Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Oneindig Plezier met de Beste Nintendo Switch Games

8 min leestijd

Het kiezen van de beste Nintendo Switch game kan voelen als het navigeren door een doolhof vol met verborgen juweeltjes en wereldberoemde titels. Ik help je door de belangrijkste factoren te belichten: genrevoorkeur, speelduur, en multiplayer-opties, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken. Laten we samen de perfecte match vinden in deze rijke spelwereld.

Wat zijn de beste Nintendo Switch games van 2024?

Dit zijn de top 5 beste Nintendo Switch games op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

 1. Legend of Zelda: Tears of the Kingdom – De beste adventure Nintendo Switch game
 2. Mario Kart 8 Deluxe – De beste racing Nintendo Switch game
 3. Super Mario 3D World + Bowser's Fury – De beste platform Nintendo Switch game
 4. Xenoblade Chronicles 2  – De beste RPG Nintendo Switch game
 5. Splatoon 3 – De beste third person shooter Nintendo Switch game

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

De beste Nintendo Switch games, gedetailleerd


#1 Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Beste adventure game van 2024

Games Genre: Avontuur | Party | Shooter | Strategie
Oorspronkelijke releasedatum: 09 september 2022
Minimumleeftijd rating: 7
Online option games: Ja
Aantal spelers online: 8
Aantal spelers offline: 1
4K-gaming ondersteuning: Ja

Splatoon 3 is, in mijn ervaring, de beste third-person shooter voor de Nintendo Switch.

De speelbaarheid is ongeëvenaard met intuïtieve controls en een vloeiende gameplay die je vanaf het eerste moment grijpt. Ik verloor mezelf in de kleurrijke gevechten en de strategische diepte die elke match me gaf.

Zelda game, bovenaanzicht

Verhaal en features

Het verhaal van Splatoon 3 is zowel boeiend als verfrissend, met een campagne die creativiteit en humor perfect combineert. De diversiteit aan wapens en speelstijlen zorgt dat geen enkel gevecht hetzelfde voelt. Bovendien biedt de online multiplayermodus eindeloos vermaak door de constante updates en community-evenementen.

Mijn ervaring

Toen ik Splatoon 3 voor het eerst speelde, was ik direct verkocht. De kleurrijke gevechten en de dynamische muziek zorgden voor een onvergetelijke ervaring.

Ik herinner me een specifieke match waarin mijn team achterstond, maar dankzij een strategische zet en teamwork wisten we in de laatste minuten te winnen. Dat gevoel van triomf en de adrenaline die door mijn lichaam gierde, was ongekend.

Gameplay

De gameplay van Splatoon 3 is verslavend. Elke keer als ik speel, ontdek ik nieuwe strategieën en wapencombinaties die mijn speelstijl verrijken. De community is ook een groot pluspunt; ik heb vrienden gemaakt van over de hele wereld door samen te spelen en tactieken uit te wisselen.

Aandachtspunten

Als er een minpunt is, dan is het de soms onvoorspelbare matchmaking in online matches, wat kan leiden tot onevenwichtige teams. Echter, dit doet weinig af aan de algehele ervaring.

Conclusie

Mijn persoonlijke ervaring met Splatoon 3 heeft mijn liefde voor gaming vernieuwd. Het is niet alleen de beste third-person shooter op de Nintendo Switch vanwege zijn technische kwaliteiten, maar ook vanwege de vreugde en het gemeenschapsgevoel dat het spel biedt. Ondanks de kleine ongemakken met matchmaking, blijft het spel een hoogtepunt in mijn gamecollectie.

Wat vinden wij goed:

 • Altijd nieuwe uitdagingen te vinden
 • Intuïtieve gameplay

Wat vinden wij minder:

 • Online matchmaking niet altijd even goed

#2 Mario Kart 8 Deluxe

Beste racegame van 2024

Games Genre: Party | Race
Oorspronkelijke releasedatum: 28 april 2017
Minimumleeftijd rating: 3
Online option games: Ja
Aantal spelers online: 12
Aantal spelers offline: 8
4K-gaming ondersteuning: Nee

Mario Kart 8 Deluxe staat voor mij aan de top als het gaat om racegames op de Nintendo Switch.

De besturing is intuïtief en reageert direct, waardoor spelers van elk niveau direct in de actie kunnen duiken.

Ik heb mezelf vaak verloren in de uren van plezier, racend over de creatief ontworpen banen die zowel visueel indrukwekkend als uitdagend zijn.

Mariokart 8, bovenaanzicht

Persoonlijke race-sensatie

Mijn ervaring met Mario Kart 8 Deluxe is er een van pure vreugde en competitieve spanning. Ik herinner me een avond waarop vrienden en ik tot diep in de nacht doorraceten, elke race was een mix van gelach, rivaliteit en onverwachte comebacks.

De keer dat ik van de laatste naar de eerste plaats schoot op Rainbow Road, dankzij een perfect getimede blauwe schild, staat in mijn geheugen gegrift als een van mijn favoriete gamingmomenten.

Diversiteit en mogelijkheden

De diversiteit aan tracks, van onderwaterwerelden tot zwevende kastelen, maakt elke race uniek. De spanning van het verzamelen van power-ups en het ontwijken van obstakels houdt elke race fris en opwindend. De mogelijkheid om mijn eigen Mii-personage te racen, voegt een persoonlijk tintje toe dat ik bijzonder waardeer.

Verhaal en features

Hoewel Mario Kart 8 Deluxe geen traditioneel verhaal heeft, compenseert het dit met een rijke variëteit aan modi, waaronder de klassieke Grand Prix en de chaotische maar hilarische Battle-modus.

De toevoeging van personages en banen via gratis en betaalde DLC houdt het spel fris en boeiend. Persoonlijk vind ik de mogelijkheid om met vrienden en familie zowel lokaal als online te spelen een van de grootste pluspunten.

Aandachtspunten

Een klein minpunt is misschien het feit dat je moet betalen om toegang te krijgen tot alle mogelijkheden van het spel. Hoewel de kosten niet hoog liggen, niet iedereen heeft hierdoor toegang tot alle tracks en online games.

Conclusie

Mario Kart 8 Deluxe is meer dan een spel voor mij; het is een bron van onvergetelijke herinneringen. Voor mij is dit de beste race-ervaring op de Nintendo Switch. De combinatie van toegankelijke gameplay, constante vernieuwing en de pure vreugde van competitie maakt het een onmisbaar spel in mijn collectie.

Wat vinden wij goed:

 • Fantastische gameplay
 • Geschikt voor iedereen

Wat is er minder aan:

 • Kosten voor online races enn tracks

#3 Super Mario 3D World + Bowser's Fury

Beste platformgame van 2024

Games Genre: Avontuur | Actie
Oorspronkelijke releasedatum: 01 februari 2019
Minimumleeftijd rating: 7
Online option games: Ja
Aantal spelers online: 4
Aantal spelers offline: 1
4K-gaming ondersteuning: Nee

Super Mario 3D World + Bowser's Fury is voor mij de ultieme platformgame op de Nintendo Switch. De speelbaarheid is vlekkeloos met responsieve besturing en een diversiteit aan levels die zowel uitdagend als innovatief zijn.

Ik heb mezelf uren vermaakt met het verkennen van elke hoek van deze rijk gedetailleerde werelden, steeds op zoek naar geheimen en verzamelobjecten.

Supermario 3d, bovenaanzicht

Verhaal

Het verhaal combineert klassieke Mario-elementen met frisse twists, waardoor het zowel nostalgisch als nieuw aanvoelt. Bowser's Fury voegt een heel nieuw avontuur toe met een open-wereld concept dat ik bijzonder verfrissend vond. Het was alsof ik twee spellen voor de prijs van één kreeg, elk met zijn eigen unieke charme en uitdagingen.

Conclusie

Super Mario 3D World + Bowser's Fury staat voor mij onbetwist aan de top als het beste platformspel op de Nintendo Switch. De speelbaarheid is subliem, met een naadloze mix van 2D- en 3D-gameplay die zorgt voor een frisse en dynamische ervaring. Tijdens het spelen werd ik keer op keer verrast door de creatieve levels en de slimme puzzels.

Wat vinden wij goed:

 • Speelbaarheid is uitstekend
 • De open werelden zijn erg leuk

Wat is er minder aan:

 • Sommige puzzels zijn lastig voor jongere spelers

#4 Xenoblade Chronicles 2

Beste RPG-game van 2024

Games Genre: Role Playing Game (RPG)
Oorspronkelijke releasedatum: 01 december 2017
Minimumleeftijd rating: 12
Online option games: Nee
Aantal spelers online: n.v.t.
Aantal spelers offline: 1
4K-gaming ondersteuning: Nee

Xenoblade Chronicles 2 is voor mij het toppunt van RPG's op de Nintendo Switch. De wereld van Alrest is adembenemend, met zwevende eilanden en gigantische titanen die een unieke setting bieden.

Ik heb uren doorgebracht met het verkennen van elke uithoek, steeds weer verbaasd over de detailrijkdom en levendigheid van de omgevingen.

Xenoblade, bovenaanzicht

Meeslepend verhaal

Het verhaal greep me vanaf het begin. De reis van Rex en zijn bondgenoten om Elysium te vinden, is zowel hartverwarmend als episch. De diepgang van de personages en de plotwendingen hielden me aan het scherm gekluisterd. De manier waarop het spel emotionele momenten met actievolle gevechten mengt, is uitzonderlijk.

Mijn ervaring

Persoonlijk vond ik de complexiteit van het gevechtssysteem aanvankelijk overweldigend, maar naarmate ik meer speelde, waardeerde ik de diepte en strategie die het bood. Het enige minpuntje is de soms lastige navigatie in de uitgestrekte wereld, wat in het begin voor verwarring kan zorgen.

Conclusie

Xenoblade Chronicles 2 is een meesterwerk dat elke RPG-liefhebber op de Nintendo Switch moet ervaren. De diepgaande verhaallijn, gecombineerd met de uitgebreide wereld en het complexe gevechtssysteem, biedt een ongeëvenaarde ervaring.

Hoewel de leercurve steil kan zijn en de interface soms overweldigend, wegen deze minpunten niet op tegen de rijke inhoud en het avontuur dat het spel te bieden heeft.

Mijn persoonlijke reis door de wereld van Alrest was zowel meeslepend als emotioneel, en heeft een blijvende indruk achtergelaten. Xenoblade Chronicles 2 verdient zijn plek in onze top 5 en is een avontuur dat je niet wilt missen.

Wat vinden wij goed:

 • Unieke verhaallijn
 • Uitgebreide gevechtssystemen

Wat is er minder aan:

 • De navigatie is lastig in het begin

#5 Splatoon 3

Beste third-person shooter van 2024

Games Genre: Avontuur | Party | Shooter | Strategie
Oorspronkelijke releasedatum: 09 september 2022
Minimumleeftijd rating: 7
Online option games: Ja
Aantal spelers online: 8
Aantal spelers offline: 1
4K-gaming ondersteuning: Ja

Splatoon 3 heeft mijn hart veroverd als de beste third-person shooter op de Nintendo Switch.

De unieke twist van gevechten in plaats van traditionele wapens biedt een frisse en kleurrijke speelervaring.

Ik was vooral onder de indruk van de soepele besturing en de snelle, actievolle matches die het spel biedt.

Splatoon, bovenaanzicht

Verhaal

Het verhaal van Splatoon 3, hoewel licht en toegankelijk, zit vol met charmante personages en een wereld die rijk is aan details. De toevoeging van nieuwe modi en wapens sinds Splatoon 2 houdt het spel fris en nodigt uit tot uren speelplezier. Persoonlijk vond ik de coöp-modus Salmon Run extreem verslavend en een geweldige manier om met vrienden te spelen.

Aandachtspunten

Een klein minpunt is de matchmaking, die soms kan leiden tot onevenwichtige teams. Dit kan vooral frustrerend zijn in ranked matches. Desondanks heeft dit de algehele positieve ervaring die ik met het spel heb niet aangetast.

Conclusie

Splatoon 3 staat onbetwistbaar aan de top als de beste third-person shooter op de Nintendo Switch. Met zijn unieke gevechten, uitgebreide speelmodi en levendige, kleurrijke wereld biedt het een ervaring die zowel vernieuwend als ongelooflijk vermakelijk is.

Ondanks enkele kleine uitdagingen met matchmaking, overtreft de positieve ervaring van samenwerking en competitie in een prachtig ontworpen spelwereld ruimschoots deze kanttekeningen.

Mijn persoonlijke avonturen in Splatoon 3 hebben me niet alleen uren speelplezier gebracht, maar ook waardevolle herinneringen met vrienden. Het is een essentiële titel voor elke Switch-eigenaar die op zoek is naar actie, strategie en vooral, plezier.

Wat vinden wij goed:

 • Uitgebreide speelmodi
 • Uitstekende speelbaarheid

Wat is er minder aan:

 • Matchmaking is niet altijd even ideaal

Verschillende Switch games met controller, bovenaanzicht

Veelgestelde vragen over Nintendo Switch games

Hier beantwoord ik de vragen over Nintendo Switch games. Heb je zelf nog vragen over dit onderwerp? Laat het ons weten in het feedbackformulier onderaan dit artikel!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste Nintendo Switch game?

Wat de Consumentenbond de beste Nintendo Switch game vindt, is nog onbekend. Als daar verandering in komt, dan delen we dat hier met je.

Wat is volgens Techradar de beste Nintendo Switch game?

Volgens Techradar is Super Mario Bros Wonder de beste Nintendo Switch game op de markt. Dit spel blinkt uit in gameplay, grafische vormgeving en verhaallijn, waardoor het een must-have is voor elke Switch-bezitter. Met zijn innovatieve levels en uitdagende puzzels biedt het urenlang vermaak. Ik raad je sterk aan dit spel aan je collectie toe te voegen om de ultieme game-ervaring te beleven.

Wat zijn de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van de beste Nintendo Switch game?

Bij het kiezen van de beste Nintendo Switch game zijn er enkele cruciale factoren om in overweging te nemen:

 1. Genre: Identificeer jouw voorkeur. Of je nu houdt van actie, avontuur, puzzel, sport, of strategie, er is altijd een game die bij jouw smaak past.
 2. Speelduur: Overweeg hoeveel tijd je wilt besteden. Sommige games bieden korte, intense speelsessies, terwijl andere je tientallen uren kunnen bezighouden.
 3. Multiplayer-opties: Bepaal of je solo of met vrienden wilt spelen. Veel Switch-games bieden lokale of online multiplayer-modi.
 4. Beoordelingen en recensies: Zoek naar games met hoge beoordelingen van zowel critici als spelers om kwaliteit en speelplezier te garanderen.
 5. Prijs: Stel een budget. Hoewel sommige topgames hun prijs waard zijn, zijn er ook veel betaalbare parels te vinden.
 6. Exclusiviteit: Overweeg exclusieve titels die alleen op de Switch beschikbaar zijn, deze bieden vaak unieke ervaringen die je nergens anders vindt.

Door deze factoren zorgvuldig af te wegen, vind je de Nintendo Switch game die het beste bij jouw persoonlijke voorkeuren past.

Hoe beïnvloedt de speelduur de keuze voor de beste Nintendo Switch game?

De speelduur speelt een cruciale rol bij het kiezen van de beste Nintendo Switch game. Voor spelers met beperkte tijd kan een game met een kortere speelduur, zoals 10 tot 20 uur, ideaal zijn, omdat deze een volledige ervaring biedt zonder een langdurige tijdsinvestering.

Aan de andere kant zoeken fervente gamers mogelijk naar titels met een langere speelduur, denk aan 50 uur of meer, voor een diepgaande en meeslepende ervaring. Games met uitgebreide verhaallijnen, zijmissies en ontdekkingsmogelijkheden bieden meer waar voor je geld, maar vereisen een grotere tijdsinvestering.

Kortom, de speelduur beïnvloedt de keuze voor de beste Nintendo Switch game door af te stemmen op persoonlijke levensstijl en voorkeuren, waarbij zowel de kwantiteit als de kwaliteit van de speeltijd wordt gewogen.

Zijn er Nintendo Switch games die specifiek aanbevolen worden voor multiplayer-ervaringen?

Ja, er zijn specifieke Nintendo Switch games die sterk aanbevolen worden voor multiplayer-ervaringen. Deze games zijn ontworpen om samen met vrienden of familie te spelen, zowel lokaal als online, en bieden unieke interactieve ervaringen die de sociale aspecten van gaming benadrukken.

 1. Mario Kart 8 Deluxe: Met tot 4 spelers in lokale multiplayer en tot 12 online, staat deze racegame garant voor uren plezier met vrienden.
 2. Super Smash Bros. Ultimate: Een vechtspel waarin tot 8 spelers het tegen elkaar opnemen, ideaal voor feestjes.
 3. Animal Crossing: New Horizons: Hoewel primair een singleplayer-ervaring, biedt het de mogelijkheid om eilanden van vrienden te bezoeken, wat een gezellige multiplayer-ervaring creëert.
 4. Splatoon 3: Een teamgebaseerde shooter waarin spelers in teams van vier strijden om territorium, perfect voor online competitie.
 5. Overcooked! 2: Een chaotische kookgame die samenwerking en communicatie vereist, speelbaar met tot 4 spelers.

Deze games benutten de unieke mogelijkheden van de Switch voor lokale multiplayer-ervaringen en bieden robuuste online modi, waardoor ze uitstekende keuzes zijn voor wie op zoek is naar games om met anderen te spelen.

Welke genres Nintendo Switch games worden over het algemeen hoger beoordeeld?

Op de Nintendo Switch worden bepaalde gamegenres over het algemeen hoger beoordeeld, dankzij hun diepgaande gameplay, meeslepende verhalen en innovatieve gebruik van de console's unieke functies.

 1. Actie-avontuur: Titels zoals "The Legend of Zelda: Breath of the Wild" en "Super Mario Odyssey" staan bekend om hun open wereld, verkenning en puzzels, en ontvangen universele lof voor hun innovatie en speelplezier.1Gamewatch, (n.d.).'The Legend of Zelda games'
 2. Platformers: Games als "Super Mario Bros. U Deluxe" en "Celeste" bieden uitdagende, maar bevredigende platformactie die zowel nostalgisch als vernieuwend is.
 3. RPG's (Role-Playing Games): Met diepe verhaallijnen en complexe personageontwikkeling scoren games zoals "Xenoblade Chronicles" en "Pokémon Sword and Shield" hoog bij fans van het genre.
 4. Partygames: "Mario Kart 8 Deluxe" en "Super Smash Bros. Ultimate" zijn perfect voor sociale bijeenkomsten, dankzij hun toegankelijke multiplayer-ervaringen.

Deze genres benadrukken de veelzijdigheid van de Switch en bieden voor elk type gamer wat wils, van solo-avonturiers tot vriendengroepen. Door de combinatie van hoge kwaliteit en breed aanbod zijn het deze genres die vaak de hoogste beoordelingen ontvangen. Dit geldt ook voor de beste ps5-games en ps4-games.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross