Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Kwaliteit voor een Lage Prijs met de Beste Budgettablet

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min leestijd

Tablets – de brug tussen een smartphone en een laptopscherm. Zelf zie je mij niet meer zonder mijn tablet! Ik schrijf, schets en plan erop. Maar moet zoiets nu per se meer dan vijfhonderd euro kosten? Nee, verre van! Check daarom hier wat de beste budgettablets van dit moment zijn, en hoe je hieruit kiest!

Wat zijn de beste budgettablets van 2024?

Dit zijn de top 5 beste budgettablets van 2024 op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste budgettablets van 2024

1. Beste budgettablet: Amazon Fire HD 8 Kids

De Amazon Fire HD 8 Kids Edition (2022) is een betaalbare tablet die een goede balans biedt tussen prijs en prestaties, waardoor het een uitstekende keuze is voor prijsbewuste kopers. Met een startprijs van $100 biedt deze tablet 32GB opslagruimte met de optie om de vergrendelingsschermadvertenties te verwijderen voor een extra $15 of de opslag te verdubbelen voor $30 extra. Het slanke en lichte ontwerp, verkrijgbaar in zwart, denim en roze, in combinatie met een duurzame constructie, biedt een praktisch en betrouwbaar apparaat voor dagelijks gebruik.

"De tablet heeft een bescheiden 1280x800 resolutie 8-inch LCD-scherm, wat zorgt voor een heldere en redelijk scherpe kijkervaring," en biedt een bevredigend platform voor het streamen van content en basic gaming. De batterij gaat gemakkelijk mee tot de geadverteerde 13 uur, waardoor het een ideale metgezel is voor langdurig gebruiksscenario's. Daarnaast biedt de uitbreidbare opslag tot 1TB via een microSD-kaart gebruikers de flexibiliteit om een breed scala aan content op te slaan zonder zich zorgen te hoeven maken over ruimtebeperkingen.

De Fire HD 8 Kids Edition (2022) onderscheidt zich als een geschikte en betaalbare tablet voor jonge gebruikers, met robuuste ouderlijke controle, een duurzame hoes en een zorgeloze garantie. Het bevat ook een jaar Amazon Kids+, met toegang tot duizenden boeken, films, tv-programma's, educatieve apps en games. Deze specialisatie als kindertablet maakt het de "Beste budgetproduct voor gezinnen die op zoek zijn naar een duurzame, betaalbare tablet voor kinderen."

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Fire HD 8 Kids Edition (2022) zich door zijn kindvriendelijke functies, waardoor het een topkeuze is voor gezinnen die op zoek zijn naar een betaalbare en betrouwbare tablet op maat gemaakt voor kinderen. Echter, op het gebied van pure prestaties en hoogwaardige constructie, voelt het misschien niet zo verfijnd aan als duurdere alternatieven. Voor gebruikers die gericht zijn op productiviteit of intensieve taken, bieden andere tablets op de markt misschien een meer overtuigende optie.

Samenvattend blinkt de Amazon Fire HD 8 Kids Edition (2022) uit als de beste budgettablet voor gezinnen die op zoek zijn naar een duurzaam, betaalbaar apparaat voor kinderen, compleet met robuuste ouderlijke controle en een uitgebreide bibliotheek met kindvriendelijke content. De balans tussen prijs en prestaties, in combinatie met zijn gespecialiseerde functies, maakt het een uitstekende keuze in de budgettablet-categorie. Hoewel de prestaties en de bouwkwaliteit misschien niet overeenkomen met duurdere alternatieven, kan de waarde ervan voor gezinnen en jonge gebruikers niet over het hoofd worden gezien.

2. Beste budgettablet: Amazon Fire HD 8 Kids

2. Beste budgettablet: Amazon Fire HD 8 Kids

Belangrijke specificaties:

De Amazon Fire HD 8 Kids (2022) is een budgetvriendelijke tablet, speciaal ontworpen voor kinderen, met een beschermende hoes, effectieve ouderlijke controle en kindvriendelijke software. De tablet wordt geleverd met een slankere en meer volwassen uitziende beschermende bumperhoes en een jaarabonnement op Amazon Kids+. TrustedReviews merkt op: "De dikke beschermhoes van de tablet heeft een handvat dat dienstdoet als standaard," wat de praktische ontwerpkenmerken voor kinderen benadrukt. Echter, het scherm is bekritiseerd vanwege de "doffe, vlakke kleuren" en beperkte prestaties, waardoor het minder geschikt is voor veeleisende apps en games.

Met een schermresolutie van 1280 x 800 HD met redelijke helderheidsniveaus maar een gebrek aan contrast en kleurdiepte, is de Amazon Fire HD 8 Kids (2022) misschien niet de beste keuze voor hoogwaardige beelden en video's. Met een prijs van £149,99 in het Verenigd Koninkrijk en $149,99 in de VS, is deze tablet een goede optie voor ouders die op zoek zijn naar een betaalbaar en robuust apparaat voor hun kinderen. Het is ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar en biedt een stevige beschermhoes, kindvriendelijke software en diensten. Het is echter de moeite waard op te merken dat het scherm van de tablet levendiger zou kunnen zijn en dat het beperkte prestaties heeft, vooral voor veeleisende apps en games.

In vergelijking met zijn broertje, de Amazon Fire HD 8 Kids Pro (2022), is de Kids-versie meer geschikt voor jongere kinderen, terwijl de Pro-versie is ontworpen voor oudere kinderen. Het Pro-model biedt een slankere en meer volwassen uitziende beschermende bumperhoes, waardoor het aantrekkelijker is voor oudere kinderen. Beide tablets delen echter dezelfde schermresolutie en vergelijkbare prijzen. Het onderscheidende factor ligt in de doelgroep en het ontwerp van de beschermende hoes.

Al met al is de Amazon Fire HD 8 Kids (2022) een degelijke budgettablet die is afgestemd op jongere kinderen, met een duurzame constructie, effectieve ouderlijke controle en een scala aan kindvriendelijke functies. Zijn betaalbaarheid en robuustheid maken het een overtuigende optie voor ouders die specifiek op zoek zijn naar een apparaat voor hun kinderen. Echter, de beperkte prestaties en schermkwaliteit voldoen mogelijk niet aan de behoeften van oudere kinderen of degenen die op zoek zijn naar een veelzijdigere tablet voor verschillende taken.

3. Apple iPad (9th Generation, 2021)

Als ik kijk naar de 9e generatie Apple iPad (2021), ben ik onder de indruk van de geweldige balans tussen prestaties, veelzijdigheid en waarde die dit apparaat biedt. Voor slechts €249,00 krijg je een tablet met een A13 Bionic-chipset, 10,2-inch Retina LCD-display, 3GB RAM en keuze uit 64GB of 256GB opslagruimte. Het 10,2-inch display is perfect voor allerlei taken, van gamen tot productiviteit, waardoor het een ideale keuze is voor dagelijks gebruik. Deze nieuwe versie brengt subtiele maar belangrijke verbeteringen, waaronder een focus op de processor, opslag en de frontcamera, zonder dat de prijs aanzienlijk stijgt.

De prestaties van het apparaat, aangedreven door de A13-chip, zijn bijzonder goed, met uitstekende snelheid en responsiviteit voor taken zoals gamen en productiviteit. De iPad profiteert ook van iPadOS 15, wat de multitasking-mogelijkheden en gebruikerservaring verbetert. Het is echter belangrijk om op te merken dat de iPad nog steeds Bluetooth 4.2 gebruikt en relatief lang oplaadt, wat door sommige gebruikers als nadelen kan worden beschouwd. Aan de positieve kant biedt de tablet een PWM-vrij IPS-paneel-display, wat zorgt voor een comfortabele kijkervaring.

De 9e generatie Apple iPad onderscheidt zich in de tabletmarkt door betaalbaarheid te combineren met prestaties en functies. De naadloze integratie met een breed scala aan accessoires verhoogt ook de veelzijdigheid, waardoor het geschikt is voor verschillende taken zoals gamen, foto- en videobewerking, notities maken en productiviteit. Dit maakt het "een topkeuze voor prijsbewuste consumenten," omdat het een indrukwekkende reeks mogelijkheden biedt tegen een toegankelijke prijs.

In vergelijking met zijn voorgangers markeert deze iPad een belangrijke mijlpaal met zijn subtiele maar impactvolle verbeteringen, wat de weg vrijmaakt voor het 10-jarig bestaan van het merk. Bovendien concurreert de 9e generatie iPad gunstig binnen zijn categorie, met een overtuigende optie voor gebruikers die een kosteneffectieve maar capabele tablet zoeken.

Hoewel de 9e generatie Apple iPad (2021) uitblinkt als een budgetvriendelijke tablet met indrukwekkende prestaties en veelzijdigheid, kunnen het gebruik van Bluetooth 4.2 en lange oplaadtijden beperkingen vormen voor sommige gebruikers. Desalniettemin maken de waardepropositie en uitgebreide reeks gebruiksmogelijkheden het een overtuigende keuze voor degenen die een betaalbare maar capabele tablet zoeken voor alledaagse taken.

Voordelen Apple iPad (9th Generation, 2021)
 • Uitstekende prestaties met A13-chip
 • Veelzijdig en goed benut 10,2-inch Retina LCD-display
 • Naadloze integratie met een breed scala aan accessoires
Nadelen Apple iPad (9th Generation, 2021)
 • Maakt gebruik van Bluetooth 4.2
 • Relatief lange oplaadtijden

4. Lenovo Tab P11 Plus

4. Lenovo Tab P11 Plus

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 64 GB
Type scherm: IPS

De Lenovo Tab P11 Plus is een indrukwekkende budget Android-tablet met een geweldige mix van functies voor productiviteit en entertainment. Met een prachtig 2K-scherm, Dolby Atmos-speakers en een krachtige batterij stelt deze tablet een hoge standaard in zijn categorie. Het design, gekenmerkt door een combinatie van aluminium en rubber, straalt een robuust en industrieel gevoel uit, aangevuld met een IP52-rating voor stof- en waterbescherming. Het 11-inch 2K-scherm met minimale randen zorgt voor een meeslepende kijkervaring, terwijl de MediaTek Helio G90T-processor, 4-6GB RAM en 64-128GB opslag zorgen voor soepele prestaties.

Volgens Android Central draagt het gewicht van 1,1 pond en de dunne randen bij aan de ergonomische aantrekkingskracht, waardoor het een praktische keuze is voor verschillende gebruiksscenario's. De review raadt aan om te kiezen voor het 6GB-model voor verbeterde prestaties, waarmee de capaciteiten van de tablet nog eens worden benadrukt. De veelzijdigheid van de tablet wordt benadrukt door de geschiktheid voor gezinnen, met speciale zones voor kinderen en entertainment-apps. Dit maakt het een ideale keuze voor gezinsgebruik, in lijn met de positionering als een waardevolle budgettablet.

De Lenovo Tab P11 Plus onderscheidt zich van de Lenovo Tab P11 Pro, zoals benadrukt in de vergelijking door Android Central. Terwijl de P11 Pro gericht is op individueel volwassen gebruik met een krachtige processor en een hogere resolutie OLED-scherm, is de P11 Plus ontworpen voor gezinnen, met een robuustere ontwerp voor gedeeld gebruik. De Qualcomm Snapdragon 730G-processor van de P11 Pro levert superieure prestaties, zij het ten koste van de batterijduur, terwijl de P11 Plus, met zijn MediaTek Helio G90T-processor, een gebalanceerde prestatie biedt die geschikt is voor verschillende taken.

In het landschap van budgettablets blinkt de Lenovo Tab P11 Plus uit door een overtuigende set functies te bieden tegen een toegankelijke prijs. Het 2K-scherm, de krachtige batterij en het veelzijdige design maken het een sterke concurrent voor gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke, maar toch rijke tablet. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met specifieke gebruiksscenario's en prioriteit geven aan kenmerken zoals processorkracht en schermresolutie bij het vergelijken met alternatieven. Zoals opgemerkt door ZDNet, wordt de 13MP-camera aan de achterzijde van de tablet als gemiddeld beschreven, wat een factor kan zijn voor gebruikers die veel waarde hechten aan fotografie.

Samengevat, de Lenovo Tab P11 Plus is een solide keuze voor degenen die op zoek zijn naar een budgettablet die een balans biedt tussen prestaties en entertainmentfuncties. Het indrukwekkende scherm, duurzame ontwerp en gezinsvriendelijke eigenschappen maken het tot een overtuigende optie in het landschap van budgettablets.

Voordelen Lenovo Tab P11 Plus
 • Indrukwekkend 2K-scherm voor een meeslepende kijkervaring
 • Robuuste batterij voor langdurig gebruik
 • Veelzijdig ontwerp geschikt voor gezinsgebruik
Nadelen Lenovo Tab P11 Plus
 • Gemiddelde 13MP camera aan de achterzijde

5. Voordeligste tablet: Amazon Fire 7 (2022)

Hey, daar! Ik ben de Amazon Fire 7 (2022) en ik ben een budgetvriendelijke tablet die perfect past bij specifieke gebruikersbehoeften. Ik heb een quad-core MediaTek processor, 2GB geheugen en 16GB of 32GB interne opslagopties, waardoor ik de basisfunctionaliteiten bied die je van een budgettablet verwacht. En weet je wat het mooie is? Ik begin al bij $60 met lock screen advertenties, maar je kunt kiezen voor extra opslag en advertentieverwijdering tegen een minimale meerprijs. Mijn slanke en lichtgewicht ontwerp, samen met de overstap naar een USB-C poort, worden gezien als positieve verbeteringen. Maar eerlijk is eerlijk, mijn 7-inch display met een lage resolutie van 1024x600 en forse randen doen afbreuk aan de algehele visuele ervaring.

Ondanks mijn budgetvriendelijke karakter heb ik wel een paar nadelen. Reviews van Android Police en Tom's Guide benadrukken mijn trage prestaties, met langzame laadtijden voor apps, webpagina's en video's. Ik heb moeite met gamen en video streamen op hogere resoluties, waardoor mijn mogelijkheden beperkt zijn tot basisgebruik. Mijn lage resolutie en donkere scherm, samen met fletse kleuren, dragen bij aan een minder dan optimale kijkervaring, wat de leesbaarheid van tekst en beeldkwaliteit beïnvloedt.

In de wereld van budgettablets concurreer ik met andere instapopties. Vergeleken met mijn concurrenten val ik op vanwege mijn betaalbare prijs, waardoor ik een aantrekkelijke keuze ben voor gebruikers die een eenvoudige tablet zoeken voor licht browsen, lezen en video streamen. Maar eerlijk is eerlijk, mijn trage prestaties en matige schermkwaliteit maken mij het meest geschikt voor gebruikers met minimale prestatie-eisen. Als je me vergelijkt met meer high-end budgettablets, zoals de Lenovo Tab M8 of Samsung Galaxy Tab A7 Lite, kan het zijn dat ik achterblijf wat betreft schermkwaliteit en algehele prestaties, zoals aangegeven door Tom's Guide.

Kortom, ik ben een geschikte budgettablet voor mensen die een instapapparaat zoeken voor alledaagse taken tegen een betaalbare prijs. Mijn voornaamste gebruiksscenario's draaien om licht webbrowsen, lezen en casual video streamen. Maar mijn beperkingen op het gebied van prestaties en schermkwaliteit kunnen gebruikers met meer veeleisende behoeften afschrikken. Zoals The Verge suggereert, "voor de prijs is mijn prestatie acceptabel voor basisgebruik," wat mijn niche benadrukt als een budgetvriendelijke optie voor essentiële tabletfuncties. 📱

Voordelen Amazon Fire 7 (2022)
 • Betaalbare prijs
Nadelen Amazon Fire 7 (2022)
 • Trage prestaties voor apps en video's
 • Lage resolutie en dim display met aanzienlijke randen
En iPad naast een iPhone

Hoe kies je een goede budgettablet?

De beste tablet vinden is altijd een moeilijke zaak. Een kleiner budget maakt dit nog moeilijker – het beperkt je keuzes. Door te weten wat belangrijk is aan een tablet wordt kiezen een stuk makkelijker. Je weet dan zeker dat het tablet aan al je wensen voldoet!

Als je overigens binnen het budgetsegment zoekt om de beste kindertablets te vinden, raad ik je vooral aan om onze toegewijde koopgids hiervoor te bekijken door op de link te klikken.

De populairste besturingssystemen van budgettablets

In de wereld van budgettablets zijn er voornamelijk twee besturingssystemen die domineren: Android en iPadOS. Elk heeft zijn eigen voor- en nadelen, afhankelijk van wat je zoekt in een tablet. Hieronder vind je een overzichtelijke tabel die de belangrijkste kenmerken van beide systemen weergeeft:

EigenschapAndroidiPadOS
BeschikbaarheidWijdverspreid op diverse merken zoals Samsung, Huawei, LenovoAlleen beschikbaar op Apple's iPad-modellen
AanpasbaarheidHoog, met opties voor widgets, launchers en meerBeperkter, met een meer uniforme en gestroomlijnde interface
App StoreGoogle Play Store, met een breed scala aan appsApple App Store, bekend om zijn kwaliteitscontrole en exclusieve apps
Integratie met andere apparatenGoed bij gebruik van Google-diensten en Android-apparatenUitstekend binnen het Apple-ecosysteem, zoals iPhone en Mac
PrijsklasseBreed scala, van zeer betaalbaar tot middenklasseOver het algemeen hoger geprijsd, maar met sterke prestaties
UpdatesAfhankelijk van fabrikant en modelRegelmatige updates direct van Apple
GebruiksgemakFlexibel, maar kan variëren per apparaatZeer gebruiksvriendelijk en consistent

Android

 • Voordelen: Android biedt een hoge mate van aanpasbaarheid en is beschikbaar op een breed scala aan apparaten. De Google Play Store heeft een enorme hoeveelheid apps voor elke behoefte.
 • Nadelen: De kwaliteit en snelheid van updates kunnen inconsistent zijn, afhankelijk van de fabrikant. Sommige goedkopere modellen kunnen trager zijn in prestaties.
 • Geschikt voor: Gebruikers die waarde hechten aan aanpasbaarheid en keuzevrijheid in hardware.

iPadOS (voorheen iOS)

 • Voordelen: iPadOS staat bekend om zijn soepele, gebruiksvriendelijke interface en snelle updates. Integratie met andere Apple-producten is naadloos.
 • Nadelen: Minder keuzevrijheid in hardware – enkel iPads – en hogere prijsklasse. Minder aanpasbaar dan Android.
 • Geschikt voor: Gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige, gestroomlijnde ervaring en die al andere Apple-producten gebruiken.

Kies het besturingssysteem dat het beste past bij jouw behoeften en voorkeuren. Android biedt flexibiliteit en keuze, terwijl iPadOS uitblinkt in gebruiksgemak en integratie.

Wat je kunt verwachten van een beeldscherm van een budgettablet

Dient het tablet voor het streamen van series en films, of voor grafisch werk? Dan is de beeldkwaliteit niet onbelangrijk. Verschillende factoren spelen hier een rol in: de schermgrootte, het schermtype en de resolutie.

Schermgrootte van budgettablets

De schermgrootte van budgettablets is een cruciale factor die de gebruikservaring beïnvloedt. Deze grootte wordt diagonaal gemeten en is meestal uitgedrukt in inches. Bij budgettablets variëren de schermgroottes vaak tussen 7 en 10 inch.

Een groter scherm biedt meer ruimte voor het bekijken van content, wat ideaal is voor het streamen van video's of het lezen van e-books. Echter, het vergroot ook de afmetingen en het gewicht van de tablet, wat de draagbaarheid kan beïnvloeden.

Als je een tablet voornamelijk gebruikt voor browsen en sociale media, is een kleiner scherm, zoals die van een goede 8 inch tablet, voldoende. Bovendien biedt het meer comfort bij langdurig vasthouden!

Schermresolutie van budgettablets

De schermresolutie verwijst naar het aantal pixels dat op het scherm van de tablet wordt weergegeven. Het wordt uitgedrukt in termen van breedte en hoogte, bijvoorbeeld 1280 × 800 pixels.

Bij budgettablets vind je vaak een resolutie die varieert van 800 × 1280 tot 1200 × 1920 pixels. Een hogere resolutie betekent scherpere beelden en tekst, wat bijdraagt aan een betere kijkervaring, vooral bij het bekijken van HD-content of het lezen van kleine tekst.

Het is wel belangrijk om te weten dat een hogere resolutie meer van de batterij vergt en de prestaties van de tablet kan beïnvloeden, vooral als de hardware niet geoptimaliseerd is voor hoge resoluties.

Schermgrootte en -resolutie zijn overigens nauw met elkaar verbonden. Een groter scherm met een lage resolutie leidt tot minder scherpe beelden, terwijl een klein scherm met hoge resolutie zeer scherpe beelden kan leveren. Bij het kiezen van een budgettablet is het belangrijk om een balans te vinden tussen schermgrootte en resolutie die past bij jouw specifieke behoeften.

Een man die via een tablet video belt

Het belang van de processor van je budgettablet

Bij het overwegen van een budgettablet is de processor een essentieel onderdeel om naar te kijken. De processor, vaak aangeduid als de 'CPU', is het brein van je tablet.

In budgettablets vind je meestal processors die voldoende zijn voor basis taken, zoals surfen op het internet, eenvoudige apps gebruiken en video's bekijken. Deze processors zijn vaak niet de snelste op de markt, maar ze bieden een goede balans tussen prestatie en prijs.

Cores of kernen in processors

Denk aan de cores van een processor als individuele werknemers. Een processor met meer cores (bijvoorbeeld quad-core of octa-core) kan meer taken tegelijkertijd aan dan een processor met minder cores (zoals dual-core). In budgettablets zie je vaak quad-core processors, die een goede mix bieden van efficiëntie en vermogen voor alledaagse taken.1Mark Kyrnin, Lifewire (2020). 'Evaluating Tablet PCs Based on Processors'

Snelheid van de processor

De snelheid van een processor, uitgedrukt in GHz (gigahertz), bepaalt hoe snel deze taken kan verwerken. Een hogere GHz-waarde betekent dat de processor sneller kan werken. Echter, in budgettablets vind je vaak processors met een lagere GHz-waarde, wat betekent dat ze misschien niet zo snel zijn als duurdere modellen.

Dit is vergelijkbaar met een werknemer die op een gestaag tempo werkt; niet de snelste, maar betrouwbaar voor routinematige taken!

In een budgettablet kun je dus verwachten dat de processor voldoende is voor dagelijkse activiteiten, maar misschien niet voor zware apps of geavanceerde multitasking. Het is een afweging tussen kosten en prestaties, waarbij budgettablets een balans bieden die geschikt is voor licht tot matig gebruik.

Opslagcapaciteit: ingebouwde opslag en uitbreidingsopties in budgettablets

Het opslaan van documenten, foto's, video's en apps neemt geheugen op een tablet in beslag, vooral als je je tablet ook als tekentablet gebruikt. Met een grote opslagcapaciteit heb je hier een hoop ruimte voor.

Hoeveel opslag nodig is, hangt af van het gebruik. Voor simpel gebruik is weinig opslag nodig, voor werk is meer opslag handig. De noodzakelijke apps en opgeslagen documenten nemen ruimte in beslag. Voor het downloaden van films en muziek van Netflix en Spotify, alsook het installeren van games, is een grote opslag ook onmisbaar.

 • Een opslagcapaciteit tot en met 16 GB is voor hedendaagse toepassingen in mijn ervaring te klein. Dit is genoeg voor wat foto's en kleine documenten, maar veel ruimte voor apps heb je hier niet mee.
 • Een capaciteit van 32 GB tot en met 64 GB is wat veiliger.
 • Gebruik je veel apps, of heeft het tablet veel ruimte voor documenten nodig? Ga dan niet lager dan 128 GB.

Voor wie extra opslag nodig heeft, is een tablet met een extern geheugenslot een goede optie. Hiermee heeft een tablet ruimte voor een microSD-kaart, die je opslagcapaciteit vergroot.

Een homepage op een tablet

Hoe werkgeheugen een budgettablet beïnvloedt

Het werkgeheugen, of RAM-geheugen, laat een tablet multitasken. Hier slaat het tablet tijdelijk data van openstaande apps op. Met een groot werkgeheugen slaat het tablet meer informatie op. Daardoor opent het tablet meerdere apps tegelijkertijd zonder te vertragen.

Een groter werkgeheugen zorgt voor een snellere tablet. Tablet met een werkgeheugen van 1 GB reageren wat trager met meerdere openstaande apps. Een werkgeheugen van 4 GB heeft hier minder moeite mee.

Batterijduur: een dealmaker of dealbreaker voor budgettablets

Bij het kiezen van een budgettablet is de batterijduur een belangrijke overweging. De werkelijke batterijduur van een tablet hangt af van verschillende factoren, waaronder het gebruikspatroon en de capaciteit van de batterij, die wordt gemeten in milliampère-uur (mAh).

Bij budgettablets kun je verwachten dat de batterij bij gemiddeld gebruik een volledige dag meegaat. Dit omvat surfen op het web, het checken van e-mails en het gebruik van apps op een gematigde helderheid. Bij intensiever gebruik, zoals langdurig video's bekijken of spelen van grafisch intensieve games, zal de batterijduur korter zijn.

Het is belangrijk om te onthouden dat de aangegeven batterijduur door fabrikanten vaak wordt gemeten onder ideale omstandigheden.

In het echte leven varieert de batterijduur nogal. Als je een lange batterijduur nodig hebt, zoek dan naar tablets met een hogere mAh-waarde en beheer je batterijgebruik door bijvoorbeeld de schermhelderheid aan te passen en achtergrondapps te sluiten.

Hoe bepaal je de werkelijke batterijduur van een tablet?

Om de werkelijke batterijduur te beoordelen, kijk je naar de mAh-waarde en hoe de tablet wordt gebruikt. Een hogere mAh-waarde duidt op een langere potentiële batterijduur. Echter, intensief gebruik, zoals gamen, video's streamen of het gebruik van heldere schermverlichting kan de batterij sneller leegmaken.

Simkaartingang: niet heel gebruikelijk in budgettablets

Met een simkaart neemt je tablet een aantal smartphonefuncties over. Via de simkaart gebruik je het tablet ook voor bellen en sms'en, en buitenshuis internetten. Echter, niet alle tablets hebben een simkaart-ingang, en dan vooral budgettablets. De meeste tablets met een simkaart ingang zijn 3G-, 4G-, en 5G-tablets. Deze tablets ondersteunen het gebruik van mobiel dataverkeer.

Let goed op of de tablet en je abonnement dezelfde verbinding ondersteunen. Een 4G-tablet ontvangt bijvoorbeeld geen 5G – ook niet met een abonnement dat 5G-compatibel is.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste budgettablet?

De beste budgettablet volgens Consumentenbond is de Samsung Galaxy Tab A7 (2020). Deze tablet blinkt uit met zijn 10,4 inch scherm met een resolutie van 2000 × 1200 pixels, wat zorgt voor heldere en scherpe beelden.

Aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 662-processor en 3 GB RAM, biedt hij voldoende snelheid voor dagelijks gebruik, zoals browsen en licht gamen. Met een batterijduur van ongeveer 13 uur kun je gerust zijn dat de tablet je niet in de steek laat tijdens een lange dag. De Tab A7 combineert prestatie met prijs, waardoor het een uitstekende keuze is voor budgetbewuste gebruikers.       

Wat is volgens Tweakers de beste budgettablet?

De beste budgettablet volgens Tweakers is de Realme Pad. Ik adviseer deze tablet vanwege zijn indrukwekkende 10,4 inch scherm met een resolutie van 2000 × 1200 pixels, wat zorgt voor heldere en levendige beelden.

Hij wordt aangedreven door een MediaTek Helio G80-processor, gecombineerd met 3 GB of 4 GB RAM, wat soepele prestaties voor alledaags gebruik garandeert. Met een batterijcapaciteit van 7100 mAh biedt de Realme Pad een lange gebruiksduur, ideaal voor zowel werk als ontspanning. Deze tablet biedt een uitstekende balans tussen kwaliteit en prijs, waardoor hij een topkeuze is voor budgetbewuste consumenten.       

Wat is volgens TechRadar de beste budgettablet?

De beste budgettablet volgens TechRadar is de iPad 10.2 (2021). Deze tablet valt op met zijn 10,2 inch Retina-display, dat levendige kleuren en scherpe details biedt met een resolutie van 2160 × 1620 pixels.

Aangedreven door de krachtige A13 Bionic-chip, garandeert hij snelle prestaties voor apps en games. Met een batterijduur van ongeveer 10 uur biedt hij voldoende energie voor een hele dag gebruik. De iPad 10.2 (2021) is een uitstekende keuze voor jou als je zoekt naar een betaalbare tablet met hoge prestaties en toegang tot het uitgebreide Apple-ecosysteem.       

Welke merken maken goede budgettablets?

Sommige merken bieden per definitie een goed startpunt in je zoektocht naar budgettablets. Zo ook de volgende twee:

Apple

Apple staat bekend om zijn hoogwaardige producten, en zelfs hun budgettablets behouden een zekere mate van deze kwaliteit.

Hoewel ze duurder zijn dan sommige andere budgetopties, bieden Apple's budgettablets toegang tot het uitgebreide ecosysteem van Apple, inclusief de App Store, iCloud en naadloze integratie met andere Apple-apparaten, wat een unieke prijs-kwaliteitverhouding oplevert.

Samsung

Samsung biedt een reeks budgettablets die bekend staan om hun goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze tablets hebben vaak functies zoals heldere schermen, goede batterijduur en een solide bouwkwaliteit. Samsungs budgettablets draaien op Android, wat zorgt voor een breed scala aan beschikbare apps en aanpassingsmogelijkheden.

Veelgestelde vragen over budgettablets van onze lezers

Dit is waar we al jullie vragen over budgettablets aankaarten. Echter ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Daar breng je verandering in door het onderstaande feedbackformulier in te vullen en je vragen achter te laten!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Victoria is 27 jaar en woont met haar vogel in de buurt van Rotterdam. Na een studie animatie op de kunstacademie, en een paar jaar werk, zocht ze een nieuwe uitdaging. Naast schrijven volgt ze een premaster jeugdliteratuur, en vult ze haar vrije tijd met tekenen en gamen.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross