Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Voel je Veilig met het Beste Alarmsysteem in Huis

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min leestijd

Op zoek naar het beste alarmsysteem in huis? Ik leid je door de wereld van sensoren, camera's en slimme integraties. Wist je dat een slim alarmsysteem niet alleen inbrekers afschrikt, maar ook je koffiezetapparaat kan uitschakelen? Samen ontdekken we hoe je het perfecte systeem kiest dat past bij jouw levensstijl en huis, zonder je te verliezen in technische details.

Wat zijn de beste alarmsystemen in huis van 2024?

Dit zijn de 5 beste alarmsystemen in huis volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste alarmsystemen in huis van 2024

1. Beste huisalarmsysteem: Arlo Ultra 2, Two camera

1. Beste huisalarmsysteem: Arlo Ultra 2, Two camera

Belangrijke specificaties:

Draadloze verbinding: Ja
Voedingstype: Batterij
Bereik: 100 m
Bediening: Mobiele app
Geschikt voor besturingssysteem: iOS, Android, Chrome OS, Linux, Mac OS, Tizen, Windows

De Arlo Ultra 2, een eersteklas thuisalarmsysteem, is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van zijn voorganger en biedt 4K-resolutie en een scala aan geavanceerde functies. Met een gezichtsveld van 180 graden en aanpasbare bewegingszones levert het gedetailleerde beelden en nauwkeurige bewaking. De camera's 12x zoom, ingebouwde schijnwerper voor kleurenopnamen 's nachts en compatibiliteit met virtuele assistenten maken het een veelzijdige beveiligingsoplossing. "De Arlo Ultra 2 Spotlight Camera levert duidelijke bewakingsbeelden met zijn 4K-video, HDR en kleuren nachtzicht, en zorgt zo voor uitgebreide thuisbeveiliging."

Een van de opvallende kenmerken is de SmartHub, die veilige internettoegang en lokale opslag biedt en zo een extra beveiligingslaag biedt. Het Arlo Smart-abonnement verbetert de mogelijkheden met functies zoals het maken van bewegingszones en de identificatie van bewegingsbronnen. Maar met een prijs van $599,99 voor de kit met twee camera's, kunnen sommigen het duur vinden, vooral zonder significante nieuwe functies om een upgrade van het vorige model te rechtvaardigen. "De Arlo Ultra 2 biedt indrukwekkende functies, maar de prijs kan een afschrikmiddel zijn voor sommige potentiële kopers."

De draadloze installatie van het product en de compatibiliteit met slimme thuisapparaten maken het een handige en geïntegreerde beveiligingsoplossing. Het biedt ook een proefperiode van Arlo Secure voor 24/7 professionele monitoring, cloudopname en objectdetectie, wat het aantrekkelijk maakt. Bovendien bieden toevoegingen zoals de Arlo Solar Panel Charger en de Wasserstein Metal Mount verdere aanpassingsmogelijkheden en flexibiliteit voor gebruikers. "De compatibiliteit van de Arlo Ultra 2 met slimme thuisplatforms en de lange batterijduur maken het een overtuigende keuze voor degenen die uitgebreide beveiliging zoeken."

In vergelijking met zijn voorganger blinkt de Arlo Ultra 2 uit met verbeterde 4K-resolutie, verbeterde bewegingsdetectie en slimmere functies. Potentiële kopers kunnen echter vinden dat de upgrade relatief klein is, gezien het ontbreken van baanbrekende nieuwe functionaliteiten. Vergeleken met andere thuisalarmsystemen onderscheidt de Arlo Ultra 2 zich door zijn 4K-helderheid, uitgebreide gezichtsveld en geavanceerde slimme functies, waardoor het een ideale keuze is voor degenen die op zoek zijn naar eersteklas beveiliging. "De 4K-resolutie en aanpasbare bewegingszones van de Arlo Ultra 2 maken het anders dan andere thuisalarmsystemen op de markt."

Tot slot is de Arlo Ultra 2, met zijn 4K HDR, kleuren nachtzicht en geavanceerde bewegingsdetectie, een eersteklas thuisalarmsysteem dat uitgebreide bewaking en beveiliging biedt. Hoewel de prijs voor sommigen een afschrikmiddel kan zijn, maken de geavanceerde functies, integratie met slimme thuisplatforms en draadloze installatie het tot een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een hoogwaardige thuisbeveiligingsoplossing.

Voordelen Arlo Ultra 2, Two camera
 • 4K-resolutie en HDR voor heldere bewakingsbeelden
 • Aanpasbare bewegingszones en uitgebreid gezichtsveld voor nauwkeurige bewaking
 • Compatibiliteit met slimme thuisapparaten en integratie met virtuele assistenten
Nadelen Arlo Ultra 2, Two camera
 • Hoge prijs, vooral zonder significante nieuwe functies om een upgrade van het vorige model te rechtvaardigen
 • Incrementele upgrade in vergelijking met zijn voorganger, ontbreekt baanbrekende nieuwe functionaliteiten
 • Prijs kan een afschrikmiddel zijn voor sommige potentiële kopers

2. Yale IA-320 Sync (5-piece)

2. Yale IA-320 Sync (5-piece)

Belangrijke specificaties:

Draadloze verbinding: Ja
Voedingstype: Batterij
Bediening: Mobiele app
Geschikt voor besturingssysteem: Android

De Yale IA-320 Sync Smart Home Security Alarm is een uitgebreid en veelzijdig thuisbeveiligingssysteem met indrukwekkende functies en naadloze integratie met slimme thuistechnologie. Met een bereik van 200m en zelfmonitoring zonder extra abonnementskosten, biedt het solide bescherming. Zoals een recensie vermeldt, "Het systeem biedt solide bescherming en kan worden uitgebreid met verschillende apparaten."

De compatibiliteit met spraakassistenten, zoals Alexa en Google, en het vermogen om luide sirenes te activeren bij een alarm maken het een aantrekkelijke optie voor liefhebbers van slimme woningen. Daarnaast maken de integratie met andere slimme technologieën en real-time updates, samen met de installatie zonder kabels en geschikt voor huurwoningen, het systeem nog aantrekkelijker. Zoals benadrukt in een recensie, "Het systeem is geschikt voor huurwoningen, met eenvoudige installatie zonder kabels en continu bijgewerkte apps."

Echter, uitdagingen zoals moeilijke installatie-instructies en de noodzaak van een ethernetverbinding voor het basisstation worden genoemd. Het uiterlijk van de buitensirene kan ook sommige gebruikers afschrikken. Bovendien kunnen grotere woningen extra deur-/raamsensoren nodig hebben, en het moeten schroeven van sensoren in muren en deuren kan voor sommige gebruikers ongemakkelijk zijn.

In vergelijking met andere producten op de markt valt de Yale IA-320 Sync Smart Home Security Alarm op vanwege zijn uitgebreide bereik, zelfmonitoringmogelijkheden en naadloze integratie met slimme thuistechnologie. Hoewel het uitblinkt in het bieden van uitgebreide beveiligingsfuncties en aanpassingsopties, moeten potentiële kopers rekening houden met de installatie-uitdagingen en de noodzaak van extra sensoren voor grotere woningen.

Kortom, de Yale IA-320 Sync Smart Home Security Alarm is een aantrekkelijke keuze voor wie op zoek is naar een uitgebreid en aanpasbaar thuisbeveiligingssysteem met naadloze integratie met slimme thuistechnologie. Zijn bereik, zelfmonitoringmogelijkheden en compatibiliteit met verschillende slimme platforms maken het een sterke concurrent op de markt. Toch moeten potentiële kopers zich bewust zijn van de installatiecomplexiteiten en de noodzaak van extra sensoren in grotere woningen.

Voordelen Yale IA-320 Sync (5-piece)
 • Uitgebreid en veelzijdig thuisbeveiligingssysteem
 • Integratie met slimme thuisplatforms
 • Compatibiliteit met spraakassistenten en realtime updates
Nadelen Yale IA-320 Sync (5-piece)
 • Moeilijke installatie-instructies en vereiste van een ethernetverbinding voor het basisstation
 • Het uiterlijk van de buitensirene kan sommige gebruikers afschrikken
 • Extra sensoren zijn mogelijk nodig voor grotere huizen

3. Geoptimaliseerd voor bewakingsmogelijkheden op afstand: SimpliSafe Essentials Package

3. Geoptimaliseerd voor bewakingsmogelijkheden op afstand: SimpliSafe Essentials Package

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast over het SimpliSafe Essentials thuisbeveiligingssysteem, een uitstekende optie voor wie op zoek is naar een moeiteloze en functionele doe-het-zelf oplossing. Geprezen om zijn snelle en eenvoudige installatie, aantrekkelijk ontwerp en betaalbare monitoring, biedt het systeem ook een effectieve back-up functie. De fysieke toetsenbord en eenvoudige sensorinstallatie maken het gebruiksvriendelijk, met de optie om extra apparaten toe te voegen en eenvoudige sensor koppeling en benoeming. Gebruikers roemen de eenvoud, betaalbaarheid, gebruiksvriendelijke interface en responsieve klantenservice, volgens Wired.

Het mobiele app van het systeem voor monitoring en controle springt eruit als een belangrijke functie, met geoptimaliseerde mogelijkheden voor remote monitoring. Klanten waardeerden het gemak en de gebruiksvriendelijkheid van de app, zoals benadrukt door Wired. Echter, er zijn meldingen geweest over problemen met de bewegingssensor en de beperkte web-gebaseerde tijdlijnweergave van het systeem. SimpliSafe heeft sindsdien een nieuw model uitgebracht om de zorgen over de bewegingssensor aan te pakken, wat hun toewijding aan productverbetering aantoont.

In vergelijking met het thuisbeveiligingssysteem van Ring, staan de aanbiedingen van SimpliSafe bekend om duidelijke en betaalbare prijzen, aanpasbare apparatuur en een langere garantieperiode. Hoewel Ring wellicht lagere geprijsde pakketten heeft en een proefperiode van 30 dagen, springen de 60 dagen proefperiode en 3-jarige garantie van SimpliSafe eruit als onderscheidende factoren. Beide bedrijven bieden optionele 24/7 monitoring, geen contractvereiste, doe-het-zelf of professionele installatie, toegang via de mobiele app, bewegingsdetectie, slimme thuis compatibiliteit en videobewaking. De keuze tussen de twee kan uiteindelijk afhangen van individuele voorkeuren voor prijsstelling, garantie, proefperiode en specifieke apparatuurbehoeften.

Ondanks enkele zorgen over de prestaties van bepaalde onderdelen, is het SimpliSafe Essentials thuisbeveiligingssysteem een solide keuze voor wie gebruiksgemak, betaalbaarheid en mogelijkheden voor remote monitoring belangrijk vindt. Zoals samengevat door This Old House, maken de responsiviteit, betaalbaarheid en gebruiksvriendelijke interface van SimpliSafe het een overtuigende optie in de markt voor thuisbeveiligingssystemen, vooral voor wie een moeiteloze en functionele oplossing waardeert.

Voordelen SimpliSafe Essentials Package
 • Snel en eenvoudig op te zetten
 • Aantrekkelijk ontwerp
 • Betaalbare monitoring
Nadelen SimpliSafe Essentials Package
 • Gemelde problemen met de bewegingssensor
 • Beperkt webgebaseerd tijdslijnoverzicht

4. Somfy Home Alarm Video Kit

4. Somfy Home Alarm Video Kit

Belangrijke specificaties:

Draadloze verbinding: Ja
Voedingstype: Batterij

Met de Somfy Home Alarm Video Kit val ik direct met de deur in huis met zijn indrukwekkende 112-decibel sirene, waardoor het een opvallende keuze is in de categorie van huisalarm systemen. Voor een prijs van £399,99 bevat deze kit een 112-decibel sirene, hub, buitensirene, dummy frontplaat, twee deur/raamsensoren, bewegingssensor en sleutelhanger. Volgens het Good Housekeeping Institute heeft het responsieve sensoren en aanpasbare gevoeligheid voor huisdieren, wat de effectiviteit ervan verbetert. Het installatieproces kan echter wat lastig zijn omdat de componenten niet vooraf gekoppeld zijn, en het ontbreekt aan een thuismonitoringoptie. Ondanks dit kreeg het hoge beoordelingen voor prestaties en gebruiksgemak, waardoor het een overtuigende keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een doe-het-zelf thuisbeveiligingsoplossing.

De aanwezigheid van een 112-decibel sirene in de Somfy Home Alarm Video Kit maakt het echt uniek, met het Good Housekeeping Institute dat opmerkt dat het "een 112-decibel sirene bevat", wat de capaciteit benadrukt om indringers effectief af te schrikken. Het volume van de sirene is een belangrijke eigenschap die een extra beveiligingslaag toevoegt, waardoor het een sterke mededinger is op de markt. Dit sluit aan bij de specialiteit van het product, aangezien het opvalt door zijn 112-decibel sirene, wat het onderscheidt van andere opties.

In het landschap van huisbeveiligingssystemen concurreert de Somfy Home Alarm Video Kit met aanbiedingen zoals de Yale Sync Smart Home Alarm en de Mînut. Het Yale Sync Smart Home Alarm, geprijsd op £245, wordt geprezen om zijn uitgebreide beveiligingsfuncties, waaronder passieve infrarood bewegingssensoren, raam/deursensoren en een luide 105dB sirene. Aan de andere kant biedt het Mînut systeem, beginnend vanaf £120, eenvoud en betaalbaarheid, met geïntegreerde sensoren voor temperatuur, beweging, geluid en vochtigheidsdetectie, samen met een ingebouwde sirene van 85dB. Terwijl het Yale Sync systeem zich richt op het bieden van een uitgebreide beveiligingsoplossing, richt het Mînut systeem zich op degenen die eenvoud en betaalbaarheid zoeken met verschillende sensor mogelijkheden.

De 112-decibel sirene, responsieve sensoren en aanpasbare gevoeligheid van de Somfy Home Alarm Video Kit maken het tot een overtuigende keuze voor doe-het-zelf thuisbeveiliging. Het gebrek aan vooraf gekoppelde componenten en thuismonitoringoptie kan echter beperkend zijn voor sommige gebruikers. Ondanks dit maken de hoge prestaties en het gebruiksgemak het tot een sterke mededinger op de markt, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een systeem met een krachtige afschrikking zoals de 112-decibel sirene. Als gevolg hiervan is het een competitieve optie, vooral voor individuen die op zoek zijn naar een doe-het-zelf thuisbeveiligingssysteem met de focus op het afschrikken van potentiële indringers door middel van de 112-decibel sirene.

Voordelen Somfy Home Alarm Video Kit
 • Luide sirene met hoog decibel voor effectieve afschrikking van indringers
 • Responsieve sensoren en instelbare gevoeligheid voor huisdieren
Nadelen Somfy Home Alarm Video Kit
 • Onderdelen zijn niet voorgekoppeld, wat het installatieproces omslachtig maakt
 • Ontbreekt een optie voor thuismonitoring

5. Slim alarm met eenvoudige instelling: ERA Protect Deter

5. Slim alarm met eenvoudige instelling: ERA Protect Deter

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast om je te introduceren aan de ERA Protect Smart Home Alarm Kit, een allesomvattende beveiligingsoplossing die perfect is voor verschillende omgevingen, van grote huishoudens tot commerciële of industriële gebouwen. Met een uitgebreid scala aan functies, omvat het draadloze systeem van de kit een buitencamera die ook dienst doet als bewegingssensor, waardoor visuele bevestiging wordt geboden wanneer het alarm afgaat. Volgens Trusted Reviews is het systeem snel te installeren en integreert het soepel met extra binnen- en buiten ERA Protect beveiligingscamera's, waardoor het een uitgebreid surveillancenetwerk biedt. De flexibiliteit van de kit wordt benadrukt door de mogelijkheid om deze aan te passen met maximaal 96 accessoires, waardoor het voldoet aan diverse beveiligingsbehoeften.

Een van de opvallende kenmerken van de ERA Protect Smart Home Alarm Kit is de dual path technologie, die een ingebouwde 4G roaming SIM-kaart bevat voor back-up in geval van internetstoring. Deze functie zorgt voor ononderbroken connectiviteit en monitoring, waardoor de betrouwbaarheid van het systeem wordt verhoogd. De toevoeging van een buitencamera, op batterijen werkende live sirene, PIR-bewegingssensor en ramen/deuren magnetische sensoren versterkt de uitgebreide beveiligingsmogelijkheden. Bovendien bieden de afstandsbedieningen van het systeem voor het in- en uitschakelen van het alarm handige toegankelijkheid, waardoor de gebruikerservaring wordt verbeterd.

In vergelijking met andere marktaanbiedingen, zoals de Ring Alarm Pro en SimpliSafe The Essentials, onderscheidt de ERA Protect Smart Home Alarm Kit zich door zijn robuuste sensor- en camerasuite, waardoor het een uitgebreid beveiligingsecosysteem biedt. Hoewel het aanvankelijk uitdagingen kan opleveren bij de installatie, zoals aangegeven door Trusted Reviews, positioneren de naadloze integratie met extra ERA Protect beveiligingscamera's en de uitgebreide aanpassingsopties het als een overtuigende keuze voor degenen die een geavanceerde maar gebruiksvriendelijke beveiligingsoplossing zoeken.

"Het draadloze systeem heeft een buitencamera die dienst doet als bewegingssensor en visuele bevestiging biedt wanneer het alarm afgaat." Deze functie benadrukt de nadruk van het systeem op visuele verificatie, een waardevolle troef in moderne beveiligingsopstellingen.

Tot slot presenteert de ERA Protect Smart Home Alarm Kit een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een uitgebreide en aanpasbare beveiligingsoplossing, met name voor grotere gezinnen of commerciële en industriële gebouwen. Zijn dual path technologie, uitgebreide sensorsuite en naadloze integratie met extra ERA Protect beveiligingscamera's positioneren het als een geduchte concurrent in het landschap van thuisbeveiligingssystemen. Hoewel er installatieproblemen kunnen optreden, maken de algehele mogelijkheden van het systeem het tot een sterke overweging voor degenen die een robuuste en flexibele beveiligingsoplossing prioriteren.

Voordelen ERA Protect Deter
 • De dual path technologie met ingebouwde 4G roaming-simkaart zorgt voor een back-up verbinding.
Nadelen ERA Protect Deter
 • Het kan uitdagend zijn om de installatie aanvankelijk te voltooien.
Een witte IP-camera in een hoek gemonteerd

Hoe kies je een goed alarmsysteem in huis?

Waar let je op wanneer je een alarmsysteem voor je huis koopt? Lees het hieronder.

Verschillende soorten detectoren in alarmsystemen

Bij het kiezen van het beste alarmsysteem in huis zijn de types detectoren essentieel. Hieronder heb ik ze voor je op een rijtje gezet.

 • Bewegingssensoren detecteren bewegingen binnen een bereik van meestal 10 tot 15 meter. Ze gebruiken infraroodtechnologie om ongewone bewegingen in je huis op te merken. Ideaal voor gebruik in grote ruimtes, zoals woonkamers of gangen.
 • Deur-/raamsensoren worden geactiveerd wanneer een deur of raam wordt geopend. Ze bestaan uit twee delen: één deel wordt op het frame en het andere op de deur of het raam geplaatst. Bij opening wordt het circuit verbroken, wat het alarmsysteem activeert.
 • Glasbreuksensoren detecteren het specifieke geluid van brekend glas. Ze hebben een bereik van ongeveer 6 tot 9 meter, en zijn zeer nuttig in ruimtes met grote ramen of glazen deuren.
 • Rooksensoren – niet alleen voor inbraakbeveiliging, maar ook voor brandveiligheid. Deze sensoren detecteren rookontwikkeling en kunnen een vroegtijdige waarschuwing geven bij brand.
 • Koolmonoxidedetectoren. Koolmonoxide is een geurloos en kleurloos gas. Deze sensoren zijn cruciaal om vergiftiging te voorkomen, vooral in huizen met gasapparaten.
 • Waterleksensoren zijn bedoeld voor het detecteren van lekkages in ruimtes als keukens, badkamers of kelders. Ze waarschuwen je bij het eerste teken van waterlekkage.

Elk type detector speelt een unieke rol in de bescherming van je huis. Combineer ze voor een alomvattend beveiligingssysteem dat jou en je dierbaren beschermt tegen diverse risico's.

Kiezen tussen bedrade en draadloze alarmsystemen

Bij het kiezen van een alarmsysteem in huis is het type verbinding cruciaal. Bedrade systemen zijn betrouwbaar en storingsvrij, ideaal voor een permanente en ononderbroken beveiliging.

Draadloze systemen bieden flexibiliteit en eenvoudige installatie, perfect voor huizen waar bedrading lastig is. Hybride systemen combineren beide: de betrouwbaarheid van bedrade detectoren met de flexibiliteit van draadloze componenten.

Afhankelijk van je huis en behoeften kies je het type dat het beste past. Wees je ervan bewust dat bedrade systemen vaak een professionele installatie vereisen, terwijl draadloze en hybride systemen meer doe-het-zelf-vriendelijk zijn.

Hieronder heb ik de voor- en nadelen van draadloze vs bedrade alarmsystemen voor je op een rijtje gezet:

KenmerkDraadloos alarmsysteemBedraad alarmsysteem
InstallatieEenvoudig, doe-het-zelfinstallatie mogelijk.Vereist vaak professionele installatie.
FlexibiliteitHoog, gemakkelijk te verplaatsen en uit te breiden.Beperkt, moeilijk aan te passen na installatie.
BetrouwbaarheidAfhankelijk van batterijen en draadloos signaal.Zeer betrouwbaar, niet afhankelijk van draadloos signaal.
OnderhoudRegelmatige batterijvervanging nodig.Weinig onderhoud vereist.
SignaalinterferentieKan last hebben van interferentie of signaalverlies.Geen last van interferentie.

Integratie van alarmsystemen met smarthome-technologie

Bij het kiezen van het beste alarmsysteem in huis is compatibiliteit met smart-home-systemen een belangrijke overweging. Een systeem dat naadloos integreert met jouw smart home, zoals Google Home, Apple HomeKit Amazon Alexa, biedt extra gemak en controle.

Je activeert of deactiveert hiermee bijvoorbeeld je alarmsysteem met je stem of via een app op je smartphone. Ook kun je het koppelen aan andere slimme apparaten in huis, zoals verlichting of thermostaten, voor een geautomatiseerde en efficiënte beveiligingsopstelling.

Let wel: controleer of het alarmsysteem compatibel is met het smart-home-platform dat je eventueel al gebruikt of van plan bent te gebruiken. Zo creëer je een geïntegreerd en intelligent beveiligingssysteem dat past bij jouw moderne levensstijl.

Opties voor professionele monitoring bij alarmsystemen

De mogelijkheid tot professionele monitoring is een belangrijk aspect bij het kiezen van een alarmsysteem voor je huis. Met deze service houdt een beveiligingsbedrijf je alarmsysteem 24/7 in de gaten.

Bij een alarmmelding kunnen ze vervolgens direct reageren, bijvoorbeeld door de politie te waarschuwen. Dit biedt een extra laag van beveiliging en gemoedsrust, vooral als je vaak van huis bent of in een gebied woont met een hoger risico op inbraken.

Informeer naar de maandelijkse kosten en de details van de service, zoals de reactietijd en de procedures bij een alarm. Professionele monitoring kan een waardevolle toevoeging zijn aan jouw huisbeveiligingssysteem.

Gebruikersgemak en installatieproces van alarmsystemen

Een gebruiksvriendelijk systeem met een eenvoudige installatieprocedure bespaart tijd en moeite. Draadloze systemen zijn vaak gemakkelijker te installeren dan bedrade systemen, omdat ze geen ingrijpende aanpassingen in huis vereisen.

Zoek naar een systeem met een duidelijke handleiding en eventueel ondersteunende apps die je stap voor stap door het installatieproces leiden. Sommige systemen bieden daarnaast de optie voor professionele installatie tegen een meerprijs, wat een goede keuze is als je niet technisch onderlegd bent en geen risico's wilt nemen.

Het gebruiksgemak omvat ook de dagelijkse bediening van het systeem, zoals het inschakelen, uitschakelen en aanpassen van instellingen, idealiter via een intuïtieve app op je smartphone. 📱 Een gebruiksvriendelijk en eenvoudig te installeren alarmsysteem zorgt voor een soepele integratie in je dagelijks leven en verhoogt de effectiviteit van je huisbeveiliging.

Bereik en dekking van alarmsystemen in huis

Het bereik en de dekking van een alarmsysteem zijn essentieel om je hele huis effectief te beveiligen. Zorg dat het systeem voldoende bereik heeft om alle hoeken van je huis te dekken, inclusief buitenruimtes, zoals tuinen of schuren.

Draadloze systemen moeten een sterk signaal hebben dat door muren en vloeren heen kan, zonder dode zones waar het signaal wegvalt. Bij grotere huizen kun je overwegen om versterkers of extra sensoren te gebruiken om volledige dekking te garanderen.

Alarmvolume en sirene-instellingen in huisalarmsystemen

Het alarmvolume en de sirene-opties van een alarmsysteem zijn cruciaal voor effectieve afschrikking. Een luid alarm, waarvan we het volume meten in decibel (dB), trekt direct aandacht bij een inbraakpoging van omwonenden, en schrikt kwaadwillenden in veel gevallen direct af.

De meeste systemen bieden een volume van rond de 85 tot 110 dB, vergelijkbaar met het geluid van een rockconcert of een kettingzaag. Sommige systemen bieden aanpasbare volume-instellingen of verschillende sirenetonen, zodat je het alarm kunt afstemmen op jouw voorkeuren en situatie.1Alpine (n.d.). '5 geluidsniveaus in decibel'

Veiligheidscamera op tafel, vooraanzicht

Gebruik van camera's en videobewaking in alarmsystemen

Camera's en videobewaking vormen een belangrijk onderdeel van moderne alarmsystemen. Ze bieden niet alleen livebeelden van wat er in en rond je huis gebeurt, maar nemen ook op voor later bewijsmateriaal.

Kies voor beveiligingscamera's met hoge resolutie, bij voorkeur HD (1080p) of hoger, voor heldere beelden. Belangrijke functies zijn nachtzicht, bewegingsdetectie, en de mogelijkheid om op afstand te bekijken en te bedienen via een smartphone-app.

Sommige (IP-)camera's bieden ook tweerichtingsaudio, waardoor je kunt communiceren met personen rondom de camera. Videobewaking verhoogt zo niet alleen de veiligheid, maar geeft je ook gemoedsrust, waar je ook bent.

Wist je dat moderne alarmsystemen in huis niet alleen inbrekers afschrikken, maar ook dienen als slimme huisbeheerders? Je koppelt ze aan je verlichting, thermostaat en zelfs rookmelders, waardoor ze bij een alarm niet alleen een sirene activeren, maar ook automatisch acties uitvoeren, zoals het inschakelen van lichten of het uitschakelen van de verwarming. Dit maakt ze tot een onmisbaar onderdeel van een slim en veilig huis.

Welke merken maken goede alarmsystemen in huis?

Ik test veel alarmsystemen in huis, en weet inmiddels dat niet ieder merk gelijk geschapen is. Ik heb echter de nodige ervaring opgedaan en raad je vol vertrouwen de onderstaande merken aan. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd makkelijk, maar met deze heb ik altijd goede ervaringen gehad!

Ring

Ring, vooral bekend om hun videodeurbellen, biedt ook complete alarmsystemen. Hun systemen integreren naadloos met andere Ring-producten en smart home-apparaten. Gebruikers waarderen de eenvoudige installatie en de mogelijkheid om zelf te kiezen tussen zelfmonitoring of professionele monitoring.

ADT

ADT is een van de meest bekende merken op het gebied van huisbeveiliging. Hun alarmsystemen staan bekend om hun betrouwbaarheid en geavanceerde technologie. Met opties voor professionele installatie en 24/7 bewaking, biedt ADT een uitgebreide beveiligingsoplossing voor thuis.

Wat is volgens de Consumentenbond het beste alarmsysteem voor in huis?

Wat de Consumentenbond het beste alarmsysteem in huis vindt, is nog niet bekend. Als daar verandering in komt, dan delen we dat hier met je.

Veelgestelde vragen over alarmsystemen in huis van onze lezers

Dit deel is bedoeld voor al jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Wil je dat veranderen? Stuur ons dan je gedachten via het onderstaande feedbackformulier; dan komen we hier terug op je ingezonden vraag zodra we dit artikel updaten!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross