Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Win met het Beste Gaming-Toetsenbord van Nu!

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min leestijd

Je hebt de beste gaming-pc of gaming-laptop en nu ben je op zoek naar het beste gaming-toetsenbord om je spelervaring naar een hoger niveau te tillen. Een goed toetsenbord kan het verschil maken tussen winnen en verliezen in je favoriete games. Kom er daarom hier achter hoe je de beste zelf uitkiest, en hoe onze top 5 uitziet!

Wat zijn de beste gaming-toetsenborden van 2024?

Dit zijn de 5 beste gaming-toetsenborden volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste gaming-toetsenborden van 2024

1. Corsair K100 RGB Mechanical Gaming

1. Corsair K100 RGB Mechanical Gaming

Belangrijke specificaties:

De Corsair K100 RGB Mechanical Gaming Keyboard zet een nieuwe standaard met opmerkelijke functies, waardoor het een veelzijdig en hoog presterend toetsenbord is voor verschillende doeleinden. Met 4.000Hz polling, biedt het toetsenbord Corsair OPX RGB optisch-mechanische schakelaars of Cherry MX Speed Silver schakelaars, per-toets RGB-verlichting, 8MB onboard opslag, mediatoetsen en een 6-voet gevlochten kabel. De programmeerbare bedieningswiel met diverse functies voegt een uniek tintje toe. De K100 Air Wireless RGB versie maakt indruk met zijn dunne ontwerp, Cherry MX Ultra Low Profile Tactile schakelaars, draadloze connectiviteit en een AXON-processor voor snelle responstijden. Het beschikt ook over toegewijde mediaknoppen, een aluminium volumewiel en onboard opslag voor maximaal 50 profielen, waardoor het een compleet aanbod is.

"Ik ben zeer te spreken over de Corsair K100 RGB-toetsenbord voor gaming, kantoorwerk, programmeren en ruwe prestaties," aangezien het uitblinkt in gaming en ruwe prestaties, waardoor het een veelzijdige keuze is voor verschillende doeleinden. De aanpasbare RGB-achtergrondverlichting, toegewijde macrotoetsen en gewatteerde polssteun verbeteren de bruikbaarheid en het comfort. Echter, de Cherry MX Speed schakelaars, hoewel ze minimale voorafgaande slag en loslaatslag bieden, missen tactiele feedback, wat kan leiden tot meer typefouten vanwege de korte voorafgaande slag. Toch maken de opmerkelijke enkele- en multi-toets latentie het een opvallende keuze voor gaming en kantoorwerk.

Met een prijskaartje van $230, biedt de K100 een premium ervaring, maar het is niet zonder gebreken. Sommige gebruikers meldden problemen met de polssteunmagneten en af en toe problemen met de toetskap in de initiële ontvangen eenheid. Ondanks dit biedt Corsair een 2-jarige garantie voor de K100, wat een extra laag van verzekering toevoegt voor potentiële kopers. De Corsair iCue-software voor aanpassing verbetert verder de gebruikerservaring. De K100 Air Wireless RGB-versie maakt indruk met zijn draadloze connectiviteitsopties en royale batterijduur, waardoor het aantrekkelijk is voor gebruikers die een draadloos gaming-toetsenbord met eersteklas prestaties zoeken.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Corsair K100-serie zich met zijn combinatie van geavanceerde functies, hoogwaardige bouw en indrukwekkende prestaties. Concurrenten kunnen vergelijkbare functies bieden, maar de combinatie van functies van de K100, waaronder de pollingrate, schakelopties en ontwerp, zet het apart in het landschap van gaming-toetsenborden. Hoewel het misschien niet de meest budgetvriendelijke optie is, maken zijn premium eigenschappen en hoogwaardige prestaties het tot een topkeuze voor gamers en professionals die een veelzijdig en betrouwbaar toetsenbord zoeken.

Kortom, de Corsair K100 RGB Mechanical Gaming Keyboard is een eersteklas optie voor wie compromisloze prestaties, aanpasbare functies en een hoogwaardige bouw zoekt. Hoewel het enkele kleine nadelen heeft, zoals het ontbreken van tactiele feedback met zijn schakelaars en af en toe kwaliteitscontroleproblemen, maken de algehele veelzijdigheid en ruwe gameprestaties het een overtuigende keuze voor liefhebbers en professionals. Als je op zoek bent naar een hoog presterend, functierijk gaming-toetsenbord en bereid bent te investeren in eersteklas kwaliteit, is de Corsair K100-serie een overtuigende optie.

Voordelen Corsair K100 RGB Mechanical Gaming
 • Opmerkelijke functies voor gaming en kantoorgebruik
Nadelen Corsair K100 RGB Mechanical Gaming
 • Cherry MX Speed switches missen tactiele feedback
 • Sommige gebruikers meldden problemen met polssteunmagneten en toetskap problemen

2. HyperX Alloy Origins 60 Gaming

2. HyperX Alloy Origins 60 Gaming

Belangrijke specificaties:

Toetsenbord indeling: QWERTY
Taal toetsenbordindeling: US Layout
Multimediasneltoetsen: Ja
Type toetsen: Mechanische toetsen
Per toets apart verlicht: Ja
Game platform: Windows

Ik ben enthousiast over de HyperX Alloy Origins 60 mechanisch gamingtoetsenbord. Dit compacte en betaalbare toetsenbord heeft diverse schakelopties en indrukwekkende functies, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor gamers. Met zijn 60% formaat en volledige behuizing van vliegtuigaluminium valt hij op, terwijl de dubbel opgeschoten PBT-toetsen, HyperX mechanische schakelaars, RGB-verlichte toetsen en geavanceerde aanpassingsopties via HyperX NGENUITY zijn veelgeprezen functies zijn. De robuuste bouwkwaliteit, verwijderbare USB-C-kabel en verstelbare toetsenbordhoeken verhogen de veelzijdigheid, en de toevoeging van een toetsenkapje en extra toetsen voor aanpassing voegen waarde toe.

Klanten prijzen het compacte formaat en de verlichtingsfuncties, en vinden het toetsenbord comfortabel en esthetisch aantrekkelijk. De snelle verzending en goede verpakking dragen bij aan een positieve gebruikerservaring.

Op het gebied van prestaties zijn de degelijke bouw, lichte en responsieve lineaire schakelaars en lage kliklatentie perfect voor gamen en programmeren. Echter, het ontbreken van draadloze mogelijkheden, polssteun en ergonomische functies beperken het gebruik voor kantoor- en entertainmentdoeleinden. Ook het ontbreken van speciale mediatoetsen en het potentieel voor meer typefouten vanwege de compacte grootte zijn genoemd als mogelijke beperkingen. Desondanks wordt de typervaring met de HyperX Red-schakelaars geprezen voor gamen en dagelijks gebruik.

In vergelijking met concurrenten, zoals de Ducky One 2 Mini, onderscheidt de HyperX Alloy Origins 60 zich door zijn premium uitstraling, essentiële functies en hoogwaardige materialen. Het biedt een reisvriendelijk ontwerp met de nadruk op gamen, waardoor het een sterke keuze is in de categorie compacte gamingtoetsenborden. Het bedrade ontwerp en het ontbreken van ergonomische functies maken het echter minder ideaal voor andere doeleinden.

Al met al schittert de HyperX Alloy Origins 60 als een compact, betaalbaar en functierijk gamingtoetsenbord met diverse schakelopties. Zijn premium bouwkwaliteit, veelzijdige aanpassingsopties en sterke gameprestaties maken het een aantrekkelijke keuze voor gamers en programmeurs. Hoewel het beperkingen heeft voor kantoor- en entertainmentgebruik, zijn de sterke punten in gaming en dagelijkse type-scenario's moeilijk te negeren. Zoals een recensie terecht opmerkt, "De Alloy Origins 60 biedt een premium en reisvriendelijk ontwerp met de nadruk op essentiële functies en hoogwaardige materialen."

Voordelen HyperX Alloy Origins 60 Gaming
 • Diverse schakelopties bieden mij de mogelijkheid om mijn typervaring te personaliseren.
 • Indrukwekkende functies die mijn werk of spel kunnen verbeteren.
 • Compact formaat is perfect voor mijn beperkte bureau ruimte.
Nadelen HyperX Alloy Origins 60 Gaming
 • Het ontbreken van draadloze functionaliteit beperkt mijn bewegingsvrijheid.
 • Een tekort aan ergonomische kenmerken kan leiden tot ongemak tijdens langdurig gebruik.
 • Door de compacte grootte is er een grotere kans op typefouten, iets waar ik extra op moet letten.

3. Roccat Vulkan TKL Pro

3. Roccat Vulkan TKL Pro

Belangrijke specificaties:

Multimediasneltoetsen: Ja
Type toetsen: Mechanische toetsen
Game platform: MAC, Windows

De Roccat Vulcan TKL Pro is een opvallend compact gaming toetsenbord dat een premium ervaring biedt die door serieuze gamers en liefhebbers wordt gewaardeerd. Met een prijs van $159 biedt het een visueel verbluffend ontwerp met een compacte vorm. Het opvallende kenmerk van het toetsenbord zijn de Titan optische schakelaars, die zorgen voor een stille werking en een bevredigende type-ervaring. De stevige en duurzame constructie, versterkt met vliegtuigkwaliteit aluminium, voegt daar nog eens extra aantrekkingskracht aan toe, waardoor het ideaal is voor zowel werk als gaming. Volgens TechRadar rechtvaardigen de "prestaties, ontwerp en functies de prijs voor serieuze gamers," terwijl Tom's Hardware zijn "sterke functies" en geschiktheid voor gaming erkent. De compacte afmetingen en sterke functies, met een afneembare USB-C naar USB 2.0 Type-A kabel, volumeknop, toegewijde dempknop en aanpasbare RGB-verlichting, maken het een aantrekkelijke optie voor degenen met beperkte bureauruimte of de behoefte aan een uitgebreider gamingmuismat.

Ondanks zijn sterke punten kan het toetsenbord vanwege de prijs niet de beste keuze zijn voor budgetbewuste kopers, zoals benadrukt door TechRadar. Bovendien merkt Tom's Hardware op dat de type-ervaring misschien niet zo comfortabel is voor dagelijks gebruik, gezien de lage weerstand en ondiepe activeringspunten van de optische schakelaars. Een ander punt om rekening mee te houden is de Roccat Swarm-software voor aanpassing, die volgens Tom's Guide enkele uitdagingen met zich meebrengt tijdens de initiële installatie en herindeling van toetsen.

In vergelijking met de Roccat Vulcan TKL, die een vergelijkbaar ontwerp en functies biedt met mechanische schakelaars tegen een iets lagere prijs, valt de TKL Pro op door zijn stille werking, elegante uitstraling en duurzame constructie. De evolutie van het toetsenbord ten opzichte van zijn voorgangers laat zien dat er veel nadruk is gelegd op compact ontwerp, sterke functies en een premium type-ervaring, waardoor het zich onderscheidt in de markt voor gaming-toetsenborden.

In een markt vol gaming-toetsenborden positioneren de onderscheidende kenmerken van de Roccat Vulcan TKL Pro, zoals zijn Titan optische schakelaars, compacte vorm en duurzame constructie, het als een topkeuze voor serieuze gamers en liefhebbers die op zoek zijn naar een premium gaming-ervaring. Hoewel het misschien niet geschikt is voor budgetbewuste kopers en niet de meest comfortabele optie is voor dagelijks typen, maken zijn prestaties, ontwerp en duurzaamheid het tot een overtuigende optie voor degenen met een voorkeur voor een compact, visueel verbluffend gaming-toetsenbord.

Voordelen Roccat Vulkan TKL Pro
 • Premium typing experience with quiet Titan optical switches.
 • Sturdy and durable construction with aircraft-grade aluminum.
 • Compact form factor and visually stunning design.
Nadelen Roccat Vulkan TKL Pro
 • Niet de beste keuze voor kopers die op hun budget letten vanwege de prijs.
 • Typervaring is mogelijk niet zo comfortabel voor dagelijks gebruik.
 • Uitdagingen met de Roccat Swarm software voor aanpassingen.

4. Logitech G413 TKL SE

4. Logitech G413 TKL SE

Belangrijke specificaties:

Toetsenbord indeling: QWERTY
Taal toetsenbordindeling: EU Layout
Multimediasneltoetsen: Ja
Type toetsen: Mechanische toetsen
Per toets apart verlicht: Ja
Game platform: Windows

Ik ben enthousiast over de Logitech G413 TKL SE Mechanical Gaming Keyboard! Met zijn compacte formaat en krachtige prestaties is dit toetsenbord perfect voor gaming. De tactiele mechanische switches en 6-key rollover anti-ghosting zorgen voor nauwkeurigheid en responsiviteit tijdens het gamen. De PBT keycaps en stevige aluminium behuizing voegen duurzaamheid toe, terwijl de witte LED-verlichting een vleugje elegantie geeft.

In gaming situaties komt de G413 TKL SE helemaal tot zijn recht, met subtiele feedback en duurzaamheid die ideaal zijn voor competitief gamen. De 6-key rollover met anti-ghosting zorgt voor precieze controle tijdens het spelen. Het toetsenbord mist echter extra functies zoals macrotoetsen en gamemodus, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die uitgebreide functionaliteit zoeken.

De stevige bouwkwaliteit en uitstekende responsiviteit maken de G413 TKL SE tot een sterke concurrent in de gaming wereld. De heldere LED-verlichting versterkt verder zijn gaming aantrekkingskracht. Toch beperken de beperkingen, zoals het ontbreken van compatibiliteit met Logitech G HUB voor toetsenherindeling en macro's, zijn potentieel voor bredere gebruikssituaties. Het ontbreken van een polssteun voegt ook toe aan het ongemak, vooral bij langdurig gebruik buiten het gamen.

Vergeleken met zijn concurrenten valt de G413 TKL SE op vanwege zijn gaming capaciteiten. Voor gamers die op zoek zijn naar een responsief en duurzaam toetsenbord zonder veel toeters en bellen, is dit een overtuigende optie. Echter, voor gebruikers die veel typen of meerdere apparaten gebruiken, zijn er wellicht betere opties met meer functionaliteiten en ergonomische ontwerpen.

Al met al is de Logitech G413 TKL SE Mechanical Gaming Keyboard een solide keuze voor gaming liefhebbers die een budgetvriendelijke, high-performance optie zoeken. Zijn tactiele mechanische switches, stevige bouw en anti-ghosting capaciteiten maken het een overtuigende keuze. Toch kan het gebrek aan extra functies en het ongemak bij langdurig gebruik de aantrekkingskracht beperken. Als Jorge Garcia al zei in hun review, is het "geweldig" en "een goed budgettoetsenbord", waardoor het een aanbevelenswaardige keuze is voor diegenen die gefocust zijn op gaming prestaties binnen een specifiek budget.

5. MSI Vigor GK71 Sonic

5. MSI Vigor GK71 Sonic

Belangrijke specificaties:

Toetsenbord indeling: QWERTY
Taal toetsenbordindeling: US Layout
Multimediasneltoetsen: Ja
Type toetsen: Mechanische toetsen
Game platform: MAC, Windows

Ik ben enthousiast over de MSI Vigor GK71 Sonic gaming-toetsenbord! Met zijn unieke 35g "Sonic Red" lineaire mechanische schakelaars biedt het een ongeëvenaarde type-ervaring. Deze schakelaars zijn lichter en responsiever dan de standaard Cherry MX Red schakelaars, waardoor typen een waar genot wordt. De toetsenbord heeft ook speciale mediatoetsen, een geribbelde volumewiel en MSI's ClearCaps, met doorschijnende ABS-toetsen voor een moderne uitstraling.

Het toetsenbord is gemaakt van stevig vliegtuigaluminium en is toch licht van gewicht, waardoor het perfect is voor gaming. De toevoeging van een geheugenschuim polssteun zorgt voor extra comfort tijdens lange gamesessies. TechRadar is vooral te spreken over de moderne ontwerpelementen, zoals het 'zwevende toetsen' effect en de multimedia toetsen met volumewiel dat ook als dempknop fungeert. Maar er wordt ook gewaarschuwd voor mogelijke per ongelukke aanslagen vanwege de snelle activering van de toetsen.

Het MSI Vigor GK71 Sonic toetsenbord biedt moderne innovaties en designelementen die het aantrekkelijk maken voor gamers die een premium type-ervaring zoeken. Maar let op, de snelle activering van de toetsen kan een nadeel zijn. Als je echter op zoek bent naar een toetsenbord met ultralichte schakelaars en een modern ontwerp, dan is de MSI Vigor GK71 Sonic misschien wel perfect voor jou. 🎮

Voordelen MSI Vigor GK71 Sonic
 • Unieke 35g 'Sonic Red' lineaire mechanische switches voor een responsieve typervaring
 • Robuuste topbehuizing van vliegtuigkwaliteit aluminium voor duurzaamheid en een solide afwerking
 • Inclusief memory foam polssteun voor verbeterde ergonomie
Nadelen MSI Vigor GK71 Sonic
 • Snelle activering kan leiden tot onbedoelde toetsaanslagen
Een gamer die zijn monitor aan het overklokken is.

Hoe kies je een goed gaming-toetsenbord?

Lees je goed in, voordat je tot aankoop overgaat. Een goed gaming-toetsenbord kiezen is helemaal niet zo eenvoudig. Daarom heb ik de onderstaande koopgids voor je geschreven. Om je game-ervaring zo succesvol mogelijk te maken is een goede gaming-muis, gaming-headset en een gaming-router ook belangrijk. Lees je goed in, voordat je tot aankoop overgaat.

Type schakelaars op je gaming-toetsenbord: mechanisch vs. membraan

Bij gaming-toetsenborden heb je de keuze tussen mechanische en membraanschakelaars. Mechanische schakelaars bieden een snellere reactie en een duidelijk voelbare aanslag, wat ideaal is voor gaming. Membraantoetsenborden zijn vaak stiller en goedkoper, maar bieden minder tactiele feedback.

Reactiesnelheid en aanslaggevoeligheid van je toetsenbord

De reactiesnelheid van een toetsenbord is cruciaal voor gamers. Mechanische toetsenborden hebben over het algemeen een hogere reactiesnelheid en betere aanslaggevoeligheid, wat zorgt voor een snellere registratie van je toetsaanslagen tijdens intensieve gamesessies.

Verlichting voor je gaming-toetsenbord: RGB, ofwel led

Veel gaming-toetsenborden zijn uitgerust met RGB- of led-verlichting. RGB-verlichting biedt een scala aan kleuren die je vaak zelf kunt instellen, terwijl led-verlichting meestal beperkt is tot één kleur. Verlichting verbetert niet alleen de esthetiek van je set-up, maar kan ook nuttig zijn voor het spelen in donkere omgevingen.

Programmeerbare toetsen en macro's op je gaming-toetsenbord

Programmeerbare toetsen en de mogelijkheid om macro's in te stellen zijn een grote plus. Hiermee kun je complexe acties toewijzen aan één toetsaanslag, wat je een voordeel kan geven in games.

Aanpassing van toetsfuncties

Met programmeerbare toetsen wijs je specifieke functies of acties toe aan bepaalde toetsen. Dit betekent dat je toegang hebt tot belangrijke commando's of acties in je game met slechts één druk op de knop, wat je reactietijd kan verkorten.

Macro's voor complexe acties

Macro's zijn reeksen van acties die je programmeert om uitgevoerd te worden met één toetsaanslag. Bijvoorbeeld, in een MMO (Massively Multiplayer Online) game kun je een reeks spreuken of aanvallen programmeren om automatisch achterelkaar uit te voeren. Dit bespaart tijd en verhoogt je efficiëntie in het spel.1HP.com (2022). 'What are Macro Keys and How to Use Them for Gaming'

Anti-ghosting en N-Key rollover

Anti-ghosting en N-key rollover zijn belangrijk voor gamers. Dit zorgt dat elke toetsaanslag afzonderlijk wordt geregistreerd, zelfs als je meerdere toetsen tegelijk indrukt. Voor competitieve gamers is dit een must-have functie.

Ik denk dat alle moderne mechanische toetsenborden anti-ghosting-functies hebben, maar of het 6KRO of NKRO of wat dan ook is, moet je nakijken in de specificaties.

KyrosXIII, Reddit-gebruiker

Draadloos of bedraad: wat is beter voor een gaming-toetsenbord?

De keuze tussen een draadloos of bedraad toetsenbord hangt af van je voorkeur voor gemak versus stabiliteit. Draadloze toetsenborden bieden meer bewegingsvrijheid, terwijl bedrade toetsenborden een stabielere verbinding zonder vertraging garanderen. Hieronder heb ik de voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet:

Type toetsenbordVoordelenNadelen
BedraadStabiele verbinding zonder vertragingBeperkte bewegingsvrijheid door de kabel
Geen zorgen over batterijduurKan rommelig zijn met kabels
Over het algemeen goedkoperMinder flexibel in opstelling
DraadloosMeer bewegingsvrijheid en flexibiliteitKan last hebben van vertraging of interferentie
Strakkere en nettere opstelling zonder kabelsMoet regelmatig worden opgeladen of batterijen vervangen
Kan overal gemakkelijk worden gebruiktVaak duurder dan bedrade opties

Aanpasbare software en instellingen op je gaming-toetsenbord en het nut ervan

Aanpasbare software stelt je in staat om je toetsenbord volledig naar wens in te stellen. Van het aanpassen van de verlichting tot het instellen van macro's, deze software verhoogt de functionaliteit en personalisatie van je toetsenbord.

Extra functies van gaming-toetsenborden

Sommige gaming-toetsenborden bieden extra functies die jouw game-ervaring en gebruiksgemak aanzienlijk kunnen verbeteren. Hieronder bespreek ik twee van deze handige functies: USB-passthrough en mediatoetsen.

Usb-Passthrough voor meer connectiviteit

Een handige extra functie van sommige gaming-toetsenborden is de usb-passthrough. Dit is een extra USB-poort op het toetsenbord zelf. Je kunt hiermee gemakkelijk andere apparaten, zoals een muis of een headset, direct aansluiten op je toetsenbord. Dit is vooral handig als je usb-poorten op je computer beperkt zijn of moeilijk te bereiken.

Mediatoetsen voor snelle bediening

Veel gaming-toetsenborden zijn ook uitgerust met speciale mediatoetsen. Deze toetsen geven je snelle toegang tot mediafuncties, zoals het afspelen, pauzeren, stoppen, en overslaan van muziek of video's. Sommige toetsenborden bieden zelfs draaiknoppen of sliders voor volumecontrole, wat het aanpassen van het geluidsniveau tijdens het gamen of werken vergemakkelijkt.

Deze extra functies verhogen niet alleen het gebruiksgemak van je gaming-toetsenbord, maar dragen ook bij aan een efficiëntere en meer geïntegreerde game-ervaring. Met USB-passthrough en mediatoetsen heb je alles wat je nodig hebt binnen handbereik, waardoor je je volledig kunt concentreren op je game.

Vergeet ook niet te investeren in een goede gaming-monitor of gaming-tv. Deze maken je ultieme game-ervaring helemaal af!

Wist je dat sommige gaming-toetsenborden gebruikmaken van individuele RGB-verlichting onder elke toets? Dit betekent dat je elke toets een unieke kleur kunt geven, wat niet alleen zorgt voor een spectaculaire lichtshow tijdens het gamen, maar ook helpt bij het snel vinden van belangrijke game-specifieke toetsen!

Welke merken maken goede gaming-toetsenborden?

Razer en Corsair zijn toonaangevende merken als het gaat om gaming-toetsenborden, bekend om hun kwaliteit en innovatie.

Razer

Razer-gaming-toetsenborden zijn enorm populair vanwege hun hoogwaardige kwaliteit en geavanceerde technologie. Ze staan bekend om hun duurzame mechanische schakelaars die zorgen voor een snelle en nauwkeurige toetsaanslag, essentieel voor gamers.

Bovendien bieden ze indrukwekkende RGB-verlichting en aanpasbare instellingen, waardoor je jouw toetsenbord volledig naar wens kunt personaliseren. Razers reputatie voor het produceren van betrouwbare en stijlvolle gaming-accessoires draagt ook bij aan hun populariteit onder gamers wereldwijd.

Corsair

Corsair-gaming-toetsenborden zijn populair vanwege hun uitstekende bouwkwaliteit en prestaties. Ze staan bekend om hun robuuste ontwerp en duurzame mechanische schakelaars die zorgen voor een betrouwbare en responsieve game-ervaring.

Daarnaast biedt Corsair geavanceerde aanpasbare RGB-verlichting en software-integratie, waarmee je jouw toetsenbord volledig naar eigen smaak kunt instellen. Deze combinatie van kwaliteit, duurzaamheid en personalisatie maakt Corsair een favoriet onder gamers.

Wat is volgens TechRadar het beste gaming-toetsenbord?

Het beste gaming-toetsenbord volgens TechRadar is de Razer Huntsman V2 Analog. Dit toetsenbord onderscheidt zich door zijn innovatieve analoge optische schakelaars, die zorgen voor uiterst nauwkeurige en aanpasbare aanslaggevoeligheid.

Met de Razer Huntsman V2 Analog ervaar je een ongeëvenaarde snelheid en personalisatie, wat essentieel is voor de serieuze gamer. Bovendien biedt het toetsenbord RGB-verlichting en een comfortabele polssteun, wat bijdraagt aan zowel de esthetiek als het comfort tijdens lange gamesessies.

Wat is volgens PCGamer het beste gaming-toetsenbord?

Het beste gaming-toetsenbord volgens PCGamer is de Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless. Dit toetsenbord valt op door zijn uitstekende draadloze prestaties, gecombineerd met een responsieve en tactiele ervaring dankzij de mechanische schakelaars.

De Asus ROG Strix Scope II 96 Wireless biedt ook aanpasbare RGB-verlichting en een duurzaam ontwerp, wat het ideaal maakt voor zowel gaming als dagelijks gebruik. Met zijn compacte formaat en de mogelijkheid om zowel draadloos als bedraad te gebruiken, biedt het een veelzijdige en hoogwaardige ervaring voor elke gamer.

gamer geconcentreerd op freesyncmonitor

Veelgestelde vragen over gaming-toetsenborden van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross