Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Met de Beste Oorthermometer Ben Je Altijd Zeker van je Temperatuur

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

3 min leestijd

Stel je voor, je staat midden in de nacht op met een ziek kind; de temperatuur meten is dan je eerstvolgende stap, niet? Hoe kies je echter de beste oorthermometer voor deze taak? Ik onthul de sleutelfactoren: nauwkeurigheid binnen 0,2 °C, reactietijd van minder dan 3 seconden, en gebruiksgemak. Laten we de details bekijken!

Wat zijn de beste oorthermometers van 2024?

Dit zijn de 5 beste oorthermometers volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste oorthermometers van 2024

1. Braun IRT 3030 - Oorthermometer

1. Braun IRT 3030 - Oorthermometer

Belangrijke specificaties:

Analoog of Digitaal: Digitaal
Maximaal aantal personen te onthouden: 1
Bediening via mobiele app: Nee
Geluidssignaal bij koorts: Ja
Compatibel met: Informatie niet beschikbaar

Ik ben dol op de Braun IRT 3030, een geweldige oorthermometer die perfect is voor mijn hele gezin, zelfs voor pasgeborenen. Het LCD-scherm geeft de meetresultaten binnen slechts 1 seconde weer, wat zo handig is bij het meten van de lichaamstemperatuur. En het beste van alles? Het gebruik blijft hygiënisch dankzij de meegeleverde BPA- en latexvrije wegwerplensfilters.

Wat deze thermometer echt onderscheidt, is de koortsindicator via geluid. Gewoon luisteren naar het aantal pieptonen en je weet meteen of je koorts hebt. Eén pieptoon betekent normale temperatuur, twee pieptonen betekent verhoogde temperatuur en vier pieptonen betekent hoge temperatuur. Het is zo duidelijk en gemakkelijk!

De Braun IRT 3030 is de nieuwste toevoeging aan de populaire Thermoscan-serie van Braun, die door artsen wordt gebruikt en aanbevolen. Het is zo comfortabel en nauwkeurig, dus ik weet dat ik kan vertrouwen op de metingen van mijn lichaamstemperatuur.

Een van de beste eigenschappen van deze thermometer is dat hij ook geschikt is voor pasgeborenen. Dit maakt het zo handig voor ouders die de temperatuur van hun kleintje willen meten. En laten we niet vergeten dat de thermometer een batterijklep heeft met vergrendeling, zodat er geen risico is op stikken. Dat is een extra veiligheidsmaatregel die ik als ouder echt waardeer.

En weet je wat? Je kunt het laatste meetresultaat zelfs oproepen en vergelijken met een nieuwe meting. Zo kan ik gemakkelijk veranderingen in mijn lichaamstemperatuur in de gaten houden.

Hoewel de Braun IRT 3030 over het algemeen positieve beoordelingen krijgt, zijn er een paar punten van kritiek die ik moet delen. Een gebruiker merkte op dat de informatie op de website niet klopt, omdat er eigenlijk wel 21 lensfilters worden meegeleverd. Dat kan verwarrend zijn voor potentiële kopers.

Een andere gebruiker deelde zijn ervaring met de oudere versie van deze thermometer, waarbij hij opmerkte dat de thermometer "lo" aangaf. Hij ontdekte echter dat het metalen meetpuntje gereinigd moest worden met ontsmettingsmiddel, waarna de thermometer weer perfect werkte. Dit is een handige tip voor andere gebruikers die een vergelijkbaar probleem ervaren.

Een negatieve beoordeling wees op enkele problemen met de metingen van deze thermometer. Volgens de gebruiker lijken de metingen onbetrouwbaar te zijn, met verschillende temperatuurmetingen bij opeenvolgende metingen en verschillen tussen het linker- en rechteroor. Dat kan het moeilijk maken om te bepalen of iemand koorts heeft, vooral tijdens een infectie.

Al met al is de Braun IRT 3030 een geweldige oorthermometer met enkele unieke kenmerken, zoals de koortsindicator via geluid. Het is geschikt voor mijn hele gezin, zelfs voor pasgeborenen, en biedt comfortabele en nauwkeurige metingen. Hoewel er een paar kritiekpunten zijn, lijkt de meerderheid van de gebruikers tevreden te zijn met dit product. 👍

Voordelen Braun IRT 3030 - Oorthermometer
 • Gemakkelijk en snel meten van lichaamstemperatuur
 • Inclusief koortsindicator via geluid
 • Geschikt voor pasgeborenen
Nadelen Braun IRT 3030 - Oorthermometer
 • Onjuiste informatie op de website
 • Mogelijke onbetrouwbare metingen

2. Beste oorthermometer: Braun IRT 6520 ThermoScan 7

2. Beste oorthermometer: Braun IRT 6520 ThermoScan 7

Belangrijke specificaties:

Analoog of Digitaal: Digitaal
Maximaal aantal personen te onthouden: 9
Bediening via mobiele app: Nee
Geluidssignaal bij koorts: Ja
Compatibel met: Niet van toepassing

De Braun IRT 6520 ThermoScan 7 is echt een must-have voor gezinnen zoals die van mij. Deze oorthermometer is supersnel en nauwkeurig, en heeft een speciale functie genaamd Age Precision. Voordat je begint met meten, kies je gewoon de leeftijdsgroep. Dit is vooral handig als je jonge kinderen hebt, omdat wat voor een volwassene of kind van drie jaar oud een normale temperatuur kan zijn, koorts kan betekenen voor een baby of peuter.

Na de meting verandert het display in een kleur die past bij de temperatuur. Groen betekent dat alles in orde is. Het is echt zo simpel! En de thermometer zelf is ook supermakkelijk te gebruiken, zelfs in het donker dankzij de verlichting. Het heeft zelfs een geheugenfunctie voor 9 metingen, dus je kunt de temperatuur van je kind regelmatig checken zonder een notitieblok nodig te hebben.

En ik moet zeggen, deze thermometer voelt echt stevig en van goede kwaliteit aan. Ik heb andere oorthermometers geprobeerd, maar deze geeft de meest nauwkeurige metingen. Daar houd ik van!

Nu, er is één dingetje waar ik wel een puntje van kritiek op heb. Je kunt de (leeftijds)maanden niet vastzetten, dus je moet elke keer opnieuw de juiste optie selecteren. Dat kan een beetje lastig zijn als je zelf ziek bent en niet helemaal helder kunt denken. En ja, ik moet toegeven dat de prijs een beetje aan de hoge kant is in vergelijking met andere oorthermometers op de markt.

Maar al met al, ik ben echt tevreden met de Braun IRT 6520 ThermoScan 7. Het is een topkwaliteit thermometer die aan al mijn verwachtingen voldoet. Hij is super nauwkeurig, lekker snel en heeft handige functies zoals Age Precision en het kleurgecodeerde display. Dit is echt de perfecte thermometer voor gezinnen met jonge kinderen, of gewoon voor iedereen die op zoek is naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke thermometer. Het enige minpuntje is dat je de (leeftijds)maanden niet kunt vastzetten en dat de prijs wat aan de hoge kant is. Maar al met al, ik kan de Braun IRT 6520 ThermoScan 7 zeker aanraden voor wie op zoek is naar een kwalitatieve oorthermometer. 👍

Voordelen Braun IRT 6520 ThermoScan 7
 • Zeer nauwkeurige metingen
 • Handige Age Precision functie
 • Makkelijk te interpreteren kleurgecodeerd display
Nadelen Braun IRT 6520 ThermoScan 7
 • Leeftijdsmaanden niet vast te zetten
 • Hoge prijs in vergelijking met andere oorthermometers

3. Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

3. Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter

Belangrijke specificaties:

Analoog of Digitaal: Digitaal
Maximaal aantal personen te onthouden: 35
Bediening via mobiele app: Nee
Geluidssignaal bij koorts: Ja
Compatibel met: Niet van toepassing

De Bintoi ® XE200 - Thermometer - Temperatuurmeter - Koortsthermometer is mijn ultieme keuze als het gaat om het meten van de lichaamstemperatuur. Met zijn geavanceerde technologie en unieke kenmerken onderscheidt dit model zich van alle andere thermometers op de markt.

Wat deze thermometer zo speciaal maakt, is dat hij contactloos is. Dit betekent dat je de temperatuur van je baby kunt meten zonder hem wakker te maken. Hoe handig is dat? Bovendien hoef je na gebruik de thermometer niet te steriliseren, wat een hoop gedoe scheelt. Gewoon meten en klaar!

De Bintoi XE200 is niet alleen geschikt voor het meten van de lichaamstemperatuur, maar kan ook de temperatuur van de kamer, vloeistoffen zoals melkflesjes en voorwerpen meten. Dit maakt hem super veelzijdig en ideaal voor allerlei situaties. En als je je zorgen maakt over het bijhouden van de temperatuur, heb ik goed nieuws! Deze thermometer heeft een geheugenmodus waarin je tot 35 metingen kunt opslaan.

Een ander geweldig kenmerk van de Bintoi XE200 is de koortswaarschuwing. Het apparaat geeft verschillende kleuren en pieptonen afhankelijk van de gemeten temperatuur, zodat je snel kunt zien of er sprake is van normale temperatuur, lichte koorts of hoge koorts. Zo hoef je niet steeds de cijfers af te lezen en kun je direct actie ondernemen als dat nodig is.

Met zijn hoge precisie sensor en slimme chip kun je erop vertrouwen dat de metingen van de Bintoi XE200 nauwkeurig en snel zijn. Het meetbereik voorhoofd ligt tussen 32.0 °C en 42,9 °C, met een nauwkeurigheid van ±0,2 °C. Voor objecten ligt het meetbereik tussen 1 °C en 99 °C, met een nauwkeurigheid van ±1,0 °C. En het beste van alles? Het apparaat schakelt automatisch uit na 10 seconden om energie te besparen.

De Bintoi XE200 is super makkelijk te gebruiken dankzij de intuïtieve bediening en het handzame design. Je kunt zelf kiezen of je de temperatuur in graden Celsius of graden Fahrenheit wilt zien. En om het helemaal af te maken, wordt de thermometer geleverd met een handig opberg-/beschermzakje en werkt hij op 2 AAA-batterijen. Zo kun je hem overal mee naartoe nemen en altijd en overal de temperatuur meten.

De gebruikersreviews liegen er niet om: de Bintoi XE200 is een topper. Mensen zijn dol op de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van deze thermometer. Ook het hygiënische ontwerp en de snelle meting worden hoog gewaardeerd. Gebruikers vinden hem gebruiksvriendelijk en hebben geen negatieve punten ontdekt. Dat zegt toch wel genoeg, toch?

Al met al is de Bintoi XE200 - Thermometer - Temperatuurmeter - Koortsthermometer de perfecte keuze als je op zoek bent naar een contactloze en nauwkeurige manier om de lichaamstemperatuur te meten. Met zijn handige functies en betrouwbare certificeringen is hij geschikt voor zowel baby's als volwassenen. Dus waar wacht je nog op? Meet je temperatuur op een snelle en hygiënische manier met de Bintoi XE200!

Voordelen Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter
 • Hygiënisch ontwerp, geen sterilisatie nodig
 • Goedgekeurd door FDA, CE en FCC
 • Meet lichaamstemperatuur, kamertemperatuur, vloeistoffen en voorwerpen
Nadelen Bintoi® XE200 Thermometer Temperatuurmeter
 • Geen nadelen ontdekt door gebruikers

4. Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer

4. Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer

Belangrijke specificaties:

Analoog of Digitaal: Digitaal
Maximaal aantal personen te onthouden: 35
Bediening via mobiele app: Nee
Geluidssignaal bij koorts: Ja
Compatibel met: Niet van toepassing

Als ouder wil ik altijd de beste zorg bieden aan mijn kind. Het meten van de lichaamstemperatuur is een belangrijk onderdeel van het monitoren van de gezondheid van mijn baby. De Bintoi X200 is een thermometer die speciaal is ontworpen om het meten van koorts gemakkelijk en accuraat te maken. Deze thermometer is geschikt voor zowel baby's als volwassenen en heeft een aantal handige functies die het gebruik ervan nog prettiger maken.

Een van de voordelen van de Bintoi X200 is het hygiënische design. Ik hoef het apparaat niet achteraf te steriliseren, wat zorgt voor extra gemak en tijdsbesparing. Daarnaast is deze thermometer geschikt om koorts te meten terwijl mijn baby slaapt. Dit is mogelijk dankzij de stille modus, waarbij ik eenvoudigweg 3 seconden op de knop met de "M" druk. Bovendien heeft de thermometer een helder scherm, zelfs in het donker, wat het meten van de temperatuur tijdens de nacht nog gemakkelijker maakt.

De Bintoi X200 is niet alleen geschikt voor het meten van de lichaamstemperatuur, maar ook voor het meten van de kamertemperatuur, vloeistoffen zoals melkflesjes en badwater, en voeding. Met slechts één druk op de knop met de "M" krijg ik direct de kamertemperatuur te zien. Bovendien heeft de thermometer een geheugenmodus waarmee ik tot wel 35 metingen kan bijhouden en controleren.

Een ander belangrijk kenmerk van de Bintoi X200 is de kleurcodering en het geluidssignaal bij koorts. Met een groen lichtje en een lange pieptoon geeft de thermometer aan dat de temperatuur normaal is (32°C - 37,3°C). Bij lichte koorts (37,4°C - 37,9°C) geeft de thermometer een oranje lichtje en drie korte piepjes. En bij hoge koorts (38°C - 42.9°C) geeft de thermometer een rood lichtje en vijf korte pieptonen. Dit maakt het gemakkelijk om snel te bepalen of er sprake is van koorts.

De Bintoi X200 is een snelle en nauwkeurige thermometer dankzij de hoge precisie sensor en de meest recente slimme chip. Bovendien heeft de thermometer drie functies: voorhoofd-, oor- en oppervlaktemodus. Hierdoor kan ik niet alleen de lichaamstemperatuur meten, maar ook de temperatuur van de omgeving, vloeistoffen en voorwerpen.

De Bintoi X200 biedt veel gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Het is een thermometer die zeker de moeite waard is om te overwegen, vooral voor mensen die gemak vooropstellen. De thermometer wordt geleverd in een mooie verpakking, inclusief batterijen. Daarnaast is er zelfs extra uitleg beschikbaar om de thermometer optimaal te gebruiken. Dit getuigt van de aandacht en zorg die het merk besteedt aan zijn klanten.

Hoewel er geen nadelen worden genoemd in de reviews, is het belangrijk om de instructies voor gebruik zorgvuldig op te volgen om de meest nauwkeurige metingen te krijgen. Het reinigen van de oren voor het meten en het wachten van minimaal 15 minuten voor volgend gebruik zijn enkele belangrijke aanbevelingen.

Al met al is de Bintoi X200 een uitstekende keuze voor ouders die op zoek zijn naar een betrouwbare en gebruiksvriendelijke thermometer. Met zijn geavanceerde functies en handige design maakt deze thermometer het meten van koorts een stuk eenvoudiger en nauwkeuriger. De Bintoi X200 tilt de zorg voor mijn baby naar een hoger niveau.

Voordelen Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer
 • Hygiënisch design, geen noodzaak tot sterilisatie
 • Geschikt voor meten van koorts terwijl baby slaapt
 • Kleurcodering en geluidssignaal bij koorts voor snelle interpretatie
Nadelen Bintoi® X200 Thermometer voorhoofd Oorthermometer
 • Zorgvuldig de instructies voor gebruik volgen voor nauwkeurige metingen
 • Reinigen van de oren voor meten en wachten tussen metingen

5. Braun LF40 - Navulset Lensfilters

5. Braun LF40 - Navulset Lensfilters

Belangrijke specificaties:

Analoog of Digitaal: Digitaal
Maximaal aantal personen te onthouden: 0
Bediening via mobiele app: Nee
Geluidssignaal bij koorts: Nee
Compatibel met: Met apparaten in het ecosysteem van fabrikant

Mijn ervaring met de Braun LF40 - Navulset Lensfilters Oorthermometer is geweldig! Als bezitter van de Braun Thermoscan oorthermometer kan ik niet zonder deze essentiële accessoire. Met de 40 wegwerpbare lensfilters houd ik de lens van mijn Thermoscan altijd schoon en beschermd tegen vuil en beschadigingen. Zo blijven mijn metingen altijd nauwkeurig en betrouwbaar.

Wat ik echt fantastisch vind aan de Braun LF40 is dat deze lensfilters passen op alle Braun Thermoscan modellen. Dat maakt het superhandig en compatibel voor iedereen met een Braun Thermoscan thermometer. Daarnaast is de verpakking slim ontworpen, zodat ik de lensfilters hygiënisch kan gebruiken zonder ze met mijn blote handen aan te raken.

Een kleine kanttekening is dat er soms wat verwarring kan ontstaan ​​over de productnaam. De originele verpakking van de Thermoscan vermeldt namelijk het type nummer LF20. Maar geen zorgen, de LF40 verpakking bevat eigenlijk twee keer zoveel lensfilters als de LF20. Het is een slimme truc om meer lensfilters in één verpakking te krijgen.

Wat betreft de kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid van de Braun LF40 ben ik erg tevreden. De lensfilters zijn van goede kwaliteit en supergemakkelijk te gebruiken. Ze passen perfect op mijn Braun Thermoscan thermometer, wat de hele ervaring nog beter maakt.

Een klein minpuntje is de prijs van de Braun LF40. Sommige mensen vinden het wat aan de hoge kant. Dat kan een overweging zijn als je op zoek bent naar een meer betaalbare optie.

Al met al is de Braun LF40 - Navulset Lensfilters Oorthermometer een onmisbaar en schoon accessoire voor de Braun Thermoscan oorthermometer. Het biedt hygiënische bescherming voor de lens en is compatibel met alle modellen. Ondanks de kleine verwarring over de productnaam, is de LF40 van goede kwaliteit en gebruiksvriendelijk. De prijs kan misschien een nadeel zijn, maar het is een essentieel accessoire voor nauwkeurige temperatuurmetingen. 👍

Voordelen Braun LF40 - Navulset Lensfilters
 • Biedt een veilige, hygiënische en comfortabele manier om de thermometer te gebruiken.
 • Past op alle Braun Thermoscan modellen.
 • Handig systeem om lensfilters hygiënisch te gebruiken zonder aanraking met blote handen.
Nadelen Braun LF40 - Navulset Lensfilters
 • De prijs kan als hoog worden ervaren.
Iemand meet de temperatuur van een kind op met een oorthermometer

Veelgestelde vragen over oorthermometers

Dit deel is toegewijd aan de bekendste vragen en opmerkingen! Als je zelf nog vragen hebt over oorthermometers, dan kun je deze hieronder kwijt!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste oorthermometer?

De beste oorthermometer volgens Consumentenbond is de Medisana TM 750 Infrarood Multifunctioneel. Deze thermometer meet nauwkeurig je temperatuur binnen enkele seconden, met een foutmarge van slechts ± 0,2 °C.

Het heeft een geheugenfunctie voor de laatste 30 metingen en is geschikt voor zowel oor- als voorhoofdmetingen. Het grote, verlichte display maakt het makkelijk afleesbaar, zelfs in het donker. Veilig en betrouwbaar, de Medisana TM 750 minimaliseert het risico op onjuiste metingen en is ideaal voor thuisgebruik.      

Wat is volgens Tweakers de beste oorthermometer?

Tweakers heeft nog geen oorthermometers getest en daar de resultaten van gedeeld. Komt daar verandering in, dan delen we dat hier met je.

Wat is volgens Verywell Health de beste oorthermometer?

De beste oorthermometer volgens Verywell Health is de Equate Infrarood 1-Seconde In-Ear Digitale Thermometer. Deze thermometer levert snelle en nauwkeurige metingen binnen 1 seconde, met een minimale afwijking.

Het is gebruiksvriendelijk, met een duidelijk digitaal display en een piepsignaal dat aangeeft wanneer de meting compleet is. Geschikt voor alle leeftijden, vermindert het de kans op fouten en ongemak. Met deze thermometer krijg je betrouwbare resultaten, essentieel voor het monitoren van je gezondheid thuis.      

Wat zijn de belangrijkste kenmerken om te overwegen bij het kopen van een oorthermometer?

Bij het kopen van een oorthermometer zijn er enkele belangrijke kenmerken waar je op moet letten. Ik zet ze hieronder voor je op een rij:

 • Nauwkeurigheid. Zoek naar thermometers met een foutmarge van niet meer dan ± 0,2 °C. Dit garandeert betrouwbare resultaten.
 • Snelheid van meting. Een goede oorthermometer levert binnen enkele seconden resultaat. Ideaal is een meettijd van ongeveer 1 tot 3 seconden.
 • Gebruiksgemak. Kies een model met een duidelijk afleesbaar display en eenvoudige bediening. Een verlicht scherm is handig als je 's nachts metingen uitvoert.
 • Geheugenfunctie. Een thermometer die de laatste metingen opslaat, is handig voor het volgen van temperatuurtrends. Zoek naar modellen die minstens 10 metingen kunnen opslaan.
 • Veiligheid en comfort. Zorg dat de thermometer zachte, flexibele tips heeft en geen scherpe randen. Dit is vooral belangrijk bij baby's en kleine kinderen.
 • Batterijduur en vervanging. Controleer hoe lang de batterij meegaat en hoe makkelijk deze te vervangen is.
 • Hygiëne. Kijk of de thermometer wegwerpbeschermkapjes gebruikt of makkelijk te reinigen is om kruisbesmetting te voorkomen.

Hoe nauwkeurig zijn oorthermometers vergeleken met andere soorten thermometers?

Oorthermometers staan bekend om hun nauwkeurigheid, vergelijkbaar met rectale thermometers, die als gouden standaard gelden. Ze meten de infrarode straling van het trommelvlies, wat een directe weergave is van de lichaamstemperatuur. De foutmarge ligt meestal rond de ± 0,2 °C.

Dit is iets minder nauwkeurig dan rectale metingen, maar nauwkeuriger dan de metingen van een okselthermometer of zelfs een goede voorhoofdhermometer. Belangrijk is wel dat je ze correct gebruikt, want onjuiste plaatsing kan de meting beïnvloeden. In vergelijking met andere thermometers bieden ze een goede balans tussen nauwkeurigheid, snelheid en gebruiksgemak.

Zijn er oorthermometers die geschikt zijn voor zowel baby's als volwassenen?

Ja, er zijn oorthermometers die zowel voor baby's als volwassenen geschikt zijn, net zoals dat je ook een saturatiemeter, hartslagmeter, en bloeddrukmeter voor baby's kunt vinden. Deze thermometers zijn ontworpen met flexibele tips die zich aanpassen aan verschillende oorgroottes. Ze meten nauwkeurig en snel, vaak binnen enkele seconden, en zijn gebruiksvriendelijk.

Het is wel belangrijk dat je de thermometer correct positioneert voor een betrouwbare meting, ongeacht de leeftijd van de persoon. Zo bieden ze een praktische oplossing voor het hele gezin.

Wat is het verschil tussen een digitale thermometer en een infraroodoorthermometer?

Het verschil tussen een digitale thermometer en een infraroodoorthermometer ligt in de meetmethode en gebruiksgemak. Hier is een vergelijking:

KenmerkDigitale oorthermometerInfrarood oorthermometer
MeetmethodeMeet de temperatuur via fysiek contactMeet de infrarode straling in het oor
PlaatsingMond, oksel, rectaalIn het oor
Meetduur10-30 seconden1Nationwide Children's (n.d.). 'Temperature: Digital and Glass Thermometers'1-3 seconden
NauwkeurigheidHoog, afhankelijk van plaatsingZeer hoog, mits correct gebruikt
GebruiksgemakEenvoudig, maar vereist stilzittenZeer gebruiksvriendelijk en snel
Geschikt voorAlle leeftijdenVooral handig bij baby's en kinderen
Invloed van externe factorenMinder gevoelig voor externe factorenKan beïnvloed worden door oorsmeer

Zijn er oorthermometers beschikbaar met een geheugenfunctie voor eerdere metingen?

Ja, er zijn oorthermometers met een geheugenfunctie. Deze functie stelt je in staat om eerdere metingen op te slaan en te bekijken, wat handig is voor het volgen van temperatuurveranderingen over tijd.

Sommige modellen kunnen tot 20 of meer vorige metingen opslaan. Dit is vooral nuttig bij het monitoren van koortsontwikkeling bij ziekte, waardoor je een duidelijk overzicht krijgt van de temperatuurtrends.

Hoe snel leveren de beste oorthermometers een meetresultaat?

De beste oorthermometers leveren zeer snel een meetresultaat, vaak al binnen 1 tot 3 seconden. Deze snelheid maakt ze ideaal voor gebruik bij onrustige kinderen of in situaties waarin snel handelen vereist is.

De snelle meting gaat niet ten koste van de nauwkeurigheid; moderne oorthermometers zijn ontworpen om zowel snel als betrouwbaar de temperatuur te meten, wat essentieel is voor nauwkeurige gezondheidsmonitoring.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross