Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Kijk Waar Dan Ook Dvd's met de Beste Portable Dvd-Speler

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min leestijd

In de zoektocht naar de beste portable dvd-speler, stuit je op een zee van opties. Herinner je die lange autoritten nog, waarbij een dvd-speler je beste vriend was? Die tijden zijn niet veranderd. Maar hoe kies je het juiste model dat past bij jouw behoeften? Laten we samen de specificaties en functies die jouw keuze bepalen ontdekken. 💪

Wat zijn de beste portable dvd-spelers van 2024?

Dit zijn de 5 beste portable dvd-spelers volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste portable dvd-spelers van 2024

1. Beste draagbare DVD-speler: Denver Draagbare DVD Speler Auto

1. Beste draagbare DVD-speler: Denver Draagbare DVD Speler Auto

Belangrijke specificaties:

Ondersteunde formaten: CD, CD-R, CD-RW, DVD, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, JPEG, AVI
Regiocode: 0
Schermgrootte: 7 Inch
Type extern geheugenslot: USB
Afstandsbediening: Ja
Hoofdsteunmontage: Ja
Voedingstype: Adapter/ lichtnet, Autolader, Oplaadbare ingebouwde batterij

Ik ben ontzettend enthousiast over de Denver Draagbare DVD Speler Auto - 7 inch - Incl. Hoofdsteunhouder - USB - Draaibaar Scherm - Model 2023 - MT792! Het is de perfecte oplossing voor lange autoritten met kinderen. Met deze draagbare DVD-speler kunnen ze hun favoriete films kijken en zich vermaken terwijl we onderweg zijn.

Een van de beste eigenschappen van deze DVD-speler is het grote 7 inch scherm. Hierdoor kunnen ze films gedetailleerd bekijken en genieten van een optimale kijkervaring. En het scherm is ook nog eens draaibaar, zodat ze het gemakkelijk kunnen aanpassen voor de beste kijkhoek.

Deze DVD-speler ondersteunt verschillende formaten, zoals AVI, DVD, DVD-R/RW, DVD+R/RW, CD, CD-R/RW en JPEG. Dus ze kunnen genieten van een breed scala aan media, van films tot muziek. En met de ingebouwde USB-poort kunnen ze zelfs .avi- en .jpeg-bestanden afspelen. Super handig als ze foto's willen bekijken of video's willen afspelen die op een USB-stick staan.

Wat ik ook geweldig vind, is de hoofdsteunhouder. Hiermee kunnen we de DVD-speler eenvoudig aan de hoofdsteun van de auto bevestigen, zodat de kinderen gemakkelijk films kunnen kijken tijdens het reizen. En de DVD-speler wordt geleverd met een handige draagtas, waardoor we hem gemakkelijk kunnen meenemen en opbergen.

De Denver Draagbare DVD Speler Auto - 7 inch - Incl. Hoofdsteunhouder - USB - Draaibaar Scherm - Model 2023 - MT792 kan zowel worden gebruikt met een 12V auto-adapter als met netstroom. Dus we kunnen hem gebruiken tijdens het rijden of op vakantie, waar we hem kunnen aansluiten op een stopcontact. En er is zelfs een video-uitgang, zodat we de DVD-speler kunnen aansluiten op een televisie voor een nog groter scherm.

De reviews zijn geweldig! De Denver Draagbare DVD Speler Auto - 7 inch - Incl. Hoofdsteunhouder - USB - Draaibaar Scherm - Model 2023 - MT792 presteert uitstekend en voldoet aan alle verwachtingen. De levering is snel en het apparaat werkt perfect. Mensen zijn dol op de kwaliteit van het scherm en het geluid, en vinden het geweldig dat de DVD-speler zoveel verschillende formaten ondersteunt.

Er zijn geen specifieke nadelen genoemd in de reviews, maar het is belangrijk om te weten dat de batterij ongeveer 2 uur meegaat per lading. Dus dat kan een beperking zijn tijdens lange autoritten. Ook kan de hoofdsteunhouder mogelijk niet geschikt zijn voor alle autotypen, dus let daar op.

Al met al is de Denver Draagbare DVD Speler Auto - 7 inch - Incl. Hoofdsteunhouder - USB - Draaibaar Scherm - Model 2023 - MT792 een geweldige keuze voor gezinnen die onderweg willen genieten van films. Met het grote scherm, de ondersteuning voor verschillende formaten en de handige accessoires is dit een veelzijdig en gebruiksvriendelijk apparaat. Ondanks enkele beperkingen zijn de positieve punten duidelijk en maakt dit het een aantrekkelijke optie in zijn prijsklasse. 😊

Voordelen Denver Draagbare DVD Speler Auto
 • Groot 7 inch draaibaar scherm zorgt voor optimale kijkervaring
 • Ondersteunt verschillende mediaformaten, waaronder AVI, DVD en JPEG
 • Wordt geleverd met hoofdsteunhouder en praktische draagtas voor gemakkelijk gebruik en opslag
Nadelen Denver Draagbare DVD Speler Auto
 • Batterijduur van ongeveer 2 uur kan beperkt zijn tijdens lange autoritten
 • Hoofdsteunhouder mogelijk niet geschikt voor alle autotypen

2. YOTON YD105 Draagbare DVD-Speler Auto

2. YOTON YD105 Draagbare DVD-Speler Auto

Belangrijke specificaties:

Ondersteunde formaten: ASF, AVI, DVD, DVD+R, DVD-R, DVD-RW, MP3, MPEG, MPG, Video-cd, VOB, WMA
Regiocode: 0
Schermgrootte: 10.5 Inch
Type extern geheugenslot: Micro SD, USB
Afstandsbediening: Ja
Hoofdsteunmontage: Nee
Voedingstype: Adapter/ lichtnet, Autolader, Oplaadbare ingebouwde batterij

Ik kan je vertellen, de YOTON YD105 Draagbare DVD-Speler is echt een geweldige keuze als je onderweg van entertainment wilt genieten. Met alle handige functies die deze draagbare DVD-speler biedt, is het de perfecte metgezel voor kinderen, vrienden en ouderen. Het scherm is helder en vloeiend, waardoor je kunt genieten van een hoogwaardige beeldkwaliteit tijdens het kijken naar educatieve video's, tekenfilms en nog veel meer.

Wat deze draagbare DVD-speler echt onderscheidt, is het draaibare scherm. Met een resolutie van 1024 x 600 kan het scherm maar liefst 180° naar links en 270° naar rechts draaien. Dit betekent dat je altijd de perfecte kijkhoek kunt vinden, zelfs tijdens lange autoritten. Pas het scherm gewoon aan naar de positie die het beste bij jou past. En maak je geen zorgen, het scherm is ook oogbeschermend, dus je kunt er zonder problemen langere tijd naar kijken.

Wat betreft compatibiliteit is deze draagbare DVD-speler echt indrukwekkend. Hij ondersteunt niet alleen USB en SD-kaarten, maar is ook compatibel met verschillende formaten zoals DVD, SVCD, VCD, CD, CD-R/RW, JPEG, DVD, WMA, MPG, MP3, DIVX, VOB, AVI en nog veel meer. Je kunt dus vrijwel alle soorten media bekijken zonder gedoe.

Een van de geweldige functies van de YOTON YD105 is dat je het scherm synchroon kunt afspelen op een andere DVD-speler. Gewoon een AV-kabel gebruiken en je kunt dezelfde film delen tussen twee DVD-spelers. Dit is vooral handig voor ouders met meerdere kinderen, zodat ze allemaal tegelijkertijd kunnen genieten van hun favoriete tekenfilms.

En weet je wat het beste is? Deze draagbare DVD-speler is regiovrij! Dat betekent dat je hem overal ter wereld kunt gebruiken. Hij herkent de lokale taal en speelt moeiteloos lokale video's en films af. Dus waar je ook naartoe gaat, je kunt altijd genieten van je favoriete content.

De batterijduur van de YOTON YD105 is geweldig, met 4-6 uur kijkplezier zonder op te laden. En als je een groter scherm wilt, kun je de DVD-speler eenvoudig aansluiten op een TV of projector via de AV-interface.

Hoewel de meeste gebruikers erg tevreden zijn met de YOTON YD105, zijn er enkele punten van kritiek. Sommige gebruikers merken op dat het geluid van de DVD-speler iets te zacht is, vooral in vergelijking met het geluid van de auto. Hierdoor kan de gesproken tekst soms moeilijk te volgen zijn. Daarnaast wordt ook genoemd dat de klep van de speler soms niet goed sluit en dat de DVD-speler vrij dun is.

Maar ondanks deze kleine minpuntjes is de YOTON YD105 echt een geweldige keuze als je onderweg wilt genieten van entertainment. Met zijn handige functies zoals het draaibare scherm, de brede compatibiliteit en de mogelijkheid om het scherm synchroon af te spelen op een andere DVD-speler, biedt deze draagbare DVD-speler een fantastische kijkervaring. Het is perfect voor kinderen, vrienden en ouderen die onderweg willen genieten van hun favoriete films en video's.✨

Voordelen YOTON YD105 Draagbare DVD-Speler Auto
 • Heldere en vloeiende beeldkwaliteit
 • Draaibaar scherm voor de perfecte kijkhoek
 • Brede compatibiliteit met verschillende mediaformaten
Nadelen YOTON YD105 Draagbare DVD-Speler Auto
 • Te zacht geluid in vergelijking met de auto
 • Klep pakt soms niet goed en de DVD-speler is vrij dun

3. Denver Draagbare DVD Speler Auto

3. Denver Draagbare DVD Speler Auto

Belangrijke specificaties:

Ondersteunde formaten: AVI, CD, CD-R, CD-RW, DVD, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, JPEG
Regiocode: 0
Schermgrootte: 10 Inch
Type extern geheugenslot: Micro SD, USB
Afstandsbediening: Ja
Hoofdsteunmontage: Ja
Voedingstype: Adapter/ lichtnet, Autolader, Oplaadbare ingebouwde batterij

Ik heb de perfecte oplossing voor jou als je graag onderweg naar films kijkt: de Denver Draagbare DVD Speler Auto - 10 inch - 2 schermen - Incl. Hoofdsteunhouder - USB - Model 2023 - MTW1098. Met twee 10 inch schermen kun je nu zelfs samen met iemand anders genieten van je favoriete films. En het beste is dat de ingebouwde speakers zorgen voor een geweldige geluidskwaliteit. Maar als je liever geen omgevingsgeluid wilt horen, kun je gewoon de meegeleverde oordopjes gebruiken.

Wat deze DVD speler echt geweldig maakt, is dat je niet alleen DVD's kunt afspelen, maar ook .avi video's en .jpeg foto's via de ingebouwde USB-poort. Zo kun je gemakkelijk je eigen media afspelen zonder dat je DVD's nodig hebt. En het monteren van deze draagbare DVD speler is een fluitje van een cent dankzij de meegeleverde hoofdsteunhouder.

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt deze set geleverd met handige accessoires, zoals een 230V adapter, 12V autoadapter, draagtas en gebruiksaanwijzing. En de ingebouwde lithiumbatterij heeft een speeltijd van ongeveer 2 uur per lading. De draagtas kan zelfs gebruikt worden om de DVD speler aan de hoofdsteun van een auto te bevestigen.

De beeldkwaliteit van deze DVD speler is volgens de reviews uitstekend en de afstandsbediening werkt perfect. Maar ik moet eerlijk zijn, er zijn ook een paar minpuntjes. Zo is er bijvoorbeeld geen geheugenfunctie, dus elke keer als je in de auto stapt, moet je de film opnieuw starten vanaf het begin. En slechts één van de schermen kan een DVD afspelen, dus je bent altijd verplicht om dezelfde film op beide schermen te zien.

Maar ondanks deze kleine tekortkomingen doet de Denver Draagbare DVD Speler Auto - 10 inch - 2 schermen - Incl. Hoofdsteunhouder - USB - Model 2023 - MTW1098 precies wat je ervan verwacht. Het werkt perfect met zowel originele DVD's als kopieën en je kunt zelfs naar CD's luisteren. De kwaliteit is geweldig en de prijs is zeer betaalbaar.

Dus al met al is deze DVD speler ideaal voor lange autoritten, vooral voor kinderen. Het biedt entertainment onderweg en de mogelijkheid om je eigen media af te spelen. Ja, er zijn een paar kleine nadelen, zoals het ontbreken van een geheugenfunctie en de beperking om slechts één DVD tegelijk af te spelen, maar de voordelen zijn overduidelijk. Het is een handige en betaalbare optie voor iedereen die onderweg van films en multimedia wil genieten. 🎬

Voordelen Denver Draagbare DVD Speler Auto
 • Je kunt gemakkelijk je eigen media afspelen zonder dat je DVD's nodig hebt.
 • De ingebouwde speakers zorgen voor optimale geluidskwaliteit.
 • Handige accessoires zoals adapters, draagtas en gebruiksaanwijzing zijn inbegrepen.
Nadelen Denver Draagbare DVD Speler Auto
 • Er is geen geheugenfunctie, dus de film moet elke keer opnieuw worden gestart.
 • Slechts één van de schermen kan een DVD afspelen.
 • De speeltijd is beperkt tot ongeveer 2 uur per lading.

4. Denver Draagbare DVD Speler Auto

4. Denver Draagbare DVD Speler Auto

Belangrijke specificaties:

Ondersteunde formaten: AVI, DVD, DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW
Regiocode: 0
Schermgrootte: 10 Inch
Type extern geheugenslot: USB, Micro SD
Afstandsbediening: Ja
Hoofdsteunmontage: Ja
Voedingstype: Adapter/ lichtnet, Autolader, Oplaadbare ingebouwde batterij

De Denver Draagbare DVD Speler Auto - 10 inch - Incl. Hoofdsteunhouder - USB - Draaibaar Scherm - Model 2023 - MT1097 is echt een topper voor als we met de kinderen lange autoritten maken. Het scherm is lekker groot, namelijk 10,1 inch, perfect voor ze om naar hun favoriete films te kijken. En het geluid is echt top dankzij de ingebouwde speakers. Wil je niet dat de rest van de auto gestoord wordt? Dan kunnen ze gewoon de oordopjes gebruiken die erbij zitten.

Wat deze DVD-speler echt bijzonder maakt, is dat hij niet alleen DVD's afspeelt, maar ook .avi-video's en .jpeg-foto's vanaf een USB-stick. Echt superhandig voor als je even geen DVD's bij je hebt. En hij heeft ook nog eens een AV-uitgang, oortelefoonaansluiting, AV-ingang, USB-poort en SD-kaartlezer, dus je kunt hem met allerlei apparaten verbinden.

En weet je wat ook zo fijn is? Er zit een hoofdsteunhouder bij, zodat je de DVD-speler makkelijk aan de hoofdsteun kunt bevestigen. Zo kunnen de kinderen lekker comfortabel films kijken tijdens de lange autoritten. En met het draaibare scherm kunnen ze altijd de beste kijkhoek vinden.

De Denver Draagbare DVD Speler Auto - 10 inch - Incl. Hoofdsteunhouder - USB - Draaibaar Scherm - Model 2023 - MT1097 is niet alleen geschikt voor in de auto, maar ook voor thuis. Je kunt hem aansluiten op de (12V) aansluiting in de auto of gewoon in het stopcontact als je op je vakantiebestemming bent. En je kunt hem zelfs met een videokabel aansluiten op de televisie voor een groter scherm.

De DVD-speler wordt geleverd met een handige draagtas. Je kunt hem niet alleen daarin opbergen, maar ook aan de hoofdsteun van de auto bevestigen. Zo kun je hem overal mee naartoe nemen en overal gebruiken.

Hoewel er geen specifieke gebruikersbeoordelingen beschikbaar zijn, kunnen we wel zeggen dat de Denver Draagbare DVD Speler Auto - 10 inch - Incl. Hoofdsteunhouder - USB - Draaibaar Scherm - Model 2023 - MT1097 echt een geweldige keuze is voor gezinnen die vaak lange autoritten maken. Het grote scherm, de verschillende afspeelmogelijkheden en de handige hoofdsteunhouder maken hem super veelzijdig en gebruiksvriendelijk. Het enige kleine minpuntje is dat de batterij ongeveer 2 uur meegaat, dus het kan nodig zijn om hem tijdens lange ritten op te laden. Maar al met al is dit echt een betrouwbare en handige DVD-speler voor onderweg. 🎬

Voordelen Denver Draagbare DVD Speler Auto
 • Groot 10,1 inch scherm
 • Kan DVD's, .avi-video's en .jpeg-foto's afspelen vanaf USB
 • Inclusief hoofdsteunhouder voor gemakkelijke bevestiging in de auto
Nadelen Denver Draagbare DVD Speler Auto
 • Batterij gaat ongeveer 2 uur mee

5. Salora DVDPLAYER14 Draagbare DVD Speler

5. Salora DVDPLAYER14 Draagbare DVD Speler

Belangrijke specificaties:

Ondersteunde formaten: DVD
Regiocode: 2
Schermgrootte: 14 Inch
Type extern geheugenslot: Geen extern geheugenslot
Afstandsbediening: Ja
Hoofdsteunmontage: Nee
Voedingstype: Oplaadbare ingebouwde batterij

Ik ben dol op mijn Salora DVDPLAYER14 draagbare DVD-speler! Met zijn grote 14-inch scherm en indrukwekkende resolutie van 1366 x 768 geniet ik altijd van een geweldige kijkervaring, waar ik ook ben. Het draaibare scherm zorgt ervoor dat ik altijd de perfecte kijkhoek vind, of ik nu onderweg of op vakantie ben. En met de krachtige accu kan ik tot wel 2 uur lang non-stop films kijken, en met de handige auto opladers kan ik mijn kijkplezier eindeloos verlengen.

De Salora DVDPLAYER14 is super veelzijdig - met USB- en SD-ingangen, een CD-slot en een compact en licht ontwerp van slechts 1,3 kg, kan ik mijn favoriete films en series overal mee naartoe nemen. De ingebouwde speakers zorgen voor helder geluid, maar als ik meer privacy wil, kan ik altijd mijn koptelefoon aansluiten.

Het beste van alles is dat de DVDPLAYER14 een breed scala aan mediaformaten ondersteunt, zoals DVD, CD, VCD, SVCD, AVI, MPG, MP4, MP3, WMA en JPG. En met de meegeleverde afstandsbediening, AC-adapter, 12V-autoadapter, AV-kabel en handleiding ben ik altijd direct klaar om van mijn entertainment te genieten.

Hoewel de accuduur van 2 uur perfect is voor korte reizen, zou een verbeterde batterijduur een geweldige toevoeging zijn voor langere reizen. Toch blijft de Salora DVDPLAYER14 mijn favoriete metgezel voor onderweg, met zijn ongeëvenaarde kijkervaring en veelzijdigheid.

Voordelen Salora DVDPLAYER14 Draagbare DVD Speler
 • Groot 14-inch scherm met 1366 x 768 resolutie voor uitmuntende kijkervaring vanuit elke hoek
 • Draaibare functie voor flexibele kijkhoeken, geschikt voor gebruik in de auto, op de camping, in de tuin of op het strand
 • USB- en SD-ingangen, CD-slot, en brede compatibiliteit met mediaformaten voor veelzijdige afspeelmogelijkheden
Nadelen Salora DVDPLAYER14 Draagbare DVD Speler
 • Accuduur van 2 uur kan beperking zijn voor langere reizen
Een portable dvd speler speelt een actiefilm af op een tafel

Veelgestelde vragen over portable dvd-spelers

Hier beantwoord ik de vragen over portable dvd-spelers. Als je zelf nog vragen hebt omtrent dit onderwerp, dan horen we dat graag hieronder!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste portable dvd-speler?

Wat de Consumentenbond de beste portable dvd-speler vindt, is nog niet bekend. Komt daar verandering in, dan vind je die informatie hier terug.

Wat is volgens Tweakers de beste portable dvd-speler?

Tweakers heeft nog geen portable dvd-spelers getest en daar de resultaten van gedeeld. Als daar verandering in komt, dan vind je die informatie hier terug.

Wat is volgens ScreenRant de beste portable dvd-speler?

Volgens ScreenRant is de DESOBRY 10.5" Dual Portable DVD Player de topkeuze binnen zijn productgroep. Deze speler onderscheidt zich met twee 10,5 inch schermen, ideaal voor het delen van entertainment tijdens lange reizen.

Met een batterijduur die tot 5 uur meegaat en ondersteuning voor meerdere formaten, biedt het flexibiliteit en gemak. Ik raad dit model aan voor wie op zoek is naar een betrouwbare, draagbare dvd-speler die zowel kwaliteit als gebruiksgemak biedt.      

Wat zijn de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van de beste portable dvd-speler?

Bij het kiezen van de beste portable dvd-speler zijn er verschillende cruciale factoren die je in overweging moet nemen om een weloverwogen beslissing te maken. Ik help je graag op weg met een overzicht van de belangrijkste aspecten.

 • Schermgrootte en resolutie. Een groter scherm biedt een betere kijkervaring, met maten variërend van 7 tot 15 inch. Zoek naar een resolutie die scherp en helder beeld levert, idealiter 800x480 pixels of hoger.
 • Batterijduur. Voor langdurig gebruik zonder opladen is een batterijduur van minimaal 4 tot 5 uur aan te raden. Dit betekent dat je lange films kunt kijken of meerdere afleveringen zonder onderbreking.
 • Formaatondersteuning. Het apparaat moet een breed scala aan formaten kunnen afspelen, waaronder dvd, cd, mp3, jpeg, en mogelijk zelfs Blu-ray, om flexibel te zijn in je mediaselectie.
 • Connectiviteitsopties. HDMI-uitgangen, usb-poorten en SD-kaartsleuven vergroten de functionaliteit door je in staat te stellen andere apparaten aan te sluiten of digitale bestanden af te spelen.
 • Draagbaarheid. Naast een compact formaat en licht gewicht, is het handig als de speler een draagtas of -handvat heeft voor gemakkelijk vervoer.
 • Duurzaamheid. Kies een model dat bekend staat om zijn robuustheid, vooral als je van plan bent het apparaat regelmatig te gebruiken in verschillende omgevingen.
 • Extra functies. Kijk uit naar extra's zoals ingebouwde luidsprekers van goede kwaliteit, koptelefoonaansluitingen voor privé luisteren, en schermrotatie of -kanteling voor verstelbare kijkhoeken.

Hoe belangrijk is de schermgrootte en resolutie bij het selecteren van een portable dvd-speler?

De schermgrootte en resolutie zijn cruciaal bij het kiezen van een portable dvd-speler. Een groter scherm, variërend van 7 tot 15 inch, verbetert je kijkervaring aanzienlijk, vooral tijdens lange reizen of sessies.

De resolutie bepaalt de beeldkwaliteit; een hogere resolutie, zoals 800 × 480 pixels of meer staat garant voor scherpere en helderdere beelden. Dit zorgt dat je geen details mist en geniet van films en series zoals bedoeld.

Wat is de gemiddelde batterijduur van top portable dvd-spelers op de markt?

De gemiddelde batterijduur van top portable dvd-spelers op de markt varieert aanzienlijk, maar de meeste kwaliteitsmodellen bieden tussen de 4 en 5 uur kijkplezier op een enkele lading. Dit maakt ze ideaal voor lange reizen of uitgebreide kijksessies zonder constante toegang tot een stroombron.

Het is belangrijk om een model te kiezen met een batterijduur die past bij jouw behoeften, zodat je onderweg niet zonder entertainment komt te zitten. Sommige high-end modellen kunnen zelfs een langere batterijduur bieden, afhankelijk van het gebruik en de instellingen.

Kunnen portable dvd-spelers worden aangesloten op apps en videogameconsoles?

Ja, sommige portable dvd-spelers kun je zonder problemen aansluiten op apps en videogameconsoles, en zelfs op de beste laptop of een goede Chromebook, mits ze over de juiste aansluitingen beschikken. Modellen met HDMI- of AV-ingangen bieden de mogelijkheid tot verbinding met moderne videogameconsoles.

Dit vergroot de functionaliteit van de dvd-speler, waardoor je niet alleen films kunt kijken, maar ook games kunt spelen op het apparaat.

Echter, de compatibiliteit met apps hangt af van het besturingssysteem van de dvd-speler en of het toegang heeft tot een appstore. Het is belangrijk om de specificaties van de dvd-speler te controleren op deze connectiviteitsfuncties, voordat je een aankoop doet.

Een portable dvd speler in een auto

Wat zijn de verschillende montageopties voor portable dvd-spelers in voertuigen?

Bij het monteren van portable dvd-spelers in voertuigen zijn er verschillende opties beschikbaar om aan diverse behoeften te voldoen. Hier volgt een overzicht van de meest voorkomende montageopties.

 • Hoofdsteunmontage. Veel dvd-spelers komen met bevestigingskits die aan de achterkant van de hoofdsteunen van de auto passen. Dit zorgt voor een stabiele kijkhoek voor passagiers op de achterbank.
 • Dashboardmontage. Sommige modellen kun je op het dashboard plaatsen met behulp van een zuignap of een speciale standaard. Dit is ideaal voor de bijrijder.
 • Plafondmontage. Voor een meer permanente oplossing kunnen sommige dvd-spelers aan het plafond van het voertuig worden bevestigd, waardoor alle passagiers op de achterbank kunnen kijken.
 • Draagbare standaard. Enkele dvd-spelers zijn uitgerust met een draagbare standaard waarmee je het apparaat op een vlakke ondergrond kunt plaatsen, zoals de middenconsole.
 • Handmatig vasthouden. Hoewel niet ideaal voor lange ritten, kunnen kleinere portable dvd-spelers door passagiers in de hand worden gehouden of op de schoot worden geplaatst.

Zijn er portable dvd-spelers met touchscreen beschikbaar?

Ja, er zijn zeker portable dvd-spelers met touchscreen beschikbaar op de markt. Deze moderne apparaten bieden een interactievere ervaring dan modellen zonder touchscreen, waardoor je gemakkelijk door menu's kunt navigeren en functies met een simpele aanraking kunt bedienen.

Touchscreen dvd-spelers combineren gebruiksgemak met geavanceerde technologie, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar comfort en innovatie in één apparaat.

Wat is het belang van een regiovrije portable dvd-speler?

Een regiovrije portable dvd-speler is essentieel voor wie internationale films wil bekijken zonder beperkingen. Dvd's zijn vaak regiogebonden, wat betekent dat ze alleen afgespeeld kunnen worden op spelers uit dezelfde regio.1RegionFreeDVD.net (n.d.). 'What Blu-ray and DVD Region Codes Are'

Een regiovrije speler omzeilt deze beperking, waardoor je dvd's van over de hele wereld kunt afspelen. Dit is vooral handig voor reizigers of filmliefhebbers met een internationale collectie. Zo geniet je altijd en overal van je favoriete films, ongeacht de regiocode.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross