Je hebt eindelijk je PlayStation 5 in huis en bent keihard aan het gamen geslagen. Alleen het blikkerige geluid van je televisie haalt je echt helemaal uit het spel. Er is een oplossing! De beste PS5-headset trekt je helemaal in het spel door de afsluitende oorschelpen en kraakheldere geluidsweergave.
Inhoudsopgave
- Waarom een PS5-headset aanschaffen?
- SteelSeries Arctis Nova 7
- SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
- Sony Playstation Sony Pulse 3D
Wat de beste koptelefoon is, is voor iedereen verschillend. In dit artikel gaan we kijken hoe je bepaalt welke voor jou de beste is. Wie weet zit hij wel tussen de top 5 hieronder!
Waarom een PS5-headset aanschaffen?
Tijdens het gamen wil je alle focus leggen op het spel dat je aan het spelen bent. Hiervoor moeten alle dingen in harmonie werken: beeld, besturing, maar ook geluid. Een goede gaming-headset helpt hierbij. Zo ook een PS5-headset
Omdat de meeste koptelefoons over je oren heengaan, sluit je je oren af van de buitenwereld. Active noise cancellation (ANC) is daarbij nog een extra laagje die bijna al het geluid verdrijft door het uitzenden van een tegengeluid. Hierdoor leidt niets je af en duik je volledig in het spel.
Helemaal wanneer het spel en de koptelefoon 3D-audio en 7.1 surroundsound ondersteunt. Je hoort precies waar andere personages in het spel lopen en hoe ver ze van je af zijn. Zo'n immersie is echt next level!
Omdat je het geluid van het spel niet over de tv, ps5-monitor of over de speakers afspeelt, maar over een headset, hebben anderen ook geen last van je wanneer je aan het gamen bent. Dus stel, je komt laat terug van werk en wilt nog even ontspannen, dan hoef je niet bang te zijn dat je de rest van het huis wakker maakt.
Communicatie met je medespelers tijdens online multiplayers als Call of Duty, Battlefield en Fortnite maakt zo'n headset ook nog eens mogelijk. Veel modellen hebben een al dan niet verwijderbare microfoon aan de koptelefoon zitten. Zo blijf je in contact met je teammaten tijdens bloedstollende co-op missies of chaotische deathmatches.
SteelSeries Arctis Nova 7
SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
Sony Playstation Sony Pulse 3D
Koopgids: hoe kies ik de beste PS5-headset?
PlayStation 5-headsets zijn er in vele soorten en maten. En allemaal hebben ze zo hun eigen voordelen en nadelen. Dus welke nu de beste is, hangt volledig af van je budget en je behoeften. Ik heb voor je uitgezocht wat je moet weten voordat je een PS5-headset koopt. Dus laten we daar nu naar gaan kijken!
Eendracht maakt macht – Compatibiliteit
Zoals dat bij vele producten geldt, moet je ook bij gaming-headsets kijken of deze compatibel zijn met je console. Het is zonde als je er achter komt dat je koptelefoon niet werkt nadat je hem binnen hebt gekregen. Dit staat vaak aangegeven op de verpakking en de website, dus kijk daar goed naar!
Veel, maar niet alle headsets zijn geschikt voor meerdere consoles. Hierdoor hoef je niet op zoek naar een aparte koptelefoon voor je Xbox, je pc en je PlayStation. Als je goed zoekt, vind je een model dat verbinding maakt met al deze apparaten. Zo is de game-ervaring op elk platform zo meeslepend mogelijk en koppel je de headset daarna met je telefoon voor het luisteren van muziek!
Ben je nou helemaal bekabeld? – Draadloos vs. kabel
De volgende vraag die je jezelf moet stellen is of je een draadloze headset of eentje met kabel wilt. De een is niet per se beter dan de ander, want ze hebben allebei zo hun voordelen en hun nadelen.
Met een draadloze koptelefoon heb je alle bewegingsvrijheid en blijf je niet ergens per ongeluk achter haken. Stel de bezorger staat voor de deur met je nieuwe PS5-game terwijl je een ander spel aan het spelen bent, dan leg je zonder problemen de controller even aan de kant en loopt naar de deur.
Omdat zo'n draadloze koptelefoon vaak werkt aan de hand van Bluetooth en de PlayStation 5 geen Bluetooth-audio ondersteunt, kost dit wel extra moeite. Je bent in veel gevallen een usb-poort kwijt, omdat je een dongle of Bluetooth-adapter daarin moet stoppen voor een verbinding met je headset. Zo niet, dan heb je een koptelefoon met basisstation die via usb-a aangesloten moet.
Verder moet de Bluetooth-adapter in de koptelefoon zelf ook gevoed worden met stroom. Dit betekent dat de koptelefoon een accu nodig heeft die je zo nu en dan moet opladen. Nu is dit niet het einde van de wereld, maar wel iets waar je rekening mee moet houden. Je wilt niet dat je koptelefoon midden in een spannende cutscene uitvalt. Op batterijduur kom ik zo nog terug.
Een bekabelde headset heeft geen batterij, dus die doet het altijd. Er is ook geen kans op vertraging van de audio, omdat het signaal direct door de kabel wordt verstuurd in plaats van over Bluetooth. Dit zorgt ook voor een betere geluidskwaliteit trouwens. Je verbindt de koptelefoon via een 3,5 mm-jackplug aan de controller. Je bent alsnog mobiel zolang je de controller bij je houdt.
Een groot nadeel van zo'n headset met kabel is dat de kabel achter dingen kan blijven haken. Ook moet je letten op de kabellengte, zeker als je hem via usb-a aan de PlayStation zelf verbindt. Je moet overigens wel voorzichtig omgaan met de jackplug wanneer je hem aansluit op de controller. Die plugjes zijn redelijk fragiel, dus als je niet oppast, heb je een koptelefoon die het niet goed doet.
Ik zet de voor- en nadelen hieronder nog even voor je op een rij.
Draadloos
Voordelen:
- Bewegingsvrijheid
- Geen kabelspaghetti
Nadelen:
- Mogelijk lagere geluidskwaliteit
- Kans op audiovertraging of signaalstoringen
- Beperkte batterijduur
- Neemt meestal een usb-poort in beslag
Bekabeld
Voordelen:
- Over het algemeen betere geluidskwaliteit
- Geen batterijproblemen
- Geen signaalstoringen of audiovertraging
Nadelen:
- Kabels raken nog wel eens in de knoop
- Minder mobiel, tenzij je de controller met je meeneemt
- Fragiele jackplug
Wat is die batterijduur
Ik noemde het net al even, maar draadloze headsets hebben een batterij nodig, zodat de ingebouwde Bluetooth-adapter het blijft doen. Dus bij zo'n draadloze koptelefoon moet je goed kijken naar de maximale batterijduur. Bij veel apparaten staat dit aangegeven in milliampère-uur, maar bij headsets staat simpelweg hoeveel uur de batterij maximaal meegaat.
De aangegeven maximale batterijduur is natuurlijk wel onder ideale omstandigheden behaald. Wanneer je de microfoon gebruikt of de sierlijke RGB-verlichting, kost dat meer energie en is de batterij eerder leeg. De batterijduur bij PS5-headsets varieert van enkele uren tot meer dan 20 uur. Vaak loopt dit samen op met de prijs, dus kijk naar wat je nodig gaat hebben en wat je budget is.
Wil je meer opslagruimte? Overweeg dan een goede SSD voor je PS5 aan te schaffen.
Kun je me horen? – Geluidskwaliteit
De allereerste indicatie voor de geluidskwaliteit van een koptelefoon, of het nu een draadloze koptelefoon, de beste Xbox-headset of een headset voor de PS5 is, is de grootte van de drivers. Dit zijn de componenten in de oorschelpen die de audio afspelen. Over het algemeen geldt: hoe groter de drivers, hoe meer lucht ze verplaatsen en hoe beter de geluidskwaliteit.
Grotere drivers geven beter hoge- en lage geluidsfrequenties weer dan kleinere drivers. Onder kleine drivers verstaan we componenten met een diameter van 30 à 40 millimeter. Vanaf 50 millimeter of groter beschouwen we een driver als een grote jongen.
Drivers zijn echter niet de enige indicator voor de geluidskwaliteit. Als je echt wilt weten hoe goed het geluid van de headset is, moet je verder kijken dan de pagina's van e-commerce websites, want we gaan het hebben over frequentierespons, impedantie en signaal-ruisverhouding.
Een diepe duik – Frequentierespons, impedantie en signaal-ruisverhouding
De frequentierespons is de mate waarin het audioapparaat kwalitatief goede geluiden van verschillende frequenties produceert. Dit drukken we uit als een bereik in hertz (Hz), van de laagste naar de hoogste frequentie. Tussen deze frequenties is het geluid van goede kwaliteit.
Een goed frequentiebereik komt overeen met dat van het menselijk gehoor, 20 Hz – 20.000 Hz. Als het bereik minder is dan dat, kom je ongedefinieerde basfrequenties tegen en hoge tonen die schel of dof klinken. Koptelefoons met een breder frequentiebereik dan 20 tot 20.000 Hz hebben geven hoge tonen vaak helderder weer, maar zijn meestal ook duurder.
Impedantie, gemeten in ohm, geeft aan hoeveel weerstand de koptelefoon biedt tegen het signaal van de audiobron. Een hoge impedantie betekent dat er meer stroom nodig is voor hetzelfde geluidsvolume ten opzichte van een lage impedantie. De impedantie van PS5-headsets is vaak lager dan 32 ohms. Koptelefoons met een hoge impedantie gebruik je meer samen met een versterker.
De signaal-ruisverhouding (SNR) geeft aan hoeveel audiosignaal aanwezig is in verhouding tot de hoeveelheid ruis. Een hoge signaal-ruisverhouding betekent dat het signaal relatief sterk is ten opzichte van het signaal. Bijvoorbeeld, een signaal-ruisverhouding van 80 dB betekent dat het signaal 80 dB sterker is dan de ruis.
Een hogere signaal-ruisverhouding levert minder ruis en dus helderder geluid op. Dit is dus eveneens belangrijk voor een goede geluidskwaliteit. Bij een SNR van 60 dB of meer spreken we van een hoge signaal-ruisverhouding, dus houd dat in de gaten.
Net dat stapje verder – GameDAC
Sommige PS5-headsets worden geleverd met een GameDAC. Dat is een externe geluidskaart die speciaal is ontworpen voor gaming-headsets. Daarmee verbeter je de audio-ervaring en haal je het maximale uit de koptelefoon. Het biedt functies zoals verbeterde audioprocessing, geluidsprofielen, equalizerinstellingen en surround sound-opties.
Wordt deze niet standaard meegeleverd met de headset die je uitkiest? Dan is het altijd nog mogelijk deze er los bij te kopen. De meeste GameDAC's worden geleverd met een usb-aansluiting, waardoor je ze makkelijk aansluit op de PS5 via usb. Vervolgens plug je de PS5-headset in op de audio-aansluiting van de GameDAC.
Controleer wel de compatibiliteit van de GameDAC voor je er een koopt. Sommige GameDAC's zijn ontworpen voor specifieke koptelefoonmerken of modellen, terwijl andere meer universeel zijn en met een breed scala aan headsets werken. Zonde van je geld als deze niet met je koptelefoon werkt.
PS5-headsets vergelijken
SteelSeries Arctis Nova 7 | SteelSeries Arctis 7P+ Wireless | Sony Playstation Sony Pulse 3D | HyperX Cloud Alpha | Turtle Beach Stealth Pro | |
---|---|---|---|---|---|
Game platform | PlayStation 5, Nintendo Switch, PlayStation 4, Windows | PlayStation 5, PlayStation 4 | Windows | PlayStation | |
Draadloos | Ja | Ja | Ja | Ja | |
Diameter drivers | |||||
Noise cancelling | Nee | Nee | Nee | Ja | |
Gewicht | |||||
Opvouwbaar | Nee | Nee | Nee | Nee |
Noise cancellation, de geluidstechnische sneeuwschuiver
Het is heel irritant als je midden in je spel zit en opeens wordt afgeleid door je huisgenoot die je kamer binnenstormt, omdat hij je jasje wil lenen. Je nieuwe PS5-headset drijft dat soort storende geluiden uit door middel van ruisonderdrukking, oftewel noise cancellation.
Ruisonderdrukking komt in twee smaakjes, passieve- en actieve noise cancellation. Passieve cancellation vindt plaats op de meeste koptelefoons. In welke mate dat gebeurt, is afhankelijk van de pasvorm van de koptelefoon. Je hebt namelijk:
- Over-ear: Hierbij gaat de oorschelp geheel over je oor heen, deze sluit dan ook het meeste buitengeluiden uit.
- On-ear: Deze rusten op je oorschelp. Zelf raad ik deze niet aan, omdat ze vaak niet stevig zitten, buitengeluid niet echt afsluiten en oncomfortabel zitten na lang gebruik.
- In-ear: Dit zijn de standaard earbuds die je bij veel telefoons tegenkomt. Het ene model sluit hierbij meer af dan de andere, maar zijn meer geschikt voor algemeen gebruik in plaats van gamen.
Bij actieve noise cancellation (ANC) speelt de koptelefoon een antigeluid af, die de pieken en dalen van het buitengeluid neutraliseert. Hierdoor hoor je nagenoeg niets van de wereld om je heen en duik je dus volledig in de virtuele wereld van de videogame. Dit werkt wel alleen in combinatie met over-ear koptelefoons die gesloten schelpen heeft.
Wat zijn nu weer gesloten schelpen? Een koptelefoon heeft óf open schelpen óf gesloten schelpen. Dit betekent precies wat je denkt. Open schelpen hebben sleuven in de oorschelp waardoor je een ruimtelijk geluidsbeeld krijgt. Je hoort de buitenwereld, maar de mensen om je heen horen ook welke je op hebt staan. Een koptelefoon met open schelpen is ideaal voor een avondje lp's luisteren.
Als je niet gestoord wilt worden tijdens het gamen, heb je liever een koptelefoon met gesloten schelpen. Deze laten geen geluid van buitenaf door, waardoor je helemaal in de spelwereld opgaat.
Comfort gaat voor
Last krijgen van je koptelefoon is wel het laatste wat je wilt. Daarom moet je zorgen dat de koptelefoon die je kiest comfortabel zit. Zeker tijdens lange gamesessies. Ik noemde hierboven al dat on-ear-koptelefoons na lange tijd gaan irriteren, omdat ze de hele tijd óp je oor drukken. Dus grote kans dat je gaat voor een over-ear koptelefoon. Een gangbaar model voor bij het gamen.
Zorg dan dat je er eentje neemt met comfortabele oorkussens. Hierdoor sluit de koptelefoon je oor goed af, zonder dat je er last van gaat hebben. Krijg je er toch last van, dan is het de moeite waard om te zoeken naar losse oorkussens met extra comfort. Deze wissel je dan om met de meegeleverde oorkussens, daarna zit de koptelefoon extra lekker.
Een verstelbare hoofdband zorgt dat de schelpen op de goede hoogte zitten. Wanneer ze te hoog of te laag zitten, irriteert dat je oorschelp of je oorlel. Dat zit na een kwartier al niet meer prettig, laat staan na twee uur.
Een laatste ding waar je ook rekening mee moet houden is het gewicht van de koptelefoon. Als de headset relatief zwaar is dan krijg je mogelijk last van je nek tijdens lange speelsessies. Daarentegen vinden sommige mensen een zware headset fijn, omdat het een steviger gevoel geeft. Dus het is helemaal aan jou wat je het prettigst vindt wat dat betreft.
Test, test, 1, 2... 🎙 – De microfoon
Voor de multiplayer spelers onder ons is een microfoon onmisbaar, tenminste als je in contact wilt blijven met je squad. Ook bij de microfoon zijn enkele punten van belang om in de gaten te houden bij het uitzoeken van de beste PS5-headset.
Bijvoorbeeld wat voor type microfoon het is. Zit daar verschil in dan? Jazeker. Je hebt microfoons die unidirectioneel zijn, dit betekent dat ze maar vanuit één richting geluid goed opvangen. Bidirectionele microfoons pikken geluid op vanaf twee richtingen recht tegenover elkaar en dan heb je nog omnidirectionele microfoons die geluidsgolven vanuit elke richting oppikken.
Een unidirectionele microfoon richt je nog gemakkelijk richting je mond, zonder dat je het omgevingsgeluid meestuurt. Bij die andere twee soorten is die vervelende huisgenoot van je alsnog te horen wanneer hij nu weer je schoenen komt lenen. Ruisreductie is dan een zegen. Dit vermindert geluiden van buitenaf en focust zich op de stem van de persoon met de koptelefoon.
Zeker wanneer de gevoeligheid van de microfoon hoog is, wil je er ruisreductie op. Een microfoon met hogere gevoeligheid vangt sneller zachte geluiden op, maar dat brengt ook meer achtergrondruis met zich mee. Een lagere gevoeligheid voorkomt dit, maar zorgt er ook voor dat je harder in de microfoon moet praten.
Dit wordt aangegeven in decibel volt per pascal (dBV/Pa) en geeft de output van de microfoon in decibel (dB) aan ten opzichte van 1 volt (V) per pascal (Pa). Het is een meting van hoeveel elektrisch signaal de microfoon produceert voor een bepaald niveau van geluidsdruk.
Hoe hoger de dBV/Pa-waarde, hoe gevoeliger de microfoon is en hoe beter het in staat is om zachte geluiden op te pikken. Gemiddeld hebben PS5-headsets met een goede microfoon een gevoeligheid van ongeveer -40 dBV/Pa tot -60 dBV/Pa. Dit betekent dat de microfoon in staat is om zachte geluiden goed op te vangen, maar tegelijkertijd ook minder gevoelig is voor achtergrondgeluid.
Ook hier komt frequentierespons om de hoek kijken. Des te breder het frequentiebereik van de microfoon, des te helderder het geluid dat de microfoon produceert. Een degelijke frequentierespons voor de microfoon van PS5-headset is echter niet gelijk aan dat van de drivers.
Een goede frequentierespons voor de microfoon van een PS5-headset is meestal tussen de 100 Hz en 10.000 Hz. Dit frequentiebereik omvat de meeste menselijke spraak en zorgt voor een heldere en natuurlijke weergave van stemgeluid. Zodra de frequentierespons buiten dit bereik valt, heb je kans dat stemgeluiden veranderen of vervormen.
Krijg je tijdens het gamen in multiplayer een persoonlijk telefoontje die je op moet nemen, dan is het wel zo handig als je de microfoon op mute kan zetten. Zo luistert de rest van de lobby niet met je mee. Dit komt in de vorm van een fysieke mute-knop of -schakelaar op de headset of op de kabel, maar sommige headsets doen dit softwarematig wanneer je de microfoon omhoog klapt. Handig!
Wanneer je klaar bent met het spelen in multiplayer, maar toch nog zin hebt om even in de singleplayer-mode te duiken, dan heb je de microfoon niet meer nodig. Als hij je dan in de weg zit, dan is een verwijderbare microfoon toch ideaal? Dan heb je in ieder geval niet de hele tijd zo'n stengel voor je snufferd hangen.
Wil je deze sign of design?
Qua ontwerp zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. De ene heeft ronde vormen, terwijl de andere wat hoekiger is. Dit is een kwestie van smaak. Maar ook in ontwerpkeuzes zitten functies verstopt. Zoals de volumebediening. Wil je deze op de kabel hebben zitten of wil je knopjes op de zijkant van de headset zelf?
Ga je veel naar LAN-party's of gebruik je de koptelefoon ook onderweg in de trein voor het luisteren naar muziek? Dan is een opvouwbaar model misschien wel handig. Hierdoor wordt zo'n koptelefoon een stuk compacter en past hij makkelijker in je tas.
Tot slot hebben sommige headsets naast de fysieke vorm van de koptelefoon nog een ander klein trucje om de esthetische waarde op te krikken. Ingebouwde lichtjes! Deze RGB- of ledlampjes geven de koptelefoon letterlijk en figuurlijk extra shine, vooral in het donker. Houd er wel rekening mee dat dit meer energie kost en dat daardoor de batterij van de headset eerder leeg raakt.
De 5 beste PS5-headsets onder elkaar
1. SteelSeries Arctis Nova 7
Belangrijke specificaties:
De SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless headset is een veelzijdige optie die voornamelijk is ontworpen voor gaming, met een comfortabele pasvorm en indrukwekkende batterijduur van meer dan 33 uur, waardoor het geschikt is voor lange gaming sessies of kantoorgebruik. De headset heeft een basrijke geluidsprofiel en goede microfoonprestaties, waardoor het ideaal is voor draadloos en bedraad gamen, met de mogelijkheid om tegelijkertijd verbinding te maken met consoles en smartphones. Het is echter opgemerkt dat de headset moeite heeft met natuurlijke geluidsweergave en een slechte geluidsisolatie heeft. Volgens beoordelingen wordt de herontworpen Nova 7 geprezen om zijn visuele ontwerp, comfort en audiokwaliteit. De oorkussen zijn comfortabel en ademend, en het apparaat levert geweldig geluid met een meer agressieve basrespons, waardoor het goed geschikt is voor gaming.
De headset heeft een nadruk op bas in zijn geluid, wat de helderheid van muziek kan beïnvloeden, vooral in luidere delen, wat mogelijk aanpassingen vereist voor algemeen muziek luisteren. Hoewel de kwaliteit van de microfoon gemengde feedback heeft ontvangen, wordt het geschikt bevonden voor spraakchat tijdens het gamen. De Nova 7 wordt geprezen om zijn comfort, ontwerp en audioprestaties, waardoor het een sterke concurrent is in de gaming headsetmarkt. Het is echter misschien niet de beste optie voor muziekliefhebbers. De gelijktijdige draadloze connectiviteit, lange batterijduur en door AI aangedreven ruisonderdrukking microfoon maken het een overtuigende keuze voor gamers. Het biedt ook multi-platform compatibiliteit, wat bijdraagt aan de veelzijdigheid.
Ondanks zijn sterke punten heeft de SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless headset zijn beperkingen. Het heeft moeite met natuurlijke geluidsweergave en presteert slecht in geluidsisolatie, wat van invloed kan zijn op de geschiktheid voor reizen of gebruik in lawaaierige omgevingen. Bovendien kan de nadruk op bas in zijn geluid gebruikers die streven naar een gebalanceerde audiobeleving over verschillende mediatypen mogelijk niet aanspreken. Hoewel het uitblinkt in gaming scenario's met zijn lage latentie en goede microfoonprestaties, is het misschien niet de beste keuze voor muziekliefhebbers die streven naar een hoogwaardige geluidservaring. De HyperX Cloud Alpha Wireless wordt voorgesteld als een alternatief met een betere batterijduur en geluidskwaliteit, gericht op een ander set voorkeuren.
In de categorie gaming headsets valt de SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless op vanwege zijn comfortabele ontwerp, lange batterijduur en sterke gaming prestaties, waardoor het een geschikte keuze is voor gaming liefhebbers. De beperkingen in natuurlijke geluidsweergave en geluidsisolatie, samen met de nadruk op bas in zijn geluidsprofiel, zijn echter aspecten om te overwegen bij het evalueren van de geschiktheid voor individuele voorkeuren en gebruikssituaties. Als je de nadruk legt op uitgebreide gaming sessies en naadloze connectiviteit over meerdere platforms, is de SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless een overtuigende optie, maar als je meer neigt naar een gebalanceerde audiobeleving, is het wellicht verstandig om alternatieven te verkennen.
Voordelen SteelSeries Arctis Nova 7
- Comfortabele pasvorm
- Indrukwekkende batterijduur van meer dan 33 uur
- Goede microfoonprestaties
Nadelen SteelSeries Arctis Nova 7
- Moeite met natuurgetrouwe geluidsweergave
- Slechte geluidsisolatie
- Basnadruk beïnvloedt muziekhelderheid
2. SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
Belangrijke specificaties:
De SteelSeries Arctis 7P+ Wireless headset is een veelzijdige gaming accessoire ontworpen voor PlayStation 5, PlayStation 4, PC, Nintendo Switch, en bepaalde mobiele apparaten. Met een multi-platform USB-C dongle voor draadloos gamen met een lage latentie van 2.4 GHz, een ClearCast bidirectionele ruisonderdrukkende microfoon, en compatibiliteit met de Tempest 3D AudioTech van de PlayStation 5. De headset heeft een ontwerp dat lijkt op de esthetiek van de PS5, met een "ski-bril" stijl hoofdband en goed passende oorkussens, wat zorgt voor comfort en passieve ruisonderdrukking. De 40mm custom neodymium drivers en frequentierespons van 20-20.000 Hz leveren verbluffend detail in next-gen games, waardoor een uitzonderlijke game-ervaring gegarandeerd is.
Volgens Tom's Hardware wordt de Arctis 7P+ geprezen om zijn audioprestaties, met nauwkeurige 3D-audio voor ondersteunde games op de PS5 en een batterijduur van 30 uur. Daarnaast maakt de SteelSeries GG-app aanpassing van de EQ-instellingen en presets mogelijk, wat de game-ervaring verbetert. Toch kan de uitschuifbare microfoon tijdens intense gameplay bewegingsgevoelig zijn, en de USB-C draadloze dongle is iets aan de grote kant. Desalniettemin wordt het beschouwd als een van de best klinkende headsets in zijn prijsklasse, met uitstekende waar voor je geld.
TechRadar benadrukt het strakke ontwerp van de Arctis 7P+ Wireless, de compatibiliteit met verschillende apparaten, en de uitzonderlijke game-ervaringen die het biedt. De verbeterde batterijduur van 30 uur, snelle USB-C opladen, en ondersteuning voor Tempest 3D Audio maken het een zeer aanbevolen keuze voor PS5-gamers. Hoewel de muziekweergave misschien niet kan tippen aan high-end koptelefoons, worden de algehele prestaties en waarde voor je geld zeer geprezen.
De compatibiliteit met meerdere platforms en de aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorganger maken het volgens IGN een opvallende keuze voor PlayStation-gamers. De toevoeging van een USB-C oplaadpoort voor snel opladen, verlengde batterijduur, en fantastische audiokwaliteit verstevigen verder zijn positie als een uitstekende optie voor PS5, PS4, en PC-gaming. Echter, het ontbreken van compatibiliteit met Xbox kan een beperking zijn voor gebruikers met zowel PlayStation als Xbox-consoles.
In vergelijking met zijn tegenhangers valt de SteelSeries Arctis 7P+ Wireless headset op door zijn uitgebreide compatibiliteit, uitzonderlijke 3D-audio-ondersteuning voor PS5, en indrukwekkende batterijduur. Hoewel het misschien niet kan tippen aan high-end koptelefoons wat betreft muziekweergave, maken zijn gaming-gerichte functies en waarde voor je geld het tot een topkeuze voor PlayStation-gamers.
Samenvattend excelleert de SteelSeries Arctis 7P+ Wireless headset in het bieden van een comfortabele, kwalitatief hoogstaande game-ervaring met opmerkelijke audioprestaties en uitgebreide platformcompatibiliteit. De belangrijkste beperkingen zijn mogelijke beweging van de microfoon tijdens het spelen en het ontbreken van Xbox-compatibiliteit. Desondanks blijft het een zeer aanbevolen optie voor PS5- en multi-platform gamingliefhebbers, met aanzienlijke verbeteringen ten opzichte van zijn voorgangers en uitstekende waarde voor zijn prijsklasse.
Voordelen SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
- Veelzijdige compatibiliteit met meerdere platforms, waaronder PS5, PS4, pc, Nintendo Switch en geselecteerde mobiele apparaten
- Uitzonderlijke 3D-audio-ondersteuning voor PS5 en nauwkeurige audioprestaties voor gaming
- Verlengde batterijduur van 30 uur en snelle USB-C opladen
Nadelen SteelSeries Arctis 7P+ Wireless
- Uitschuifbare microfoon kan gevoelig zijn voor beweging tijdens intensief gamen
- Iets te grote USB-C draadloze dongle
- Gebrek aan compatibiliteit met Xbox-consoles
3. Beste Ps5 headset: Sony Playstation Sony Pulse 3D
Belangrijke specificaties:
4. HyperX Cloud Alpha
Belangrijke specificaties:
<p>Geniet van een batterijlevensduur van maar liefst 300 uur en speel meer dan een week zonder dat de batterij leeg raakt. Speel meerdere gamecampagnes af zonder op te laden en geniet van elke minuut in comfort met het zachte HyperX-geheugenschuim en de ademende oorkussens van kunstleer van de Cloud Alpha Wireless. HyperX Dual Chamber Drivers produceren ongelooflijk heldere audio, omdat het dubbele kamersysteem de middentonen en de hoge tonen scheidt van de lage tonen. In combinatie met DTS® Headphone:X®** Spatial Audio, dat nauwkeurige geluidslokalisatie en meeslepend surround-geluid biedt, kunt u ontsnappen naar uw favoriete fantasiewerelden of uw aandacht gericht houden op de concurrentie. Controleer de batterijlevensduur, stel de equalizer af en krijg toegang tot meer aanpassingsopties via de gebruiksvriendelijke HyperX NGENUITY-software.</p>
<strong>Kenmerken:</strong><br />
<ul>
<li>Tot 300 uur batterijduur*.</li>
<li>DTS® Headphone:X®** Ruimtelijke audio.</li>
<li>HyperX dubbele kamer drivers.</li>
<li>HyperX comfort en duurzaamheid.</li>
<li>Geïntegreerde audiobediening.</li>
<li>Afneembare ruisonderdrukkende microfoon met LED-indicator.</li>
<li>Compatibel met NGENUITY-software.</li>
<li>Compatibel met PC.</li>
</ul>
<p>*Getest bij 50% hoofdtelefoonvolume. De levensduur van de batterij varieert afhankelijk van het gebruik.</p>
<p>**Draadloos bereik kan variëren door omgevingsfactoren.</p>
5. Turtle Beach Stealth Pro
Belangrijke specificaties:
Ik ben een gamer en ik wil een draadloze koptelefoon die comfortabel is en perfect werkt op verschillende platforms. De Turtle Beach Stealth Pro is precies wat ik zoek! Met een vernieuwd ontwerp dat eruitziet als normale koptelefoons, een afneembare microfoon en handige bedieningselementen op de rechteroorschelp, is deze koptelefoon ideaal voor lange gamesessies.
Wat ik echt waardeer aan de Turtle Beach Stealth Pro is de uitzonderlijke audiokwaliteit, actieve ruisonderdrukking en de mogelijkheid om naadloos te schakelen tussen verschillende bronnen. De vervangbare batterijen zorgen ervoor dat ik nooit zonder stroom kom te zitten, en de draadloze verbinding is super betrouwbaar. Hoewel de batterijduur iets korter is dan bij sommige concurrenten, compenseert de snelle batterijwissel dit nadeel.
De Turtle Beach Stealth Pro onderscheidt zich van andere gaming headsets door zijn unieke functies, maar heeft ook wat nadelen. Als gamer moet ik rekening houden met de batterijduur en het design, maar de voordelen wegen voor mij zwaarder. Als je op zoek bent naar een draadloze koptelefoon met topgeluid, actieve ruisonderdrukking en naadloze connectiviteit, dan is de Turtle Beach Stealth Pro zeker het overwegen waard!
Voordelen Turtle Beach Stealth Pro
- Uitzonderlijke audiokwaliteit
- Actieve ruisonderdrukking
- Gelijktijdige dual mode draadloos
Nadelen Turtle Beach Stealth Pro
- Kortere batterijduur
- Ontwerp esthetiek kan een goedkopere uitstraling geven
- Klemdruk kan het comfort beïnvloeden
Veelgestelde vragen over PS5-headsets
Hieronder beantwoord ik nog enkele van de meestgestelde vragen over PS5-headsets? Zit jouw vraag er niet tussen? Laat het ons dan weten in het feedbackformulier onderaan de pagina!
Hoe verbind je een PS5-headset met de PlayStation?
Dit hangt af van het model. Heb je er eentje met kabel? Dan plug je deze met 3,5 mm jackplug in op de controller of via usb-a op de console zelf. Verbinden via Bluetooth gaat bij de PS5 niet direct, hiervoor heb je een adapter of dongle nodig die je via een usb-poort op de console verbindt met de PlayStation. Die zorgt dan voor een draadloze connectie met de headset.
Kun je een PS5-headset ook voor de PS4 gebruiken?
Ja, veel PS5-headsets ondersteunen ook PlayStation 4 gebruik, aangezien beide consoles hebben een 3,5 mm-audio-aansluiting en/of een usb-poort voor audio. Echter, sommige specifieke functies die de PS5-headset biedt, zoals 3D-Audio en sommige geluidsinstellingen, zijn alleen beschikbaar op de PS5 en werken niet op de PS4. Bekijk voor aankoop de compatibiliteit van de headset.
Welke extra audiofeatures vind ik op een PlayStation 5?
Sommige games voor de PS5 ondersteunen 3D-audio. Dit zorgt voor een surround soundeffect met als resultaat een meeslepende game-ervaring. Samen met de head-related transfer function (HRTF) die het audiosignaal aanpast op de vorm van het hoofd en de oren van de speler, creëert dit een geluid wat nauwelijks van de echte wereld te onderscheiden is.
Wat is Tempest 3D AudioTech?
Dit is een technologie die is ontworpen door Sony die een meeslepende en nauwkeurige 3D-audio-ervaring biedt. De technologie maakt gebruik van een combinatie van hardware en software om 3D-audio te creëren, wat inhoudt dat geluiden vanuit verschillende richtingen en afstanden worden weergegeven, zodat de gebruiker een realistisch gevoel van ruimtelijkheid krijgt.
De Tempest 3D AudioTech verwerkt geluiden door het HRTF (head-related transfer function) algoritme en geeft ze zo op de juiste manier weer. HRTF houdt rekening met de vorm van het oor, de vorm van het hoofd en de afstand tussen de oren. Het houdt zelfs rekening met de eigenschappen van de kamer waarin de gebruiker zit, zodat het geluid nog realistischer klinkt!
Hoeveel Gigahertz heeft mijn PS5-headset nodig voor een goede Bluetooth verbinding?
Een hogere frequentieband voor Bluetooth biedt enig voordeel bij een PS5-headset, maar het is afhankelijk van de Bluetooth-versie die wordt gebruikt. Voor Bluetooth 4.2 en ouder maakt de PS5-headset gebruik van de 2,4 GHz frequentieband. In dit geval zou een hogere frequentieband geen extra voordeel bieden.
Voor Bluetooth 5.0 en hoger biedt de 5 GHz frequentieband voordelen, zoals hogere gegevensoverdrachtssnelheden, een groter bereik en betere signaalsterkte dan een headset die alleen de 2,4 GHz frequentieband ondersteunt.
Conclusie
Ik hoop dat je zo voldoende informatie hebt waarmee je de PS5-headset vindt die het beste bij je past. Let hierbij nogmaals op of de koptelefoon compatibel is met de PlayStation, of je hem draadloos of bekabeld wilt hebben en, als je voor draadloos gaat, hoe lang de batterij meegaat. Zorg er hoe dan ook voor dat de headset comfortabel genoeg zit.
Voor een goede geluidskwaliteit van de headset moet je op zoek gaan naar de grootte van de drivers, noise cancellation, impedantie, signaal-ruisverhouding, frequentierespons en ruisonderdrukking. Die laatste twee zijn ook van belang voor de microfoon. Kijk dan gelijk even hoe je de microfoon op mute zet en of die verwijderbaar is.
Ik wil je graag bedanken voor het lezen van mijn artikel over PS5-headsets. Heeft dit artikel je geholpen of zit je nog met een vraag? Vul dan het feedbackformulier hieronder in en laat het ons weten!