Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Kan Apple TV via Chromecast: een Gids voor het Combineren van Beide Platformen

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min leestijd

Je bent niet de enige met de vraag: "Kan Apple TV via Chromecast?" Het goede nieuws is dat er inderdaad manieren zijn om je Apple TV-content via een Chromecast-apparaat te streamen, en het is makkelijker dan je misschien denkt!

In dit artikel bespreken we de compatibiliteit tussen deze twee platformen, de stappen om ze samen te laten werken, en nog veel meer. Blijf lezen, want dit artikel is de ultieme gids die je nodig hebt!

Belangrijkste punten samengevat:

  • Apple TV en Chromecast werken samen, ondanks het gebruik van verschillende technologieën.
  • Casten van Apple TV content naar Chromecast biedt meer flexibiliteit en extra functionaliteit.
  • Gebruik apps om Apple TV content via Chromecast te streamen.

De compatibiliteit tussen Apple TV en Chromecast onderzocht

Laten we eerst eens kijken naar de compatibiliteit van Apple TV en Chromecast. Apple TV is een streamingdienst van Apple, terwijl Chromecast een apparaat is van Google. Hoewel ze van verschillende bedrijven zijn, betekent dit niet dat ze niet samen kunnen werken.

In feite ondersteunt Apple TV verschillende formaten en technologieën, waaronder AirPlay. Chromecast maakt daarentegen gebruik van Google Cast-technologie. Hoewel ze verschillende technologieën gebruiken, zijn er manieren om ze te laten samenwerken.

Waarom zou je Apple TV willen casten naar Chromecast?

Waarom zou je überhaupt Apple TV willen casten naar Chromecast? Nou, er zijn een paar voordelen aan het combineren van beide platformen.

Ten eerste krijg je meer flexibiliteit en extra functionaliteit, waardoor je je favoriete Apple TV-shows en films naar een tv kunt casten die geen ingebouwde Apple TV-ondersteuning heeft. Het bespaart je ook de aanschaf van een aparte Apple TV 4K – en die is echt aanzienlijk duurder dan een Chromecast.

Stap voor stap: hoe Apple TV via Chromecast te streamen

Nu je weet waarom je Apple TV-content zou willen casten naar Chromecast, laten we eens kijken hoe je dit doet.

Het proces is vrij eenvoudig en bestaat uit een paar stappen. Let op: deze methode werkt alleen als je Apple TV+-abonnee bent en toegang hebt tot de content op de Apple TV-app.

1. Zorg voor de benodigde apparatuur en installeer de juiste apps

Om Apple TV-content via Chromecast te streamen, heb je het volgende nodig:

  • Een Apple-apparaat (iPhone, iPad of Mac)
  • Een Chromecast-apparaat
  • Een tv met een HDMI-poort
  • Een Apple TV+-abonnement
  • De Apple TV-app geïnstalleerd op je Apple-apparaat
  • Een app die AirPlay naar Chromecast kan casten, zoals AirDroid Cast (Android; iOS) of een vergelijkbare app

Zorg dat je de Apple TV-app en de AirPlay-naar-Chromecast-app op je Apple-apparaat hebt geïnstalleerd. Volg de installatiegidsen van de apps om ze goed te installeren en klaar te maken voor gebruik.

Als je eenmaal alles hebt geïnstalleerd en ingesteld, ben je klaar om je favoriete Apple TV-content naar je Chromecast-apparaat te casten en te genieten van het beste van beide werelden. Met de juiste set-up kun je ook 'traditionele' televisie streamen naar je Chromecast!

2. Gebruik apps om je Apple-apparaat te verbinden met Chromecast

Om je Apple-apparaat met Chromecast te verbinden, kun je AirDroid Cast of soortgelijke apps gebruiken. AirDroid Cast maakt het mogelijk om je iPhone- of iPad-scherm te spiegelen naar je tv of laptop met behulp van Chromecast.

Download en installeer om te beginnen de AirDroid Cast-app op je Apple-apparaat. Open vervolgens de app en selecteer je Chromecast in de lijst met beschikbare apparaten.

Geen wifi aanwezig? Voor meer informatie over het gebruik van Chromecast zonder wifi, hebben we een artikel over chromecast zonder wifi. Handig voor de televisie op de camping!

3. Selecteer je gewenste Apple TV-content en begin met streamen

Nu je Apple-apparaat met Chromecast is verbonden, is het tijd om je favoriete Apple TV-content te selecteren en te streamen. Open de Apple TV-app op je iPhone of iPad en kies de film, serie of documentaire die je wilt bekijken. Zodra je op de afspeelknop drukt, wordt de content naar je tv gestreamd via Chromecast. 🍿

Voor een soepele ervaring is het belangrijk om te zorgen dat je internetverbinding stabiel en snel is. Je kunt ook de videokwaliteit aanpassen als je merkt dat de stream hapert.

persoon kijkt naar tv

Alternatieve oplossingen voor het casten van Apple TV naar andere apparaten

Hoewel het casten van Apple TV via Chromecast mogelijk is, zijn er nog andere opties om Apple TV-content te streamen naar je televisie.

AirPlay-ondersteuning op smart-tv's en Android TV

Een andere manier om Apple TV-content te streamen is via AirPlay-ondersteuning op smart-tv's en Android TV. Sommige smart-tv's hebben ingebouwde AirPlay-ondersteuning, waardoor je eenvoudig je Apple-apparaat verbindt met je tv. Ik kan niet meer zonder tv met AirPlay-ondersteuning, gezien de hoeveelheid Apple-apparatuur die ik zelf in huis heb liggen.

Om dit te doen, open je de Apple TV-app op je iPhone of iPad en selecteer je het AirPlay-icoon. Kies vervolgens je smart-tv uit de lijst met beschikbare apparaten en begin met streamen. Zelf maak ik dagelijks gebruik van de AirPlay-functie.

Android TV-gebruikers profiteren ook van AirPlay-ondersteuning met behulp van apps als AirScreen. Deze apps stellen je in staat om je Apple-apparaat te verbinden met je Android TV en Apple TV-content te streamen.

Voor meer informatie over de beste oled-tv met AirPlay-ondersteuning, bekijk je ons artikel over de beste oled-tv.

De webversie van Apple TV+ gebruiken op een computer of laptop

Wist je dat je de webversie van Apple TV+ kunt gebruiken op je computer of laptop? Het is een uitstekend alternatief voor het casten van Apple TV naar je Chromecast. Om de webversie te gebruiken, ga je naar tv.apple.com in een ondersteunde webbrowser, zoals Google Chrome, Safari of Firefox.

Zorg daarbij dat je een goede internetverbinding hebt en log in met je Apple ID. Je geniet nu van al je favoriete Apple TV+-content op je computer of laptop.

Als je de ultieme kijkervaring wilt, sluit je pc of laptop dan aan op bijvoorbeeld de beste gaming-tv met een HDMI-kabel. Zo krijg je Apple TV+ op het grote scherm, zonder gedoe met Chromecast!

Veelgestelde vragen over het streamen van Apple TV via Chromecast

In dit gedeelte beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over het streamen van Apple TV via Chromecast. Lees verder om je kennis te vergroten en een expert te worden op dit gebied!

Werkt Apple TV+ op Google-apparaten?

Jazeker! Apple TV+ werkt op Google-apparaten. Je vindt de Apple TV Plus-app in de Google Play Store op je Google TV-apparaat. Download en installeer de app, log in met je Apple-ID en je bent klaar om te genieten van je favoriete Apple TV+-shows en -films op bijvoorbeeld een 49 inch tv. Zo simpel is het!

Na uitgebreid onderzoek kwam ik erachter dat het sinds 2022 echter niet meer mogelijk om Apple TV aankopen te doen op je Google-apparaat.1Yannick Spinner, Tweakers (2022). 'Apple blokkeert aankopen via Apple TV-app op Android TV en Google TV'

Kan ik mijn iPhone of iPad gebruiken als afstandsbediening voor Chromecast?

Ja, dat kan! Je gebruikt je iPhone of iPad als afstandsbediening voor Chromecast met behulp van de Google Home-app. Download en installeer de app op je iOS-apparaat, zorg dat je Chromecast en iOS-apparaat met hetzelfde wifi-netwerk zijn verbonden en volg de instructies in de app.

Eenmaal verbonden, gebruik je je iPhone of iPad om content naar je Chromecast te sturen en het afspelen te bedienen.

Zijn er beperkingen bij het gebruik van Chromecast met Apple TV?

Door apps van derden gebruiken, om je Apple-apparaat te verbinden met Chromecast, leidt soms tot lagere beeldkwaliteit of vertragingen bij het streamen.

Daarnaast kan het gebruik van apps van derden soms ingewikkeld zijn, vooral voor beginners. Maar maak je geen zorgen, met een beetje oefening en geduld lukt het je om te genieten van je favoriete Apple TV-content via Chromecast!

Conclusie

Hoewel Apple TV en Chromecast van verschillende bedrijven zijn en verschillende technologieën gebruiken, zijn er manieren om ze samen te laten werken.

Dus, als je je afvroeg of Apple TV en Chromecast goed samengaan, is het antwoord een volmondige 'ja'! Hoewel er enkele beperkingen en uitdagingen kunnen zijn, hopen we dat dit artikel je heeft geholpen. En nu is het tijd om te genieten van die populairste tv-programma's en films op je grote scherm. Vergeet alleen niet om je televisie schoon te houden, zodat je beeld ook helder is!

Dus ga lekker zitten en start met bingewatchen! En vergeet niet om ook onze andere artikelen te lezen voor meer geweldige tips en informatie. Tot de volgende keer!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Rowena is 30 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie, webdesign en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van haar hond en gamet ze graag op haar Xbox.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross