Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Veilig Surfen met de Beste Antivirus Software

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min leestijd

In je zoektocht naar de beste antivirus, stuit je op een oerwoud van opties, net zoals je meer virussen op je computer zou vinden dan kruimels in een toetsenbord na een jaar. Ik help je door dit digitale doolhof met tips en trucs, zodat je niet alleen beschermd bent tegen malware, maar ook de optimale keuze maakt die past bij jouw digitale levensstijl.

Wat is de beste antivirus van 2024?

Dit is de 5 beste antivirus software volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste antivirus van 2024

1. Bitdefender Antivirus Plus 2020

1. Bitdefender Antivirus Plus 2020

Belangrijke specificaties:

Aard van beveiliging software: Complete beveiligingsoplossing

Bitdefender Antivirus Plus 2020 is een eersteklas antivirusoplossing die essentiële bescherming biedt voor Windows, met een meerlaagse verdediging tegen online bedreigingen. Met indrukwekkende functies zoals Bitdefender VPN en Bitdefender Safepay zorgt het voor uitgebreide privacy en veiligheid. Het softwarepakket is geprezen om zijn uitzonderlijke prestaties en bescherming door AV-TEST.org, die direct reageert op e-bedreigingen zonder de systeemprestaties in gevaar te brengen. Het is compatibel met Windows 7, 8.1, 10 en 11 en vereist 2 GB RAM en 2,5 GB beschikbare vrije schijfruimte. Daarnaast stelt Bitdefender Central gebruikers in staat om hun bescherming te beheren en beveiligingsupdates te ontvangen op meerdere apparaten.

Volgens PCMag biedt Bitdefender Antivirus Plus een veilige browse-ervaring, terwijl TechRadar het prijst vanwege de eersteklas antivirusbescherming, anti-ransomware mogelijkheden, webbescherming, een basis wachtwoordmanager, een beveiligde browser voor online bankieren en een VPN met een dagelijkse datalimiet. De software wordt omschreven als een solide instapoptie die geschikt is voor veel gebruikers, hoewel het beperkingen kan hebben bij kortingen voor apparaatdekking. De recensie benadrukt dat de interface gebruiksvriendelijk is en eenvoudig configureerbaar, met functies zoals automatische bestandsscans, on-demand scans en een bonus Vulnerability Scanner. De scantijden kunnen echter variëren en de nauwkeurigheid van de Vulnerability Scanner toonde gemengde resultaten.

Bitdefender Antivirus Plus heeft een concurrerende prijs, te beginnen bij $ 23,99 voor het eerste jaar en dekking voor drie apparaten, met verlenging voor $ 59,99. Het is een krachtige antivirusoplossing, maar het kan niet de snelste optie zijn voor scannen. In vergelijking bieden de Bitdefender Internet Security-suite en het Total Security-pakket extra functies zoals een firewall, e-mail spamfilter, ouderlijk toezicht, pc-onderhoudstools, dekking voor meerdere platforms, anti-diefstal functies en mogelijkheden voor apparaat opsporen/vergrendelen/wissen.

In de markt van antivirussoftware valt Bitdefender Antivirus Plus op vanwege zijn uitgebreide bescherming, gebruiksvriendelijke interface en toegevoegde privacytools zoals de VPN en Safepay. Hoewel het misschien niet de snelste is qua scannen, maken de meerlaagse verdediging en compatibiliteit met verschillende Windows-versies het een betrouwbare keuze voor gebruikers die essentiële antivirusbescherming zoeken. Voor gebruikers die extra functies nodig hebben zoals een firewall, ouderlijk toezicht en dekking voor meerdere platforms, zijn de Internet Security-suite en het Total Security-pakket het overwegen waard.

Kortom, Bitdefender Antivirus Plus 2020 is het meest geschikt voor gebruikers die een krachtige en uitgebreide antivirusoplossing zoeken met essentiële privacytools tegen een betaalbare prijs. Zijn gebruiksvriendelijke interface en robuuste bescherming maken het een uitstekende keuze voor Windows-gebruikers, hoewel klanten die meer geavanceerde functies nodig hebben waarde kunnen vinden in de Internet Security- en Total Security-pakketten.

Voordelen Bitdefender Antivirus Plus 2020
 • Uitgebreide bescherming tegen online bedreigingen
Nadelen Bitdefender Antivirus Plus 2020
 • Scantijden kunnen variëren

2. Avast Pro Antivirus

2. Avast Pro Antivirus

Belangrijke specificaties:

Aard van beveiliging software: Complete beveiligingsoplossing
Duur licentie: 2 jaar licentie
Systeemeisen: Een pc met Windows 11, 10, 8.1, 8 of 7 (zowel de 32-bits als de 64-bits versie, met uitzondering van Starter- en RT-edities), 1 GB RAM-geheugen en 2 GB hardeschijfruimte. Een Mac met macOS 10.12 (Sierra) of nieuwer. Een Android-telefoon of -tablet met daarop het besturingssysteem Google Android 6.0 (Marshmellow, API 23) of nieuwer. Een iPhone/iPad met iOS 12.0 of hoger.
Aantal apparaten per licentie: 10
Ondersteuning met updates: Niet van toepassing
Platform: Android, iOS, MAC, Windows

Ik ben Avast Pro Antivirus en ik bied een uitgebreide reeks beveiligingsfuncties tegen een betaalbare prijs, waardoor ik een aantrekkelijke optie ben voor individuen die op zoek zijn naar sterke bescherming zonder de bank te breken. Met meer dan 435 miljoen gebruikers wereldwijd heb ik een sterke reputatie opgebouwd voor real-time bedreigingsdetectie en frequente database-updates. Mijn gebruikersvriendelijke interface en compatibiliteit over meerdere apparaten hebben veel lof gekregen. Mijn software bevat essentiële functies zoals veilig browsen, netwerkbeveiliging, gedragsmonitoring, sandbox-modus, een basiswachtwoordbeheerder en een Secure Browser met verschillende extensies en een videodownloader. Daarnaast bied ik Bank Mode voor veilige online transacties, real-time monitoring, Real Site-bescherming tegen valse webpagina's, en Wi-Fi Inspector voor het scannen van kwetsbaarheden in thuis- of openbare Wi-Fi-netwerken.

Mijn prestaties in onafhankelijke labtests zijn opmerkelijk, aangezien ik 100% van zowel 0-dag als oudere malwarebedreigingen detecteerde in de test van AV-TEST in mei-juni 2023, waarmee ik mijn effectiviteit in het bestrijden van opkomende bedreigingen aantoon. De gratis versie wordt geprezen vanwege de veiligheid en bevat essentiële functies zoals malwarebescherming en real-time bescherming. De betaalde plannen bieden echter extra functies zoals webcambeveiliging, bescherming tegen kwaadaardige websites en ransomware-shield. Vooral Avast One biedt uitgebreide bescherming voor maximaal 5 of 30 apparaten, waardoor het aansluit bij diverse gebruikersbehoeften.

Ondanks mijn sterke punten heb ik ook mijn beperkingen. Hoewel ik een scala aan functies bied tegen een betaalbare prijs, heb ik teleurstellende testresultaten en een zwak ondersteuningssysteem laten zien, wat sommige gebruikers kan afschrikken. Bovendien waarschuwen privacykwetsbaarheidswaarschuwingen voor het gebruik van Avast SecureLine VPN, dat competent maar duur wordt genoemd, wat mogelijk bijdraagt aan de algehele kosten van het beveiligen van een uitgebreide beschermingssuite.

In vergelijking met mijn tegenhangers valt Avast Pro Antivirus op door zijn betaalbaarheid en uitgebreide functieset. Toch staat het voor een zware concurrentie op de markt, met name op het gebied van ondersteuningsinfrastructuur en testprestaties. Hoewel ik uitblink in het bieden van een budgetvriendelijke oplossing met sterke beschermingsmogelijkheden, moeten gebruikers wellicht de afwegingen zorgvuldig overwegen wat betreft de kwaliteit van de ondersteuning en de bijkomende kosten voor functies zoals VPN.

Samenvattend is Avast Pro Antivirus een aantrekkelijke optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een kosteneffectieve antivirusoplossing met een breed scala aan beveiligingsfuncties. Mijn vermogen om opkomende bedreigingen effectief te detecteren en mijn compatibiliteit over meerdere apparaten maken mij een aantrekkelijke keuze voor individuen en kleine bedrijven. Potentiële gebruikers moeten echter rekening houden met mijn testprestaties, ondersteuningssysteem en de mogelijke extra kosten voor bepaalde functies, om ervoor te zorgen dat het aansluit bij hun specifieke beveiligingsbehoeften en budgetbeperkingen.

Voordelen Avast Pro Antivirus
 • Uitgebreid pakket beveiligingsfuncties tegen een betaalbare prijs
 • Real-time bedreigingsdetectie en frequente database-updates
 • Compatibiliteit met meerdere apparaten
Nadelen Avast Pro Antivirus
 • Teleurstellende testresultaten en zwak ondersteuningssysteem
 • Privacy kwetsbaarheidswaarschuwingen die het gebruik van Avast SecureLine VPN aanbevelen, dat competent maar duur is
 • Mogelijke extra kosten voor bepaalde functies

3. Malwarebytes Premium

Ik vind Malwarebytes Premium een veelzijdige antivirusoplossing die voldoet aan diverse gebruikersbehoeften, waardoor het een overtuigende keuze is voor persoonlijk en zakelijk gebruik. De uitgebreide bescherming omvat realtime verdediging, bescherming tegen ransomware en PUP, Browser Guard voor veilig browsen, en Privacy-functies, waaronder een VPN. De service wordt aangedreven door de Katana Engine, wat de detectie van bedreigingen en de prestaties verbetert, resulterend in een tot 50% lagere belasting van systeembronnen tijdens scans. Volgens Safety Detectives biedt het goede bescherming tegen malware, met een detectiepercentage van 95% voor malwarebestanden en een succespercentage van 98% in realtime bescherming. Dit antivirusprogramma biedt effectieve virusscanning met on-demand en realtime bescherming voor Windows, Mac en Android-apparaten, waarbij gebruik wordt gemaakt van een grote malware-database en machine learning-technologie.

Volgens Forbes biedt Malwarebytes Premium ook on-demand scannen en verwijderen van bedreigingen, bescherming tegen adware en browserfiltering voor kwaadaardige websites. Het mist enkele premiumfuncties zoals optimalisatietools voor apparaten, een firewall en ouderlijk toezicht, maar compenseert dit met zijn betaalbaarheid, een 14-daagse gratis proefperiode en een geld-terug-garantie van 60 dagen. Safety Detectives wijst er echter op dat het mogelijk niet kan concurreren met topconcurrenten zoals Norton en Bitdefender op het gebied van geavanceerde functies en algehele bescherming.

Zoals benadrukt door CyberNews, biedt Malwarebytes Premium een VPN met 256-bits encryptie en bescherming tegen exploits, maar mist het een firewall en ouderlijk toezicht, terwijl Microsoft Defender een firewall en ouderlijk toezicht bevat maar geen VPN of bescherming tegen exploits biedt. Beide providers bieden basisbescherming maar hebben ruimte voor verbetering op het gebied van geavanceerde functies. Qua bescherming bieden beide diensten vergelijkbare niveaus van beveiliging, met potentieel voor verbetering.

In vergelijking met zijn concurrenten valt Malwarebytes Premium op door zijn gebruiksvriendelijke interface en zijn vermogen om te voldoen aan diverse gebruikersbehoeften. Het schiet echter tekort op het gebied van geavanceerde functies en algehele bescherming in vergelijking met de topconcurrenten op de markt. Ondanks zijn beperkingen blijft het een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige maar effectieve oplossing zonder al te veel extra's. Als je op zoek bent naar een antivirusprogramma dat goede bescherming biedt tegen malware, realtime verdediging en een breed scala aan functies, kan Malwarebytes Premium een geschikte keuze zijn. 🛡️

Voordelen Malwarebytes Premium
 • Uitgebreide bescherming tegen malware, ransomware en PUPs
 • Real-time verdediging en Browser Guard voor veilig browsen
 • Betaalbaarheid, 14-dagen gratis proefperiode en 60-dagen geld-terug-garantie
Nadelen Malwarebytes Premium
 • Ontbreekt aan enkele premium functies zoals apparaatoptimalisatietools, een firewall en ouderlijk toezicht
 • Kan niet op tegen topconcurrenten op het gebied van geavanceerde functies en algehele bescherming
 • Ontbreekt een firewall en ouderlijk toezicht, maar biedt een VPN met 256-bits encryptie

4. Norton 360 Antivirus Plus

Beschrijving van Norton 360 Antivirus Plus

Ik ben Norton 360 Antivirus Plus, een toonaangevend product in de Norton-lijn, en ik ben trots op mijn uitgebreide bescherming en krachtige functies. Met mijn bekroonde antivirussoftware bied ik bescherming tegen hackers, virussen, malware en ransomware, waardoor ik de ideale keuze ben voor gebruikers die optimale prestaties zoeken van een gerenommeerd merk. Met realtime dreigingsbescherming, een slimme firewall en een wachtwoordmanager voor veilige logins, zorg ik voor een veilige digitale omgeving op meerdere apparaten, allemaal ondersteund door een geld-terug-garantie van 60 dagen. Voor een concurrerende prijs van $19,99 voor het eerste jaar voor 1 apparaat en $39,99 voor het eerste jaar voor 5 apparaten, met beschikbare kortingen, bied ik uitstekende waar voor je geld.

In vergelijking met andere opties op de markt schitter ik met mijn holistische benadering van cyberbeveiliging, met antivirusbescherming, VPN, online opslag en identiteitsdiefstalmonitoring. Deze uitgebreide set functies voldoet aan verschillende behoeften en maakt mij een veelzijdige oplossing voor gebruikers met diverse digitale beveiligingseisen. Mijn toewijding aan klanttevredenheid blijkt uit mijn 100% garantie en de belofte om terug te betalen als een virus niet kan worden verwijderd, wat vertrouwen geeft in mijn effectiviteit.

Hoewel sommigen de noodzaak van traditionele antivirussoftware in twijfel trekken, onderscheid ik mij door een meer alomvattende beveiligingsoplossing te bieden, ideaal voor personen met gevoelige gegevens of degenen die riskantere delen van het internet verkennen. Zoals benadrukt, "Windows Defender, al inbegrepen in Windows 10, biedt robuuste antivirus- en anti-malwarebescherming," maar mijn aanbod gaat verder dan basisbescherming en omvat een breder scala aan mogelijke bedreigingen en privacyzorgen.

Een potentieel nadeel van mij, zoals opgemerkt in sommige recensies, is dat mijn prijzen hoger liggen in vergelijking met concurrenten. Echter, er zijn vaak kortingen beschikbaar die deze zorg verminderen en het product toegankelijker maken voor een breder gebruikerspubliek. De hogere kosten worden gecompenseerd door de uitgebreide dekking en functies die ik bied, waardoor ik een waardevolle investering ben voor gebruikers die optimale digitale beveiliging prioriteren.

Kortom, ik, Norton 360 Antivirus Plus, ben een overtuigende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een krachtige en veelzijdige cybersecurity-oplossing. Met mijn uitgebreide bescherming, dekking op meerdere apparaten en toewijding aan klanttevredenheid, ben ik een topaanbod van een gerenommeerd merk. Hoewel mijn hogere prijzen aanvankelijke aarzelingen kunnen veroorzaken, maken mijn waardepropositie en reeks functies mij een uitstekende keuze voor individuen en bedrijven die optimale digitale beveiliging prioriteren.

Voordelen Norton 360 Antivirus Plus
 • Uitgebreide bescherming tegen hackers, virussen, malware en ransomware.
 • Realtime bedreigingsbescherming, slimme firewall en wachtwoordmanager voor veilige aanmeldingen.
 • Holistische benadering van cyberbeveiliging, met antivirusbescherming, VPN, online opslag en monitoring van identiteitsdiefstal.
Nadelen Norton 360 Antivirus Plus
 • Hogere prijzen in vergelijking met concurrenten.
 • Twijfelachtige noodzaak van traditionele antivirussoftware met de beschikbaarheid van Windows Defender.
 • Mogelijke beperkingen in kosten in evenwicht gehouden door uitgebreide dekking en functies.

5. Trend Micro Antivirus+ Security

5. Trend Micro Antivirus+ Security

Belangrijke specificaties:

Ik ben onder de indruk van Trend Micro Antivirus+ Security, vooral op het gebied van ransomware en financiële bescherming. Met geavanceerde anti-malware bescherming, combineert deze software handtekening-gebaseerd scannen met machine learning om effectief 96% van de malware te detecteren en verwijderen zonder systeemvertraging te veroorzaken. De real-time bescherming blokkeert efficiënt kwaadaardige downloads en web-based aanvallen, terwijl het ook functies bevat zoals browserbeveiliging, PC-optimalisatie, dark web monitoring, identiteitsdiefstalbescherming en een wachtwoordmanager.

Volgens Safety Detectives biedt de virus scanner van Trend Micro uitstekende anti-malware detectie, met snelle, volledige en aangepaste scanopties. De gebruiksvriendelijke interface, samen met een 30-dagen gratis proefperiode en geld-terug-garantie, maken het een aantrekkelijke keuze voor gebruikers die uitgebreide bescherming zoeken. De gespecialiseerde verdediging tegen specifieke bedreigingen voegt een extra laag van veiligheid toe.

Echter, er zijn enkele beperkingen. Hoewel de wachtwoordmanager sterke beveiliging biedt, ontbreekt het aan gebruiksvriendelijkheid en synchronisatie tussen de browser-extensie en de app, zonder herstelmethode als het hoofdwachtwoord vergeten wordt. Daarnaast worden de VPN en wachtwoordmanager beschreven als basis, en het ontbreken van een volledige tweerichtingsfirewall kan een nadeel zijn.

In vergelijking met de concurrentie houdt Trend Micro Antivirus+ Security stand met sterke kernfuncties en minimale impact op de PC-snelheid. Echter, in een vergelijking met Norton, presteert Trend Micro minder op test scores, beveiligingsfuncties en prijs, zoals benadrukt door SoftwareLab. Voor degenen die specifiek op zoek zijn naar topbescherming, wordt Norton aanbevolen.

Al met al is Trend Micro Antivirus+ Security een uitgebreide en goed presterende antivirusoplossing, vooral uitblinkend in ransomware en financiële bescherming. De sterke anti-malware bescherming, real-time verdediging tegen webbedreigingen en gespecialiseerde verdediging maken het een overtuigende keuze voor gebruikers. Potentiële gebruikers moeten echter rekening houden met de compromissen op het gebied van wachtwoordbeheer en firewall-functies, vooral in vergelijking met de concurrentie. Als je ransomware en financiële bescherming prioriteit geeft in een antivirusoplossing, is Trend Micro Antivirus+ Security ongetwijfeld een topkeuze.

Uiteindelijk maakt de mix van malware-detectie, real-time bescherming en gespecialiseerde verdediging van Trend Micro het een sterke keuze voor gebruikers die robuuste bescherming zoeken tegen een breed scala aan bedreigingen.

Voordelen Trend Micro Antivirus+ Security
 • Indrukwekkende ransomware- en financiële beveiliging
Nadelen Trend Micro Antivirus+ Security
 • Gebrek aan gebruiksvriendelijkheid en synchronisatie in wachtwoordmanager
 • Basis VPN en wachtwoordmanager
 • Afwezigheid van een volledige tweerichtingsfirewall in het standaardpakket
Een zwarte laptop op een bureau omringd met planten en boeken

Hoe kies je goede antivirus?

Onderstaande koopgids voor antivirussoftware helpt je de beste bescherming te vinden die past bij jouw behoeften en budget. Ontdek welke functies onmisbaar zijn voor jouw digitale veiligheid.

Hoe detectiepercentage van malware je beveiliging beïnvloedt

Het detectiepercentage van malware is belangrijk bij het kiezen van de beste antivirus. Dit percentage, vaak uitgedrukt als een getal dicht bij 100%, toont aan hoe effectief een antivirussoftware is in het herkennen en blokkeren van malware.

Stel, een antivirus heeft een detectiepercentage van 99,9%, dan betekent dit dat het bijna elke vorm van malware identificeert, van virussen tot ransomware. Een hoge score wijst op geavanceerde heuristische analyse, gedragsdetectie en cloud-gebaseerde verificatieprocessen.

Ik adviseer altijd te kiezen voor software die consistent hoge percentages laat zien in onafhankelijke testresultaten, omdat dit je de beste bescherming biedt tegen de nieuwste bedreigingen. Let op: zelfs een klein verschil in percentage kan een groot verschil maken in je digitale veiligheid.

Bescherming tegen ransomware

Ransomware versleutelt je bestanden en eist betaling om ze weer toegankelijk te maken. Een goede antivirus op je laptop of desktop biedt sterke bescherming door verdachte activiteiten te detecteren, voordat ze schade aanrichten. Dit omvat real-time scanning en geavanceerde heuristieken die afwijkend gedrag van programma's herkennen.

Ik raad aan te zoeken naar antivirussoftware die specifieke anti-ransomware technologieën bevat, zoals gedragsgebaseerde detectie en automatische back-up van belangrijke bestanden, om zo de impact van een aanval te minimaliseren.1NCSC (n.d.). 'A guide to ransomware'

Effectieve bescherming tegen ransomware vermindert niet alleen het risico op dataverlies, maar zorgt ook voor gemoedsrust.

Belang van real-time scanning voor continue beveiliging

Real-time scanning is een onmisbare functie van effectieve antivirussoftware. Het werkt als een continue bewaker van je systeem, door elk bestand dat je opent, downloadt of uitvoert onmiddellijk te scannen op potentieel schadelijke inhoud.

Deze functie gebruikt geavanceerde algoritmes om bekende en onbekende bedreigingen te identificeren, vaak met behulp van cloud-gebaseerde databases die voortdurend worden bijgewerkt met de nieuwste malwaredefinities.

Ik adviseer altijd een antivirus te kiezen die real-time scanning biedt, omdat het de kans aanzienlijk verkleint dat malware onopgemerkt blijft en schade kan aanrichten. Met real-time scanning ben je beschermd op het moment dat de dreiging zich voordoet, niet alleen tijdens geplande scans, waardoor je digitale veiligheid aanzienlijk wordt verhoogd.

De impact van antivirus op je systeemprestaties

Een effectieve antivirus beschermt je systeem zonder het merkbaar te vertragen. Dit betekent dat de software efficiënt moet werken, met een minimale hoeveelheid CPU- en geheugengebruik. Moderne antivirusprogramma's zijn ontworpen om op de achtergrond te draaien, met real-time scanning die slechts een fractie van je systeembronnen gebruikt, vaak minder dan 5%.

Ik raad aan te zoeken naar antivirusoplossingen die bekendstaan om hun lichte impact op systeemprestaties, zodat je kunt genieten van optimale beveiliging zonder in te leveren op snelheid of efficiëntie.

Wist je dat het allereerste computervirus, genaamd "Creeper", al in 1971 verscheen? Dit zelfreproducerende programma was eigenlijk een experiment om te zien hoe een softwareprogramma zichzelf kon verspreiden over netwerken. Het inspireerde de creatie van het eerste antivirusprogramma, "Reaper".

Gebruiksvriendelijkheid van de antivirus-interface

Een intuïtieve interface zorgt voor toegang tot essentiële functies zoals scans uitvoeren, bedreigingen bekijken en instellingen aanpassen zonder door complexe menu's te hoeven navigeren.

Ik adviseer te kiezen voor software die duidelijke, begrijpelijke instructies biedt en waarbij belangrijke informatie, zoals de status van je beveiliging en recent gedetecteerde bedreigingen, direct zichtbaar is bij het openen van het programma.

Een goed ontworpen interface vermindert de kans op gebruikersfouten, waardoor je met vertrouwen en gemak je beveiliging kunt optimaliseren. Let op: de beste antivirus is diegene die krachtige bescherming biedt met een gebruiksvriendelijkheid die iedereen, ongeacht technische vaardigheid, kan navigeren.

Het belang van frequente updates voor antivirussoftware

Cyberdreigingen evolueren constant, daarom is het belangrijk dat je antivirusprogramma regelmatig wordt bijgewerkt om de nieuwste malwaredefinities en beveiligingspatches te ontvangen. Idealiter zoekt en installeert goede antivirussoftware automatisch updates, meerdere keren per dag, zonder dat jij daar iets voor hoeft te doen.

Dit zorgt dat je bescherming altijd up-to-date is tegen de nieuwste virussen, ransomware en andere malware. Ik adviseer te controleren of de antivirus die je overweegt, beschikt over een mechanisme voor automatische updates en de updatefrequentie past bij de snel veranderende aard van cyberdreigingen.

Download je veel video's, dan zijn deze updates erg belangrijk. Wil je sneller video's downloaden? Kies dan voor de beste videograbber.

De rol van firewallbescherming in jouw antivirus

Firewall bescherming vormt een essentiële laag in je digitale verdediging, fungerend als een schild dat ongewenste toegang tot je netwerk blokkeert. Een effectieve firewall analyseert inkomend en uitgaand verkeer op basis van vooraf ingestelde regels en beschermt tegen ongeautoriseerde toegangspogingen, terwijl legitiem verkeer soepel doorgang vindt.

Ik raad aan om te kiezen voor antivirussoftware die geïntegreerde firewall bescherming biedt, die automatisch wordt bijgewerkt om de nieuwste bedreigingen te herkennen. Dit zorgt niet alleen voor een sterke barrière tegen hackers en malware, maar minimaliseert ook het risico op datalekken.

Belangrijk is dat de firewall configureerbaar is, zodat je specifieke beveiligingsbehoeften kunt afstemmen, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid of systeemprestaties.

Extra beveiliging door VPN-functionaliteit in je antivirus

VPN-functionaliteit binnen antivirussoftware verhoogt je online privacy en veiligheid door je internetverkeer te versleutelen en je IP-adres te verbergen. Dit is essentieel wanneer je verbinding maakt met openbare wifi-netwerken, waar je gegevens kwetsbaar zijn voor onderschepping.

Een goede VPN zorgt dat zelfs je internetprovider niet kan zien wat je online doet, beschermt tegen tracking en omzeilt geografische beperkingen. Ik adviseer te kiezen voor antivirussoftware die een betrouwbare VPN-dienst biedt met sterke versleuteling.

Man werkt op computer, zijaanzicht

Welke merken maken goede antivirus?

Ik test veel antivirus, en weet inmiddels dat niet iedere fabrikant gelijk geschapen is. Ik heb echter de nodige ervaring opgedaan en durf met dit in gedachten de onderstaande merken aan te raden. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet zomaar gedaan, maar met deze heb ik altijd fijne ervaringen gehad.

Norton Antivirus

Norton staat bekend om zijn uitgebreide bescherming tegen een breed scala aan bedreigingen, van virussen tot ransomware. Hun antivirussoftware blinkt uit door de unieke combinatie van preventie, detectie en verwijdering van malware, ondersteund door een sterke firewall.

Met functies, zoals real-time bescherming, ouderlijk toezicht en een veilige VPN, biedt Norton een robuuste verdediging voor zowel individuele gebruikers als gezinnen.

Bitdefender

Bitdefender is een favoriet vanwege zijn geavanceerde machine learning-technieken die continu evolueren om de nieuwste en meest gecompliceerde malware-aanvallen te herkennen.

Hun antivirusprogramma's staan bekend om de minimale impact op de systeemprestaties, waardoor gebruikers kunnen genieten van optimale snelheid en efficiëntie. Bitdefender biedt ook veelzijdige oplossingen, waaronder webbeveiliging, systeemoptimalisatie en privacybescherming.

Wat is volgens TechRadar de beste antivirus?

De beste antivirus volgens TechRadar is Bitdefender. Bitdefender onderscheidt zich door zijn geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals multi-layer ransomware bescherming en preventieve maatregelen tegen phishing.

Met een indrukwekkende detectiegraad van 99,9% voor nieuwe malware binnen 24 uur en minimale impact op systeemprestaties, biedt Bitdefender een optimale balans tussen veiligheid en gebruiksgemak. Bovendien zorgt de toevoeging van een VPN en ouderlijk toezicht dat je digitale leven volledig beschermd is.

Veelgestelde vragen over antivirus van onze lezers

Hier beantwoord ik al jullie vragen en opmerkingen over antivirus. Echter …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Zin om daar wat aan te doen? Stuur ons dan je je gedachten via het formulier hieronder; dan behandelen we hier je ingezonden vraag zodra we dit artikel bijwerken!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross