Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Vermaak Jezelf met de Beste PS4-Games

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min leestijd

Het kiezen van de beste PS4-games is als zoeken naar een schat; je weet dat er juweeltjes zijn, maar waar? Laten we ons op de belangrijkste elementen van een goede PS4-game richten: genre, grafische kwaliteit, en verhaal – allemaal om je snel naar de topkeuzes te leiden.

Wat zijn de beste PS4-games van 2024?

Dit zijn de 5 beste PS4-games volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste PS4-games van 2024

1. Beste PS4-games: Bloodborne

1. Beste PS4-games: Bloodborne

Belangrijke specificaties:

Ik ben Bloodborne voor PS4, en ik daag zowel nieuwe spelers als trouwe fans uit. Mijn opvallendste kenmerk is mijn extreme moeilijkheidsgraad, met gewone vijanden en eindbazen die aanzienlijke uitdagingen vormen. Mijn gameplay omvat het bestrijden van verschillende wezens, het beheren van uithoudingsvermogen tijdens gevechten en het gebruik van multiplayerfuncties. Zoals beschreven door Tom's Guide, wordt het snelle gevechtssysteem geprezen, maar sommige elementen, zoals het aanpassen van personages en het upgraden van uitrusting, worden als minder complex beschouwd in vergelijking met eerdere games van dezelfde studio. De moeilijkheidsgraad van het spel blijft echter intens, wat het een belonende ervaring maakt voor degenen die volhouden. Het verhaal speelt zich af in de verlaten stad Yharnam, waar spelers inhumane wezens tegenkomen, waardoor een dikke, stemmige sfeer ontstaat met de nadruk op horror.

CNET beschrijft Bloodborne als het meest meedogenloze PS4-spel tot nu toe en vergelijkt de uitdaging met die van een strenge maar eerlijke wiskundeleraar. Het spel wordt afgeschilderd als moeilijk maar eerlijk, waarbij spelers de kans krijgen om te slagen door focus en vastberadenheid. GamesRadar+ noemt het een spirituele opvolger van de Dark Souls-serie en benadrukt de uitdagende gameplay, gotische esthetiek en algehele excellentie. Trusted Reviews prijst de slimme levelontwerpen, consistente mechanica en de unieke sfeer, hoewel het het spel bekritiseert omdat het vaak frustrerend is en een obscure stijl heeft. Het gebrek aan een traditionele score en de mythische benadering van storytelling worden benadrukt. Het moeilijkheidsniveau wordt vergeleken met klassieke games zoals Megaman, waarbij actief studeren en observeren vereist is.

In het rijk van PS4-spellen springt Bloodborne eruit als een uitdagende en boeiende actie-RPG. Zijn intense moeilijkheidsgraad, slimme levelontwerp en dikke, stemmige sfeer maken het een van de beste spellen die verkrijgbaar zijn. Echter, zijn af en toe frustrerende en obscure stijl zouden niet alle spelers kunnen aanspreken. In vergelijking met andere console-aanbiedingen biedt Bloodborne een unieke en meeslepende ervaring die volharding en vastberadenheid beloont.

Als conclusie, snijdt Bloodborne zijn eigen plekje als een uitdagend en belonend PS4-spel, met een intense ervaring in een sombere en eenzame wereld. Zijn focus op uitdagende gameplay, slim levelontwerp en unieke sfeer maken het een opvallende keuze voor spelers die op zoek zijn naar een echt meeslepende en moeilijke game-ervaring. Echter, zijn intense moeilijkheidsgraad en af en toe frustrerende elementen zijn misschien niet geschikt voor alle spelers, vooral degenen die op zoek zijn naar een meer casual game-ervaring.

Voordelen Bloodborne
 • Uitdagende en lonende gameplay
 • Slim levelontwerp
 • Onderscheidende en sfeervolle atmosfeer
Nadelen Bloodborne
 • Af en toe frustratie en onduidelijkheid

2. God of War

2. God of War

Belangrijke specificaties:

Games Genre: Actie, Avontuur
Personage: God of War
Personage: God of War
Minimumleeftijd rating: 18
Type online abonnement vereist: PlayStation Plus
Online option games: Nee
Regio games: Region Free
Gewonnen prijzen: The Game Award for Best Performance 2022 · C. Judge The Game Award for Best Narrative 2022 · Sony Interactive Entertainment, Santa Monica Studio The Game Awards for Best Score and Music 2022 · Bear McCreary The Game Award for Best Action/Adventure 2022 · Sony Interactive Entertainment, Santa Monica Studio The Game Award for Best Audio Design 2022 · Sony Interactive Entertainment, Santa Monica Studio The Game Award for Innovation in Accessibility 2022 · Sony Interactive Entertainment, Santa Mo

"God of War" voor PS4 is een baanbrekende actie-RPG die op meesterlijke wijze het bekende franchise opnieuw uitvindt, met een opwindend verhaal en unieke gevechtservaring. De uitgestrekte singleplayer-epos van de game is een opvallende eigenschap, die spelers boeit met zijn verbluffende verhaallijn en uitzonderlijke artistieke richting. Zoals Push Square het beschrijft, is de game "een bijzonder spel dat het PlayStation-franchise op onverwachte manieren heruitvindt, terwijl het trouw blijft aan zijn kernelementen."

Het verhaal van de game is gebaseerd op de Noorse mythologie en biedt een frisse en meeslepende ervaring. De Lost Pages of Norse Myth-podcast duikt in de lore en geeft inzicht in de mythologische aspecten van de game. Deze diepe integratie met de Noorse mythologie voegt een laag van diepgang en intrige toe aan het verhaal, waardoor de algehele game-ervaring wordt verrijkt.

De recente PC-versie van "God of War" introduceert significante upgrades, zoals opgemerkt door IGN, waaronder DLSS en FSR voor verbeterde beeldkwaliteit en ondersteuning voor ultrabreedbeeld en hogere framerates. De implementatie van deze functies op PC verbetert de visuele trouw en prestaties van de game, waardoor spelers een visueel verbeterde en geoptimaliseerde ervaring krijgen in vergelijking met de PS4/Pro-versie. Deze evolutie toont de aanpasbaarheid van de game en de toewijding om eersteklas game-ervaringen te bieden op verschillende platforms.

In het rijk van actie-RPG's onderscheidt "God of War" zich door zijn naadloze mix van intens gevecht, meeslepend verhaal en adembenemende beelden. Het gevechtssysteem van de game, dat draait om Kratos en zijn zoon Atreus, is zowel strategisch als adrenalineverhogend, waardoor spelers betrokken blijven gedurende hun reis. De combinatie van deze elementen bevestigt "God of War" als een opwindende, op verhaal gebaseerde ervaring, zoals benadrukt door het prijzen van Push Square voor zijn "meeslepende verhaallijn" en "unieke gevecht."

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt "God of War" uit in het leveren van een diep meeslepend verhaal in een rijke mythologische wereld, waardoor het zich onderscheidt als een topper in het actie-RPG-genre. Hoewel de PC-versie de visuele en prestatieaspecten verbetert, blijven de kernsterktes van de game consistent over de platforms.

Tot slot is "God of War" voor PS4 en zijn recente PC-release een tour de force in het actie-RPG-genre, met een ongeëvenaarde mix van verhaal, gevecht en visuele pracht. Het vermogen om een iconisch franchise opnieuw uit te vinden terwijl het trouw blijft aan zijn roots, maakt het een must-have voor fans van op verhaal gebaseerde game-ervaringen. De PC-versie verhoogt verder de visuele trouw en prestaties van de game, waardoor het zijn status als een definitieve actie-RPG bevestigt. 🎮

Voordelen God of War
 • Een baanbrekende actie-RPG die de franchise opnieuw uitvindt

3. Uitgebreide open wereld met een aangrijpende verhaallijn: Red Dead Redemption 2

3. Uitgebreide open wereld met een aangrijpende verhaallijn: Red Dead Redemption 2

Belangrijke specificaties:

Games Genre: Actie, Avontuur, Open wereld, Shooter, Vecht
Personage: Red Dead Redemption
Personage: Red Dead Redemption
Minimumleeftijd rating: 18
Type online abonnement vereist: Geen abonnement vereist
Online option games: Ja
Regio games: Region Free
Gewonnen prijzen: Insidegamer 9.5

Red Dead Redemption 2 voor PlayStation 4 is een buitengewone prestatie, met een uitgestrekte open wereld en een meeslepend verhaal dat zowel critici als gamers in ontzag heeft achtergelaten. Zoals PCMag het zegt, "Red Dead Redemption 2 is een gedetailleerd gepolijst open-wereldspel in het outlaw-tijdperk," en het voldoet aan die belofte met Rockstar's ongeëvenaarde verhaalvertelling. Het geduldige en leuke gameplay, gecombineerd met het meeslepende verhaal, maakt het een van de beste singleplayer actiespellen van deze generatie, volgens IGN.

De evolutie van het spel ten opzichte van zijn voorganger wordt gekenmerkt door een aanzienlijk verbeterde open-wereldervaring, gedetailleerde graphics en een diep meeslepend verhaal. Zijn prestaties hebben het onderscheiden van zijn tegenhangers en universele lof opgeleverd. De uitgestrekte open wereld van het spel schittert echt, waardoor spelers zich volledig kunnen onderdompelen in het outlaw-tijdperk, waardoor het opvalt in het genre. Zoals IGN opmerkt, biedt het spel een zeldzame kwaliteitservaring en wordt zijn verhaalvertelling bestempeld als de beste van Rockstar tot nu toe.

Op het gebied van prestaties valt het spel ongetwijfeld op, vooral als je rekening houdt met zijn compatibiliteit met de PS4 Pro. Hoewel het spel boeiend is op de standaard PS4, tillen de verbeteringen die beschikbaar zijn voor de PS4 Pro de visuele trouw naar een nog hoger niveau, waardoor een nog verbluffender en meeslepender ervaring wordt geboden. De grafische verbeteringen en verbeteringen in resolutie maken het spel echt tot een visueel spektakel, zodat spelers de zorgvuldig gecreëerde wereld van Red Dead Redemption 2 volledig kunnen waarderen.

In de wereld van open-wereldspellen staat Red Dead Redemption 2 bekend als een toonbeeld van excellentie. Zijn meeslepende verhaal, uitgestrekte open wereld en zorgvuldige aandacht voor detail maken het een must-have voor degenen die op zoek zijn naar een uitzonderlijke singleplayer actie-ervaring. Echter, zoals bij elk spel van dergelijke omvang, zou het lange verhaal niet aansluiten bij degenen die op zoek zijn naar snelle, oppak-en-speel game-ervaringen.

Bij het vergelijken van Red Dead Redemption 2 met zijn concurrenten is het duidelijk dat zijn kracht ligt in de diepte van zijn verhaal, meeslepende open wereld en ongeëvenaarde aandacht voor detail. Terwijl andere open-wereldtitels misschien uitblinken in specifieke gameplaymechanica of multiplayerfuncties, onderscheidt Red Dead Redemption 2 zich door zich te richten op het leveren van een rijke, singleplayer ervaring.

Tot slot is Red Dead Redemption 2 voor PlayStation 4 een spel dat echt het open-wereldgenre herdefinieert. Zijn meeslepende verhaal, zorgvuldige aandacht voor detail en prachtige visuele verbeteringen maken het tot een opvallende titel. Zoals IGN het treffend zegt, "Red Dead Redemption 2 is een spel dat een zeldzame kwaliteitservaring kan worden genoemd," en het leeft ongetwijfeld aan die lof. Als je op zoek bent naar een uitgestrekte open wereld met een meeslepend verhaal, is Red Dead Redemption 2 onbetwistbaar de top van het genre. 🎮

Voordelen Red Dead Redemption 2
 • Expansieve open-wereld met een meeslepend verhaal
 • Meticuleus vervaardigde wereld en oog voor detail
 • Verbluffende visuele verbeteringen, vooral op de PS4 Pro
Nadelen Red Dead Redemption 2
 • Lang verhaal is mogelijk niet geschikt voor mensen die op zoek zijn naar snelle, oppak-en-speel game-ervaringen

4. Benchmark in visuele storytelling: Uncharted 4: A Thief's End

4. Benchmark in visuele storytelling: Uncharted 4: A Thief's End

Belangrijke specificaties:

Games Genre: Actie, Avontuur, Shooter
Personage: Uncharted
Personage: Uncharted
Minimumleeftijd rating: 16
Type online abonnement vereist: Geen abonnement vereist
Online option games: Ja
Regio games: Region Free
Gewonnen prijzen: Geen

Hey daar, ik ben super enthousiast om te praten over "Uncharted 4: A Thief's End" voor de PS4. Dit spel is echt een meesterwerk, met een meeslepend verhaal, prachtige visuals en boeiende gameplay. Het is een krachtige verkenning van thema's als verlies, verraad, spijt en verlossing, en combineert naadloos gameplay met storytelling. Het markeert een vertrek van eerdere delen door te focussen op het persoonlijke leven van de hoofdpersoon Nathan Drake voordat hij weer in de wereld van schatzoeken wordt meegesleurd. De emotionele diepgang en karakterontwikkeling zijn geprezen, waardoor het een adembenemende en prachtig vormgegeven ervaring is. Zoals een recensie treffend beschrijft, "Uncharted 4 is een passende conclusie van de gerenommeerde serie, en levert een topklasse filmische actie-ervaring vergelijkbaar met The Last of Us."

Het verhaal en de wereldopbouw van het spel worden specifiek geprezen, met een diep begrip van personages en thema's. Het wordt gewaardeerd om de balans tussen grootsheid en herkenbare thema's, en om zijn grotere schaal, verbeterde kwaliteit en prachtige visuals. Hoewel het misschien niet het genre revolutioneert zoals zijn voorganger, wordt het spel gevierd om zijn emotionele diepgang en karakterontwikkeling, waardoor het een gedenkwaardige en bevredigende conclusie is voor de geliefde serie. Zoals een andere recensie opmerkt, "Uncharted 4 is een meesterwerk dat een meeslepend verhaal, prachtige visuals en boeiende gameplay levert."

In vergelijking met zijn voorgangers wordt "Uncharted 4: A Thief's End" opgemerkt vanwege zijn uitgebreide schaal, verbeterde kwaliteit en diepere emotionele impact. Het naadloos integreren van gameplay met storytelling maakt het uniek, en biedt een meer meeslepende en meeslepende ervaring. De evolutie van het spel is duidelijk te zien in zijn verbeterde visuals en narratieve diepte, waardoor het zich onderscheidt van zijn voorgangers en een passende conclusie biedt aan de iconische PlayStation-serie.

In vergelijking met andere soortgelijke spellen valt "Uncharted 4: A Thief's End" op vanwege zijn uitzonderlijke storytelling en emotionele diepgang. Het stelt een hoge standaard voor filmische actie-ervaringen, waardoor het een topkeuze is voor spelers die op zoek zijn naar een meeslepend en boeiend verhaal. Hoewel het misschien niet het genre revolutioneert, maken zijn grotere schaal, verbeterde kwaliteit en diepgaande karakterontwikkeling het opvallend in het gamelandschap.

Kortom, "Uncharted 4: A Thief's End" voor de PS4 blinkt uit in het leveren van een krachtig verhaal, prachtige visuals en boeiende gameplay. Zijn emotionele diepgang en karakterontwikkeling maken het tot een meesterwerk, wat het een bevredigende conclusie maakt voor de geliefde serie. Hoewel het misschien niet het genre revolutioneert, maken zijn grotere schaal en verbeterde kwaliteit het een topkeuze voor spelers die op zoek zijn naar een meeslepende en boeiende game-ervaring. 🎮

Voordelen Uncharted 4: A Thief's End
 • Krachtige verhaallijn

5. Gevechtssysteem opnieuw uitgevonden: Final Fantasy VII Remake

5. Gevechtssysteem opnieuw uitgevonden: Final Fantasy VII Remake

Belangrijke specificaties:

Games Genre: Actie, Avontuur, Japanse Role Playing Game (JRPG), Vecht
Personage: Final Fantasy
Personage: Final Fantasy
Minimumleeftijd rating: 16
Type online abonnement vereist: PlayStation Plus
Online option games: Nee
Regio games: PAL
Gewonnen prijzen: Best RPG - Game Awards 2020

Hey allemaal, ik ben hier om je alles te vertellen over de "Final Fantasy VII Remake" voor PS4 en de upgrade voor PS5, genaamd "Final Fantasy VII Remake Intergrade." Dit spel is een geweldige heruitvinding van de klassieke RPG uit 1997 en biedt een mix van nostalgische bekendheid en moderne innovatie.

Een van de beste kenmerken van het spel is het meeslepende vechtsysteem. Het heeft de originele turn-based mechanica omgevormd tot real-time gevechten, waardoor het spel boeiend en strategisch is. Het gebruik van ATB-balken, unieke vaardigheden, spreuken, ontwijken, beschermen, stagger gauge mechanica en strategisch gebruik van teamleden zorgen voor diepgang in de gevechten. De boss battles zijn vooral opwindend, met multi-phase confrontaties en opnieuw vormgegeven ontwerpen die voor een spannende ervaring zorgen. Daarnaast biedt het spel ook een intieme, één-op-één duelervaring tegen menselijke vijanden, wat een unieke dynamiek toevoegt aan de gevechtsmechanica.

De upgrade voor PS5, "Final Fantasy VII Remake Intergrade," tilt het spel naar een hoger niveau met aanzienlijke visuele verbeteringen. Het biedt verbluffende 4K-resolutie en verbeterde graphics die de cinematische presentatie versterken. Met twee grafische modi hebben spelers opties voor verbeterde details en realisme in personages en omgevingen, evenals een prestatie modus op 60 FPS voor soepel gameplay. De PS5-versie profiteert ook van verbeterde laadsnelheden, wat de algehele game-ervaring verder verbetert.

Het spel breidt de originele openingssecties uit tot een verhaal van 40 uur en blijft trouw aan het originele verhaal. Dit wordt geprezen omdat het spelers een diepere en meeslepende ervaring biedt. De weergave van het hoofdpersonage, Cloud Strife, en de expressieve personages zoals Barret, Tifa en Aerith dragen bij aan een emotioneel rijk verhaal. Hoewel het spel als gebrekkig wordt beschreven, wordt het ook gezien als een fascinerende heruitvinding van een klassieker, die spelers een frisse kijk biedt op het geliefde verhaal.

In vergelijking met zijn voorganger en andere RPG's onderscheidt de "Final Fantasy VII Remake" zich door zijn real-time gevechtssysteem, meeslepende boss battles en een emotioneel rijk verhaal dat nieuw leven inblaast in het klassieke verhaal. Toch kan het vertrek van het originele turn-based gevechtssysteem niet bij alle spelers in de smaak vallen, en sommige filler content wordt opgemerkt. Niettemin wordt de PS5-versie ten zeerste aanbevolen, vooral voor degenen die FF7R nog niet hebben ervaren, omdat het een al fenomenaal spel verbetert en visueel opvallender en leuker maakt om te spelen.

Kortom, de "Final Fantasy VII Remake" voor PS4 en de upgrade voor PS5 bieden een meeslepende en visueel verbluffende ervaring, waarbij een geliefde klassieker opnieuw wordt uitgevonden met moderne innovatie. Het meeslepende gevechtssysteem, het emotioneel rijke verhaal en de verbeterde visuele presentatie maken het een uitstekende keuze voor zowel trouwe fans als nieuwkomers in de serie. Hoewel het misschien niet bij alle spelers in de smaak valt vanwege het vertrek van het turn-based gevechtssysteem, overtreffen de sterke punten van het spel zijn beperkingen, waardoor het een must-play is voor RPG-liefhebbers.

Voordelen Final Fantasy VII Remake
 • Captiverend vechtsysteem met real-time gevechten en boeiende gameplay
 • Opwindende eindbaasgevechten met meerfasige confrontaties en unieke mechanica
 • Verbeterde visuele presentatie met verbluffende 4K-resolutie en verbeterde graphics
Nadelen Final Fantasy VII Remake
 • Afwijking van het oorspronkelijke turn-based gevechtssysteem kan niet bij alle spelers in de smaak vallen
 • Sommige opvulcontent wordt opgemerkt
 • Niet aantrekkelijk voor alle spelers
Fortnite spel met ps4 controller eronder

Hoe kies je een goede PS4-game?

Een goede PS4-game kiezen is net als het kiezen van een goede pc-game lastig. Iedereen heeft andere voorkeuren. Hieronder vertel ik je meer over waar je op let bij het kiezen van een PS4-game, waardoor het maken van een keuze makkelijker is.

Hoe het genre van PS4-games je keuze beïnvloedt

Bij het kiezen van de beste PS4-game speelt het genre een cruciale rol. Het bepaalt de aard van de spelervaring en sluit aan bij jouw persoonlijke voorkeuren. Of je nu houdt van snelle actie, diepgaande verhalen, of strategische uitdagingen, er is altijd een genre dat bij je past.

Hieronder vind je de belangrijkste genres en hun kenmerken, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken:

 • Actie. Snelle gameplay, vereist behendigheid en snelle reflexen. Perfect voor spelers die houden van adrenaline en directe uitdagingen.
 • Avontuur. Focus op verhaal en verkenning, en daarmee ideaal voor spelers die graag in een andere wereld duiken en mysteries ontrafelen.
 • RPG (roleplaying game). Focus op karakterontwikkeling en verhaallijnen. Geschikt voor spelers die zich willen verdiepen in complexe werelden en lange speelsessies.
 • Strategie. Vereist tactisch denken en planning. Aanbevolen voor spelers die genieten van het beheren van middelen en het leiden van legers of beschavingen.
 • Sport. Simuleert sportervaringen, van voetbal tot racen. Een topkeuze voor fans van fysieke sporten die hun vaardigheden digitaal willen testen.
 • Puzzel. Focus op het oplossen van raadsels en problemen. Perfect voor spelers die houden van mentale uitdagingen en logisch denken.

Elk genre biedt een unieke ervaring en kan variëren in complexiteit, speelduur en betrokkenheid. Kies wijs en duik in de wereld die jou het meeste aanspreekt. Om je ervaring nog beter te maken, kies je ook meteen voor de beste gamestoel!

Het belang van verhaal en plot in PS4-games

Het verhaal en de plot zijn essentiële elementen die de beste PS4-games onderscheiden van de rest. Een goed verhaal trekt je mee in een andere wereld, biedt diepgang en emotionele betrokkenheid, en maakt elke speelsessie memorabel.

Of je nu vecht tegen mythische wezens, het universum verkent of mysteries ontrafelt, het verhaal drijft de actie, de beslissingen en de ontwikkeling van karakters. Hier zijn enkele punten die de kwaliteit van het verhaal van PS4-games benadrukken:

 • Diepgang en complexiteit. Zoek naar games met gelaagde verhalen, waarin elke actie en beslissing invloed heeft op de wereld en de personages om je heen.
 • Emotionele betrokkenheid. De beste verhalen roepen emoties op en creëren een band tussen jou en de personages. (Steek je hand op als Red Dead Redemption 2 jou ook heeft laten huilen ... 🙋‍♂️)
 • Originaliteit. Unieke en onvoorspelbare plots houden je geboeid en zorgen voor een frisse ervaring.
 • Interactieve storytelling: games die je keuzes laten maken die het verloop van het verhaal beïnvloeden, bieden een persoonlijke en herhaalbare spelervaring.

Een sterk verhaal verrijkt je gamingervaring door context en betekenis te geven aan je acties. Het nodigt je uit om niet alleen te spelen, maar ook om te beleven, te ontdekken en soms zelfs te leren. Kies daarom een PS4-game die niet alleen uitblinkt in gameplay, maar ook een meeslepend verhaal biedt dat je nog lang bijblijft.

Speelduur: Wat te verwachten van PS4-games

Speelduur is een belangrijk aspect om te overwegen bij het kiezen van PS4-games. Het bepaalt hoelang je geniet van een game, voordat je het verhaal voltooit of alle content hebt verkend. Of je nu op zoek bent naar een kort avontuur van ongeveer 10 uur of een epische reis van meer dan 50 uur, speelduur heeft direct invloed op jouw game-ervaring.

Hier zijn enkele punten over speelduur die je helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze:

 • Korte games (onder 10 uur) zijn ideaal voor spelers met beperkte tijd of die een verhaal in één of twee sessies willen voltooien.
 • Gemiddelde speelduur (10-30 uur) zijn perfect voor diepgaande ervaringen zonder een enorme tijdsinvestering.
 • Lange games (meer dan 30 uur) zijn geschikt voor spelers die zich volledig willen onderdompelen in complexe werelden en uitgebreide verhalen.

Bedenk hoeveel tijd je wilt besteden aan een game en wat voor soort ervaring je zoekt. Een langere speelduur betekent niet altijd een betere game, maar kan wel zorgen voor meer diepgang en ontwikkeling. Kies op basis van jouw persoonlijke voorkeuren en de tijd die je beschikbaar hebt.

Verschillende ps4 spellen op bruine ondergrond

Multiplayer-opties in PS4-games verkennen

Multiplayer-opties in PS4-games (en ook VR-games en PS5-games) bieden zowel coöperatieve als competitieve gameplay, waardoor je met of tegen vrienden en online tegenstanders kunt spelen. Deze opties moedigen gemeenschapsvorming en herspeelbaarheid van games aan. Red Dead Redemption 2 heeft zo bijvoorbeeld ook een online-modus die ik vandaag de dag nog steeds vaak met vrienden benut!

Bij het kiezen van een game is verder het belangrijk om te letten op hoe de mix van competitieve en coöperatieve elementen uitziet, serverbeschikbaarheid en eventuele extra kosten voor online diensten.

DLC en uitbreidingen: Extra content voor PS4-games

DLC en uitbreidingen vormen een essentieel aspect van de PS4-gamingervaring, door extra content, zoals nieuwe verhaallijnen, personages, missies of werelden aan te bieden. Deze toevoegingen verlengen niet alleen de levensduur van een game, maar houden deze ook fris en boeiend.

Bij het kiezen van DLC en uitbreidingen is het belangrijk om te letten op compatibiliteit met je gameversie, de waarde af te wegen tegen de hoeveelheid en kwaliteit van de content, en te beoordelen of ze een verrijking vormen voor jouw spelervaring met nieuwe en interessante gameplay-elementen.

Goed gekozen DLC en uitbreidingen verrijken je favoriete games en zorgen voor een langere en meer bevredigende speeltijd.1HP (2023).'What is DLC in Gaming?'

PEGI-classificatie is een Europees systeem dat de geschiktheid van videogames aangeeft op basis van de leeftijd van spelers. Het beoordeelt de inhoud van een game, waaronder geweld en grof taalgebruik, om ouders en spelers te helpen bij het maken van geïnformeerde keuzes.

Welke merken maken goede PS4-games?

Ik speel veel PS4-games, en hoewel dit subjectief is, ben ik er persoonlijk achtergekomen dat niet ieder spel even leuk is. Ik heb genoeg spellen getest en durf met dit in gedachten de onderstaande ontwikkelaars aan te raden. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd even simpel, maar met deze heb ik altijd veel gameplezier gehad!

Naughty Dog

Bekend om hun diepgaande verhalen en indrukwekkende grafische prestaties, heeft Naughty Dog de lat hoog gelegd met titels als "The Last of Us" en "Uncharted". Hun PS4-games staan bekend om meeslepende ervaringen en gedetailleerde werelden die spelers urenlang boeien.

Insomniac Games

Met een flair voor creatieve gameplay en levendige werelden, heeft Insomniac Games hits zoals "Spider-Man" op hun naam staan. Hun PS4-games vallen op door innovatieve mechanics, snelle actie en verhalen die zowel hartverwarmend als spannend zijn.

Wat is volgens IGN de beste PS4-game?

De beste PS4-game volgens IGN is God of War. Deze titel onderscheidt zich door zijn diepgaande verhaal, indrukwekkende grafische kwaliteit en vernieuwende gameplay. Met een perfecte balans tussen actie en avontuur biedt God of War" een onvergetelijke ervaring die zowel critici als gamers heeft weten te boeien. IGN prijst de game voor zijn gedetailleerde wereld, complexe personages en emotionele diepgang, waardoor het een must-play is op de PS4.

Veelgestelde vragen over PS4-games van onze lezers

Dit stuk is toegewijd aan al jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Wil je dat veranderen? Laat ons hieronder in het formulier weten welke opmerkingen je nog hebt, zodat we deze tijdens een toekomstige update van deze koopgids kunnen oppakken!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross