Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Ontdek Nieuwe Virtuele Werelden met de Beste VR-bril

Virtual reality is de toekomst en is hier om te blijven. Of je nu games speelt, een gepassioneerde filmliefhebber bent of graag reizen maakt: de beste VR-bril laat je al deze zaken met een ongelooflijk realisme ervaren. Ontsnap aan de werkelijkheid en doe wat je wilt in een virtuele omgeving. Benieuwd hoe je een goed exemplaar kiest? Lees dan gauw verder!

Waarom een VR-bril aanschaffen?

Virtual reality kent vele toepassingen en is daardoor voor een breed publiek interessant. Met een VR-bril stap je in een virtuele wereld met onbeperkte mogelijkheden! 🌎

Laat ik beginnen bij de overduidelijkste doelgroep: gamers. Een VR-bril biedt gamers een compleet nieuwe beleving. Het is een geweldige manier om je onder te dompelen in je favoriete videogame.

Je speelt virtual-reality-games op een gameconsole, de beste gaming-pc of een mobiele telefoon en/of tablet. Er zijn ook VR-brillen die zelf alles in huis hebben wat nodig is. Deze exemplaren werken zonder console, pc of telefoon: ze bevatten zelf een soort ingebouwde mini-pc!

Ben je overigens fan van racesims, en lijkt het je tof om een spel zo realistisch mogelijk te ervaren? Dan raad ik aan om ook te kijken naar de beste racestoel en een goed racestuur voor de pc. Zit je toch liever lui op de bank? Dan vind je de beste pc-controller of een joystick waarschijnlijk fijner.

Naast gamen zijn er nog andere vormen van entertainment die goed werken voor virtual reality. Zet een VR-bril op en ga naar virtuele concerten, sportevenementen, musea, of maak een verre reis.

Daarnaast is zo'n virtuele wereld ook ideaal voor leerdoeleinden. Geef of neem deel aan virtuele lessen, workshops en trainingen vanuit thuis – het kan allemaal met een goede VR-bril.

Op technisch en zakelijk gebied is virtual reality handig voor het maken van prototypes of visualisaties in de architectuur of makelaardij. Ook in de gezondheidszorg gebruikt men VR onder andere bij revalidatie en behandeling van bepaalde angsten, zoals hoogtevrees.

Ben je al enthousiast geworden? Bekijk dan de drie topkeuzes hieronder!

VR Box 1 zwart

VR Box 1 zwart
Gewicht: 683 g
Type VR bril: Passief
Oplaadbaar: Nee
Geschikt voor brildrager: Nee
Draadloos: Ja
Game platform: Windows
Geintegreerde speakers: Nee
Bekijk op Bol.comPijltje

Royole Moon 3D mobiel theater black

Royole Moon 3D mobiel theater black
Gewicht: 690 g
Oplaadbaar: Ja
Geschikt voor brildrager: Ja
Draadloos: Ja
Game platform: Nintendo Switch | PlayStation | PlayStation 4 | PlayStation 5 | Windows | Xbox Series S | Xbox Series X | MAC
Bekijk op Bol.comPijltje

Vufine + zwart

Vufine + zwart
Gewicht: 27.22 g
Type VR bril: Actief
Oplaadbaar: Ja
Geschikt voor brildrager: Ja
Draadloos: Nee
Game platform: iOS , Android , Windows , MAC
Geintegreerde speakers: Nee
Bekijk op Bol.comPijltje

Koopgids: hoe kies ik de beste VR-bril?

VR-brillen zijn een relatief nieuw fenomeen, maar ze bleken al snel populair. De vraag is: hoe kies je de beste VR-bril? Wat maakt de ene VR-bril beter dan de andere? De antwoorden lees je hieronder! 👇

Hoe werkt een VR-bril

Een VR-bril plaatst de gebruiker in een virtuele omgeving. Deze omgeving kan lijken op de echte wereld, maar kan ook zichtbaar verzonnen zijn.

Sensoren in de bril volgen alle hoofdbewegingen nauwkeurig, waardoor je realistisch rondkijkt in de virtuele wereld.

Wil je je handen gebruiken? Dan zijn er ook speciale accessoires – zoals een controller of handschoenen – die je koppelt aan de VR-bril of het apparaat waar je game op loopt, zoals je pc. Daardoor trackt de bril en/of de applicatie ook de bewegingen van je handen gevolgd.

Hoeveel ruimte heb je nodig voor VR?

Om maximaal plezier te hebben van je VR-bril heb je voldoende speelruimte nodig. Ga ervan uit dat je minimaal een ruimte nodig hebt van 2 bij 2 meter. Heb je weinig tot geen speelruimte? Kies dan een smartphone-VR-bril. Deze bieden een passieve virtual reality ervaring, waardoor je lekker kunt blijven zitten op de bank, terwijl je rustig rondtuurt in je virtuele omgeving.

vrouw met vr-bril en controller in een kamer met open raam en zonsondergang

Verschillende soorten VR-brillen

VR-brillen zijn er in verschillende soorten en maten. Hieronder bespreek ik de drie verschillende opties!

Smartphone-VR-bril

Deze VR-bril werkt samen met je smartphone. Je plaatst hiervoor de telefoon in de VR-bril. Let wel: de mogelijkheden van dit type VR-bril zijn beperkt. Zo heeft deze VR-bril geen eigen scherm zoals een standalone VR-bril. Het scherm van je smartphone dient als scherm voor de VR-bril. Ook sensoren ontbreken, want dit type gebruikt de sensoren van de telefoon.

Een voordeel is dat de aanschafprijs erg laag ligt. Dat maakt het een goede bril wanneer je voor het eerst de mogelijkheden van virtual reality gaat ontdekken. Bevestig wel eerst of de VR-bril compatibel is met je smartphone!

Standalone VR-bril

Een standalone VR-bril heeft geen kabels en bronapparaat (smartphone of pc) nodig. Dit type werkt op zichzelf en is daardoor perfect in te zetten op bijvoorbeeld een evenement – of waar dan ook buiten huis. De VR-bril bevat onder andere een processor, batterij en geheugen. Het functioneert in die zin bijna als een laptop!

Standalone VR-brillen zijn goedkoper dan de pc-VR-bril, maar hij heeft ook nadelen. Zo is een standalone VR-bril minder krachtig en trackt hij minder nauwkeurig dan zijn pc-tegenhanger. Daarnaast is het aanbod in geschikte games en apps in verhouding beperkt.

Pc-VR-bril

Een pc-VR-bril sluit je aan op een krachtige pc, doorgaans via een kabel. Het gaat daarbij vooral om een stevige processor en een goede videokaart, omdat het genereren van een virtuele wereld en je positie daarin bijhouden aardig wat rekenvermogen vraagt.

Het aanbod voor dit type VR-bril is het breedst. Niet alle pc-games werken hiermee, maar zelf als je al een fractie van alle beschikbare pc-games vandaag de dag beschikbaar maakt voor VR, heb je al enkele honderden te pakken.

Het nadeel is het hoge prijskaartje dat aan dit soort headsets hangt. Maar goed, als je al flink hebt geïnvesteerd in een goede gaming-pc, is de kans groot dat je bij interesse in VR ook bereid bent te investeren in een bijpassende VR-bril!

Een soortgelijk model sluit je ook aan op je console. Deze modellen worden specifiek geadverteerd als geschikt voor een specifieke console.

VR-brillen vergelijken

Type VR brilOplaadbaarGeschikt voor brildragerDraadloosGame platformGeintegreerde speakers
1VR Box 1 zwartPassiefNeeNeeJaWindowsNee
2Royole Moon 3D mobiel theater blackPassiefJaJaJaNintendo Switch | PlayStation | PlayStation 4 | PlayStation 5 | Windows | Xbox Series S | Xbox Series X | MACNee
3Vufine + zwartActiefJaJaNeeiOS , Android , Windows , MACNee
4Sony PlayStation VR witActiefNeeJaNeePlayStation 4Nee
5Oculus Quest 2 Elite Strap neeActiefNeeJaJaAndroidNee

VR Box 1 zwart

Type VR bril: Passief

Oplaadbaar: Nee

Geschikt voor brildrager: Nee

Draadloos: Ja

Game platform: Windows

Geintegreerde speakers: Nee

Royole Moon 3D mobiel theater black

Type VR bril: Passief

Oplaadbaar: Ja

Geschikt voor brildrager: Ja

Draadloos: Ja

Game platform: Nintendo Switch | PlayStation | PlayStation 4 | PlayStation 5 | Windows | Xbox Series S | Xbox Series X | MAC

Geintegreerde speakers: Nee

Vufine + zwart

Type VR bril: Actief

Oplaadbaar: Ja

Geschikt voor brildrager: Ja

Draadloos: Nee

Game platform: iOS , Android , Windows , MAC

Geintegreerde speakers: Nee

Sony PlayStation VR wit

Type VR bril: Actief

Oplaadbaar: Nee

Geschikt voor brildrager: Ja

Draadloos: Nee

Game platform: PlayStation 4

Geintegreerde speakers: Nee

Oculus Quest 2 Elite Strap nee

Type VR bril: Actief

Oplaadbaar: Nee

Geschikt voor brildrager: Ja

Draadloos: Ja

Game platform: Android

Geintegreerde speakers: Nee

Connectiviteit

De eerste keuze die je maakt, is tethered of untethered. 'Tethered' betekent 'aangesloten met een kabel'. Dat levert een stabiele verbinding op die een grote hoeveelheid aan data probleemloos heen en weer verstuurt. Dat is erg fijn voor gamers, omdat dit type bril beter presteert bij zware games.

Het biedt daarentegen in verhouding weinig bewegingsvrijheid; uiteindelijk staat de kabel strakgespannen als je niet uitkijkt. Bovendien moet je goed opletten dat je niet over de kabel struikelt.

Een untethered VR-bril biedt meer bewegingsvrijheid, want deze exemplaren werken zonder kabel. Dat is onder andere ideaal als je de bril inzet tijdens een evenement met veel mensen! Draadloos is in dat geval een must.

Een draadloze VR-bril stuurt data door via een wifi-verbinding of werken stand-alone. Daar staat tegenover dat ze minder goed in staat zijn tot het weergeven van grafische hoogstandjes.

Systeemeisen

Gebruik je een pc? Dan moeten deze voldoen aan de systeemeisen van de VR-bril. Ten eerste is de beste videokaart absoluut een vereiste. Dit zorgt ervoor dat de PC de nieuwste games toont in de hoogste beeldkwaliteit.

Kies een videokaart die een minimale framerate van 90 frames per seconde genereert. Je wordt dan niet misselijk van VR. Let ook op de VRAM, het werkgeheugen van de videokaart. Je hebt minimaal 4 GB aan VRAM nodig.

Ga er ook van uit dat je ook voldoende RAM (werkgeheugen) nodig hebt; minimaal 16 GB. Ook een krachtige processor is belangrijk. De meeste VR-brillen maken gebruik van een DisplayPort-aansluiting, echter is het ook mogelijk om dit met een adapter op te lossen als je deze aansluiting niet hebt.

Vrouw draagt een vr-bril en lacht

Beeldkwaliteit

De beeldkwaliteit van de verkrijgbare VR-brillen verschilt behoorlijk. Daarom som ik hieronder de belangrijkste eigenschappen op.

Schermtechnologie

Een VR-bril heeft een ingebouwd scherm. Er zijn verschillende schermtechnologieën beschikbaar. Benieuwd naar de voor- en nadelen? ⤵️

Led-lcd

Een lcd-scherm maakt gebruik van vloeibare kristallen. Led-verlichting zorgt voor een gelijkmatig licht om de kristallen te verlichten waardoor er beeld verschijnt.

Een led-lcd scherm is verkrijgbaar in twee varianten: twisted nematic (TN) en in-plane switching (IPS). Ga je voor led-technologie, dan kies je voor een TN-scherm. Dit is voor VR de beste optie vanwege de hoge verversingssnelheden.

Zoals je al eerder kon lezen, heb je minimaal 90 frames per seconde nodig. Op die manier voorkom je bewegingsziekte. De verversingsnelheid wordt uitgedrukt in Hz. Een scherm van 120 Hz ververst het beeld 120 keer per seconde.

De kleuren daarentegen zijn aan de grauwe kant. Een IPS-scherm presteert in dat opzicht beter, maar daar staat een lagere reactietijd tegenover.

Reactietijd of verversingssnelheid? – Verwar de verversingssnelheid  (Hertz) niet met de reactietijd (milliseconden). De reactietijd geeft aan hoelang het duurt voordat handelingen die je uitvoert worden weergegeven op het scherm.
Oled

Een oled-scherm bestaat uit organisch materiaal. Dit materiaal verlicht zichzelf per individuele pixel. Daardoor is er geen achtergrondverlichting nodig, zoals bij een led-lcd-scherm. Dat maakt een extreem dunne vormgeving mogelijk. Bovendien is zwart ook écht diepzwart, omdat pixels die zwart horen te weergeven volledig uit staan.

Daarnaast bereiken oled-schermen hoge verversingssnelheden tot maar liefst 240 beelden per seconde. Amoled is een nieuwer subtype van oled. Een amoled-scherm biedt de beste kleurweergave van alle beschikbare opties.

Resolutie

Het volgende onderdeel is de resolutie. Dit is cruciaal, aangezien je met je ogen enkele centimeters van het scherm af zit. Een hoge resolutie voorkomt het veelal hierbij horende screen-door-effect. Kort samengevat betekent dit dat je de pixels duidelijk ziet zitten, alsof je door een hordeur kijkt. Het filmpje hieronder geeft een duidelijk voorbeeld.

Als je een gaming-monitor koopt, dan wordt de resolutie aangegeven met de hoeveelheid pixels horizontaal en verticaal, bijvoorbeeld '1920 × 1080 pixels'. Vermenigvuldig deze getallen met elkaar en je weet het totale aantal aan pixels.

Bij een VR-bril geeft dit minder informatie over de ervaren beeldkwaliteit, juist vanwege hoe dicht je op het scherm zit. Er zijn diverse VR-brillen die beschikken over twee schermen in dezelfde resolutie. Daarentegen hebben beide schermen niet hetzelfde formaat. Daardoor vallen pixels op het grootste scherm hoe dan ook eerder op.

Ook de kijkhoek speelt een rol: een VR-bril met een brede kijkhoek vraagt om meer pixels in totaal. Ga daarom niet alleen op de resolutie af.

Voor een VR-bril is de PPD een betere manier om de beeldkwaliteit aan te geven. Het staat voor pixels per degree. Dit geeft aan hoeveel pixels getoond worden in gedeelte van je zicht waar je het scherpste ziet. Dit valt binnen het gezichtsveld van de zogeheten fovea van het oog.

Een kort voorbeeld: je hebt een scherm met 60 PPD. Dat betekent dat 60 × 60 pixels – 3600 pixels in totaal – in het gebied van de fovea vallen. Het maakt niet uit of het scherm groot of klein is. Ook de kijkhoek speelt geen rol; de PPD blijft hetzelfde. Een hoge PPD leidt tot een hoge pixeldichtheid. Dít draagt bij aan een gedetailleerde, realistische beeldweergave.

Wist je dat 60 PPD bovendien de hoogste PPD is waar je ogen iets mee kunnen? Dit staat beter bekend als retina. Een hogere waarde is zinloos, omdat het oog niet in staat is om scherper te zien. 👀

Kijkhoek

Met de kijkhoek bedoel ik de FOV van een VR-bril. Dit staat voor field of view. Een brede kijkhoek maakt de ervaring meeslepend. Het menselijk oog heeft een FOV van ongeveer 135°. Kies een VR-bril met een FOV van ongeveer 100° tot 110°, want dan voelt het alsof je echt in de virtuele omgeving bent!

Framerate

De framerate geeft aan hoeveel frames per seconde (FPS) de bril (het bronmateriaal) toont. Een hoge FPS zorgt voor vloeiende beeldovergangen en dat is nodig voor een soepele kijkervaring.

Koop liever geen VR-bril met een framerate lager dan 90 frames per seconde. Je ogen nemen dit waar als haperingen in het beeld, en je kunt je voorstellen dat dit nadelig is voor de hele ervaring. De beste exemplaren bieden een framerate tussen de 120 en 144 frames per seconde.

Binnenkant van VR-bril

Tracking

Een goedkope mobiele VR-bril maakt gebruikt van rotatie-tracking (3DoF). Dit gebeurt via diverse microscopische elektromechanische gyroscopen. Je beweegt je hoofd omlaag en omhoog of naar de zijkant. Verandert je lichaam van positie, dan neemt de headset dit niet waar. Het is niet mogelijk om rond te lopen of te interacteren met voorwerpen in de virtuele wereld.

Enkele VR-brillen die gebruikmaken van 3DoF zijn de Oculus Go, Google Cardboard en Google Daydream.

Positionele tracking (6DoF) is een van de belangrijkste technologieën voor virtual reality, omdat het je het gevoel geeft dat je je binnen de virtuele omgeving kunt bewegen. Het wordt pas overtuigend als je bewegingen in de virtuele wereld overeenkomen met je bewegingen in de echte wereld.

6DoF maakt het mogelijk om te bukken, leunen en zelfs rondlopen. Gebruik je daarbij een controller, dan kun je zelfs overgaan tot betekenisvolle interactie met de wereld om je heen. Onder andere de Valve Index en de HTC Vive Pro maken gebruik van 6DoF.

Hoe positionele tracking werkt, is bij iedere fabrikant anders. Er zijn verschillende technologieën om dit tot uitvoering te brengen. De meeste methoden maken gebruik van diverse sensoren of camera's in de buurt van de gebruiker. Dit noem je optische tracking. De camera's of sensoren bepalen de positie van de gebruiker in de kamer. Deze methode is betrouwbaar en betaalbaar.

Optische tracking komt vervolgens voor in twee vormen ...

Outside-in

Bij outside-in-tracking worden camera's of sensoren op vaste plekken in de ruimte geplaatst. Deze gebruikt markers – zoals een QR-code of infraroodlicht – op de headset en controllers om de positie van de drager te bepalen.

Meerdere camera's of sensoren zorgen voor een nauwkeurige positiebepaling met weinig tot geen vertraging. Er mogen daarentegen geen obstakels zitten tussen de camera en gebruiker.

Inside-out

Bij inside-out tracking zitten meerdere camera's of sensoren op de VR-bril of controller zelf. Ze kijken allemaal een andere richting uit, waardoor de VR-bril een goede indicatie krijgt van de omgeving. Deze methode werkt met of zonder markers.

Het voordeel van deze methode is dat het niet uitmaakt hoe groot de kamer is. Ook passen de sensoren zich makkelijk aan in een nieuwe omgeving. Er kan daarentegen wel een vertraging plaatsvinden, wat nadelig is voor de ervaring.

Er zijn meer methoden om bewegingen te volgen, zoals akoestische tracking. Hierbij produceert een bewegingstracker ultrasone geluidsgolven om de positie van de gebruiker te bepalen. Akoestische tracking is gevoelig voor vocht, temperatuur en luchtdruk, waardoor het niet de beste optie is.

Geluidskwaliteit

Het geluid speelt een belangrijke rol bij de totale ervaring. Kies daarom het liefst voor een headset met een ingebouwde koptelefoon.

Veel modellen met koptelefoons gebruiken daarbij 3D-audio-technologie, waardoor je precies hoort vanuit welke richting het geluid komt en zelfs wat de afstand is. De beste exemplaren bevatten ook een microfoon, zodat je makkelijk met je vrienden overlegt over de aanpak.

Comfort en gebruiksgemak

Niet alle VR-brillen zijn even comfortabel. Dat maakt niet veel uit wanneer je de bril een korte periode draagt. Het maakt wél uit als je van plan bent om deze urenlang te dragen.

Let daarom ten eerste op het gewicht. Een zware bril voelt na verloop van tijd zwaar aan. Dat maakt je vervolgens bewust ervan dat je een VR-bril draagt, en dat is juist wat je niet wilt.

Kijk daarnaast naar de constructie, zoals het materiaalgebruik en zachte kussentjes. Ook verstelbare riemen zijn een aanrader! De VR-bril past dan na wat bijstellingen beter bij de vorm van je gezicht.

Draag je een bril? Controleer dan in de specificaties of de VR-bril geschikt is voor brildragers. Dit staat altijd aangegeven!

De beste exemplaren hebben daarnaast de optie om de pupilafstand aan te passen. Dit wordt aangegeven met de IPD-waarde, wat je doorgaans bijstelt via een tandwieltje bovenop de headset. Een instelbare IPD-waarde maakt je beeld scherper als het goed staat ingesteld, wat uiteindelijk ook tot meer kijkcomfort leidt.

De 5 beste VR-brillen op een rij

1. VR Box 1 zwart

1. VR Box 1 zwart
Gewicht: 683 g
Type VR bril: Passief
Oplaadbaar: Nee
Geschikt voor brildrager: Nee
Draadloos: Ja
Game platform: Windows
Geintegreerde speakers: Nee

2. Royole Moon 3D mobiel theater black

2. Royole Moon 3D mobiel theater black
Gewicht: 690 g
Oplaadbaar: Ja
Geschikt voor brildrager: Ja
Draadloos: Ja
Game platform: Nintendo Switch | PlayStation | PlayStation 4 | PlayStation 5 | Windows | Xbox Series S | Xbox Series X | MAC

3. Vufine + zwart

3. Vufine + zwart
Gewicht: 27.22 g
Type VR bril: Actief
Oplaadbaar: Ja
Geschikt voor brildrager: Ja
Draadloos: Nee
Game platform: iOS , Android , Windows , MAC
Geintegreerde speakers: Nee

4. Sony PlayStation VR wit

4. Sony PlayStation VR wit
Gewicht: 2837 g
Oplaadbaar: Nee
Geschikt voor brildrager: Ja
Draadloos: Nee
Game platform: PlayStation 4

5. Oculus Quest 2 Elite Strap nee

5. Oculus Quest 2 Elite Strap nee
Gewicht: 270 g
Oplaadbaar: Nee
Geschikt voor brildrager: Ja
Draadloos: Ja
Game platform: Android

Veelgestelde vragen over VR-brillen

Hier zijn de meest gestelde vragen over VR-brillen. Heb je nog een vraag, laat het ons weten!

Wat zijn de risico's van een VR-bril?

Het gebruik van een VR-bril is over het algemeen veilig, maar er is een kleine groep mensen die zich misselijk voelen na gebruik. Dit noem je bewegingsziekte (motion sickness). Draag je de VR-bril te lang? Dan krijg je mogelijk ook hoofdpijn en voelen je ogen moe. Ook een ongelukje zit in een klein hoekje, dus ruim alle obstakels uit de weg, want je wilt niet struikelen!

Daarnaast is er nog onvoldoende informatie over VR en jonge kinderen. Om problemen in de toekomst te voorkomen waarschuwen fabrikanten dat de producten niet gebruikt mogen worden door kinderen jonger dan 13 jaar.

Hoelang mag je een VR-bril dragen?

Er zijn geen specifieke richtlijnen over hoelang je een VR-bril mag dragen. De GGD adviseert om na 20 minuten schermtijd een korte pauze in te lassen. Houd dit daarom ook aan voor het dragen van een VR-bril.

Wat is het verschil tussen virtual reality en augmented reality?

Bij augmented reality (AR) plaats je een virtueel object in de echte wereld. Dit doe je met een camera, bijvoorbeeld de camera van je smartphone. De bekende filters van snapchat zijn hier een goed voorbeeld van.

Virtual reality (VR) plaatst jou in een virtuele omgeving. Daardoor ben je volledig afgesloten van de echte wereld. Dit voelt zelfs zo realistisch dat VR wordt ingezet in de gezondheidszorg voor pijnbestrijding en ontstressen.

Wat kost een VR-bril?

Er zijn diverse soorten VR-brillen beschikbaar en de prijsverschillen weerspiegelen dit. De prijzen variëren van € 50 voor een eenvoudige smartphone VR-bril tot gemiddeld € 700 voor een hoogwaardige pc-VR-bril.

Kind met VR-bril op de bank, vooraanzicht

Conclusie

De beste VR-bril laat je genieten van alle mogelijkheden die virtual reality te bieden heeft. Je kunt jezelf deze ervaring niet laten ontgaan!

Wat het belangrijkst is, is om uit te zoeken welk type VR-bril het beste bij je past. Denk vooral aan je speelruimte en of je een pc, console of smartphone gebruikt.

Twijfel je nog? Bekijk dan de topkeuzes van dit moment. Ik weet zeker dat hier een goed exemplaar tussen zit. Bedankt voor het lezen! Heb je nog vragen? Laat dan hieronder een berichtje achter.

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Rowena is 28 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zich zelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van reizen, haar hond, en familie en vrienden!
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2023 Technerds.nl All rights reserved
cross