Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Gamen doe je op de Beste Tv voor PS5

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

10 min leestijd

Het kiezen van de beste tv voor PS5 gaat niet alleen over het formaat of de prijs; het draait om de harmonie tussen resolutie, verversingssnelheid en input lag, essentieel voor een meeslepende game-ervaring. Ik help je door de technische jungle om de perfecte match voor jouw console te vinden!

Wat zijn de beste tv's voor PS5 van 2024?

Dit zijn de top 5 beste tv's voor PS5 op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

 1. Sony Bravia XR-65A80L - 65 inch – Beste tv voor je PS5: voor de ultieme game-ervaring
 2. Samsung TQ55S90C - 55 inch – Beste allrounder voor al je gaming-eisen.
 3. LG B3 OLED – Beste midrange optie voor je PS5
 4. Hisense 58A6K - 58 inch – Beste low-range tv voor PS5
 5. TCL 43P635 (2022) – De goedkoopste tv voor PS5

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

De beste tv's voor PS5, gedetailleerd


#1 Sony Bravia XR-65A80L - 65 inch

Beste tv voor je PS5 van 2024
Schermdiagonaal: 65 inch
Maximale resolutie: Ultra HD/4K
Verversingssnelheid: 100 Hz
HDR: Dolby Vision | HDR10 | HLG
VRR (variable refresh rate): HDMI 2.1 Variable Refresh Rate
HDMI: 4
Besturingssysteem: Google TV
Sony Bravia tv, schuin zij-aanzicht

Wanneer je op zoek bent naar de beste tv of monitor voor jouw PS5, staat de Sony Bravia XR-65A80L met zijn 65 inch scherm aan de top. Ik leg je uit waarom deze tv jouw gaming ervaring naar een ongekend niveau tilt, met specificaties die elke pixel tot leven brengen.

Ongeëvenaarde beeldkwaliteit

De Sony Bravia XR-65A80L maakt gebruik van de geavanceerde OLED-technologie, waardoor je geniet van diepe zwarttinten en een oneindig contrast. Elk beeld is haarscherp met een resolutie van 3840 × 2160 pixels, perfect voor de gedetailleerde werelden van PS5-games.

De XR Cognitive Processor analyseert en optimaliseert elk beeld, waardoor de actie niet alleen vloeiend, maar ook ongelooflijk realistisch overkomt.

Gaming prestaties

Met een input lag van slechts 8,5 ms in de gaming-modus, reageert de Sony Bravia XR-65A80L razendsnel op jouw commando's. Dit is cruciaal voor competitieve gaming, waar elke milliseconde telt. De ondersteuning voor 120 Hz bij 4K-resolutie betekent dat je games vloeiender dan ooit zullen lopen, met ondersteuning voor de snelste framerates die de PS5 te bieden heeft.

Toekomstbestendige technologie

Deze tv is uitgerust met HDMI 2.1-poorten, essentieel voor de nieuwste generatie consoles. Dit betekent niet alleen dat je kunt genieten van 4K-gaming bij 120fps, maar ook van features als Variable Refresh Rate (VRR) en Auto Low Latency Mode (ALLM).

VRR zorgt dat de beeldverversingssnelheid van de tv synchroon loopt met de PS5, wat afscheid neemt van screen tearing en stuttering. ALLM schakelt de tv automatisch naar de laagste vertragingsmodus voor de meest responsieve ervaring. ✨

Geluid dat je omringt

De Acoustic Surface Audio+-technologie van Sony zorgt dat het geluid rechtstreeks uit het scherm komt, waardoor dialogen, soundtracks en game-effecten je van alle kanten omringen. Dit creëert een meeslepende audio-ervaring die perfect aansluit bij de visuele pracht. Een andere optie is een goede Dolby Atmos-soundbar. Wil je je geluid niet delen? Kies dan voor de beste PS5-headset.

Slim en gebruiksvriendelijk

De Sony Bravia XR-65A80L draait op het gebruiksvriendelijke Google TV-platform, waardoor je niet alleen toegang hebt tot al je favoriete streamingdiensten, maar ook eenvoudig games streamt en andere apps gebruikt. De spraakbesturing maakt het navigeren door menu's en het vinden van content bovendien eenvoudiger dan ooit!

Wat vinden wij goed:

 • Helderder dan zo'n beetje alle andere oled-tv's
 • Uitstekende gamingfuncties
 • Vier HDMI 2.1-poorten

Wat vinden wij minder:

 • Geen Dolby Vision-gaming

#2 Samsung TQ55S90C - 55 inch

Beste all-round tv voor je PS5 van 2024
Schermdiagonaal: 55 inch
Maximale resolutie: Ultra HD/4K
Verversingssnelheid: 100 Hz
HDR: HDR10 | HDR10+ | HLG
VRR (Variable Refresh Rate): AMD FreeSync | HDMI 2.1 Variable Refresh Rate
HDMI: 4
Besturingssysteem: Tizen
Samsung tv met roze/rode achtergrond, schuin zij-aanzicht

Ideaal voor al je games

Als je op zoek bent naar een tv die je PS5 gaming ervaring naar een hoger niveau tilt, dan is de Samsung TQ55S90C met zijn 55 inch het antwoord. Ik neem je mee door de specificaties die deze tv onmisbaar maken voor gamers.

Revolutionaire beeldkwaliteit

De Samsung TQ55S90C maakt gebruik van quantum dot-technologie, gecombineerd met een 4K-resolutie (3840 × 2160 pixels). Dit zorgt voor een ongekend breed kleurenspectrum en ongeëvenaarde helderheid. Je games komen tot leven met levendige, nauwkeurige kleuren die de realiteit benaderen. De Quantum Processor 4K optimaliseert elk beeld, zodat je geen detail mist.

Deze tv heeft een input lag van slechts 9,8 ms, waardoor jouw reacties onmiddellijk op het scherm verschijnen. Dit is essentieel voor snelle, competitieve games waar elke fractie van een seconde telt. Met ondersteuning voor een 120Hz-verversingssnelheid bij 4K, biedt de TQ55S90C een vloeiende gameplay zonder haperingen, perfect voor de dynamische werelden van PS5-games.

Gaming features voor de toekomst

Dankzij HDMI-2.1-poorten ben je klaar voor de toekomst. Deze standaard is cruciaal voor het benutten van alle PS5-mogelijkheden, inclusief 4K-gaming bij 120 FPS. Variable refresh rate (VRR) en auto low latency mode (ALLM) zijn ook inbegrepen, waardoor je een soepele en responsieve game-ervaring krijgt, vrij van tearing en stuttering.

Met object tracking sound (OTS) volgt het geluid daarnaast de actie op het scherm, waardoor een meeslepende audio-ervaring ontstaat die je midden in de actie plaatst. Dit zorgt voor een extra dimensie in je gaming ervaring, waarbij elke beweging en elk effect voelbaar is.

Slim en intuïtief

De Samsung TQ55S90C draait op Tizen, Samsungs eigen besturingssysteem dat toegang biedt tot een breed scala aan streamingdiensten en apps. De interface is intuïtief en gebruiksvriendelijk, waardoor je moeiteloos tussen games en je favoriete entertainment kunt schakelen.

Bovendien maakt de ingebouwde spraakbesturing het navigeren door menu's en het zoeken van content eenvoudiger dan ooit.

Wat vinden wij goed:

 • Bijna oneindige contrastverhouding voor perfecte zwarttinten.
 • Uitstekende reflectiebehandeling.
 • Ongelooflijk heldere kleuren.

Wat is er minder aan:

 • Ondersteunt geen DTS-audio

#3 LG B3 OLED

Beste midrange tv voor PS5 van 2024
Schermdiagonaal: 55 inch
Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Verversingssnelheid: 100 Hz
HDR: Dolby Vision | HDR10 | HLG
VRR: Nvidia G-Sync | AMD FreeSync | HDMI 2.1 Variable Refresh Rate
HDMI: 4
Besturingssysteem: WebOS
LG-tv met gele en paarse kleuren, schuin zij-aanzicht

De LG B3 oled-tv is een uitmuntende keuze voor gamers die hun PS5-ervaring naar een hoger niveau willen tillen. Hieronder volgt een uitleg in het Nederlands over waarom deze tv zo geschikt is voor gaming, met een focus op de specificaties en hoe deze bijdragen aan de game-ervaring.

Uitmuntende beeldkwaliteit

De LG B3 maakt gebruik van oled-technologie, wat betekent dat elke pixel individueel kan oplichten of volledig uit kan zijn. Dit resulteert in perfecte zwartwaarden en een ongeëvenaard contrast. De kleuren zijn levendig en realistisch, wat essentieel is voor een meeslepende game-ervaring.

Bovendien biedt de 4K-resolutie (3840 x 2160) scherpe en gedetailleerde beelden, waardoor je elk detail in je games kunt waarderen, van de texturen in de spelomgeving tot de gezichtsuitdrukkingen van personages.

Snelle reactietijd en lage inputlag

Een van de grootste voordelen van oled-schermen is hun snelle reactietijd. Dit betekent dat de actie op het scherm bijna onmiddellijk reageert op jouw commando's, wat cruciaal is voor competitieve of snelle games waar elke milliseconde telt.

Daarnaast heeft de LG B3 een zeer lage inputlag, wat zorgt voor een responsieve game-ervaring. Er is nauwelijks vertraging tussen het indrukken van een knop op je controller en de actie die je ziet op het scherm, wat vooral belangrijk is in genres zoals vechtspellen of shooters.

Gaming-gerichte functies

De ondersteuning voor HDMI 2.1 is een belangrijke functie voor gamers. Het stelt de LG B3 in staat om gebruik te maken van functies, zoals Auto Low Latency Mode (ALLM) en Variable Refresh Rate (VRR).

ALLM activeert automatisch de beste instellingen voor gaming, terwijl VRR de beeldverversingssnelheid aanpast aan de output van de PS5. Dit zorgt voor een soepele en tear-vrije game-ervaring. Daarnaast maakt de 120Hz vernieuwingsfrequentie het mogelijk om games weer te geven tot 120 frames per seconde, wat resulteert in uiterst vloeiende bewegingen en gameplay.

Wat vinden wij goed:

 • Goede geluidskwaliteit voor dagelijks gebruik
 • Gebruiksvriendelijk

Wat is er minder aan:

 • Risico op inbranden

#4 Hisense 58A6K 

Beste low-range tv voor PS5 van 2024
Schermdiagonaal: 58 inch
Maximale resolutie: Ultra HD/4K
Verversingssnelheid: 50 Hz
HDR: HDR10 | HDR10+ | HLG
VRR (Variable Refresh Rate):
HDMI: 4
Besturingssysteem: Vidaa U
 
Als je op zoek bent naar een tv die zowel vriendelijk is voor je portemonnee als perfect voor je PS5, dan is de Hisense 58A6K met zijn 58 inch scherm de tv die je nodig hebt. 
HiSense tv, zij-aanzicht, schuin

Ik leg je uit waarom deze tv uitblinkt in de wereld van gaming, met specificaties die elke gamer zal waarderen.

Uitmuntende beeldkwaliteit

De Hisense 58A6K biedt 4K Ultra HD-resolutie (3840 × 2160 pixels), waardoor je geniet van kristalheldere beelden en een rijke kleurweergave. Dit is essentieel voor het ervaren van de gedetailleerde werelden en snelle actie die PS5-games te bieden hebben.

Lage input lag

Een lage input lag is cruciaal voor gaming, en de Hisense 58A6K stelt niet teleur. Met een input lag die concurrerend is met duurdere modellen, zorgt deze tv dat je acties bijna onmiddellijk op het scherm worden weergegeven.

HDR

De Hisense 58A6K biedt ondersteuning voor HDR-content, maar de piekhelderheid is mogelijk niet hoog genoeg om HDR-beelden echt te laten opvallen, vooral in goed verlichte kamers. Dit kan resulteren in minder indrukwekkende HDR-ervaringen, waarbij de dynamische contrasten en helderheidspieken die HDR zo aantrekkelijk maken, niet volledig worden benut.

Game-modus voor geoptimaliseerde speelervaring

De Hisense 58A6K beschikt over een speciale Game Mode die de instellingen van de tv optimaliseert voor gaming. Dit verlaagt de input lag verder en past de beeldkwaliteit aan om de prestaties te maximaliseren. Je games zullen niet alleen responsiever zijn, maar ook visueel indrukwekkender.

Naast zijn indrukwekkende gaming-capaciteiten, draait de Hisense 58A6K op het VIDAA U-platform. Dit gebruiksvriendelijke smart tv-platform biedt snelle toegang tot populaire streamingdiensten, zoals Netflix, YouTube, en meer, waardoor deze tv een centraal punt wordt voor al je entertainmentbehoeften.

Audiokwaliteit

De ingebouwde luidsprekers van de Hisense 58A6K leveren een basisgeluidservaring die mogelijk niet voldoet voor een meeslepende film- of game-ervaring. Voor een rijker en voller geluid raad ik je aan een soundbar of een homecinema-systeem aan te schaffen.

Wat vinden wij goed:

 • Prijs-kwaliteitsverhouding
 • Game-mode werkt goed
 • Lage input lag

Wat is er minder aan:

 • Geluid is teleurstellend
 • Helderheid niet geweldig bij goed verlichte kamers

#5 TCL 43P635 (2022)

Beste goedkope tv voor PS5 van 2024
Schermdiagonaal: 43 inch
Maximale resolutie stand: Ultra HD/4K
Verversingssnelheid: 50 Hz
HDR: HDR10 | HLG
VRR (Variable Refresh Rate):
HDMI: 2
Besturingssysteem: Google TV
 
Als je op zoek bent naar een betaalbare tv die je niet in de steek laat, dan is de TCL 43P635 uit 2022 je perfecte match. 
TCL-tv met heldere kleuren, zij-aanzicht, schuin

4K HDR voor levendige game-ervaringen

De TCL 43P635 biedt een 4K Ultra HD-resolutie (3840 x 2160 pixels), waardoor je verzekerd bent van scherpe en gedetailleerde beelden.

Gecombineerd met high dynamic range (HDR) ondersteuning, waaronder formats als HDR10 en HLG, worden de kleuren en contrasten in je games levendiger en realistischer. Dit zorgt voor een meeslepende speelervaring, waarbij de visuele pracht van PS5-games volledig tot zijn recht komt.

Auto Game Mode

De TCL 43P635 is uitgerust met een auto game mode, die automatisch de beste instellingen voor gaming activeert wanneer de tv een console detecteert. Dit minimaliseert de input lag aanzienlijk, waardoor je acties sneller op het scherm verschijnen. Voor games waarbij timing en snelle reacties cruciaal zijn, biedt deze functie een aanzienlijk voordeel.

Smart-functionaliteiten voor een geïntegreerde ervaring

Dankzij het geïntegreerde smart platform, Android tv, biedt de TCL 43P635 toegang tot een breed scala aan apps en streamingdiensten. Dit betekent dat je niet alleen kunt genieten van gaming, maar ook van je favoriete films, series en YouTube-video's, allemaal toegankelijk via een gebruiksvriendelijke interface.

Beperkte helderheid

De TCL 43P635 maakt gebruik van een standaard led-paneel, wat betekent dat de piekhelderheid en het contrast mogelijk niet zo indrukwekkend zijn als bij duurdere modellen met bijvoorbeeld qled- of oled-technologie. Dit kan invloed hebben op hoe goed de tv HDR-content kan weergeven, vooral in zeer heldere of donkere scènes.

Net als veel andere budget-tv's met een VA-paneel, kan de TCL 43P635 last hebben van beperkte kijkhoeken. Dit betekent dat de beeldkwaliteit kan verslechteren als je niet recht voor de tv zit, wat een nadeel kan zijn in grotere kamers of tijdens het gamen met meerdere spelers.

Wat vinden wij goed:

 • HDR-beeldkwaliteit
 • Uitstekende prijs

Wat is er minder aan:

 • Beperkte helderheid
 • Beperkte kijkhoek

Spiderman game met ps5-controllers

Veelgestelde vragen over tv's voor PS5

Hier behandel ik alle vragen over tv's voor PS5. Heb je zelf nog vragen over tv's voor PS5? Laat het ons weten in het feedbackformulier onderaan dit artikel!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste tv voor PS5?

Wat de Consumentenbond de beste tv voor PS5 vindt, is nog onbekend. Als daar verandering in komt, dan vind je die informatie hier terug.

Wat is volgens TechRadar de beste tv voor PS5?

De Sony A80L OLED blinkt uit als de beste tv voor PS5, volgens TechRadar. Met zijn ongeëvenaarde zwartwaarden en verbluffende kleurcontrast biedt deze tv een ongekende diepte en realisme in je games. Dankzij de HDMI 2.1-poorten geniet je van vloeiende 4K gameplay bij 120 Hz, terwijl de lage input lag zorgt voor directe respons op elke actie. Dit maakt de A80L OLED de ultieme keuze voor de veeleisende gamer.

Wat zijn de belangrijkste specificaties om te overwegen bij het kiezen van een tv voor PS5?

Bij het kiezen van een tv voor je PS5 zijn er enkele cruciale specificaties waar je op moet letten om de beste game-ervaring te garanderen:

 • Resolutie. 4K (3840 x 2160) biedt een scherp beeld, essentieel voor het benutten van de grafische capaciteiten van de PS5.
 • Verversingssnelheid. Minimaal 120 Hz voor vloeiende bewegingen in snelle games.
 • Input lag. Zo laag mogelijk, idealiter onder de 10 ms, voor snelle reactietijden.
 • HDMI 2.1-poorten. Noodzakelijk voor 4K-gaming bij 120 FPS, evenals ondersteuning voor variabele verversingssnelheid (VRR) en automatische lage latentie modus (ALLM).
 • HDR-ondersteuning. Zoek naar tv's met HDR10 of Dolby Vision voor levendigere kleuren en diepere zwartwaarden.
 • Paneeltype: Oled biedt superieure contrastverhoudingen en zwartniveaus, terwijl qled goede helderheid en kleurvolume biedt.

Deze specificaties samen zorgen voor een meeslepende en responsieve game-ervaring, waardoor je het maximale uit je PS5 haalt. Wil je meer opslagruimte in je PS5, waardoor je games sneller laden? Kies dan voor de beste SSD voor PS5.

Hoe belangrijk is HDMI 2.1-ondersteuning voor het spelen op een PS5?

HDMI 2.1-ondersteuning is cruciaal voor het spelen op een PS5. Deze standaard maakt het mogelijk om games te ervaren in 4K-resolutie bij 120 frames per seconde (FPS), wat zorgt voor een vloeiendere en meer meeslepende gameplay.

Daarnaast ondersteunt HDMI 2.1 functies als variable refresh rate (VRR) en auto low latency mode (ALLM), die de input lag aanzienlijk verminderen en screen tearing voorkomen. Dit betekent dat je ingegeven commando's (een druk op een bepaalde knop, bijvoorbeeld) sneller op het scherm verschijnen, wat vooral bij snelle games een groot voordeel is.

Wat is de ideale verversingssnelheid voor een tv om PS5-games optimaal te ervaren?

De ideale verversingssnelheid voor een tv om PS5-games optimaal te ervaren is 120 Hz. Deze hoge verversingssnelheid maakt het mogelijk om games vloeiend weer te geven, zelfs bij snelle actiescènes, wat zorgt voor een meeslepende spelervaring zonder haperingen of onscherpte.

Met 120 Hz kun je de volledige potentie van de PS5 benutten, inclusief ondersteuning voor games die draaien op 120 frames per seconde. Dit levert niet alleen een visueel soepelere ervaring op, maar verbetert ook de responsiviteit, wat cruciaal is bij competitieve gaming. Kies dus voor een tv met minstens 120 Hz om het meeste uit je PS5 te halen.

Hoe beïnvloedt input lag de gameplay-ervaring op een PS5?

Input lag, of invoervertraging, heeft een directe invloed op de gameplay-ervaring op een PS5:

 • Reactietijd. Hoe lager de input lag, hoe sneller jouw acties op het scherm verschijnen. Dit is essentieel voor snelle en nauwkeurige reacties in games.
 • Competitief gamen. Bij multiplayer games kan een hoge input lag het verschil betekenen tussen winnen en verliezen, omdat elke milliseconde telt.
 • Immersie. Lage input lag zorgt voor een vloeiendere en meer meeslepende spelervaring, zonder frustrerende vertragingen tussen jouw acties en wat er op het scherm gebeurt.
 • Comfort. Langere speelsessies worden comfortabeler met een lage input lag, omdat er minder kans is op desynchronisatie tussen jouw input en de game, wat leidt tot vermoeidheid of zelfs duizeligheid.

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross