Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Vermaak je Urenlang met de Beste PS5-games

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min leestijd

Op zoek naar de beste PS5-game is lastig! Van adembenemende avonturen tot hartkloppende actie, elke game belooft een unieke wereld. Maar geen zorgen, ik help je navigeren door dit sterrenstelsel van games om die ene te vinden die jouw gamerhart sneller doet kloppen.

Wat zijn de beste PS5-games van 2024?

Dit zijn de 5 beste PS5-games volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste PS5-games van 2024

1. Beste PS5-games: Elden Ring

1. Beste PS5-games: Elden Ring

Belangrijke specificaties:

Ik ben verheugd om "Elden Ring" voor PS5 aan te kondigen als een baanbrekende toevoeging aan de gamingwereld! Met zijn open-wereldontwerp, uitdagende gevechtsmechanica en grote verscheidenheid aan vijanden en bazen, is dit echt een genrebepalende ervaring. Het is zelfs uitgeroepen tot "game van de generatie tot nu toe" en "het definitieve FromSoftware-spel". Dit is volgens IGN "het grootste en meest ambitieuze aanbod" van de studio, met vergelijkingen met iconische spellen zoals The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Met zijn uitgestrekte open wereld en geduchte vijanden biedt "Elden Ring" spelers de vrijheid om hun eigen pad te banen, wat het tot een opvaller in de PS5-games line-up maakt. Forbes heeft het zelfs erkend als "het spel van de generatie tot nu toe", waarmee het zijn positie als must-have titel voor PS5-gebruikers versterkt. De verfijnde gevechtssysteem en de focus op verkenning zijn benadrukt als onderscheidende kenmerken, en CNET plaatst het zelfs tussen de 15 beste PS5-games om nu te spelen.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt "Elden Ring" zich door zijn ongeëvenaarde open-wereldervaring en uitdagende gevechten, waarmee het een nieuw standaard zet voor het genre. Hoewel andere top PS5-spellen zoals God of War: Ragnarok en Horizon Forbidden West hun eigen unieke sterke punten hebben, schittert "Elden Ring" in zijn vermogen om spelers een uitgestrekte, meeslepende wereld te bieden om te verkennen en te veroveren.

Ondanks de wijdverbreide lof, kunnen sommige gebruikers de moeilijkheidsgraad van het spel als een mogelijke beperking ervaren. Maar voor degenen die een diep meeslepende game-ervaring zoeken, staat "Elden Ring" voor PS5 ongetwijfeld als een uitzonderlijke keuze.

Kortom, "Elden Ring" voor PS5 heeft bewezen een opvallende titel te zijn, die lof verdient als een spel dat een nieuwe norm stelt voor de game-industrie. Zijn uitgestrekte open-wereldontwerp, uitdagende gevechten en vrijheid van verkenning maken het tot een topkandidaat in de wereld van PS5-spellen, waarmee het zijn positie als must-play voor game-liefhebbers verzekert.

Voordelen Elden Ring
 • Expansief open-wereldontwerp
Nadelen Elden Ring
 • Hoge moeilijkheidsgraad

2. Uitgebreide campagne met fotorealistische beelden en ondersteuning voor PSVR 2: Gran Turismo 7

2. Uitgebreide campagne met fotorealistische beelden en ondersteuning voor PSVR 2: Gran Turismo 7

Belangrijke specificaties:

Games Genre: Race
Minimumleeftijd rating: 3
Reden leeftijd rating: Geen specifieke meldingen
Type online abonnement vereist: PlayStation Plus
Online option games: Ja
Online co-op: Ja
Aantal spelers online: 8
Aantal spelers offline: 1

Gran Turismo 7 voor de PS5 zet de erfenis van de franchise voort als een top racegame, met een uitgebreide campagne, fotorealistische beelden en ondersteuning voor PSVR 2. De game blijft trouw aan zijn roots terwijl het veroudert, met behoud van zijn essentie en blijvende aantrekkingskracht. "Gran Turismo 7 biedt een meesterlijke race simulatie-ervaring, met gedetailleerde en nauwkeurige rijfysica voor verschillende auto's," waardoor het een uitstekende keuze is voor racefans die authenticiteit en diepgang zoeken. Het gebruik van de haptische feedback van de DualSense-controller van de PS5 verbetert de onderdompeling, en ondersteunt verschillende bedieningsopties, waaronder racesturen en bewegingsbedieningen, waardoor een aanpasbare ervaring voor spelers wordt gegarandeerd.

De aandacht voor detail in de autobeheersing van de game is geprezen, waarbij elke auto op zowel het racestuur als de controller onderscheidend en realistisch aanvoelt, dankzij de haptische feedback van de DualSense. Sommige frustraties zijn echter opgemerkt, zoals de rollende starts voor carrière evenementen, die races meer laten voelen als een achtervolging om bij te blijven in plaats van een competitieve uitdaging. Ondanks dit, biedt de diverse reeks circuits en evenementen over verschillende continenten, samen met de toevoeging van de Café-functie voor solo-spelers, een boeiende en meeslepende race-ervaring, waarbij spelers worden aangemoedigd om een breed scala aan auto's en racevereisten te verkennen.

Vanuit een technisch oogpunt toont Gran Turismo 7 op de PS5 fotorealistische beelden met zijn Ray Tracing Mode, met toonaangevende HDR en lichtkwaliteit, op fysische materialen gebaseerde materialen, en globale verlichting voor overtuigende en gedetailleerde reflecties en lichteffecten. De visuele verbeteringen van de game, zoals verbeterde zelfschaduwen, omgevingsocclusie en hogere textuurdetails, samen met dynamische weers- en bewolkingssystemen, dragen bij aan een visueel verbluffende ervaring. Het is echter belangrijk om op te merken dat Ray Tracing tijdens het spelen is uitgeschakeld om de prestaties te prioriteren, met de optie om het in te schakelen voor herhalingen en tussenliggende shots, zij het ten koste van verminderde framerates. Beide prestatiemodi op de PS5 behouden een vergrendelde 3840x2160p output, met scherpe en zeer gedetailleerde beelden.

In vergelijking met zijn voorgangers onderscheidt Gran Turismo 7 zich met zijn meeslepende beelden en zorgvuldige autobeheersing, en stelt het een hoge standaard in het race simulatie genre. De ondersteuning van PSVR 2 voegt nog meer toe aan de aantrekkingskracht, en spreekt spelers aan die een nog meeslependere ervaring zoeken. Hoewel sommige aspecten, zoals de rollende starts, kritiek hebben ontvangen, maken de algehele aandacht voor detail en diepte van de campagne van de game het een boeiende keuze voor racefans. Zijn uitgebreide campagne, fotorealistische beelden en ondersteuning voor PSVR 2 onderscheiden het in de line-up van PS5-games, waardoor het een topkeuze is voor degenen die een authentieke en visueel verbluffende race-ervaring zoeken.

Voordelen Gran Turismo 7
 • Uitgebreide campagne met fotorealistische visuals en ondersteuning voor PSVR 2
 • Intrinsieke en nauwkeurige rijfysica voor diverse auto's
 • Ondersteuning voor diverse bedieningsopties, waaronder racesturen en bewegingsbediening
Nadelen Gran Turismo 7
 • Rollende starts voor carrière-evenementen kunnen races meer laten voelen als een achtervolging om bij te blijven

3. Uitgebreide open wereld met innovatieve gameplay en robotachtige fauna: Horizon Forbidden West

3. Uitgebreide open wereld met innovatieve gameplay en robotachtige fauna: Horizon Forbidden West

Belangrijke specificaties:

Games Genre: Actie, Avontuur
Minimumleeftijd rating: 16
Reden leeftijd rating: Geweld
Type online abonnement vereist: PlayStation Plus
Online option games: Nee
Online co-op: Nee
Aantal spelers online: 0
Aantal spelers offline: 1

Hey gamers, ik heb hier "Horizon Forbidden West" voor de PS5! Dit spel biedt een uitgestrekte open-wereld ervaring met vernieuwende gameplay en robotische fauna, waardoor het een absolute topper is voor spelers die op zoek zijn naar een meeslepend avontuur. De verhaallijn van het spel wordt geprezen om zijn balans tussen wereldopbouw en een samenhangend plot, met boeiende tussenfilmpjes en drama rondom de personages. Hoewel de openingsuren wat traag kunnen zijn, leidt de introductie van een nieuwe dreiging tot een zeer plezierig einde, met opvallende missies en memorabele momenten met de personages. De prestaties van de cast worden geprezen voor het tot leven brengen van de personages, wat bijdraagt aan een meeslepend verhaal.

De focus van het spel op uitbreiding en de algehele ervaring van terugkeren naar de door machines bedreigde wereld van Aloy is een belangrijk hoogtepunt, waarbij spelers een rijke en meeslepende omgeving krijgen om te verkennen. Het concept van 'meer' wordt benadrukt, met een belofte van een lonende terugkeer naar de wereld van het spel, wat zorgt voor een boeiende en meeslepende ervaring.

In vergelijking met zijn concurrenten, onderscheidt "Horizon Forbidden West" zich door zijn harde sci-fi wereld, verbeterde verhaalelementen en de nadruk op persoonlijk drama, sociale conflicten en politieke onrust. De innovatieve gameplay en dynamische, robotische fauna van het spel onderscheiden het verder op de markt, waardoor spelers een unieke en meeslepende ervaring krijgen die anders is dan alle andere.

Hoewel het spel uitblinkt in het bieden van een uitgestrekte open-wereld met innovatieve gameplay en een meeslepend verhaal, vermelden sommige recensies dat er wat traagheid kan zijn in de openingsuren. Daarnaast kunnen technische glitches en prestatiebeperkingen worden ervaren, wat afbreuk kan doen aan de algehele game-ervaring.

Concluderend schittert "Horizon Forbidden West" voor PS5-spellen als een uitgestreid open-wereld avontuur met innovatieve gameplay en een meeslepend verhaal. De focus op persoonlijk drama, sociale conflicten en politieke onrust, samen met opvallende missies en memorabele momenten met de personages, zet het spel apart in het gaming-landschap. Ondanks potentiële traagheid en technische beperkingen, maken het boeiende verhaal en de meeslepende wereld van het spel het een topkeuze voor spelers die op zoek zijn naar een dynamische en meeslepende game-ervaring. 🎮

Voordelen Horizon Forbidden West
 • Uitgebreide open-wereldervaring met innovatieve gameplay en robotachtige fauna
Nadelen Horizon Forbidden West
 • Pacing problemen in de openingsuren
 • Technische glitches en prestatiebeperkingen

4. DualSense controller showcase met nostalgische verwijzingen: Astro's Playroom

Astro's Playroom voor de PS5 is een heerlijke en nostalgische ervaring die dient als een showcase voor de mogelijkheden van de console, met name het innovatieve gebruik van de DualSense-controller," zegt IGN. Deze gedachte wordt herhaald door GamesRadar, die benadrukt dat het spel effectief de nieuwe functies van de DualSense-controller laat zien, zoals haptische feedback en adaptieve triggers. Met zijn diepgaande verkenning van de mogelijkheden van de PS5 en uitgebreide rondleiding door de geschiedenis van PlayStation, is Astro's Playroom een must-play voor PS5-gebruikers.

Het spel wordt geprezen om zijn overvloed aan PlayStation Easter eggs, met verborgen artefacten en verwijzingen naar verschillende PlayStation-tijdperken, waardoor het een mini-museum van PlayStation-geschiedenis creëert. Zoals vermeld door Polygon, onderscheidt Astro's Playroom zich als een opvallende showcase voor de PlayStation 5, waarbij het indrukwekkende functies en mogelijkheden benadrukt. Zijn visuals worden omschreven als verbluffend, waarbij natuurlijke omgevingen naadloos samensmelten met interne onderdelen en hardware van de PS5.

Bovendien wordt Astro's Playroom vooraf geïnstalleerd en is het gratis, waardoor het toegankelijk is voor alle PS5-bezitters vanaf het begin. Deze toegankelijkheid, in combinatie met het indrukwekkende gebruik van de nieuwe controller en de viering van de geschiedenis van PlayStation, positioneert het als een must-play voor PS5-gebruikers. Zoals opgemerkt door GamesRadar, biedt het spel een heerlijke en nostalgische ervaring, waarbij het emotionele verbindingen oproept door middel van zijn verzamelobjecten en interacties binnen het spel.

In vergelijking met andere PS5-games onderscheidt Astro's Playroom zich door zijn naadloze integratie met de functies van de console, vooral de DualSense-controller. Zijn vermogen om spelers onder te dompelen in de mogelijkheden van de PS5 en zijn rijke eerbetoon aan de erfenis van PlayStation onderscheidt het van vele andere titels op de markt. Hoewel andere spellen misschien uitblinken in specifieke genres of verhalen, biedt Astro's Playroom een unieke ervaring die het volledige potentieel van de PS5 en zijn controller benut.

Tot slot is Astro's Playroom een opvallende titel voor de PS5, met een mix van nostalgie, innovatie en toegankelijkheid. Zijn naadloze integratie met de functies van de console, rijke eerbetoon aan de erfenis van PlayStation en verbluffende visuals maken het een must-play voor PS5-bezitters. Echter, zijn aantrekkingskracht kan beperkt zijn tot degenen die bijzonder geïnteresseerd zijn in het verkennen van de mogelijkheden van de PS5 en het genieten van de geschiedenis van PlayStation.

Voordelen Astro's Playroom
 • Laat de mogelijkheden van de PS5 en het innovatieve gebruik van de DualSense-controller zien
 • Overvloed aan PlayStation Easter eggs, waardoor het een mini-museum van PlayStation-geschiedenis creëert
 • Vooraf geïnstalleerd en gratis, waardoor het toegankelijk is voor alle PS5-bezitters
Nadelen Astro's Playroom
 • Beperkte aantrekkingskracht voor degenen die niet geïnteresseerd zijn in het verkennen van de mogelijkheden van de PS5 en het genieten van de PlayStation-geschiedenis

5. Deathloop

5. Deathloop

Belangrijke specificaties:

Games Genre: Shooter
Minimumleeftijd rating: 18

"Deathloop" voor de PS5 is een unieke first-person actiespel dat puzzelachtige elementen combineert met een meeslepend verhaal, waardoor het zich onderscheidt van zijn tegenhangers. Het spel beschikt over een diverse arsenaal aan zware wapens en bovennatuurlijke krachten genaamd Slabs, die gecombineerd kunnen worden om verschillende speelstijlen te creëren, wat zorgt voor een aantrekkelijk deck-building aspect. Volgens IGN biedt het vechtsysteem plezierige en gevarieerde gameplay-ervaringen, geprezen om zijn dynamiek en de verscheidenheid aan tactieken die het toestaat. De integratie van Trinkets versterkt verder de aanpassing van uitrusting, waardoor er diepte aan de gameplay wordt toegevoegd.

Het onderzoek naar de tijdslus en de interactie met de antagonist, Julianna Blake, voegen een boeiend menselijk element toe aan "Deathloop," zoals benadrukt in de recensie van GamesRadar. Deze functie draagt bij aan de boeiende en bedrieglijke mogelijkheden van het spel, waardoor spelers de vrijheid krijgen om het op hun eigen manier aan te pakken, zoals geprezen door Push Square. Het spel straalt vertrouwen en charme uit en biedt een ervaring die zowel complex als boeiend is, met een sterke focus op gevechtsexperimenten en aanpassing.

In het rijk van PS5-spellen onderscheidt "Deathloop" zich door zijn unieke mix van verhaalvertelling, gevecht en puzzelachtige elementen. Terwijl andere spellen op het platform verbeterde graphics, voortdurende ondersteuning en updates, of fantastische coöp-ervaringen bieden, snijdt "Deathloop" zijn eigen pad met zijn tijdloopmechanica, diverse gameplay-ervaringen en meeslepend verhaal. De aantrekkelijkheid van het deck-building aspect, het boeiende vechtsysteem en de vrijheid van aanpak maken het een opvallende keuze voor spelers die een frisse kijk zoeken op het first-person actiegenre.

Echter, "Deathloop" staat voor de uitdaging om te voldoen aan de hoge verwachtingen die zijn unieke premisse en gameplay hebben geschapen. Zoals bij elk spel, zal het misschien niet bij elke speler aanslaan, vooral niet bij degenen die een andere speelstijl of verhaalvertelling prefereren. Ondanks dit maken de sterke punten van het spel in het bieden van een meeslepende en boeiende ervaring, evenals zijn onderscheidend vermogen in het PS5-spellenlandschap, het een aantrekkelijke keuze voor spelers die een spel zoeken dat een mix biedt van actie, puzzeloplossing, en een intrigerend verhaal.

Voordelen Deathloop
 • Unieke mix van verhalen vertellen, gevechten en puzzelachtige elementen
 • Divers arsenaal van zware wapens en bovennatuurlijke krachten voor verschillende speelstijlen
 • Boeiende en misleidende mogelijkheden met tijd-loop onderzoek en interactie met de antagonist
Nadelen Deathloop
 • Kan niet resoneren met elke speler, vooral degenen die de voorkeur geven aan een andere speelstijl of verhaalvertelling
 • Uitdagingen om te voldoen aan de hoge verwachtingen die zijn gesteld door zijn unieke opzet en gameplay
Ps5 game Spiderman met twee controllers eronder

Hoe kies je een goede PS5-game?

Een PS5-game kiezen is niet eenvoudig! Daarom lees je hieronder waarop je let bij het maken van een keuze. Om je ervaring nog leuker te maken, overweeg je ook een goede gamestoel.

Kies het juiste genre voor jouw game-ervaring

Bij het selecteren van de top PS5-game (of PS4-game, PC-game of VR-game!) is het genre essentieel; het vormt de basis van je spelbeleving en moet resoneren met wat jij zoekt in een game. Afhankelijk van je voorkeur voor dynamische actie, meeslepende verhalen of tactische uitdagingen, vind je altijd een genre dat aansluit bij jouw smaak.

Hier vind je een overzicht van populaire genres met hun eigenschappen om je te helpen bij je keuze:

 • Actie kenmerkt zich door dynamische gameplay die snelle reacties en behendigheid vereist. Ideaal voor wie van een stevige dosis adrenaline en directe confrontaties geniet.
 • Avontuur staat in het teken van verhalen en ontdekkingen, perfect voor gamers die zich willen onderdompelen in andere werelden en geheimen willen onthullen.
 • RPG (role-playing game) richt zich op de ontwikkeling van personages en verhaallijnen, ideaal voor diegenen die zich willen verliezen in uitgebreide werelden met lange gameplay.
 • Strategie draait om doordacht vooruitplannen en handelen. Ik raad dit genre vooral aan liefhebbers van het beheersen van middelen en het aansturen van legers of beschavingen aan.
 • Sport biedt digitale simulaties van sportactiviteiten, van voetbal tot racen, perfect voor sportfans die hun skills willen toetsen in de digitale arena.
 • Puzzel-games zijn gericht op het oplossen van puzzels en problemen, ideaal voor diegenen die genieten van intellectuele uitdagingen en logisch nadenken.

Elk genre levert een distinctieve ervaring op en kan variëren in diepgang, duur van het spel en niveau van betrokkenheid. Maak een doordachte keuze en stap in de wereld die je het meest boeit. En om je gaming ervaring compleet te maken, vergeet niet de ideale gamingstoel te kiezen!

Hoe de verhaallijn je spelbeleving beïnvloedt

Het narratief en de verhaallijnen zijn belangrijke factoren die top PS5-games onderscheiden van minder memorabele titels. Een meeslepend verhaal neemt je mee naar een andere realiteit, verrijkt met emotionele diepte en zorgt dat elke keer dat je speelt, onvergetelijk is.

Of het nu gaat om het bestrijden van legendarische monsters, het verkennen van de kosmos of het oplossen van raadsels, het verhaal stuurt de actie, jouw keuzes en de evolutie van de personages. Hier zijn enkele aspecten die de verhaalkwaliteit in PS5-games onderstrepen:

 • Complexiteit en diepgang. Ga op zoek naar spellen met complexe verhalen, waar je acties en keuzes een echte impact hebben op de omgeving en de figuren rondom jou.
 • Emotionele connectie. Uitmuntende verhalen wekken emoties op en smeden een band tussen jou en de karakters.
 • Creativiteit. Verhalen die origineel en onvoorspelbaar zijn, houden je aandacht vast en bieden een vernieuwende spelervaring.
 • Interactieve verhaalvertelling. Spellen die je keuzes laten maken die de richting van het verhaal bepalen, zorgen voor een unieke en herhaalbare ervaring! 💫

Een krachtig verhaal verhoogt de waarde van je speeltijd door betekenis te geven aan je avonturen. Het nodigt je uit om niet alleen te spelen, maar ook om te ervaren, te verkennen en soms te leren. Kies dus een PS5-spel dat niet alleen technisch uitblinkt, maar je ook een boeiend verhaal biedt dat je niet snel zult vergeten. Dit is wat games als Baldur's Gate 3 zo in de prijzen heeft doen vallen!

Gameplay mechanieken: de kern van je game-ervaring

Gameplay mechanieken vormen het hart van elke game-ervaring, bepalend hoe jij als speler interactie hebt met de spelwereld. Deze mechanieken omvatten alles van basisacties, zoals springen en rennen tot complexe systemen, zoals puzzeloplossing, gevecht, en resource management. Ze zijn essentieel voor het creëren van een boeiende en uitdagende ervaring die spelers blijft trekken.

 • Interactiviteit. De kern van gameplay-mechanieken is hoe ze jou, de speler, in staat stellen om met de game omgeving en de karakters te interageren. Dit kan variëren van eenvoudige commando's tot diepgaande besluitvormingsprocessen die de loop van het spel beïnvloeden.
 • Uitdaging en beloning. Goed ontworpen mechanieken bieden een evenwicht tussen uitdaging en beloning. Ze dagen je uit om je vaardigheden te verbeteren en bieden voldoening wanneer je een moeilijke taak voltooit of een slimme oplossing vindt.
 • Leercurve. De beste games introduceren mechanieken op een manier die gemakkelijk te begrijpen is, maar moeilijk te beheersen, waardoor een progressieve leercurve ontstaat die spelers betrokken houdt.

Het succes van een game hangt vaak af van hoe goed deze gameplay mechanieken zijn ontworpen en geïmplementeerd. Ze moeten intuïtief, responsief en vooral leuk zijn, waardoor elke speelsessie een unieke en memorabele ervaring wordt.

Optimaliseer je spel met DualSense-functies

Het gebruik van DualSense-functies op de PS5-controller brengt een revolutionaire verandering in hoe we games ervaren. Deze technologieën, waaronder haptische feedback en adaptieve triggers, zorgen voor een ongekend niveau van immersie.

 • Haptische feedback simuleert fysieke sensaties, waardoor je elke actie in het spel kunt voelen, van het ruwe terrein onder de voeten van je personage tot de impact van explosies.
 • Adaptieve triggers biedt weerstand bij het indrukken van de L2- en R2-knoppen, waardoor je bijvoorbeeld de spanning van een boogpees echt kunt voelen of de weerstand van een gaspedaal in een raceauto.

Deze DualSense-functies verhogen niet alleen de betrokkenheid bij het spel, maar verrijken ook de gameplay door een extra laag van tactiele feedback te bieden. Dit maakt elke ervaring uniek; of je nu door een storm navigeert of in een intens gevecht verwikkeld bent, je voelt de actie letterlijk in je handen.

Het slimme gebruik van deze functies door ontwikkelaars kan de manier waarop we games spelen en beleven, fundamenteel veranderen.

Duik in online multiplayer: wat je moet weten

De multiplayer-mogelijkheden binnen PS5-spellen openen de deur naar zowel samenwerkende als competitieve ervaringen, waardoor je samen met of tegen vrienden, alsook online rivalen kunt strijden.

Deze functies bevorderen het ontstaan van een hechte gemeenschap en verhogen de replay-waarde van spellen. Neem bijvoorbeeld Red Dead Redemption 2, waarvan ik nog steeds regelmatig de online modus speel met vrienden, en Baldur's Gate 3 met hun naadloos geïntegreerde co-opmodus!

Bij het uitkiezen van een spel is het cruciaal om aandacht te besteden aan de balans tussen competitieve en coöperatieve gameplay, de beschikbaarheid van servers en mogelijke bijkomende kosten voor online services.

Speelduur: vind de perfecte game-lengte voor jou

De lengte van een game is een cruciaal element om in overweging te nemen bij het selecteren van PS5-games. Deze factor beïnvloedt hoe lang je plezier beleeft aan een spel, van het begin tot het einde van het verhaal of tot je alle inhoud hebt ontdekt.

Afhankelijk van je voorkeur voor een korte ervaring van rond de 10 uur of een uitgebreide odyssee die meer dan 50 uur duurt, speelt de speelduur een essentiële rol in jouw gamingbeleving.

Enkele overwegingen omtrent speelduur die je kunnen helpen bij je keuze zijn:

 • Korte spellen (minder dan 10 uur) passen goed bij spelers die weinig tijd hebben of die een verhaal graag in één of twee keer uitspelen.
 • Spellen met een gemiddelde lengte (10-30 uur) bieden een rijke ervaring zonder dat je er een overmatige hoeveelheid tijd aan kwijt bent.
 • Lange spellen (30 uur of meer) zijn ideaal voor diegenen die zich willen verdiepen in uitgebreide verhalen en complexe universums.

Overweeg hoeveel tijd je wilt investeren in een spel en welk type ervaring je nastreeft. Een langere speelduur staat niet per definitie gelijk aan een betere kwaliteit van het spel, maar kan wel bijdragen aan een diepere verhaalontwikkeling en spelbeleving. Maak je keuze gebaseerd op je eigen voorkeuren en de tijd die je ter beschikking hebt.

Wist je dat de PS5's SSD revolutionaire laadtijden biedt, waardoor games zoals 'Ratchet & Clank: Rift Apart' naadloze overgangen tussen werelden mogelijk maken zonder laadschermen?

Welke merken maken goede PS5-games?

Ik heb veel PS5-games mogen testen, en weet inmiddels dat niet iedere game gelijk geschapen is. Ik heb aardig wat eerstehandservaring en raad je vol vertrouwen de onderstaande ontwikkelaars aan.

Naughty Dog

Naughty Dog is beroemd om hun diepgaande verhaallijnen, complexe personages en indrukwekkende grafische prestaties. Hun games, zoals de "Uncharted"-serie en "The Last of Us Part II", bieden meeslepende werelden die spelers urenlang gekluisterd houden aan het scherm. De aandacht voor detail en emotionele diepgang maken hun PS5-games onvergetelijk.

Insomniac Games

Als de kracht achter titels zoals "Spider-Man: Miles Morales" en "Ratchet & Clank: Rift Apart", staat Insomniac Games bekend om hun levendige spelwerelden, vloeiende gameplay en innovatief gebruik van de PS5's technologie. Hun games combineren humor, actie en een prachtig ontwerp, waardoor ze een breed publiek aanspreken.

Wat is volgens TechRadar de beste PS5-game?

De beste PS5-game volgens TechRadar is "God of War Ragnarok". Deze titel wordt geprezen om zijn diepgaande verhaal, adembenemende graphics en meeslepende gameplay die de kracht van de PS5 volledig benut. Met zijn rijke mythologische wereld, emotioneel geladen verhaallijn en vloeiende gevechtsmechanismen zet "God of War Ragnarok" een nieuwe standaard voor actie-avonturengames op de console.

Veelgestelde vragen over PS5-games van onze lezers

Hier behandel ik al jullie vragen en opmerkingen over PS5-games. Echter …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Wil je dat veranderen? Stuur ons dan je vragen en/of opmerkingen via het formulier hieronder; dan komen we hier terug op je ingezonden vraag zodra we dit artikel bijwerken!

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross