Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Efficiënter Gamen met de Beste Pc-Controller

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

7 min leestijd

Wist je dat de beste pc-controller jouw gamingervaring kan transformeren van frustrerend naar fenomenaal? Ik help je navigeren door de jungle van pc-controllers, zodat je precies vindt wat bij jouw speelstijl past. Ik zorg dat je de keuze maakt die jouw digitale avonturen naar een hoger niveau tilt. Laten we samen de perfecte match vinden, zonder giswerk.

Wat zijn de beste pc-controllers van 2024?

Dit zijn de 5 beste pc-controllers volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste pc-controllers van 2024

1. Xbox Elite Wireless Controller Series

1. Xbox Elite Wireless Controller Series

Belangrijke specificaties:

Game platform: Xbox One, Xbox Series S, Xbox Series X
Draadloos: Ja
Aantal knoppen: 20
Accu/batterij capaciteit in mAh: 1200 mAh
Bluetooth: Ja
Type input/output: USB-C

De Xbox Elite Wireless Controller Serie 2 is een topklasse PC-controller die ongeëvenaarde aanpassingsmogelijkheden en prestaties biedt. Als competitieve gamer kun je je gameplay naar een hoger niveau tillen met meer dan 30 nieuwe manieren, zoals aanpasbare thumbsticks, kortere hair trigger locks en een rubberen grip. Deze controller is perfect voor competitieve gamers, en biedt eindeloze aanpassingsmogelijkheden met verwisselbare onderdelen en exclusieve knoppenindelingsopties in de Xbox-accessoires app.

Het biedt naadloze compatibiliteit met Xbox Series X|S, Xbox One-consoles, Windows PC en mobiele apparaten, met zowel Xbox Wireless als Bluetooth-connectiviteit. De controller wordt geleverd met een oplaaddock, USB-C-kabel en verschillende verwisselbare onderdelen voor een soepele en op maat gemaakte game-ervaring. Met 40 uur aan oplaadbare batterijduur en de mogelijkheid om tot 3 aangepaste profielen op te slaan, is het een geweldige keuze voor gamers, zoals vermeld in de Amazon review.

De Xbox Elite Wireless Controller Serie 2 wordt geprezen om zijn compatibiliteit met populaire games zoals Halo Infinite en Forza Horizon 5, met aanpasbare thumbsticks voor een meeslepende game-ervaring. Het is bekend als "de beste draadloze gamecontroller," aldus Jorge Jimenez van PCGamer. Hoewel de prijs misschien een belemmering is voor budgetbewuste gamers, onderscheidt de controller zich van andere PC-controllers vanwege zijn uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en naadloze compatibiliteit over verschillende platforms.

Kortom, de Xbox Elite Wireless Controller Serie 2 biedt ongeëvenaarde aanpassingsmogelijkheden, naadloze compatibiliteit en uitzonderlijke prestaties, waardoor het een topkeuze is voor competitieve gamers. Zijn geavanceerde functies en compatibiliteit over meerdere platforms positioneren het als een geduchte speler op de markt voor PC-controllers, ook al kan de premium prijs budgetbewuste consumenten afschrikken.

Voordelen Xbox Elite Wireless Controller Series
 • Ongeëvenaarde aanpassingsmogelijkheden en prestaties
 • Naadloze compatibiliteit met meerdere platforms
 • Uitzonderlijke bouwkwaliteit
Nadelen Xbox Elite Wireless Controller Series
 • Premium prijsstelling kan budgetbewuste consumenten afschrikken

2. Microsoft Xbox Wireless Controller (2020)

Ik ben super enthousiast over de Microsoft Xbox Wireless Controller (2020) voor PC! Met zijn eigentijdse design, verbeterd comfort en veelzijdige compatibiliteit biedt hij een naadloze game-ervaring. De controller heeft textuur op de trigger grips, knoppen die je zelf kunt instellen en een hybride D-pad, waardoor je nauwkeurig en comfortabel kunt spelen. En met de share-knop en Bluetooth-connectiviteit is het super makkelijk om te delen en te gebruiken met verschillende apparaten, waaronder Windows PC, Xbox Series X, Xbox Series S, Xbox One, Android en iOS. Je krijgt er zelfs een draadloze adapter voor Windows bij, zodat je makkelijk kunt verbinden en multiplayer kunt spelen met wel 8 controllers!

Een review zegt: "De Xbox Wireless Controller met draadloze adapter voor Windows heeft textuur op de trigger grips, knoppen die je zelf kunt instellen, Bluetooth-technologie en een draadloze adapter voor Windows." Hiermee wordt benadrukt dat de controller geavanceerde functies heeft die voldoen aan diverse gamebehoeften. En de vermelding van Bluetooth-technologie laat zien dat hij makkelijk te verbinden is met een breed scala aan apparaten.

De evolutie van de controller biedt verbeterd comfort, een hybride D-pad en textuur op de grips, waardoor je urenlang kunt gamen zonder in te leveren op comfort. Het feit dat hij op verschillende platforms kan worden gebruikt, maakt hem een veelzijdige game-accessoire die geschikt is voor verschillende gaming-omgevingen en voorkeuren, wat hem onderscheidt van zijn voorgangers.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de Microsoft Xbox Wireless Controller (2020) op door zijn compatibiliteit met meerdere platforms, waardoor hij een breder game-ecosysteem biedt voor gebruikers. De textuur op de trigger grips en de knoppen die je zelf kunt instellen geven een voorsprong in precisie en aanpassingsvermogen. Maar hij concurreert in een drukke markt waar andere controllers misschien gespecialiseerde functies bieden voor specifieke gamegenres of een meer budgetvriendelijke optie voor casual gamers.

Ondanks zijn sterke punten kunnen gebruikers te maken krijgen met compatibiliteitsproblemen, zoals te zien is in een review waar een gebruiker uitdagingen ondervond bij het draaien van een specifieke applicatie. Dit benadrukt een potentieel beperking waar gebruikers rekening mee moeten houden, vooral als ze van plan zijn de controller te gebruiken voor specifieke gaming- of softwarevereisten.

Kortom, de Microsoft Xbox Wireless Controller (2020) voor PC biedt een overtuigende optie voor gamers die op zoek zijn naar een veelzijdige, comfortabele en technologisch geavanceerde gamecontroller. Zijn naadloze connectiviteit, verbeterd design en brede compatibiliteit maken hem een waardevolle toevoeging aan elke game-opstelling. Toch moeten gebruikers zich bewust zijn van mogelijke compatibiliteitsproblemen en hun specifieke gamebehoeften beoordelen om te bepalen of deze controller aansluit bij hun vereisten.

Voordelen Microsoft Xbox Wireless Controller (2020)
 • Naadloze game-ervaring met gemoderniseerd ontwerp en verbeterd comfort
 • Veelzijdige compatibiliteit met verschillende apparaten, waaronder Windows PC, Xbox, Android en iOS
 • Gestructureerde trigger grips, knoppenindeling en hybride D-pad voor nauwkeurige en comfortabele gameplay
Nadelen Microsoft Xbox Wireless Controller (2020)
 • Mogelijke compatibiliteitsproblemen met specifieke toepassingen of software

3. DualSense Wireless Controller

Als gamer op de PC heb ik veel keuzes als het gaat om controllers, maar de Sony DualSense Wireless Controller springt er echt uit als de beste symmetrische controller, met geweldige plaatsing van de thumbsticks en over het algemeen geweldige prestaties voor zijn prijs. Deze controller kan worden aangesloten op pc-platforms via USB Type-C of Bluetooth, waarbij Windows automatisch de benodigde drivers installeert. Toch kan de mate van ondersteuning voor functies zoals haptische feedback en adaptieve triggers variëren, afhankelijk van het spel en de gebruikte software voor compatibiliteit.

Het opvallende kenmerk van de DualSense-controller is zijn innovatieve haptische feedback en adaptieve triggers, die zorgen voor een meeslepende game-ervaring. Pc-gebruikers kunnen deze verbinden via USB of Bluetooth, waarbij de laatste specifieke koppelingsinstructies vereist. Opmerkelijk is dat Steam naadloze integratie biedt, waarbij de DualSense wordt herkend als een PlayStation 5-controller en de knoppen zo configureert dat ze lijken op een Xbox-controller lay-out. De veelzijdigheid en unieke functies van de controller maken het een aantrekkelijke keuze voor pc-gamers die een console-achtige ervaring willen.

In de competitieve wereld van pc-controllers maakt de Sony DualSense Wireless Controller zich uniek met zijn symmetrische ontwerp en opvallende kenmerken. PC Gamer's "Beste pc-controllers in 2024" erkent zijn kracht, waarbij het wordt bestempeld als de beste symmetrische controller, met nadruk op de plaatsing van de thumbsticks en de algehele prestaties. Zoals een recensent opmerkt: "De DualSense wordt erkend als de beste symmetrische controller, uitblinkend in de plaatsing van de thumbsticks en de algehele prestaties voor de prijs."

Echter, hoewel de DualSense uitblinkt in zijn unieke functies, zoals haptische feedback en adaptieve triggers, kan de compatibiliteit en ondersteuning voor deze functies op pc variëren afhankelijk van de games en software. Dit staat in contrast met de Xbox Elite Wireless Controller Series 2, die uitgebreide aanpassingsopties biedt, een oplaadbare batterij met 40 uur gebruik en naadloze Bluetooth-connectiviteit. Volgens PC Gamer wordt de Xbox Elite Wireless Controller Series 2 geprezen om zijn "veelzijdigheid en hoogwaardige" bouw, zij het tegen een hogere prijs.

Concluderend straalt de Sony DualSense Wireless Controller voor pc uit als een symmetrische controller met innovatieve functies, die een console-achtige game-ervaring biedt. Zijn unieke mogelijkheden, gecombineerd met de naadloze integratie met Steam, maken het een aantrekkelijke keuze voor pc-gamers. Toch moeten gebruikers zich bewust zijn van mogelijke variaties in functieondersteuning en compatibiliteit, vooral in vergelijking met zijn concurrenten. Hoewel het misschien niet de meest aanpasbare of veelzijdige optie is, positioneren zijn meeslepende functies en comfortabele ontwerp het als een uitstekende keuze voor gamers die een alternatief zoeken voor traditionele pc-controllers. 🎮

Voordelen DualSense Wireless Controller
 • Innovatieve haptische feedback en adaptieve triggers voor een meeslepende game-ervaring
 • Naadloze integratie met Steam, herkend als een PlayStation 5-controller en geconfigureerd om een Xbox-controllerindeling na te bootsen
 • Symmetrisch ontwerp en opvallende kenmerken, biedt een console-achtige game-ervaring
Nadelen DualSense Wireless Controller
 • Inconsistentie ondersteuning voor functies zoals haptische feedback en adaptieve triggers op pc, varieert per game en software
 • Vereist specifieke koppelingsinstructies voor Bluetooth-connectiviteit met pc
 • Minder aanpasbaar en veelzijdig in vergelijking met concurrenten zoals de Xbox Elite Wireless Controller Series 2

4. GameSir T4 Kaleid

Als ik op zoek ben naar een geweldige game-ervaring op mijn pc, wil ik een controller die zowel betaalbaar als stijlvol is. Dat is waar de GameSir T4 Kaleid Wired Controller in beeld komt. Met zijn opvallende transparante design en aanpasbare RGB-verlichting is deze controller zeker een blikvanger. En met een prijs van slechts $41,99 past hij ook nog eens perfect bij mijn budget.

Volgens TechRadar is deze controller een geweldige keuze voor gamers die op zoek zijn naar prestaties en uitgebreide aanpassingsmogelijkheden. Met de T4k desktop app kan ik deze controller helemaal naar mijn wensen aanpassen, wat mijn game-ervaring echt naar een hoger niveau tilt.

Windows Central is ook lovend over de GameSir T4 Kaleid, vooral vanwege het retro transparante design en het comfortabele ergonomische ontwerp. En de mechanische ABXY-knoppen zorgen voor een geweldige game-ervaring, precies wat ik zoek in een controller.

Wat deze controller extra aantrekkelijk maakt, is de Xbox-stijl layout met aanpasbare knoppen aan de achterkant, een 3,5 mm koptelefoonaansluiting en aanpasbare RGB-lichtstroken. En met Hall Effect joysticks en mechanische knoppen die tot wel 5 miljoen keer kunnen worden ingedrukt, weet ik dat ik een duurzame en betrouwbare controller in handen heb.

GamesRadar benadrukt ook de geweldige prestaties van deze controller, met zijn nauwkeurigheid en soepele werking. Het enige nadeel is dat hij alleen met een kabel werkt, maar met een 2 meter lange USB-C naar USB-A kabel kan ik nog steeds comfortabel gamen.

Al met al is de GameSir T4 Kaleid Wired Controller een geweldige keuze voor gamers die op zoek zijn naar een betaalbare, stijlvolle en comfortabele controller. Met zijn aanpasbare opties, stevige bouwkwaliteit en ergonomische ontwerp is het een geweldige toevoeging aan mijn game-setup. Ik kan niet wachten om hem uit te proberen! 🎮

Voordelen GameSir T4 Kaleid
 • Visueel opvallend transparant ontwerp met aanpasbare RGB-verlichting
 • Solide bouwkwaliteit en comfortabele ergonomie vergelijkbaar met Xbox-controllers
 • Mappable back-knoppen en hair trigger-modus verbeteren de game-ervaring
Nadelen GameSir T4 Kaleid
 • Gebrek aan compatibiliteit met Xbox-consoles
 • Alleen bedrade verbinding kan de veelzijdigheid voor meerdere platforms beperken
 • Afwezigheid van draadloze functionaliteit en beperking tot USB-C naar USB-A verbinding

5. 8BitDo Pro 2

5. 8BitDo Pro 2

Belangrijke specificaties:

Game platform: Nintendo Switch, MAC, Windows
Draadloos: Ja
Aantal knoppen: 14
Accu/batterij capaciteit in mAh: 1000 mAh
Bluetooth: Ja
Type input/output: Bluetooth

De 8BitDo Pro 2 PC-controller heeft indruk gemaakt op recensenten vanwege zijn veelzijdigheid, aanpasbaarheid en waarde. Het wordt beschreven als een upgrade in bijna elk opzicht ten opzichte van zijn voorganger, de SN30 Pro+. Het biedt een uitstekend inputgevoel, diepe aanpasbaarheid met de Ultimate Software, extra invoeropties en een eenvoudig te gebruiken invoerconfiguratietoggle voor een fantastische prijs. Het heeft twee volledig configureerbare achterpaddles in de nieuwste versie van de Ultimate Software, die veel tastbare feedback en een comfortabel ontwerp bieden. Volgens PC World wordt het beschouwd als een slimme evolutie van de SN30 Pro+ en een van de beste 'Pro'-controllers die beschikbaar zijn. De 8BitDo Pro 2-controller heeft een prijs van $45, en Chris Szewczyk merkt op dat het veel waar voor je geld biedt, met name vanwege de compatibiliteit met een breed scala aan systemen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gamers. Bovendien is de mogelijkheid van de controller om gelijkheid te creëren tussen verschillende apparaten, samen met de lay-out en extra functies, geprezen door Polygon, waarbij de auteur benadrukt dat het handige schakelen tussen verschillende systemen het hun voorkeurskeuze maakt voor gaming op meerdere platformen.

De 8BitDo Pro 2 valt op met zijn diepgaande aanpasbaarheidsopties en extra invoerfuncties, waardoor het zich onderscheidt van zijn voorganger en andere controllers in dezelfde prijsklasse. De integratie van achterpaddles, volledig configureerbaar via software, voegt een laag veelzijdigheid toe die goed is ontvangen door gebruikers. De mogelijkheid om naadloos over te schakelen tussen verschillende gamingplatforms en tegelijkertijd een consistente en comfortabele game-ervaring te behouden, is benadrukt als een belangrijk verkoopargument. Zoals PC World opmerkt: "Het biedt een uitstekend inputgevoel, diepe aanpasbaarheid met de Ultimate Software, extra invoeropties en een eenvoudig te gebruiken invoerconfiguratietoggle voor een fantastische prijs."

In vergelijking met zijn concurrenten ligt het grootste voordeel van de 8BitDo Pro 2 in zijn aanpasbaarheid en cross-platform compatibiliteit. Hoewel andere controllers vergelijkbare functies kunnen bieden, onderscheidt de Pro 2 zich door zijn vermogen om tegemoet te komen aan een breed scala aan gamingopstellingen en voorkeuren. Er zijn echter enkele nadelen genoemd, zoals het platte ontwerp van het gezicht dat niet het meest comfortabel is en een paar missende of verwarrende toewijzingsopties. Bovendien is de nieuwe kleuroptie Grey Edition bekritiseerd omdat het een saaie vervanging is voor de SN Edition. Ondanks deze nadelen zijn de veelzijdigheid en waarde van de Pro 2 consequent benadrukt.

Tot slot biedt de 8BitDo Pro 2 PC-controller een verleidelijke optie voor gamers die op zoek zijn naar diepe aanpasbaarheid, cross-platform compatibiliteit en geweldige waarde. De evolutie van de SN30 Pro+ brengt een controller naar voren die een slimme en veelzijdige keuze vormt voor gaming op verschillende systemen. Hoewel het misschien enkele kleine ontwerp- en toewijzingsbeperkingen heeft, maken de algehele set van functies en aanpassingsopties het tot een sterke concurrent op de markt, vooral voor degenen die op meerdere platformen gamen. Zoals Polygon bevestigt: "De 8BitDo Pro 2 is een veelzijdige en handige optie voor de meeste gamebehoeften."

Voordelen 8BitDo Pro 2
 • Diepe aanpassingsopties
Nadelen 8BitDo Pro 2
 • Platte gezichtsontwerp niet het meest comfortabel
 • Ontbrekende of verwarrende toewijzingsopties
 • Nieuwe Grey Edition kleuroptie bekritiseerd als saaie vervanging voor de SN Edition
Foto van een gaming setup pc met een lege stoel

Hoe kies je een goede pc-controller?

Een pc-controller voor je gaming-pc kies je niet zomaar. Hieronder vertel ik je waar je op let bij het kiezen van een pc-controller.

Compatibiliteit in pc-controllers

Als het gaat om compatibiliteit van pc-controllers met verschillende besturingssystemen en apparaten, is het essentieel om goed geïnformeerd te zijn. Hieronder heb ik de belangrijkste eigenschappen met betrekking op compatibiliteit, voor je op een rijtje gezet.

 • Besturingssystemen. Een goede pc-controller werkt moeiteloos met Windows (vaak vanaf versie 7 tot de nieuwste versies), macOS, en in sommige gevallen Linux. De compatibiliteit met Windows is vaak het meest uitgebreid, gezien de populariteit van gaming op dit platform. Zoek naar controllers die expliciet vermelden compatibel te zijn met jouw besturingssysteem.
 • Bluetooth en usb. Voor maximale flexibiliteit bieden de beste controllers zowel bedrade usb-aansluitingen (vaak usb 2.0 of 3.0 voor snelle respons) als draadloze Bluetooth-connectiviteit. Dit zorgt dat je zowel de betrouwbaarheid van een bedrade verbinding als de vrijheid van draadloos spelen hebt.
 • Cross-platform gebruik. Kijk of de controller ondersteuning biedt voor cross-platformgaming, wat betekent dat je hem niet alleen op je pc, maar ook op consoles, zoals PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, en Nintendo Switch, gebruikt. Dit verhoogt de waarde en veelzijdigheid van je aankoop.
 • Driver-ondersteuning. Een controller met goede driver-ondersteuning van de fabrikant zorgt voor een soepele integratie met games en besturingssystemen. Dit omvat regelmatige updates voor nieuwe games en besturingssystemen, wat de levensduur van je controller verlengt.
 • Plug-and-play. Idealiter kies je voor een plug-and-play controller, wat betekent dat je geen extra software hoeft te installeren om deze te gebruiken. Dit is vooral belangrijk voor gebruiksgemak en snelle set-up.

Door deze factoren in overweging te nemen, minimaliseer je het risico op compatibiliteitsproblemen en zorg je voor een optimale game-ervaring. Ik adviseer je om reviews en specificaties zorgvuldig te lezen, voordat je een aankoop doet, om zeker te zijn van de compatibiliteit met jouw apparaten en besturingssystemen.

Kiezen tussen bedrade en draadloze pc-controllers

Bij het kiezen van een pc-controller is de connectiviteit, of deze nu bedraad of draadloos is, een sleutelfactor die je game-ervaring kan maken of breken. Hieronder zie je zowel de voor- als de nadelen in een handig overzicht.

ConnectiviteitstypeVoordelenNadelenOverwegingen
Bedraad (usb)- Stabiele verbinding zonder latency
- Geen batterij nodig
- Beperkt door kabellengte (1,5 tot 3 meter)
- Minder bewegingsvrijheid
- Ideaal voor competitieve gaming waar elke milliseconde telt
- USB 2.0 en 3.0 ondersteuning
Draadloos (Bluetooth of eigen)- Vrijheid en flexibiliteit
- Geen kabels nodig
- Potentiële interferentie en latentie
- Batterij vereist (20 tot 40 uur speeltijd)
- Geschikt voor casual gaming en grote speelruimtes
- Controleer compatibiliteit en bereik

Het kiezen van het juiste type connectiviteit hangt af van je persoonlijke voorkeur, speelstijl, en de set-up van je speelruimte.

Latentie (vooral belangrijk bij draadloze controllers)

Latentie, vaak uitgedrukt in milliseconden (ms), verwijst naar de vertraging tussen het moment waarop je een actie uitvoert op je controller en het moment waarop die actie zichtbaar wordt op je scherm. Voor een optimale ervaring streef je naar een latentie van minder dan 20 ms, hoewel veel gamers verschillen tot 50 ms nog acceptabel vinden.

Draadloze technologieën, zoals Bluetooth kunnen de latentie verhogen in vergelijking met bedrade verbindingen. Dit komt door de tijd die nodig is voor het verzenden van gegevens over de lucht, de verwerkingstijd in de controller zelf en de tijd die je console of pc nodig heeft om de input te verwerken.

Echter, moderne draadloze controllers zijn ontworpen om deze vertraging te minimaliseren door geavanceerde communicatieprotocollen en technieken voor gegevenscompressie.

Ergonomie en comfort: essentieel voor lange gamesessies

Een ergonomisch ontwerp bij pc-controllers (en ook VR-brillen) focust op comfort en het voorkomen van vermoeidheid. Kenmerken zijn:

 • Vorm: past natuurlijk in de hand, ondersteunt een ontspannen grip.
 • Materialen: zacht en gripvast voor comfort en controle.
 • Gewicht: evenwichtig, niet te zwaar, voor langdurig comfort zonder vermoeidheid.
 • Knoppen: gemakkelijk bereikbaar en responsief, minimaliseert inspanning.
 • Aanpasbaarheid: optioneel, voor persoonlijke voorkeur en betere pasvorm.
 • Gezondheidsvoordeel: vermindert risico op RSI, bevordert langdurig comfortabel gebruik.

Dit ontwerp draagt bij aan een betere spelervaring en welzijn tijdens langdurig gamen.

Belang van knoppenindeling en responsiviteit in pc-controllers

Knoppenindeling en responsiviteit zijn cruciale factoren die de gebruikservaring van apparaten zoals gamecontrollers, toetsenborden en afstandsbedieningen bepalen. Een intuïtieve knoppenindeling zorgt dat je snel en zonder te kijken de juiste acties kunt uitvoeren. Responsiviteit, de snelheid waarmee een apparaat reageert op jouw input, is essentieel voor een naadloze interactie.

 • Knoppenindeling. Idealiter volgt de indeling een ergonomisch ontwerp dat past bij de natuurlijke rustpositie van je handen. De meest gebruikte functies moeten binnen het bereik van je duimen of vingers liggen zonder dat je je handen hoeft te verplaatsen. Bij gamecontrollers zien we vaak een symmetrische lay-out, met een D-pad (richtingsknoppen) aan de ene kant en actieknoppen aan de andere kant, aangevuld met analoge sticks voor nauwkeurige controle.1Ergonomics (n.d.).'What is ergonomics?'
 • Responsiviteit. Voor optimale responsiviteit moeten knoppen een duidelijke feedback geven, zoals een hoorbare klik of een voelbare weerstand. Dit bevestigt de actie zonder dat je naar het apparaat hoeft te kijken. De reactietijd, idealiter minder dan 20 milliseconden, zorgt ervoor dat je acties direct worden geregistreerd, wat cruciaal is bij snelle games of tijdgevoelige taken. Dit is ook enorm belangrijk bij een racestuur voor je pc.
 • Risicominimalisatie. Een slecht ontworpen knoppenindeling kan leiden tot vermoeidheid of zelfs RSI, terwijl slechte responsiviteit frustratie en inefficiëntie kan veroorzaken. Door te kiezen voor apparaten met een doordachte lay-out en hoge responsiviteit, kun je deze risico's minimaliseren.

Samenvattend, een goed doordachte knoppenindeling en snelle responsiviteit verhogen niet alleen je efficiëntie en precisie, maar dragen ook bij aan een comfortabelere en gezondere gebruikservaring. Het is belangrijk om bij de aanschaf van nieuwe apparaten deze aspecten zorgvuldig te overwegen.

Het voordeel van programmeerbare knoppen op pc-controllers

Programmeerbare knoppen in pc-controllers laten je toe om elke knop te configureren voor specifieke acties of commando's. Dit is bijzonder nuttig in games of softwaretoepassingen waar complexe acties vereist zijn. Met één druk op de knop kun je meerdere taken tegelijkertijd uitvoeren, waardoor je gameplay efficiënter en je workflow gestroomlijnd wordt.

Aanpasbare Instellingen

Aanpasbare instellingen omvatten de aanpassing van DPI (voor nauwkeurige cursorcontrole), joystickgevoeligheid, en de intensiteit van de haptische feedback. Deze personalisatie zorgt voor een unieke speelervaring die afgestemd is op jouw persoonlijke voorkeuren en speelstijl. Om de ervaring af te maken, kies je ook voor de beste racestoel!

Optimaliseer je gaming met precieze en gevoelige pc-controllers

Precisie en gevoeligheid zijn essentieel voor elke pc-gamer. Ze zorgen dat elke beweging en actie nauwkeurig en snel wordt vertaald in je spel.

 • Sensorprecisie zorgt voor exacte registratie van bewegingen, cruciaal in spellen waar elke pixel telt.
 • Sensorgevoeligheid bepaalt hoe snel je controller reageert. Aanpasbare gevoeligheid laat je de controller finetunen naar jouw speelstijl, ideaal voor zowel snelle acties als precisiewerk.

Voordelen

 • Snellere reactietijden. Verbeter je competitieve edge door je controller perfect af te stemmen.
 • Comfort. Voorkom vermoeidheid met een controller die aansluit bij jouw natuurlijke bewegingen.
Om de latentie te verminderen, zorg je dat je controller volledig is opgeladen, aangezien een bijna lege batterij de prestaties beïnvloedt. Houd ook de afstand tussen je controller en het ontvangstapparaat zo klein mogelijk; idealiter minder dan drie meter. Vermijd fysieke obstructies en storing van andere draadloze apparaten om een helder signaalpad te garanderen.

Welke merken maken goede pc-controllers?

Ik heb veel pc-controllers mogen testen, en ben er persoonlijk achter gekomen dat niet ieder merk gelijk geschapen is. Ik heb genoeg merken en modellen getest en durf met dit in gedachten de onderstaande merken aan te raden. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet zomaar gedaan, maar met deze merken heb ik altijd fijne ervaringen gehad.

Logitech

Logitech staat bekend om zijn duurzame en veelzijdige pc-controllers, die uitblinken in ergonomie en precisie. Hun controllers zijn compatibel met een breed scala aan games en bieden uitstekende vibratiefeedback, waardoor elke game-ervaring meeslepender wordt. Met jarenlange ervaring in de industrie, biedt Logitech betrouwbare producten die zowel casual gamers als professionals aanspreken.

Microsoft

Als maker van de Xbox, brengt Microsoft een rijke gamingtraditie naar pc-controllers. Hun Xbox-controller is beroemd om zijn comfortabele grip, responsieve triggers en knoppen, en naadloze integratie met Windows-systemen. Deze controllers zijn ideaal voor spelers die een soepele overgang wensen tussen console- en pc-gaming, met de betrouwbaarheid van een gevestigd merk.

Wat is de beste pc-controller volgens PC Gamer?

De beste pc-controller volgens PC Gamer is de Xbox Elite Wireless Controller Series 2. Deze controller onderscheidt zich door zijn aanpasbare knoppen, verwisselbare componenten zoals thumbsticks en D-pads, en de mogelijkheid om tot drie verschillende profielen op te slaan.

Met een batterijduur van tot 40 uur en de precisie van de triggers en joysticks, biedt deze controller een ongeëvenaarde ervaring voor serieuze gamers. De Elite Series 2 is ontworpen voor comfort en prestatie, waardoor je gameplay naar een hoger niveau getild wordt.

Xbox-headset met controller

Veelgestelde vragen over pc-controllers van onze lezers

Hier beantwoord ik al jullie vragen over pc-controllers. Maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Zin om daar wat aan te doen? Stuur ons dan je je gedachten via het formulier hieronder; dan komen we hier terug op je ingezonden vraag zodra we dit artikel bijwerken!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross