Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Houd Zicht op je Eigendom met de Beste Buitencamera

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

9 min leestijd

In mijn zoektocht naar de beste buitencamera stuitte ik op een verrassend feit: de ideale camera vangt niet alleen elke beweging, maar past ook bij jouw specifieke behoeften. Hoe kies je die? Denk aan resolutie – minimaal 1080p – nachtzicht tot 30 meter, en een kijkhoek van zeker 110 graden. Ik help je door de wirwar van specificaties, zodat je de camera vindt die jouw wereld, tot op de centimeter nauwkeurig, veiliger maakt.

Wat zijn de beste buitencamera's van 2024?

Dit zijn de top 5 beste buitencamera's op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

 1. Arlo Pro 5 2K – De beste allround-buitemcamera van 2024.
 2. TP-Link Tapo C310 – De buitencamera met de beste prijs-kwaliteitverhouding!
 3. Arlo Essential XL – De beste buitencamera die op batterijen werkt.
 4. Ring Spotlight Cam Pro Plug-In – Een zin die de belangrijkste redenen dat dit product op onze lijst staat benadrukt.
 5. Eufy SoloCam– De beste buitencamera met een zonnepaneel. ☀️

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

De beste buitencamera's, gedetailleerd


#1 Arlo Pro 5 2K

Beste allround-buitencamera van 2024

Maximale resolutie: 2688 × 1520
Kijkhoek horizontaal: 130°
Bewegingsdetectie: Ja
Nachtzicht: Ja, 7 meter
Pan-tilt: Nee
IP-certificering: IP65
Compatibele smart-home-platform: Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant, Google Nest, Homey, IFTTT, Samsung SmartThings

3 zwarte Arlo Pro 5 camera's naast elkaar

Als kosten geen probleem zijn en je op zoek bent naar de nieuwste functies in beveiligingscamera's, dan is de Arlo Pro 5 2K een topmodel doe-het-zelfcamera met een solide reeks aan functies.

De 2K-videoresolutie levert extra detail op (hoewel een abonnement vereist is voor de maximale resolutie), een gezichtsveld van 130 ° is geweldig voor een camera van dit formaat, en de kleuren nachtzichtfunctie werkt zeer goed om beelden in donkere omstandigheden te verbeteren.

Hij is draadloos voor flexibele installatieopties, en de batterij is beter dan ooit (beoordeeld tot acht maanden) met nieuwe energiebesparende modi om die vervelende oplaadsessies te verminderen.

De camera heeft ook bijzonder handige extra's voor een allround-buitenbeveiligingscamera. De geïntegreerde spotlight gaat aan bij weinig licht (hoewel je dit via de app kunt bedienen), terwijl auto-tracking en de 12x-zoomfunctie helpen om de focus te leggen op de belangrijkste details.

De tweerichtingsaudio is ook een leuke toevoeging als je gesprekken via de camera wilt voeren of vreemden wilt aanspreken. En met uv-bestendigheid, weerbestendigheid en een werktemperatuurbereik tot min -7 ºC, is hij klaar voor huizen in bijna elk klimaat.

Hoewel de camera extra voordelen krijgt, zoals geoptimaliseerde batterijduur, wanneer deze is verbonden met een Arlo-beveiligingssysteem of basisstation, is het nog steeds eenvoudig om hem solo te gebruiken.

Het Arlo Secure-abonnement ontgrendelt niet alleen 2K-resolutie streaming, maar maakt ook cloudopname mogelijk voor het opslaan van clips, dus ik raad aan om te budgetteren voor een abonnement als je deze camera kiest. Als je de voorkeur geeft aan lokale opslag, moet je een Arlo SmartHub of basisstation toevoegen, wat al snel boven de € 100 kost.

Wat vinden wij goed:

 • Gezichtsveld van 130 graden
 • 12x digitale zoom en autotracking
 • Gebruiksvriendelijk voor doe-het-zelvers
 • Lange batterijduur met energiebesparende modi
 • Geïntegreerde spotlight
 • Bruikbaar tot -6 °C
 • Tweerichtingsaudio

Wat vinden wij minder:

 • Volledige functies, inclusief de hoogste resolutie, vereisen een abonnement
 • Duur
 • Lokale opslag is nog duurder

Beste koop buitencamera van 2024

Maximale resolutie: 2304 × 1520
Kijkhoek horizontaal: 104°
Bewegingsdetectie: Ja
Nachtzicht: Ja, 30 meter
Pan-tilt: Nee
IP-certificering: IP66
Compatibele smart-home-platform: Amazon Alexa, Google Assistant, Google Home

TP-Link Tapo C310 tegen een witte achtergrond

Dieven die onafgesloten autodeuren controleren, kunnen net zo'n grote zorg zijn voor de beveiliging van je huis als 'porch pirates' die pakketjes van je drempel stelen. Een goede videodeurbel kan een 'porch pirate' afschrikken, maar het weghouden van opportunisten van je oprit en uit je auto's kan een andere uitdaging zijn.

Een camera met een automatische sirene en spotlight, zoals de TP-Link Tapo C310 buitencamera, kan een van je meest effectieve middelen zijn om indringers op afstand te houden. De camera stelt je in staat deze te bewapenen om specifieke zones, zoals een oprit, op geplande tijden te bewaken en zijn sirene en spotlight te laten afgaan als iemand de detectielijn overschrijdt.

De buitencamera beschikt ook over 2K-resolutie, nachtzicht tot 30 meter, compatibiliteit met Alexa en Google Assistant, en lokale opslag via een microSD-kaartsleuf (kaart niet inbegrepen). Als je cloudopslag wilt, beginnen Tapo Care plannen vanaf ongeveer € 0,50 per maand per camera en omvatten 30-dagenlange evenementopname.

Het enige significante nadeel van de camera dat ik zie, is dat hij gebruikmaakt van een bedrade stroombron, dus je moet een snoer aansluiten. Maar als je een toegankelijk stopcontact hebt, misschien in je garage of een onopvallende plek aan de buitenkant van je huis, is de TP-Link Tapo C310 het bekijken waard vanwege zijn potentieel om automatisch ongewenste gasten weg te jagen.

Wat vinden wij goed:

 • Veelzijdige camera met antennes voor wifi
 • Verrreikend nachtzicht
 • 2K-resolutie
 • Sirene inbegrepen
 • Optie voor lokale opslag

Wat is er minder aan:

 • Bedraad model maakt installatie moeilijker

#3 Arlo Essential XL

Beste draadloze buitencamera

Maximale resolutie: 1920 × 1080
Kijkhoek horizontaal: 130°
Bewegingsdetectie: Ja
Nachtzicht: Ja, 7 meter
Pan-tilt: Nee
IP-certificering: IP65
Compatibele smart-home-platform: Amazon Alexa, Apple HomeKit, Google Assistant, Google Next IFTTT

Arlo Essential XL tegen een witte achtergrond

De Essential XL heeft veel van wat ik waardeer in Arlo's Pro-lijn van buitencamera's – livestreaming en veel aanpasbare meldingen en andere geavanceerde functies via de optionele Arlo Smart cloudservice. Dat gezegd hebbende, deze camera van € 130 mist ook enkele dingen.

In plaats van een verwijderbare batterij, moet je de hele camera naar binnen brengen om hem op te laden en de usb-oplaadkabel die Arlo levert is belachelijk kort. De Essential XL is een fatsoenlijk startpunt in Arlo's assortiment van batterij-aangedreven, weerbestendige camera's die het overwegen waard zijn, maar het ongemak van het moeten verwijderen van de hele camera om hem op te laden en de vertragingen in meldingen die ik ervoer, vallen ietwat tegen..

In tegenstelling tot de meeste andere buitencamera's van Arlo, vereist dit model geen basisstation. Het wordt niet verkocht met een, maar het is compatibel met geselecteerde Arlo basisstations als een optionele toevoeging. Arlo basisstations zijn bedoeld om de batterijduur van de camera en het Wi-Fi-bereik van je router te helpen verlengen.

Ik heb mijn Essential XL getest zonder het optionele basisstation en ik ervoer een iets langere vertraging (tot 10 seconden) tussen een bewegingsgebeurtenis en het krijgen van een melding op mijn telefoon.

De Essential camera heeft gelukkig wél aanpasbare bewapende en ontwapende modi, inclusief de mogelijkheid om regels in te stellen, zoals: "Als beweging wordt gedetecteerd (en de camera is bewapend), neem dan video op en activeer de ingebouwde sirene van de camera." Als je niet wilt dat de sirene elke keer afgaat als er beweging wordt gedetecteerd (en dat wilde ik niet, vanwege de buren), kun je deze handmatig in de app aanzetten.

Wat vinden wij goed:

 • Goede beeldkwaliteit
 • Lange batterijduur
 • Werkt met Alexa en Google spraakopdrachten
 • Sterke ondersteuning van derde partijen
 • Kleuren nachtzicht
 • Ingebouwde spotlight en sirene
 • Intelligente bewegingsmeldingen

Wat is er minder aan:

 • Toegang tot opgenomen video vereist een abonnement

#4 Ring Spotlight Cam Pro Plug-In

Beste buitencamera met spotlight

Maximale resolutie: 1920 × 1080
Kijkhoek horizontaal: 140°
Bewegingsdetectie: Ja
Nachtzicht: Ja, +/- 18 meter
Pan-tilt: Nee
IP-certificering: IP65
Compatibele smart-home-platform: Amazon Alexa

Ring Spotlight Cam Pro tegen een witte achtergrond

Een speciale spotlight-camera richt een lichtstraal in een specifieke richting, waardoor je donkere veranda's, paden, terrassen en hoeken van je tuin waar zichtbaarheid ontbreekt, kunt verlichten. Spotlights verbeteren ook de nachtzichtbaarheid aanzienlijk, en wanneer ze bewegingsgeactiveerd zijn, zoals de 1080p Ring Spotlight Cam Plus, kunnen ze in theorie indringers afschrikken.

Het ontwerp en de extra functies maken de Ring Spotlight Cam Plus echt top voor ons. Weinig spotlight-camera's hebben zo'n compact ontwerp met duurzame led-balken die het gemakkelijk maken om de camera (140°-gezichtsveld) in vele richtingen te positioneren en te richten. Wanneer de batterij bijna leeg is, is de uitneembare batterij gemakkelijk op te laden zonder je perfecte hoek te verstoren.

De 1080p-camera wordt geleverd met kleurennachtzicht, tweerichtingsaudio en een sirene die je indien nodig kunt activeren. Er zijn ook privacyzones en bewegingszones die je kunt aanpassen om te bepalen waar de bewegingsdetectie zich op richt. Hij kan ook temperaturen tot min 15 °C aan, dus hij is ook in de winter geen slappeling.

Ring's beveiligingscamera is ontworpen om te werken met een Ring Protect-abonnement, dat begint bij € 4 per maand, en we beschouwen dit min of meer als verplicht voor deze camera.

et maakt waardevolle functies mogelijk, waaronder de mogelijkheid om beelden naar de cloud op te nemen, mensen te herkennen (en andere bewegingen te negeren), over te schakelen naar een afwezigheidsmodus en meer. Er is een bedrade versie van de camera, maar ik kies zelf voor de batterijoptie vanwege zijn veelzijdigheid!

Wat vinden wij goed:

 • Compact ontwerp met heldere ledlampen en eenvoudige batterijwisseling
 • Kleurennachtzicht
 • Aanpassing voor bewegingsdetectie

Wat is er minder aan:

 • Abonnement vereist om nuttige functies te ontgrendelen
 • Spotlight is mogelijk te klein voor grote gebieden
 • Beperkt tot integratie met enkel Amazon Alexa

#5 Eufy Solocam

Beste buitencamera met zonnepaneel

Maximale resolutie: 2304 × 1296
Kijkhoek horizontaal: 110°
Bewegingsdetectie: Ja
Nachtzicht: Ja, 8 meter
Pan-tilt: Nee
IP-certificering: IP67
Compatibele smart-home-platform: Amazon Alexa, Google Assistant, Google Home

Eufy Solocam tegen een witte achtergrond

'Zonnecamera's' bieden een alternatief voor de traditionele huisbeveiligingstechnologie: een camera die je in theorie opgeladen kunt houden met een paar uur goed gepositioneerd zonlicht per dag. Het probleem is dat het jongleren met een aparte camera en zonnepaneelinstallatie lastig kan zijn, vooral als je weinig ruimte hebt.

Eufy's 2K-resolutie camera gebruikt in plaats daarvan een geïntegreerd zonnepaneel, zodat je een plek kunt vinden waar de bovenkant van de camera voldoende zonlicht krijgt om het van stroom te voorzien, waardoor handmatig opladen van de batterij minimaal of onnodig is.

De SoloCam, die een gezichtsveld van 110° biedt, heeft ook een 600-lumen spotlight, kleurennachtzicht en bewegingsdetectie met persoonsherkenning. Zonder zonlicht gaat de batterij tot vier maanden mee.

Je bedient hem met zowel Alexa als Google Assistant. De camera is daarbij ontworpen om te werken zonder abonnementen of add-ons, maar dat betekent ook dat hij beperkt is tot (AES128-gecodeerde) 8 GB aan ingebouwde opslag.

Eufy zegt dat dit genoeg is voor ongeveer twee maanden aan beeldmateriaal, maar uit onze ervaring blijkt dat dit snel vol kan raken als je camera meerdere detecties per dag opneemt.

Wat vinden wij goed:

 • Ingebouwde zonnepaneel voor opladen
 • Spotlight aanwezig
 • Slimme bewegingsdetectie
 • Compatibiliteit met Alexa en Google

Wat is er minder aan:

 • Slechts 8 GB aan lokale opslag beschikbaar

Een zwarte buitencamera van de zijkant gefotografeerd terwijl het regent

Veelgestelde vragen over buitencamera's

Dit onderdeel is bedoeld voor de vaakst gestelde vragen en opmerkingen! Als je zelf nog vragen hebt omtrent buitencamera's, dan kun je deze hieronder kwijt!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste buitencamera?

De beste buitencamera volgens Consumentenbond is de Synology BC500. Deze camera onderscheidt zich met een 4K-resolutie voor haarscherpe beelden, een kijkhoek van 130 graden voor een breed zichtveld, en nachtzicht tot 30 meter.

Ik adviseer je om de weerbestendigheid en de geavanceerde bewegingsdetectie te overwegen, wat zorgt voor betrouwbare beveiliging onder alle weersomstandigheden. Met de Synology BC500 ben je verzekerd van topkwaliteitsbeveiliging voor jouw eigendom.   

Wat is volgens Tweakers de beste buitencamera?

Tweakers heeft nog geen buitencamera's getest en daar de resultaten van gedeeld. Als daar verandering in komt, dan vind je die informatie hier terug!

Wat is volgens CNET de beste buitencamera?

De beste buitencamera volgens CNET is de Arlo Pro 5S 2K. Deze camera valt op door zijn 2K HDR-resolutie voor kristalheldere beelden, zelfs bij weinig licht. Met een kijkhoek van 160 graden, geïntegreerde spotlight en slimme bewegingsdetectie mis je geen enkel detail.

De Arlo Pro 5S 2K biedt ook tweewegaudio, wat handig is voor directe communicatie. Dit maakt het een uitstekende keuze voor jouw huisbeveiliging.      

Wat zijn de belangrijkste functies om te overwegen bij het kiezen van de beste buitencamera?

Bij het kiezen van de beste buitencamera zijn er enkele cruciale functies waar je op moet letten. Ik help je graag met een overzicht:

 • Videoresolutie. Kies voor een camera met minimaal 1080p, maar idealiter 2K of 4K voor scherpere beelden.
 • Nachtzicht. Zorg dat de camera effectief nachtzicht heeft, bij voorkeur in kleur, met een bereik van ten minste 30 meter.
 • Kijkhoek. Een brede kijkhoek van rond de 130 graden zorgt dat je meer van je omgeving kunt zien.
 • Bewegingsdetectie. Geavanceerde bewegingsdetectie, inclusief persoonsherkenning, is essentieel voor accurate alerts.
 • Weerbestendigheid. De camera moet bestand zijn tegen diverse weersomstandigheden, let op IP-classificaties, zoals IP65 of IP67.
 • Opslagopties. Overweeg of je lokale opslag (zoals een microSD-kaart) of cloudopslag wilt.
 • Batterijduur. Bij draadloze modellen is een lange batterijduur belangrijk, idealiter meerdere maanden.
 • Smart-home-integratie. Kijk of de camera compatibel is met systemen, zoals Alexa of Google Assistant voor eenvoudige integratie in je slimme huis.
 • Installatiegemak. Een gebruiksvriendelijke installatie is belangrijk, vooral voor doe-het-zelf systemen.
 • Extra functies. Denk aan een ingebouwde sirene of spotlight voor extra beveiliging.

Hoe belangrijk is videoresolutie, zoals 2K, voor de beeldkwaliteit van buitencamera's?

Videoresolutie is cruciaal voor de beeldkwaliteit van buitencamera's. Een 2K-resolutie, wat doorgaans neerkomt op 2048 × 1080 pixels, biedt aanzienlijk scherpere en gedetailleerdere beelden dan standaard 1080p. Als iemand die zelf een deurbel met videocamera van 2K heeft, kan ik je melden dat het verschil absoluut merkbaar is.

Dit detailniveau is essentieel voor het duidelijk identificeren van personen of kentekens. Met 2K zie je niet alleen wat er gebeurt, maar herken je ook belangrijke details die bij lagere resoluties verloren gaan.

Wat is het voordeel van een buitencamera met een geïntegreerde spotlight en sirene?

Een buitencamera met een geïntegreerde spotlight en sirene biedt een extra laag beveiliging. De spotlight verhoogt de zichtbaarheid bij detectie van beweging, wat cruciaal is voor heldere beelden in het donker en het afschrikken van indringers. De sirene, die aanslaat bij ongewenste activiteit, werkt als een krachtig afschrikmiddel.

Deze combinatie zorgt niet alleen voor betere beeldkwaliteit bij nachtopnames, maar verhoogt ook de veiligheid door potentiële inbrekers af te schrikken, voordat ze schade aanrichten. Zo biedt je buitencamera een dubbele laag beveiliging: visueel en auditief.

Hoelang gaat de batterij van draadloze buitencamera's meestal mee?

De batterijduur van draadloze buitencamera's varieert, maar gemiddeld kun je uitgaan van 2 tot 6 maanden. Dit hangt af van verschillende factoren. Ten eerste speelt de batterijcapaciteit een rol; grotere batterijen gaan langer mee.

Ook het gebruik beïnvloedt de levensduur: hoe vaker de camera beweging detecteert en opneemt, hoe sneller de batterij leegloopt. Daarnaast hebben de instellingen van de camera invloed, zoals de resolutie en de lengte van opgenomen clips. Zelfs weersomstandigheden spelen een rol; extreme kou verkort de batterijduur.

Kies je voor een camera met energiebesparende functies, zoals een energiebesparende modus, dan verlengt dit de batterijduur juist!

Wat zijn de opslagmogelijkheden voor buitencamera's, zoals lokale opslag versus cloudopslag?

Bij buitencamera's heb je verschillende opslagmogelijkheden, elk met hun eigen voordelen. Hier zijn de meest voorkomende opties:

 • Lokale opslag. Veel buitencamera's bieden de mogelijkheid om beelden lokaal op te slaan, meestal op een microSD-kaart. Dit biedt het voordeel dat je geen maandelijkse kosten hebt en direct toegang tot je opnames.
 • Cloudopslag. Hierbij worden de beelden opgeslagen op een externe server. Dit zorgt voor meer opslagruimte en de mogelijkheid om beelden te bekijken vanaf elke locatie met internet. Let wel, dit vereist vaak een abonnement.
 • Netwerkvideorecorders (NVR). Voor systemen met meerdere camera's is een NVR een goede optie. Deze slaat beelden van alle camera's centraal op.
 • Directe opslag op je smartphone. Sommige camera's bieden de mogelijkheid om beelden direct naar je smartphone te sturen en daar op te slaan.

Hoe weerbestendig zijn buitencamera's en welke temperatuurbereiken kunnen ze aan?

Buitencamera's zijn ontworpen om bestand te zijn tegen diverse weersomstandigheden. Hun weerbestendigheid wordt vaak aangeduid met een IP-rating (ingress protection), die aangeeft hoe goed de camera beschermd is tegen stof en vocht.1Belsimpel (n.d.). 'Dossier stof- en waterdichtheid' Hier zijn enkele veelvoorkomende IP-ratings en wat ze betekenen:

 • IP65: stofdicht en beschermd tegen waterstralen. Kan regen en sproeiwater aan.
 • IP66: stofdicht en beschermd tegen krachtige waterstralen. Geschikt voor zwaardere weersomstandigheden.
 • IP67: stofdicht en beschermd tegen tijdelijke onderdompeling in water. Kan korte tijd onder water blijven.

Wat betreft temperatuurbereiken, kunnen de meeste buitencamera's functioneren binnen een breed spectrum:

 • Lage temperaturen. Veel modellen werken goed bij temperaturen zo laag als -20 °C.
 • Hoge temperaturen. Deze camera's kunnen vaak hitte aan tot ongeveer 50 °C.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross