Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Een Philips Hue-Lamp Resetten Doe je Zo!

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min leestijd

Al sinds het begin ben ik een groot fan van Philips Hue. De lamp brengt kleur in mijn huis en zelfs stembediening is mogelijk. Laatst had ik een probleem met die stembediening... De Hue-lamp resetten bleek gelukkig de oplossing! 💡

Een Philips Hue-lamp resetten verhelpt de meeste problemen. De lamp reageert bijvoorbeeld slecht – of helemaal niet. Ook als je de lamp aan een nieuwe Hue-bridge koppelt of verkoopt, dan is een reset vereist.

Heb je een Philips Hue-lamp, en zoek je een snelle manier om deze te resetten? Ik help je met de drie makkelijkste manieren om dit te doen.

Na de reset van een Hue-lamp werkt alles weer vlekkeloos, en geniet je van de beste slimme verlichting!

Dit heb je nodig

Er zijn drie manieren om een Hue-lamp te resetten. Dit is wat je nodig hebt:

Wat is een Hue-bridge?

Een Philips Hue-bridge is een platform waardoor alle lampen met elkaar in connectie staan. Je stelt tot maar liefst 50 verschillende lampen en accessoires (zoals een bewegingssensor) in. Vervolgens is het mogelijk om timers in te stellen, kleuren aan te passen of verlichting te synchroniseren met de tv.

Nieuwe Hue-lampen hebben geen Hue-bridge nodig. Deze zijn voorzien van Bluetooth. Daarmee is het mogelijk om maximaal 10 lampen met elkaar te verbinden.

een hue-bridge tegen een witte achtergrond

Wat is een Hue-dimmerswitch?

De Hue-dimmerswitch van Philips is een minimalistisch ontworpen afstandsbediening. Je hoeft de Hue-lamp hiervoor niet op een Hue-bridge aan te sluiten. De afstandsbediening is handig als de app onbereikbaar is, bijvoorbeeld door een lege telefoonbatterij. Schakel de lamp aan- en uit of dim het licht met behulp van vier knoppen.

Philips Hue-lamp handmatig resetten via de Hue-app

Een enkele Hue-lamp reset je het gemakkelijkst handmatig via de Hue-app. De stappen staan hieronder in detail uitgelegd 👇

Stap 1: Open de Hue-app

Open de Hue-app op je telefoon en ga naar de instellingen. Dit is onder in de hoek aan de rechterkant te vinden.

Stap 2: Ga naar lampconfiguratie

De lamp configuratie is de derde optie onder het kopje 'Je woning'.

Stap 3: Reset de juiste Hue-lamp

Klik vervolgens op de lamp die je wilt resetten. De aangeklikte lamp begint te knipperen. Is het de juiste? Klik dan op 'verwijderen'.

Stap 4: Lamp opnieuw toevoegen

Als de lamp succesvol is gereset, dan knippert hij nog een keer. Vervolgens voeg je de Hue-lamp opnieuw toe. Dit doe je door weer naar de lampconfiguratie te gaan in de Hue-app. Klik op het blauwe plussymbool. Klik daarna op zoeken.

Een serienummer invoeren werkt ook. Dat is handig als de Hue-lamp verbonden is met een Hue-bridge waar je geen toegang toe hebt of als de lamp niet vindbaar is via de app. Dit unieke zescijferige nummer is te vinden op de hals van de lamp. Schrijf dit serienummer op, pak de app erbij en voer het in.

Is de lamp toegevoegd? Heb dan even geduld tot de app verbinding maakt met de lamp.

Philips Hue-lamp resetten via de Hue-dimmerswitch

Heb je een Hue-dimmerswitch in huis? Een Philips Hue-lamp resetten is dan appeltje-eitje. Dit is wat je moet doen. ⤵️

Stap 1: Zet de Hue-lamp aan

Resetten werkt alleen als de lamp aan staat.

twee hue-dimmers naast elkaar

Stap 2: Houd de Hue-dimmerswitch in de buurt van de Hue-lamp

Resetten werkt het beste als de Hue-dimmerswitch dichtbij de Hue-lamp is.

Stap 3: Klik op de aan- en uitknop

Houd de aan- en uitknop 10 seconden ingedrukt. Laat dan los. Knippert de lamp drie keer? Dat betekent dat de reset is geslaagd! Voeg de lamp vervolgens opnieuw toe. Ga naar stap 4 onder 'Philips Hue-lamp handmatig resetten via de Hue-app' en lees daar hoe je een lamp opnieuw toevoegt.

Een Philips Hue-bridge resetten

Wil je meerdere Hue-lampen resetten? Voer dan een reset uit op de Hue-bridge. Dit brengt het apparaat terug naar fabrieksinstellingen, waardoor alle verbonden lampen worden gereset.

Laatste redmiddel – Alle instellingen worden verwijderd tijdens het resetten van de Hue-bridge. Doe dit daarom alleen als laatste redmiddel – of als je bewust alle lampen wilt resetten!

Stap 1: Pak de achterkant van de Hue-bridge erbij

Hier vind je de knop 'restore to factory settings'.

Stap 2: Druk op de resetknop met een paperclip

Deze knop indrukken met je vingers lukt niet. Pak daarom een paperclip (of iets soortgelijks). Met het uiteinde van de paperclip druk je de reset-knop in.

Stap 3: Wachten en Hue-app openen

Wacht ongeveer een minuut. Gedurende deze minuut blijft het lampje knipperen. Na een minuut stopt het knipperen, en is de reset gelukt. Open de Hue-app en stel de lampen opnieuw in! Stap 4 onder 'Philips Hue-lamp handmatig resetten via de Hue-app' legt uit hoe je een lamp opnieuw instelt.

Conclusie

Philips Hue-verlichting is razend populair – en dat is logisch, want slimme verlichting biedt een hoop mogelijkheden. Je houdt inbrekers op afstand met de timerfunctie, brengt sfeer in de woonkamer en schakelt het licht op afstand aan- of uit.

Ik hoop dat je nu weet hoe een Hue-lamp resetten in zijn werk gaat. Technische problemen los je snel op via een van de bovenstaande methodes. Bedankt voor het lezen! Is het resetten gelukt? Laat dan hieronder een reactie achter!

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Rowena is 30 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie, webdesign en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van haar hond en gamet ze graag op haar Xbox.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross