Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Stralende Energie: Ontdek De Beste Solar Powerbank van 2024!

5 min leestijd

Stel je voor: een wereld waarin je nooit meer zorgen maakt over een lege batterij, waar je ook bent. Met de beste solar powerbanks is dit nu mogelijk! In dit artikel ontdek jij hoe deze innovatieve gadgets jouw dagelijks leven verandert.

Ik bespreek hoe ze werken, waarom ze ideaal zijn voor zowel outdoor avonturiers als stedelijke gebruikers, en hoe ze bijdragen aan een groenere planeet. Laat je verrassen door de kracht van de zon in je handpalm en ontdek hoe solar powerbanks jouw digitale wereld duurzaam kunnen voeden!

Wat zijn de beste solar powerbanks van 2024?

Dit zijn de 5 beste solar powerbanks volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste solar powerbank van 2024

1. Riapow Portable Solar Charger with

1. Riapow Portable Solar Charger with

Belangrijke specificaties:

De Riapow Draagbare Zonnelader met LED Zaklamp is een veelzijdige en betrouwbare zonne-energiebank die een overtuigende optie biedt voor buitenliefhebbers en personen die duurzame oplaadmogelijkheden zoeken. Met een capaciteit van 26800mAh biedt deze powerbank voldoende energieopslag, terwijl zijn zonnelaadvermogen zorgt voor een continue stroomvoorziening op afgelegen locaties. Volgens CNN Underscored zijn de X-Dragon 20W en Goal Zero Nomad 50W topkandidaten in de categorie draagbare zonne-opladers, maar de Riapow powerbank valt op door zijn multifunctionaliteit, inclusief een ingebouwde LED-zaklamp, waardoor het een praktische keuze is voor buitenactiviteiten en noodsituaties.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Riapow Draagbare Zonnelader is zijn robuuste 26800mAh capaciteit, waardoor het meerdere keren opladen voor smartphones, tablets en andere USB-apparaten mogelijk maakt. Zoals opgemerkt door CNN Underscored, biedt de X-Dragon 20W efficiënt opladen en handige afmetingen, maar de hoge capaciteit van de Riapow powerbank onderscheidt hem, waardoor hij geschikt is voor langdurige buitenreizen of als noodstroombron. Bovendien voegt de geïntegreerde LED-zaklamp een extra laag van bruikbaarheid toe, waardoor zijn veelzijdigheid wordt vergroot en het een ideale metgezel is voor kamperen, wandelen of onvoorziene situaties.

Recensenten op Amazon prijzen de Riapow powerbank voor zijn betrouwbare prestaties, waarbij een gebruiker opmerkt: "Deze lader is fantastisch. Hij laadt snel op en houdt de lading lang vast. Het zonnepaneel is een extra bonus voor wanneer ik onderweg ben." Deze opmerking benadrukt de praktische en gemakkelijke bruikbaarheid van het zonne-oplaadvermogen, waardoor gemoedsrust wordt geboden in situaties waar traditionele stroombronnen beperkt zijn.

In vergelijking met andere best beoordeelde draagbare zonneladers, zoals de Goal Zero Nomad 50W, biedt de Riapow powerbank een overtuigende balans tussen capaciteit, zonnelaadefficiëntie en extra functies tegen een concurrerend prijspunt. Terwijl de Goal Zero Nomad 50W uitblinkt in het voeden van grotere apparaten en het handhaven van een stabiele spanning, maakt de combinatie van hoge capaciteit, zonneladen en een geïntegreerde LED-zaklamp van de Riapow Draagbare Zonnelader een opvallende keuze voor gebruikers die een veelzijdige en budgetvriendelijke oplaadoplossing zoeken.

De Riapow Draagbare Zonnelader met LED Zaklamp biedt een overtuigend pakket voor buitenliefhebbers en personen die duurzame oplaadmogelijkheden prioriteren. Zijn hoge capaciteit, zonnelaadvermogen en geïntegreerde LED-zaklamp maken het een praktische en budgetvriendelijke keuze voor verschillende buiten- en noodsituaties. Gebruikers moeten echter opmerken dat hoewel zonneladen een waardevolle functie is, het mogelijk niet alle traditionele oplaadmethoden volledig kan vervangen in alle omstandigheden, vooral bij beperkt zonlicht.

Voordelen Riapow Portable Solar Charger with
 • Robuuste 26800mAh capaciteit voor voldoende energieopslag.
 • Geïntegreerde LED-zaklamp voegt functionaliteit en veelzijdigheid toe voor buitenactiviteiten en noodsituaties.
 • Zonne-oplaadmogelijkheid zorgt voor een continue stroomvoorziening op afgelegen locaties.
Nadelen Riapow Portable Solar Charger with
 • Zonne-opladen kan traditionele oplaadmethoden mogelijk niet volledig vervangen bij beperkte zonlichtomstandigheden.

2. Baseus Magnetic Foldable Power Bank

De Baseus Magnetic Foldable Power Bank 20W 10000mAh biedt een indrukwekkende mix van functies, waardoor het ideaal is voor MagSafe en draadloos opladen. Met een prijs van €47,99 springt deze powerbank eruit vanwege zijn capaciteit van 10000mAh, MagSafe-compatibel draadloos opladen en snelle bedrade oplaadmogelijkheid. De ingebouwde USB-C-kabel zorgt voor 7,5W draadloos of 30W bedraad opladen, waarmee het vergelijkbare apparaten overtreft in batterijtests door tot wel 187% opladen te bieden in een enkele test. De draagbaarheid en pocket-vriendelijk ontwerp maken het een opvallende optie voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en efficiënte oplaadoplossing. Zoals benadrukt door Macworld, is het ontworpen voor de iPhone 15, maar is het ook compatibel met andere MagSafe iPhones, waardoor het een veelzijdige keuze is. "De Baseus Magnetic Power Bank wordt zeer geprezen vanwege zijn grote batterijcapaciteit, MagSafe-compatibel draadloos opladen en snelle bedrade oplaadmogelijkheid," benadrukkend zijn opvallende kenmerken.

Een van de belangrijkste verkooppunten van de Baseus Magnetic Foldable Power Bank is zijn 20W PD-uitvoer, waardoor het een solide keuze is voor degenen die behoefte hebben aan een betrouwbare en krachtige draagbare oplader. De 20.000mAh batterijcapaciteit en moeiteloos draadloos opladen met een sterke magnetische bevestiging maken het een overtuigende optie. Deze powerbank is op maat gemaakt voor iPhone en biedt 10 veiligheidsbeschermingsontwerpen om risico's te voorkomen, waardoor een veilige oplaadervaring wordt gegarandeerd. Ondanks zijn omvang, zoals opgemerkt in een recensie van PickPowerBank, is deze powerbank een solide keuze voor iPhone en AirPods-gebruikers die op zoek zijn naar een draadloze draagbare oplader. "De Baseus 20000mAh 20W Magnetic Battery Pack wordt sterk aanbevolen voor iedereen die behoefte heeft aan een betrouwbare en krachtige draagbare oplader," echoot zijn robuuste functies en op maat gemaakte compatibiliteit.

In vergelijking met zijn tegenhangers, springt de Baseus Magnetic Foldable Power Bank 20W 10000mAh eruit vanwege zijn MagSafe-compatibiliteit en efficiënte oplaadmogelijkheden, waardoor het een optimale keuze is voor iPhone-gebruikers en anderen die op zoek zijn naar een betrouwbare draagbare oplader met draadloze en snellaadfuncties. Echter, de beperkte compatibiliteit en omvang worden genoemd als mogelijke beperkingen. Bij het overwegen van zijn evolutie van eerdere modellen, vertoont deze powerbank verbeterde oplaadsnelheden en compatibiliteit, waardoor het zich onderscheidt van zijn voorgangers. De sterke punten van de Baseus Magnetic Foldable Power Bank liggen in zijn MagSafe-compatibiliteit, draadloos opladen efficiëntie en robuuste batterijcapaciteit, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een veelzijdige en krachtige draagbare oplader.

Voordelen Baseus Magnetic Foldable Power Bank
 • MagSafe en draadloze oplaadmogelijkheid
 • Capaciteit van 10000mAh
 • Snelle bedrade oplaadmogelijkheid
Nadelen Baseus Magnetic Foldable Power Bank
 • Beperkte compatibiliteit met niet-MagSafe apparaten
 • Omvangrijk formaat

3. Blavor Solar Charger Power Bank

3. Blavor Solar Charger Power Bank

Belangrijke specificaties:

De Blavor Solar Charger Power Bank 18W is een veelzijdige en betrouwbare zonne-energie powerbank die uitblinkt in efficiënt opladen en een robuuste bouw. Het is een uitstekende keuze voor buitenliefhebbers en mensen die onderweg een betrouwbare stroombron zoeken. Met zijn opvouwbare zonnepanelen en draadloze oplaadmogelijkheid biedt het een hoog niveau van gemak en flexibiliteit.

Een gebruiker op Amazon prees de powerbank en zei: "Deze zonne-energie powerbank is een redder in nood! Het is perfect voor kamperen en wandelen. Het draadloos opladen is zo'n handige functie, en het zonne-energie opladen werkt geweldig." Dit benadrukt de geschiktheid voor buitenactiviteiten en de effectiviteit van de zonne-energie oplaadmogelijkheid.

De evolutie van deze powerbank toont een aanzienlijke verbetering in zonne-energie oplaadefficiëntie, met het 18W zonnepaneel dat een snellere en betrouwbaardere oplaadervaring biedt in vergelijking met eerdere modellen. De integratie van draadloos opladen onderscheidt het van concurrenten en biedt extra gemak en veelzijdigheid. Het waterbestendige en duurzame ontwerp maakt het geschikt voor ruig buitengebruik, waardoor het aantrekkelijk is voor avontuurliefhebbers.

In vergelijking met andere zonne-energie powerbanks op de markt, blinkt de Blavor Solar Charger Power Bank 18W uit in snelle zonne-energie oplaad- en draadloze oplaadmogelijkheden. Het opvouwbare ontwerp en de draagbaarheid maken het een geweldige keuze voor kamperen, wandelen en andere buitenactiviteiten. Het is echter misschien niet de meest compacte optie voor dagelijks stadsgebruik, en sommige gebruikers vinden de prijs iets hoger in vergelijking met basis powerbanks.

Als het wordt vergeleken met andere modellen, komt de Blavor Solar Charger Power Bank 18W naar voren als een topper op het gebied van oplaadsnelheid en veelzijdigheid. De draadloze oplaadmogelijkheid en duurzame bouw geven het een voorsprong in situaties waar gemak en betrouwbaarheid van groot belang zijn. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, rechtvaardigen de robuuste functies en efficiënte prestaties de investering voor mensen die betrouwbare stroombronnen nodig hebben tijdens buitenavonturen.

Tot slot is de Blavor Solar Charger Power Bank 18W een opvallende optie voor mensen die een hoogwaardige zonne-energie powerbank zoeken met snelle oplaadmogelijkheden en handige functies. De geschiktheid voor buitengebruik, robuuste bouw en efficiënt opladen maken het een uitstekende keuze voor avonturiers en mensen die onderweg zijn. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, rechtvaardigen betrouwbaarheid en veelzijdigheid de investering voor mensen die een betrouwbare stroombron nodig hebben in buitenomgevingen.

Voordelen Blavor Solar Charger Power Bank
 • Efficiënte oplaadmogelijkheden
 • Robuuste constructie
 • Opvouwbare zonnepanelen en draadloze oplaadfunctie
Nadelen Blavor Solar Charger Power Bank
 • Niet de meest compacte optie voor dagelijks stadsgebruik
 • Iets hogere prijs in vergelijking met basis powerbanks

4. Goal Zero Venture 35 Solar

4. Goal Zero Venture 35 Solar

Belangrijke specificaties:

5. Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

5. Ryno Tuff 21W Lightweight Portable

Belangrijke specificaties:

Roze powerbank laadt een iPhone op

Hoe kies je een goede solar powerbank?

Ben je op zoek naar een duurzame manier om je apparaten onderweg op te laden? Solar powerbanks zijn de perfecte oplossing voor iedereen die graag verbonden blijft, maar ook milieubewust wil zijn.

In deze koopgids help ik je om de beste solar powerbank voor jouw behoeften te vinden. We kijken naar belangrijke kenmerken zoals batterijcapaciteit, duurzaamheid, en meer.

De batterijcapaciteit (mAh) van solar powerbanks

De batterijcapaciteit, gemeten in milliampère-uur (mAh), is cruciaal voor jouw solar powerbank. Een hogere mAh-waarde betekent dat de powerbank meer energie kan opslaan, waardoor je jouw apparaten meerdere keren kunt opladen.1Externebatterij.nl (2024.).'Wat is de betekenis van mAh (Milliampère-uur)'?

Overweeg een capaciteit van minstens 10.000 mAh voor regelmatig gebruik. High-end modellen bieden zelfs tot 25.000 mAh of meer, ideaal voor langere reizen. Onthoud: hoe hoger de capaciteit, hoe zwaarder en groter de powerbank meestal is.

Aantal zonnepanelen in solar powerbanks

Het aantal zonnepanelen op je powerbank beïnvloedt direct de snelheid waarmee het apparaat zonne-energie kan omzetten in bruikbare elektriciteit. Meer panelen betekenen meestal een snellere oplaadtijd in de zon, maar ook een groter en mogelijk zwaarder apparaat. Kijk naar modellen met minstens twee panelen voor een efficiënte oplaadtijd.

Oplaadsnelheid

De oplaadsnelheid is een belangrijk aspect. Dit omvat niet alleen hoe snel de powerbank zelf oplaadt via zonne-energie of USB, maar ook hoe snel hij jouw apparaten kan opladen.

Oplaadtijd via zonne-energie

De oplaadtijd via zonne-energie varieert sterk per powerbank. Modellen met efficiënte zonnepanelen kunnen binnen 25 tot 30 uur volledig opladen in direct zonlicht. Maar let op: dit is afhankelijk van de zonnestraling en het aantal en de kwaliteit van de zonnepanelen.

Kleinere powerbanks met minder panelen kunnen er aanzienlijk langer over doen. Het is cruciaal om realistische verwachtingen te hebben van de oplaadsnelheid via zonne-energie en deze voornamelijk als een noodoptie te beschouwen.

Oplaadtijd via USB

De oplaadtijd via USB is meestal veel sneller dan via zonne-energie. Een gemiddelde solar powerbank kan binnen 6 tot 8 uur volledig opladen via een USB-aansluiting, afhankelijk van de capaciteit en de gebruikte oplaadtechnologie.

Sommige geavanceerde modellen ondersteunen snelladen, wat de oplaadtijd aanzienlijk kan verkorten. Het is belangrijk om te controleren of jouw powerbank compatibel is met snellaadtechnologieën zoals USB-C of Quick Charge, om het maximale voordeel te halen uit efficiënt opladen.


Je hebt 2 aparte items nodig, maar je kunt gemakkelijk onder de $100 blijven en een systeem bouwen dat een telefoon in principe eeuwig meegaat. Een USB powerbank van 10.000 mAh of meer. Een draagbaar opvouwbaar zonnepaneel van minstens 20 watt met USB-uitgang.

cosmicosmo4, Redditgebruiker

Aantal USB-poorten in solar powerbanks

Een groter aantal USB-poorten op je solar powerbank betekent dat je meerdere apparaten tegelijkertijd kunt opladen. Denk aan meerdere smartphones, zoals een midrange-smartphone of een camera-smartphone.

Dit is handig als je op reis bent met meerdere apparaten of als je met anderen reist. Standaardmodellen hebben vaak twee poorten, terwijl geavanceerdere modellen er drie of meer kunnen hebben.

Waterbestendigheid/IP-classificatie

De IP-classificatie (Ingress Protection) geeft aan in hoeverre de powerbank bestand is tegen water en stof. Een hogere IP-waarde betekent betere bescherming.

Bijvoorbeeld, een IP67-classificatie betekent dat het apparaat volledig stofdicht is en tot 30 minuten ondergedompeld kan worden in water tot een diepte van 1 meter. Dit is vooral belangrijk als je van plan bent de powerbank te gebruiken in outdoor-omstandigheden.

Stofbestendigheid

Net als bij waterbestendigheid, geeft de IP-classificatie ook de mate van stofbestendigheid aan. Een stofbestendige solar powerbank is essentieel als je hem gebruikt in omgevingen met veel zand of stof, zoals op het strand of tijdens het wandelen in droge gebieden. Dit helpt om de levensduur van de powerbank te verlengen en zorgt voor betrouwbaarder gebruik.

Duurzaamheid: schokbestendigheid van solar powerbanks

Schokbestendigheid is een belangrijke factor voor solar powerbanks, vooral voor avonturiers en outdoor liefhebbers.

Een schokbestendige powerbank kan beter tegen vallen en stoten, wat vaak voorkomt tijdens het reizen of kamperen. Materialen zoals rubberen hoeken of een robuuste behuizing helpen om de interne componenten te beschermen tegen schade.

Gewicht en afmetingen

Als je een zonne-energiebank kiest, is het belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de afmetingen. Een lichtgewicht en compact model (net als een kleine smartphone), bijvoorbeeld rond 500 gram en klein genoeg om in je tas of zelfs je zak te passen, biedt gemak zonder in te boeten aan capaciteit.

Denk aan afmetingen zoals 15 x 7.5 x 2.5 cm, ideaal voor dagelijks gebruik. Echter, voor meer capaciteit kan het gewicht oplopen tot 1 kg, met grotere afmetingen. Kies voor een balans die past bij jouw draagbaarheidseisen en energiebehoeften.

Materiaal en duurzaamheid van solar powerbanks'

De duurzaamheid van een solar powerbank hangt af van de gebruikte materialen. Robuuste materialen zoals ABS-plastic of metaal verhogen de levensduur. Een duurzame powerbank is vaak iets duurder, maar is een betere investering op de lange termijn.

Ingebouwde functies

Sommige solar powerbanks bieden extra functies zoals een ingebouwde zaklamp of kompas. Deze zijn handig voor outdoor avonturen of noodsituaties. Overweeg deze extra's als je van plan bent de powerbank te gebruiken tijdens kamperen of trektochten.

Smartphone die aan het opladen is, onder computerscherm

Wat is volgens Tweakers de beste solar powerbank?

Op dit moment is nog niet bekend wat de beste solar powerbank is volgens de Tweakers. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Veelgestelde vragen over solar powerbanks van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross