Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Ultiem Gemak met de Beste Robotstofzuiger voor Dierenharen

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

9 min leestijd

Het kiezen van de beste robotstofzuiger voor dierenharen is lastig! Wist je dat een gemiddelde hond tot 100 gram haar per week verliest? Ik help je door het doolhof van specificaties om een apparaat te vinden dat moeiteloos jouw huis haarvrij maakt. Laten we samen de perfecte match vinden, zonder dat je verstrikt raakt in technische details.1Royalcanin (n.d.). 'Hoe komt het dat mijn hond meer haar verliest?'

Wat zijn de beste robotstofzuigers voor dierenharen van 2024?

Dit zijn de top 5 beste robotstofzuigers voor dierenharen op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

 1. Roborock S7 Max Ultra  – De allerbeste robotstofzuiger voor dierenharen.
 2. iRobot Roomba Combo j7  – Beste koop robotstofzuiger voor dierenharen.
 3. Neakasa Robotstofzuiger – Beste robotstofzuiger voor dierenharen voor tapijt.
 4. Tjilla C150 Robotstofzuiger  – Beste stille robotstofzuiger voor dierenharen.
 5. Eufy Robovac G10 – Beste budgetrobotstofzuiger voor dierenharen.

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

De beste robotstofzuigers voor dierenharen, gedetailleerd


#1 Roborock S7 Max Ultra

Allerbeste robotstofzuiger voor dierenharen van 2024

Geluidsniveau: 67 dB 
Operatieduur:180 minuten
Oplaadtijd: 4 uur
HEPA-filter: Ja
Dweilfunctie: Ja
Navigatiemethode: Laser
Smart-home-platformAlexa Amazon | Google Assistant

Roborock robotstofzuiger in station, met smartphone ernaast

Als dierenliefhebber en technologie-enthousiast weet ik hoe uitdagend hetis om je huis schoon te houden, vooral als het gaat om dierenharen.

Na veel onderzoek en persoonlijke ervaring, kan ik met vertrouwen zeggen dat de Roborock S7 Max Ultra uitblinkt als de beste allround robotstofzuiger voor dierenharen.

Krachtige zuigkracht en intelligente dweilfunctie

De Roborock S7 Max Ultra beschikt over een indrukwekkende zuigkracht van 2500 Pa, wat essentieel is voor het opzuigen van dierenharen uit tapijten en van harde vloeren. In combinatie met de VibraRise-technologie, die automatisch schakelt tussen dweilen en zuigen, zorgt deze robotstofzuiger voor een grondige reiniging zonder dat je handmatig hoeft in te grijpen.

Geavanceerde navigatie

Wat de Roborock S7 Max Ultra onderscheidt, is zijn geavanceerde navigatiesysteem. Met behulp van LiDAR-navigatie en AI-gebaseerde obstakeldetectie kan de robotstofzuiger efficiënt navigeren en zich aanpassen aan verschillende huisomgevingen.

Dit betekent dat hij moeiteloos rond huisdieren en speelgoed manoeuvreert, terwijl hij elk hoekje en gaatje bereikt waar dierenharen zich kunnen ophopen. Deze precisie garandeert dat mijn huis altijd haarvrij is, zonder dat ik constant toezicht hoef te houden.

Onderhoudsgemak

Een ander opmerkelijk kenmerk is het zelfreinigende dock van de Roborock S7 Max Ultra. Dit dock zuigt automatisch het vuil uit de stofzuiger, waardoor de onderhoudstijd drastisch wordt verminderd. Als iemand die een hekel heeft aan het constant legen van de stofzuiger, is dit een gamechanger.

Zijn er nadelen?

Geen product is perfect, en de Roborock S7 Max Ultra is geen uitzondering. Het grootste nadeel is de prijs; het is een aanzienlijke investering. Echter, gezien de tijd en moeite die het bespaart, evenals de effectiviteit in het verwijderen van dierenharen, geloof ik dat het de investering waard is voor dierenbezitters die op zoek zijn naar het ultieme gemak en reinigingsvermogen.

Wat vinden wij goed:

 • Intelligent navigatiesysteem
 • Automatisch legen

Wat vinden wij minder:

 • De prijs

#2 iRobot Roomba Combo j7 

Beste koop robotstofzuiger voor dierenharen van 2024

Geluidsniveau: 68 dB 
Operatieduur: 120 minuten
Oplaadtijd: 180 minuten
HEPA-filter: Nee
Dweilfunctie: Ja
Navigatiemethode: Aan te sturen via app | Systematisch via software
Smart-home-platform: Alexa Amazon | Google Assistant | IFTTT

iRobotRoomba met smartphone ernaast, vooraanzicht

Met een zuigkracht die specifiek is ontworpen om dierenharen, stof en allergenen effectief op te pakken, heeft deze robotstofzuiger mijn leven aanzienlijk gemakkelijker gemaakt.

De geïntegreerde dweilfunctie, die automatisch wordt geactiveerd na het stofzuigen, zorgt voor een vlekkeloze afwerking, waardoor mijn vloeren niet alleen haarvrij, maar ook hygiënisch schoon zijn.

Slimme navigatie

Wat mij vooral aanspreekt in de iRobot Roomba Combo j7, is zijn geavanceerde navigatiesysteem. Dankzij de iRobot Genius-technologie kan deze robotstofzuiger zich intelligent door het huis beweegt. Dit zorgt dat de schoonmaakroutine soepel verloopt, zonder dat ik me zorgen hoef te maken over vastgelopen apparaten of gestreste huisdieren.

Gebruiksgemak en onderhoud

De gebruiksvriendelijkheid van de iRobot Roomba Combo j7 is een ander groot pluspunt. Met de bijbehorende app kan ik eenvoudig schoonmaakschema's instellen, voorkeursgebieden selecteren en de voortgang van de schoonmaak in real-time volgen.

Het onderhoud van de robotstofzuiger is ook verrassend eenvoudig, dankzij het zelfreinigende borstelsysteem dat voorkomt dat dierenharen zich ophopen.

Zijn er nadelen?

Een punt van overweging is wederom de prijs, die hoger kan zijn dan sommige andere modellen op de markt. Echter, gezien de geavanceerde functies en de effectiviteit in het verwijderen van dierenharen, vind ik persoonlijk dat de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is.

Wat vinden wij goed:

 • Gebruiksvriendelijke app
 • Uitstekende resultaten

Wat is er minder aan:

 • Automatisch legen is geen optie

#3 Neakasa Robotstofzuiger 

Beste robotstofzuiger voor dierenharen voor tapijt van 2024

Geluidsniveau: 65 dB 
Operatieduur: 320 minuten
Oplaadtijd: 3 uur
HEPA-filter: Ja, HEPA 11
Dweilfunctie: Ja
Navigatiemethode: Aan te sturen via app | Laser | Systematisch via software
Smart-home-platformAlexa Amazon | Google Assistant

Neakasa robotstofzuiger, vooraanzicht, in station met smartphone ernaast

Als iemand vloerbedekking heeft, heb ik mijn eerlijke deel van uitdagingen ondervonden bij het vinden van de perfecte robotstofzuiger. Na veel uitproberen en vergelijken, is het duidelijk geworden dat de Neakasa-robotstofzuiger verreweg de beste keuze is voor huishoudens met veel tapijt.

Krachtige zuigkracht waar nodig

De Neakasa robotstofzuiger onderscheidt zich door zijn vermogen om de zuigkracht automatisch te verhogen zodra hij op tapijt rijdt. Dit zorgt dat zelfs diepgeworteld vuil en haren moeiteloos worden opgezogen, dankzij een krachtige motor van 3000 Pa. Deze functie is cruciaal in een huishouden, zoals het mijne, waar tapijten snel vuil en stoffig kunnen worden en een grondige reiniging vereisen.

Geavanceerde dweilfunctie

Wat deze robotstofzuiger echt uniek maakt, is zijn capaciteit om niet alleen te zuigen, maar ook te dweilen, wat ideaal is voor huishoudens met een combinatie van harde vloeren en tapijten.

De Neakasa past zijn schoonmaakmodus automatisch aan het type ondergrond aan, waardoor een naadloze overgang tussen dweilen op harde vloeren en zuigen op tapijt mogelijk is. Dit zorgt voor een efficiënte reiniging zonder dat handmatige aanpassingen nodig zijn.

Gebruiksgemak en slimme functies

De robotstofzuiger is uiterst gebruiksvriendelijk, mede dankzij een app waarmee je schoonmaakschema's instelt, schoonmaakroutes bekijkt en de robot bedient vanaf je smartphone. Bovendien zorgt een lange batterijduur van tot wel 120 minuten dat de Neakasa grote oppervlakken schoonmaakt zonder tussentijds op te laden, wat het gebruiksgemak verder vergroot.

Zijn er nadelen?

Ondanks de vele voordelen, is het belangrijk om ook de nadelen te overwegen. Hoewel de resultaten uitstekend zijn, vervangt de dweilfunctie van deze robotstofzuiger niet je oude vertrouwde dweil.

Wat vinden wij goed:

 • De zuigkracht wordt automatisch aangepast
 • HEPA-11 filter 

Wat is er minder aan:

 • Dweilen doe je beter met je mop

#4 Tjilla C150

Beste stille robotstofzuiger voor dierenharen van 2024

Geluidsniveau: 38 dB 
Operatieduur: 200 minuten
Oplaadtijd: 300 minuten
HEPA-filter: Ja, onbekend filtratieniveau
Dweilfunctie: Ja
Navigatiemethode: Laser | Aan te sturen via app | Plafondcamera | Systematisch via software
Smart-home-platformAlexa Amazon | Google Assistant | Nest | IFTTT

Tjilla robotstofzuiger met smartphone ernaast, bovenaanzicht

Met een thuiswerkplek en een behoefte aan rust, ontdekte ik dat de Neakasa-robotstofzuiger niet alleen aan deze eis voldoet, maar ook uitblinkt in vele andere aspecten. 

Uitzonderlijk stil

De Neakasa-robotstofzuiger heeft een geluidsniveau van slechts 38 dB, wat vergelijkbaar is met een rustig gesprek. Dit maakt het mogelijk om te werken, studeren of zelfs te slapen terwijl de stofzuiger zijn werk doet. Deze lage geluidsproductie is bereikt door geavanceerde technologieën die de motor efficiënter en stiller maken.

Efficiënte reiniging

Ondanks zijn stille werking, levert de Neakasa indrukwekkende reinigingsprestaties. Het apparaat is uitgerust met een krachtige zuigmotor die moeiteloos vuil, stof en dierenharen opneemt. De efficiëntie wordt verder verhoogd door slimme navigatietechnologie, waardoor de stofzuiger systematisch door de ruimte beweegt en geen plek ongereinigd laat.

Gebruiksvriendelijkheid

De Neakasa-robotstofzuiger is zeer gebruiksvriendelijk. Met de bijbehorende app stel je eenvoudig schoonmaakschema's in, volg je de voortgang van de schoonmaak en wijs je zelfs specifieke schoonmaakzones aan. Dit niveau van controle en gemak draagt bij aan een naadloze schoonmaakervaring.

Zijn er nadelen?

Hoewel de Neakasa-robotstofzuiger veel te bieden heeft, is het belangrijk om een kritische blik te werpen op eventuele nadelen. Een mogelijk nadeel is dat de stofzuiger soms moeite heeft met het herkennen van zeer donkere vloeren of tapijten, wat kan leiden tot minder efficiënte schoonmaakroutes. Dit is echter een klein punt in vergelijking met de vele voordelen.

Waar ik me meer aan stoor is het feit dat ik nergens kan vinden om wat voor soort HEPA-filter het gaat. Er is nergens een cijfer te bekennen dat aangeeft hoe efficiënt de filtratie van het filter is. Zonder een cijfer, betekent 'HEPA' niet gek veel als het op specificiteit aankomt.

Wat vinden wij goed:

 • HEPA-filter
 • Dweilfunctie
 • Erg stil

Wat is er minder aan:

 • Heeft soms moeite met donkere vloeren
 • Geen informatie beschikbaar over het type HEPA-filter

#5 Eufy Robovac G10

Beste budget robotstofzuiger voor dierenharen van 2024

Geluidsniveau: 55 dB 
Operatieduur: 100 minuten
Oplaadtijd: 60 minuten
HEPA-filter: Nee
Dweilfunctie: Ja
Navigatiemethode: Aan te sturen via app | Systematisch via software
Smart-home-platformAlexa Amazon | Google Assistant

Eufy Robovac, bovenaanzicht

In mijn zoektocht naar een betaalbare, maar toch krachtige robotstofzuiger, stuitte ik op de Eufy RoboVac G10. Dit apparaat heeft bewezen een uitstekende keuze te zijn voor wie op zoek is naar kwaliteit zonder de bank te breken.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

De Eufy RoboVac G10 biedt een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding. Voor een fractie van de kosten van high-end modellen, levert deze robotstofzuiger betrouwbare schoonmaakprestaties. Hij is uitgerust met slimme navigatietechnologie via de app die hem in staat stelt efficiënt door de kamer te bewegen, waardoor hij grondig schoonmaakt zonder plekken over te slaan.

Slimme functies

Ondanks zijn budgetvriendelijke prijs, is de Eufy RoboVac G10 uitgerust met verschillende slimme functies. Via de EufyHome-app stel je zodoende schoonmaakschema's in, volg je de schoonmaakvoortgang en bedien je de stofzuiger met spraakopdrachten via Amazon Alexa of Google Assistant.

Krachtige zuigkracht en stille werking

De RoboVac G10 heeft een indrukwekkende zuigkracht van 2000 Pa, wat hem perfect maakt voor het oppikken van stof, kruimels en huisdierenhaar op zowel harde vloeren als laagpolige tapijten. Bovendien is hij verrassend stil met 55 dB, waardoor je hem op elk moment van de dag laat schoonmaken zonder gestoord te worden.

Een eerlijke blik op de nadelen

Hoewel de Eufy RoboVac G10 veel te bieden heeft, is het belangrijk om ook de nadelen te overwegen. Een punt van kritiek is dat de navigatie soms minder efficiënt is in zeer rommelige of complexe ruimtes.

Dit betekent dat de stofzuiger af en toe vast kan lopen of moeite kan hebben om zijn weg terug naar het laadstation te vinden. Dit is echter een klein minpunt gezien de vele voordelen en de betaalbare prijs.

Wat vinden wij goed:

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Snelle oplaadtijd

Wat is er minder aan:

 • Niet altijd de beste navigatie
 • Niet altijd de beste resultaten

roomba robotstofzuiger gaat onder grijze bank

Veelgestelde vragen over robotstofzuigers voor dierenharen

Dit onderdeel is bedoeld voor de vaakst gestelde vragen en opmerkingen! Heb je zelf nog vragen over robotstofzuigers voor dierenharen? Laat het ons weten in het feedbackformulier onderaan dit artikel!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste robotstofzuiger voor dierenharen?

De Consumentenbond heeft nog geen tests uitgevoerd met robotstofzuigers voor dierenharen en de resultaten daarvan gedeeld. Als daar verandering in komt, dan lees je dat hier!

Wat is volgens de ZDnet de beste robotstofzuiger voor dierenhaar op vloerbedekking?

De beste robotstofzuiger voor dierenhaar op vloerbedekking volgens ZDnet is de Eufy Clean X8. Deze krachtpatser onderscheidt zich met een zuigkracht van 2000 Pascal en geavanceerde dubbele turbine-technologie, waardoor hij zelfs het hardnekkigste dierenhaar moeiteloos opzuigt.

Met zijn intelligente navigatiesysteem en lange batterijduur van tot 180 minuten zorgt de eufy Clean X8 voor een grondige reiniging zonder dat je er omkijken naar hebt.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken om op te letten bij het kiezen van de beste robotstofzuiger voor dierenharen?

Bij het kiezen van de beste robotstofzuiger voor dierenharen zijn deze kenmerken cruciaal:

 • Zuigkracht. Kijk naar modellen met een hoge zuigkracht, uitgedrukt in Pascal (Pa), ideaal voor het opvangen van dierenharen.
 • Borstels. Zoek naar een stofzuiger met speciale borstels, zoals een rubberen borstel, die effectief haren verzamelen zonder te verstrengelen.
 • Filtertype. Een HEPA-filter vangt fijne deeltjes op, waardoor allergenen worden verminderd en de luchtkwaliteit verbetert. Hoe hoger het cijfer achter de afkorting 'HEPA', hoe efficiënter de filtratie van superkleine deeltjes!2United States Environmental Protection Agency (n.d.). 'What is a HEPA filter?'
 • Batterijduur. Een langere batterijduur (uitgedrukt in uren) zorgt dat de stofzuiger grotere oppervlakken kan reinigen zonder opnieuw op te laden.
 • Navigatie. Geavanceerde navigatietechnologie helpt de stofzuiger efficiënt door je huis te bewegen, obstakels te vermijden en grondig te reinigen.
 • Automatisch legen. Modellen met een zelf-legend station minimaliseren onderhoud en verbeteren het gebruiksgemak.
 • App-bediening. Kies voor een model dat je met een app kunt bedienen voor gepersonaliseerde schoonmaakschema's en real-time updates.

Deze kenmerken samen zorgen dat je een robotstofzuiger kiest die optimaal presteert in huishoudens met huisdieren, waardoor je huis moeiteloos schoon en haarvrij blijft.

Wil je hetzelfde gebruiksgemak in je tuin? Kies dan voor de beste robotmaaier!

Hoe effectief zijn robotstofzuigers in het opzuigen van lange haren van huisdieren zoals honden en katten?

Robotstofzuigers zijn verrassend effectief in het opzuigen van lange haren van huisdieren, zoals die van honden en katten. Dankzij geavanceerde borsteltechnologieën, die vaak een combinatie van rubberen en borstelharen gebruiken, kunnen ze haren efficiënt verzamelen zonder dat deze om de borstels verstrengelen.

De zuigkracht, cruciaal voor het opvangen van haren, varieert typisch tussen 1000 en 2000 Pascal (Pa), wat voldoende is om haren van verschillende oppervlakken te verwijderen. Bovendien zijn veel modellen uitgerust met HEPA-filters die fijne deeltjes en allergenen opvangen, wat bijdraagt aan een schonere lucht in huis.

De effectiviteit hangt ook af van de navigatiecapaciteit van de robotstofzuiger; modellen met geavanceerde navigatie vermijden obstakels beter en zorgen voor een grondigere reiniging.

Hoewel robotstofzuigers een krachtig hulpmiddel zijn tegen dierenharen, is regelmatig onderhoud van de borstels en het legen van de stofbak essentieel om optimale prestaties te behouden.

Wat is de gemiddelde batterijduur van de beste robotstofzuigers voor dierenharen, en hoe beïnvloedt dit de schoonmaakprestaties?

De gemiddelde batterijduur van de beste robotstofzuigers voor dierenharen ligt tussen de 90 en 120 minuten. Deze batterijduur is cruciaal voor de schoonmaakprestaties:

 • Grotere oppervlaktes. Een langere batterijduur betekent dat de stofzuiger grotere ruimtes kan reinigen zonder tussentijds op te laden.
 • Grondige reiniging. Meer tijd betekent ook dat de stofzuiger grondiger kan werken, vooral op plekken met veel dierenharen.
 • Efficiëntie. Robotstofzuigers met een langere batterijduur hoeven minder vaak terug te keren naar hun laadstation, wat de schoonmaaktijd optimaliseert.

Kunnen robotstofzuigers voor dierenharen ook andere soorten vuil en stof efficiënt opruimen?

Ja, robotstofzuigers die ontworpen zijn voor dierenharen kunnen ook andere soorten vuil en stof efficiënt opruimen. Deze stofzuigers zijn uitgerust met krachtige zuigmotoren en geavanceerde filtersystemen, zoals HEPA-filters, die niet alleen haren, maar ook fijnstof, pollen en andere allergenen uit de lucht kunnen vangen.

De zuigkracht, vaak instelbaar, zorgt dat zowel grof als fijn vuil van verschillende oppervlakken – zoals tapijten, harde vloeren en kieren – ook daadwerkelijk verdwijnt. De intelligente navigatiesystemen stellen de robotstofzuigers in staat om systematisch en grondig elke hoek van je huis te reinigen, waarbij ze obstakels detecteren en vermijden.

Dit betekent dat ze niet alleen gespecialiseerd zijn in het verzamelen van dierenharen, maar ook zeer bekwaam zijn in het handhaven van een algemeen schoon en stofvrij huisQ

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross