Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Kies de Beste Led-Printer voor de Scherpste Prints

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min leestijd

Grote printjes, kleine printjes – met de beste led-printer kom je er wel. Wist je dat dit type printer gerelateerd is aan de laserprinter, maar een stuk sneller print, goedkopere tonercartridges gebruikt, minder energie opslokt én minder onderhoud vergt?1PrinterHelpers (2021). 'What is a LED Printer? How does it work Advantages and Disadvantages?' Als dat je interesse wekt, neem dan vooral onze top 5 en de koopgids eronder eens door.

Wat zijn de beste led-printers van 2024?

Dit zijn de 5 beste led-printers volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste led-printers van 2024

1. Brother HL-L3230CDW - Laserprinter

1. Brother HL-L3230CDW - Laserprinter

Belangrijke specificaties:

Printer functies: Printen
Print formaten: A4
Printresolutie (DPI): 2400 x 600
Automatisch dubbelzijdig afdrukken: Ja
Capaciteit papierladen: 250
Printsnelheid zwart-wit: Snel: 25 t/m 39 pagina's per minuut
Printsnelheid kleur: Snel: 25 t/m 39 pagina's per minuut

Als IT- en elektronicaliefhebber wil ik altijd op de hoogte blijven van de nieuwste technologieën. De Brother HL-L3230CDW - Laserprinter is een printer die aan al mijn eisen voldoet. Met een maximale beeldresolutie van 2400 x 600 dpi en een snelheid van 18 ppm is deze printer perfect voor zowel thuis als op kantoor. Met 256 MB geheugen en een 800 MHz processor verwerkt deze printer printtaken snel en efficiënt.

Een van de indrukwekkende kenmerken van de Brother HL-L3230CDW is de ingebouwde wifi-verbinding, waardoor ik draadloos kan printen vanaf verschillende apparaten. Bovendien heeft de printer de mogelijkheid om dubbelzijdig te printen, wat niet alleen papier bespaart, maar ook bijdraagt aan een milieuvriendelijkere werkwijze. Met een papiercapaciteit van 250 vellen in de cassette kan ik grote printtaken uitvoeren zonder constant papier bij te vullen.

Een punt van kritiek dat naar voren komt in sommige reviews is de prijs van de toners. Sommige gebruikers merken op dat het goedkoper is om een nieuwe printer te kopen dan om losse toners aan te schaffen. Dit kan vooral vervelend zijn voor gebruikers die regelmatig grote hoeveelheden printen. Het onderhoud van de printer wordt ook genoemd als prijzig, omdat het nodig kan zijn om reserveonderdelen zoals de transferbelt en drums aan te schaffen.

Een ander belangrijk punt dat wordt benadrukt in een van de reviews is de compatibiliteit met besturingssystemen. Een gebruiker meldt dat de printer niet compatibel is met de nieuwste versie van MacOS Big Sur (11.4), wat resulteert in lelijke gepixelde artefacten bij het afdrukken van foto's. Dit kan een groot nadeel zijn voor Mac-gebruikers die de nieuwste softwareversies gebruiken.

Ondanks deze kritiekpunten heeft de Brother HL-L3230CDW - Laserprinter ook sterke punten. Gebruikers zijn tevreden over de goede prijs-kwaliteitverhouding bij aanschaf van de printer. De afdrukkwaliteit wordt over het algemeen als goed ervaren en de wifi-verbinding maakt het gemakkelijk om vanaf verschillende apparaten te printen.

Al met al biedt de Brother HL-L3230CDW - Laserprinter een uitstekende afdrukkwaliteit en handige functies, zoals wifi-connectiviteit en dubbelzijdig printen. Het onderhoud en de prijs van de toners kunnen echter als nadelig worden ervaren, vooral voor gebruikers die regelmatig grote hoeveelheden printen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de compatibiliteit met besturingssystemen, zoals in het geval van MacOS Big Sur.

Voordelen Brother HL-L3230CDW - Laserprinter
 • Goede afdrukkwaliteit
 • Wifi-connectiviteit maakt het gemakkelijk om vanaf verschillende apparaten te printen
 • Dubbelzijdig printen is papierbesparend en milieuvriendelijk
Nadelen Brother HL-L3230CDW - Laserprinter
 • Prijs van de toners kan hoog zijn
 • Onderhoud van de printer kan prijzig zijn
 • Niet compatibel met MacOS Big Sur, wat resulteert in lelijke gepixelde artefacten bij het afdrukken van foto's

2. Beste LED-printer: Brother DCP-L3510CDW - All-In-One Printer

2. Beste LED-printer: Brother DCP-L3510CDW - All-In-One Printer

Belangrijke specificaties:

Printer functies: Printen, Kopiëren, Scannen
Print formaten: A4, A5, A6, Executive, Legal Letter
Printresolutie (DPI): 2400 x 600
Automatisch dubbelzijdig afdrukken: Ja
Capaciteit papierladen: 250
Printsnelheid zwart-wit: Standaard: tot 25 pagina's per minuut
Printsnelheid kleur: Standaard: tot 25 pagina's per minuut

De Brother DCP-L3510CDW is echt mijn favoriete multifunctionele printer voor in mijn (thuis)kantoor. Met die grote papierlade van 250 vellen kan ik zonder onderbrekingen grote hoeveelheden documenten afdrukken. En weet je wat? Ik kan zelfs afdrukken maken vanaf mijn smartphone of tablet. Hoe handig is dat?

Je kunt allerlei belangrijke documenten en presentaties in volledig kleur afdrukken voor een indrukwekkend effect. En weet je waarom ik zo dol ben op deze Brother printer? Omdat hij afdrukken maakt met een resolutie tot 2400 dpi en gebruik maakt van LED-technologie. Dat betekent professionele afdrukken van hoge kwaliteit, en dat is toch wat we allemaal willen?

Oh, en laten we het hebben over het unieke kenmerk van deze printer. Hij bespaart niet alleen tijd, maar ook geld. Deze LED-printer is snel, betrouwbaar en kan echt van grote waarde zijn voor elk bedrijf. Met die papierlade van 250 vellen hoef ik me geen zorgen te maken dat ik steeds papier moet bijvullen. En als ik tonercartridges met een hoge capaciteit gebruik, hoef ik ook niet vaak toners te vervangen. Dat scheelt me echt tijd en geld, zowel voor kleur als zwart-wit afdrukken.

En weet je wat nog meer? Deze printer drukt met een snelheid van 18 pagina's per minuut, zowel in kleur als zwart-wit. Dus zelfs als ik grote hoeveelheden documenten moet afdrukken, is dat geen probleem. En het beste van alles is dat deze printer echt stil is. Tijdens het printen maakt hij slechts 47dB geluid, dat is zelfs minder dan een koelkast die aanslaat. Dus ik kan hem zonder problemen in mijn (thuis)kantoor plaatsen, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over geluidsoverlast.

Als je de Brother DCP-L3510CDW koopt, krijg je meteen CMYK-toners en een drum unit. Dus je kunt meteen aan de slag. En weet je wat nog beter is? Het eerste jaar heb je een pick-up & return garantie en het tweede jaar een carry-in garantie. Maar let op, een USB-printerkabel zit er niet bij. Als je verbruiksartikelen nodig hebt, zijn de Brother TN-243 & TN-247 tonercartridges of de DR-243CL drum unit geschikt voor deze printer.

Ik heb ook wat gebruikersreviews gelezen en ik moet zeggen, de printkwaliteit van de Brother DCP-L3510CDW is echt uitstekend. Geen gedoe meer met uitgedroogde printkoppen of geweigerde huismerk cartridges. Sommige gebruikers hadden wel problemen met de netwerkverbinding, maar dat was meestal snel opgelost. En weet je wat nog meer? De installatie van deze printer is super snel en eenvoudig.

Dus, als je op zoek bent naar een stille, betrouwbare en hoogwaardige multifunctionele printer voor je (thuis)kantoor, dan is de Brother DCP-L3510CDW echt de beste keuze. Hij bespaart tijd en geld, heeft een hoge afdruksnelheid en maakt bijna geen geluid. En de printkwaliteit is gewoonweg uitstekend. Ja, de prijs kan wat aan de hoge kant zijn, maar je krijgt wel waar voor je geld. Dus waar wacht je nog op?

Voordelen Brother DCP-L3510CDW - All-In-One Printer
 • Stil en betrouwbare multifunctionele printer
 • Grote papierlade van 250 vellen voor probleemloos afdrukken van grote hoeveelheden documenten
 • Eenvoudig afdrukken vanaf smartphone of tablet
Nadelen Brother DCP-L3510CDW - All-In-One Printer
 • Netwerkverbinding kan soms verloren gaan
 • Sommige gebruikers ervaren de prijs als hoog

3. Brother MFC-L3750CDW

3. Brother MFC-L3750CDW

Belangrijke specificaties:

Printer functies: Faxen, Printen, Kopiëren, Scannen
Print formaten: A4, A5, A6, Legal Letter, Executive
Printresolutie (DPI): 600 x 2400
Automatisch dubbelzijdig afdrukken: Ja
Capaciteit papierladen: 250
Printsnelheid zwart-wit: Standaard: tot 25 pagina's per minuut
Printsnelheid kleur: Standaard: tot 25 pagina's per minuut

Ik ben de Brother MFC-L3750CDW - Draadloze All-In-One Kleurenledprinter, een compacte printer die perfect is voor zakelijk gebruik. Met mijn geluidsniveau van slechts 47dB ben ik ideaal voor drukke kantoren of huishoudens. Dankzij mijn ledtechnologie en printresolutie van 2400 dpi lever ik altijd hoogwaardige afdrukken. Mijn unieke kenmerk is mijn 9,3 cm LCD-scherm, waarmee je eenvoudig kunt navigeren tussen mijn verschillende functies.

Wat mij echt onderscheidt is mijn draadloze Wi-Fi functie. Hiermee kun je moeiteloos draadloos printen vanaf je telefoon of tablet. En dat is nog niet alles! Met functies zoals Wi-Fi Direct, AirPrint, iPrint&Scan, Mopria ™ Print Service, NFC of Android Print Service Plugin bied ik veel flexibiliteit en gemak bij het afdrukken van documenten.

Wat ook belangrijk is om te weten, is dat ik een zeer laag geluidsniveau heb. Met slechts 47dB klink ik net zo stil als een koelkast die aanslaat. Dit maakt mij perfect voor drukke omgevingen, zoals een kantoor aan huis. Je kunt zonder afleiding printen, zelfs als je in dezelfde ruimte aan het werk bent.

Ik word geleverd met CMYK-toners en een drumunit, zodat je direct aan de slag kunt. Sommige gebruikersreviews noemen echter dat de installatie niet altijd even gemakkelijk verloopt. Daar moet ik eerlijk over zijn. Maar over het algemeen zijn de meeste gebruikers tevreden met mijn kwaliteit en gebruiksgemak.

Al met al ben ik de Brother MFC-L3750CDW - Draadloze All-In-One Kleurenledprinter en ik ben de perfecte keuze voor zakelijk gebruik. Ik bied hoogwaardige afdrukken, draadloze functionaliteit en een zeer laag geluidsniveau. Hoewel de installatie soms wat lastig kan zijn, zijn de meeste gebruikers tevreden met mijn prestaties. Als je op zoek bent naar een betrouwbare en veelzijdige printer, dan ben ik zeker het overwegen waard.️

Voordelen Brother MFC-L3750CDW
 • Draadloze Wi-Fi functie maakt gemakkelijk draadloos printen mogelijk vanaf telefoon of tablet
 • Zeer laag geluidsniveau van slechts 47dB, vergelijkbaar met dat van een koelkast
 • Hoogwaardige afdrukken dankzij ledtechnologie en printresolutie van 2400 dpi
Nadelen Brother MFC-L3750CDW
 • Installatie kan soms problematisch zijn

4. Brother MFC-L3710CW - Draadloze All-In-One

4. Brother MFC-L3710CW - Draadloze All-In-One

Belangrijke specificaties:

Printer functies: Printen
Print formaten: A4, A5, A6, Legal Letter, Executive
Printresolutie (DPI): 600 x 2400
Automatisch dubbelzijdig afdrukken: Nee
Capaciteit papierladen: 250
Printsnelheid zwart-wit: Standaard: tot 25 pagina's per minuut
Printsnelheid kleur: Standaard: tot 25 pagina's per minuut

Ik ben de Brother MFC-L3710CW - Draadloze All-In-One Kleurenledprinter, dé stille alleskunner voor drukke (thuis)kantoren. Met een geluidsproductie van maximaal 45dB ben ik stiller dan ooit, zelfs tijdens de drukste kantooruren. Printen kan nu in een vol kantoor of gewoon vanaf je bureau, dankzij mijn draadloze functionaliteit.

Wat mij uniek maakt, zijn mijn grote standaardtoners. Met de meegeleverde toners ben ik direct klaar voor gebruik. Je kunt tot wel 1.000 pagina's printen vanaf je smartphone, tablet of computer. Ideaal voor drukke kantoren waar veel documenten moeten worden afgedrukt.

Naast mijn grote standaardtoners ben ik ook nog eens razendsnel. Met een snelheid van 18 pagina's per minuut voor zowel kleur als zwart-wit prints, kun je gemakkelijk en snel veel documenten afdrukken. Dit bespaart tijd en zorgt ervoor dat je productiever kunt werken.

Mijn verpakking bevat niet alleen mijzelf, maar ook CMYK toners en een drum unit. Het enige wat je zelf nog moet aanschaffen is een USB-kabel, aangezien deze niet is inbegrepen.

Helaas zijn er nog geen gebruikersrecensies beschikbaar voor mij, waardoor het lastig is om een volledig beeld te krijgen van de gebruikerservaring. Maar één ding is zeker, ik heb sterke punten zoals mijn stille werking, draadloze functionaliteit, grote standaardtoners en hoge afdruksnelheid.

Een mogelijke beperking van mij is het ontbreken van een USB-kabel, die apart moet worden aangeschaft. Dit kan extra kosten met zich meebrengen voor jou als gebruiker.

Al met al ben ik de Brother MFC-L3710CW - Draadloze All-In-One Kleurenledprinter, een goede keuze voor drukke (thuis)kantoren die op zoek zijn naar een stille en efficiënte printer. Met mijn grote standaardtoners en hoge afdruksnelheid kan ik snel en veel documenten afdrucken. Het ontbreken van gebruikersrecensies maakt het echter moeilijk om een volledig beeld te krijgen van mijn prestaties en gebruikservaring.

Voordelen Brother MFC-L3710CW - Draadloze All-In-One
 • Stille werking met een geluidsproductie van maximaal 45dB.
 • Draadloze functionaliteit maakt printen mogelijk vanaf verschillende apparaten.
 • Grote standaardtoners zorgen voor direct gebruik en de mogelijkheid om tot wel 1.000 pagina's te printen.
Nadelen Brother MFC-L3710CW - Draadloze All-In-One
 • Afwezigheid van een USB-kabel, die apart moet worden aangeschaft.

5. Brother MFC-L3770CDW - Draadloze All-In-One

5. Brother MFC-L3770CDW - Draadloze All-In-One

Belangrijke specificaties:

Printer functies: Printen, Faxen, Kopiëren, Scannen
Print formaten: A4, A5, A6, Legal Letter, Executive
Printresolutie (DPI): 600 x 2400
Automatisch dubbelzijdig afdrukken: Ja
Capaciteit papierladen: 250
Printsnelheid zwart-wit: Standaard: tot 25 pagina's per minuut
Printsnelheid kleur: Standaard: tot 25 pagina's per minuut

De Brother MFC-L3770CDW - Draadloze All-In-One Printer is echt een topper. Met dit apparaat heb je een hoogwaardige printer/scanner met alle toeters en bellen die je maar kunt wensen. Wat deze printer echt uniek maakt, is het 9.3 cm LCD-scherm waarmee je gemakkelijk kunt navigeren tussen alle verschillende functies. En het mooiste is, je kunt draadloos printen vanaf je telefoon of tablet via Wi-Fi! Geweldig toch? Je kunt gebruik maken van Wi-Fi Direct, AirPrint, iPrint&Scan, Mopria ™ Print Service, NFC of Android Print Service Plugin.

Een van de grootste voordelen van de Brother MFC-L3770CDW is de automatische dubbelzijdige printfunctie. Hiermee kun je in een handomdraai dubbelzijdige documenten printen. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar bespaart ook nog eens papier. Daarnaast heeft deze printer een grote papierlade met plek voor 250 vellen, zodat je lekker door kunt blijven printen zonder te hoeven stoppen. En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook nog een ADF functie voor 50 vel en een universele papierinvoer voor 30 vel.

Gebruikers zijn zeer te spreken over de afdrukkwaliteit van de Brother MFC-L3770CDW. Ze vinden het ook fijn dat de printer zo stil is en snel opstart. Dit komt waarschijnlijk doordat het een LED-printer is in plaats van een laserprinter. Ook de software-ondersteuning voor Ubuntu/Linux wordt als zeer goed ervaren. Brother heeft een handig installatie-script waarmee je alle functies in een mum van tijd kunt installeren. En het scannen vanaf het frontpaneel werkt ook nog eens vlekkeloos.

Nu moet ik wel eerlijk zijn, deze printer is niet de goedkoopste. Maar over het algemeen zijn gebruikers wel tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. Ze omschrijven de printer als een solide alleskunner op het gebied van printen en scannen. Goede kwaliteit voor een goede prijs. En het mooie is dat dit apparaat ook nog eens compact is en perfect werkt als draadloze netwerkprinter.

Dus, samengevat, de Brother MFC-L3770CDW - Draadloze All-In-One Printer is echt een topprinter. Met de automatische dubbelzijdige printfunctie, draadloze Wi-Fi functies en hoogwaardige afdrukken is dit de perfecte keuze voor thuisgebruik. De prijs-kwaliteitverhouding is over het algemeen goed, maar het apparaat is wel wat aan de prijzige kant. Het grootste voordeel van deze printer is de veelzijdigheid en het gemak van gebruik, vooral voor gebruikers die werken met Ubuntu/Linux. Dus waar wacht je nog op? Ga ervoor!️

Voordelen Brother MFC-L3770CDW - Draadloze All-In-One
 • Hoogwaardige afdrukken van zeer hoge kwaliteit
 • Automatische dubbelzijdige printfunctie bespaart papier en helpt het milieu
 • Gemakkelijk draadloos printen via telefoon of tablet
Nadelen Brother MFC-L3770CDW - Draadloze All-In-One
 • Relatief duur in vergelijking met andere printers
 • Installatie-script voor Ubuntu/Linux vereist
 • Gebruikers geven aan dat het apparaat relatief duur is
Een zwarte printer met bedieningspaneel zichtbaar

Hoe kies je een goede led-printer?

Een led-printer kiezen is niet niets. Lees je daarom in over de belangrijkste eigenschappen en wat bij je behoeften aansluit, vóór je een keuze maakt.

Afdrukkwaliteit (resolutie) van led-printers en het belang ervan

Led-printers staan bekend om hun consistente afdrukkwaliteit. Ze gebruiken een led-lichtbalk om het tonerpoeder op het papier over te brengen, wat resulteert in scherpe tekst en heldere afbeeldingen.

 • In vergelijking met zelfs de beste inkjetprinter, die vloeibare inkt gebruikt, bieden led-printers meer precisie, vooral bij kleine lettertypen en fijne details. Ze zijn minder gevoelig voor vlekken of het uitlopen van inkt, wat een bekend probleem is bij inkjetprinters.
 • In vergelijking met traditionele laserprinters, die een bewegende laserstraal gebruiken, zijn led-printers vaak compacter en betrouwbaarder, omdat ze minder bewegende onderdelen hebben. Qua afdrukkwaliteit zijn ze vergelijkbaar, maar led-technologie biedt soms een iets hogere kleurnauwkeurigheid.

Led-printers blinken al met al uit in zowel tekst- als beeldafdrukken. Ze zijn bijzonder effectief voor gedetailleerde grafische afbeeldingen en professionele documenten, waarbij helderheid essentieel is.

Je kunt verwachten dat de afdrukresolutie van een led-printer varieert van 600 tot 2400 DPI (dots per inch), afhankelijk van het model en de prijsklasse. Hogere DPI-waarden betekenen fijnere details en vloeiendere gradaties in afbeeldingen.

Wat betreft die printresolutie: voor standaard kantoordocumenten, is 600 DPI meestal voldoende. Voor professioneel grafisch werk of hoogwaardige fotoafdrukken zou je moeten kijken naar printers die 1200 DPI of hoger bieden. Dit zorgt voor scherpe, levendige afdrukken die dicht bij fotokwaliteit liggen. Dat kom je in een matrixprinter bijvoorbeeld al helemaal niet tegen.

Afdruksnelheid: led-printers zijn ontzettend snel

Led-printers staan bekend om hun indrukwekkende afdruksnelheden. Je kunt de onderstaande snelheden verwachten van een led-printer. Alles wat daaronder of erboven ligt, valt onder de noemer 'uitschieters'!

 • 15 tot 50+ pagina's per minuut (PPM) voor zwart-wit afdrukken;
 • voor kleurenafdrukken liggen de snelheden meestal iets lager, maar zijn nog steeds indrukwekkend, variërend van 10 tot 40 PPM. Deze snelheden zijn ideaal voor zowel thuisgebruik als voor zakelijke omgevingen waar efficiëntie cruciaal is.

Voor standaard kantoorgebruik zou ik aanraden om een led-printer te kiezen met een minimumsnelheid van 20 PPM voor zwart-wit en 15 PPM voor kleur. Zo hoef je niet lang te wachten op je documenten, zelfs niet bij grotere afdruktaken.

In vergelijking met laserprinters, bieden led-printers vergelijkbare snelheden. Het belangrijkste voordeel van led-technologie is echter de consistentie in snelheid, zelfs bij hi-res-afdrukken. Ze behouden hun snelheid ongeacht de complexiteit van de afbeeldingen of documenten.

Inkjetprinters daarentegen zijn over het algemeen langzamer dan led- en laserprinters, vooral bij kleurenafdrukken. Een gemiddelde inkjetprinter haalt snelheden van ongeveer 5 tot 20 PPM, afhankelijk van de kwaliteit en het model. Dit maakt led-printers een betere keuze voor omgevingen waar snelheid belangrijk is. 🏃‍♂️💨

Een laserprinter in een drukkerij

Connectiviteitsopties van led-printers: van draadloos tot bekabeld

Vandaag de dag kun je op allerlei manieren verbinding maken met een printer, en zo ook met een led-printer. Hieronder neem ik de bekendste opties met je door!

ConnectiviteitsoptieVoordelenNadelen
UsbBetrouwbare en stabiele verbinding. Eenvoudig in te stellen.Beperkt tot één apparaat. Geen remote printing.
Ethernet (bedraad netwerk)Stabiele verbinding. Geschikt voor kantoren met meerdere gebruikers.Vereist bekabeling en is minder flexibel.
WifiFlexibele plaatsing van de printer. Ondersteunt meerdere apparaten en mobiel printen.Kan onderhevig zijn aan netwerkstoringen en interferentie.
Wi-Fi DirectVergelijkbaar met Bluetooth, maar de verbinding is veel stabieler dankzij het lokale draadloze netwerk.Beperkt bereik, en werkt met slechts één apparaat per keer.
BluetoothEenvoudig te koppelen met mobiele apparaten. Handig voor direct printen vanaf smartphones of tablets.Beperkt bereik. Niet ideaal voor grote kantoren.
NFC (near field communication)Snelle en eenvoudige set-up door een apparaat dicht bij de printer te houden.Vereist apparaten die NFC ondersteunen. Beperkt bereik.
Cloud PrintingMaakt remote printing mogelijk. Toegankelijk vanaf verschillende apparaten.Afhankelijk van internetverbinding en cloudservices.

Voor thuisgebruik zijn wifi en usb vaak voldoende, terwijl in een kantooromgeving ethernet en wifi de voorkeur kunnen hebben voor hun netwerkcapaciteiten en ondersteuning voor meerdere gebruikers. Bluetooth en NFC zijn handig voor direct printen vanaf mobiele apparaten, en cloud printing biedt de meeste flexibiliteit voor remote printing.

Apple AirPrint – Dit is in principe Apple's eigen vorm van printen via wifi vanaf een iPhone, iPad, MacBook of ander Apple-apparaat dat met het wifi-netwerk van de printer is verbonden. Let op: de producteigenschappen moeten expliciet benoemen dat de printer hiermee compatibel is om hier gebruik van te maken!

Compatibiliteit met besturingssystemen

Bij het kiezen van een led-printer is het essentieel om de compatibiliteit met verschillende besturingssystemen te overwegen. De meeste led-printers zijn compatibel met gangbare besturingssystemen, zoals Windows en macOS. Echter, als je Linux of een ander minder gebruikelijk besturingssysteem gebruikt, is het belangrijk om dit vooraf te controleren.

 • Voor Windows-gebruikers: led-printers ondersteunen over het algemeen alle recente versies van Windows. Zorg dat je de nieuwste drivers downloadt van de website van de fabrikant voor optimale prestaties.
 • Mac-gebruikers moeten ook controleren of de printer compatibel is met hun versie van macOS. Sommige printers vereisen specifieke drivers die beschikbaar zijn op de website van de fabrikant.
 • Linux-gebruikers moeten extra aandacht besteden aan compatibiliteit. Lang niet alle led-printers ondersteunen Linux zonder dat je allerlei extra stappen moet ondernemen om het te laten werken, dus controleer dit vooraf om problemen te voorkomen. Ik vind het zelf als ICT'er leuk om mee te rommelen, maar als dat niet voor jou geldt, wees dan vooral voorzichtig.

In het algemeen geldt: hoe nieuwer de printer, hoe groter de kans dat deze compatibel is met de nieuwste besturingssystemen. Controleer altijd de specificaties en ondersteuningspagina's van de fabrikant om zeker te zijn van compatibiliteit met jouw besturingssysteem. Dit minimaliseert het risico op compatibiliteitsproblemen na aankoop.

Papierformaat en -type ondersteuning in led-printers

Bij het overwegen van papierformaten voor led-printers, is het essentieel om te weten welke formaten ze ondersteunen en voor wie deze formaten geschikt zijn. Dit zijn de vaakst voorkomende:

 • A4 (210 × 297 mm):
  • Ideaal voor standaard documenten, zoals brieven, rapporten en essays.
  • Perfect voor thuisgebruik en kleine kantoren.
  • Gangbaarste formaat, ondersteund door vrijwel alle led-printers.
 • A3 (297 × 420 mm):
  • Geschikt voor grotere afdrukken, zoals posters, grafieken en presentaties.
  • Aanbevolen voor professionals, zoals grafisch ontwerpers, architecten en marketeers.
  • Niet iedere led-printer is meteen een A3-printer, dus controleer dit voor aankoop.
 • Speciale formaten (zoals enveloppen en fotopapier):
  • Belangrijk voor het afdrukken van foto's, uitnodigingen of marketingmateriaal.
  • Zoek naar printers die flexibel zijn in het ondersteunen van diverse mediaformaten.
  • Ideaal voor creatieve professionals en hobbyisten.

Gebruiksgemak: handige extra's om te overwegen voor een led-printer

Bij het beoordelen van de gebruiksvriendelijkheid van led-printers zijn er enkele belangrijke functies die het gebruiksgemak aanzienlijk kunnen verbeteren. De beste papierversnipperaar kom je nog net niet ingebouwde vorm tegen onder deze apparaten!

 1. Scannen en kopiëren. De meeste moderne led-printers, vooral de all-in-one modellen, bieden scan- en kopieermogelijkheden. Dit is ideaal voor kantoren of thuisgebruikers die behoefte hebben aan veelzijdige apparaten.
 2. Faxfunctie. Sommige multifunctionele led-printers hebben ook een faxfunctie. Hoewel faxen minder gebruikelijk is dan in het verleden, is het nog steeds nuttig in bepaalde zakelijke omgevingen.
 3. Mobiele apps. Veel led-printers werken tegenwoordig samen met mobiele apps. Deze apps stellen je in staat om direct vanaf je smartphone of tablet te printen, wat bijzonder handig is als je snel documenten of foto's wilt afdrukken zonder een computer te gebruiken.
 4. Touchscreen-bedieningspanelen. Sommige modellen hebben een touchscreen. Dit maakt de navigatie door de menu's en het instellen van printopdrachten veel intuïtiever en gebruiksvriendelijker.
 5. Automatische documentinvoer (ADF). Voor het scannen en kopiëren van meerdere pagina's is een automatische documentinvoer een tijdbesparende functie. Je kunt een stapel papier plaatsen en de printer doet de rest.
 6. Dubbelzijdig printen (duplex). Printers met een automatische duplexfunctie printen aan beide zijden van het papier, zonder dat je het papier handmatig hoeft om te draaien. Dit bespaart tijd én goed printpapier.
 7. Grote papierladen. Printers met grote papierladen vereisen minder vaak bijvullen, wat handig is bij het afdrukken van grote volumes. Je kunt spreken van een 'grote' papierlade als zo'n lade een capaciteit van minstens 500 papiervellen heeft.
Printer in een kantoor

Welke merken maken goede led-printers?

Led-printers zijn een specifieke categorie binnen de printermarkt, en hoewel ze niet zo wijdverspreid zijn als inkjet- of laserprinters, zijn er toch enkele merken die bekend staan om hun kwalitatieve led-printers.

Brother

Brother biedt een reeks led-printers die bekend staan om hun gebruiksgemak en efficiëntie. Deze printers zijn vaak multifunctioneel, met mogelijkheden voor printen, scannen en kopiëren. Brother led-printers zijn een goede keuze voor zowel thuisgebruik als voor zakelijke omgevingen, dankzij hun betrouwbaarheid en ondersteuning voor diverse papierformaten en -soorten.

OKI

OKI is een van de pioniers op het gebied van led-printtechnologie. Hun printers staan bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid. OKI led-printers bieden vaak een uitstekende afdrukkwaliteit, zijn energie-efficiënt en hebben een compact ontwerp, wat ze ideaal maakt voor zowel kleine als grote kantooromgevingen.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste led-printer?

De Consumentenbond heeft vooralsnog alleen laserprinters getest – wat lijkt op een led-printer, maar niet precies hetzelfde is. Daarom kan ik je nog niet zegen wat volgens hun de beste led-printer is. Zodra de Consumentenbond hier iets over bekend maakt, lees je het hier terug!

Wat is volgens Tweakers de beste led-printer?

Hetzelfde geldt voor Tweakers – ze hebben wel enkele favoriete laserprinters, maar geen led-printers. Komt hier verandering in, dan vind je die informatie hier terug.

Veelgestelde vragen over led-printers van onze lezers

Hier beantwoord ik al jullie vragen over led-printers, zodra jullie deze hebben opgestuurd!

We hebben nog geen vragen ontvangen

Dus scrol nog iets verder naar beneden om het feedbackformulier in te vullen en eventuele vragen en opmerkingen achter te laten.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross