Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Nette Randjes met de Beste Grastrimmer

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min leestijd

Wist je dat een gemiddelde tuin meer dan 100 meter aan randen kan hebben die regelmatig onderhoud vereisen? Ik help je door de wirwar van opties met een duidelijke strategie: let op snijbreedte, vermogen en gebruiksgemak. Samen vinden we de grastrimmer die jouw tuinonderhoud niet alleen efficiënter, maar ook aangenamer maakt.

Wat zijn de beste grastrimmers van 2024?

Dit zijn de 5 beste grastrimmers volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste grastrimmers van 2024

1. Beste grastrimmer: DeWalt DCST972X1 String Trimmer

1. Beste grastrimmer: DeWalt DCST972X1 String Trimmer

Belangrijke specificaties:

Aandrijving: Accu
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 1
Accu/batterij capaciteit in mAh: 5000 mAh
Accu/batterij technologie: Li-Ion
Geluidsniveau: 96 dB
Maaidiameter: 1 mm
Trimwijze: Draad

Ik ben enthousiast over de DeWalt DCST972X1 String Trimmer, een stevig en veelzijdig gereedschap met een vertrouwd DeWalt ontwerp. Dankzij de verstelbare snijbreedte en het unieke motor-in-de-kop ontwerp, kan ik het eenvoudig omzetten in diverse andere tuingereedschappen via de Universal Attachment Connector. De 9.5 Ah 20V/60V MAX batterij biedt voldoende trimtijd en kan ook gebruikt worden met andere FLEXVOLT apparaten, wat zorgt voor extra veelzijdigheid en waarde. Volgens T3 is het "een serieus en betrouwbaar gereedschap voor veeleisende klussen."

Deze trimmer blinkt ook uit in zijn aanpasbaarheid, met een verstelbare maaibreedte van 15 inch/17 inch, een snelle spoelwissel en een variabele trekker met hi/lo snelheidsregeling. De inbegrepen 60V MAX* FLEXVOLT batterij en de mogelijkheid om eenvoudig om te zetten in andere buitengereedschappen dragen bij aan de flexibiliteit. Daarnaast wordt het geleverd met een 3-jarige beperkte garantie, 1 jaar gratis service en een 90-dagen tevredenheidsgarantie, wat gebruikers vertrouwen geeft in de duurzaamheid en prestaties.

Een opvallende functie van de DCST972X1 is zijn mogelijkheid om extra toevoegingen aan te sluiten, waardoor de veelzijdigheid wordt vergroot. Dit sluit aan bij Dewalt's toewijding om een uitgebreid en aanpasbaar buitengereedschapssysteem te bieden. Zoals benadrukt in de Amazon review, maximaliseert de hoogrendementsloze motor de gebruiksduur en levensduur van het product, waardoor betrouwbaarheid op lange termijn wordt gegarandeerd.

In vergelijking met zijn concurrenten onderscheidt de DeWalt DCST972X1 zich met zijn motor-in-de-kop ontwerp, waardoor gebruikers het kunnen omzetten in diverse andere tuingereedschappen, wat een niveau van aanpasbaarheid biedt dat mogelijk niet te vinden is in andere trimmers. Bovendien zorgt de 60V MAX FLEXVOLT batterij ervoor dat 60V MAX DEWALT gereedschappen worden aangedreven en is deze achterwaarts compatibel met 20V MAX DEWALT gereedschappen, wat handig is voor bestaande Dewalt gereedschapsgebruikers.

Ondanks zijn sterke punten, kan de DCST972X1 enige aanpassing vereisen vanwege zijn gewicht en topzware balans, zoals vermeld in de T3 review. Bovendien zou het handmatige proces van het opnieuw laden van de snijlijn en de wisselende kosten van extra toevoegingen mogelijke beperkingen kunnen vormen. Echter, deze kleine nadelen wegen niet op tegen zijn algehele prestaties en aanpasbaarheid.

Kortom, de DeWalt DCST972X1 String Trimmer is een betrouwbaar en aanpasbaar gereedschap dat geschikt is voor veeleisende buitenklussen. Zijn stevige constructie, krachtige motor en de mogelijkheid om extra toevoegingen aan te sluiten maken het een topkeuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en duurzame grasknipper. Met zijn solide prestaties en aanpasbaarheid is de DCST972X1 een overtuigende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een hoogwaardige trimmer die meer biedt dan alleen basis trimmogelijkheden.

Voordelen DeWalt DCST972X1 String Trimmer
 • Robuuste constructie en vertrouwd DeWalt ontwerp
 • Verstelbare snijbreedte en uniek motor-in-de-kop ontwerp voor eenvoudige conversie naar diverse tuingereedschappen
 • 9,5 Ah 20V/60V MAX batterij met optie om te gebruiken met andere FLEXVOLT apparaten
Nadelen DeWalt DCST972X1 String Trimmer
 • Gewicht en topzware balans vereisen mogelijk aanpassing
 • Handmatig proces van het opnieuw laden van de draadlijn
 • Variabele kosten van extra accessoires

2. Beste grastrimmer: Makita XRU15 PT1 String Trimmer

2. Beste grastrimmer: Makita XRU15 PT1 String Trimmer

Belangrijke specificaties:

Aandrijving: Accu
Aantal meegeleverde accu's/batterijen: 0
Accu/batterij technologie: Li-Ion
Geluidsniveau: 74 dB
Grastrimmer opties: Draagriem, Instelbare steel
Maaidiameter: 260 mm
Trimwijze: Mes

De Makita XRU15 PT1 Grastrimmer is een hoogwaardige grastrimmer die kracht en gebruiksduur combineert om efficiënt tuinonderhoud te leveren. Met twee 18V LXT-batterijen biedt het 36V vermogen zonder dat er nieuwe batterijen nodig zijn. Het ontwerp met borstelloze motor verbetert de kracht en het koppel zonder significant gewicht toe te voegen. Met een snijdiameter van 15 inch en een .080-inch gedraaide stille lijn, biedt het veelzijdigheid en efficiëntie, waardoor het geschikt is voor delicate gebieden en grote open ruimtes. De meegeleverde schouderriem verbetert niet alleen de balans, maar vermindert ook het gevoel van gewicht bij langdurig gebruik.

Volgens Pro Tool Reviews maken de drie snelheidsinstellingen van de trimmer het veelzijdig voor zowel delicate gebieden als grote open ruimtes, met efficiënte prestaties. Bovendien wordt de 36V draadloze grastrimmer van Makita XRU15PT sterk aanbevolen vanwege het gemakkelijke gebruik, de lange batterijduur en het lage geluidsniveau, zoals opgemerkt door Tech Gear Lab. Het is goed uitgebalanceerd, comfortabel en effectief bij het doorsnijden van dichte vegetatie, excellerend in het verwijderen van onkruid en een stille en comfortabele prestatie biedend.

De Makita XRU15PT is geëvolueerd uit eerdere modellen zoals de XRU18 en biedt indrukwekkende kracht en functies. De XRU18 heeft echter een relatief kortere gebruiksduur op hoge snelheid, bijna 13 en een half minuut met 5.0Ah-batterijen. In tegenstelling hiermee biedt de XRU15PT een gebalanceerde mix van kracht en gebruiksduur, met drie snelheden, waaronder Automatische Koppelregeling en Omgekeerde modi, uitstekende topsnelheid voor het wegmaaien van gras en een meegeleverde schouderriem.

In vergelijking met andere modellen valt de Makita XRU15PT op vanwege zijn vermogen om bijna vlak bij de grond te trimmen zonder stofwolken te creëren, zoals benadrukt door Tech Gear Lab. Hoewel het relatief prijzig kan zijn en niet het lichtste gereedschap op de markt is, onderscheidt het zich door zijn effectiviteit bij het verwijderen van onkruid en planten, samen met zijn vermogen om een schone pad te snijden.

Al met al blinkt de Makita XRU15 PT1 Grastrimmer uit door een goed uitgebalanceerde mix van kracht en gebruiksduur te bieden, waardoor het een betrouwbare en efficiënte keuze is voor tuinonderhoud. De indrukwekkende kenmerken, zoals het ontwerp met borstelloze motor, de drie snelheidsinstellingen en de comfortabele prestaties, positioneren het als een hoogwaardige grastrimmer in zijn categorie. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de prijs en het gewicht als mogelijke beperkingen, zoals benadrukt in de beoordelingen.

Voordelen Makita XRU15 PT1 String Trimmer
 • Combineert kracht en looptijd voor efficiënt tuinonderhoud
 • Borstelloos motorontwerp verbetert kracht en koppel zonder significante gewichtstoename
 • Veelzijdig met drie snelheidsinstellingen voor delicate gebieden en wijde open ruimtes
Nadelen Makita XRU15 PT1 String Trimmer
 • Relatief prijzig in vergelijking met andere modellen
 • Niet het lichtste gereedschap dat beschikbaar is
 • Kortere looptijd op hoge snelheid in vergelijking met sommige andere modellen

3. Ego Power+ Powerload with Line

Ik ben trots om de Ego Power+ Powerload met Line IQ ST1623T aan te bieden, een topklasse grastrimmer die uitblinkt in zowel licht tuinwerk als grote transformaties. Met zijn indrukwekkende prestaties, automatische draadtoevoer en comfortabel gebruik, is deze trimmer een uitstekende optie voor zware tuinklussen. Hij is uitgerust met functies zoals de Powerload/Line IQ-technologie, een Ego-batterij voor langdurig gebruik en snelle oplaadmogelijkheden. Volgens Tech Gear Lab kan hij elke klus effectief aan, van kanten knippen en het wegwerken van onderbegroeiing tot het kortwieken van grote spruiten en onkruid. Wel wordt opgemerkt dat hij aan de zware kant is en relatief duur.

De opvallende eigenschap van deze trimmer is de wereldprimeur van de auto-sensing LINE IQ™-technologie, waardoor je continu 16” kunt maaien zonder te hoeven tikken. De gepatenteerde POWERLOAD™-technologie maakt het mogelijk om de draad moeiteloos op te rollen met één druk op de knop. De Ego Power+ Powerload met Line IQ ST1623T wordt zeer geprezen vanwege zijn krachtige prestaties zonder lawaai, gedoe of uitlaatgassen, dankzij de zeer efficiënte borstelloze motor en de digitale variabele snelheid. Daarnaast maken de robuuste carbonfiber steel, het telescopische ontwerp voor snelle hoogteverstelling en de langdurige batterij het een handige en efficiënte trimervaring.

In de woorden van een recensie van Ego Power+: "De EGO POWER+ 16” POWERLOAD™ String Trimmer bevat 's werelds eerste auto-sensing LINE IQ™-technologie, waardoor continu 16” maaien mogelijk is zonder te hoeven tikken." Dit benadrukt de innovatieve technologie van de trimmer die hem onderscheidt van concurrenten en tuinwerk naadlozer en efficiënter maakt.

In vergelijking met andere modellen valt de Ego Power+ Powerload met Line IQ ST1623T op vanwege zijn geavanceerde functies, waaronder de auto-sensing LINE IQ™-technologie en de gepatenteerde POWERLOAD™-technologie. Hoewel hij aan de zware kant is en relatief duur, maken zijn uitzonderlijke prestaties en probleemloze bediening hem tot een geweldige optie voor zware tuinklussen.

Samengevat is de Ego Power+ Powerload met Line IQ ST1623T een topklasse grastimmer die uitzonderlijke prestaties, innovatieve functies en een handige trimervaring biedt. Hoewel hij enkele beperkingen heeft qua gewicht en prijs, maken zijn geavanceerde technologieën en krachtige prestaties het een waardevolle investering voor zowel licht tuinwerk als grote transformaties.

Voordelen Ego Power+ Powerload with Line
 • Uitstekende prestaties voor zware tuinklussen
 • Innovatieve Powerload/Line IQ-technologie voor moeiteloze bediening
 • Duurzame batterij en snelle oplaadmogelijkheden
Nadelen Ego Power+ Powerload with Line
 • Iets zwaarder dan andere modellen
 • Relatief duur

4. Uitstekende onkruidverdelging, uitstekende levensduur van de batterij, slimme Line IQ technologie: Ego Power+ Powerload with Line

4. Uitstekende onkruidverdelging, uitstekende levensduur van de batterij, slimme Line IQ technologie: Ego Power+ Powerload with Line

Belangrijke specificaties:

5. Kobalt KST 2580-06

5. Kobalt KST 2580-06

Belangrijke specificaties:

Als ik op zoek ben naar een krachtige, draadloze optie om mijn gazon te onderhouden, dan is de Kobalt KST 2580-06 80V Max 16-in Cordless Electric String Trimmer dé keuze voor mij. Met een indrukwekkende 80V Max batterij en een 16-inch maaibreedte, kan deze trimmer moeiteloos taai gras aan. En het beste van alles, het levert langdurige kracht zonder dat ik me zorgen hoef te maken over een snoer.

In vergelijking met andere modellen, biedt de Kobalt KST 2580-06 een perfecte balans tussen kracht, gebruiksduur en maaiprestaties. Terwijl sommige modellen krachtig zijn, missen ze toch de duurzaamheid die ik zoek. Anderen zijn misschien wendbaar, maar hebben niet de maaibreedte die ik nodig heb. Met de Kobalt trimmer hoef ik geen compromissen te sluiten.

Hoewel het gewicht en de batterijduur aandachtspunten zijn, is de Kobalt KST 2580-06 een overtuigende keuze voor iedereen die op zoek is naar een krachtige en draadloze grassnijder met een goede balans tussen gebruiksduur, maaiprestaties en wendbaarheid. Ik weet zeker dat ik met deze trimmer mijn gazon in topconditie kan houden. 🌿

Voordelen Kobalt KST 2580-06
 • Krachtige 80V Max-accu voor langdurige kracht
Nadelen Kobalt KST 2580-06
 • Kan beperkingen hebben met betrekking tot de levensduur van de batterij en oplaadtijd
 • Snoerloze modellen kunnen zwaarder zijn vanwege de batterij
Persoon gebruikt grastrimmer op het gazon, vooraanzicht

Veelgestelde vragen over grastrimmers

Hier behandel ik de vragen en opmerkingen over grastrimmers. Heb je zelf nog vragen omtrent dit onderwerp? Dat horen we graag in het formulier onderaan de pagina!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste grastrimmer?

De Consumentenbond heeft nog geen tests uitgevoerd met grastrimmers en de resultaten daarvan gedeeld. Als daar verandering in komt, dan delen we dat hier met je!

Wat is volgens Kieskeurig de beste grastrimmer?

De beste grastrimmer volgens Kieskeurig is de Bosch EasyGrassCut 18-230. Deze krachtpatser blinkt uit met zijn 18V accuvermogen en een snijcirkel van 230 mm, ideaal voor nauwkeurig en efficiënt trimmen.

Zowel Kieskeurig als ikzelf adviseren je deze grastrimmer vanwege zijn gebruiksgemak en lange levensduur, waardoor jouw tuinonderhoud een fluitje van een cent wordt. Met de Bosch EasyGrassCut 18-230 kies je voor topkwaliteit en betrouwbaarheid in jouw tuin.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken om op te letten bij het kiezen van de beste grastrimmer?

Bij het kiezen van de beste grastrimmer zijn er enkele cruciale kenmerken waar je op moet letten. Ik zet ze hieronder uiteen in een overzichtelijke lijst:

 1. Vermogen. Kies voor een model met voldoende vermogen voor jouw tuin. Elektrische trimmers variëren meestal tussen 250 W en 600 W, terwijl we accu-modellen beoordelen op voltage (18 V tot 36 V).1Essent (n.d.). 'Het verband tussen watt, kilowatt en kilowattuur'
 2. Snijbreedte. De snijbreedte bepaalt hoeveel grond je in één keer kunt bewerken. Voor kleine tuinen is 20-25 cm voldoende, maar voor grotere oppervlakten kijk je naar 30 cm of meer.
 3. Type voeding. Elektrisch (met snoer), accu (draadloos) of benzine. Elk heeft zijn voor- en nadelen qua mobiliteit en vermogen.
 4. Gewicht en ergonomie. Een lichter model vermindert vermoeidheid. Ergonomische handvatten en verstelbare stelen verbeteren het comfort.
 5. Draad of messen. Sommige trimmers gebruiken een nylon draad voor flexibiliteit rond obstakels, terwijl anderen messen gebruiken voor een scherpere snit.
 6. Veiligheidsfuncties. Zoek naar modellen met een goede beschermkap en een veiligheidsschakelaar om ongelukken te voorkomen.

Hoe bepaal ik welke snijbreedte geschikt is voor mijn tuin bij het kiezen van een grastrimmer?

Om de geschikte snijbreedte voor jouw tuin te bepalen bij het kiezen van een grastrimmer, hou je rekening met de grootte van je tuin en de complexiteit van het terrein. Hier is hoe je dat doet:

 1. Grootte van de tuin. Voor kleine tot middelgrote tuinen (tot 500 vierkante meter) volstaat een snijbreedte van 20-25 cm. Heb je een grotere tuin, kies dan voor een snijbreedte van 30 cm of meer om efficiënter te werken.
 2. Type terrein. In een tuin met veel obstakels, zoals bomen, struiken of tuinmeubilair, biedt een kleinere snijbreedte meer precisie en wendbaarheid. Een open ruimte kan sneller worden aangepakt met een grotere snijbreedte.
 3. Gebruiksfrequentie. Voor regelmatig onderhoud waarbij je snel grote oppervlakten wilt trimmen, is een grotere snijbreedte aan te raden. Voor fijnere, gedetailleerdere werkzaamheden is een kleinere breedte geschikter.

Wil je ultiem gebruiksgemak waar je nauwelijks naar hoeft om te kijken? Kies dan voor een goede robotmaaier!

Wat is het verschil tussen een grastrimmer op accu, elektriciteit, en benzine?

Het kiezen van de juiste grastrimmer hangt af van je behoeften en de specifieke kenmerken van elk type. Hieronder vind je een vergelijking:

KenmerkAccuElektriciteit (met snoer)Benzine
VermogenGoed, afhankelijk van de accucapaciteit.Zeer goed, constante stroomvoorziening.Uitstekend, krachtig voor zwaar werk.
MobiliteitUitstekend, geen snoer nodig.Beperkt door snoerlengte.Goed, geen snoer maar zwaarder door de motor.
OnderhoudMinimaal, alleen accu opladen.Zeer laag, af en toe snoercontrole.Regelmatig, vereist brandstof en motoronderhoud.
GeluidsniveauLaag tot gemiddeld.Laag.Hoog, gehoorbescherming vaak nodig.
MilieuvriendelijkheidHoog, geen uitstoot.Hoog, mits groene stroom.Laag, uitstoot van gassen.

Bij het kiezen tussen een grastrimmer op accu, elektriciteit, of benzine, overweeg je de grootte van je tuin, de toegankelijkheid van stroombronnen, en je bereidheid tot onderhoud. Elk type heeft zijn voor- en nadelen, afhankelijk van jouw specifieke situatie en voorkeuren.

Kunnen grastrimmers met verschillende soorten snijmechanismen beter presteren in specifieke tuinomstandigheden?

Ja, grastrimmers met verschillende snijmechanismen kunnen inderdaad beter presteren onder specifieke tuinomstandigheden. Hier is hoe:

 • Draadmechanisme: Perfect voor het trimmen van gras en lichte onkruidsoorten rond obstakels en in krappe ruimtes. De flexibiliteit van de draad maakt het ideaal voor precisiewerk langs randen en bloembedden, zonder schade aan de planten.
 • Messen: Bieden uitstekende prestaties in dichtere, ruigere vegetatie en zijn geschikt voor het snijden van dikker onkruid en zelfs jonge struiken. Messen gaan langer mee dan draad en zijn effectiever in het snel schoonmaken van grote oppervlakten met zwaardere begroeiing.

Afhankelijk van je tuin, kun je kiezen voor een trimmer die past bij jouw specifieke behoeften. Voor een tuin met zowel fijne als ruwe vegetatie, overweeg een model dat je toestaat om tussen draad en messen te wisselen voor maximale veelzijdigheid en efficiëntie.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross