Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

De Nieuwe Vriend van je Voordeur: de Beste Deurbel met Camera

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

Als je op zoek bent naar een deurbel met camera, zijn er tegenwoordig talloze opties om uit te kiezen. Maar wat is de beste deurbel met camera in jouw situatie? Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze, heb ik de beste deurbellen met camera van dit moment voor je op een rijtje gezet. 

Ook ga ik in dit artikel dieper in op de belangrijkste specificaties waar je op moet letten bij het kopen van een deurbel met camera. Hieronder heb ik onze beste keuzes op een rijtje.

No products.

Waarom een deurbel met camera aanschaffen?

Een deurbel met camera biedt niet alleen beveiliging tegen ongewenste bezoekers, maar laat ook op afstand zien wie er voor de deur staat en stelt je in staat om met diegene te communiceren. Het is dus een ideale oplossing voor mensen die meer controle willen over wie er bij hen aan de deur staat en voor mensen die graag hun huis beter willen beveiligen.

Het is prettig om te weten wat er in bepaalde ruimtes gebeurt, zonder dat je in deze ruimte bent. Op deze manier is er altijd een gevoel van veiligheid en controle.

Veel mensen kiezen bijvoorbeeld ook voor slimme babyfoons met camera om een kind in de gaten te houden in de andere kamer. Met de beste babyfoon met camera heb je constant ogen in de kinderkamer, zonder dat je er zelf bent. Dit geeft ouders veel gemoedsrust.

De voordeur is nog een plek rondom huis waar controle en rust belangrijk is. In vergelijking met traditionele deurbellen biedt een deurbel met camera veel meer functies en mogelijkheden, waardoor het een slimme investering is voor iedereen die waarde hecht aan veiligheid en gemak.

Hieronder heb ik onze top 3 keuzes voor de beste deurbel met camera van dit moment voor je op een rijtje gezet. Elke deurbel met camera heeft zijn eigen unieke voordelen en functies, waardoor er voor elke behoefte een geschikte optie tussen zit.

No products.

Koopgids: hoe kies ik de beste deurbel met camera?

Ik heb de belangrijkste specificaties van een deurbel met camera hieronder uitgelicht, zodat je een weloverwogen keuze maakt bij het kopen van dit product. 

Door de vele opties is het lastig om een goede keuze te maken, maar met deze specificaties in gedachten zal het een stuk makkelijker zijn om een product te vinden dat aan al je eisen en wensen voldoet. 

Voedingstype

Er zijn verschillende voedingstypen beschikbaar, waaronder 2-draads, adapter en batterij. Elk type voeding heeft zijn eigen voor- en nadelen en het is belangrijk om deze goed te overwegen voordat je tot aankoop overgaat.

Een 2-draads-deurbel met camera maakt gebruik van de bestaande bedrading van de bel om stroom te krijgen. Dit is een goede optie als je al een bedrade deurbel hebt en geen extra bedrading wilt installeren. 

Dit type deurbel met camera vereist geen batterijen of externe voedingen en wordt direct op het bestaande circuit aangesloten. Het nadeel is dat je beperkt bent tot de locatie van de bestaande bedrading.

Een adapter- of lichtnetvoeding is een goede optie zijn als je niet beperkt wilt worden door bedrading of als je de deurbel op een plek wilt installeren waar geen bedrading aanwezig is. 

Dit type deurbel met camera wordt via een stekker op een stopcontact aangesloten en levert constant stroom. Het nadeel is dat er een stopcontact in de buurt moet zijn en dat er mogelijk extra bedrading nodig is om de deurbel te installeren.

Tot slot is er de deurbel met camera op batterijen. Dit type deurbel met camera is draadloos. Met deze optie zijn er geen beperkingen van bedrading of stopcontacten. Het nadeel is dat de batterijduur varieert en dat de batterijen regelmatig moeten worden vervangen of opgeladen.

Verbinding

Een deurbel met camera op wifi maakt via een app verbinding met je thuisnetwerk, waardoor je de deurbel met camera overal ter wereld bedient. Dit is handig als je op vakantie bent en wilt zien wie er bij je thuis aan de deur staat. 

Daarnaast biedt een wifi verbinding de mogelijkheid om meldingen te ontvangen op je mobiele apparaat wanneer er beweging is gedetecteerd of wanneer er iemand op de deurbel drukt. Dit zorgt voor extra beveiliging en gemoedsrust.

Een deurbel met bluetooth werkt op een vergelijkbare manier als een deurbel op wifi, maar maakt in plaats daarvan gebruik van een draadloze bluetooth-verbinding tussen de deurbel en je mobiele apparaat. 

Bluetooth-verbindingen hebben een beperkter bereik dan wifi-verbindingen, maar bieden nog steeds de mogelijkheid om meldingen te ontvangen en live video te streamen.

Een deurbel met camera die werkt op een 2-draads of adapter/lichtnet verbinding, mist deze verbindingsopties en geeft alleen lokaal een video weer. Dit beperkt de flexibiliteit van de deurbel met camera, omdat je niet in staat bent om het apparaat op afstand te bedienen en beveiligingsmeldingen te ontvangen.

Intercomfunctie

De intercomfunctie biedt de mogelijkheid om te communiceren met bezoekers die voor de deur staan, zelfs als je niet thuis bent.

Stel je voor dat je op je werk bent en je ontvangt een melding op je telefoon dat er iemand voor je deur staat. Met de intercomfunctie communiceer je direct via je telefoon met de bezoeker. 

Omdat ik overdag vaak niet thuis ben, miste ik voorheen nog wel eens een pakketje en werd dit bij een lokaal punt afgeleverd. Sinds ik een deurbel met camera gebruik, communiceer ik direct met de postbezorger, waardoor het makkelijker is om te vertellen dat het pakje bij de buren bezorgd mag worden. 

Op deze manier hoef ik niet thuis te blijven om een pakket in ontvangst te nemen, wat voor veel vrijheid zorgt in mijn dagindeling!

Deurbellen met camera vergelijken

No products.

Camera

De camera van de deurbel is van groot belang. Zo zijn er verschillende functies die bepalen voor welke situatie de deurbel geschikt is. Hieronder licht ik de belangrijkste verschillen uit die de camera’s van een deurbel bieden.

Camera resolutie

Een hogere resolutie betekent scherpere en duidelijkere beelden, wat belangrijk is om mensen en objecten te herkennen.

Een deurbel met een lagere resolutie zorgt bijvoorbeeld voor onscherpe beelden, waardoor het moeilijk is om te identificeren wie er voor de deur staat. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een deurbel met camera met een hoge resolutie, zoals Full HD (1080p) of zelfs 4K (2160p), afhankelijk van je budget en persoonlijke voorkeuren.

Een ander voordeel van een deurbel met een hogere resolutie is dat het helpt bij het opsporen van verdachte activiteiten, zoals inbraken of vandalisme. Met scherpe beelden zie je meer details, waardoor verdachte personen of activiteiten nauwkeuriger worden vastgelegd.

Het is belangrijk om te onthouden dat een hogere resolutie ook meer opslagruimte vereist. Daarom is het belangrijk om te controleren of de deurbel met camera voldoende opslagmogelijkheden heeft voor de beelden. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld een cloudopslag of een microSD-kaart voor lokale opslag.

Kijkhoek

De kijkhoek bepaalt hoeveel van de omgeving rondom de deurbel zichtbaar is op het moment dat er beweging gedetecteerd wordt. Hoe groter de kijkhoek, hoe meer er te zien is op het beeldscherm van de ontvanger of mobiele app.

Een brede kijkhoek is van groot belang als je bijvoorbeeld een groot huis hebt met meerdere ingangen, of als je de deurbel op een strategische plek wilt plaatsen om zowel de voordeur als de straat te zien. 

Ik raad je aan om een deurbel met een kijkhoek van minstens 120 graden te nemen, aangezien dit een brede hoek is waarmee je voldoende zicht hebt op de omgeving rondom de deurbel. 

Een deurbel met een grotere kijkhoek van bijvoorbeeld 160 graden of hoger biedt nog meer zicht, maar deze opties zijn vaak duurder en leveren in op beeldkwaliteit. 

Nachtmodus

De nachtmodus op de camera van de deurbel stelt in staat om 's nachts te zien wie er voor de deur staat. Dit is handig als er 's avonds laat een onverwachte gast voor de deur staat of als er een bezorger in de vroege ochtend aanbelt. 

Zonder de nachtmodus zou de gebruiker mogelijk geen duidelijk beeld krijgen van de persoon voor de deur. Als je de deurbel wilt gebruiken als een beveiligingscamera, is nachtmodus cruciaal aangezien veel overvallen in het donker gebeuren.

De nachtmodus maakt gebruik van infraroodtechnologie om het zicht te verbeteren wanneer het donker is. Hierdoor worden objecten en personen duidelijker weergegeven, zelfs in volledige duisternis. 

Bewegingssensor

Met een bewegingssensor detecteert de deurbel beweging in de buurt van de camera. Dit is vooral handig voor diegenen die zich zorgen maken over ongewenste bezoekers of verdachte activiteiten rond de deur.

Wanneer de deurbel met camera in een donkere hoek is geplaatst en niet over nachtmodus beschikt, is het lastig om bewegingen te detecteren. Daarom is het aan te raden om een buitenlamp met bewegingscamera aan te schaffen om er zeker van te zijn dat bewegingen gedetecteerd worden, zelfs wanneer het donker is. 

vrouw gebruikt een deurbel met camera

Waterbestendig

Of je nu in een regenachtige stad woont of in een gebied waar de weersomstandigheden onvoorspelbaar zijn, een waterbestendige deurbel zorgt dat je je geen zorgen hoeft te maken over de weersomstandigheden en dat de deurbel goed blijft werken.

Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de waterbestendigheid van een deurbel met camera wordt bepaald door de IP-rating. Dit is een internationale standaard voor de beoordeling van de mate van bescherming die wordt geboden tegen stof, water en andere deeltjes. 

IP-ratings worden aangegeven met twee cijfers, waarbij het eerste cijfer de bescherming tegen stof aangeeft en het tweede cijfer de bescherming tegen water.

Een deurbel met camera die een IP-rating heeft van minimaal IP65 wordt als waterbestendig beschouwd. Dit betekent dat de deurbel bestand is tegen waterstralen en dat deze veilig is om buiten te gebruiken, zelfs in de regen. 

Een deurbel met een IP68-rating is nog beter. Deze deurbel met camera zal bij deze beoordeling blijven werken, zelfs als het ondergedompeld wordt in water! IP68 zou alleen noodzakelijk zijn als je bang bent dat inbrekers je deurbel proberen te vernietigen met water. 1Cam Bunton, Pocket-lint (2023). 'Water and dust IP ratings: What does IP68 actually mean?'

Het is dan ook mogelijk om te kiezen voor een IP65-rating met goede opslagmogelijkheden, zodat je er zeker van bent dat de camerabeelden niet verloren gaan, zelfs als de deurbel gesloopt wordt.

Opslagmogelijkheden

Het hebben van opslagmogelijkheden is belangrijk omdat het de mogelijkheid biedt om beelden terug te kijken en te analyseren. Dit is vooral handig wanneer er misdrijven opgelost moeten worden aan de hand van camerabeelden. Als je deurbel de beelden niet opslaat, dan loop je het risico dat je belangrijke beelden mist.

De opslagmogelijkheden zijn afhankelijk van het type deurbel dat je hebt. Er zijn deurbellen die de beelden lokaal opslaan op een microSD-kaart. Andere deurbellen bieden de mogelijkheid om de beelden op te slaan in de cloud, NAS-server of een andere vorm van externe opslag.

Opslagmogelijkheden in de cloud bieden extra voordelen. Zo zijn de beelden veilig opgeslagen en gaan niet verloren als de deurbel wordt gestolen of kapot gaat. Daarnaast is het mogelijk om de beelden op afstand te bekijken en te delen met anderen. 

Het hebben van een NAS-server biedt nog meer voordelen. Zo sla je de beelden op via een externe harde schijf, die je zelf beheert en waar je volledige controle over hebt. Dit is handig als je geen gebruik maakt van de cloud, of als je veel opslagruimte nodig hebt voor je beelden. 

Als je een camera met een hoge resolutie koopt, zijn de bestanden die opgeslagen worden erg groot. In dat geval raad ik aan om een goede NAS-server aan te schaffen, zodat alle bestanden opgeslagen worden, zonder dat je het risico loopt dat een microSD-kaart snel vol raakt.

Audio

Sommige deurbellen bieden een beperkt aantal standaardmelodieën. Andere bieden de optie om je eigen melodieën toe te voegen. Dit is handig als je de bel wilt personaliseren en een uniek geluid wilt hebben dat je herkent wanneer de bel gaat.

Een ander aspect van de audiofunctie is het instelbare volume. Het is belangrijk om te zorgen dat het volume van de bel hoog genoeg is om gehoord te worden, maar niet zo luid dat het storend wordt. Sommige deurbellen bieden de mogelijkheid om het volume aan te passen.

Een goede audiofunctie is vooral belangrijk als je slechthorend bent of als je de deurbel vanuit een andere kamer wilt horen. Sommige deurbellen hebben extra luidsprekers die je elders in huis plaatst, zodat je de bel overal hoort.

Bediening via mobiele app

De bediening van je deurbel via een mobiele app stelt je in staat om de deurbel op afstand te bedienen en te monitoren, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Dit geeft je een extra gevoel van veiligheid en gemak, omdat je altijd op de hoogte blijft van wie er voor de deur staat en wat er gebeurt rondom je huis.

Met de mobiele app bekijk je live beelden van de deurbel, maak je foto’s en neem je video’s op van wat er voor je deur gebeurt. 

Sommige apps bieden ook de mogelijkheid om een ​​melding te ontvangen wanneer er beweging wordt gedetecteerd of wanneer de deurbel wordt ingedrukt. Via de meeste apps is het ook mogelijk om te communiceren via de intercom. 

Sommige apps werken alleen op specifieke besturingssystemen, zoals iOS of Android. Het is essentieel om te controleren of de app werkt op jouw telefoon voordat je een deurbel met camera koopt.

De 5 beste deurbellen met camera onder elkaar

No products.

Veelgestelde vragen over deurbellen met camera

Natuurlijk zijn er bij het kopen van een deurbel met camera veel vragen die je hebt. Hieronder heb ik enkele veelgestelde vragen voor je op een rijtje gezet en kort beantwoord.

Wat is het voordeel van een deurbel met camera?

Met een deurbel met camera zie je altijd wie er voor de deur staat, zelfs als je niet thuis bent. Dit geeft je een veilig gevoel en je bepaalt op afstand of je de deur wilt openen of niet.

Kan ik de beelden van een deurbel met camera opslaan?

Dit hangt af van het model deurbel met camera dat je kiest. Sommige modellen hebben een ingebouwde opslagruimte, terwijl andere gebruikmaken van cloudopslag of een microSD-kaart.

Zijn er deurbellen met camera die ook in het donker werken?

De meeste deurbellen met camera hebben een nachtmodus die zorgt dat je ook in het donker beelden ziet.

Conclusie

Bedankt voor het lezen van ons artikel over de beste deurbel met camera! Onthoud dat type verbinding, voedingstype en kwaliteit van de camera belangrijke aspecten zijn om in gedachten te houden bij het kiezen van de beste deurbel met camera voor jou. 

Als je nog vragen hebt, laat het ons dan gerust weten in het feedback formulier hieronder!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2023 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross