers voor WordPress, Joomla en Drupal, evenals servers die geschikt zijn voor WooCommerce, een populair open-source e-commerceplatform.

Wat betreft functies, biedt Cloud86 oplossingen boordevol functies en uitstekende snelheidsoptimalisatie voor vrijwel elk type gebruiker.

Cloud86 blinkt niet alleen uit in snelheid, maar is ook uiterst betrouwbaar. Ze benaderen de industriestandaard voor uptime (99,99%, de vier negens) zeer nauw, met een gemiddelde uptime van 99,98% het afgelopen jaar. Een bekende van mij, die al meer dan twee jaar klant is bij Cloud86, heeft slechts één keer een melding gekregen van onbereikbare servers. 🤯

Ze zijn ook een van de bedrijven die uitstekende beveiligingsfeatures bieden, waaronder een gratis SSL-certificaat, antispam- en antivirusprogramma's, en DDoS-bescherming. Je krijgt ook toegang tot het Plesk-dashboard, waarmee je op elk moment een dagelijkse back-up kunt herstellen.

Wat is DDoS? – DDoS, wat staat voor 'distributed denial of service', is een aanvalsmethode waarbij cybercriminelen een netwerk overspoelen met zoveel kwaadaardig verkeer dat het zijn normale functies niet meer kan uitvoeren of communiceren. Dit resulteert in een stilstand van het reguliere verkeer van de site.

Net als de meeste hostingbedrijven biedt Cloud86 een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Je kunt ook kiezen voor korte contracten vanaf één maand en je contract op elk moment opzeggen zonder gedoe.

Daarnaast biedt Cloud86 24/7 ondersteuning via e-mail en telefoon. Een livechatfunctie of een systeem voor traceerbare tickets zou handig zijn geweest. Echter, als je belt, krijg je binnen een minuut iemand aan de lijn. Ze beschikken ook over een uitgebreide kennisbank voor wie liever zelf op zoek gaat naar antwoorden of iets nieuws wil leren.

Een minpunt van deze dienst is dat ze geen gratis domeinnaam bieden bij hun plannen, wat ongebruikelijk is aangezien de meeste webhostingservices wel een gratis domeinnaam aanbieden (ten minste voor het eerste jaar).

Wat vinden wij goed:

 • Meer dan genoeg beveiligingsopties
 • Geldteruggarantie zonder timer
 • Prima snelheidsoptimalisatie
 • Gemiddelde 99,98% aan up-time

Wat vinden wij minder:

 • Geen gratis domeinnaam
 • Geen livechat of volgbaar ticketsysteem

#2 Hostinger

Beste koop webhosting van 2024

VPS-hosting: Ja
Shared hosting: Ja
Dedicated hosting: Nee
WordPress-hosting: Ja
Cloud-hosting: Ja
24/7 support: Ja

Hostinger profileert zich als een flexibele webhost die zowel uitstekende uptime als klantenservice levert, naast een combinatie van traditionele en cloudgebaseerde hostingdiensten. 

Hostinger logo

Ze beloven een uptime van 99,99%, een belofte die ze consequent waarmaken. Dit bedrijf biedt een breed scala aan hostingplannen, waaronder shared hosting, WordPress-hosting en cloud-hosting. Ze hanteren een Nederlandstalige interface voor hun diensten, mede omdat ze over een server in Amsterdam beschikken.

Hoewel Hostinger geen dedicated hosting aanbiedt, hebben ze wel drie shared-hostingopties binnen hun webhostingaanbod, bekend als 'Single', 'Premium' en 'Business'. Het 'Single'-plan is bedoeld voor één website, het 'Premium'-plan biedt extra premiumfuncties, en het 'Business'-plan is gericht op zakelijke gebruikers.

Elk van deze plannen omvat een gratis SSL-certificaat en een beheerde WordPress-oplossing. Andere opmerkelijke kenmerken zijn hun beveiligde servers ter bescherming tegen spam en 24/7 support, 365 dagen per jaar. 💬

Wat is een SSL-certificaat? – Een SSL-certificaat is een digitaal bewijs dat de identiteit van een website bevestigt en een versleutelde connectie faciliteert. SSL, wat staat voor 'secure sockets layer', is een beveiligingsprotocol dat een gecodeerde link creëert tussen een webserver en een browser.

Het 'Premium' shared-hostingplan is specifiek ontworpen voor gebruikers met meerdere websites of voor websites die een gemiddeld bezoekersaantal ontvangen, en is dus minder geschikt voor beginners.

Wat betreft WordPress-hosting, biedt Hostinger vier verschillende plannen. Afgezien van het zeer eenvoudige 'Single WordPress'-plan, bieden de overige plannen aantrekkelijke functies en een adequate hoeveelheid bronnen voor de prijs.

Het 'WordPress Starter'-plan is bijzonder populair en dat is niet zonder reden. Het is redelijk geprijsd, profiteert bijna altijd van een korting van 80% bij inschrijving, en bevat tal van uitstekende functies die aanzienlijk beter zijn dan die van het goedkoopste plan voor een enkele site.

Wat vinden wij goed:

 • Kwalitatieve, voordelige plannen
 • Klantenservice is zeer behulpzaam
 • Uitstekende uptime: 99,99%

Wat is er minder aan:

 • Biedt geen dedicated hosting aan

#3 Junda

Beste WordPress-hosting van 2024

VPS-hosting: Nee
Shared hosting: Ja
Dedicated hosting: Nee
WordPress-hosting: Ja
Cloud-hosting: Nee
24/7 support: Nee

Junda logo

Een ware krachtpatser op het gebied van WordPress-hosting! Junda's pakketten zijn rijkelijk gevuld en worden aangeboden tegen prijzen die zeer aantrekkelijk zijn. Het is dan ook geen verrassing dat we besloten hebben een recensie te schrijven over hun aanbod!

Het bedrijf richt zich specifiek op het hosten van WordPress-sites, met als doel de beste in deze niche te worden. Ze omarmen de filosofie van WordPress zelf: iedereen moet in staat zijn om een eigen website te creëren.

Met hun scherpe prijzen wordt dit doel werkelijkheid (vooral dankzij de 50% korting op het eerste contract van drie jaar). Voor het meest basale pakket betaal je maandelijks € 2 (€ 1 tijdens een actie), terwijl het meest uitgebreide pakket je € 12 per maand kost. Bij menig ander aanbieder starten de prijzen vaak pas hier!

Dit wil echter niet zeggen dat je op de resources moet inboeten. Integendeel! Zelfs met het voordeligste pakket krijg je toegang tot 5 GB NVMe-SSD-opslag, 1 GB RAM en onbegrensd dataverkeer, e-mailadressen, databases en subdomeinen – meer dan genoeg voor een beginnende WordPress-site.

Onze eigen tests omtrent al deze functies bevestigen het overduidelijke: Junda is niet alleen snel, maar ook betrouwbaar met een uptime van 99,998%.

Bij deze prijs is een gratis domein echter niet inbegrepen. Maar maak je geen zorgen, want Junda biedt een keuze uit meer dan 1900 verschillende extensies en een .nl domein kost slechts € 3,76 per jaar.

Je krijgt toegang tot het cPanel-dashboard en de WordPress Toolkit, waarmee je eenvoudig alles beheert, van je webmail tot je databases en van thema's en plug-ins tot beveiligingsupdates. Bovendien houdt het gratis SSL-certificaat je bezoekers veilig.

Waar Junda echt in uitblinkt, is de klantenservice. Hoewel deze niet 24/7 beschikbaar is en er geen telefonische ondersteuning is, worden je vragen via livechat en e-mail zeer snel en vriendelijk beantwoord.

Met de gratis verhuisservice die je bestaande website daarnaast zonder downtime naar hun servers migreert, voel je je werkelijk gewaardeerd als klant. En als klap op de vuurpijl bieden ze een geld-terug-garantie van maar liefst 100 dagen, waardoor je oren bijna niet geloven wat ze horen. 👂

Een klein nadeel is dat je wel tussentijds je pakket kunt upgraden, maar voor een downgrade moet wachten tot de volgende contractverlenging. Het is dus verstandiger om klein te beginnen en indien nodig op te schalen.

Het beleid voor back-ups is enigszins beperkt. Bij het kleinste pakket worden automatische back-ups slechts twee dagen bewaard, en bij het grootste pakket twee weken. De JetBackup 5-service zou wat mij betreft dan ook iets uitgebreider mogen.

Ook ontbreekt naar mijn mening nog ondersteunende documentatie, zoals een WordPress-startersgids of een kennisdatabase. Dit kan voor beginnende WordPress-gebruikers een uitdaging zijn. Ze geven echter aan dat dit eraan komt, dus de toekomst zal uitwijzen hoe dit zich ontwikkelt.

Wat vinden wij goed:

 • Zeer voordelige WordPress-plannen
 • Benoemenswaardige klantenservice
 • Betrouwbare uptime

Wat is er minder aan:

 • Geen andere hostingvormen
 • Karig back-upbeleid
 • Een kennisdatabase was nuttig geweest

#4 SiteGround

Beste webhosting voor shared- en cloudhosting

VPS-hosting: Nee
Shared hosting: Ja
Dedicated hosting: Nee
WordPress-hosting: Ja
Cloud-hosting: Ja
24/7 support: Ja

SiteGround profileert zich als een ideale hostingprovider voor beginners en met name voor kleine ondernemingen. 

Siteground logo

De diensten van SiteGround – variërend van de aangeboden functies tot de ondersteuning – zijn specifiek afgestemd op zelfstandige ondernemers en kleine bedrijven die weinig tijd willen besteden aan ontwerp of die niet beschikken over uitgebreide webtechnische vaardigheden.

Elk abonnement van SiteGround kent een relatief hoge maandprijs, maar je kunt besparen door te profiteren van welkomstaanbiedingen en door je jaarlijks in te schrijven. Voor wie op zoek is naar voordelige webhosting, zijn de shared hosting-pakketten van SiteGround een goede keuze.

Het StartUp-pakket biedt ruimte voor één website, 10 GB aan opslag, voldoende bandbreedte voor circa 10.000 bezoekers per maand, een gratis SSL-certificaat voor het eerste jaar, dagelijkse back-ups, ongelimiteerde e-mailaccounts en beheerde WordPress-services.

SiteGround biedt geen dedicated of VPS-hosting meer aan, maar heeft wel cloud-hosting in het assortiment. Dit op Linux gebaseerde platform, dat de kracht van meerdere servers combineert, is zo ontworpen dat het automatisch opschakelt bij verkeerspieken, waardoor je website operationeel blijft, zelfs bij een plotselinge toename van bezoekers.

Net als veel concurrenten biedt SiteGround WordPress-hosting aan. Sterker nog: SiteGround beheert je WordPress-installatie met geoptimaliseerde managed WordPress-hosting, een service die je site voorziet van verbeterde beveiliging, automatische dagelijkse back-ups en updates voor het contentmanagementsysteem.

Daarnaast introduceren ze WordPress Starter, een gebruiksvriendelijk contentmanagementsysteem met een reeks gratis thema's en plug-ins, ontworpen om je persoonlijke of zakelijke website snel online te hebben.

SiteGround biedt geen gratis domeinnaam meer aan, maar wel aanzienlijke kortingen op de registratie ervan. Je kunt hierbij kiezen voor een contractduur van één, twee of drie jaar.

Voor het bouwen van websites maakt het bedrijf gebruik van Weebly. Met Weebly kun je moeiteloos aantrekkelijke webpagina's creëren, zonder dat je daar wekenlang aan hoeft te sleutelen. Het toevoegen van tekst, afbeeldingen en video's aan je webpagina gaat in Weebly heel gemakkelijk.

Op het gebied van beveiliging biedt SiteGround solide opties, zoals de SG Site Scanner die je waarschuwt voor aanvallen op je site, anti-spamtools en bescherming tegen hotlinking.1Anna Fitzgerald, HubSpot (2023). 'Hotlinking: What Is It & How Can You Prevent It?' Het controleert alle links op je homepage om te verzekeren dat ze veilig zijn.

SiteGround benadrukt dat klantenservice hun hoogste prioriteit heeft, wat blijkt uit de uitgebreide kennisbank en tutorials. Klantenondersteuning is toegankelijk via een ticketsysteem, livechat en telefonische ondersteuning 24/7. Ze staan ook bekend om hun betrouwbare uptime van 99,9%. ✨

Wat vinden wij goed:

 • Uptime-percentages zijn dik in orde
 • Maandelijkse en jaarlijkse hostingpakketten beschikbaar
 • Gratis SSL-certificaat bij alle plannen

Wat is er minder aan:

 • Dedicated hosting en VPS-hosting behoren niet tot de opties

#5 Cloudways

Beste cloud-webhosting

VPS-hosting: Nee
Shared hosting: Nee
Dedicated hosting: Nee
WordPress-hosting: Ja
Cloud-hosting: Ja
24/7 support: Ja

Cloudways-logo


Cloudways wijkt volledig af van de traditionele shared-, dedicated- en VPS-hostingplannen. Ze richten zich uitsluitend op het aanbieden van diverse cloud-hostingpakketten.

Cloudways staat bekend als een van de weinige bedrijven die een perfecte balans vinden tussen betaalbaarheid en uitstekende functionaliteit, vooral als het gaat om cloud-gebaseerde, managed WordPress-hosting.

Als een managed hosting provider neemt Cloudways je veel zorgen uit handen. Ze zorgen voor snelle laadtijden van pagina's en optimale prestaties van je site.

Voor alles wat je WordPress-site nodig heeft, staat Cloudways voor je klaar. Dit omvat taken als SSL-installatie, back-ups, en andere complexe taken voor de minder ervaren gebruikers.

Hun pakketten bieden ieder een indrukwekkende set functies en bieden de mogelijkheid om je hostingplan op te schalen naarmate je website groeit. Hun infrastructuur is fijn afgestemd voor snelheid, prestaties en veiligheid.

Op het vlak van beveiliging zorgen de technici van Cloudways voor bescherming tegen aanvallen door regelmatige updates van het besturingssysteem en firmware. Bovendien zijn gratis SSL-certificaten inbegrepen, essentieel voor de bescherming van gegevens, vooral als je van plan bent om producten te verkopen.

Cloudways biedt verder 24/7 klantenservice, waardoor je op elk moment toegang tot ondersteunig. Wil je direct met iemand spreken, dan is er een extra stap: je moet eerst een formulier invullen om een telefoon- of Skypegesprek aan te vragen.

Een nadeel is dat Cloudways geen domeinregistratie aanbiedt, waardoor je voor een domeinnaam naar een andere aanbieder moet uitwijken. Ook het e-mailaanbod is een minder sterk punt, aangezien de plannen van Cloudways geen e-mailaccounts omvatten. In plaats daarvan wordt er verwacht dat je een klein bedrag per maand per e-mailadres betaalt.

Het terugbetalingsbeleid van Cloudways wijkt af van de gebruikelijke 30-, 60-, of 90-dagen geldteruggarantie die veel andere webhosts bieden. Ze bieden in plaats daarvan een gratis proefperiode van drie dagen.

Wat vinden wij goed:

 • Zeer gemakkelijk op te zetten
 • Uitstekende uptime
 • 24/7 klantenservice

Wat is er minder aan:

 • Geen domeinregistratie mogelijk
 • E-mailadres kost extra

Iemand navigeert met zijn wijsvinger op een laptop met touchscreen

Veelgestelde vragen over webhosting-providers

Hier behandel ik de vragen over webhosting-providers. Heb je zelf nog vragen met betrekking tot webhosting-providers? Dat horen we graag in het formulier onderaan de pagina!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste webhosting?

Wat de Consumentenbond de beste webhosting-provider vindt, is nog niet bekend. Als daar verandering in komt, dan vind je die informatie hier terug!

Wat is volgens Tweakers de beste webhosting?

Tweakers heeft nog geen tests uitgevoerd met webhosting-providers en de resultaten daarvan gedeeld. Komt daar verandering in, dan vind je die informatie hier terug.

Wat is volgens TechRadar de beste webhosting?

Volgens TechRadar is Hostinger de beste webhosting. Ze benadrukken de uitstekende balans tussen prijs en prestatie, met pakketten die al vanaf €1,99 per maand beginnen. Hostinger biedt snelle laadtijden dankzij hun gebruik van LiteSpeed servers, en een uptime van 99,9% garandeert betrouwbaarheid.

Met gebruiksvriendelijke interfaces en uitgebreide ondersteuning, waaronder 24/7 live chat, is Hostinger ideaal voor zowel beginners als ervaren gebruikers die op zoek zijn naar waarde zonder in te leveren op kwaliteit.

Wat zijn de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van de beste webhosting-provider?

Bij het kiezen van de beste webhosting-provider zijn er verschillende cruciale factoren die je in overweging moet nemen om te zorgen dat je website optimaal presteert. Deze factoren helpen je bij het maken van een geïnformeerde keuze die aansluit bij je specifieke behoeften.

 • Uptime-garantie. Een provider moet een uptime van minstens 99,9% bieden om te garanderen dat je website zo veel mogelijk online en toegankelijk is.
 • Laadsnelheid. De snelheid waarmee je website laadt, is essentieel voor de gebruikerservaring en SEO. Kies voor hosting die gebruikmaakt van SSD's en geavanceerde caching-technologieën.
 • Klantenservice. Zoek naar providers die 24/7 ondersteuning bieden via meerdere kanalen, zoals live chat, e-mail en telefoon. Snelle en deskundige hulp kan cruciaal zijn.
 • Veiligheidsmaatregelen. Goede hosting biedt robuuste beveiligingsfeatures, waaronder gratis SSL-certificaten, dagelijkse back-ups en bescherming tegen malware en DDoS-aanvallen.
 • Schaalbaarheid. Je hosting moet kunnen meegroeien met je website. Kijk of je gemakkelijk en op ieder moment kunt upgraden naar pakketten met meer resources zonder downtime.
 • Prijsstelling en transparantie. Vergelijk de prijzen, maar let ook op verborgen kosten en de prijs na verlenging. Een goede prijs-kwaliteitverhouding is belangrijk.
 • Gebruiksgemak. Het controlepaneel moet intuïtief zijn, zodat je eenvoudig je hosting beheert, domeinen kunt toevoegen en applicaties kunt installeren.
 • Locatie van de servers. De geografische locatie van de servers kan invloed hebben op de laadsnelheid voor je doelgroep. Kies een datacenter dicht bij je gebruikers.
 • Extra's en features. Sommige providers bieden extra's, zoals een gratis domeinnaam, e-mailhosting en tools voor websitebouw.
 • Beoordelingen en reputatie. Onderzoek wat bestaande klanten zeggen over hun ervaring met de provider. Betrouwbare beoordelingen kunnen waardevolle inzichten bieden.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen shared hosting, VPS hosting en dedicated hosting?

Bij het opzetten van een website kom je voor de keuze te staan welk type hosting het beste bij je past. De drie meest voorkomende vormen van webhosting zijn shared hosting, virtual private server-hosting (VPS) en dedicated hosting.

Elk type heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van je specifieke behoeften, zoals budget, technische vaardigheden, en de verwachte hoeveelheid verkeer op je website. Hieronder bespreken we de belangrijkste verschillen tussen deze hostingopties, inclusief de voor- en nadelen van elk, om je te helpen bepalen welke het meest geschikt is voor jouw situatie.

KenmerkShared hostingVPS-hostingDedicated hosting
DefinitieMeerdere websites delen dezelfde server en resources.Een server wordt opgedeeld in virtuele servers, waarbij elke website op een eigen virtuele server draait.Een website heeft een hele server volledig voor zichzelf.
PrestatiesKan traag zijn bij veel verkeer, omdat resources gedeeld worden.Beter dan shared, omdat je gegarandeerde resources hebt.Beste prestaties, volledige toegang tot servercapaciteit.
VeiligheidMinder veilig door het delen van een server.Veiliger dan shared door isolatie.Meest veilig, volledige controle over beveiligingsinstellingen.
SchaalbaarheidBeperkt, upgraden naar een hoger plan is vaak nodig.Gemakkelijk op te schalen zonder servermigratie.Uitstekend, maar aanpassingen vereisen mogelijk hardwarewijzigingen.
PrijsGoedkoopste optie, ideaal voor beginners.Duurder dan shared, maar alsnog betaalbaar.Duurste optie, alleen aanbevolen voor grote sites met veel verkeer.
Geschikt voorKleine websites, blogs, en start-ups.Groeiende websites met middelgroot verkeer.Grote bedrijven en websites met veel verkeer.
Dashboard voor een website geopend op een computer

Hoe beïnvloedt de serverlocatie de snelheid en prestaties van mijn website?

De locatie van je server speelt een cruciale rol in de snelheid en prestaties van je website. Hoe dichter de server bij je bezoekers staat, hoe sneller de data zich verplaatst tussen je websitebezoekers en de server, wat resulteert in kortere laadtijden.

Als je server ver weg staat, ontstaan er langere datareistijden, wat leidt tot tragere laadtijden en kan resulteren in een verminderde gebruikerservaring. Voor optimale prestaties kies je een serverlocatie dicht bij je doelgroep of gebruik je een content delivery network (CDN) om de impact van afstand te minimaliseren.

Wat is het belang van uptime-percentages bij het kiezen van een webhosting-provider en wat wordt beschouwd als een goede uptime?

Uptime-percentages geven aan hoe betrouwbaar een webhosting-provider is, door te meten hoe vaak je website beschikbaar is voor bezoekers. Een goede uptime is superbelangrijk, omdat het direct invloed heeft op de toegankelijkheid van je site en daarmee op de gebruikerservaring en potentieel je inkomsten.

Een uptime van 99,9% wordt als de industriestandaard beschouwd en betekent dat je site in een jaar tijd minder dan 9 uur offline is. Bij het kiezen van een provider moet je streven naar een uptime zo dicht mogelijk bij 100%, om te zorgen dat je website zo veel mogelijk bereikbaar is.

Bieden alle webhosting-providers gratis SSL-certificaten aan en waarom is dit belangrijk?

Niet alle webhosting-providers bieden gratis SSL-certificaten aan, maar het wordt steeds gebruikelijker. Een SSL-certificaat is essentieel, omdat het de gegevens die tussen de website van de gebruiker en de server worden uitgewisseld, versleutelt.

Dit verbetert de veiligheid door het beschermen tegen hackers en helpt bij het winnen van het vertrouwen van je bezoekers. Bovendien geeft Google voorkeur aan websites met SSL, wat betekent dat het ook belangrijk is voor je SEO-ranking. Het is dus aan te raden een provider te kiezen die deze beveiligingsmaatregel gratis aanbiedt.

Zijn er specifieke webhosting-opties voor WordPress-sites en wat maakt deze anders dan reguliere hosting?

Ja, er zijn specifieke webhosting-opties voor WordPress-sites, bekend als WordPress-hosting. Deze opties verschillen van reguliere hosting door enkele unieke voordelen:

 • Optimalisatie voor WordPress. Servers zijn specifiek geconfigureerd voor WordPress, wat zorgt voor snellere laadtijden en betere prestaties.
 • Eenvoudige installatie. WordPress is vaak al vooraf geïnstalleerd op de desbetreffende servers, of je kunt het met één klik installeren.
 • Aangepaste beveiliging zijn specifiek afgestemd op de kwetsbaarheden van WordPress.
 • WordPress-specifieke ondersteuning geeft je toegang tot experts die gespecialiseerd zijn in WordPress voor hulp en advies.

Wat moet ik weten over de beveiligingsmaatregelen van webhosting-providers?

Bij het kiezen van een webhosting-provider is het cruciaal om hun beveiligingsmaatregelen grondig te onderzoeken. Zorg ervoor dat ze basisbeveiliging bieden zoals firewallbescherming, malware-scanning en DDoS-preventie.

Het is ook belangrijk dat ze SSL-certificaten aanbieden voor een veilige verbinding. Controleer of ze regelmatige back-ups van je websitegegevens maken, zodat je snel kunt herstellen na een beveiligingsincident.

Een goede provider voert ook actieve monitoring van hun netwerken uit om bedreigingen te identificeren en aan te pakken, voordat ze problemen veroorzaken. Vraag ook naar hun protocol voor incidentrespons om te weten hoe ze omgaan met potentiële beveiligingsinbreuken.

Wat zijn de voor- en nadelen van managed hosting services?

Managed hosting services bieden een uitgebreide oplossing voor bedrijven en individuen die hun online aanwezigheid willen optimaliseren zonder zich zorgen te hoeven maken over het dagelijkse beheer van hun serverinfrastructuur. Deze diensten nemen de verantwoordelijkheid voor het beheren van hardware, software en beveiligingsupdates op zich, waardoor klanten meer tijd overhouden om zich op hun kernactiviteiten te concentreren. Hoewel managed hosting vele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen die overwogen moeten worden. Hieronder volgt een overzicht van de voor- en nadelen van managed hosting services.

VoordelenNadelen
Ontzorging: klanten hoeven zich niet bezig te houden met technisch beheer, zoals updates en onderhoud.Kosten: managed hosting is doorgaans duurder dan unmanaged hosting.
Expertise: toegang tot een team van experts die helpen bij technische problemen.Minder controle: klanten hebben minder directe controle over de serverinstellingen.
Betere prestaties: servers zijn geoptimaliseerd voor snelheid en betrouwbaarheid.Flexibiliteit: mogelijk beperkte mogelijkheden voor aangepaste configuraties.
Verhoogde veiligheid: regelmatige beveiligingsupdates en actieve monitoring beschermen tegen cyberdreigingen.
Back-up en herstel: regelmatige back-ups en ondersteuning bij gegevensherstel.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross