Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Monitor je Bloeddruk met de Beste Bloeddrukmeter

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

3 min leestijd

Het kiezen van de beste bloeddrukmeter kan overweldigend lijken, maar ik help je door de wirwar van specificaties. Of je nu zoekt naar nauwkeurigheid, gebruiksgemak of connectiviteit, de sleutel ligt in het kennen van je behoeften. Laten we samen ontdekken hoe je de meter vindt die jouw gezondheidswaarden het best bewaakt.

Wat zijn de beste bloeddrukmeters van 2024?

Dit zijn de 5 beste bloeddrukmeters volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste bloeddrukmeters van 2024

1. Omron X3 Comfort

1. Omron X3 Comfort

Belangrijke specificaties:

Locatie van meting: Bovenarm
Type manchet: Met draad
Meet gemiddelde bloeddruk: Ja
Meet gemiddelde over 3 metingen: Ja
Meet hartslagen per minuut: Ja
Smart: Nee
Maximaal aantal personen te onthouden: 2

De Omron X3 Comfort is mijn ideale bloeddrukmeter. Met zijn nauwkeurige metingen en gebruiksgemak maakt hij mijn leven een stuk makkelijker. Dankzij de speciale Intelli-Wrap manchet kan ik de meter op elke plek op mijn bovenarm plaatsen en toch een nauwkeurige meting krijgen. Geen gedoe meer met het precies plaatsen van de band!

En alsof dat nog niet genoeg is, krijg ik ook een melding als de band te los of te strak zit. Zo weet ik altijd zeker dat mijn meting betrouwbaar is. Zelfs als ik per ongeluk beweeg tijdens het meten, hoef ik me geen zorgen te maken. De bewegingsdetectie zorgt ervoor dat mijn meting nog steeds betrouwbaar is. Ideaal voor iemand zoals ik die moeite heeft om stil te zitten!

En laten we vooral niet vergeten dat de X3 Comfort geheugenruimte heeft voor 2 keer 60 metingen. Geen gedoe meer met pen en papier om mijn metingen bij te houden. En als kers op de taart krijg ik ook nog een waarschuwing als mijn bloeddruk boven de aanbevolen waardes komt. Zo blijf ik altijd op de hoogte van eventuele veranderingen.

Wat deze bloeddrukmeter echt onderscheidt van andere modellen is de Intelli Wrap-manchet. Dankzij deze manchet krijg ik altijd nauwkeurige metingen, ongeacht de positie rond mijn bovenarm. En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de X3 Comfort ook nog een eenvoudig afleesbaar kleurendisplay en een intuïtief en gebruiksvriendelijk ontwerp.

In vergelijking met andere bloeddrukmeters op de markt heeft de Omron X3 Comfort enkele unieke functies. De Intelli-Wrap manchet en de bewegingsdetectie zorgen voor nauwkeurige metingen en gebruiksgemak. Hierdoor onderscheidt deze bloeddrukmeter zich van de concurrentie.

Ik raad de Omron X3 Comfort aan aan iedereen die regelmatig zijn bloeddruk wil controleren. Met zijn nauwkeurige metingen, gebruiksgemak en handige functies zoals de Intelli-Wrap manchet en de bewegingsdetectie is het de perfecte metgezel. En met de mogelijkheid om gegevens op te slaan voor 2 aparte gebruikers is het ook ideaal voor gezinnen of koppels die hun bloeddruk willen bijhouden.

Het enige waar je op moet letten is dat de manchet alleen geschikt is voor een bovenarmomtrek van 22-42 cm. Als je een grotere bovenarm hebt, kan de manchet mogelijk niet goed passen. Controleer dus altijd de maat van je bovenarm voordat je deze bloeddrukmeter aanschaft.

Kortom, de Omron X3 Comfort biedt nauwkeurige metingen, gebruiksgemak en handige functies. Het is een betrouwbare bloeddrukmeter die perfect is voor regelmatig gebruik. Met zijn Intelli-Wrap manchet en bewegingsdetectie onderscheidt het zich van andere bloeddrukmeters op de markt. Ik kan het iedereen aanraden die zijn bloeddruk wil controleren en op de hoogte wil blijven van eventuele veranderingen. 🩺

Voordelen Omron X3 Comfort
 • Nauwkeurige metingen dankzij de Intelli-Wrap manchet
 • Melding bij te losse of te strakke band voor betrouwbare metingen
 • Bewegingsdetectie zorgt voor betrouwbare metingen, zelfs als je per ongeluk beweegt
Nadelen Omron X3 Comfort
 • Mogelijk niet geschikt voor mensen met een bovenarmomtrek groter dan 42 cm

2. Beste bloeddrukmeter: Omron Yootech X2

2. Beste bloeddrukmeter: Omron Yootech X2

Belangrijke specificaties:

Locatie van meting: Bovenarm
Type manchet: Met draad
Meet gemiddelde bloeddruk: Nee
Meet gemiddelde over 3 metingen: Nee
Meet hartslagen per minuut: Ja
Smart: Nee
Maximaal aantal personen te onthouden: 1

Met de Omron X2 Basic meet je zonder gedoe je bloeddruk en detecteer je een onregelmatige hartslag. Deze bloeddrukmeter bevestig je om je bovenarm en met slechts één druk op de knop start je de meting. Dankzij de Intellisense technologie drukt de manchet niet te hard op je arm tijdens de meting, wat het comfortabeler maakt. Het scherm heeft geen extra poespas of technische snufjes waardoor je in de war raakt. Wel geeft de X2 Basic een melding als je een onregelmatige hartslag hebt of als je de manchet niet strak genoeg bevestigt. Zo kan de meting nooit verkeerd gaan.
Let op:
De X serie van Omron is hetzelfde als de M serie.

3. Beurer BM 26 Basic Bloeddrukmeter

3. Beurer BM 26 Basic Bloeddrukmeter

Belangrijke specificaties:

Locatie van meting: Bovenarm
Type manchet: Met draad
Meet gemiddelde bloeddruk: Ja
Meet gemiddelde over 3 metingen: Nee
Meet hartslagen per minuut: Ja
Smart: Nee
Maximaal aantal personen te onthouden: 2

De Beurer BM 26 Bloeddrukmeter is echt iets voor mij! Met deze bloeddrukmeter kan ik gemakkelijk mijn bloeddruk en hartslag meten via mijn bovenarm. Met één druk op de knop kan ik meteen beginnen met meten, dankzij de ruime manchet die geschikt is voor een bovenarmomvang van 22-35 cm. En de resultaten zijn super makkelijk af te lezen op het duidelijke display.

Wat deze bloeddrukmeter echt bijzonder maakt, is de hartritmestoornis herkenning. Als er een hartritmestoornis wordt gedetecteerd, krijg ik meteen een melding. Dit is echt een waardevolle functie, want zo kan ik mogelijke gezondheidsproblemen vroegtijdig opsporen.

En dat is niet alles! De BM 26 heeft ook het keurmerk van de Deutsche Hochdruckliga (Duitse Hypertensie Vereniging) gekregen. Dit is een keurmerk dat wereldwijd maar aan een paar meetapparaten wordt toegekend, omdat het voldoet aan strenge kwaliteitsnormen. Dat geeft me echt vertrouwen in de kwaliteit van deze bloeddrukmeter.

Met maar liefst 120 geheugenplaatsen en de mogelijkheid om 4 gebruikersprofielen aan te maken, is de BM 26 perfect voor het hele gezin. En het toont zelfs het gemiddelde van de laatste 3 metingen, zodat ik een beter beeld krijg van mijn bloeddrukverloop.

Wat ik ook handig vind, is de WHO classificatie van risico. Daarmee kan ik meteen zien of mijn bloeddruk zich in de gevarenzone bevindt, op basis van de gekleurde schaal volgens de richtlijnen van de World Health Organization (WHO). Zo kan ik direct actie ondernemen als dat nodig is.

En als het gaat om gebruiksgemak, is de BM 26 echt top. Het display is makkelijk af te lezen en hij wordt geleverd met een handig opbergetui. En het beste van alles is dat de BM 26 klinisch gevalideerd is en een medisch product is. Dat betekent dat ik echt kan vertrouwen op de nauwkeurigheid van de metingen.

De reviews van andere gebruikers zijn ook positief. Ze prijzen de goede prijs-kwaliteitverhouding, de goede kwaliteit en het eenvoudige gebruik van de bloeddrukmeter. En ze vinden het ook handig dat je hem makkelijk kunt meenemen in het meegeleverde opbergtasje.

Er is wel één dingetje waar ik op moet letten. Sommige gebruikers vinden de druk op de arm hoog tijdens de meting. Dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de manchet goed aanbrengt voor een nauwkeurige meting.

Al met al is de Beurer BM 26 Bloeddrukmeter een betrouwbare en gebruiksvriendelijke keuze voor het meten van mijn bloeddruk en hartslag. Met al zijn handige functies en klinische validatie is het echt een waardevol hulpmiddel voor het monitoren van mijn gezondheid. 🩸

Voordelen Beurer BM 26 Basic Bloeddrukmeter
 • Eenvoudig te gebruiken met slechts één druk op de knop
 • Hartritmestoornis herkenning voor vroegtijdige detectie van gezondheidsproblemen
 • 120 geheugenplaatsen en 4 gebruikersprofielen voor gebruik binnen het hele gezin
Nadelen Beurer BM 26 Basic Bloeddrukmeter
 • Druk op de arm kan als hoog worden ervaren

4. Beurer BM 27

4. Beurer BM 27

Belangrijke specificaties:

Locatie van meting: Bovenarm
Type manchet: Met draad
Meet gemiddelde bloeddruk: Ja
Meet gemiddelde over 3 metingen: Nee
Meet hartslagen per minuut: Ja
Smart: Nee
Maximaal aantal personen te onthouden: 2

De Beurer BM 27 is dé bovenarm bloeddrukmeter waarmee ik mijn bloeddruk en die van mijn gezin nauwkeurig kan bijhouden. Met 4 gebruikersprofielen en 30 geheugenplaatsen per profiel, heb ik altijd een compleet overzicht van onze metingen. Het eenvoudig te lezen display toont duidelijk het gemiddelde van al onze metingen. Dankzij de kleurenschaal kan ik direct zien of onze bloeddruk in orde is. Bovendien waarschuwt de meter mij als ik een onregelmatige hartslag heb en geeft het een melding als ik de manchet verkeerd plaats, zodat ik altijd nauwkeurige metingen krijg.

Wat deze bloeddrukmeter echt onderscheidt is het keurmerk van de Deutsche Hochdruckliga (Duitse Hypertensie Vereniging) dat het heeft ontvangen. Slechts enkele meetapparaten wereldwijd krijgen dit keurmerk, wat betekent dat de BM 27 voldoet aan de uitgebreide testspecificaties van de Duitse hypertensievereniging. Dit geeft mij veel vertrouwen in de kwaliteit en betrouwbaarheid van de metingen.

De BM 27 is geschikt voor een bovenarmomtrek van 22 tot 42 cm, dus het past bij de meeste mensen. Met de automatische druk voorselectie en deflatie is het gebruiksgemak gegarandeerd. Het apparaat schakelt automatisch uit en geeft een signaal bij foutieve toepassing, dus ik kan het veilig en gemakkelijk gebruiken.

Ik gebruik de Beurer BM 27 voornamelijk thuis om onze bloeddruk bij te houden. De gemiddelde waarden van de metingen geven ons inzicht in het verloop van onze bloeddruk over tijd. Dankzij de kleurenschaal en de WHO risico-indicator krijgen we snel een duidelijk beeld van onze bloeddrukstatus. En als we onderweg zijn, kunnen we de bloeddrukmeter gemakkelijk meenemen in de meegeleverde opberghoes.

Volgens gebruikers heeft de Beurer BM 27 een goede prijs-kwaliteitverhouding, goede kwaliteit en is hij eenvoudig in gebruik. De metingen komen vaak overeen met die in het ziekenhuis, dus we kunnen vertrouwen op nauwkeurige resultaten. Bovendien is het apparaat draagbaar en wordt het geleverd met een handige opbergtas.

In de reviews worden geen specifieke nadelen genoemd door de gebruikers.

Al met al is de Beurer BM 27 een betrouwbare bovenarm bloeddrukmeter met handige functies zoals het bijhouden van gemiddelde waarden, kleurenschaalweergave en aritmiedetectie. Het keurmerk van de Deutsche Hochdruckliga versterkt mijn vertrouwen in de kwaliteit van dit product. Het wordt geprezen om zijn goede prijs-kwaliteitverhouding, goede kwaliteit en eenvoudige gebruik. Ik raad de Beurer BM 27 dan ook aan aan iedereen die nauwkeurig de bloeddruk wil meten en bijhouden.

Voordelen Beurer BM 27
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Goede kwaliteit van het product
 • Eenvoudig in gebruik

5. Bintoi® BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter

5. Bintoi® BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter

Belangrijke specificaties:

Locatie van meting: Bovenarm
Type manchet: Met draad
Meet gemiddelde bloeddruk: Ja
Meet gemiddelde over 3 metingen: Ja
Meet hartslagen per minuut: Ja
Smart: Nee
Maximaal aantal personen te onthouden: 2

De Bintoi® BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter is echt een topapparaat voor een geweldige prijs. Ik kan je vertellen dat het supersnel en nauwkeurig je bloeddruk meet. Professionals op de spoedeisende hulp hebben dat ook bevestigd. Daarnaast heeft het een compact en overzichtelijk display, waardoor het echt makkelijk te gebruiken is. En weet je wat het beste is? De manchet is lekker groot, dus zelfs als je wat zwaarder bent, past hij perfect.

Dit ding is gewoon perfect voor oudere mensen, zoals mijn opa. Hij is er echt blij mee en het voldoet volledig aan zijn verwachtingen. De metingen zijn echt betrouwbaar.

Wat mij opviel aan de Bintoi BX300 is dat het display zwart is met witte cijfers. Dat maakt het echt supergoed leesbaar, zelfs als je niet zo goed ziet. En wist je dat het ook een spraakfunctie heeft? Oké, het is wel in het Engels, maar dat is toch wel handig als je niet zo goed kunt lezen. Echt een leuke verrassing en het maakt de bloeddrukmeter nog toegankelijker.

De Bintoi BX300 heeft zoveel voordelen. Het is supermakkelijk te gebruiken, je hoeft alleen maar op een knop te drukken en de meting begint. En je kunt de resultaten vergelijken met de kleurenschaal van de Wereldgezondheidsorganisatie, zodat je meteen kunt zien of je bloeddruk gezond is. En weet je wat nog meer? Het slaat automatisch 240 metingen op, dus als je je bloeddruk een tijdje wilt bijhouden, is dat echt handig. En je kunt de bloeddrukmeter zelfs door twee personen gebruiken, met elk 120 opslagplaatsen voor metingen.

De Bintoi BX300 is niet alleen geschikt voor thuis, maar ook voor onderweg. Hij is lekker compact, dus je kunt hem overal mee naartoe nemen. En hij wordt zelfs geleverd met een handig reistasje, zodat je hem veilig kunt opbergen en meenemen op reis. En weet je wat nog beter is? Hij wordt geleverd inclusief batterijen, maar je kunt hem ook opladen met een USB-C kabel.

De Bintoi BX300 is gewoon alles-in-één. Je kunt je bloeddruk thuis of onderweg meten en hij is super nauwkeurig dankzij de iSense-technologie. Het is echt comfortabel en snel. En de bloeddrukmetingen worden weergegeven op een makkelijk te lezen scherm. Oh, en hij detecteert ook onregelmatige hartslag en heeft een voorleesfunctie voor mensen met slecht zicht.

Echt, de gebruikers zijn zo tevreden over de Bintoi BX300. Het is gewoon een betrouwbare en gebruiksvriendelijke bloeddrukmeter met zoveel handige functies. De metingen zijn nauwkeurig en hij is lekker compact, dus je kunt hem overal mee naartoe nemen. En de klantenservice van Bintoi is echt top. Ze zijn altijd bereikbaar en beantwoorden vragen snel en deskundig.

Eén klein minpuntje is dat de spraakfunctie alleen in het Engels beschikbaar is. Dat kan voor sommige mensen lastig zijn als ze het Engels niet goed begrijpen. Maar verder heb ik echt geen negatieve punten kunnen vinden in de gebruikersreviews. Dat betekent dat de Bintoi BX300 gewoon goed presteert en weinig nadelen heeft.

Dus, al met al is de Bintoi BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter een geweldige keuze als je een betrouwbare en gebruiksvriendelijke bloeddrukmeter zoekt. Het is gewoon supercompact, makkelijk te bedienen en heeft zoveel handige functies. En de goede kwaliteit en scherpe prijs maken het gewoon een aantrekkelijke optie in vergelijking met andere bloeddrukmeters op de markt.

Voordelen Bintoi® BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter
 • Snel en nauwkeurig meten van de bloeddruk
 • Compact en overzichtelijk display voor gemakkelijk gebruik
 • Geschikt voor zwaardere patiënten door goed passende manchet
Nadelen Bintoi® BX300 Bloeddrukmeter Bovenarm Hartslagmeter
 • Spraakfunctie alleen beschikbaar in het Engels
 • Geen negatieve punten genoemd in gebruikersreviews
Een stethoscoop naast een stressbal in de vorm van een hart

Veelgestelde vragen over bloeddrukmeters

Hier beantwoord ik de vragen over bloeddrukmeters. Heb je zelf nog vragen omtrent bloeddrukmeters? Dat horen we graag in het formulier onderaan de pagina!

Een bloeddrukmeter is ideaal wanneer je zelf een oogje op je gezondheid wilt houden. Om het nog beter te doen, raad ik je ook aan meteen een goede saturatiemeter, goede hartslagmeter, en een goede thermometer (zoals een goede oorthermometer of voorhoofdthermometer) in het specifiek) te overwegen.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste bloeddrukmeter?

De beste bloeddrukmeter volgens de Consumentenbond is de Omron M3 Comfort. Deze meter staat bekend om zijn nauwkeurigheid en gebruiksgemak, met een comfortabele manchet en duidelijke instructies.

De Omron M3 Comfort biedt betrouwbare metingen, essentieel voor het monitoren van je bloeddruk thuis. Kies voor deze bloeddrukmeter om je gezondheid nauwlettend en met vertrouwen te volgen.

Hoe werkt een bloeddrukmeter?

Een bloeddrukmeter meet hoe hard je hart tegen de wanden van je bloedvaten pompt. Dit apparaat bestaat uit een manchet die om je arm of pols wordt geplaatst en een meter die de druk leest. Wanneer de manchet opblaast, knijpt deze de arm samen, tijdelijk stoppend de bloedstroom.

Terwijl de manchet langzaam leegloopt, meet de meter de druk in je bloedvaten op twee momenten: de systolische druk (wanneer het hart klopt) en de diastolische druk (wanneer het hart rust). Deze waarden worden uitgedrukt in millimeters kwik (mmHg) en geven je bloeddruk weer. Een normale bloeddruk ligt rond 120/80 mmHg.

Moderne bloeddrukmeters kunnen digitaal zijn, waarbij de resultaten direct op een scherm worden weergegeven, of handmatig, waarbij een stethoscoop nodig is om de waarden te horen. Het correct gebruiken van een bloeddrukmeter is cruciaal voor accurate metingen, dus volg altijd de instructies van het apparaat.

Wat zijn de twee soorten bloeddrukmeters?

Er zijn twee hoofdsoorten bloeddrukmeters die je helpen om je bloeddruk thuis te monitoren:

 • Bovenarm-bloeddrukmeters:
  • Deze meten de bloeddruk bij je bovenarm.
  • Ze worden beschouwd als de nauwkeurigste voor thuisgebruik.
  • De manchet wordt rond de bovenarm gewikkeld en automatisch opgeblazen.
 • Polsbloeddrukmeters:
  • Compact en handig voor onderweg.
  • Metingen worden gedaan rond de pols.
  • Iets minder nauwkeurig dan bovenarm-modellen, maar nog steeds nuttig voor regelmatige monitoring.

Beide typen bieden digitale displays voor het eenvoudig aflezen van de resultaten. Het kiezen van het juiste type hangt af van je persoonlijke voorkeur, gemak en het advies van een gezondheidsprofessional.

Wat is beter: bloeddruk meten via de pols of via de bovenarm?

Het meten van de bloeddruk via de bovenarm wordt over het algemeen als beter beschouwd dan via de pols. Hier zijn de redenen:

 • Nauwkeurigheid. Bovenarmmeters zijn nauwkeuriger omdat ze dichter bij het hart meten. De bloeddruk in de bovenarm weerspiegelt direct de druk in de grote slagaders van het hart.
 • Consistentie. Metingen via de bovenarm zijn consistenter. Polsmeters kunnen beïnvloed worden door de positie van de pols ten opzichte van het hart, wat kan leiden tot minder betrouwbare resultaten.
 • Aanbeveling. De meeste gezondheidsorganisaties, waaronder de Hartstichting, adviseren het gebruik van een bovenarmmeter voor thuisgebruik om een zo accuraat mogelijk beeld van je bloeddruk te krijgen.

Welke bloeddruk hoort bij mijn leeftijd?

De ideale bloeddruk kan variëren afhankelijk van je leeftijd, maar er zijn algemene richtlijnen:

 • Tot 20 jaar. Een normale bloeddruk is rond 120/80 mmHg. Variaties kunnen voorkomen, maar waarden rond deze cijfers zijn gebruikelijk.
 • 20-40 jaar. Voor volwassenen in deze leeftijdsgroep blijft een bloeddruk van 120/80 mmHg ideaal. Lichte schommelingen zijn normaal, maar de bloeddruk moet dicht bij deze waarden blijven.
 • 40-60 jaar. Een lichte stijging in bloeddrukwaarden kan normaal zijn. Streef naar een bloeddruk lager dan 130/85 mmHg.
 • 60 jaar en ouder. Voor senioren is een bloeddruk onder de 140/90 mmHg ideaal. Hogere waarden kunnen risico's op hart- en vaatziekten verhogen.

Onthoud dat deze waarden richtlijnen zijn. Jouw ideale bloeddruk kan variëren afhankelijk van persoonlijke gezondheidsfactoren. Raadpleeg altijd een arts voor advies specifiek voor jouw situatie.1Hartstichting (n.d.). 'Bloeddruk'

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross