Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

De Mooiste Muziekbeleving met de Beste Netwerkspeler

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min leestijd

In de zoektocht naar de beste netwerkspeler stuit je op een wereld vol mogelijkheden; van bitrates tot aan DACs, de specificaties vliegen je om de oren. Ik help je navigeren door de jungle van technische termen, met als doel het kristalheldere geluid te vinden. Laten we samen de specificaties ontrafelen om de netwerkspeler te vinden die jouw muziekcollectie tot zijn recht laat komen.

Wat zijn de beste netwerkspelers van 2024?

Dit zijn de 5 beste netwerkspelers volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste netwerkspelers van 2024

1. Beste netwerkspeler: Advance Paris WTX-MicroStream

1. Beste netwerkspeler: Advance Paris WTX-MicroStream

Belangrijke specificaties:

Ethernet verbinding: 0
App vereist voor volledige functionaliteit: Ja
Wifi vereist: Ja
Aantal HDMI-uitgangen: Geen

De Advance Paris WTX-MicroStream Network Player is een veelzijdige en compacte toevoeging aan het streaming assortiment. Uitgerust met een Wolfson WM8740 DAC levert het hoogwaardige audioweergave, wat lof oogst voor zijn indrukwekkende prestaties. Compatibel met een reeks streamingdiensten, waaronder Spotify, Qobuz, Tidal en internetradio, biedt het multi-room functionaliteit, Airplay en DLNA ondersteuning. De op maat gemaakte app zorgt voor naadloze controle, waardoor gebruikers het apparaat volledig kunnen integreren in verschillende audiotoepassingen. Met een compact formaat van 42 x 131 x 113 mm en een gewicht van 0,53 kg, is het een handige en flexibele optie voor verschillende omgevingen. De aanwezigheid van analoge, optische en coaxiale digitale uitgangen, stere-ingangen en een USB-A poort verbetert verder de veelzijdigheid.

Volgens The Audiophile Man valt de WTX-MicroStream op door zijn multi-room mogelijkheden en compatibiliteit met populaire streamingdiensten, waardoor het een overtuigende optie is voor gebruikers die een netwerkspeler zoeken met uitgebreide connectiviteitsopties. Ze merken op: "De WTX-StreamPro van Advance Paris is een nieuwe toevoeging aan zijn streaming assortiment, met een Wolfson WM8740 DAC voor hoogwaardige audio."

De concurrerende prijs van £299 plaatst het als een aantrekkelijke optie in de netwerkspeler categorie. Zijn vermogen om naadloos te integreren in verschillende audiotoepassingen, in combinatie met zijn hoogwaardige audioweergave, maakt het een sterke kanshebber op de markt. Het compacte ontwerp en de multi-room compatibiliteit versterken verder zijn aantrekkingskracht, met oog op de evoluerende behoeften van audiofielen en muziekliefhebbers.

In vergelijking met zijn tegenhangers, onderscheidt de WTX-MicroStream zich door zijn uitgebreide compatibiliteit met streamingdiensten, multi-room functionaliteit en compacte ontwerp. Terwijl andere netwerkspelers uitblinken in specifieke gebieden, zoals geavanceerde audiobewerking of connectiviteitsopties, slaat de WTX-MicroStream een balans tussen prestatie en veelzijdigheid, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die een veelzijdige netwerkspeler willen tegen een toegankelijk prijspunt.

Het is echter belangrijk op te merken dat de compacte afmetingen van de WTX-MicroStream ook zijn potentieel kunnen beperken voor gebruikers met specifieke eisen voor grotere vormfactoren of die op zoek zijn naar uitgebreidere connectiviteitsopties. Ondanks deze mogelijke beperking, positioneert zijn compacte ontwerp en uitgebreide functieset het als een sterke kanshebber in de netwerkspeler categorie.

Samenvattend, de Advance Paris WTX-MicroStream Network Player schittert als een topkeuze voor gebruikers die een veelzijdige, hoogwaardige en compacte netwerkspeler zoeken tegen een aantrekkelijk prijspunt. Zijn compatibiliteit met populaire streamingdiensten, multi-room functionaliteit en naadloze integratie in verschillende audiotoepassingen maken het een opvallende optie op de markt, met oog op de evoluerende behoeften van audiofielen en muziekliefhebbers.

Voordelen Advance Paris WTX-MicroStream
 • Hoogwaardige audioweergave met Wolfson WM8740 DAC
 • Uitgebreide compatibiliteit met populaire streamingdiensten en multiroom-functionaliteit
 • Compact ontwerp en naadloze integratie in verschillende audio-opstellingen
Nadelen Advance Paris WTX-MicroStream
 • Compact formaat kan de mogelijkheden beperken voor gebruikers met specifieke eisen voor grotere vormfactoren of uitgebreide connectiviteitsopties

2. wiim pro audio streamer tidal

2. wiim pro audio streamer tidal

Belangrijke specificaties:

Ethernet verbinding: Geen
App vereist voor volledige functionaliteit: Ja
Wifi vereist: Nee
Aantal HDMI-uitgangen: 0

De Wiim Pro Audio Streamer is een betaalbare netwerkspeler die opvalt door zijn indrukwekkende functies en betaalbaarheid. Met ondersteuning voor verschillende streaming protocollen, waaronder Wi-Fi, AirPlay 2, Chromecast ingebouwd, Alexa Casting en Bluetooth, is het een veelzijdige optie voor het streamen van high-res audio in meerdere kamers. Met een uitgebreid scala aan ingebouwde app-ondersteuning en multi-room mogelijkheden, is het de perfecte keuze voor wie wil beginnen met high-res audio streaming tegen een betaalbare prijs. De geluidskwaliteit van de Wiim Pro wordt geprezen en het ondersteunt meerdere streaming platforms zoals AirPlay 2, Chromecast ingebouwd, Spotify Connect, Tidal, Qobuz, Deezer en meer, waardoor het een veelzijdige keuze is voor muziekliefhebbers.

Volgens Digital Trends wordt de Wiim Pro geprezen als de beste budgetvriendelijke optie, met lof voor de hoge audiokwaliteit, uitstekend app-ontwerp en sterke ondersteuning voor streamingdiensten. TechRadar merkt op dat het uitstekende waarde biedt in vergelijking met duurdere alternatieven en wordt aanbevolen voor wie wil beginnen met high-res audio streaming en multi-room mogelijkheden tegen een betaalbare prijs. AVForums benadrukt dat de Wiim Pro een merkbare verbetering in geluidskwaliteit biedt ten opzichte van zijn voorgangers, waardoor het een overtuigende optie is voor wie verbeterde prestaties zoekt tegen een betaalbare prijs. Ondertussen prijst CNET de connectiviteit, gebruiksgemak en de certificering als Roon Ready, waardoor het een uitstekende keuze is voor muziekliefhebbers.

De betaalbaarheid, uitgebreide ondersteuning voor streaming platforms en multi-room mogelijkheden maken de Wiim Pro uniek op de markt. Hoewel het misschien geen native ondersteuning biedt voor bepaalde muziekplatforms, maken de hoge audiokwaliteit, uitgebreide app-ondersteuning en veelzijdigheid het een sterke concurrent. In vergelijking met alternatieven zoals de Bluesound Node en Sonos Port, onderscheidt de Wiim Pro zich door zijn betaalbare prijs en sterke ondersteuning voor streamingdiensten.

Er moeten echter enkele beperkingen worden opgemerkt, zoals de goedkope bouwkwaliteit met een plastic behuizing en de geluidskwaliteit van de analoge stereouitgang die niet op het niveau is van high-end stereo componenten. Ondanks deze beperkingen blijft de Wiim Pro een topkeuze voor individuen die op zoek zijn naar een kosteneffectieve manier om high-res audio te streamen en toegang te krijgen tot meerdere streaming platforms.

Concluderend is de Wiim Pro Audio Streamer een betaalbare netwerkspeler met uitgebreide ondersteuning voor streaming platforms, high-res audiomogelijkheden en multi-room functionaliteit. Zijn uitzonderlijke waarde, uitgebreide functies en veelzijdigheid maken het een overtuigende optie voor muziekliefhebbers die een betaalbare maar hoogwaardige oplossing voor audio streaming zoeken.

Voordelen wiim pro audio streamer tidal
 • Uitgebreide ondersteuning voor streaming platforms
 • Mogelijkheid tot high-res audio
 • Multi-room functionaliteit
Nadelen wiim pro audio streamer tidal
 • Bouwkwaliteit beschreven als goedkoop met een plastic behuizing
 • Geluidskwaliteit van analoge stereouitgang is niet op het niveau van high-end stereo-onderdelen
 • Ontbreekt native ondersteuning voor bepaalde muziekplatforms

3. TIC WBR12 Wifi (AirPlay2) &

3. TIC WBR12 Wifi (AirPlay2) &

Belangrijke specificaties:

Ethernet verbinding: Geen
App vereist voor volledige functionaliteit: Nee
Wifi vereist: Ja
Aantal HDMI-uitgangen: 0

De TIC WBR12 WiFi (AirPlay2) & Bluetooth 5.0 Transmitter & Receiver is een veelzijdige netwerkspeler met een overvloed aan aansluitmogelijkheden, waardoor het een opvallend product is in zijn categorie. Met ondersteuning voor HDMI, optische, Aux-in en USB-ingangen, dual-band Wi-Fi en Bluetooth, zorgt dit apparaat voor naadloze connectiviteit. De 2.1-kanaals uitvoer met 100W voor een passieve subwoofer en 2*50W uitvoer voor satellietspeakers, samen met bas- en treble-aanpassing, levert een krachtige en aanpasbare audiobeleving op. Bovendien maakt de compatibiliteit met verschillende streamingdiensten zoals Spotify, TIDAL en Deezer het een uitgebreide oplossing voor audio stream liefhebbers.

De evolutie naar de 2e generatie brengt verbeteringen op het gebied van connectiviteit, vermogen en algehele functionaliteit met zich mee. Zoals een gebruiker van Amazon opmerkt: "De TIC WBR12 is een game-changer met zijn dual-band Wi-Fi en Bluetooth 5.0 capaciteiten." Dit benadrukt de vooruitgang in het bieden van robuuste en betrouwbare connectiviteit.

De concurrerende prijs van de WBR12, momenteel $219.99 in plaats van $299.99, plaatst het als een aantrekkelijke optie op de markt. Met afmetingen van 2.1 x 4.3 x 4.2 inch en een gewicht van 4.4 pond is het een compacte en draagbare keuze voor verschillende omgevingen, van thuisbioscopen tot buitenbijeenkomsten.

De tegenhanger van de TIC WBR12, de TIC WBP11 6.5" WiFi & Bluetooth 5.0 Patio Speaker, vult de receiver aan met zijn coherente Wi-Fi en Bluetooth mogelijkheden. Dit creëert een naadloos audiosysteem voor zowel binnen- als buitenshuis. De volledige frequentie stereouitvoer en 2*50w vermogensuitvoer van de speaker, in combinatie met zijn compatibiliteit met 2.4G & 5G Wi-Fi, verbeteren verder de algehele audiobeleving. Echter heeft de WBP11 gemengde beoordelingen ontvangen, met een beoordeling van 3.6 van de 5 sterren, wat suggereert dat er ruimte is voor verbetering.

In de wereld van netwerkspelers springt de TIC WBR12 eruit als een uitgebreide en betaalbare optie. Zijn vermogen om naadloos te schakelen tussen Wi-Fi en Bluetooth, gecombineerd met zijn ondersteuning voor verschillende streamingdiensten, maakt het een veelzijdig en gebruiksvriendelijk apparaat. Echter, net zoals bij elk product, kunnen er verbeterpunten zijn. Zoals een gebruiker opmerkt: "De TIC WBR12 biedt geweldige functionaliteit, maar het installatieproces zou intuïtiever kunnen zijn."

Samengevat is de TIC WBR12 WiFi (AirPlay2) & Bluetooth 5.0 Transmitter & Receiver een overtuigende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een rijk uitgeruste netwerkspeler tegen een toegankelijk prijspunt. De evolutie naar de 2e generatie brengt aanzienlijke verbeteringen met zich mee, en hoewel het zijn eigenaardigheden heeft, maken zijn algehele prestaties en veelzijdigheid het een sterke concurrent in zijn categorie.

Voordelen TIC WBR12 Wifi (AirPlay2) &
 • Veelzijdige connectiviteitsopties, waaronder HDMI, optische, Aux-in en USB-ingangen
Nadelen TIC WBR12 Wifi (AirPlay2) &
 • Gemengde beoordelingen voor de TIC WBP11 6.5" WiFi & Bluetooth 5.0 Patio-luidspreker

4. Denon DNP2000NE Zwart Audiostreamer met

4. Denon DNP2000NE Zwart Audiostreamer met

Belangrijke specificaties:

De Denon DNP-2000NE Zwart Audiostreamer is een topklasse netwerkspeler die veelzijdigheid en innovatie uitstraalt. Met een volledig componentbreed ontwerp en HEOS-integratie is deze streamer een krachtpatser van functies en connectiviteitsopties. Met een solide aluminium voorkant en een gebruiksvriendelijke interface biedt het naadloze navigatie en toegang tot verschillende streamingbronnen, waaronder muziekdiensten en internetradio. De toevoeging van een volumeregeling, twee sets analoge uitgangen, digitale uitgangen en diverse invoeropties benadrukt de toewijding om complete connectiviteit en controle te bieden. Voor €1.599 ondersteunt het ook bedrade en draadloze netwerken, Bluetooth-streaming, AirPlay 2 en is Roon getest, waardoor universele weergave van digitale muziekbestanden en rijke connectiviteit wordt gegarandeerd. Trusted Reviews omschrijft het als een "state of the art" netwerkaudio speler en benadrukt de toewijding om grondig, onbevooroordeeld en onafhankelijk advies te bieden.

De Denon DNP-2000NE valt op door zijn high-resolution audio mogelijkheden, waardoor trouwe audioweergave mogelijk is en de mogelijkheid om rechtstreeks op uw tv aan te sluiten, waardoor een verbluffende geluidservaring thuis wordt geboden. Het HEOS-platform biedt multiroom-mogelijkheden, waardoor naadloze communicatie tussen HEOS-uitgeruste apparaten voor volledige thuis-muziekbediening mogelijk is, waardoor het zich onderscheidt in het rijk van multiroom audio-oplossingen. Bovendien verhoogt de toevoeging van HDMI-ARC voor tv-audio en spraakbesturingscompatibiliteit met Alexa, Google Assistant en Siri de aantrekkingskracht, waardoor het een veelzijdige toevoeging is aan elk modern home-entertainmentsysteem.

Volgens What Hi-Fi is de DNP-2000NE een "volledige componentbreedte audiostreamer met HEOS", en de toevoeging van een "selectiering voor het navigeren door menu's, een full-size hoofdtelefoonaansluiting en een USB-A-slot voor bestandsweergave" bevestigt de aandacht voor detail en gebruikersgemak. De ondersteuning van het apparaat voor verschillende soorten digitale mediabestanden en geavanceerde audiobewerking met hoogwaardige DAC-chips bevestigt zijn positie als een hoogwaardige netwerkspeler.

In het competitieve landschap van netwerkspelers onderscheidt de Denon DNP-2000NE zich door zijn uitgebreide connectiviteit, high-resolution audio mogelijkheden en naadloze multiroom-integratie. Hoewel de prijs het als een premium aanbod kan positioneren, rechtvaardigen de functies en prestaties de investering voor liefhebbers die op zoek zijn naar een topklasse netwerkspeler met HEOS-integratie en multiroom-mogelijkheden.

Samengevat is de Denon DNP-2000NE Zwart Audiostreamer een uitstekende keuze voor degenen die op zoek zijn naar een state-of-the-art netwerkspeler met high-resolution audio, HEOS multiroom-mogelijkheden en naadloze connectiviteit. Zijn uitgebreide functies en toewijding om een verbluffende geluidservaring thuis te bieden maken het een aantrekkelijke optie, met name voor liefhebbers die op zoek zijn naar een premium netwerkspeler met eersteklas prestaties en veelzijdigheid.

Voordelen Denon DNP2000NE Zwart Audiostreamer met
 • Hoge-resolutie audiocapaciteit voor trouwe audioweergave.
 • HEOS-platform biedt multiroom-mogelijkheid voor volledige thuis-muziekbediening.
 • HDMI-ARC voor TV-audio en spraakbesturingscompatibiliteit met Alexa, Google Assistant en Siri.

5. Sonos Port

5. Sonos Port

Belangrijke specificaties:

Ethernet verbinding: 1
App vereist voor volledige functionaliteit: Ja
Wifi vereist: Nee
Aantal HDMI-uitgangen: 0

Ik ben erg enthousiast over de Sonos Port, een gestroomlijnd en compact streamingapparaat dat de Sonos-ervaring verbindt met bestaande stereo- of receiver systemen, waardoor multiroom luisteren mogelijk is. Met een prijs van $449 biedt het verschillende connectiviteitsopties, waaronder line-in, automatische 12V-trigger, Apple AirPlay 2 en WiFi, en kan het worden bediend via de Sonos-app, met ondersteuning voor aanpassingen van bass, treble en loudness. Met afmetingen van 5.43 x 5.43 x 1.61 inch en een gewicht van 1.04 lbs, beschikt de Sonos Port over LED-indicatoren voor verbinding, mute-status en fouten, en kan het verbinden met WiFi met 802.11a/b/g/n 2.4 of 5 GHz routers, met digitale coax en analoge RCA-ingangen. Het apparaat bevat een quad-core 1.4 GHz A-53 CPU en werkt met AirPlay 2 op Apple-apparaten met iOS 11.4 en hoger, en wordt geleverd met een voedingsadapter, RCA-kabel en documentatie.

Volgens Digital Trends wordt de Cambridge Audio CXN V2 geprezen als de beste algehele muziekstreamer, met uitzonderlijke audiokwaliteit, uitgebreide formaatondersteuning en veelzijdige connectiviteitsopties voor $999. De Yamaha WXC-50 wordt aanbevolen vanwege het compacte ontwerp, ingebouwde voorversterker en ESS Sabre DAC, geprijsd op $450, terwijl de Wiim Pro wordt benadrukt als een budgetvriendelijke optie voor $149, met 24-bit/192kHz lossless audio, robuuste streamingdienstondersteuning en meerdere connectiviteitsopties.

De Sonos Port wordt echter geprezen om zijn schone en gebalanceerde geluid met goede details en geen kunstmatige aanpassingen aan bass of treble, volgens What Hi-Fi. Het biedt naadloos streamen via de Sonos-app, met ondersteuning voor Apple AirPlay 2. Desalniettemin is het bekritiseerd vanwege moeite met ongeorganiseerde presentatie, gebrek aan dynamische expressie en gebrek aan punch in vergelijking met zijn voorganger, de Connect. Ondanks verbeteringen in helderheid en detail, komt de Port tekort in het leveren van een samenhangende en boeiende luisterervaring.

In vergelijking hiermee onderscheidt de Sonos Port zich door zijn primaire focus op het verbinden met bestaande stereo- of receiver systemen voor multiroom luisteren. Het biedt een naadloze Sonos-ervaring en uitgebreide connectiviteitsopties, hoewel de audioprestaties, zoals benadrukt door What Hi-Fi, mogelijk niet opwegen tegen sommige concurrenten in termen van dynamische expressie en betrokkenheid.

Samengevat excelleert de Sonos Port in het naadloos verbinden van de Sonos-ervaring met bestaande audiosystemen, met multiroom luisteren en veelzijdige connectiviteitsopties. Toch kan het qua audioprestaties mogelijk niet hetzelfde niveau van dynamische expressie en betrokkenheid bieden als sommige concurrenten. Zoals vermeld door Sonos, wordt de Sonos Port zeer geprezen, met een beoordeling van 4.2 van de 5, maar zoals opgemerkt door What Hi-Fi, schiet het tekort in het leveren van een samenhangende en boeiende luisterervaring in vergelijking met zijn voorganger, de Connect.

Voordelen Sonos Port
 • Sluit Sonos aan op bestaande stereo- of receiversystemen voor multiroom luisteren
 • Veelzijdige connectiviteitsopties, waaronder line-in, automatische 12V-trigger, Apple AirPlay 2 en WiFi
 • Naadloos streamen via de Sonos-app, ondersteunt aanpassingen voor bass, treble en luidheid
Nadelen Sonos Port
 • Heeft moeite met ongeorganiseerde presentatie en gebrek aan punch vergeleken met zijn voorganger, de Connect
 • Gebrek aan dynamische expressie in audioprestaties, zoals opgemerkt door What Hi-Fi
 • Levert mogelijk niet hetzelfde niveau van betrokkenheid bij audioprestaties in vergelijking met sommige concurrenten
Persoon zit op de grond in de woonkamer, met koptelefoon op, luisterend naar muziek. Achterzijde

Veelgestelde vragen over netwerkspeler

Dit deel is bedoeld voor de vaakst gestelde vragen en opmerkingen! Als je zelf nog vragen hebt met betrekking tot netwerkspelers, dan kun je deze in het onderstaande formulier kwijt!

Wat is volgens Techgeek de beste netwerkspeler?

De beste netwerkspeler volgens Techgeek is de Denon RCD-N11DAB. Dit apparaat blinkt uit door zijn veelzijdigheid, ondersteuning voor high-resolution audioformaten zoals FLAC en WAV tot 192kHz/24bit, en een geïntegreerde DAB+ radio voor kristalheldere ontvangst.

Met zijn HEOS Built-in technologie biedt het naadloze streaming over je hele huis, terwijl de 60W per kanaal versterker zorgt voor een krachtig en gedetailleerd geluid. Kortom, de Denon RCD-N11DAB staat garant voor een superieure luisterervaring en gebruiksgemak.

Wat zijn de belangrijkste functies om te overwegen bij het kiezen van de beste netwerkspeler?

Ten eerste is de ondersteuning voor diverse audioformaten, zoals FLAC, WAV, en DSD, essentieel voor het waarborgen van compatibiliteit met hoge resolutie audio. Een goede netwerkspeler ondersteunt minstens 24-bit/192kHz bestanden, en idealiter ook DSD64 of hoger.

Daarnaast is de kwaliteit van de ingebouwde DAC (digital-to-analog converter) van groot belang; zoek naar specificaties zoals een SNR (signaal-ruisverhouding) van 100dB of meer om een helder en gedetailleerd geluid te garanderen.

Connectiviteit is een ander vitaal aspect. Een robuuste wifi-verbinding en ethernet-poort staan je toe content te streamen, terwijl Bluetooth-connectiviteit handig is voor direct streamen vanaf mobiele apparaten. Ondersteuning voor streamingdiensten zoals Spotify, Tidal, en Qobuz is ook een must, zodat je gemakkelijk toegang hebt tot een breed scala aan muziek.

Verder is een gebruiksvriendelijke interface, zowel op het apparaat zelf als via een bijbehorende app, cruciaal voor een soepele bediening. Let op de mogelijkheid om eenvoudig door je muziekbibliotheek te navigeren en instellingen aan te passen.

Tot slot: de integratiemogelijkheden met bestaande systemen en multiroom-audio-ondersteuning, zoals HEOS of Sonos, verhogen de veelzijdigheid van de netwerkspeler.

Hoe beïnvloedt de DAC-kwaliteit de prestaties van een netwerkspeler?

De kwaliteit van de DAC bepaalt in grote mate de zuiverheid en detailrijkheid van het geluid. Een hoogwaardige DAC kan een breed dynamisch bereik hanteren, van zachte achtergrondgeluiden tot de krachtigste pieken, met een precisie die zorgt voor een heldere, onvervormde luisterervaring.

Een DAC met een hoge resolutie, bijvoorbeeld 24-bit/192kHz, zorgt dat zelfs de subtielste details in de muziek hoorbaar zijn, van het zachtste tokkelen van een gitaarsnaar tot de diepste basnoten.

Dit leidt tot een rijker, voller geluid dat dichter bij de originele opname ligt. Daarnaast minimaliseert een kwalitatief goede DAC jitter, een vorm van digitale verstoring die de geluidskwaliteit aantast.1Hifigo (2019). 'What is Jitter?'

Welke ondersteuning voor audioformaten is essentieel voor de beste netwerkspeler?

Belangrijk zijn de lossless-formaten, zoals FLAC en WAV, die muziek kunnen opslaan en afspelen zonder enig kwaliteitsverlies, tot 24-bit/192kHz en idealiter zelfs tot 32-bit/384kHz voor de ultieme luisterervaring.

Daarnaast is ondersteuning voor DSD (direct stream digital) belangrijk, beginnend bij DSD64 en uitbreidend tot DSD256 of hoger, om te voldoen aan de behoeften van audiofielen die streven naar de puurste vorm van geluidsreproductie.

AAC en MP3 zijn ook belangrijk voor compatibiliteit met een breed scala aan bestanden, inclusief die van streamingdiensten en oudere digitale muziekcollecties. Ondersteuning voor gespecialiseerde formaten, zoals MQA (master quality authenticated) is een pluspunt voor liefhebbers van high-end streamingdiensten, zoals Tidal Masters, die muziek aanbieden in studio-kwaliteit.

Denk hier ook aan audio bij films: wanneer je thuis je Bluray-speler of dvd-speler gebruikt om een thuisbioscoop te creëren, dan kan een netwerkspeler bijdragen aan dat bioscoopgevoel.

Een koppel kijkt een film op groot scherm in hun thuisbioscoop

Hoe verhoudt de connectiviteitsopties zich tot de prestaties van de beste netwerkspeler?

De connectiviteitsopties van een netwerkspeler spelen een belangrijke rol in zowel de kwaliteit van de audio-ervaring als de veelzijdigheid in gebruik. Een speler die een balans biedt tussen de drie belangrijkste opties, afgestemd op de nieuwste standaarden en technologieën, staat garant voor optimale prestaties en tevredenheid op lange termijn.

Wifi biedt de flexibiliteit om je speler overal in huis te plaatsen zonder zorgen over kabels, ideaal voor streaming met hoge resolutie tot 24-bit/192kHz. Echter, een stabiele en snelle wifi-verbinding is hiervoor essentieel om onderbrekingen en kwaliteitsverlies te voorkomen.

Ethernet, daarentegen, zorgt voor een betrouwbare en constante verbinding, vrij van de fluctuaties die soms met wifi kunnen optreden. Dit maakt het de voorkeursoptie voor het streamen van high-definition audio zonder compromissen, vooral in omgevingen waar wifi-signaal zwak is of overbelast door meerdere apparaten.

Bluetooth voegt een extra laag van gemak toe door directe streaming vanaf smartphones, tablets, of laptops mogelijk te maken. Hoewel het handig is voor alledaags gebruik, valt de geluidskwaliteit via Bluetooth gemiddeld iets lager uit vergeleken met wifi of ethernet, vooral als de netwerkspeler of het bronapparaat geen ondersteuning biedt voor de nieuwste Bluetooth-codecs, zoals aptX HD of LDAC, die audio van hogere kwaliteit kunnen overdragen.

Hoe belangrijk is het vermogen van een netwerkspeler om te integreren met bestaande home audio systemen?

Compatibiliteit zorgt dat je nieuwe netwerkspeler moeiteloos samenwerkt met de componenten die je al bezit, zoals versterkers, receivers, en multi-roomsystemen.

Het maakt gebruik van standaarden als DLNA (digital living network alliance) of AirPlay voor draadloze communicatie en ondersteunt vaak ook directe verbindingen via usb, optische of coaxiale inputs voor een verliesvrije geluidsoverdracht.

Een netwerkspeler die makkelijk te integreren is, biedt je de flexibiliteit om je bestaande apparatuur te upgraden zonder volledige vervanging, waardoor je kosten bespaart en de levensduur van je huidige systeem verlengt.

Bovendien maakt het de weg vrij voor multiroom-audio-oplossingen, waardoor je in verschillende kamers van je huis naar dezelfde of verschillende muziek kunt luisteren, allemaal gestuurd vanuit één centraal punt. 📍

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross