Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Bescherm je Smartphone met de Beste Screenprotector

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

3 min leestijd

Stel je voor: je gloednieuwe smartphone glipt uit je handen. Hartkloppingen? Niet als je de beste screenprotector hebt gekozen! Ik onthul hoe je de perfecte beschermlaag selecteert, van dikte tot hardheid. Laten we samen de wereld van screenprotectors ontdekken, zodat jouw scherm zo onberispelijk blijft als op dag één.

Wat zijn de beste screenprotectors van 2024?

Dit zijn de 5 beste screenprotectors volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste screenprotectors van 2024

1. Beste schermbeschermer: Mkeke 3-Pack Screen Protectors for

1. Beste schermbeschermer: Mkeke 3-Pack Screen Protectors for

Belangrijke specificaties:

Als ik op zoek ben naar een betrouwbare en allround optie voor een schermprotector, dan valt de Mkeke 3-Pack Screen Protectors for iPhone XR and iPhone 11 zeker op. Gemaakt van gehard glas, zijn deze beschermers ontworpen met een open rand om naadloos aan te sluiten bij verschillende telefoonhoesjes. Het opvallende kenmerk van het product is de uitstekende helderheid, waardoor het een topkeuze is voor gebruikers die een kristalheldere kijkervaring willen. Bovendien wordt de oleofobe schermcoating zeer gewaardeerd vanwege het afstoten van vingerafdrukken en olie-residu, waardoor het oppervlak schoon en glad blijft.

Volgens experts zijn de Mkeke-beschermers eenvoudig aan te brengen en worden ze geleverd met een installatiehulpframe, wat zorgt voor een probleemloos installatieproces. Opmerkelijk is dat deze beschermers compatibel zijn met de meeste hoesjes, wat bijdraagt aan hun veelzijdigheid. Bovendien biedt de levenslange garantie gebruikers een extra laag vertrouwen in de duurzaamheid en levensduur van het product.

In een lijst van door experts beoordeelde schermbeschermers, behaalde het Mkeke-aanbod een respectabele derde plaats, waarmee het zijn competitieve positie op de markt onderstreept. De veerkracht van het product en gebruikersvriendelijke functies, zoals de eenvoudige installatie en compatibiliteit met verschillende hoesjes, dragen bij aan de aantrekkingskracht. Zoals benadrukt in de beoordelingen, hebben de Mkeke-beschermers eigenschappen zoals verminderd zweet en olie-residu, waardoor ze een betrouwbare keuze zijn voor het behoud van een onberispelijk scherm.

In vergelijking met andere top schermbeschermers voor de iPhone 11, kan het Mkeke-aanbod zich gunstig meten, met name op het gebied van helderheid, eenvoudige installatie en compatibiliteit met telefoonhoesjes. Hoewel sommige alternatieven unieke kenmerken zoals privacybescherming of touchscreen-nauwkeurigheid benadrukken, blinken de Mkeke-beschermers uit als een allround optie, die essentiële bescherming biedt en de visuele integriteit van de telefoon behoudt.

De Mkeke 3-Pack Screen Protectors voor iPhone XR en iPhone 11 biedt een mix van praktisch nut, duurzaamheid en visuele verbetering, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare schermbeschermer. De uitstekende helderheid, eenvoudige installatie en compatibiliteit met verschillende hoesjes positioneren het als een topkandidaat op de markt, vooral voor mensen die een helder en onberispelijk scherm vooropstellen. Echter, gebruikers die gespecialiseerde functies zoals privacybescherming of verbeterde touchscreen-nauwkeurigheid zoeken, kunnen andere opties meer geschikt vinden voor hun specifieke behoeften.

Concluderend heeft de Mkeke 3-Pack Screen Protectors for iPhone XR en iPhone 11 zich stevig gevestigd als een betrouwbare en praktische keuze, die essentiële bescherming biedt terwijl de visuele kwaliteit van het telefoonscherm behouden blijft. Zijn competitieve functies en gebruikersvriendelijk ontwerp maken het een overtuigende optie voor degenen die op zoek zijn naar een betrouwbare schermbeschermer.

Voordelen Mkeke 3-Pack Screen Protectors for
 • Uitstekende helderheid voor een kristalheldere kijkervaring
 • Oleofobe schermcoating die vingerafdrukken en olie afstoot
 • Eenvoudige toepassing en compatibiliteit met de meeste telefoonhoesjes
Nadelen Mkeke 3-Pack Screen Protectors for
 • Gebrek aan gespecialiseerde functies zoals privacybescherming of verbeterde touchscreen-nauwkeurigheid

2. Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for

2. Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for

Belangrijke specificaties:

Bescherm je Samsung Galaxy S21 met de Supershieldz 3-Pack Screen Protectors! Met een sterke krasbestendigheid en oleofobe eigenschappen biedt deze beschermer uitstekende bescherming voor het scherm van je telefoon. Dit pakket van drie protectors is niet alleen duurzaam, maar zorgt er ook voor dat het scherm helder blijft. En het beste van alles? Je krijgt drie protectors voor de prijs van één, waardoor je altijd een vervanging bij de hand hebt zonder dat het je veel kost.

In vergelijking met andere opties op de markt, valt de Supershieldz Screen Protectors op vanwege de betaalbare prijs zonder in te leveren op essentiële functies. Terwijl andere protectors extra eigenschappen zoals antimicrobiële technologie en een gedetailleerd installatieproces kunnen bieden, blinkt het Supershieldz-product uit als een betrouwbare en betaalbare oplossing voor dagelijks gebruik.

Het belangrijkste gebruiksscenario voor de Supershieldz Screen Protectors is om effectief het scherm van de Samsung Galaxy S21 te beschermen tegen krassen en vlekken zonder de aanraakgevoeligheid of helderheid te belemmeren. Met zijn krasbestendigheid, oleofobe eigenschappen en betaalbaarheid is dit de ideale keuze voor mensen die op zoek zijn naar een praktische en voordelige oplossing voor schermbeveiliging.

Hoewel de Supershieldz Screen Protectors solide krasbestendigheid bieden, kunnen ze niet dezelfde gespecialiseerde eigenschappen bieden als andere premium protectors op de markt. Dit kan een mogelijke beperking zijn voor gebruikers die geavanceerde functionaliteiten zoals antimicrobiële eigenschappen of een nauwkeurig installatieproces prioriteren.

Kortom, de Supershieldz 3-Pack Screen Protectors voor Samsung Galaxy S21 is de beste budgetoptie voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, duurzame en kosteneffectieve oplossing om hun scherm te beschermen. Met zijn krasbestendigheid, oleofobe eigenschappen en betaalbare prijs biedt het een overtuigende waardepropositie voor mensen die behoefte hebben aan een praktische oplossing voor schermbeveiliging.📱

Voordelen Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for
 • Krasbestendigheid
Nadelen Supershieldz 3-Pack Screen Protectors for
 • Gebrek aan gespecialiseerde functies in vergelijking met premium beschermers

3. Ailun 2-Pack Screen Protectors for

3. Ailun 2-Pack Screen Protectors for

Belangrijke specificaties:

Bescherm je iPhone 13-scherm met de Ailun 2-Pack Screen Protectors, een betrouwbare en voordelige optie gemaakt van gehard glas met een hardheid van 9H. Deze beschermers bieden stevigheid tegen krassen en dagelijkse slijtage, en zijn speciaal ontworpen voor een precieze pasvorm zonder in te leveren op aanraakgevoeligheid of helderheid. Met een 2-pack aanbod heb je altijd een reserve bij de hand, voor een snelle vervanging wanneer nodig. De Ailun protectors zijn een bewijs van het merk's toewijding aan duurzame en betrouwbare accessoires voor smartphones, met verbeterde installatiegemak ten opzichte van eerdere modellen.

In vergelijking met de Spigen en Belkin opties voor iPhone 13-modellen, bieden de Ailun protectors stevige bescherming met een 9H-hardheid, zonder de bank te breken. Hoewel de Spigen en Belkin alternatieven uitblinken op specifieke gebieden, zoals verminderde schittering en gereedschap-ondersteunde toepassing, blijven de Ailun 2-Pack Screen Protectors een solide keuze voor betrouwbare bescherming. Hun duurzaamheid en precieze pasvorm zorgen voor ononderbroken gebruik en gemoedsrust, ondanks de iets uitdagende applicatie.

Kortom, de Ailun 2-Pack Screen Protectors voor iPhone 13 bieden stevige bescherming tegen een betaalbare prijs, waardoor ze een aantrekkelijke keuze zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar betrouwbare bescherming voor hun apparaat. Hoewel de applicatie misschien wat uitdagend is, maken hun duurzaamheid en precieze pasvorm ze een lovenswaardige optie in het competitieve landschap van iPhone-schermbeschermers. 📱

Voordelen Ailun 2-Pack Screen Protectors for
 • Robuuste bescherming tegen krassen en schaafplekken
 • 2-pack aanbieding voor reservevervanging
 • Duurzame en precieze pasvorm voor ononderbroken gebruik
Nadelen Ailun 2-Pack Screen Protectors for
 • Iets uitdagend aanbrengproces

4. Ailun Glass Screen Protectors for

Ik ben enthousiast om je kennis te laten maken met de Ailun Glass Screen Protectors voor de iPhone 12 en 12 Pro. Deze beschermers bieden een betaalbare optie met heldere, waterbestendige en oleofobe eigenschappen. De heldere en waterbestendige functies maken het echt opvallen, en bieden gebruikers een beschermende laag die de visuele integriteit van het scherm behoudt en effectief vocht afstoot. Zoals NBC News Select heeft opgemerkt, is het een sterke concurrent in de markt, naast andere toonaangevende merken, vanwege de betaalbaarheid en duurzaamheid, waardoor het een overtuigende keuze is voor iPhone 12 en 12 Pro gebruikers. De verpakking wordt geleverd met een uitlijntray voor eenvoudige installatie, waardoor een naadloos aanbrengproces gegarandeerd is.

In vergelijking met concurrenten zoals de Zagg InvisibleShield Glass XTR2 Screen Protector en de Spigen Tempered Glass Screen Protector, onderscheiden de Ailun Glass Screen Protectors voor iPhone 12 en 12 Pro zich door de nadruk op waterbestendigheid, oleofobe eigenschappen en betaalbaarheid, waardoor ze een sterke keuze zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en budgetvriendelijke oplossing voor schermbeveiliging.

Terwijl de Ailun Glass Screen Protectors voor iPhone 12 en 12 Pro uitblinken in het bieden van een heldere, waterbestendige en betaalbare optie, kunnen ze beperkingen hebben qua volledige schermdekking of gespecialiseerde functies zoals blauwlichtfiltering of antimicrobiële behandeling die worden aangeboden door concurrenten zoals de Zagg InvisibleShield Glass XTR2 Screen Protector. Echter, voor gebruikers die waterbestendigheid, oleofobe eigenschappen en betaalbaarheid prioriteren, bieden de Ailun Glass Screen Protectors een overtuigende keuze.

Kortom, de Ailun Glass Screen Protectors voor iPhone 12 en 12 Pro creëren een niche als een betaalbare maar toch duurzame optie met heldere, waterbestendige en oleofobe eigenschappen, waardoor ze een opvallende keuze zijn voor gebruikers die betrouwbare schermbeveiliging zoeken zonder de bank te breken. Zoals een recensie terecht beschrijft: "Ailun Glass Screen Protectors bieden een relatief betaalbare optie voor de nieuwe iPhone, met heldere, waterbestendige en oleofobe eigenschappen", waardoor ze zich positioneren als een sterke concurrent in de markt voor schermbeveiligers.

Voordelen Ailun Glass Screen Protectors for
 • Heeft heldere en waterbestendige eigenschappen die de visuele integriteit behouden en vocht effectief afstoten.
 • Betaalbaar en duurzaam, waardoor het een overtuigende keuze is voor iPhone 12 en 12 Pro gebruikers.
 • Wordt geleverd met een uitlijntray voor eenvoudige installatie, waardoor een naadloos aanbrengproces wordt gegarandeerd.
Nadelen Ailun Glass Screen Protectors for
 • Kan beperkingen hebben qua rand-tot-rand dekking of gespecialiseerde functies die door concurrenten worden aangeboden.

5. amFilm Glass Screen Protector for

De amFilm Glass Screen Protector voor de Samsung Galaxy Note 8 biedt uitgebreide bescherming en gebruiksgemak, waardoor het een opvallende optie is in de markt voor screen protectors. Met volledige dekking voor het gebogen scherm en een oppervlaktehardheid van 9H biedt het robuuste bescherming voor het apparaat. Een recensie van Android Central noemt het een van de beste opties voor de Galaxy Note 8 en benadrukt het vermogen om de telefoon te beschermen tegen mogelijke vallen. De evolutie van het product van eerdere modellen is duidelijk te zien in zijn vermogen om volledige dekking te bieden voor het gebogen scherm, een belangrijke zorg van veel gebruikers. De amFilm Glass Screen Protector onderscheidt zich van concurrenten door zijn uitgebreide dekking en hoge oppervlaktehardheid, wat duurzaamheid garandeert zonder in te leveren op de gevoeligheid van het aanraken.

Een opvallende eigenschap van de amFilm Glass Screen Protector is zijn compatibiliteit met de vingerafdrukscanner, een veelvoorkomende zorg bij veel screen protectors. Volgens Android Central draagt deze compatibiliteit bij aan de algehele aantrekkingskracht van het product. De naadloze integratie van de vingerafdrukscanner onderscheidt deze screen protector van andere in de markt en verbetert de gebruikerservaring. Zoals een recensie benadrukt, "De amFilm Tempered Glass Screen Protector biedt volledige dekking voor het gebogen scherm en een oppervlaktehardheid van 9H voor bescherming."

In vergelijking met andere opties in de markt, zoals de LK Flexible TPU Screen Protector of de IQ Shield Film Screen Protector, onderscheidt de amFilm Glass Screen Protector zich door zijn gehard glas constructie, wat een hoger niveau van bescherming biedt tegen vallen en stoten. De prijs kan echter een potentieel nadeel zijn, zoals benadrukt in de vergelijking van screen protectors voor de Galaxy S22. De prijs van de amFilm Glass Screen Protector kan het als een premium keuze positioneren, vooral in vergelijking met meer budgetvriendelijke opties zoals de LK Tempered Glass Screen Protector.

Kortom, de amFilm Glass Screen Protector voor de Samsung Galaxy Note 8 is een eersteklas keuze voor gebruikers die uitgebreide bescherming zoeken zonder in te leveren op de gevoeligheid van het aanraken. De evolutie van eerdere modellen is duidelijk te zien in zijn volledige dekking voor gebogen schermen en compatibiliteit met de vingerafdrukscanner. Hoewel het geprijsd kan zijn als een premium product in vergelijking met sommige alternatieven, maken zijn robuuste constructie en naadloze integratie het een overtuigende optie voor degenen die bescherming en gebruiksgemak prioriteren.

Voordelen amFilm Glass Screen Protector for
 • Uitgebreide bescherming voor gebogen scherm
Nadelen amFilm Glass Screen Protector for
 • Premium prijsstelling
Een smartphone met een screenprotector van de zijkant gefotografeerd

Veelgestelde vragen over screenprotectors

Of je nu een kleine smartphone hebt, een goede midrange smartphone of een refurbished smartphone: een screenprotector is geen overbodige luxe! Hier behandel ik alle vragen en opmerkingen over screenprotectors. Als je zelf nog vragen hebt met betrekking tot dit onderwerp, dan horen we dat graag hieronder!

Hoe onderscheid ik een kwalitatief goede screenprotector van een mindere?

Om een kwalitatief goede screenprotector te onderscheiden van een mindere, volg deze stappen:

 1. Controleer het materiaal. Kies voor gehard glas voor de beste bescherming. Dit is sterker dan kunststof en biedt betere weerstand tegen krassen en stoten.
 2. Let op de dikte. Een goede screenprotector heeft een dikte van ongeveer 0,3 mm. Dit biedt bescherming zonder de gevoeligheid van het touchscreen van je camera-smartphone te beïnvloeden.
 3. Bekijk de hardheidsschaal. Zoek idealiter naar een hardheid van 9H, wat aangeeft dat het materiaal bestand is tegen de meeste krassen.
 4. Controleer de pasvorm. Een kwalitatieve screenprotector sluit naadloos aan op je scherm, zonder luchtbellen of randen die niet goed hechten.
 5. Zoek naar extra functies. Sommige screenprotectors bieden extra's, zoals een anti-blauwlichtfilter of privacybescherming.
 6. Lees beoordelingen. Kijk naar ervaringen van anderen om de duurzaamheid en effectiviteit van de screenprotector te beoordelen.

Wat is het verschil tussen gehard glas en kunststof screenprotectors?

Het verschil tussen screenprotectors van gehard glas en kunststof is significant. Hieronder vind je een overzichtelijke tabel die de belangrijkste verschillen benadrukt:

EigenschapGehard GlasKunststof
MateriaalsterkteZeer sterk, kan hoge impact weerstaanMinder sterk dan gehard glas
KrasbestendigheidHoge weerstand tegen krassen (9H op de hardheidsschaal)Minder krasbestendig dan gehard glas
DikteOngeveer 0,3 mmDunner dan gehard glas, vaak minder dan 0,1 mm
Gevoel en uiterlijkVoelt als het originele scherm, helder zichtKan het gevoel van het scherm veranderen, minder helder
InstallatieVereist nauwkeurigheid, maar blijft stevig zittenEenvoudiger te installeren, maar kan verschuiven
PrijsOver het algemeen duurderGoedkoper dan gehard glas
Compatibiliteit met hoesjesCompatibel met de meeste hoesjesCompatibel met bijna alle hoesjes
Een blonde man installeert een screenrpotector op een smartphone

Wat betekent de hardheidsschaal (bijvoorbeeld 9H) bij screenprotectors?

De hardheidsschaal, zoals 9H, bij screenprotectors is een indicator van de krasbestendigheid. Hieronder vind je een overzicht van verschillende hardheidsniveaus en waar ze resistent tegen zijn:

HardheidsniveauResistentie
6HBestand tegen lichte krassen, zoals van nagels
7HWeerstaat krassen van metalen voorwerpen
8HKan omgaan met hardere materialen, zoals sleutels
9HBestand tegen de meeste krassen, inclusief die van hardere materialen, zoals messen en schroevendraaiers

Deze schaal geeft aan hoe goed een screenprotector je scherm kan beschermen tegen dagelijkse slijtage. Een 9H-rating is momenteel het hoogste niveau van bescherming dat beschikbaar is voor screenprotectors, wat betekent dat het bestand is tegen krassen van zelfs de hardste potloden en veelvoorkomende scherpe voorwerpen.1Kris Wouk, How-To-Geek (2021). 'What Is Screen Protector Hardness, and Does It Matter?'

Hoe beïnvloedt de dikte van een screenprotector de gevoeligheid van mijn scherm?

De dikte van een screenprotector speelt een cruciale rol in hoe je scherm reageert. Een dunne protector, rond de 0,3 mm, behoudt meestal de originele gevoeligheid van je scherm. Dit betekent dat je aanrakingen nauwkeurig worden geregistreerd, net als zonder protector.

Echter, als de screenprotector dikker is, vermindert dit nog wel eens de responsiviteit van je scherm. Je merkt dan dat je harder moet drukken of dat aanrakingen minder nauwkeurig worden geregistreerd. Kies dus voor een dunne, maar sterke protector om de functionaliteit van je scherm optimaal te behouden.

Zijn er screenprotectors die ook bescherming bieden tegen blauw licht?

Ja, er zijn screenprotectors die bescherming bieden tegen blauw licht. Deze helpen om de blootstelling aan blauw licht van je scherm te verminderen, wat kan bijdragen aan betere slaap en minder oogvermoeidheid. De effectiviteit van blauwlichtfiltering is echter afhankelijk van je dagelijkse schermgebruik en persoonlijke gevoeligheid.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross