Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Meer Opslagruimte met de Beste SSD voor de PS5

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

8 min leestijd

Het kiezen van de beste SSD voor de PS5 lijkt op het vinden van de perfecte reisgenoot: snelheid, betrouwbaarheid en capaciteit zijn cruciaal. Wist je dat de PS5 een uitbreidingsslot heeft dat alleen NVMe SSD's ondersteunt met leessnelheden van minimaal 5.500 MB?1Kingston (n.d.). '2 Types of M.2 SSDs: SATA and NVMe' Je moet dus wel weten hoe je de beste kiest. Laat me je daarbij helpen!

Wat zijn de beste SSD's voor de PS5 van 2024?

Dit zijn de top 5 beste SSD's voor de PS5 op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

 1. Kingston Fury Renegade SSD – Beste allround-SSD voor PS5.
 2. Corsair MP600 Pro LPX – Beste SSD voor PS5 met heatsink.
 3. Samsung 990 PRO  – Snelste SSD voor PS5.
 4. WD Black SN850 SSD for PS5 – Beste licensed SSD voor PS5.
 5. Crucial P5 Plus 2 TB (met heatsink) – Beste budget-SSD voor PS5.

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

De beste SSD's voor de PS5, gedetailleerd


#1 Kingston Fury Renegade SSD

Beste allround-SSD for PS5 van 2024

Maximale leessnelheid SSD: 7300 MB/s
Maximale schrijfsnelheid SSD: 7000 MB/s
Opslagcapaciteit: 2 TB
Type input/output: M.2 | PCI-Express

Toen ik de Kingston Fury Renegade SSD voor het eerst installeerde, was ik verbaasd over de snelheidsboost.

Fury Renegade SSD, vooraanzicht

Games die voorheen een eeuwigheid leken te laden, waren nu in een oogwenk klaar. Met leessnelheden die de 7.300 MB/s raken en schrijfsnelheden niet ver daarachter, voelde mijn PS5 alsof het een turbo had gekregen.

Als iemand die graag een uitgebreide bibliotheek aan games bijhoudt, was de opslagcapaciteit van 2 TB een gamechanger. Het was een verademing om niet meer te hoeven kiezen welke games ik moest verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe.

Betrouwbaarheid

Ik heb in het verleden wel eens problemen gehad met SSD's van andere merken, maar de Kingston Fury Renegade heeft me nog nooit in de steek gelaten. Het geeft een geruststellend gevoel te weten dat mijn data veilig is op een drive die gemaakt is om te presteren onder druk. En ik ben niet de enige: de reviews liegen er niet om! ⭐️

Installatie

Het idee van het installeren van een nieuwe SSD was eerst intimiderend. Echter, de Kingston Fury Renegade paste perfect en de installatie was verrassend eenvoudig. Het was een kwestie van plaatsen, vastklikken, en klaar.

Wat vinden wij goed:

 • Snelheid
 • Opslagcapaciteit

Wat vinden wij minder:

 • Minder prijsvriendelijk

#2 Corsair MP600 Pro LPX

Beste SSD for PS5 met heatsink van 2024

Maximale leessnelheid SSD: 
Maximale schrijfsnelheid SSD: 
Opslagcapaciteit: 2 TB
Type input/output: M.2, PCI Express 4.0

Corsair SSD, vooraanzicht

Met zijn leessnelheden tot 7.000 MB/s en schrijfsnelheden tot 6.850 MB/s, beloofde deze SSD niet alleen een boost in snelheid maar ook een naadloze game-ervaring. En geloof me, hij stelde niet teleur.

Het belang van een heatsink

Een van de grootste voordelen van de MP600 Pro LPX is de ingebouwde heatsink. Voorheen merkte ik dat mijn console warm werd tijdens lange gamesessies, wat de prestaties beïnvloedde. De heatsink van deze SSD helpt een deel van die warmte efficiënt af te voeren, waardoor mijn PS5 koeler blijft en de prestaties consistent hoog blijven. Het is een echte gamechanger.

Opslag

Met 2 TB had ik plotseling meer dan genoeg ruimte voor al mijn games en media, zonder me zorgen te hoeven maken over ruimtegebrek. De betrouwbaarheid van Corsair als merk gaf me ook het vertrouwen dat deze SSD een langetermijninvestering is voor mijn console.

Installatie

De installatie was verrassend eenvoudig. Binnen enkele minuten had ik de SSD geïnstalleerd en was mijn PS5 klaar om te profiteren van de verbeterde snelheden en extra opslag. Het was alsof ik een gloednieuwe console had.

Om je ervaring helemaal af te maken, raad ik je aan een goede PS5-monitor of zelfs de beste PS5-tv te overwegen!

Wat vinden wij goed:

 • PS5 wordt niet zo warm dankzij de heatsink
 • Voldoende opslagruimte

Wat is er minder aan:

 • Niet budgetvriendelijk

#3 Samsung 990 PRO

Beste snelste SSD voor PS5 van 2024

Maximale leessnelheid SSD: 7450 MB's
Maximale schrijfsnelheid SSD: 6900 MB/s
Opslagcapaciteit: 1 TB
Type input/output: M.2 | PCI-Express

Samsung SSD, vooraanzicht

Met zijn verbluffende leessnelheden tot 7.450 MB/s en schrijfsnelheden die de 6.900 MB/s benaderen, was het duidelijk dat deze SSD een gamechanger zou zijn. En dat was het ook. Mijn PS5-games liepen ineens een stuk sneller!

De impact van snelheid

De snelheid van de Samsung 990 PRO heeft de manier waarop ik games ervaar compleet veranderd. Laadtijden zijn nu bijna onbestaand, waardoor ik naadloos tussen werelden en missies kan navigeren. Deze snelheid maakt ook een groot verschil bij het updaten van games of het overzetten van bestanden, taken die nu in een fractie van de tijd voltooid zijn.

Persoonlijke voordelen

Een persoonlijk voordeel dat ik heb ervaren, is hoe de Samsung 990 PRO de algehele prestaties van mijn PS5 heeft verbeterd. Games spelen soepeler, en de console reageert sneller, wat mijn game-ervaring aanzienlijk verbetert. Bovendien biedt de SSD genoeg ruimte met opties tot 2 TB, waardoor ik nooit meer ruimtegebrek heb.

Betrouwbaarheid

Naast de snelheid en capaciteit, waardeer ik de betrouwbaarheid van de Samsung 990 PRO. Samsung staat bekend om zijn duurzame en betrouwbare SSD's, en deze drive is geen uitzondering. Ik heb vertrouwen in de lange levensduur van deze SSD, wat betekent dat ik me geen zorgen hoef te maken over vervanging op korte termijn.

Wat vinden wij goed:

 • Uitzonderlijke snelheid
 • Betrouwbaar

Wat is er minder aan:

 • De snelheid is soms overkill
 • Geen heatsink

#4 WD Black SN850 SSD for PS5

Beste licensed SSD voor PS5 van 2024

Maximale leessnelheid SSD: 7000 MB/s
Maximale schrijfsnelheid SSD: 5100 MB/s
Opslagcapaciteit: 2 TB
Type input/output: M.2 | PCI-Express

WD-black SSD, vooraanzicht

Deze SSD is niet alleen officieel gelicenseerd voor gebruik met de PS5, maar biedt ook indrukwekkende prestaties die mijn game-ervaring naar een hoger niveau hebben getild.

Ongekende snelheden

De WD Black SN850 heeft leessnelheden tot 7.000 MB/s en schrijfsnelheden die daar niet ver vanaf liggen. Deze snelheden betekenen dat games in een oogwenk laden, waardoor ik meer tijd heb om te spelen en minder tijd kwijt ben aan wachten.

Opslagcapaciteit

Met opties tot 2 TB biedt de WD Black SN850 meer dan genoeg ruimte voor al mijn games en media. Dit betekent dat ik niet constant games hoef te verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe, wat een enorme verademing is.

Warmteafvoer

Een ander voordeel van de WD Black SN850 is de efficiënte warmteafvoer. Ondanks de hoge snelheden blijft de SSD koel, dankzij de heatsink. Dit draagt bij aan de duurzaamheid en stabiele prestaties van de SSD.

Zijn er minpunten?

Hoewel de WD Black SN850 veel te bieden heeft, zijn er ook enkele nadelen. De prijs kan voor sommigen een struikelblok zijn, gezien het een van de duurdere opties op de markt is. Bovendien kan de installatie met de heatsink voor sommige gebruikers lastig zijn, vooral als je niet technisch onderlegd bent.

Een nieuwe PS5-headset en gaming-tv tillen je ervaring naar een nog hoger niveau!

Wat vinden wij goed:

 • Snelheden
 • Met heatsink

Wat is er minder aan:

 • Installatie niet eenvoudig
 • Prijs

#5 Crucial P5 Plus 2 TB 

Beste budget SSD voor PS5 van 2024

Maximale leessnelheid SSD: 6600 MB/s
Maximale schrijfsnelheid SSD: 5000 MB/s
Opslagcapaciteit: 2 TB
Type input/output: M.2 | PCI-Express

Crucial PS SSD, vooraanzicht

Deze SSD biedt een uitstekende balans tussen prijs en prestatie, waardoor het een ideale keuze is voor gamers die op zoek zijn naar waar voor hun geld.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

De Crucial P5 Plus blinkt uit in zijn prijs-kwaliteitverhouding. Met leessnelheden tot 6.600 MB/s en schrijfsnelheden die daar dichtbij komen, biedt het vergelijkbare prestaties als duurdere modellen. Dit maakt het een aantrekkelijke optie voor gamers die hun console willen upgraden zonder een fortuin uit te geven.

Opslagcapaciteit

Met 2 TB aan opslagruimte heb ik nu meer dan genoeg plek voor al mijn games, applicaties en media. Dit betekent dat ik niet langer games hoef te verwijderen om plaats te maken voor nieuwe, wat een enorme verbetering is vergeleken met de standaardopslag van de PS5.

Warmte en duurzaamheid

Een ander voordeel van de Crucial P5 Plus is de betrouwbaarheid en duurzaamheid. De ingebouwde heatsink zorgt voor optimale prestaties. Er is echter ook een model beschikbaar zonder heatsink en ik heb gemerkt dat de SSD zonder heatsink ook prima functioneert onder normale gamebelasting.

Wat vinden wij goed:

 • De prijs
 • Opslagcapaciteit

Wat is er minder aan:

 • Niet de snelste

Jongeren die aan het gamen zijn in huiskamer

Veelgestelde vragen over SSD's voor de PS5

Hier behandel ik de vragen over SSD's voor de PS5. Als je zelf nog vragen hebt over SSD's voor de PS5, dan horen we dat graag hieronder!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste SSD voor de PS5?

De Consumentenbond heeft nog geen tests uitgevoerd met SSD's voor de PS5 en daar de resultaten van gedeeld. Als daar verandering in komt, dan lees je dat hier!

Wat is volgens TechRadar de beste SSD voor de PS5?

De Kingston Fury Renegade SSD blinkt uit als de beste SSD voor de PS5 volgens TechRadar, dankzij zijn indrukwekkende leessnelheden tot 7.300 MB/s en schrijfsnelheden tot 7.000 MB/s.

Deze SSD garandeert niet alleen een bliksemsnelle game-ervaring, maar biedt ook een robuuste opslagcapaciteit tot 4 TB, waardoor ik je verzekeren kan dat je ruimte en snelheid hebt voor al je games. Met zijn uitstekende prestaties en betrouwbaarheid minimaliseert de Kingston Fury Renegade SSD de laadtijden, waardoor je meer tijd hebt voor wat echt telt: gamen.

Wil je daarnaast superieur geluid? Kies dan voor de beste Dolby Atmos-soundbar!

Is een heatsink echt nodig voor een SSD in de PS5?

Ja, een heatsink is echt nodig voor een SSD in de PS5. Hier zijn de kernpunten:

 • Warmteafvoer. SSD's genereren warmte tijdens intensief gebruik, zoals gamen. Een heatsink voert deze warmte af, waardoor de SSD binnen veilige temperaturen blijft.
 • Prestatiebehoud. Door de SSD koel te houden, helpt de heatsink om de snelheid en betrouwbaarheid van de drive te behouden, zelfs tijdens lange gamesessies.
 • Sony's aanbeveling. Sony beveelt het gebruik van een SSD met een heatsink aan om te zorgen voor optimale prestaties en duurzaamheid van de console.
 • Fysieke pasvorm. De PS5 heeft een specifieke ruimte voor de SSD en heatsink. Zorg dat de gecombineerde hoogte van de SSD en heatsink niet meer dan 11.25 mm bedraagt om een goede pasvorm te garanderen.

Hoe installeer ik een SSD in mijn PS5?

 1. Schakel je PS5 uit. Wees zeker dat je console volledig is uitgeschakeld en losgekoppeld van alle stroombronnen.
 2. Verwijder de zijplaat. Schuif de glanzende zijplaat voorzichtig naar je toe en til deze op om toegang te krijgen tot het uitbreidingsslot.
 3. Verwijder de schroef. Gebruik een kruiskopschroevendraaier om de schroef te verwijderen die het metalen deksel van het uitbreidingsslot bedekt.
 4. Open het uitbreidingsslot. Til het metalen deksel op om het SSD-slot bloot te leggen.
 5. Verwijder de bevestigingsschroef. Haal de schroef en de afstandhouder uit het slot, afhankelijk van de grootte van je SSD.
 6. Installeer de SSD. Schuif de SSD voorzichtig in de sleuf, onder een hoek van ongeveer 30 graden.
 7. Bevestig de SSD. Druk de SSD naar beneden en schroef deze vast met de bevestigingsschroef.
 8. Plaats het metalen deksel terug. Zet het metalen deksel terug op zijn plaats en bevestig het met de schroef.
 9. Bevestig de zijplaat. Plaats de zijplaat terug door deze eerst aan de onderkant vast te klikken en dan naar beneden te schuiven.

Hoe beïnvloedt de lees- en schrijfsnelheid van een SSD de prestaties van de PS5?

De lees- en schrijfsnelheid van een SSD speelt een cruciale rol in de prestaties van je PS5. Hogere snelheden betekenen snellere laadtijden voor games en applicaties, waardoor je minder lang hoeft te wachten en meer tijd hebt voor gamen.

Een SSD met een leessnelheid van minimaal 5.500 MB/s, zoals door Sony aanbevolen, zorgt dat data bijna onmiddellijk wordt overgedragen, wat essentieel is voor het soepel draaien van games die veel grafische kracht vereisen.

Schrijfsnelheden zijn ook belangrijk, vooral als je vaak nieuwe games installeert of bestaande content opslaat; een hogere schrijfsnelheid zorgt voor efficiëntere dataopslag. Samengevat, een SSD met hoge lees- en schrijfsnelheden verbetert de algehele game-ervaring op de PS5 door snellere laadtijden en een vloeiendere gameplay, waardoor je optimaal kunt genieten van de kracht van de console.

Wat zijn de voordelen van het upgraden van de SSD in mijn PS5?

Het upgraden van de SSD in je PS5 biedt meerdere voordelen die je game-ervaring aanzienlijk verbeteren. Ten eerste: door een SSD met hogere capaciteit te installeren, vergroot je de opslagruimte, waardoor je meer games en media kunt bewaren zonder oudere content te hoeven verwijderen.

Ten tweede zorgen SSD's met snellere lees- en schrijfsnelheden voor kortere laadtijden, waardoor games sneller opstarten en de overgangen tussen gamelevels vloeiender verlopen. Dit betekent dat je minder tijd kwijt bent aan wachten en meer tijd hebt voor gamen.

Ten derde draagt een snellere SSD bij aan een verbeterde algehele systeemprestatie, inclusief snellere downloads en het soepeler draaien van meerdere applicaties tegelijkertijd. Kortom, een SSD-upgrade in je PS5 zorgt voor meer opslag, snellere laadtijden en een efficiëntere console, waardoor je een optimale game-ervaring krijgt.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross