Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Verhoging of Koorts? Ontdek het met de Beste Voorhoofdthermometer

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min leestijd

Het kiezen van de beste voorhoofdthermometer is belangrijk voor nauwkeurige koortsmetingen. Wist je dat de ideale thermometer een meetnauwkeurigheid van ± 0,2°C moet hebben? Met de juiste informatie en aandacht voor detail, zorg ik dat je een weloverwogen keuze maakt, zonder het risico op onnauwkeurige gezondheidsbeoordelingen.

Wat zijn de beste voorhoofdthermometers van 2024?

Dit zijn de 5 beste voorhoofdthermometers volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste voorhoofdthermometers van 2024

1. Beste voorhoofdthermometer: Braun IRT 6520 ThermoScan 7

1. Beste voorhoofdthermometer: Braun IRT 6520 ThermoScan 7

Belangrijke specificaties:

Maximaal aantal personen te onthouden: 9
Bediening via mobiele app: Nee
Geluidssignaal bij koorts: Ja
Extra functies thermometer: Meet omgevingstemperatuur
App werkt op besturingssyteem: Niet van toepassing

Ik ben dol op de Braun IRT 6520 ThermoScan 7! Deze oorthermometer is super nauwkeurig en razendsnel, en echt een must-have voor gezinnen. Wat deze thermometer echt onderscheidt, is de Age Precision functie. Voordat je gaat meten, selecteer je eenvoudig de leeftijdsgroep. Dit is geweldig voor gezinnen met jonge kinderen, omdat wat als koorts kan worden beschouwd voor een volwassene of een kind ouder dan drie jaar, heel normaal kan zijn voor een baby of peuter. Na de meting verandert het display in een kleur die overeenkomt met de temperatuur - hoe cool is dat? Als het display groen is, is alles helemaal in orde. 🟢

Deze thermometer is zo gebruiksvriendelijk, zelfs in het donker, dankzij de verlichting. En het heeft ook een geheugen voor maar liefst 9 metingen, super handig als je regelmatig de temperatuur van je kind moet controleren. Ik moet ook zeggen dat de Braun IRT 6520 ThermoScan 7 solide aanvoelt en van topkwaliteit is. En weet je wat? Het geeft de meest nauwkeurige metingen in vergelijking met andere oorthermometers - echt waar!

Nu moet ik eerlijk zijn en een klein minpuntje noemen. Je kunt de (leeftijds)maanden niet vastzetten, dus je moet telkens opnieuw aangeven welke leeftijdsgroep je wilt meten. Dit kan een beetje lastig zijn als je zelf ziek bent en moeite hebt met het instellen van de juiste optie. En ja, sommige mensen vinden de prijs een beetje aan de hoge kant in vergelijking met andere oorthermometers op de markt.

Over het algemeen is de Braun IRT 6520 ThermoScan 7 echt een topproduct dat aan al mijn verwachtingen voldoet. Het is zo nauwkeurig, snel en heeft handige functies zoals Age Precision en het kleurgecodeerde display. Deze thermometer is vooral perfect voor gezinnen met jonge kinderen of voor iedereen die een betrouwbare en gebruiksvriendelijke thermometer nodig heeft. Het enige nadeel is dat de (leeftijds)maanden niet vastgezet kunnen worden en dat de prijs een beetje aan de hoge kant is. Maar al met al raad ik de Braun IRT 6520 ThermoScan 7 ten zeerste aan voor wie op zoek is naar een hoogwaardige oorthermometer.️

Voordelen Braun IRT 6520 ThermoScan 7
 • Zeer nauwkeurige en snelle metingen
 • Handige Age Precision functie voor het selecteren van leeftijdsgroep
 • Kleurgecodeerd display voor eenvoudige interpretatie van temperatuur
Nadelen Braun IRT 6520 ThermoScan 7
 • Leeftijdsgroep moet telkens opnieuw worden ingesteld
 • Hoge prijs in vergelijking met andere oorthermometers

2. Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

2. Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

Belangrijke specificaties:

Maximaal aantal personen te onthouden: 35
Bediening via mobiele app: Nee
Geluidssignaal bij koorts: Ja
Extra functies thermometer: Meet temperatuur vloeistoffen, Meet temperatuur oppervlakten, Meet omgevingstemperatuur
App werkt op besturingssyteem: Anders, zie productinformatie

De Bintoi ® XE200 - Thermometer - Temperatuurmeter - Koortsthermometer is echt een topper als het gaat om thermometers. Met de nieuwste technologieën en unieke kenmerken steekt dit model met kop en schouders boven zijn concurrenten uit. Deze thermometer is speciaal ontworpen om de lichaamstemperatuur contactloos te meten, waardoor het perfect is voor het meten van de temperatuur van slapende baby's.

Een van de grootste voordelen van deze thermometer is het hygiënische ontwerp. Je hoeft hem na gebruik niet te steriliseren, dus je kunt snel en gemakkelijk meten. Bovendien is deze thermometer goedgekeurd door de FDA, CE en FCC, dus je kunt erop vertrouwen dat de metingen accuraat en betrouwbaar zijn.

Maar dat is nog niet alles! De Bintoi XE200 kan niet alleen de lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van de kamer, vloeistoffen zoals een flesje melk en zelfs objecten. Het is dus super veelzijdig en geschikt voor allerlei situaties. En met de geheugenmodus kun je tot wel 35 metingen opslaan, zodat je het verloop van de temperatuur gemakkelijk kunt bijhouden.

Een andere handige functie van deze thermometer is de koortswaarschuwing. Afhankelijk van de gemeten temperatuur geeft het apparaat verschillende kleuren en pieptonen, zodat je snel kunt zien of er sprake is van normale temperatuur, lichte koorts of hoge koorts. Super handig toch?

Deze thermometer is uitgerust met een zeer nauwkeurige sensor en slimme chip, zodat je altijd een snelle en precieze meting krijgt. Het meetbereik voor het voorhoofd ligt tussen 32.0 °C en 42,9 °C, met een nauwkeurigheid van ±0,2 °C. Voor objecten ligt het meetbereik tussen 1 °C en 99 °C, met een nauwkeurigheid van ±1,0 °C. En om energie te besparen, schakelt de thermometer automatisch uit na 10 seconden.

De Bintoi XE200 is super makkelijk in gebruik dankzij de intuïtieve bediening en het handzame design. Je kunt kiezen tussen graden Celsius of graden Fahrenheit, net waar jij de voorkeur aan geeft. En hij wordt geleverd met een handig opberg-/beschermzakje en werkt op 2 AAA-batterijen.

De gebruikersreviews liegen er niet om: de Bintoi XE200 is ontzettend nauwkeurig en doet precies wat het belooft. Gebruikers zijn ook dol op het handzame formaat, het hygiënische ontwerp en de snelle meting. Ze vinden de thermometer gebruiksvriendelijk en betrouwbaar. Er zijn geen nadelen genoemd door gebruikers.

Kortom, de Bintoi XE200 - Thermometer - Temperatuurmeter - Koortsthermometer is dé beste keuze als je op een contactloze en nauwkeurige manier de lichaamstemperatuur wilt meten. Met handige functies en geschikt voor zowel baby's als volwassenen is deze thermometer echt een betrouwbare keuze voor het monitoren van koorts.

Voordelen Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter
 • Hygiënisch ontwerp, geen sterilisatie nodig
 • Goedgekeurd door FDA, CE en FCC
 • Veelzijdig, kan lichaamstemperatuur, kamertemperatuur, vloeistoffen en voorwerpen meten
Nadelen Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter
 • Geen nadelen ontdekt door gebruikers

3. MostEssential Premium Koortsthermometer Oorthermometer Infrarood

3. MostEssential Premium Koortsthermometer Oorthermometer Infrarood

Belangrijke specificaties:

Maximaal aantal personen te onthouden: 40
Bediening via mobiele app: Nee
Geluidssignaal bij koorts: Ja
Extra functies thermometer: Meet omgevingstemperatuur, Meet temperatuur oppervlakten, Meet temperatuur vloeistoffen

Ik ben dol op de MostEssential Premium Koortsthermometer. Hij is perfect voor het nauwkeurig meten van lichaamstemperatuur, zoals het Ministerie van Volksgezondheid aanbeveelt. Met geavanceerde infraroodtechnologie meet hij contactloos en moeiteloos de temperatuur, zowel via het voorhoofd als het oor. En dat allemaal in slechts 1 seconde! Met ruimte voor 40 metingen, is het ideaal voor het monitoren van de gezondheid, vooral voor ouders die de temperatuur van het hele gezin willen volgen.

Dankzij het vierkleurige scherm zie je meteen of er sprake is van koorts of een normale temperatuur. En het beste van alles? Het is geluidloos en geschikt voor baby's en kinderen, met speciale leeftijdsinstellingen. En wist je dat je ook de temperatuur van voorwerpen kunt meten? Perfect voor vloeistoffen, voedsel en kamertemperatuur!

Met de meegeleverde batterijen kun je wel 3000 metingen uitvoeren, terwijl de automatische uitschakelfunctie batterijen bespaart. En weet je wat nog meer? Het is hygiënisch en veilig in gebruik, waardoor het risico op bacteriële overdracht wordt verminderd. Niet voor niets is de MostEssential koortsthermometer de favoriet van zorgvannu.nl, de site van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De gebruikers zijn erg tevreden met de MostEssential Premium Koortsthermometer. Ze zijn vooral blij met de snelheid, nauwkeurigheid en veelzijdigheid ervan. Daarnaast zijn de Nederlandstalige gids en het handige opbergzakje grote pluspunten. Het enige nadeel? Geen specifieke nadelen! Dat zegt genoeg over de kwaliteit van dit product.

Kortom, de MostEssential Premium Koortsthermometer onderscheidt zich door zijn snelheid, nauwkeurigheid, veelzijdigheid en veiligheid. Met geavanceerde functies en een aanbeveling van het Ministerie van Volksgezondheid is het een betrouwbare en hoogwaardige optie voor het meten van lichaamstemperatuur. En met zijn geluidloze werking, geschiktheid voor baby's en kinderen, en de mogelijkheid om ook objecten te meten, is het een onmisbaar hulpmiddel voor het monitoren van de gezondheid. 🌡️

Voordelen MostEssential Premium Koortsthermometer Oorthermometer Infrarood
 • Snel meten (1 seconde)
 • Veelzijdigheid voor meten van lichaam, vloeistoffen, voedsel, en kamertemperatuur
 • Aanbevolen door het Ministerie van Volksgezondheid

4. Medisana TM 750

4. Medisana TM 750

Belangrijke specificaties:

Maximaal aantal personen te onthouden: 0
Bediening via mobiele app: Nee
Geluidssignaal bij koorts: Ja
Extra functies thermometer: Meet temperatuur oppervlakten, Meet omgevingstemperatuur, Meet temperatuur vloeistoffen
App werkt op besturingssyteem: iOS, Android

Review van de Medisana TM 750

Ik heb de Medisana TM 750 uitgeprobeerd en ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van dit veelzijdige apparaat. Deze contactloze infraroodthermometer kan niet alleen de temperatuur via het voorhoofd meten, maar ook via het oor. Dat maakt het perfect voor zowel kinderen als volwassenen. En weet je wat echt handig is? Het heeft een koortsalarm, dus je hoeft je nooit zorgen te maken of je temperatuur te hoog is. Echt een geruststelling!

Wat deze thermometer echt onderscheidt, is dat het ook de temperatuur van oppervlakken en vloeistoffen kan meten. Tof, toch? Je kunt de TM 750 gebruiken om bijvoorbeeld de temperatuur van flesvoeding of badwater te controleren. Het kan zelfs metingen doen tot 100 graden Celsius. En om het nog beter te maken, wordt het geleverd met een handige opbergetui. Zo kun je het overal mee naartoe nemen, of je nu op reis bent of gewoon onderweg.

Natuurlijk zijn er enkele negatieve reviews waarin wordt gesproken over de betrouwbaarheid van de metingen van de TM 750. Sommige gebruikers hebben gezegd dat de thermometer afwijkende waarden laat zien in vergelijking met andere meetmethoden. Dat is natuurlijk iets om in gedachten te houden bij het overwegen van de aanschaf van dit product.

Maar laten we niet vergeten dat er ook positieve ervaringen zijn gedeeld door gebruikers. Ze vinden het apparaat gemakkelijk in gebruik en de mogelijkheid om zowel via het voorhoofd als het oor te meten, wordt als erg handig ervaren. En laten we de toegevoegde waarde niet vergeten: de TM 750 kan ook oppervlakken en vloeistoffen meten. Dat is echt een pluspunt!

Al met al heeft de Medisana TM 750 enkele sterke kenmerken, zoals de mogelijkheid om contactloos de temperatuur te meten via het voorhoofd of het oor, evenals het meten van oppervlakken en vloeistoffen. Maar we moeten wel eerlijk zijn over de negatieve beoordelingen met betrekking tot de betrouwbaarheid van de metingen. Het is belangrijk om dit in gedachten te houden bij het maken van je aankoopbeslissing. We willen natuurlijk allemaal een betrouwbare en nauwkeurige thermometer, dus denk er goed over na.

Voordelen Medisana TM 750
 • Contactloze meting via voorhoofd en oor
 • Koortsalarm waarschuwt bij te hoge temperatuur
 • Mogelijkheid om ook oppervlakken en vloeistoffen te meten
Nadelen Medisana TM 750
 • Onbetrouwbare metingen volgens sommige gebruikers

5. Medisana TM A79

5. Medisana TM A79

Belangrijke specificaties:

Maximaal aantal personen te onthouden: 1
Bediening via mobiele app: Nee
Geluidssignaal bij koorts: Ja
Extra functies thermometer: Meet temperatuur oppervlakten, Meet temperatuur vloeistoffen, Meet omgevingstemperatuur
App werkt op besturingssyteem: Niet van toepassing

De Medisana TM A79 is mijn persoonlijke keuze als het gaat om een infrarood lichaamsthermometer. Het is niet alleen super nauwkeurig, maar ook contactloos - je hoeft het alleen maar tegen je voorhoofd te houden en het doet zijn magie! Dit is vooral handig als je de temperatuur van je baby wilt meten en hygiëne van groot belang is.

Wat ik echt geweldig vind aan de TM A79 is het koortsalarm. Als je temperatuur te hoog is, krijg je niet alleen een geluidswaarschuwing, maar zie je ook een alarm op het grote scherm. Zo kun je meteen actie ondernemen als je koorts hebt. En om het nog beter te maken, wordt de temperatuurmeting weergegeven in stoplichtkleuren, zodat je in één oogopslag kunt zien of je temperatuur goed is of niet.

Maar dat is nog niet alles! Deze thermometer kan niet alleen de lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van vloeistoffen en oppervlakken. Dat betekent dat je het ook kunt gebruiken om de temperatuur van de babyvoeding te controleren. Geweldig, toch?

Wat de TM A79 echt onderscheidt van andere modellen is het extra grote en gemakkelijk afleesbare display. Geen gedoe met kleine cijfertjes - je kunt de meting snel en duidelijk zien. En als je je afvraagt of je die meting moet onthouden, hoef je je geen zorgen te maken. Deze thermometer slaat automatisch de laatste 50 meetwaarden op, zodat je de temperatuurontwikkeling kunt bijhouden. En om batterij te besparen, schakelt hij automatisch uit na 18 seconden.

Maar geloof me niet alleen op mijn woord - gebruikers zijn ook enthousiast over de TM A79. Ze vinden het geweldig hoe de temperatuur duidelijk wordt weergegeven, zowel in kleur als in cijfers. En laten we niet vergeten dat je geen nieuwe plastic dopjes nodig hebt - goed voor het milieu, toch? Eén gebruiker merkte zelfs op dat deze thermometer de juiste waarden geeft, in tegenstelling tot eerdere miskopen.

Natuurlijk is er altijd wel iemand die iets te klagen heeft. Een kritische gebruiker merkte op dat bij herhaalde metingen binnen korte tijd verschillende waarden werden verkregen. Ook werd opgemerkt dat de temperatuur gemeten via het oor ongeveer anderhalve graad hoger is dan via het voorhoofd. Het is belangrijk om te onthouden dat dit slechts de ervaring van één gebruiker is en niet noodzakelijk representatief is voor de prestaties van de thermometer.

Al met al biedt de Medisana TM A79 een betrouwbare en handige manier om de lichaamstemperatuur te meten. Of je het nu thuis gebruikt of professioneel, het contactloze meten en het koortsalarm maken het een geweldig hulpmiddel. En met het grote display en de mogelijkheid om ook oppervlakken en vloeistoffen te meten, is het echt veelzijdig. Dus waar wacht je nog op? Haal jouw TM A79 vandaag nog en meet je temperatuur met gemak en precisie! 💪️

Voordelen Medisana TM A79
 • Nauwkeurige en contactloze meting van lichaamstemperatuur
 • Hygiënisch en snel meten via het voorhoofd zonder direct contact
 • Koortsalarm en stoplichtkleuren voor directe actie bij koorts
Nadelen Medisana TM A79
 • Verschillende waarden bij meerdere metingen binnen korte tijd
 • Temperatuur gemeten via het oor is hoger dan via het voorhoofd (volgens één gebruiker)
Vrouw op de bank onder dekentje

Veelgestelde vragen over voorhoofdthermometers

Dit deel is toegewijd aan de vaakst gestelde vragen en opmerkingen! Als je zelf nog vragen hebt omtrent dit onderwerp, dan kun je deze in het onderstaande formulier kwijt!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste voorhoofdthermometer?

De Consumentenbond heeft nog geen voorhoofdthermometers getest en de resultaten daarvan gedeeld. Komt daar verandering in, dan vind je die informatie hier terug!

Wat maakt een voorhoofdthermometer nauwkeurig?

De nauwkeurigheid van een voorhoofdthermometer wordt bepaald door verschillende factoren:

 1. Sensortechnologie. Gebruikt infraroodsensoren om de warmte uitgestraald door het voorhoofd te meten, met een precisie tot ± 0,2 °C.
 2. Afstandsdetectie. Sommige modellen hebben een ingebouwde sensor die de optimale afstand tot het voorhoofd garandeert voor accurate metingen.
 3. Kalibratie. Regelmatige kalibratie garandeert dat de thermometer nauwkeurig blijft over tijd. Dit kan automatisch of handmatig zijn, afhankelijk van het model.
 4. Omgevingstemperatuurcompensatie. Goede voorhoofdthermometers passen metingen aan op basis van de omgevingstemperatuur voor consistente resultaten.
 5. Gebruiksgemak. Duidelijke instructies en een eenvoudige bediening verminderen de kans op gebruikersfouten, wat bijdraagt aan de nauwkeurigheid.
 6. Reactietijd. Snelle reactietijd vermindert de invloed van externe factoren op de meting.

Door deze elementen te combineren, biedt een voorhoofdthermometer een betrouwbare en nauwkeurige manier om koorts te detecteren, essentieel voor het monitoren van je gezondheid of die van je dierbaren.

Overweeg ook om te investeren in een goede bloeddrukmeter, een saturatiemeter en een hartslagmeter.

Hoe snel kan een voorhoofdthermometer een meting uitvoeren?

Een voorhoofdthermometer staat bekend om zijn snelle metingen, essentieel in situaties waar elke seconde telt. Gemiddeld kan een hoogwaardige voorhoofdthermometer een nauwkeurige temperatuurmeting uitvoeren binnen 1 tot 3 seconden.

Deze snelheid is mogelijk dankzij geavanceerde infraroodtechnologie die de warmtestraling van het voorhoofd direct detecteert zonder fysiek contact. Zo werkt een oorthermometer ook, maar dan met je trommelvlies. Dit minimaliseert niet alleen het risico op kruisbesmetting, maar zorgt ook voor een comfortabele ervaring, vooral bij kleine kinderen of slapende patiënten.

De snelheid, gecombineerd met de nauwkeurigheid van ± 0,2 °C, maakt de voorhoofdthermometer een onmisbaar instrument in zowel huishoudelijke als professionele gezondheidszorginstellingen.

Zijn er voorhoofdthermometers die geschikt zijn voor baby's en kinderen?

Ja, er zijn specifiek ontworpen voorhoofdthermometers die uitermate geschikt zijn voor baby's en kinderen. Deze thermometers zijn ontwikkeld met het oog op zachtheid en nauwkeurigheid, essentieel voor het meten van de temperatuur bij deze gevoelige groep.

De meeste van deze thermometers gebruiken geavanceerde infraroodtechnologie om zonder fysiek contact een snelle meting te bieden, meestal binnen 1 tot 3 seconden. Dit minimaliseert ongemak en maakt het mogelijk om zelfs bij een slapende baby nauwkeurig de temperatuur te meten.

Bovendien zijn ze uitgerust met functies, zoals koortsalarmen en kleurgecodeerde schermen om de interpretatie van de resultaten te vereenvoudigen. De nauwkeurigheid, vaak binnen een marge van ± 0,2 °C, garandeert dat je betrouwbare informatie krijgt over de gezondheidstoestand van je kind, waardoor je met vertrouwen actie kunt ondernemen wanneer dat nodig is.

Wat is het verschil tussen een contactloze en een contact-voorhoofdthermometer?

Het belangrijkste verschil tussen een contactloze en een contact-voorhoofdthermometer ligt in de manier waarop de temperatuur wordt gemeten:

Contactloze voorhoofdthermometer:

 • Meting. Een contactloze thermometer ebruikt infraroodtechnologie om de temperatuur vanaf een afstand te meten, zonder fysiek contact.
 • Hygiëne. Contactloze thermometers verlagen het risico op kruisbesmetting drastisch, ideaal voor gebruik bij meerdere personen.
 • Gebruiksgemak. Deze thermometer levert een snelle meting, vaak binnen enkele seconden, zonder dat de persoon gestoord hoeft te worden.

Contactvoorhoofdthermometer:

 • Meting. Een contactthermometer vereist direct contact met het voorhoofd om de temperatuur te meten.
 • Nauwkeurigheid. Dit type kan zeer nauwkeurig zijn, mits correct gebruikt, omdat er direct contact is met de huid.
 • Comfor.. Deze meter wordt sneller als minder comfortabel worden ervaren, vooral bij kleine kinderen of bij herhaaldelijk gebruik.

Beide typen thermometers bieden voordelen, afhankelijk van de situatie en voorkeur. Contactloze modellen zijn snel en hygiënisch, terwijl contactmodellen nauwkeurigheid en betrouwbaarheid bieden bij correct gebruik.

Wanneer heb je koorts en wat is verhoging?

Je spreekt van koorts wanneer je lichaamstemperatuur hoger is dan 38 °C, gemeten met een thermometer. Verhoging daarentegen, duidt op een lichaamstemperatuur die verhoogd is ten opzichte van je normale temperatuur, maar nog onder de 38 °C blijft. Hier is een overzicht:

 • Normale lichaamstemperatuur: 36,5 °C - 37,5 °C
 • Verhoging: 37,5 °C - 38,0 °C
 • Koorts: Boven de 38,0 °C

Koorts is een natuurlijke reactie van je lichaam op infecties en helpt bij het bestrijden van ziekteverwekkers. Bij verhoging voel je je mogelijk iets warmer dan normaal, maar dit wijst niet altijd op een ernstige aandoening. Het is belangrijk om je temperatuur correct te meten en bij aanhoudende koorts of verhoging medisch advies in te winnen.1Catharinaziekenhuis (2022). 'Wanneer heb je koorts?'

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross