Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Chromecast Zonder Wifi: Ontdek de Mogelijkheden

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min leestijd

Chromecast zonder wifi klinkt misschien als een gek idee, maar het is zeker mogelijk! Er zijn situaties waarin je geen wifi tot je beschikking hebt, of misschien wil je minder afhankelijk zijn van een draadloze verbinding, bijvoorbeeld als je graag buiten tv kijkt. Gelukkig zijn er alternatieve manieren om je Chromecast te gebruiken, zoals de gastmodus en een ethernetkabel.

In dit artikel neem ik je mee op ontdekkingstocht langs deze opties en leg ik je stap voor stap uit hoe je alles instelt. Dus pak je popcorn erbij en laten we aan de slag gaan!

Belangrijkste punten samengevat:

  • Chromecast zonder wifi is mogelijk door gebruik te maken van gastmodus of een bekabelde internetverbinding.
  • Gastmodus is compatibel met Android-telefoons en Google Chromecast 2 en de Ultra, maar niet met iOS en de de eerste Chromecasts en Chromecasts met Google TV.
  • Bekabelde verbinding is mogelijk voor de meeste Chromecast-modellen, met uitzondering van de eerste generatie.

Alternatieve manieren om je Chromecast te gebruiken zonder wifi

Chromecast zonder wifi klinkt als een gek idee, maar het is zeker mogelijk! Er zijn alternatieve manieren om je Chromecast te gebruiken, zoals de gastmodus en een ethernetkabel. Laten we deze opties eens nader bekijken.

1. Maak gebruik van de gastmodus op je Chromecast

Gastmodus is een handige functie waarmee vrienden en familie eenvoudig content streamen naar je Chromecast zonder verbinding te maken met jouw wifi-netwerk. Dit betekent dat je geen wachtwoorden hoeft te delen en je gasten toch toegang hebben tot het streamen van hun favoriete content.

Gastmodus is compatibel met Android en de Chromecast 2 en Chromecast Ultra zonder Google TV.1Chromecast Help (n.d.). 'De gastmodus instellen en beheren' Helaas is deze functie niet beschikbaar voor iOS-gebruikers, de eerste Chromecast-genertie, en Chromecasts met Google TV.

2. Een bekabelde internetverbinding: de ethernetkabel-oplossing

Een andere optie om je Chromecast zonder wifi te gebruiken, is door middel van een bekabelde internetverbinding met een ethernetkabel. Hierdoor ben je niet afhankelijk van een wifisignaal en profiteer je van een stabielere en snellere verbinding. Persoonlijk vind ik dit de fijnste manier om verbinding te maken zonder wifi.

De bekabelde oplossing is compatibel met Chromecast Ultra en Chromecast met Google TV. Voor andere Chromecast-modellen heb je een ethernetadapter nodig om een bekabelde verbinding tot stand te brengen.

3. Hotspot: maak verbinding via je mobiele telefoon

een mobiele hotspot op je telefoon maak je nog steeds probleemloos verbinding met je Chromecast.

Een mobiele hotspot is een functie op je smartphone, waarmee je je mobiele dataverbinding deelt met andere apparaten, zoals je Chromecast.

Om te beginnen moet je zorgen dat je mobiele hotspot is ingeschakeld op je telefoon. Ga naar de instellingen van je telefoon en zoek naar de optie 'mobiele hotspot' of 'persoonlijke hotspot'. Schakel deze functie in en stel indien nodig een wachtwoord in om je hotspot te beveiligen.

Vervolgens zie je in het menu van je Chromecast een lijst met beschikbare wifi-netwerken, waaronder je mobiele hotspot. Tik op je hotspotnaam en voer indien nodig het wachtwoord in dat je hebt ingesteld. Zodra je Chromecast is verbonden met je mobiele hotspot, begin je met het streamen van media vanaf je telefoon of andere compatibele apparaten.

Het is belangrijk op te merken dat het streamen van media via je mobiele hotspot dataverbruik met zich meebrengt.

Zorg dan ook dat je een onbeperkt datategoed hebt of dat je rekening houdt met je datalimiet, vooral bij het streamen van video's van hoge kwaliteit. Zo geven experts aan dat je al gauw zo'n 5 MB aan data per minuut verbruikt.2Dstny, (n.d.). 'Hoeveel MB's verbruik ik eigenlijk met mobiel streamen?'

stel kijkt naar film in woonkamer

Stap voor stap: Chromecast zonder wifi instellen

Om je Chromecast zonder wifi te gebruiken, zijn er een paar stappen die je moet volgen.

  1. Zorg dat de Chromecast is aangesloten op je televisie en ingeschakeld.
  2. Kies of je de gastmodus of een bekabelde verbinding wilt gebruiken.

Hierna kies je een van drie stappen, en rond je af:

  1. Voor gastmodus: schakel gastmodus in op je Chromecast-apparaat en volg de instructies op je tv-scherm.
  2. Voor een bekabelde verbinding: sluit je Chromecast aan op je router met een ethernetkabel. Gebruik indien nodig een ethernetadapter.
  3. Voor hotspot: Zet je mobiele hotspot aan en kies dit als wifi-netwerk.
  4. Volg de instructies op je tv-scherm om de Chromecast zonder wifi te verbinden met je apparaat.

Of je nu kiest voor de gastmodus, hotspot of een bekabelde verbinding, met deze stappen geniet je in een handomdraai van je Chromecast zonder wifi. Vergeet niet om je televisie schoon te maken voor optimaal kijkplezier.

Daarnaast zijn er verschillende apps en diensten die je kunt gebruiken om content te streamen zonder internetverbinding. Zo download je bijvoorbeeld met de Netflix-app afleveringen en films op je Android-apparaat en bekijk je deze later op je smart-tv of qled-tv via de Chromecast.

Veelgestelde vragen over Chromecast zonder wifi

We snappen dat je misschien nog wat vragen hebt over het gebruik van Chromecast zonder wifi. Daarom heb ik hier de meest voorkomende vragen voor je op een rijtje gezet, mét antwoorden natuurlijk.

Kan ik Netflix streamen zonder wifi op mijn Chromecast?

Jazeker, maar er zijn wel een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Om Netflix zonder wifi te streamen, moet je eerst de gewenste content downloaden op je Android-apparaat via de Netflix-app, of direct op je Chromecast als deze Google TV ingebouwd heeft.

Zorg dat je dit doet, voordat je wifi-verbinding verliest. Eenmaal gedownload, kun je de content casten naar je Chromecast en genieten van je favoriete films en series.

Werkt gastmodus op alle Chromecast-modellen?

Gastmodus is een handige functie, maar helaas werkt het niet op alle Chromecast-modellen. De eerste generatie Chromecast ondersteunt geen gastmodus. Gelukkig is deze functie wel beschikbaar op de nieuwere modellen, zoals de Chromecast 2 en Chromecast Ultra.

Dus als je op zoek bent naar de beste 43 inch tv met ingebouwde Chromecast-ondersteuning, zorg er dan voor dat je een model kiest met de juiste generatie Chromecast.

Is een bekabelde verbinding geschikt voor alle Chromecast-apparaten?

Goed nieuws: een bekabelde verbinding is mogelijk voor de meeste Chromecast-apparaten! 🥳 De Chromecast Ultra en Chromecast met Google TV hebben een ingebouwde ethernetpoort, waardoor je eenvoudig een bekabelde verbinding maakt.

Als je een Chromecast 2 hebt, kun je een ethernet-adapter voor Chromecast aanschaffen om een bekabelde verbinding te realiseren. Houd er rekening mee dat de eerste generatie Chromecast geen ondersteuning biedt voor bekabelde verbindingen.

Dus of je nu een beste LG-tv of een 49 inch tv hebt, er is een passende oplossing voor jouw Chromecast!

Conclusie

Als je een Chromecast bezit, hoef je je geen zorgen te maken over het ontbreken van wifi. Dankzij de gastmodus en een bekabelde internetverbinding kun je probleemloos genieten van je favoriete content op je smart tv.

Bovendien zijn deze alternatieve methoden handig voor onderweg of wanneer je gasten hebt die ook van je Chromecast gebruik willen maken. En vergeet niet om verder te kijken op onze website voor nog meer handige tips en tricks voor jouw Chromecast!

Bedankt voor je tijd, en voel je vrij hieronder te laten horen of dit artikel je op weg heeft geholpen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Rowena is 30 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie, webdesign en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van haar hond en gamet ze graag op haar Xbox.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross