Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

De Beste iPad is de Ideale Toevoeging aan je

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

9 min leestijd

Op zoek naar de beste iPad? Ik help je door het doolhof van opties. Wist je dat de gemiddelde iPad een levensduur heeft van ongeveer 4 jaar, wat hem een duurzame keuze maakt in de snel veranderende wereld van technologie? Samen ontdekken we de ideale schermgrootte, opslagcapaciteit en processorprestaties die bij jouw behoeften passen, zonder dat je verdwaalt in technische jargon.

Wat zijn de beste iPads van 2024?

Dit zijn de 5 beste iPads volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste iPads van 2024

1. Beste Ipad: Apple iPad Air

1. Beste Ipad: Apple iPad Air

Belangrijke specificaties:

Simkaartslot: Nee
Scherm afmetingen: 10.9 in
Opslagcapaciteit: 64 GB
Processor configuratie: Octa core (8)
RAM geheugen: 8 GB
Accu/batterij capaciteit in mAh: 7606 mAh

De Apple iPad Air (2022) is een opvallende aanwinst in de wereld van tablets, die lof ontvangt voor zijn opmerkelijke mix van functies en prestaties. Met een 10,9-inch Liquid Retina-display en een 12-megapixel ultra-wide FaceTime-camera biedt het een overtuigende visuele en fotografische ervaring, zoals opgemerkt door ZDNet, die zijn "indrukwekkende functies, waaronder prestaties, batterijduur, 5G-connectiviteit en een reeks gebruiksmogelijkheden" benadrukt. Deze iPad's integratie van Touch ID in de aan/uit-knop en ondersteuning voor Apple Pencil en Smart Keyboard accessoires verbetert verder zijn veelzijdigheid, waardoor het aansluit bij een breed scala aan gebruikersbehoeften.

AppleInsider benadrukt de betrouwbaarheid van het apparaat, de budgetvriendelijke prijs en de goede prestaties, waarbij de A13 Bionic-chip en het Retina-display worden geprezen. De hele dag batterijduur van de iPad Air draagt bij aan zijn aantrekkingskracht, waardoor het geschikt is voor uitgebreid gebruik. De review erkent echter ook dat het apparaat iets achterloopt op het gebied van cutting-edge functies, wat wijst op een compromis tussen kosteneffectiviteit en baanbrekende innovaties.

De evolutie van het product van eerdere modellen wordt gekenmerkt door verbeteringen in connectiviteit en design. Het omarmt 5G-connectiviteit en introduceert nieuwe kleuropties, wat de toewijding van Apple aan het bijhouden van technologische vooruitgang onderstreept. Bovendien versterkt de integratie van een USB-C poort met overdrachtssnelheden tot 10Gbps zijn bruikbaarheid, wat zijn geschiktheid voor diverse gebruikerseisen benadrukt.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de iPad Pro, laat de iPad Air (2022) de Face ID ontgrendelmethode vallen, maar compenseert dit met Touch ID integratie en bewonderenswaardige gegevensoverdrachtsmogelijkheden, zoals uitgelegd door ZDNet. Dit positioneert de iPad Air als een aantrekkelijk alternatief voor gebruikers die betaalbaarheid prioriteren zonder in te leveren op essentiële functionaliteiten.

Hoewel de iPad Air (2022) uitblinkt op verschillende gebieden, is het misschien niet de ultieme keuze voor gebruikers die streven naar de top van cutting-edge functies. Desalniettemin maken zijn robuuste prestaties, meeslepende display en uitgebreide accessoireondersteuning het tot een uitstekende concurrent in zijn segment, die aansluit bij een breed scala aan gebruikersbehoeften.

Tot slot, de Apple iPad Air (2022) valt op als een veelzijdige, prestatiegerichte tablet die een harmonieuze balans van functies en betaalbaarheid belichaamt. Zijn evolutie van eerdere iteraties onderstreept de toewijding van Apple om zijn producten te verfijnen en te versterken om aan evoluerende gebruikersbehoeften te voldoen. Als gevolg hiervan komt de iPad Air naar voren als een optimale keuze voor individuen die een overtuigende mix van prestaties, veelzijdigheid en waarde zoeken, waardoor het zijn status als toonaangevend aanbod in het tabletlandschap bevestigt.

2. Geoptimaliseerd voor draagbare bioscoopervaring: Apple iPad Pro 12.9 (M2,

2. Geoptimaliseerd voor draagbare bioscoopervaring: Apple iPad Pro 12.9 (M2,

Belangrijke specificaties:

Simkaartslot: Ja
Scherm afmetingen: 12.9 in
Opslagcapaciteit: 128 GB
Processor configuratie: Octa core (8)
RAM geheugen: 8 GB
Accu/batterij capaciteit in mAh: 10758 mAh

Ik ben verheugd om de nieuwe Apple iPad Pro 12.9 (M2, 2022) te introduceren, een opvallende evolutie in de iPad-reeks, vooral vanwege de nieuwe M2-processor. Volgens The Verge "heeft de nieuwste iPad Pro (2022) een nieuwe processor, waardoor de functionaliteit van de Apple Pencil verbeterd wordt en de snelheid verbeterd," wat de nadruk legt op de productiviteit en creatieve mogelijkheden van het apparaat. Het krachtige prestatievermogen van de tablet wordt verder benadrukt door Wired, die opmerkt dat het geschikt is voor "power users van de Apple Pencil," wat duidt op de focus op het verbeteren van de creatieve ervaring van de gebruiker.

Het meest opvallende kenmerk van de iPad Pro 12.9 is zijn M2-processor, die krachtige prestaties biedt en 120 FPS gaming mogelijk maakt, zoals opgemerkt in de review van Notebookcheck. Deze processor vertoont echter enige vertraging onder belasting, een beperking waar potentiële gebruikers rekening mee moeten houden. Het mini-LED-display van de tablet, geroemd om zijn nauwkeurigheid en helderheid, is ideaal voor grafisch werk maar heeft trage responstijden, waardoor het ongeschikt is voor gaming, zoals benadrukt door Notebookcheck. Deze tegenstelling toont de kracht van het apparaat in professionele toepassingen, maar erkent ook de beperkingen in bepaalde scenario's.

Het ontwerp en display van de iPad Pro worden met name geprezen, met een slank profiel en een Mini-LED-display, zoals vermeld door Notebookcheck en CNET. CNET wijst echter op de onhandige positie van de voorste camera, een ontwerpaspect dat de gebruikerservaring zou kunnen beïnvloeden, met name tijdens video-oproepen en conferenties.

Wat connectiviteit betreft, biedt de iPad Pro (2022) 5G-ondersteuning met uitzonderlijke snelheden, zoals vermeld door CNET, waardoor de veelzijdigheid en bruikbaarheid in verschillende scenario's worden verbeterd. Bovendien maken de prestatiewinsten van de tablet, met name bij multicore taken, het gunstig voor zwaar grafisch werk en bewerkingstaken, zoals benadrukt door CNET, wat de geschiktheid voor creatieve professionals onderstreept.

In vergelijking met zijn voorganger introduceert de iPad Pro 12.9 (M2, 2022) incrementele upgrades, voornamelijk gericht op de nieuwe processor. Zoals The Verge suggereert, wordt de update als minimaal beschouwd, wat de verwachtingen voor meer substantiële verbeteringen in toekomstige iteraties oproept.

In vergelijking met zijn concurrenten blinkt de iPad Pro 12.9 (M2, 2022) uit in het bedienen van power users van de Apple Pencil en creatieve professionals, waarbij het profiteert van zijn krachtige prestaties en verbeterde Apple Pencil-functionaliteit. De beperkingen op het gebied van gaming vanwege de responstijden van het display en mogelijke throttling-problemen met de M2-processor moeten echter worden afgewogen tegen de sterke punten.

Samengevat is de iPad Pro 12.9 (M2, 2022) een ideale keuze voor gebruikers die verbeterde productiviteit, creatieve mogelijkheden en snelle connectiviteit zoeken. Hoewel de prestaties en het display indrukwekkend zijn, moeten potentiële kopers rekening houden met de beperkingen op het gebied van gaming en mogelijke throttling-problemen bij zware belasting, in lijn met het evenwichtige perspectief dat door de samengestelde recensies wordt geboden.

Voordelen Apple iPad Pro 12.9 (M2,
 • Krachtige M2-processor voor verbeterde prestaties en multitasking
 • Strak design en Mini-LED-display ideaal voor professionele toepassingen en grafisch werk
 • 5G-ondersteuning voor uitzonderlijke connectiviteit en veelzijdigheid
Nadelen Apple iPad Pro 12.9 (M2,
 • Throttling-problemen bij zware belasting kunnen de prestaties beïnvloeden
 • Trage responstijden van het display beperken de geschiktheid voor gaming
 • Onhandige positie van de frontcamera beïnvloedt de gebruikerservaring tijdens video-oproepen en conferenties

3. Apple iPad mini (6th Gen,

De Apple iPad mini 6e generatie, uitgebracht in 2021, is een zeer draagbaar en rijk uitgerust apparaat dat een overtuigende gebruikerservaring biedt. Met een prijs van $499 voor het 64GB model, biedt het de mogelijkheid om te upgraden naar 256GB voor een extra $150. Het design wordt omschreven als schattig, met een verkleinde versie van de iPad Air, een randloos design, een Touch ID-geactiveerde aan/uit-knop en een USB-C poort. Volgens Tom's Guide is het opmerkelijk lichter en compacter dan andere high-end tablets. De biometrische Touch ID-sensor en het hoogwaardige display met nauwkeurige kleuren en scherpe details dragen bij aan zijn aantrekkingskracht. Het ontbreekt echter aan een koptelefoonaansluiting, waardoor een adapter nodig is voor bedrade koptelefoons. Ondanks de hogere prijs in vergelijking met zijn voorganger, biedt de iPad mini 6 een overtuigende en indrukwekkende gebruikerservaring.

De iPad mini 6 heeft een groter 8,3-inch scherm met verbeterde resolutie, en een touch-based interface met de Touch ID-sensor geïntegreerd in de Zij/Top knop. Echter, het ontbreken van ProMotion, Apple's variabele verversingssnelheid-technologie, resulteert in een minder soepele scroll-ervaring en een "jelly scroll-effect" op het display, volgens 9to5Mac. Desalniettemin maakt zijn draagbaarheid en balans het geschikt voor langdurige leessessies. Het wordt ook geprezen om zijn mogelijkheden als elektronische lezer en zijn geschiktheid voor schrijven, notities maken en artistieke doeleinden.

In vergelijking met zijn voorganger valt de iPad mini 6e generatie op door zijn grotere scherm en verbeterde resolutie, wat een meer meeslepende gebruikerservaring biedt. De geïntegreerde Touch ID-sensor en het compacte design maken het een aantrekkelijke optie voor degenen die op zoek zijn naar draagbaarheid zonder functionaliteit te compromitteren.

In de tabletmarkt concurreert de iPad mini 6 met andere high-end tablets. Hoewel het uitblinkt in draagbaarheid en een hoogwaardig display, kan het ontbreken van een koptelefoonaansluiting en het ontbreken van ProMotion sommige gebruikers afschrikken. Echter, zijn balans, draagbaarheid en overtuigende gebruikerservaring maken het een sterke concurrent in zijn productcategorie.

Al met al biedt de Apple iPad mini 6e generatie een schattig, zeer draagbaar design, een hoogwaardig display en een overtuigende gebruikerservaring. De nadelen, zoals het ontbreken van een koptelefoonaansluiting en ProMotion-technologie, worden overschaduwd door zijn draagbaarheid, balans en indrukwekkende functies. Zoals Tom's Guide opmerkt, "biedt de iPad mini 6 een overtuigende en indrukwekkende gebruikerservaring," waardoor het een topkeuze is voor degenen die op zoek zijn naar een zeer draagbare en rijk uitgeruste tablet.

Voordelen Apple iPad mini (6th Gen,
 • Schattig en zeer draagbaar ontwerp
 • Hoogwaardig display met nauwkeurige kleuren en scherpe details
 • Aantrekkelijke en indrukwekkende gebruikerservaring
Nadelen Apple iPad mini (6th Gen,
 • Ontbreekt een hoofdtelefoonaansluiting, waardoor een adapter nodig is voor bedrade koptelefoons
 • Het ontbreken van ProMotion-technologie zorgt voor een minder soepele scrollervaring
 • Hogere prijs in vergelijking met zijn voorganger

4. Apple iPad Pro 11 (M2,

4. Apple iPad Pro 11 (M2,

Belangrijke specificaties:

Simkaartslot: Nee
Scherm afmetingen: 11 in
Opslagcapaciteit: 128 GB
Processor configuratie: Octa core (8)
RAM geheugen: 8 GB
Accu/batterij capaciteit in mAh: 7538 mAh

De Apple iPad Pro 11 (M2, 2022) behoudt zijn gewaardeerde reputatie als professionele tablet benchmark, aangedreven door de krachtige Apple M2-chip. Met een stevige gerecyclede behuizing en iPadOS 16 verbeteringen, inclusief WiFi 6E ondersteuning, is het een flexibele metgezel in het dagelijkse werkende leven. Volgens Notebookcheck biedt het "krachtige prestaties op werkstationniveau" en "goede gebruiksduur ondanks strak batterijbeheer." Echter, het scherm heeft trage responstijden en geen HDR-ondersteuning, en de gemiddelde camera's zijn opvallende nadelen. Daarnaast worden de aanzienlijke prijsstijging en zwakke voeding in de doos genoemd als minpunten, samen met sterke vertraging bij belasting.

Hoewel de 2022 iPad Pro met de M2-chip het ontwerp van zijn voorganger behoudt, brengt het opmerkelijke verbeteringen in prestaties en connectiviteit. AppleInsider erkent zijn kracht en connectiviteit als significante voordelen, met een beoordeling van 4,5 van de 5. Echter, de review benadrukt het gebrek aan significante updates en softwarebeperkingen als nadelen, wat wijst op een gemiste kans voor beeldschermverbeteringen.

Het ontwerp en het scherm van het apparaat worden benadrukt in de review van Digital Trends, met lof voor zijn premium uitstraling, uitstekende audiokwaliteit en de uitzonderlijke kijkervaring die wordt geboden door het mini-LED-scherm van het 12,9-inch model met levendige kleuren en een verversingssnelheid van 120Hz. Desalniettemin wordt de verticale oriëntatie van de frontcamera en de beperkte kleuropties beschouwd als verouderd en inspiratieloos, en de grootte van het 12,9-inch model wordt onhandig bevonden voor handheld gebruik.

De review van The Verge wijst erop dat hoewel de 2022 iPad Pro een nieuwe processor en verbeterde snelheid heeft, de update als klein wordt beschouwd, wat leidt tot een verlanglijstje voor toekomstige herontwerpen. De review uit de wens voor meer substantiële verbeteringen in toekomstige iteraties, wat wijst op een ruimte voor verdere innovatie.

In de wereld van professionele tablets valt de 2022 iPad Pro op door zijn krachtige prestaties, verbeterde connectiviteit en premium ontwerp en scherm. Echter, het staat voor uitdagingen met de responstijden van het scherm en de kwaliteit van de camera, evenals de behoefte aan meer substantiële updates in toekomstige iteraties. Als een veelzijdig instrument voor werk en digitale kunstcreatie, biedt het een uitgebreid softwarepakket en levert het uitzonderlijke prestaties op werkstationniveau, waardoor het een overtuigende keuze is voor professionals die op zoek zijn naar een draagbaar maar krachtig apparaat.

Voordelen Apple iPad Pro 11 (M2,
 • Krachtige prestaties op werkstationniveau
 • Verbeterde connectiviteit met ondersteuning voor WiFi 6E
 • Premium ontwerp en display met mini-LED en 120Hz verversingssnelheid
Nadelen Apple iPad Pro 11 (M2,
 • Trage schermresponstijden en gebrek aan HDR-ondersteuning
 • Gemiddelde camerakwaliteit
 • Aanzienlijke prijsstijging en zwakke voeding in de doos

5. Uitgebalanceerde prestaties en waarde: Apple iPad (2022) 10.9 inch

5. Uitgebalanceerde prestaties en waarde: Apple iPad (2022) 10.9 inch

Belangrijke specificaties:

Simkaartslot: Nee
Scherm afmetingen: 10.9 in
Opslagcapaciteit: 64 GB
Processor configuratie: Hexa core (6)
RAM geheugen: 4 GB
Accu/batterij capaciteit in mAh: 8686 mAh

De Apple iPad 10.9 (2022) is een significante evolutie in de tabletlijn van Apple, en biedt een gebalanceerde prestatie en waarde. Met zijn 10,9-inch Liquid Retina-display, A14 Bionic-chip en Wi-Fi 6-connectiviteit, is het geschikt voor zowel contentconsumptie als productiviteitsbehoeften. Het ontwerp, dat doet denken aan de iPad Pro uit 2018, heeft een platte achterkant en randen, terwijl het iPadOS 16-platform multitasking en productiviteit verbetert. Volgens TechRadar blinkt het uit in verschillende activiteiten zoals lezen, browsen, videobewerking en notities maken, waardoor het zichzelf positioneert als een veelzijdig apparaat. De website merkt ook op dat de verbeterde camera en geüpgradede chip gepaard gaan met een prijsverhoging, waarbij het basismodel nu 5G-connectiviteit heeft. De afwezigheid van ondersteuning voor de Apple Pencil (tweede generatie) is echter een nadeel. Ondanks dit wordt de iPad 10.9 (2022) gewaardeerd vanwege zijn mogelijkheden, waardoor het een sterke kanshebber is voor een breed scala aan gebruikers.

De 10e generatie Apple iPad wordt geprezen om zijn display, prestaties en cameramogelijkheden, zoals benadrukt in de Amazon-review. Optionele accessoires, waaronder de Apple Pencil en Magic Keyboard Folio, verbeteren verder de functionaliteit. Sommige gebruikers vinden het echter een nadeel dat de accessoires apart worden verkocht, vooral voor degenen die een allesomvattend pakket zoeken.

In vergelijking met zijn voorgangers valt de iPad 10.9 (2022) op met zijn geüpgradede A14 Bionic-chip, verbeterde camera's en verbeterde productiviteitsfuncties. Deze toevoegingen maken het een overtuigende optie voor personen die een apparaat zoeken dat moeiteloos overgaat tussen contentconsumptie en productiviteitstaken. Bovendien spreekt pcmag.com van "de iPad 10.9 (2022) wordt gewaardeerd om zijn mogelijkheden," waarmee het zijn positie als een veelzijdige en krachtige tablet verstevigt.

In de tabletmarkt concurreert de iPad 10.9 (2022) met andere apparaten die vergelijkbare functionaliteiten bieden. Hoewel sommigen het afzonderlijk moeten kopen van accessoires als een nadeel kunnen zien, maken de gebalanceerde prestaties, waarde en verbeterde productiviteitsfuncties van het apparaat het tot een sterke concurrent in zijn categorie. De naadloze overgang tussen contentconsumptie en productiviteitstaken, samen met de geüpgradede chip en cameramogelijkheden, onderscheidt het van zijn concurrenten, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor personen die een veelzijdige en krachtige tablet zoeken.

Tot slot, de Apple iPad 10.9 (2022) stelt zichzelf op als een evenwichtig apparaat, dat uitblinkt in zowel contentconsumptie als productiviteit. Zijn verbeterde prestaties, verbeterde camera's en veelzijdige mogelijkheden maken het een overtuigende keuze voor een breed scala aan gebruikers. Hoewel de afzonderlijke aanschaf van accessoires een beperking kan zijn, positioneert de gebalanceerde prestatie en waarde van de tablet het als een sterke kanshebber op de markt.

Een Aziatische jongen kijkt naar zijn iPad

Hoe kies je een goede iPad?

Een goede iPad kan in iedere tablet-categorie vallen: het kan de beste budgettablet zijn, een goede seniorentablet, een 8 inch tablet, een tekentablet, en zelfs de beste tablet in het algemeen. Zelf heb ik door de jaren heen menig iPad versleten, en ik blijf blij met deze apparaten.

Tijd om erachter te komen welke het beste aansluit op wat jij voor ogen hebt!

Overzicht van iPad-modellen: Vind jouw perfecte match

Op dit moment biedt Apple een indrukwekkende reeks iPads aan, elk ontworpen voor specifieke gebruikersbehoeften.

 • De iPad Pro, beschikbaar in 11-inch en 12,9-inch met Liquid Retina XDR-display, is de krachtpatser in de line-up. Uitgerust met de M2-chip in de laatste modellen, is deze iPad ideaal voor professionals in creatieve beroepen en veeleisende gebruikers die behoefte hebben aan hoge prestaties en geavanceerde functies.
 • Voor degenen die een balans zoeken tussen prestaties en draagbaarheid, is de iPad Air een uitstekende keuze. Deze iPad biedt met zijn A-serie Bionic-processors een krachtige ervaring voor zowel werk als entertainment, en is perfect voor studenten en professionals.
 • De iPad zonder verdere toevoegingen aan zijn naam is een allrounder met een 10,2-inch Retina-display en A13 Bionic-chip. Deze iPad is ideaal voor alledaags gebruik, zoals browsen, e-mailen en lichtere creatieve taken, en is bijzonder geschikt voor gezinnen en onderwijsinstellingen.
 • Ten slotte is er de iPad Mini, met een compact 8,3-inch Liquid Retina-display en A-serie Bionic-chip. Deze kleinere variant is perfect voor degenen die een draagbare en handzame tablet zoeken, ideaal voor lezen, notities maken en dagelijks gebruik onderweg.

Elk van deze modellen is afgestemd op specifieke gebruikersgroepen, waardoor Apple een iPad biedt voor vrijwel elke behoefte en voorkeur.

Kiezen van de juiste iPad-grootte voor jouw behoeften

In de wereld van iPads is grootte een belangrijke factor die bepaalt welk model het beste bij jou past. Laten we de beschikbare maten eens bekijken en voor wie ze geschikt zijn.

De iPad Pro is te vinden in twee maten: een indrukwekkende 12,9-inch (die ik zelf met veel plezier gebruik) en een iets compactere 11-inch. De 12,9 inch is perfect voor creatieve professionals, zoals grafische ontwerpers en videobewerkers, die een groot scherm nodig hebben voor gedetailleerd werk. De 11 inch variant is uitstekend voor degenen onder ons die een balans zoeken tussen draagbaarheid en voldoende schermruimte voor productiviteit en entertainment.

De iPad Air, met zijn 10,9 inch scherm, biedt een uitstekende middenweg. Deze maat is geschikt voor studenten en professionals die een apparaat nodig hebben dat zowel krachtig als draagbaar is, ideaal voor notities, presentaties en multimediaconsumptie.

De standaard iPad heeft een 10,2 inch scherm, wat hem een veelzijdige keuze maakt voor alledaags gebruik. Dit formaat is perfect voor gezinnen, scholieren en iedereen die een betrouwbare tablet zoekt voor browsen, e-mailen en het streamen van content.

Tot slot is er de iPad Mini met zijn compacte 8,3 inch scherm. Deze maat is ideaal voor degenen die veel onderweg zijn en een licht, handzaam apparaat nodig hebben voor lezen, e-mailen en het gebruik van apps.

Een iPad op een ronde koffietafel met een Apple Pencil en koffie en tijdschrift ernaast bij een grote bank

Hoeveel opslagcapaciteit heb je nodig in een iPad?

Bij het kiezen van een iPad is de opslagcapaciteit een cruciale factor. Apple biedt verschillende opties, afgestemd op uiteenlopende gebruikersbehoeften.

 • De iPad Pro, het topmodel, biedt de meest uitgebreide opties: van 128 GB tot een immense 2 TB. Voor professionals, zoals videobewerkers of grafisch ontwerpers, die werken met grote bestanden, is een hogere capaciteit van 1 TB of 2 TB aan te raden. Dit biedt voldoende ruimte voor zware apps, projectbestanden en media.
 • De iPad Air en de standaard iPad komen met keuzes variërend van 64 GB tot 256 GB. De 64GB-versie is geschikt voor alledaags gebruik, zoals surfen op het internet, e-mailen en het gebruik van standaardapps. Als je echter van plan bent om veel foto's, video's en apps op te slaan, is een model van 256 GB een betere keuze, vooral voor studenten en professionals.
 • De iPad Mini, ideaal voor onderweg, biedt opties van 64 GB tot 256 GB. Voor gebruikers die de iPad Mini gebruiken voor lezen, browsen en lichte apps, volstaat 64 GB. Ben je echter van plan om veel media op te slaan of gebruik je intensievere apps, dan is 256 GB aanbevolen.

Batterijduur van iPads: Wat kun je verwachten?

De iPad Pro 12.9 inch en de 11-inch-modellen bieden bij intensief gebruik ongeveer 3 tot 4 uur batterijduur, maar dit kan oplopen tot 10 uur bij lichter gebruik, zoals casual browsen of mediaconsumptie.1Liam Frady, History Computer (2023). 'How Long Does an iPad Battery Really Last?'

Uit mijn ervaring blijkt dat deze modellen bij gemiddeld gebruik de hele werkdag meegaan zonder tussentijds opladen. Daarbij browse ik, stream ik series en films en kriebel ik er een beetje op los in Procreate.

De iPad Air heeft een iets langere batterijduur bij zwaarder gebruik, ongeveer 4 tot 5 uur, en gaat zelfs 10 tot 12 uur mee bij zorgvuldig gebruik en instellingen voor casual webbrowsen. Dit maakt de iPad Air een betrouwbare keuze voor studenten en professionals die onderweg zijn.

De iPad biedt gemiddeld 4 uur batterijduur bij het gebruik van resource-intensieve apps, maar net als de andere modellen kan dit oplopen tot 10 tot 12 uur bij lichter gebruik.

De iPad Mini springt eruit met tot 7 uur batterijduur bij intensief gebruik en meer dan 10 uur bij lichter gebruik! Deze langere batterijduur bij intensief gebruik, maakt de iPad Mini bijzonder geschikt voor mensen die veel onderweg zijn.

Deze variaties in batterijduur tussen de modellen kunnen we deels toeschrijven aan verschillen in schermgrootte en processorvereisten. Grotere schermen en krachtigere processoren in modellen als de iPad Pro vereisen meer energie, wat de batterijduur bij intensief gebruik kan verkorten.

Echter, dankzij de optimalisatie van iPadOS en slim energiebeheer, bieden alle modellen een vergelijkbare batterijduur bij lichter gebruik. Dit toont aan dat Apple erin slaagt om een consistente en betrouwbare batterijervaring te bieden over de gehele iPad-lijn.

iPad processors uitgelegd: A Bionic- vs. M-serie

In de wereld van iPads zijn de processoren cruciaal voor de prestaties. Apple gebruikt twee hoofdtypen processoren in hun iPads: de A Bionic-serie en de M-serie. Laten we deze eens nader bekijken.

De A Bionic-processoren, zoals de A13 Bionic in de standaard iPad (2022) en de A15 Bionic in de iPad Mini (6e generatie), staan bekend om hun efficiënte prestaties in alledaagse taken. Ze zijn ideaal voor browsen, e-mailen, en lichtere creatieve taken. Deze processoren bieden een uitstekende balans tussen prestaties en energie-efficiëntie, wat resulteert in een lange batterijduur.

Aan de andere kant hebben we de M-serie-processoren, zoals de M1 in de iPad Air (5e generatie) en de M2 in de iPad Pro-modellen. Deze processoren zijn krachtiger en meer gericht op intensieve taken, zoals videobewerking, grafisch ontwerp en geavanceerde gaming. Ze bieden hogere prestaties, maar kunnen meer energie verbruiken.

Hier is een tabel die de belangrijkste verschillen en de voor- en nadelen van elk type processor benadrukt:

ProcessorModellenPrestatiesEnergieverbruikGeschikt voor
A BionicStandaard iPad, iPad MiniGoed voor alledaags gebruikEnergie-efficiënt, langere batterijduurAlledaags gebruik, lichte creatieve taken
M-serieiPad Air, iPad ProHoog voor intensieve takenHoger energieverbruikProfessioneel gebruik, zware apps en taken

Het belang van RAM in iPads voor verschillende gebruikers

RAM, ofwel werkgeheugen, speelt een belangrijke rol in de prestaties van iPads. Elk iPad-model komt met een vooraf bepaalde hoeveelheid RAM, die niet aanpasbaar is. De hoeveelheid RAM die je nodig hebt, hangt af van je gebruik.

De iPad en iPad Mini hebben meestal het minste werkgeheugen van alle iPads uit de line-up; rond de 3 GB tot 4 GB. Dit is voldoende voor alledaagse taken als surfen op het internet, e-mailen, en het gebruik van standaard apps. Deze hoeveelheid RAM ondersteunt soepele prestaties voor licht gebruik.

De iPad Air en iPad Pro-modellen hebben meer RAM, variërend van 4 GB tot 8 GB, en de nieuwste iPad Pro-modellen gaan zelfs tot 16 GB. Meer RAM in deze modellen betekent dat ze beter geschikt zijn voor zwaardere taken, zoals multitasking, geavanceerde grafische bewerkingen, en het draaien van professionele apps.

Als je van plan bent om intensief grafisch ontwerp of videobewerking te doen, is een iPad Pro met meer RAM de betere keuze. Ik kan het beamen: ik kan er zelfs zonder gedoe aan mijn 3D-ontwerpen mee werken!

Lightning vs. usb-c in iPads: Wat is beter voor jou?

In de wereld van iPads zijn er twee hoofdtypen connectoren: de Lightning-connector en de usb-c-connector. De keuze van connector heeft invloed op zowel de compatibiliteit met accessoires als de laadsnelheid.

De Lightning-connector, geïntroduceerd in 2012, is te vinden op oudere iPad-modellen. Deze connector is kleiner en was exclusief voor Apple-producten, wat betekende dat accessoires en oplaadkabels specifiek voor Apple-apparaten moesten zijn. De laatste iPad die met een Lightning-connector werd uitgebracht, was de iPad (9e generatie) in 2021.

Tegenwoordig gebruiken nieuwere iPad-modellen, zoals de iPad Pro, iPad Air en de recente standaard iPad, de usb-c-connector. Usb-c biedt een snellere dataoverdracht en laadsnelheid vergeleken met Lightning. Bovendien is usb-c een universele standaard, wat betekent dat je dezelfde kabels en accessoires gebruikt als voor veel andere moderne elektronische apparaten.

Een iPad ligt op een tafel bij een grote bank met een groot raam daarachter

Wifi-only- vs. 4G/5G-iPads: Welke moet je kiezen?

In de iPad-wereld zijn er modellen met 4G/5G-functionaliteit en modellen die alleen werken met wifi. De keuze tussen deze twee hangt af van je behoeften en gebruik.

iPads met 4G/5G-functionaliteit:

 • Voordelen. Het grootste voordeel is mobiliteit. Met 4G/5G kun je overal waar mobiel netwerk beschikbaar is, verbinding maken met het internet. Dit is ideaal voor professionals die vaak onderweg zijn of voor gebruik buitenshuis waar geen wifi is. 5G biedt bovendien hogere snelheden en betere netwerkprestaties.
 • Nadelen. De kosten zijn hoger, zowel voor de aanschaf van het apparaat als voor het mobiele data-abonnement. Daarnaast kan het gebruik van mobiele data de batterij sneller leegmaken.

iPads die alleen werken met wifi:

 • Voordelen. Deze modellen zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf. Ze zijn geschikt voor gebruik thuis of op plaatsen waar wifi beschikbaar is. Zonder de noodzaak voor mobiele data, zijn er geen extra maandelijkse kosten.
 • Nadelen. De beperking ligt in de connectiviteit. Zonder toegang tot mobiele netwerken ben je afhankelijk van wifi-hotspots, wat de mobiliteit beperkt.

Wat betreft modellen: alle recente iPad-lijnen (iPad, iPad Mini, iPad Air, en iPad Pro) bieden zowel wifi-only als wifi + 4G/5G-modellen.

Essentiële iPad-accessoires voor jouw gebruikstype

Bij de aanschaf van een iPad zijn er verschillende accessoires die je ervaring kunnen verrijken, afhankelijk van wat je met je iPad wilt doen.

 1. Apple Pencil: ideaal voor creatievelingen. Of je nu graag tekent, schetst of aantekeningen maakt, de Apple Pencil biedt precisie en gebruiksgemak. Er zijn twee versies: Apple Pencil (1e generatie) compatibel met de standaard iPad, iPad mini en oudere iPad Air en Pro-modellen, en Apple Pencil (2e generatie) voor de nieuwere iPad Pro en iPad Air-modellen.
 2. Magic Keyboard of Smart Keyboard Folio. Als je je iPad ook als laptop wilt gebruiken, is een toetsenbord essentieel. Het Magic Keyboard biedt een comfortabele typervaring en een trackpad, terwijl het Smart Keyboard Folio een slankere optie is zonder trackpad. Geschikt voor iPad Pro en iPad Air modellen.
 3. Beschermhoes of Smart Cover voor bescherming en functionaliteit, net zoals je voor de beste iPhone ook zou willen. Een goede hoes beschermt je iPad tegen krassen en stoten. De Smart Cover voor iPad en iPad Mini biedt ook een standaard voor het kijken van video's of het typen.
 4. Externe opslag of usb-c-hub voor extra opslag of aansluitmogelijkheden. Met een usb-c-hub sluit je meerdere apparaten aansluiten, zoals usb-sticks, externe schijven, of zelfs een extern scherm. Vooral handig voor iPad Pro en iPad Air modellen met usb-c.
 5. AirPods of andere Bluetooth-hoofdtelefoons voor een draadloze luisterervaring. Handig voor het luisteren naar muziek, podcasts of tijdens het voeren van gesprekken. Als je de iPad ook als kindertablet in gaat zetten, is een koptelefoon al helemaal handig om niet continu mee te hoeven luisteren naar de muziekjes van de spelletjes die je kind speelt. 😉

Wat is volgens de Consumentenbond de beste iPad?

De beste iPad volgens Consumentenbond is de Apple iPad Pro (2022). Deze iPad blinkt uit met zijn Liquid Retina XDR-display van 12,9 inch, ideaal voor zowel professioneel gebruik als entertainment. Met de M2-chip biedt hij ongeëvenaarde prestaties voor creatieve apps en multitasking, terwijl de opslagopties tot 2 TB gaan voor al je bestanden. Zijn batterijduur van tot 10 uur garandeert dat je de hele dag door productief blijft. Dit maakt de iPad Pro (2022) de topkeuze voor gebruikers die het beste van het beste zoeken.       

Wat is volgens Tweakers de beste iPad?

De beste iPad volgens Tweakers is eveneens  de iPad Pro (2022). De redenen zijn je al bekend, als je het bovenstaande hebt gelezen! 😉

Wat is volgens PCMag de beste iPad?

De beste iPad volgens PCMag is de Apple iPad (2022). Deze iPad valt op door zijn veelzijdige 10,9-inch Liquid Retina-display, perfect voor zowel werk als ontspanning. Uitgerust met de A14 Bionic-chip, levert hij uitstekende prestaties voor alledaagse taken en licht creatief werk.

Met opties tot 256 GB opslag en een batterijduur van tot 10 uur, biedt hij genoeg ruimte en energie voor je dagelijkse behoeften. Dit maakt de Apple iPad (2022) een ideale keuze voor zowel studenten als professionals die een betrouwbare, veelzijdige tablet zoeken.       

Veelgestelde vragen over iPads van onze lezers

Hier behandel ik al jullie vragen over iPads. Echter …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Wil je daar verandering in brengen? Laat ons hieronder in het formulier weten welke opmerkingen je nog hebt, zodat we deze tijdens een toekomstige update van dit artikel kunnen beantwoorden!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross