Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Duik een Nieuwe Wereld in met de Beste VR-Games

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min leestijd

Ik herinner me nog hoe ik me voelde toen ik voor het eerst de beste VR-game van toentertijd speelde. Opeens omgeven zijn door een totaal andere wereld was een supermeeslepende, nieuwe ervaring – en sindsdien heb ik altijd een VR-bril in huis gehad. "Wat zijn de huidige topgames?", vraag je je af? Lees het hieronder!

Wat zijn de beste VR-games van 2024?

Dit zijn de 5 beste VR-games volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste VR-games van 2024

1. Beste VR-spellen: Unknown Beat Saber

1. Beste VR-spellen: Unknown Beat Saber

Belangrijke specificaties:

Als ik denk aan Beat Saber, denk ik aan een onmisbare VR-game die al sinds de release in 2018 een dominante positie inneemt in het VR gaming landschap, zelfs in 2022. Dan Stapleton van IGN prijst het als een "essentiële VR-game" en het blijft een prominente positie behouden op grote VR-platforms, waaronder Steam, Oculus, HTC Vive, Valve Index, PlayStation VR en Oculus Quest. De blijvende populariteit van de game is te danken aan de regelmatige updates en overvloed aan content, waaronder meerdere officiële soundtracks en DLC-muziekpakketten. Het biedt een fysiek actieve game-ervaring die zowel casual spelers als degenen die een uitdaging zoeken aanspreekt, waardoor het een must-have is voor beide doelgroepen, zoals opgemerkt door UploadVR.

De gameplay van Beat Saber, die wordt omschreven als "opwindend" en vergeleken met de sensatie van "een Jedi op een rave," houdt in dat je met lightsabers gekleurde blokken moet doorsnijden op het ritme van de muziek. Het bevat 360- en 90-graden levels, een level editor voor aangepaste beatmaps en een scoresysteem met klassementen dat een competitieve dimensie toevoegt. Volgens Windows Central combineert de game effectief ritmespelclichés met een fantastische VR-ervaring en biedt het een tastbare en responsieve gameplay.

De communitymodding en ondersteuning van aangepaste tracks voor pc-spelers hebben de positie van Beat Saber in het VR gaming landschap versterkt. Ondanks vooruitgang in VR-ontwerpprincipes blijft Beat Saber goed overeind, met een eenvoudig te begrijpen kernconcept en een hoge vaardigheidsdrempel. De review van UploadVR benadrukt dat de game een "must-have VR-game is voor zowel casual spelers als experts."

In vergelijking met andere VR-games onderscheidt Beat Saber zich door de combinatie van ritmegameplay, fysiek betrokken activiteit en competitieve elementen. Hoewel andere VR-games zoals "Cities: VR," "Hitman 3," "Jurassic World: Aftermath," "Stride," "Thumper" en "Subnautica" diverse ervaringen bieden, ligt het unieke verkoopargument van Beat Saber in zijn vermogen om een intense en fysiek betrokken ervaring te bieden die een breed publiek aanspreekt.

Ondanks de wijdverbreide lof heeft Beat Saber kritiek gekregen voor zijn aanvankelijk beperkte tracks, wat suggereert dat de game baat zou kunnen hebben bij een breder scala aan muziek. Bovendien kunnen sommige spelers, ondanks het relatief eenvoudige kernconcept, de hoge vaardigheidsdrempel als een toegangsbarrière ervaren.

Samenvattend is Beat Saber een opvallende keuze in het VR gaming landschap als een must-have titel, met een unieke mix van ritmische gameplay, fysieke activiteit en competitieve elementen. Zijn blijvende populariteit, regelmatige updates en brede aantrekkingskracht maken het tot een topkeuze voor zowel casual spelers als VR gaming liefhebbers. Ondanks beperkingen op het gebied van trackvariatie en toegankelijkheid voor alle vaardigheidsniveaus, maakt de algehele impact en meeslepende ervaring het tot een topmededinger in de VR gaming ruimte. 🎮

Voordelen Unknown Beat Saber
 • Fysiek actieve game-ervaring, aantrekkelijk voor zowel casual spelers als degenen die een uitdaging zoeken.
 • Regelmatige updates en een overvloed aan inhoud, waaronder meerdere officiële soundtracks en DLC-muziekpakketten.
 • Combineert ritmegame-tropen met een fantastische VR-ervaring, met tastbare en responsieve gameplay.
Nadelen Unknown Beat Saber
 • Aanvankelijk beperkte tracks, zou kunnen profiteren van een breder scala aan muziek.
 • Hoge vaardigheidsdrempel kan een barrière vormen voor sommige spelers.

2. Matrixachtige onderdompeling met op tijd gebaseerde gevechtsmechanica: Superhot VR

2. Matrixachtige onderdompeling met op tijd gebaseerde gevechtsmechanica: Superhot VR

Belangrijke specificaties:

Games Genre: Shooter, Simulatie
Minimumleeftijd rating: 12

"Superhot VR" biedt een verbluffende, Matrix-achtige onderdompeling met zijn unieke op tijd gebaseerde gevechtsmechanica, waardoor het zich onderscheidt als een opvallende titel in het VR-gaminglandschap. Zoals benadrukt in een recensie van UploadVR, wordt het spel geprezen als de beste versie van een klassieker, waarbij de kwaliteit en VR-ervaring worden benadrukt. De innovatieve mechanica en meeslepende gameplay van het spel hebben het een plekje verdiend onder de beste VR-games aller tijden, zoals te zien is in een artikel op dezelfde website.

Het kenmerkende kenmerk van het spel is het op tijd gebaseerde gevecht, waarbij spelers hun bewegingen moeten plannen, aangezien de tijd alleen voortschrijdt wanneer ze bewegen, wat zorgt voor een spannende, actievolle ervaring. Zoals The Verge opmerkt, te midden van een lijst van top VR-games, staat "Superhot VR" op zichzelf met zijn unieke gameplay en valt op tussen de beste games om te spelen op VR-headsets. Dit kenmerk zet het niet alleen af tegen traditionele first-person shooters, maar creëert ook een ongeëvenaard niveau van betrokkenheid en onderdompeling, waardoor het een must-have is voor VR-liefhebbers.

De evolutie van "Superhot VR" voor het Quest-platform, zoals benadrukt in een recensie van UploadVR, heeft het spel verder verbeterd, waarbij spelers de beste versie van de klassieke titel krijgen aangeboden. De Quest-versie biedt een naadloze en meeslepende ervaring, waarbij de mogelijkheden van het platform worden benut om een werkelijk boeiende gameplay-ervaring te bieden. Met zijn verbeterde draagbaarheid en prestaties heeft de Quest-versie de positie van "Superhot VR" als een topklasse VR-game verstevigd.

In vergelijking met andere top VR-games, zoals "Beat Saber," "Half-Life: Alyx," en "Resident Evil 4 VR," onderscheidt "Superhot VR" zich met zijn op tijd gebaseerde gevechtsmechanica, waarbij spelers een unieke en meeslepende ervaring krijgen die hen onderdompelt in een wereld die lijkt op de Matrix. Terwijl "Beat Saber" en "Half-Life: Alyx" uitblinken in ritme-gebaseerde gameplay en meeslepende verhalen, onderscheidt "Superhot VR" zich door zijn innovatieve en opwindende gevechtssysteem.

Ondanks zijn sterke punten, kunnen sommige gebruikers het relatief korte speeltijd en beperkte variëteit aan levels als mogelijke beperkingen ervaren. Echter, zoals opgemerkt in recensies, overtreffen de ongeëvenaarde onderdompeling en unieke gevechtsmechanica van het spel deze kleine nadelen ruimschoots. Voor degenen die een ongeëvenaarde VR-ervaring zoeken met Matrix-achtige onderdompeling en op tijd gebaseerde gevechtsmechanica, is "Superhot VR" een topkeuze, die een spannende en innovatieve gameplay-ervaring biedt.

Samengevat, "Superhot VR" onderscheidt zich als een topklasse VR-game, waarbij spelers een ongeëvenaard niveau van onderdompeling en een uniek gevechtssysteem krijgen aangeboden dat het onderscheidt van zijn tegenhangers. De evolutie naar het Quest-platform heeft zijn prestaties en toegankelijkheid verder verbeterd, waardoor het zijn positie als een must-have titel voor VR-liefhebbers heeft verstevigd. Met zijn innovatieve gameplay en boeiende ervaring blijft "Superhot VR" een opvallende verschijning in het VR-gaminglandschap.

Voordelen Superhot VR
 • Unieke op tijd gebaseerde gevechtsmechanica
Nadelen Superhot VR
 • Relatief korte speeltijd en beperkte niveauvariatie

3. Ideaal voor coöperatief spelen, communicatie en probleemoplossing testen: Keep Talking and Nobody Explodes

3. Ideaal voor coöperatief spelen, communicatie en probleemoplossing testen: Keep Talking and Nobody Explodes

Belangrijke specificaties:

"Keep Talking and Nobody Explodes" voor PSVR is een opvallende verschijning in de wereld van VR-gaming, met uitstekende coöperatieve speel- en communicatietestfuncties. Geprezen om zijn gebruik van de PlayStation VR-headset, biedt het een meeslepende en toegankelijke ervaring voor samen spelen op de bank, waardoor het een ideale keuze is voor wie op zoek is naar boeiende teamwork-uitdagingen. De strakke besturing, plezierige gameplay en hoge herspeelbaarheid versterken verder zijn positie als een overtuigende optie voor coöperatieve game-sessies.

Het unieke concept van het ontmantelen van bommen in het spel verandert VR echt in een luidruchtige lokale multiplayer-ervaring. Zoals Eurogamer opmerkt, voegt het een element van opwinding en teamwork toe dat goed resoneert met de game-community. Dit maakt het een ideale keuze voor wie op zoek is naar een spel dat communicatie en probleemoplossende vaardigheden bevordert in een groepsomgeving.

Een van de belangrijkste krachten van "Keep Talking and Nobody Explodes" ligt in zijn vermogen om een meeslepende en chaotische ervaring te creëren die mensen samenbrengt. Het succes is duidelijk uit het indrukwekkende aantal verkochte exemplaren, een bewijs van de aantrekkingskracht en blijvende kracht van het spel in het VR-gaminglandschap.

In vergelijking met andere VR-games valt "Keep Talking and Nobody Explodes" op door zijn nadruk op coöperatief spel en communicatie. Terwijl andere VR-games zich kunnen richten op individuele ervaringen of competitieve gameplay, schittert deze titel in zijn vermogen om teamwork en gedeelde probleemoplossing te bevorderen, waardoor het een topkeuze is voor wie op zoek is naar een collaboratieve game-ervaring.

Het is echter belangrijk op te merken dat het succes van het spel voornamelijk ligt in zijn vermogen om spelers te betrekken in een coöperatieve setting. Degenen die op zoek zijn naar solo-VR-ervaringen, kunnen andere titels vinden die meer geschikt zijn voor hun voorkeuren.

Tot slot, "Keep Talking and Nobody Explodes" onderscheidt zich als een eersteklas VR-game, uitblinkend in zijn focus op coöperatief spel, communicatie en probleemoplossing. Zijn vermogen om VR om te vormen tot een levendige lokale multiplayer-ervaring onderscheidt het van andere titels op de markt. Hoewel het misschien niet geschikt is voor solo- spelers, ligt zijn kracht in zijn vermogen om mensen samen te brengen, waardoor het de ideale keuze is voor wie op zoek is naar een meeslepende en boeiende coöperatieve VR-game-ervaring.

Voordelen Keep Talking and Nobody Explodes
 • Uitblinkt in samenwerking en communicatietest-functies
 • Biedt een meeslepende en toegankelijke couch co-op ervaring
 • Strakke besturing, plezierige gameplay en hoge herspeelbaarheid
Nadelen Keep Talking and Nobody Explodes
 • Mogelijk niet geschikt voor solo spelers

4. Meeslepende eerste-persoons horrorervaring: Capcom Resident Evil 4 VR

4. Meeslepende eerste-persoons horrorervaring: Capcom Resident Evil 4 VR

Belangrijke specificaties:

Games Genre: Actie, Avontuur, Role Playing Game (RPG), Vecht
Minimumleeftijd rating: 18
Reden leeftijd rating: Angst, Geweld
Online co-op: Nee
4K-gaming ondersteuning: Ja
Ondertitels: Engels, Frans

"Resident Evil 4 VR" is een opvallende aanpassing, die naadloos de klassieke game overzet naar de meeslepende wereld van virtual reality. De verbeterde besturing en verbeterde puzzelinteracties maken het een van de beste versies van Resident Evil 4 tot nu toe, vooral voor eigenaars van de Oculus Quest 2. De verbluffende visuele verbeteringen, dankzij Capcom's RE Engine, en de implementatie van de controllers van PSVR 2, creëren een angstaanjagende en boeiende ervaring. Het gebruik van haptiek en adaptieve triggers voor wapengebruik draagt bij aan de algehele onderdompeling, met speciale lof voor het plezierige VR-gebruik van het gevechtsmes.

Het VR-perspectief voegt een nieuwe laag van onderdompeling toe, waardoor het spel meer claustrofobisch en afhankelijk is van snelle draaiingen om vijanden te spotten. De toevoeging van ruimtelijk geluid verbetert de ervaring en helpt bij het identificeren van de richting van vijanden. Het spel biedt opties voor volledige beweging of comfortmodus voor beweging, met een aanbeveling voor volledige beweging om volledig betrokken te zijn bij de ervaring.

Ondanks de succesvolle overgang naar VR, brengen sommige uitdagingen voort uit de verschuiving van een third-person perspectief naar een first-person VR-ervaring. Dit brengt enkele hindernissen met zich mee in termen van interactie met de virtuele wereld, met problemen zoals het plaatsen van het mes en granaten, evenals het handmatig wegstoppen van wapens. Deze tegenslagen worden echter overschaduwd door het algehele succes van het spel in het behouden van de essentie van het origineel en het leveren van een meeslepende en realistische VR-ervaring.

In vergelijking met andere VR-games springt "Resident Evil 4 VR" eruit vanwege de succesvolle aanpassing van een geliefde klassieker, en biedt het een meer meeslepende en spannende gameplay-ervaring. Hoewel er enkele uitdagingen zijn in de overgang naar VR, onderscheiden de verbeterde besturing, verbeterde puzzelinteracties en verbluffende visuele verbeteringen van het spel het duidelijk. Voor fans van het originele spel die op zoek zijn naar een frisse kijk op de iconische titel, is "Resident Evil 4 VR" een overtuigende keuze.

Tot slot levert "Resident Evil 4 VR" een opmerkelijke aanpassing, waarbij de klassieke game succesvol wordt samengevoegd met de meeslepende wereld van VR. De verbeterde besturing, verbeterde puzzelinteracties, verbluffende visuele verbeteringen en meeslepende gameplay maken het een absolute aanrader voor fans van de serie, ondanks de uitdagingen die gepaard gaan met de overgang naar VR. Als je op zoek bent naar een meeslepende en spannende VR-ervaring die trouw blijft aan de essentie van het originele spel, is "Resident Evil 4 VR" een must-try. 🎮

Voordelen Capcom Resident Evil 4 VR
 • Naadloze overgang naar virtual reality
Nadelen Capcom Resident Evil 4 VR
 • Uitdagingen bij interactie met de virtuele wereld
 • Overgang van third-person naar first-person VR-ervaring

5. Nintendo No Man's Sky

5. Nintendo No Man's Sky

Belangrijke specificaties:

"No Man's Sky" voor VR biedt een meeslepende reis door de ruimte, zij het niet zonder uitdagingen. De game wordt omschreven als overweldigend maar fascinerend, en biedt een adembenemende ervaring van ruimteverkenning in virtual reality. Ondanks zijn complexiteit wordt opgemerkt dat de VR-versie van de game meer is dan de som der delen, en een uniek en uitgebreid avontuur biedt wanneer alles naadloos op elkaar aansluit. Het wordt benadrukt vanwege zijn speciale aantrekkingskracht in VR, ondanks prestatieproblemen en af en toe bugs.

De game, verkrijgbaar op verschillende platforms, heeft positieve recensies ontvangen, met lof van GameSpot en The Guardian. Het belooft een epische reis, de vrijheid om je eigen lot te bepalen, en de mogelijkheid om je reis te delen. De systeemvereisten voor Windows en macOS zijn duidelijk uiteengezet, waardoor het een breed scala aan gebruikers aanspreekt. Met meer dan 50 prijzen en nominaties en voornamelijk positieve recensies, is het duidelijk dat "No Man's Sky" een blijvende indruk heeft achtergelaten op spelers.

"No Man's Sky Beyond," nu in zijn derde jaar, heeft aanzienlijke verbeteringen gezien in bouwen, verhaal en multiplayer functies. De toevoeging van functionele multiplayer en VR-mogelijkheden heeft de algehele ervaring verbeterd, ondanks aanhoudende kernproblemen zoals een meedogenloze grind, eentonigheid en matige gevechten. Het verslavende upgradesysteem en de verkenningselementen blijven spelers boeien, wat de evolutie en toewijding aan het verfijnen van de spelerservaring laat zien.

In vergelijking met andere VR-games valt "No Man's Sky" op door zijn ongeëvenaarde schaal en vrijheid. Hoewel het uitdagingen kan bieden op het gebied van gameplay en prestaties, onderscheidt het zich door zijn vermogen om een uitgebreide, meeslepende ruimteverkenning-ervaring in VR te bieden. Andere VR-games kunnen uitblinken op specifieke gebieden, maar "No Man's Sky" staat stevig overeind met zijn grootsheid en diepgang, en biedt een ervaring die de beperkingen van traditioneel gamen overstijgt.

Samenvattend biedt "No Man's Sky" voor VR een boeiende maar complexe reis door de ruimte, met een werkelijk uniek en uitgebreid avontuur. Zijn meeslepende karakter en ongeëvenaarde schaal onderscheiden het, ondanks af en toe prestatieproblemen en aanhoudende kerngameplay-uitdagingen. Voor degenen die op zoek zijn naar een uitgebreide, meeslepende VR-ervaring, blijft "No Man's Sky" een overtuigende keuze, met de belofte van een ongeëvenaarde reis door het heelal.

Voordelen Nintendo No Man's Sky
 • Immersieve reis door de ruimte in VR, met een adembenemende ervaring van ruimteverkenning.
 • Ongeëvenaarde schaal en vrijheid, biedt een uniek en uitgebreid avontuur.
 • Duidelijke systeemvereisten voor Windows en macOS, gericht op een breed scala aan gebruikers.
Nadelen Nintendo No Man's Sky
 • Af en toe prestatieproblemen en bugs die de gameplay-ervaring beïnvloeden.
 • Aanhoudende kernproblemen zoals een meedogenloze sleur, eentonigheid en teleurstellende gevechten.
 • Uitdagingen op het gebied van gameplay en prestaties, ondanks de meeslepende aard ervan.
VR-bril in iemands hand

Veelgestelde vragen over VR-games

Hier behandel ik alle belangrijke vragen over VR-games. Heb je zelf nog vragen met betrekking tot dit onderwerp? Dat horen we graag in het formulier onderaan de pagina!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste VR-game?

De Consumentenbond heeft nog geen VR-games getest en daar de resultaten van gedeeld. Als daar verandering in komt, dan lees je dat hier!

Wat is volgens Tweakers de beste VR-game?

Wat de Consumentenbond de beste VR-game vindt, is nog onbekend. Komt daar verandering in, dan lees je dat hier.

Wat is volgens CNET de beste VR-game?

Volgens CNET is Half Life: Alyx de beste VR-game op de markt. Deze game, ontwikkeld door Valve, biedt een meeslepende ervaring met een diepgaand verhaal en geavanceerde fysica.

Met een speelduur van ongeveer 15 uur zorgt Alyx voor een ongeëvenaarde interactie binnen de virtuele wereld, gebruikmakend van de Valve Index VR-headset, hoewel het ook compatibel is met andere VR-systemen. Alyx zet een nieuwe standaard voor VR-games door zijn gedetailleerde omgevingen en innovatieve gameplay.      

Welke VR-games bieden de meest realistische ervaring?

Realistische VR-games blinken uit door hun grafische kwaliteit, fysica, en interactie. Grafisch gezien zet Half Life: Alyx de standaard met zijn gedetailleerde omgevingen en texturen die bijna niet van echt te onderscheiden zijn.

Qua fysica biedt Boneworks een ongekend realisme, waar elke beweging en interactie met de omgeving natuurgetrouw aanvoelt. Voor interactie springt VRChat eruit, door de mogelijkheid om met anderen in een virtuele wereld te communiceren en te bewegen alsof je werkelijk samen bent.

Hoe kies ik de beste VR-game voor mijn specifieke VR-headset?

Om de beste VR-game voor jouw specifieke headset te kiezen, start je met het controleren van de compatibiliteit. Elke VR-headset, zoals de Oculus Quest 2, Valve Index of PlayStation VR, heeft een unieke bibliotheek met ondersteunde games. Bekijk de officiële website of de store van jouw headset voor een lijst met compatibele games.

Let vervolgens op de systeemeisen: zorg dat jouw pc of console de aanbevolen specificaties haalt voor een vloeiende ervaring.

Overweeg daarna het genre dat je aanspreekt. Of je nu houdt van avontuur, actie, puzzel, of simulatie, er is altijd een game die bij jouw voorkeur past. Lees tenslotte recensies en bekijk gameplay-beelden om een gevoel te krijgen van de spelervaring.

Wat zijn de systeemeisen voor de top VR-games?

Voor de top VR-games zijn krachtige systeemeisen essentieel om een vloeiende en meeslepende ervaring te garanderen.

Idealiter heb je een pc met minimaal een Intel i5-4590 of AMD Ryzen 5 1500X als processor, gekoppeld aan een NVIDIA GTX 1060 of AMD Radeon RX 480 grafische kaart. Deze specificaties zijn het startpunt; voor de meest geavanceerde games zoals Half Life: Alyx, stijgen de eisen naar een NVIDIA GTX 1070 of beter.

Qua geheugen is 8 GB RAM het minimum, maar 16 GB beveel ik sterk aan voor optimale prestaties. Daarnaast is een usb-3.0-poort en Windows 10 noodzakelijk. Deze configuratie zorgt dat je de meeste VR-games op medium tot hoge instellingen kunt spelen, afhankelijk van de specifieke eisen van elke game.

Jongen met rood haar draagt een witte VR bril

Zijn er VR-games die multiplayer of sociale interacties ondersteunen?

Ja, er zijn diverse VR-games die multiplayer of sociale interacties ondersteunen, waardoor je samen met vrienden of andere spelers van over de hele wereld kunt spelen. Games als VRChat en Rec Room bieden uitgebreide sociale ervaringen, waar je kunt communiceren, samenwerken of zelfs eigen spelomgevingen creëren.

Echo VR is een voorbeeld van een competitieve multiplayer-game die teamwork en strategie benadrukt in een zero-gravity arena. Voor degenen die van coöperatieve actie houden, biedt Arizona Sunshine een meeslepende zombie-survival ervaring die je samen met vrienden kunt doorlopen.

Deze games vereisen een stabiele internetverbinding en ondersteunen verschillende VR-headsets, waardoor ze toegankelijk zijn voor een breed publiek. 💫

Zijn er VR-games beschikbaar voor fitness en beweging?

Ja, er zijn verschillende VR-games ontworpen voor fitness en beweging die je helpen actief te blijven terwijl je plezier hebt, dus zet de beste gamestoel nog even aan de kant. Deze games combineren intensieve work-outs met gamification, waardoor je gemotiveerd blijft om te bewegen. Veel van deze games zijn zowel onder pc-games als de beste PS5-games te vinden.

 1. Beat Saber. Snijd op het ritme van de muziek blokken door met virtuele lichtzwaarden. Dit spel test je reflexen en laat je flink zweten.
 2. BoxVR/FitXR. Een bokstrainingsspel dat je door intense work-outs leidt, ontworpen door fitnessinstructeurs, om calorieën te verbranden.
 3. The Thrill of the Fight. Een realistische bokssimulator die je cardiovasculaire uithoudingsvermogen én dat van je bovenlichaam op de proef stelt.
 4. Supernatural. Biedt dagelijks nieuwe work-outs met een breed scala aan bewegingen, van squats tot lunges, op exotische locaties.
 5. Holofit. Maak cardio interessanter door te roeien, fietsen of rennen in virtuele werelden.

Deze games vereisen ruimte om vrij te bewegen en zijn compatibel met verschillende VR-headsets, zoals Oculus Quest, HTC Vive en PlayStation VR.

En de PS4? Die werkt alleen specifiek met PlayStation VR, dus PS4-games voor VR zijn hier specifiek op afgestemd!

Hoe kan ik de beste VR-games vinden die geen motion sickness veroorzaken?

Om de beste VR-games te vinden die geen motion sickness (wagenziekte) veroorzaken, is het belangrijk te letten op games met comfortabele bewegingsopties en positieve gebruikersrecensies over dit aspect. Zoek naar games die 'teleportatie' als bewegingsmechanisme aanbieden, waarbij je jezelf direct naar verschillende locaties kunt verplaatsen, in plaats van te lopen of vliegen.

Dit vermindert de kans op misselijkheid aanzienlijk. Voorbeelden van zulke games zijn The Elder Scrolls V: Skyrim VR en Moss, die beide bekend staan om hun comfortabele speelervaring. Lees ook forums en recensies op platforms als Steam of Oculus Store, waar spelers vaak delen hoe een game hun fysiek beïnvloedt.

Let op games met aanpasbare instellingen voor beweging en gezichtsveld (FOV), omdat deze aanpassingen kunnen helpen bij het verminderen van motion sickness. Door deze richtlijnen te volgen, kun je een VR-game ervaring vinden die zowel meeslepend als comfortabel is.

Zijn er educatieve of leerzame VR-games die ook als beste beoordeeld worden?

Ja, er zijn diverse educatieve VR-games die hoog beoordeeld worden en zowel leerzaam als vermakelijk zijn. Deze games maken leren interactief en boeiend, waardoor kennis op een unieke manier wordt overgebracht.

 1. The Body VR. Neem een reis door het menselijk lichaam, waar je de complexe structuren van cellen en organen van dichtbij kunt bekijken. Ideaal voor studenten biologie of iedereen geïnteresseerd in de menselijke anatomie.
 2. Universe Sandbox. Verken de ruimte en manipuleer objecten in het universum om de wetten van de natuurkunde te leren. Dit spel is perfect voor liefhebbers van astronomie en natuurkunde.
 3. Google Earth VR. Ontdek de wereld vanuit een nieuw perspectief. Reis naar elke hoek van de planeet, bezoek beroemde monumenten en leer over verschillende culturen en geografie.
 4. Tilt Brush. Breng je creativiteit tot leven in een driedimensionale ruimte. Tilt Brush laat je tekenen en schilderen in VR, ideaal voor kunstenaars of iedereen die zijn creatieve vaardigheden wil ontwikkelen.
 5. Mission:ISS. Ervaar hoe het is om aan boord van het Internationaal Ruimtestation te leven en te werken. Leer over de ruimte, de wetenschap achter de ISS en de basis van astronautentraining.

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross