Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Haal het Briesje in Huis met de Beste Luchtkoeler

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min leestijd

Ken je dat gevoel dat je krijgt wanneer je vastgeplakt zit aan je bureaustoel, of aan je bank? Ik hoop van niet, maar je bent bij dit artikel beland voor een reden! Om de hitte te verzachten, werkt een luchtkoeler zonder chemische stoffen – het enige wat dit apparaat nodig heeft, is koud water.

Bij de aankoop van een luchtkoeler komt een hoop kijken. Met deze koopgids vind je met gemak de luchtkoeler die het beste bij je past. Hieronder staan alvast onze huidige favorieten!

Waarom een luchtkoeler aanschaffen?

Een luchtkoeler koelt, zoals de naam al zegt, de lucht in een kamer af. Deze apparaten zijn een tussenweg tussen een ventilator en de beste mobiele airco.

Luchtkoelers werken net wat anders dan een ventilator of airco. Net zoals de beste aircooler verlaagt een luchtkoeler de temperatuur in een kamer. Dit doet het zonder chemische middelen – het apparaat verkoelt lucht door middel van waterdamp.

Een luchtkoeler neemt warme lucht in zich op, en stuurt deze langs een koelelement. Dit is als het ware een grote spons, die zich vult met water uit een reservoir in de luchtkoeler. De warme lucht stroomt door dit koelelement. Het koude water in dit element koelt de warme lucht af.

De luchtkoeler stuurt deze koude lucht weer naar buiten, en haalt daarmee de temperatuur in een kamer met een paar graden omlaag. Dit verschil is niet bijster groot – de temperatuur in een kamer daalt maximaal 3 °C. Door het koude water bevochtigt een luchtkoeler ook de lucht in een kamer. Zo werkt het apparaat ook als de beste luchtbevochtiger.

HESSAIRE MC18M Portable Evaporative Cooler

HESSAIRE MC18M Portable Evaporative Cooler

array ( 0 => (object) array( 'store' => 'Amazon.nl', 'url' => 'https://www.amazon.nl/dp/B097Y6HLY2', 'price' => 115.0, 'tag_line' => 'Op voorraad', ), )

Bekijk de laagste prijs

Honeywell Carmel Ceiling Fan

Honeywell Carmel Ceiling Fan
Vermogen: 40 W
Geluidsniveau: 39 dB
Timer: Nee
Afstandsbediening: Nee
Klimaatbeheersingsfunctie: Verkoelingsfunctie

array ( 0 => (object) array( 'store' => 'Amazon.nl', 'url' => 'https://www.amazon.nl/dp/B003KHJO6G', 'price' => 25.0, 'tag_line' => 'Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maanden', ), 1 => (object) array( 'store' => 'Bol.com', 'url' => 'https://www.bol.com/nl/nl/p/honeywell-ht900e-vloerventilator-compact-en-geruisloos/9000000011225124/', 'price' => 0.0, 'tag_line' => 'Bekijk bij bol.com', ), )

Bekijk de laagste prijs
Bekijk hier alternatieven
Wordt gewoonlijk verzonden binnen 6 tot 7 maandenBekijk de prijs
Bekijk bij bol.comBekijk de prijs

HESSAIRE MC61M Evaporative Cooler

HESSAIRE MC61M Evaporative Cooler

array ( )

Koopgids: hoe kies ik de beste luchtkoeler?

Alle luchtkoelers op de markt verschillen behoorlijk van elkaar. Dit maakt het kiezen tussen alle verschillende apparaten moeilijk. Door te weten wat echt belangrijk is bij een aankoop, wordt deze keuze een stuk makkelijker. Deze koopgids legt alles uit, dus lees snel verder!

Het design

Luchtkoelers komen in alle vormen en maten. Zo kies je makkelijk voor een apparaat dat perfect bij je interieur past. Naast het uiterlijk is het ook goed om stil te staan bij het formaat van de luchtkoeler. Voor het koelen van een grote kamer is een groter apparaat met meer vermogen nodig.

Een vloerluchtkoeler is het grootste formaat tussen de luchtkoelers. Deze grote modellen zijn de sterkste luchtkoelers op de markt. Voor het koelen van grote kamers zijn deze apparaten de beste keuze. Een nadeel is dat ze door hun grote formaat snel in de weg staan.

Torenluchtkoelers zijn grote, langwerpige apparaten. Door hun smalle uiterlijk plaats je ze makkelijk in elke kamer. Aangezien de hele zijkant voorzien is van ventilatiepanelen, verkoelen deze apparaten nog altijd grote kamers zonder problemen.

Hee kleinste formaat verkrijgbaar zijn tafelluchtkoelers. De modellen passen perfect op een tafel, en koelen direct naast je terwijl je werkt. Door hun kleine formaat zijn de tafelmodellen iets minder effectief dan grotere luchtkoelers. Deze apparaten koelen alleen kleinere kamers.

Let naast het design ook op het gewicht van de luchtkoeler. Een licht apparaat verplaats je makkelijker dan een zwaar apparaat. Kleine tafelmodellen draag je zonder moeite van de ene kamer naar de andere. Een groot model verplaats je moeilijker – tenzij deze wielen heeft.

Klimaatbeheersingsfuncties

Een luchtkoeler is veelzijdig in gebruik. Een apparaat met verschillende klimaatbeheersingsfuncties voert – naast het koelen van een kamer – nog een hoop andere taken uit. Daarom gebruik je een luchtkoeler niet alleen tijdens warm weer.

Dankzij het koude water bevochtigt een luchtkoeler een kamer ook, bijvoorbeeld. Sommige apparaten bieden deze functie ook zonder tegelijkertijd lucht rond te blazen. Hierbij werken ze als een luchtbevochtiger: ze blazen condens de kamer in en helpen zo met droge lucht.

Ventileer een vochtige ruimte –  Te droge lucht in een kamer veroorzaakt gezondheidsklachten, zoals droge huid, hoofdpijn en prikkelhoest. Lucht bevochtigen heeft daarom voordelige gevolgen. Let wel op dat de lucht niet té vochtig wordt. Een te hoge luchtvochtigheid leidt onder andere tot schimmelvorming en huisstofmijt. Ventileer een kamer daarom goed bij gebruik van de bevochtigingsfunctie.

Een luchtkoeler verspreidt de verkoelde lucht door middel van een ventilator. Apparaten met een ventilatorfunctie ventileren ook zonder koud water. Deze zorgen voor een koel briesje in de kamer, zonder de lucht daadwerkelijk te verkoelen of te bevochtigen.

Door middel van een ontvochtiginsfuctie lost een luchtkoeler ook mogelijke problemen op, die ontstaan door een te vochtige kamer. Het apparaat werkt zo net als een luchtontvochtiger. Met deze functie condenseert het apparaat de waterdamp in de lucht, en blaast droge lucht de kamer in.

Luchtkoelers die als een luchtreiniger werken, verbeteren de luchtkwaliteit in een kamer. Met deze functie filtert de luchtkoeler stoffen uit de lucht. Dit verkleint de hoeveelheid virussen en andere verontreinigende stoffen in de lucht. 🦠

Vermogen en energieverbruik

Het vermogen van een luchtkoeler is de hoeveelheid energie, gemeten in watt, die het apparaat per seconde verbruikt. Het vermogen bepaalt hoeveel energie de luchtkoeler verbruikt, en geeft daarmee een lichte indicatie over hoe krachtig de motor ervan is.

Een luchtkoeler met meer vermogen is doorgaans in staat om grotere kamers van koele lucht te voorzien. Daarvoor verbruikt een sterker apparaat meer energie.

Ben je van plan alleen een kleine kamer te verkoelen? Dan is een enorme luchtkoeler niet nodig, en kun je voor een model gaan met een wat kleinere motor (en dus minder vermogen). Andersom geldt het tegenovergestelde, zoals je je vast kunt voorstellen!

Luchtkoelers vergelijken

 HESSAIRE MC18M Portable Evaporative CoolerHoneywell Carmel Ceiling FanHESSAIRE MC61M Evaporative CoolerSKYICE 42-in. Evaporative Air CoolerHESSAIRE MC26A Evaporative Cooler
Vermogen40 W
Geluidsniveau39 dB
Gewicht
Inhoud waterreservoir
KlimaatbeheersingsfunctieVerkoelingsfunctie

Geluid

Het geluidsniveau van een luchtkoeler vertelt je hoe lawaaierig deze is. We meten de hoeveelheid geluid dat een apparaat produceert in decibel (dB). Des te hoger het aantal decibel van een luchtkoeler, des te lawaaieriger deze is.

Houd goed rekening met de kamer waarin de luchtkoeler staat: in sommige kamers is een lawaaierig apparaat verre van prettig. In kamers waar je werkt of juist slaapt, is continu hard geluid niet ideaal.

Koop voor deze kamers liever een luchtkoeler met een laag geluidsniveau, of eentje met een kalmere nachtmodus. Voor een gezonde nachtrust slaap je idealiter met een apparaat met een geluidsniveau rond de 40 decibel of minder in je kamer.

Waterreservoir

De luchtkoeler bewaart het water dat deze koelt in een waterreservoir. Elke luchtkoeler heeft een andere inhoud voor dit reservoir. Een groot vloer- of torenmodel heeft in het algemeen een grotere inhoud dan een klein tafelmodel.

Het is nogal wiedes dat een model met een grotere waterinhoud langer doorwerkt zonder dat je deze hoeft bij te vullen. Zo koelt hij je ruimte af gedurende langere tijd aan één stuk door.

Een aircooler in een kamer

Gebruiksgemak

Niet elke luchtkoeler is even vriendelijk in gebruik. Enkele apparaten beschikken over extra functies die deze modellen nog gebruiksvriendelijker maken.

Met een afstandsbediening zet je de luchtkoeler aan en uit vanaf de bank. Een aantal apparaten die ook een wifi-verbinding ondersteunen (oftewel: slimme luchtkoelers), werken zelfs met een app.

Wat je met zo'n app allemaal kunt, wisselt per merk en model. De ene keer zet je de luchtkoeler er alleen mee aan en uit, en de andere keer lees je er ook aan af hoeveel water nog in het reservoir zit, en/of zet je bijvoorbeeld een timer of een bepaalde modus aan.

Over het volgende puntje had ik het eerder al: het verplaatsen van een zware luchtkoeler is een flinke klus. Zoek daarom naar een model met wieltjes om deze makkelijk te verplaatsen. Deze modellen rijd je met gemak van de ene kamer naar de andere. De trap op-en-af is weer een andere kwestie ... 😅

Let voor het verplaatsen van de luchtkoeler ook op de snoerlengte. Apparaten met een kort snoer beperken de plaatsingsmogelijkheden aanzienlijk. Ze zijn een stuk afhankelijker van de plaatsing van stopcontacten in je kamer.

Maak je echter niet al te druk over de lengte van het snoer. De lengte van de kabel is geen doorslaggevende factor: een korte kabel verleng je makkelijk op met een verlengsnoer.

De 5 beste luchtkoelers op een rij

1. HESSAIRE MC18M Portable Evaporative Cooler

Ik, de Hessaire MC18M Draagbare Verdampingskoeler, ben een compacte en krachtige luchtkoeler die zowel binnen als buiten kan worden gebruikt. Met mijn hoogwaardige XeL50-media en gepatenteerde axiale propeller bied ik efficiënte koeling en bespaar ik tot 50% op elektriciteit, waardoor ik een geweldige budgetvriendelijke optie ben. Met een bereik van 500 vierkante voet en een 2-snelheden ventilator die 53,4 dB geluid produceert, ben ik geschikt voor grotere ruimtes terwijl ik toch een relatief laag geluidsniveau behoud. Zoals een recensie opmerkt: "Het biedt uitgebreide luchtdekking met zijn gepatenteerde axiale propeller en enkele koelpad, waardoor het geschikt is voor grotere ruimtes."

Mijn lichtgewicht ABS-hars constructie, duurzame wielen en draaghandgreep verbeteren mijn draagbaarheid en wendbaarheid, een aspect dat gebruikers waarderen vanwege het gemak van verplaatsing. Ik ben ontworpen voor droge, lage luchtvochtigheid gebieden en excelleer in warme klimaten zonder het gebruik van koelmiddelen, in lijn met mijn energiezuinige ontwerp. Echter, terwijl mijn snelle installatie en krachtige koelcapaciteit worden geprezen, vonden sommige gebruikers de slangverbinding wat fragiel, en de geluidsniveaus kregen gemengde feedback. Bovendien wordt benadrukt dat ik geen airconditioner ben en het beste gebruikt kan worden in open ruimtes, waardoor mijn geschiktheid voor zeer grote of zeer kleine gebieden beperkt is.

In vergelijking met andere draagbare verdampingskoelers spring ik eruit vanwege mijn balans tussen prestaties en draagbaarheid, waardoor ik een ideale keuze ben voor garages, buitenruimtes en goed geventileerde binnenruimtes. Mijn compacte formaat, krachtige koelcapaciteit en energiezuinigheid tegen een concurrerende prijs maken mij uniek. Echter, mijn beperkingen wat betreft geluidsniveaus en geschiktheid voor specifieke ruimtegroottes moeten in overweging worden genomen. Zoals een andere recensie benadrukt: "De koeler wordt geschikt bevonden voor buiten- en goed geventileerde binnenruimtes, met een hoge luchtstroombeoordeling van 1.300 CFM."

Tot slot bied ik, de Hessaire MC18M Draagbare Verdampingskoeler, een overtuigende mix van efficiënte koeling, draagbaarheid en energiebesparing, waardoor ik een sterke concurrent ben op de markt voor draagbare luchtkoelers. Hoewel ik misschien niet de stilste optie ben en beperkingen heb wat betreft ruimtegeschiktheid, positioneren mijn algehele prestaties, gebruiksvriendelijke ontwerp en concurrerende prijsstelling mij als een betrouwbare keuze voor degenen die effectieve koeloplossingen zoeken voor middelgrote ruimtes.

Voordelen HESSAIRE MC18M Portable Evaporative Cooler
 • Efficiënte koeling en energiebesparing, tot 50% op elektriciteit
Nadelen HESSAIRE MC18M Portable Evaporative Cooler
 • Zwakke slangverbinding
 • Gemengde feedback over geluidsniveaus
 • Beperkte geschiktheid voor zeer grote of zeer kleine ruimtes

2. Honeywell Carmel Ceiling Fan

2. Honeywell Carmel Ceiling Fan

Belangrijke specificaties:

Vermogen: 40 W
Geluidsniveau: 39 dB
Timer: Nee
Afstandsbediening: Nee
Klimaatbeheersingsfunctie: Verkoelingsfunctie

De Honeywell CL30XCWW Indoor Portable Evaporative Air Cooler is een multifunctioneel koelapparaat dat dienst doet als ventilator, luchtbevochtiger en luchtkoeler met een ijscompartiment, wat veelzijdigheid biedt voor verschillende koelbehoeften. Met een capaciteit van 806 CFM en een tank van 7,9 gallon is deze luchtkoeler een geschikte optie voor mensen die een koeloplossing zoeken voor hete, droge klimaten. Zoals benadrukt in het artikel van Good Housekeeping, zijn verdampingskoelers zoals de CL30XCWW ideaal voor dergelijke omgevingen vanwege hun vermogen om de luchtvochtigheid te verhogen en energiezuiniger en stiller te zijn dan traditionele airconditioners.

De Honeywell CL30XCWW maakt deel uit van een diverse reeks Honeywell verdampingsluchtkoelers, waarbij klanten opties krijgen die voldoen aan verschillende voorkeuren en eisen. Of het nu gaat om draagbare luchtkoelers voor binnen en buiten, torenluchtkoelers of compacte modellen, Honeywell biedt een ruime selectie om aan verschillende behoeften te voldoen. Dit sluit aan bij de opmerking van een recensent: "Deze ventilatoren zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en afwerkingen, waardoor klanten een scala aan opties hebben om uit te kiezen."

In tegenstelling tot airconditioners creëren luchtkoelers zoals de Honeywell CL30XCWW een koelend effect door vocht te verdampen, waardoor ze een kosteneffectief en milieuvriendelijk alternatief zijn. Omdat het product een ijscompartiment heeft, verbetert het zijn koelcapaciteiten, waardoor het een veelzijdige koeloplossing is voor gebruikers die een budgetvriendelijke optie zoeken. Hoewel het primaire gebruiksscenario van het product in hete, droge klimaten ligt, maakt zijn multifunctionaliteit het mogelijk om het het hele jaar door te gebruiken als ventilator en luchtbevochtiger.

In vergelijking met andere verdampingskoelers onderscheidt de Honeywell CL30XCWW zich met zijn capaciteit van 806 CFM en een aanzienlijke tank van 7,9 gallon, waardoor gebruikers efficiënte en consistente koeling krijgen gedurende langere perioden. Het ijscompartiment verbetert verder zijn koelprestaties, waardoor het een opvallende optie is voor mensen die een effectieve en veelzijdige koeloplossing zoeken. Zoals een gebruiker terecht opmerkte: "De Honeywell CL30XCWW is een game-changer voor hete, droge klimaten."

Ondanks zijn talrijke sterke punten is de Honeywell CL30XCWW misschien niet de ideale keuze voor mensen die wonen in gebieden met hoge luchtvochtigheidsniveaus, waar de toename van luchtvochtigheid door een luchtkoeler misschien niet wenselijk is. Bovendien kunnen mensen die snelle en intense koeling nodig hebben, traditionele airconditioners geschikter vinden.

Samengevat is de Honeywell CL30XCWW Indoor Portable Verdampingsluchtkoeler een veelzijdig en kosteneffectief koelapparaat dat uitblinkt in hete, droge klimaten. Zijn multifunctionaliteit, aanzienlijke capaciteit en ijscompartiment maken het een overtuigende optie voor mensen die een efficiënte en budgetvriendelijke koeloplossing zoeken.

3. HESSAIRE MC61M Evaporative Cooler

3. HESSAIRE MC61M Evaporative Cooler

Belangrijke specificaties:

Ik ben enthousiast over de HESSAIRE MC61M Verdampingskoeler, een krachtpatser ontworpen voor buitenkoeling, geschikt voor oppervlaktes tot wel 1.600 vierkante voet. Met een waterreservoir van 14,6 gallon en een tuinslangadapter voor continu gebruik, zorgt deze koeler voor langdurige verkoeling zonder frequente bijvullingen. Het mechanische bedieningspaneel, met een motorsnelheidskiezer, pompknop en luchtslingerbezorgsysteem, geeft gebruikers nauwkeurige controle over het koelproces. Met een luchtstroom van 5.300 kubieke voet per minuut (CFM) en hoogwaardige grid media pads, garandeert deze koeler de circulatie van schone, koele lucht, waarmee hij zich onderscheidt op de markt.

De draagbaarheid van deze koeler is een opvallend kenmerk, uitgerust met stevige vergrendelbare wielen en een handvat voor eenvoudige manoeuvreerbaarheid, waardoor het een ideale metgezel is voor buitenactiviteiten. Zijn veelzijdigheid strekt zich uit tot verschillende buitenomgevingen, van tailgating tot kamperen, waardoor het een handige en betrouwbare koeloplossing is voor buitenavonturen. De Hessaire MC61M is de juiste keuze voor mensen die een koeloplossing zoeken voor grote buitenruimtes, omdat hij uitblinkt in het bieden van efficiënte en krachtige koeling in dergelijke situaties.

In vergelijking met zijn tegenhangers, geeft het uitgebreide dekkingsgebied en het aanzienlijke waterreservoir van de HESSAIRE MC61M het een voorsprong bij het koelen van grotere buitenruimtes, waardoor het zich onderscheidt als een robuuste koeloplossing voor buiten evenementen, terrassen en openlucht bijeenkomsten. Zijn focus op buitengebruik en het vermogen om te gedijen in warme, droge klimaten, positioneert het als een uitstekende keuze voor wie effectieve koeling zoekt in zulke omgevingen. Echter, zijn omvang en kracht maken hem mogelijk minder geschikt voor gebruik binnenshuis of in kleinere ruimtes, waar een compacter model wellicht meer geschikt is.

De HESSAIRE MC61M Verdampingskoeler komt naar voren als een eersteklas keuze voor wie behoefte heeft aan een hoogcapaciteits verdampingskoeler voor buiten gebruik. Zijn indrukwekkende koelvermogen, draagbaarheid en nauwkeurige bedieningsfuncties maken het een opvallende optie voor wie efficiënte buitenkoeling nodig heeft. Hoewel zijn omvang en kracht zijn toepassing binnenshuis kunnen beperken, is zijn kracht in buiten situaties ongeëvenaard, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie een betrouwbare koeloplossing zoekt voor uitgestrekte buitenruimtes.

Voordelen HESSAIRE MC61M Evaporative Cooler
 • Krachtige koeling voor buitenruimtes tot 1.600 vierkante voet
 • 14,6 gallon waterreservoir en tuinslangadapter voor continu gebruik
 • Draagbaarheid met zware vergrendelende wielen en handvat voor gemakkelijke manoeuvreerbaarheid
Nadelen HESSAIRE MC61M Evaporative Cooler
 • Minder geschikt voor gebruik binnenshuis of in kleinere ruimtes vanwege de omvang en kracht

4. SKYICE 42-in. Evaporative Air Cooler

4. SKYICE 42-in. Evaporative Air Cooler

Belangrijke specificaties:

De SKYICE 42-inch Verdampingsluchtkoeler is een veelzijdige koeloplossing die ontworpen is voor comfort het hele jaar door. Met 3 snelheden, 4 standen, een 70° oscillatie en een 12-uurs timer biedt het gepersonaliseerde koelervaringen. Deze draagbare luchtkoeler blinkt uit in zijn multifunctionaliteit, doordat het dient als luchtkoeler, luchtbevochtiger en torenventilator, waardoor het een geschikte keuze is voor kantoren, garages en persoonlijke ruimtes. Met geavanceerde koeltechnologie en een tank van 1 gallon zorgt het voor efficiënte en stille werking. Zoals benadrukt in een beoordeling, beschikt het over "breedhoekige automatische oscillatie die een groot gebied bestrijkt met veilige roosters voor veiligheid", waardoor het een uitgebreide en veilige koeloplossing is.

De SKYICE Luchtkoeler onderscheidt zich door zijn energie-efficiëntie, kosteneffectiviteit en eenvoudige installatie, waarbij het geen slangen of ramen vereist. Het biedt gemak door een afstandsbediening voor draadloze bediening en werkt stil op 55 dB. Zoals vermeld in een beoordeling, is het een "handige koeloplossing voor middelgrote kamers", wat duidt op de geschiktheid voor specifieke kamerformaten. Met de nadruk op zijn aanpasbaarheid, past het bij kamers tot 250 vierkante voet, waarmee het de koelbehoeften van verschillende ruimtes aanpakt.

In vergelijking met draagbare airconditioners biedt de SKYICE Verdampingsluchtkoeler eenvoud en draagbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar een flexibel en efficiënt koelsysteem. Zijn 3-in-1 functionaliteit, geavanceerde koeltechnologie en breedhoekige automatische oscillatie onderscheiden het binnen de categorie van verdampingskoelers, waardoor het zorgt voor uitgebreide koeling en comfort. Deze luchtkoeler sluit aan bij de behoeften van mensen die wonen in hete, droge klimaten met een lage luchtvochtigheid, omdat het efficiënt water of ijs gebruikt om de lucht te koelen, zoals opgemerkt in een beoordeling die de geschiktheid van verdampingskoelers voor specifieke omgevingsomstandigheden benadrukt.

Bij het bekijken naast concurrenten, komt de SKYICE 42-inch Verdampingsluchtkoeler naar voren als een complete koeloplossing, uitblinkend in zijn multifunctionaliteit, energie-efficiëntie en gebruiksgemak. Echter, terwijl het aanzienlijke voordelen biedt, kan het beperkingen hebben in grotere ruimtes buiten zijn aanbevolen capaciteit. Daarom kunnen mensen voor grotere ruimtes kiezen voor alternatieve modellen die aan dergelijke eisen voldoen.

Samengevat, de SKYICE 42-inch Verdampingsluchtkoeler is een uitgebreide en handige koeloplossing, geschikt voor verschillende binnenomgevingen. Zijn multifunctionaliteit, geavanceerde koeltechnologie en energie-efficiëntie maken het een overtuigende keuze binnen de categorie verdampingskoelers, met name voor middelgrote kamers, waardoor gepersonaliseerde en efficiënte koelervaringen worden gegarandeerd.

Voordelen SKYICE 42-in. Evaporative Air Cooler
 • Multifunctional als luchtkoeler, luchtbevochtiger en torenventilator
 • Energiezuinig en kosteneffectief
 • Geschikt voor middelgrote kamers tot 250 vierkante voet
Nadelen SKYICE 42-in. Evaporative Air Cooler
 • Kan beperkingen hebben in grotere ruimtes dan de aanbevolen capaciteit
 • Niet geschikt voor grotere gebieden
 • Mogelijk niet zo effectief in hete, vochtige klimaten

5. HESSAIRE MC26A Evaporative Cooler

5. HESSAIRE MC26A Evaporative Cooler

Belangrijke specificaties:

De HESSAIRE MC26A Verdampingskoeler is een absolute gamechanger, omdat het efficiënte koeling biedt zonder het zware energieverbruik van traditionele airconditioningsystemen. Deze draagbare unit staat bekend om zijn vermogen om de luchtvochtigheid te verhogen in droge klimaten, waardoor het een ideale keuze is voor ruimtes tot 700 vierkante meter, waaronder garages, winkels, terrassen en zwembaden. Uitgerust met een watertank van 7,3 gallon, biedt het zowel handmatige als continue vulopties, waardoor moeiteloze bediening en onderhoud gegarandeerd zijn. Zoals een recensie opmerkt: "Het beschikt over een watertank van 7,3 gallon met handmatige en continue vulopties en is eenvoudig te bedienen en te onderhouden."

De evolutie van het model, met name in vergelijking met eerdere edities zoals de MC18V, onthult een uitbreiding in capaciteit en dekkingsgebied. Terwijl de MC18V is ontworpen voor ruimtes tot 500 vierkante voet, richt de MC26A zich op grotere gebieden, waardoor het een geschikte keuze is voor een breder scala aan scenario's. Beide modellen delen een toewijding aan energie-efficiëntie, waarbij de MC18V wordt geprezen vanwege het tot 50% besparen op elektriciteit in vergelijking met gekoelde airconditioningsystemen. De MC26A gaat deze erfenis verder en biedt extra functies zoals een LCD-bediening met afstandsbediening en timer, elektronische vochtigheidsregeling en koelopties zoals blauwe ijsblokjes en dubbele vulopties. Deze uitbreiding van functies verbetert de gebruikerservaring en het gemak, waardoor de MC26A zich onderscheidt van zijn voorgangers.

In de bredere context van de productcategorie onderscheidt de HESSAIRE MC26A zich door zijn allesomvattende benadering van koeling, met een mix van draagbaarheid, efficiëntie en gebruiksvriendelijke bediening. Dit sluit aan bij het algemene aantrekkingskracht van verdampingskoelers, zoals benadrukt in een recensie die de eenvoud en gebruiksgemak van verdampingskoelers bespreekt. De MC26A sluit aan bij de kernvoordelen van deze productcategorie, door een milieuvriendelijk en energiezuinig alternatief te bieden voor traditionele airconditioningsystemen.

In de wereld van draagbare verdampingskoelers concurreert de HESSAIRE MC26A fel, met een royale watertankcapaciteit, efficiënte koeling en een scala aan gebruiksvriendelijke functies. Vergeleken met de MC61V, die is ontworpen voor buitenruimtes tot 1.600 vierkante voet, richt de MC26A zich op binnenruimtes en biedt toch aanzienlijke dekking. Elk model is afgestemd op verschillende gebruiksdoeleinden, waarbij de MC26A uitblinkt in kleinere, binnenomgevingen. Zoals een recensie opmerkt: "Het is ontworpen voor ruimtes tot 700 vierkante voet en is geschikt voor diverse omgevingen zoals garages, winkels, terrassen en zwembaden."

Al met al schittert de HESSAIRE MC26A Verdampingskoeler als een veelzijdige en energiezuinige koeloplossing voor kleinere binnenruimtes. Zijn efficiënte werking en gebruiksvriendelijke functies maken het tot een topkeuze in de markt voor draagbare verdampingskoelers. Hoewel het misschien niet geschikt is voor grotere buitenruimtes zoals de MC61V, positioneert zijn compacte ontwerp en uitgebreide koelmogelijkheden het als een topkeuze voor degenen die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en kosteneffectieve koeloplossing.

Voordelen HESSAIRE MC26A Evaporative Cooler
 • Efficiënte koeling zonder zware energieverbruik
Nadelen HESSAIRE MC26A Evaporative Cooler
 • Niet geschikt voor grotere buitenruimtes zoals de MC61V
 • Beperkt tot kleinere binnenruimtes

Veelgestelde vragen over luchtkoelers

Hoe koud kan een luchtkoeler de kamer krijgen?

Anders dan een airco, beïnvloedt een luchtkoeler de temperatuur in een kamer niet sterk. Een luchtkoeler biedt een temperatuurverschil in een kamer van maximaal 3 ºC. Luchtkoelers hebben vooral een invloed op de gevoelstemperatuur. De koude lucht uit het apparaat laat het kouder aanvoelen, maar zorgt niet voor daadwerkelijk grote temperatuurverschillen.

Wat is beter, een luchtkoeler of een mobiele airco?

Een luchtkoeler biedt een lichte verkoeling in een warme kamer, maar heeft niet veel invloed op de temperatuur in een ruimte. Een mobiele airco doet dit wel. Deze apparaten gebruiken een chemische koelvloeistof, waardoor de temperatuur in een kamer verandert.

Luchtkoelers koelen een kamer met verkoeld water, wat tot een maximale temperatuurdaling van zo'n 3 ºC. Door dit koude water hebben luchtkoelers ook gevolgen voor de luchtvochtigheid. Naast het koelen bevochtigen ze ook een kamer.

Wat is het verschil tussen een luchtkoeler en een ventilator?

Zowel luchtkoelers als ventilatoren beïnvloeden de gevoelstemperatuur in een kamer. Een ventilator heeft helemaal geen invloed op de daadwerkelijke temperatuur. Dit apparaat brengt de lucht in beweging, waardoor een briesje ontstaat. Een luchtkoeler doet dit ook, maar verlaagt de temperatuur in een kamer met een paar graden.

Kan een luchtkoeler ook lucht bevochtigen?

Een luchtkoeler maakt lucht in een kamer niet alleen wat koeler, maar ook vochtiger. Het apparaat stuurt warme lucht langs koud water, waardoor waterdamp in de lucht komt. Daarna stuurt het apparaat de verkoelde, vochtige lucht weer de kamer in. Dit zorgt voor een kleine temperatuurverandering én vochtigere lucht.

Conclusie

Met deze koopgids vind je makkelijk de luchtkoeler die perfect bij je past. Let bij een aankoop goed op het design en het gewicht, zodat het apparaat niet in de weg staat en je hem makkelijk verplaatst. Kijk ook goed naar het vermogen en de waterinhoud, zodat je een luchtkoeler vindt die goed aansluit op je ruimte. 📏

Bedankt voor het lezen! Laat het me weten als je nog tips of vragen hebt.

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Victoria is 27 jaar en woont met haar vogel in de buurt van Rotterdam. Na een studie animatie op de kunstacademie, en een paar jaar werk, zocht ze een nieuwe uitdaging. Naast schrijven volgt ze een premaster jeugdliteratuur, en vult ze haar vrije tijd met tekenen en gamen.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross