Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Comfort met de Beste Muismat met Polssteun

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min leestijd

Het kiezen van de beste muismat met polssteun is belangrijk voor wie urenlang achter de computer zit. Wist je dat een goede polssteun de druk op je polsgewricht vermindert mede door de ongemakkelijke draaiing ervan te verminderen? Nu je dat weet: tijd om een muismat te vinden die bij jouw handgrootte en bewegingspatroon past!

Wat zijn de beste muismatten met polssteun van 2024?

Dit zijn de top 5 beste muismatten met polssteun op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

 1. Demasko Ergonomische muismat met polssteun – De allerbeste muismat met polssteun.
 2. Estus Muismat met polssteun – Beste koop muismat met polssteun.
 3. Kensington SmartFit™ Verstelbare Muismat – Beste verstelbare muismat met polssteun.
 4. Kensington Duo Gel Ergonomische Muismat – Beste muismat met polssteun met gel.
 5. Ergonomische Muismat – Beste muismat met polssteun voor een beperkt budget.

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

De beste muismatten met polssteun, gedetailleerd


#1 Demasko Ergonomische muismat 

De allerbeste muismat met polssteun van 2024

Materiaal: Kunstleer; vulling onbekend
Oppervlak: Zacht
Lengte × breedte: 27,5 × 19,5 cm
Kleur: Zwart

Als je, net als ik, uren achter je computer doorbrengt, dan weet je hoe essentieel comfort is. De Demasko-muismat heeft mijn werkervaring aanzienlijk verbeterd.

Deze biedt niet alleen een ontzettend comfortabele ondersteuning aan mijn pols, maar helpt ook RSI-klachten te voorkomen. Voor mij staat deze muismat met recht op nummer één.

Zwarte, rechthoekige muismat, bovenaanzicht

Materiaal en comfort

De polssteun is gemaakt van hoogwaardig PU-leer, wat niet alleen zorgt voor een luxe uitstraling, maar ook gemakkelijk te reinigen is. Een snelle veeg en het ziet er weer als nieuw uit.

De anti-slipmat aan de onderzijde van de Demasko zorgt dat alles netjes op zijn plaats blijft, hoe intensief je ook werkt. De vormgeving van de polssteun moedigt je aan om meer vanuit je elleboog te werken, wat de druk op je pols vermindert. Dit heeft voor mij het verschil gemaakt in het voorkomen van vermoeidheid en pijn.

Eventuele minpunten

Hoewel de Demasko bijna perfect is, zou het PU-leer voor sommigen in de zomer wat zweterig kunnen aanvoelen.

Wat vinden wij goed:

 • Erg comfortabel in gebruik
 • Het materiaal is eenvoudig schoon te maken

Wat vinden wij minder:

 • Kunstleer is niet ideaal in de zomer

#2 Estus Muismat met polssteun

Beste koop muismat met polssteun van 2024

Materiaal: Textiel; memory foam
Oppervlak: Zacht
Lengte × breedte: 23 × 25 cm
Kleur: Zwart

Deze ergonomische muismat, gemaakt van duurzaam memory foam, biedt niet alleen de zachte ondersteuning die je polsen nodig hebben, maar zorgt ook voor een comfortabele houding tijdens lange werkdagen achter je computer.

Muismat, met toetsenbord ondersteuning, bovenaanzicht

Waarom deze muismat?

Wat mij direct opviel aan de Estus-muismat, is hoe het de stress op mijn polsen verlicht. Het traagschuim kussen balanceert en ondersteunt perfect, waardoor ik mijn toetsenbord en muis gemakkelijker bedien zonder het einde van de dag met pijnlijke polsen te eindigen.

De anti-slipachterzijde is ook een zegen; hij blijft stevig op zijn plaats, ongeacht hoe snel ik mijn muis beweeg of hoe enthousiast ik aan het typen ben. Plus, de extra ruimte voor de muis is ideaal voor mij, aangezien ik graag wat meer bewegingsvrijheid heb.

Zijn er minpunten?

Als ik dan toch een klein minpuntje moet noemen, is het de grootte van de toetsenbordsteun kunnen zijn. Voor mij persoonlijk was het even wennen aan de afmetingen, maar dit is snel vergeten door het comfort dat het biedt.

Wat vinden wij goed:

 • Je krijgt er ook een toetsenbordsteun bij
 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Wat is er minder aan:

 • De hoogte van de toetsenbordsteun vergt gewenning

#3 Kensington SmartFit™ Verstelbare Muismat

Beste verstelbare muismat met polssteun

Materiaal: Kunstleer; gel
Oppervlak: Zacht
Lengte × breedte: 25,3 × 25 cm
Kleur: Zwart

Zwarte muismat met verstelbare polssteun, schuin bovenaanzicht

Met 20 jaar ervaring in het ontwerpen van ergonomische apparaten heeft de marktleider een product gecreëerd dat niet alleen comfort biedt, maar ook aanpasbaar is aan jouw persoonlijke behoeften. En ik heb het mogen testen!

Waarom de SmartFit®-muismat?

Het unieke aan deze muismat is het SmartFit-systeem. Dit systeem stelt je in staat de muismat aan te passen en in te stellen voor jouw ideale houding. De in hoogte verstelbare inzetstukken, die je instelt op jouw kleur, helpen je polsen in de juiste hoek te plaatsen.

Dit zorgt dat je comfortabel klikt en scrolt zonder ongemak. De polssteun met zachte gelvulling biedt een koel, comfortabel oppervlak dat zich aanpast aan je pols en drukpunten verlicht.

Bovendien is het antimicrobiële oppervlak bestendig tegen vlekken en geuren, waardoor je zorgeloos de hele dag werkt. Het antislip-oppervlak zorgt ook voor stabiliteit en houdt de pols netjes op zijn plaats.

Zijn er minpunten?

Hoewel de SmartFit® Muismat veel voordelen biedt, is het aanpassen aan de perfecte hoogte in het begin even wennen. Het vergt misschien wat tijd om de ideale instelling voor jouw comfort te vinden, maar eens je die hebt, is het een verademing voor je polsen.

Wat vinden wij goed:

 • Je stelt de hoogte van steun zelf in
 • Erg comfortabel

Wat is er minder aan:

 • De ideale hoogte vinden is wat lastig

#4 Kensington Duo Gel Ergonomische Muismat

Beste muismat met polssteun met gel

Materiaal: Kunstleer; gel
Oppervlak: Zacht
Lengte × breedte: 33,5 × 24,3 cm
Kleur: Zwart

De Kensington Duo Gel Ergonomische Muismat heeft een vaste plek op mijn bureau veroverd en hieronder vertel ik je waarom.

Comfort ontmoet ergonomie

Deze Kensington muismat blinkt uit in comfort dankzij het gelkussen dat perfect aansluit bij de natuurlijke curve van je pols en hand. 

Zwarte muismat met blauw/zwarte polssteun, bovenaanzicht

Het is niet zomaar een muismat; het is een stukje technologie ontworpen om je te helpen in een ergonomisch gezonde houding te werken. De polssteun tilt je polsen op, waardoor je handen, polsen en onderarmen in een natuurlijke en ontspannen positie blijven tijdens het werken. Dit vermindert de kans op RSI en andere werkgerelateerde klachten.

Wat deze muismat echt onderscheidt, is het ventilatiekanaal tussen de twee polssteundelen. Dit zorgt dat je handen koel en droog blijven, zelfs tijdens lange werksessies.

Zijn er minpunten?

Hoewel de Kensington Duo Gel Ergonomische Muismat veel voordelen biedt, is het wellicht goed om te weten dat de gelvulling in het begin wat stug kan aanvoelen. Echter, na enige tijd van gebruik vormt het zich beter naar je polsen en wordt het comfort alleen maar beter.'

Wat vinden wij goed:

 • Mijn pols bleef koel
 • De gelvulling biedt veel comfort

Wat is er minder aan:

 • De gel voelt in het begin wat stug

#5 Ergonomische Muismat

Beste muismat met polssteun met gel

Materiaal: Kunstleer
Oppervlak: Zacht
Lengte × breedte: 23 × 19 cm
Kleur: Zwart

Voor iedereen die lange uren achter de computer doorbrengt en op zoek is naar een budgetvriendelijke oplossing om polsklachten te voorkomen, is deze muismat met polssteun een uitkomst.

Zwarte muismat met polssteun, bovenaanzicht

Deze muismat combineert comfort met functionaliteit, waardoor het een ideale keuze is voor zowel de prijsbewuste consument als de gezondheidsbewuste gebruiker.

Voorkom RSI met comfort

Deze muismat is speciaal ontworpen om RSI-klachten, zoals de muisarm, te voorkomen. De gel polssteun houdt je pols in een stabiele en ergonomische positie, waardoor je comfortabel kunt werken zonder de angst voor pijn of ongemak.

Het is een kleine investering met een groot rendement op het gebied van comfort en preventie van polsklachten.

Compact en praktisch

Het compacte formaat van de anti-RSI-muismat is een slimme feature die niet onderschat mag worden. Deze muismat zorgt dat je pols niet onnodig hoeft te bewegen om alle hoeken van je beeldscherm te bereiken, wat bijdraagt aan een ergonomische werkhouding.

Bovendien neemt de muismat weinig ruimte in op je bureau, waardoor het ideaal is voor kleinere werkplekken of voor mensen die hun werkplek graag netjes en overzichtelijk houden.

Wat vinden wij goed:

 • Prijsvriendelijk
 • Neemt niet veel ruimte in beslag

Wat is er minder aan:

 • Volgens sommige gebruikers is deze muismat minder duurzaam

Houten bureau met desktop-computer, muis en toetsenbord, schuin vooraanzicht

Veelgestelde vragen over muismatten met polssteun

Hier beantwoord ik alle vragen en opmerkingen over muismatten met polssteun. Heb je zelf nog vragen over muismatten met polssteun? Laat het ons weten in het formulier onderaan de pagina!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste muismat met polssteun?

De Consumentenbond heeft nog geen muismatten met polssteun getest en de resultaten daarvan gedeeld. Als daar verandering in komt, dan vind je die informatie hier terug!

Wat is volgens de Studentenwegwijzer de beste ergonomische muismat?

De beste ergonomische muismat volgens Studentenwegwijzer is de TRUST BIGFOOT – Gel Muismat met Polssteun. Deze muismat biedt optimale ondersteuning dankzij de gelvulling, die zich aanpast aan de contouren van je pols. Met een afmeting die ruimte biedt voor vloeiende muisbewegingen en een antisliponderkant voor stabiliteit, is het de ideale keuze voor lange werksessies zonder discomfort.

Waarom zou je een ergonomische muismat met polssteun kopen?

Een ergonomische muismat met polssteun kopen biedt meerdere voordelen:

 • Voorkomt RSI. Door je pols in een neutrale positie te houden, vermindert het de kans op Repetitive Strain Injury, een veelvoorkomende kwaal bij intensief muisgebruik.[mdn]Huisartsenpraktijk-dewaterlelie (n.d.). 'Oorzaak van RSI'[/mfn]
 • Verbetert comfort. De polssteun, vaak gevuld met gel of memory foam, biedt een zachte ondersteuning die de druk op je pols vermindert tijdens lange werkuren.
 • Bevordert een goede houding. Helpt je hand en arm in een natuurlijke positie te houden, wat bijdraagt aan een betere ergonomie van je werkplek.
 • Verhoogt productiviteit. Minder ongemak betekent dat je langer en efficiënter kunt werken zonder onderbrekingen door pijn of vermoeidheid.

Kortom: een ergonomische muismat met polssteun is een slimme investering voor iedereen die veel tijd achter je desktop-computer of laptop doorbrengt. Het biedt niet alleen direct comfort, maar beschermt ook op lange termijn je pols tegen overbelasting en blessures.

Is een polsondersteuning bij de muis echt nodig?

Polsondersteuning bij de muis is niet voor iedereen strikt noodzakelijk, maar het biedt significante voordelen voor wie langdurig computertaken uitvoert.

Het helpt de pols in een neutrale positie te houden, waardoor de kans op RSI en carpaaltunnelsyndroom vermindert. Deze aandoeningen ontstaan door herhaalde bewegingen en langdurige druk op de pols, wat kan leiden tot pijn, tintelingen of zwakte.

Een polssteun, vaak gemaakt van gel of memory foam, vermindert de druk op de pols door een zachte, ondersteunende laag te bieden. Dit verbetert niet alleen het comfort tijdens het werken, maar bevordert ook een ergonomisch verantwoorde houding. Het resultaat? Minder vermoeidheid en een lager risico op langdurige blessures.

Kan een muismat met polssteun de pols verstevigen?

Een muismat met polssteun is ontworpen om comfort en ondersteuning te bieden tijdens het gebruik van een goede muis, maar het is niet bedoeld om de pols te verstevigen in de zin van spieropbouw of versterking.

De polssteun helpt de pols in een ergonomische positie te houden, waardoor de druk op het carpale tunnelgebied vermindert en de kans op RSI (Repetitive Strain Injury) en carpaaltunnelsyndroom afneemt. Dit kan indirect bijdragen aan een gezondere pols door overbelasting en blessures te voorkomen.

De steun is meestal gemaakt van gel of memory foam, materialen die zich vormen naar de pols en zorgen voor een stabiele ondergrond. Dit vermindert de spanning op de pols tijdens langdurig muisgebruik.

Hoewel een muismat met polssteun dus niet direct de pols verstevigt, biedt het wel belangrijke ergonomische voordelen die bijdragen aan het voorkomen van polsproblemen op de lange termijn. Het is een essentieel hulpmiddel voor iedereen die langdurig achter de computer werkt.

Welk materiaal is het beste voor een muismat met polssteun?

Het beste materiaal voor een muismat met polssteun hangt af van persoonlijke voorkeur en het beoogde gebruik. Hier zijn de meest voorkomende materialen:

 • Gelvulling biedt uitstekende ondersteuning en comfort door zich aan te passen aan de vorm van je pols. Ideaal voor lange werkuren.
 • Memory foam reageert op lichaamswarmte en druk, vormt zich naar je pols voor gepersonaliseerd comfort. Vermindert drukpunten effectief.
 • Siliconen is duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Biedt een stevige, maar comfortabele ondersteuning.
 • Stof over foam combineert het comfort van schuim met de duurzaamheid van stof. Biedt een zachte ondergrond en is vaak wasbaar.

Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen. Gel en memory foam zijn bijzonder geschikt voor het verminderen van druk en het voorkomen van RSI, terwijl siliconen en stof over foam duurzaamheid en onderhoudsgemak bieden. Kies het materiaal dat het beste aansluit bij jouw behoeften voor optimaal comfort en ondersteuning tijdens het werken.

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross