Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

De Beste Babyfoon met Camera Houdt een Oogje in het Zeil

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

5 min leestijd

Op zoek naar de beste babymonitor met camera om je kleintje veilig in de gaten te houden? In dit artikel ontdek je de top babymonitors van dit moment, voorzien van camera's met helder beeld en extra functies. Van nachtzicht tot temperatuursensoren, ik behandel alles wat je moet weten om de perfecte babymonitor te vinden die jou en je baby een gerust gevoel geeft.

Wat zijn de beste babyfoons met camera van 2024?

Dit zijn de top 5 beste babyfoons met camera op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste babyfoons met camera van 2024

1. Philips Avent Connected SCD923

1. Philips Avent Connected SCD923

Belangrijke specificaties:

Verbindingstype: Wi-Fi
Touchscreen: Nee
Beeldschermresolutie: 480 x 272
Opnamefunctie: Ja
Met display: Ja
Camera opties: Niet draaibaar
Beeldactivatie: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Ja

De Philips Avent Connected SCD923/26 is mijn slimme babyfoon. Met het Secure Connect-systeem ben ik altijd verbonden met de kinderkamer, zowel via de ouderunit als via de app op mijn smartphone of tablet. Mijn babyfoon heeft een ingebouwde temperatuursensor, zodat ik snel kan zien of mijn kindje warm genoeg is aangekleed. Ook kan ik op afstand een nachtlampje inschakelen en kiezen uit 15 verschillende liedjes en geluiden. Ik kan zelfs mijn eigen liedjes opnemen, zodat mijn kindje mijn vertrouwde stem hoort. Met de terugpraatfunctie kan ik mijn kindje op afstand geruststellen.

Wat mij onderscheidt van eerdere modellen is het Secure Connect-systeem. Hierdoor heb ik altijd een sterke en veilige verbinding tussen de babyunit, ouderunit en app. Mijn babyunit heeft een full HD-camera met nachtzicht en digitale zoom, zodat ik duidelijke beelden heb van de kamer van mijn kindje, zowel overdag als 's nachts. Mijn ouderunit heeft een 4,3-inch kleurenscherm en kan tot wel 12 uur meegaan in de eco-modus. Ik kan je zelfs tot 400 meter bereik bieden, zowel binnen als buiten.

Mijn gebruikers zijn over het algemeen erg tevreden. Ze vinden mijn beeldkwaliteit scherp en helder, zowel op de ouderunit als via de app op hun smartphone. Ze zijn ook blij met mijn terugspreekfunctie, omdat het werkt als een telefoongesprek en er geen onderbreking van het geluid is. Daarnaast zijn ze te spreken over de verschillende slaapliedjes en geluiden die ik bied, en het aanpasbare nachtlampje. Ze vinden mijn app makkelijk te installeren en het is handig dat ze foto's en video's kunnen maken.

Er zijn echter ook enkele nadelen genoemd. Zo kan mijn camera niet op afstand gedraaid worden, wat sommige gebruikers missen. Ook brandt er altijd een groen lampje op mijn camera, wat als storend wordt ervaren. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat de batterijduur van de ouderunit 's nachts niet altijd voldoende is en dat deze aan de oplader moet worden gehouden.

Al met al bied ik veel handige functies en een goede beeld- en geluidskwaliteit. Mijn Secure Connect-systeem zorgt voor een sterke en veilige verbinding, terwijl mijn app en ouderunit verschillende mogelijkheden bieden om je kindje in de gaten te houden en gerust te stellen. Ik ben vooral geschikt voor ouders die waarde hechten aan een goede beeldkwaliteit, gebruiksgemak en extra functies zoals slaapliedjes en een nachtlampje. Houd er echter rekening mee dat mijn camera beperkt kan draaien en dat de batterijduur van de ouderunit beperkt is.

Voordelen Philips Avent Connected SCD923
 • Scherpe en heldere beeldkwaliteit, zowel op de ouderunit als via de app op de smartphone.
 • Positieve beoordeling van de terugspreekfunctie vanwege het ontbreken van onderbrekingen in het geluid.
 • Verschillende slaapliedjes en geluiden, en aanpasbaar nachtlampje worden gewaardeerd.
Nadelen Philips Avent Connected SCD923
 • Camera kan niet op afstand gedraaid worden.
 • Een groen lampje op de camera wordt als storend ervaren.
 • Beperkte batterijduur van de ouderunit 's nachts.

2. Beste babyfoon met camera: Luvion Easy Babyphone - Babyfoon

2. Beste babyfoon met camera: Luvion Easy Babyphone - Babyfoon

Belangrijke specificaties:

Verbindingstype: Digitaal
Touchscreen: Nee
Beeldschermresolutie: 220 x 176
Opnamefunctie: Nee
Met display: Ja
Camera opties: Niet draaibaar
Beeldactivatie: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee

De Luvion Easy Babyphone is dé no-nonsense babyfoon met camera die perfect aansluit op al jouw essentiële behoeften zonder al te veel poespas. Ik ben een betrouwbare babyfoon met een aantrekkelijke prijs en voorzien van alle belangrijke functies. Met een bereik tot 250 meter onder optimale omstandigheden en een gecodeerd signaal voor 100% veilige en storingsvrije verbinding, kun je altijd op mij rekenen.

Een van mijn belangrijkste kenmerken is mijn 2-inch kleurenscherm, waarmee je altijd een goed zicht hebt op jouw kleintje. Dankzij mijn nachtzichtfunctie kun je je baby zelfs in het donker zien, tot een bereik van wel 5 meter. Met mijn terugspreekfunctie kun je ook tegen je baby praten via mij, wat handig is om je kleintje gerust te stellen. En met mijn kamertemperatuurweergave kun je altijd de temperatuur in de babykamer in de gaten houden.

Ik ben heel eenvoudig in gebruik en kan met één druk op de knop worden geïnstalleerd. Mijn ouderunit heeft een oplaadbare Lithium batterij, dus je hoeft nooit batterijen te vervangen. Mijn camera kan in vrijwel elke richting worden gedraaid en gemonteerd, zodat je altijd de perfecte kijkhoek hebt. Ook heb ik een batterijen-leeg waarschuwing en een buiten-bereik waarschuwing, zodat je nooit zonder stroom komt te zitten en altijd verbonden blijft met je kleintje.

Wat mij onderscheidt van mijn concurrenten is mijn privacygarantie. Mijn video- en audiosignalen worden verzonden via een veilig 2,4 GHz kanaal met FHHS technologie, dus geen gedoe met wifi-internet en een 100% storingsvrije verbinding. Dit is vooral belangrijk voor ouders die zich zorgen maken over de veiligheid en privacy van hun babyfoon.

Ik ben trots op mijn gemiddelde waardering van 4,5 sterren op Bol.com en ik word zeer positief beoordeeld door gebruikers. Ze waarderen vooral mijn goede prijs-kwaliteitverhouding, mijn handzame formaat, de verschillende functies en mijn bereik. Sommige gebruikers merken op dat mijn mini usb aansluiting en de korte batterijduur van de ouderunit kleine minpunten zijn, maar over het algemeen worden deze niet als al te belangrijk beschouwd.

Al met al ben ik de perfecte keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare babyfoon met camera zonder al te veel extra functies. Ik bied een goede prijs-kwaliteitverhouding, ben eenvoudig in gebruik en zorg ervoor dat je altijd een oogje in het zeil kunt houden bij je kleintje. Met mijn privacygarantie en storingsvrije verbinding ben ik een veilige keuze voor elke ouder. 😊

Voordelen Luvion Easy Babyphone - Babyfoon
 • Betrouwbare babyfoon met aantrekkelijke prijs
 • Gecodeerd signaal voor 100% veilige en storingsvrije verbinding
 • 2-inch kleurenscherm om baby goed in de gaten te houden
Nadelen Luvion Easy Babyphone - Babyfoon
 • Mini usb aansluiting kan als minpunt worden ervaren
 • Korte batterijduur van de ouderunit

3. Miya M35 Babyfoon Babyfoon met

3. Miya M35 Babyfoon Babyfoon met

Belangrijke specificaties:

Verbindingstype: Digitaal
Touchscreen: Nee
Beeldschermresolutie: 1080 x 720
Opnamefunctie: Nee
Met display: Ja
Camera opties: Draaibaar
Beeldactivatie: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee

De Miya M35 Babyfoon is dé perfecte keuze voor ouders zoals ik die op zoek zijn naar een betrouwbare babyfoon met camera. Met deze babyfoon heb ik altijd een veilige liveverbinding met de kinderkamer, zodat ik altijd weet wat er aan de hand is. Het installeren van de babyfoon is super eenvoudig en het gebruiksgemak is gewoonweg kinderspel.

Een van de geweldige functies van de Miya M35 is de ingebouwde VOX-audio-detectie. Hierdoor schakelt de monitor meteen in zodra er geluid wordt gedetecteerd. Ik kan zelf de gevoeligheid instellen, zodat de babyfoon reageert op het gewenste geluidsniveau. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de babyfoon ook nog eens een ingebouwde infraroodcamera die zorgt voor helder beeld, zelfs in een donkere kamer.

Wat de Miya M35 Babyfoon echt onderscheidt van andere babyfoons op de markt, is de mogelijkheid om de camera op afstand te draaien, in- en uit te zoomen. Dit betekent dat ik vanaf elke locatie de hele kinderkamer kan bekijken. Met een draaihoek van 120° verticaal en 355° horizontaal is het een fluitje van een cent om de perfecte positie voor de camera te vinden.

Een ander voordeel van de Miya M35 Babyfoon is de stabiele verbinding tussen de monitor en de camera. En het beste van alles is dat er geen router nodig is, dus mijn privacy en de veiligheid van de verbinding zijn gegarandeerd. De babyfoon heeft ook een groot bereik, zowel binnen als buiten, met een bereik van 60 meter binnenshuis en 300 meter buitenshuis.

De monitor van de Miya M35 heeft een oplaadbare accu met een stand-by tijd van ongeveer 10 uur. En met de extra lange adaptersnoeren kan ik de monitor gemakkelijk opladen terwijl ik de babyfoon gebruik. Bovendien heeft de babyfoon een compacte monitor met een goed zichtbaar scherm en gemakkelijke bediening via de knoppen.

De Miya M35 Babyfoon biedt ook andere handige functies, zoals geluidsgevoelige LED-lampjes op de monitor die mij op de hoogte houden van het geluidsniveau, zelfs als het geluid uitstaat. Ik kan de babyfoon ook uitbreiden met maximaal 4 camera's en er zijn 4 slaapliedjes beschikbaar om mijn kleintje te kalmeren. Daarnaast heeft de babyfoon een ingebouwde thermometer waarmee ik de kamertemperatuur op afstand kan controleren en een voedingsalarm kan instellen.

Over het algemeen zijn gebruikers zeer tevreden over de Miya M35 Babyfoon. Ze prijzen de goede prijs-kwaliteitverhouding, het geweldige nachtzicht en het gemak in gebruik. Ze vinden de beeldkwaliteit goed en waarderen het compacte formaat van de monitor. De batterijduur is meer dan voldoende en de kabels zijn lekker lang. De mogelijkheid om de camera op afstand te draaien en in te zoomen wordt als een groot pluspunt gezien.

Hoewel er geen specifieke nadelen worden genoemd in de reviews, is het altijd belangrijk om rekening te houden met eventuele beperkingen van de babyfoon. Sommige gebruikers kunnen de babyfoon bijvoorbeeld te groot vinden of problemen ondervinden met de verbinding in bepaalde omgevingen. Ook is het belangrijk om op te merken dat de babyfoon alleen wordt geleverd met een Nederlandstalige/Engelstalige handleiding.

Al met al is de Miya M35 Babyfoon een uitstekende keuze met een geweldige prijs-kwaliteitverhouding. Het biedt een stabiele verbinding, goede beeldkwaliteit, gemakkelijke bediening en handige functies, zoals de mogelijkheid om de camera op afstand te draaien. Als je op zoek bent naar een betrouwbare babyfoon met camera, is de Miya M35 zeker het overwegen waard. 📷

Voordelen Miya M35 Babyfoon Babyfoon met
 • Betrouwbare babyfoon met camera
 • Eenvoudige installatie en gebruiksgemak
 • Mogelijkheid om camera op afstand te roteren en in- en uit te zoomen
Nadelen Miya M35 Babyfoon Babyfoon met
 • Mogelijke grootte van de babyfoon kan als beperking worden ervaren
 • Mogelijke problemen met de verbinding in bepaalde omgevingen
 • Alleen geleverd met Nederlandstalige/Engelstalige handleiding

4. Luvion Essential Babyphone - Babyfoon

4. Luvion Essential Babyphone - Babyfoon

Belangrijke specificaties:

Verbindingstype: Digitaal
Touchscreen: Nee
Opnamefunctie: Nee
Met display: Ja
Camera opties: Niet draaibaar
Beeldactivatie: Ja
Met smartphone-app te gebruiken: Nee

De Luvion Essential Babyphone - Babyfoon met Camera - Premium Baby Monitor is mijn favoriet! Als ouder in Nederland of België wil je het allerbeste voor je kleintje, en deze babyfoon heeft het allemaal. Ik ben vooral onder de indruk van de beeldkwaliteit en het zuivere geluid. Geen gedoe met vage beelden of gekraak, maar glasheldere communicatie met mijn baby.

Het 3,5-inch kleurenscherm overtreft al mijn verwachtingen. Het is groter dan ik had gedacht en geeft prachtige beelden weer, zelfs in kleur bij voldoende licht. Zo kan ik mijn kleintje altijd in de gaten houden, zelfs als hij een kleurrijke speelmat heeft uitgekozen. En het bereik? Geen enkel probleem! Zelfs als ik naar de overburen ga, blijft de verbinding stabiel.

Een superhandige functie van deze babyfoon is dat het scherm alleen aan gaat als er geluid is. Geen constante check-ups meer, maar direct op de hoogte zijn als er iets aan de hand is. Geweldig! Maar laten we het even hebben over de batterijduur van de ouderunit. Eerlijk is eerlijk, die is niet zo geweldig. Als het scherm constant aan staat, gaat de batterij maximaal twee uur mee. Maar weet je wat? Het snoer van de oplader is lekker lang, dus ik kan de babyfoon gewoon aansluiten op het stopcontact. Probleem opgelost!

Deze babyfoon heeft nog veel meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van nachtzicht, zodat je ook in het donker je baby kunt zien? Of de terugspreekfunctie, waarmee je geruststellende woordjes kunt fluisteren als je kleintje onrustig is? En als je graag elk detail wilt zien, kun je gebruikmaken van de digitale zoom. Zo mis je geen enkel schattig gezichtje. Daarnaast houdt de babytimer je op de hoogte van voedingen en slaapjes, en kun je zelfs de kamertemperatuur zien. Hoe handig is dat?

Wat ik ook geweldig vind, is dat je tot wel vier extra camera's kunt aansluiten op deze babymonitor. Zo kun je meerdere kamers in de gaten houden. En weet je wat nog beter is? Deze babyfoon is veilig in gebruik. De video- en audiosignalen worden verzonden via een veilig 2,4 GHz kanaal met FHHS technologie, dus je hoeft je geen zorgen te maken over wifi-internet.

Maar laten we eerlijk zijn, ik ben niet de enige die enthousiast is over deze babyfoon. Veel andere ouders delen mijn positieve ervaringen. Ze vinden de beeldkwaliteit fantastisch en waarderen de gebruiksvriendelijkheid van het apparaat. En laten we vooral de vele functies niet vergeten, die echt een verschil maken in het ouderschap. Maar, eerlijk is eerlijk, er zijn ook enkele kritische opmerkingen. Sommige ouders vinden de stand-by-tijd van de batterij te kort en hebben problemen ervaren met het bereik, vooral als ze zich op een andere verdieping bevonden.

En ja, er zijn ook wat klachten geweest over de duurzaamheid van de babyfoon. Sommige ouders hebben gemeld dat het beeldscherm na een jaar gebruik problemen begon te vertonen, met strepen en een donkerpaars beeld. Dat is natuurlijk teleurstellend, vooral gezien de prijs van de babyfoon.

Maar ondanks deze beperkingen blijft de Luvion Essential Babyphone - Babyfoon met Camera - Premium Baby Monitor een uitstekende keuze. Als je als ouder op zoek bent naar een babyfoon met topkwaliteit beeld en geluid, veel handige functies en betrouwbaarheid, dan hoef je niet verder te zoeken. Deze babyfoon heeft het allemaal.

Voordelen Luvion Essential Babyphone - Babyfoon
 • Goede beeldkwaliteit
 • Zuiver geluid
 • Veel functies
Nadelen Luvion Essential Babyphone - Babyfoon
 • Korte stand-by-tijd van de batterij
 • Mogelijke problemen met het bereik
 • Kwetsbaarheid van het beeldscherm

5. Alecto DVM-71

5. Alecto DVM-71

Belangrijke specificaties:

Verbindingstype: Digitaal
Touchscreen: Nee
Beeldschermresolutie: 320 x 240
Opnamefunctie: Nee
Met display: Ja
Camera opties: Niet draaibaar
Beeldactivatie: Nee
Met smartphone-app te gebruiken: Nee

Ik ben de Alecto DVM-71, de babyfoon met camera die ervoor zorgt dat je altijd in contact kunt blijven met je kleintje. Met mijn 2,4 inch kleurenbeeldscherm kun je je kindje in de gaten houden terwijl je bezig bent met andere dingen in huis. Zet je kleintje gerust in zijn of haar kamer om te slapen, want zodra er geluid wordt gemaakt, spring ik direct aan. En met mijn slaapliedjes en terugspreekfunctie kun je je kindje geruststellen zonder zelfs maar naar de kinderkamer te hoeven gaan.

Wat mij onderscheidt van andere babyfoons is dat ik tot wel vier camera's kan aansluiten. Ideaal voor ouders met meerdere kinderen of voor gebruik in de speelkamer. Mijn camera's zijn handmatig instelbaar en bieden zowel overdag als 's nachts een kristalhelder beeld. Bovendien kun je met mijn tweewegcommunicatie eenvoudig met je kindje praten, zelfs als je in een andere kamer bent. Dus of je nu een slaapliedje wilt zingen of een verhaaltje wilt vertellen voor het slapengaan, ik sta voor je klaar.

Ik heb een groot bereik, zodat je niet alleen kunt zien maar ook kunt horen wat er in de kamer van je kindje gebeurt. Mijn 2,4 inch scherm laat zelfs de temperatuur in de kamer zien, zodat je altijd weet of het warm genoeg is voor je kleintje. En met de geluidsniveaulampjes kun je precies zien hoeveel geluid je kindje maakt.

Mijn installatie is super eenvoudig en mijn beeld- en geluidskwaliteit zijn beide van topkwaliteit, zoals ook blijkt uit de gebruikersreviews. Mijn ouderunit gaat enkele uren mee op een volle accu en met de ECO stand kun je energie besparen. Het enige minpuntje is dat mijn camera altijd aangesloten moet zijn op netstroom om beeld te hebben, maar mijn ouderunit kan wel lang zonder stroom.

Over het algemeen zijn de gebruikers erg tevreden over mij. Ze vinden mijn beeld duidelijk, mijn geluid helder en mijn installatie gemakkelijk. Ook de extra functies, zoals de mogelijkheid om meerdere camera's aan te sluiten en tweewegcommunicatie, worden zeer gewaardeerd. Het enige minpuntje dat wordt genoemd, is dat mijn camera altijd aangesloten moet zijn op netstroom. Maar over het algemeen vinden de gebruikers dat ik waar bied voor je geld.

Dus samengevat ben ik, de Alecto DVM-71, de babyfoon met camera die uitblinkt in gebruiksgemak, beeld- en geluidskwaliteit, en extra functies zoals het aansluiten van meerdere camera's en tweewegcommunicatie. Het enige minpuntje is dat mijn camera altijd aangesloten moet zijn op netstroom. Maar al met al ben ik een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke babyfoon met camera.

Voordelen Alecto DVM-71
 • Mogelijkheid om tot vier camera's aan te sluiten, ideaal voor ouders met meerdere kinderen of voor gebruik in de speelkamer
 • Handmatig instelbare camera's bieden zowel overdag als 's nachts een kristalhelder beeld
 • Tweewegcommunicatie maakt het eenvoudig om met je kindje te praten, zelfs als je in een andere kamer bent
Nadelen Alecto DVM-71
 • De camera moet altijd aangesloten zijn op netstroom om beeld te hebben

Hoe kies je een goede babyfoon met camera?

De beste babyfoon is een geweldige manier om je kleintje in de gaten te houden als hij of zij speelt of een dutje doet. Dit is goed voor je gemoedsrust en voorkomt dat je onnodig naar de babykamer loopt.

Een babyfoon is een van de belangrijkste aankopen voor je kleintje. Er zijn meerdere opties: een babyfoon met geluid of exemplaren met een app. Als je precies wilt zien wat de kleine doet, dan is de babyfoon met camera je beste vriend.

Geen zin in een miskoop? Het helpt als je weet waar je op moet letten. Dit artikel geeft alle antwoorden op de vragen die je hebt! 👶

Belang van beeldkwaliteit en resolutie in babyfoons met camera

De beeldkwaliteit en resolutie van de camera in een babyfoon zijn cruciaal voor heldere en scherpe beelden van je baby. Zoek naar een camera met een hoge resolutie, idealiter HD (720p) of Full HD (1080p), voor gedetailleerde beelden, zelfs in zoommodus.

Dit zorgt dat je elk belangrijk moment duidelijk kunt zien, of je baby nu slaapt of speelt. Een goede camera biedt ook helderheid en kleurnauwkeurigheid, wat essentieel is om de omgeving van je baby correct te beoordelen.

Als je kindje slaapt, dan is het waarschijnlijk donker in de babykamer. Een goede babyfoon heeft daarom ook nachtzicht. Dit werkt via een led-lampje naast de camera of met infrarood.

Geluidskwaliteit en gevoeligheid van de microfoon van babyfoons met camera

De geluidskwaliteit en gevoeligheid van de microfoon zijn net zo belangrijk als de beeldkwaliteit. Een gevoelige microfoon vangt zelfs de zachtste geluiden op, zoals de ademhaling van je baby.

Zoek naar een babyfoon met heldere geluidskwaliteit en minimale ruis, zodat je elk geluidje van je baby kunt horen. Dit helpt je om snel te reageren als je baby je nodig heeft, zelfs als je in een andere kamer bent.

Het belang van bereik bij babyfoons met camera

Het bereik van de babyfoon bepaalt hoe ver je van de babykamer kunt gaan met de ouderunit zonder de verbinding te verliezen. Voor grotere huizen of als je buiten wilt zijn terwijl je baby slaapt, is een babyfoon met een groot bereik essentieel.

Zoek naar modellen met een bereik van minstens 50 meter binnenshuis en tot 300 meter buitenshuis. Een goede babyfoon geeft ook een waarschuwing als je buiten het bereik komt, zodat je altijd verbonden blijft met je baby.

Connectiviteitsopties van babyfoons met camera

Connectiviteit is een sleutelfactor voor een betrouwbare babyfoon. Moderne babyfoons bieden vaak wifi-connectiviteit, wat het mogelijk maakt om de beelden en geluiden via je smartphone of tablet te bekijken, ongeacht waar je bent.

Dit zorgt voor extra gemoedsrust, omdat je altijd en overal je baby in de gaten kunt houden. Let op de stabiliteit van de verbinding en zorg ervoor dat je thuisnetwerk sterk genoeg is om een consistente connectiviteit te ondersteunen. En let op: elke baby is anders en niet alle baby's slapen met drie maanden al door!1Michaeleen Doucleff, NPR (2019). 'Sleep Training Truths: What Science Can (And Can't) Tell Us About Crying It Out'

Met een beetje creativiteit zijn er ook andere manieren te bedenken om een baby in de gaten te houden, bijvoorbeeld met een goede IP-camera. Het nadeel is dat je geen speciale babyfuncties hebt, zoals slaapliedjes of een temperatuursensor.

Camera-opties in babyfoons: wat te overwegen

Het is een pluspunt als de camera van de babyfoon meerdere opties heeft. Een aanrader is een automatische op afstand bestuurbare camera. Dit is een pan-tilt-shift camera. Onmisbaar met een baby die graag beweegt, want je verliest de kleine nooit uit het beeld.

Er zijn ook exemplaren waarbij dit handmatig gebeurt. Je zet de babyunit dat gemakkelijk zelf in een goede positie. Andere handige opties zijn in- en uitzoomen of een groothoeklens.

Gebruiksgemak van een babyfoon met camera

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik midden in de nacht wakker word dan ben ik niet helemaal helder. Het is daarom fijn als de babyfoon makkelijk in gebruik is. Of wanneer de kleine bij opa en oma logeert die beide niet handig zijn met technologie.

Let daarnaast ook op de vorm van de ouderunit. Is het beeldscherm makkelijk neer te zetten en blijft deze goed staan zonder om te vallen? Of misschien neem je het beeldscherm graag mee in je broekzak, dan mag het scherm niet te groot zijn.

een lachende baby ligt in bed

Batterijduur in babyfoons met camera

De batterijduur van de ouderunit is cruciaal voor continue monitoring. Zoek naar een babyfoon met een lange batterijduur, idealiter die de hele nacht meegaat zonder opnieuw op te laden. Sommige modellen bieden ook handige oplaadmogelijkheden, zoals een oplaadstation of USB-oplaadpoorten, wat het gebruiksgemak verhoogt.

Smartphone en app compatibiliteit van babyfoons

Compatibiliteit met smartphones en apps breidt de functionaliteit van een babyfoon uit. Met een bijbehorende app kun je niet alleen live beelden bekijken, maar ook eerdere opnames terugzien, instellingen aanpassen en meldingen ontvangen.

Zorg dat de babyfoon compatibel is met jouw smartphone en dat de app gebruiksvriendelijk en betrouwbaar is.

Houd je graag een oogje in het zeil? Dan bevalt de beste deurbel met camera je vast ook wel. Daardoor weet je direct wie aan de deur staat – ook als je niet thuis bent.

Welke merken maken de beste babyfoons met camera?

Philips Avent en Motorola zijn toonaangevende merken als het gaat om babyfoons met camera, bekend om hun kwaliteit en innovatie.

Motorola

Motorola biedt een reeks babyfoons met geavanceerde camerafuncties, zoals op afstand bedienbare pan-, tilt- en zoomopties. Hun modellen zijn vaak uitgerust met tweerichtingsaudio, waardoor ouders met hun baby kunnen praten. Motorola staat ook bekend om zijn sterke draadloze verbinding en intuïtieve interface.

Philips Avent

Philips Avent is een gerenommeerd merk dat bekend staat om zijn kwalitatief hoogwaardige babyproducten. Hun babyfoons met camera combineren uitstekende beeld- en geluidskwaliteit met gebruiksvriendelijke functies zoals temperatuurcontrole en slaapliedjes. Ze zijn ook gewaardeerd voor hun betrouwbare verbinding en goede bereik.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste babyfoon met camera?

De Consumentenbond heeft een uitgebreide test uitgevoerd op babyfoons, maar specifieke informatie over de Philips Avent SCD920 serie als 'beste babyfoon met camera' is niet direct beschikbaar op hun website.

Ze hebben 79 babyfoons getest en beoordelen deze op basis van geluidskwaliteit, gebruiksgemak, bereik, en extra functies zoals liedjes en lichtjes.

Voor de meest actuele en specifieke testresultaten, waaronder mogelijk de Philips Avent SCD920 serie, is het aan te raden om de website van de Consumentenbond te raadplegen of lid te worden voor volledige toegang tot hun testresultaten.

Veelgestelde vragen over babyfoons met camera van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Rowena is 30 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie, webdesign en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van haar hond en gamet ze graag op haar Xbox.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross