Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Neem de Beste Foto's met de Beste Selfiestick

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min leestijd

Op zoek naar de beste selfiestick? Ik onthul hoe je de perfecte match vindt, die niet alleen je arm met maximaal 150 cm verlengt, maar ook feilloos met je smartphone synchroniseert. Samen navigeren we door de specificaties, van Bluetooth-bereik tot draagvermogen, om jou de beste keuze te laten maken die elke selfie tot een meesterwerk maakt. 🖼️

Wat zijn de beste selfiesticks van 2024?

Dit zijn de 5 beste selfiesticks volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste selfiesticks van 2024

1. Beste selfie stick: Erligpowht Phone Tripod

1. Beste selfie stick: Erligpowht Phone Tripod

Belangrijke specificaties:

De Erligpowht Phone Tripod, die ook dienst doet als selfiestick, is een veelzijdig 2-in-1 apparaat dat is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van reizigers, vloggers en fotografie liefhebbers. De ingebouwde draadloze afstandsbediening vergemakkelijkt het maken van solo- of groepsselfies met gemak. Dit product heeft een niche in de markt veroverd als een betaalbare en compacte oplossing, bijzonder geschikt voor gebruikers die onderweg zijn en een voordelige entree zoeken in de wereld van selfiesticks en statieven.

Volgens een recensie op Divein.com wordt de Erligpowht Selfiestick Statief met Bluetooth geprezen als een "goede keuze voor een voordelige, compacte selfiestick met statief- en Bluetooth-functies, geschikt voor reizigers en vloggers." Het is echter vermeldenswaardig dat de plastic handgreep en de statiefvoeten van het product de duurzaamheid kunnen compromitteren, zoals vermeld in dezelfde recensie. De draadloze afstandsbediening, die werkt op wegwerpbatterijen, is handig, maar gebruikers kunnen overwegen om alternatieven met oplaadbare batterijen te overwegen voor langdurig gebruik.

Ondanks deze beperkingen valt de Erligpowht Phone Tripod op door zijn draagbaarheid en gebruiksgemak, zoals benadrukt in de recensie. Een andere recensie op Amazon.com benadrukt ook de compacte aard van de Erligpowht en de dubbele functionaliteit, waardoor het een praktische metgezel is voor degenen die gemak en veelzijdigheid waarderen in hun fotografieapparatuur.

In vergelijking met de Andoer 54-inch selfiestick, ligt het verkoopargument van de Erligpowht in zijn betaalbaarheid en 2-in-1 ontwerp, terwijl de eerste wordt erkend vanwege zijn grote bereik en brede compatibiliteit met verschillende apparaten, zoals uiteengezet in een recensie op Digital Camera World. Bovendien wordt de Atumtek Bluetooth Extendable geprezen om zijn duurzaamheid in verschillende scenario's, waaronder buitenactiviteiten en valtests, zoals aangegeven in een recensie op TechGearLab. De aantrekkingskracht van de Erligpowht ligt echter in zijn dubbele functionaliteit en betaalbaarheid, waardoor het een aantrekkelijke instapoptie is voor gebruikers die een voordelige maar functionele oplossing zoeken.

Samengevat biedt de Erligpowht Phone Tripod, met zijn 2-in-1 ontwerp en draadloze afstandsbediening, een overtuigende optie voor individuen die een voordelige en compacte oplossing zoeken voor het maken van foto's en video's onderweg. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben qua bouwkwaliteit en batterijgebruik, maken de betaalbaarheid en veelzijdigheid ervan het een opmerkelijke keuze voor instapgebruikers en degenen die draagbaarheid en gemak prioriteren.

Voordelen Erligpowht Phone Tripod
 • Betaalbaar en compact ontwerp
 • Dubbele functionaliteit als selfie stick en statief
 • Ingebouwde draadloze afstandsbediening voor solo- of groepsselfies
Nadelen Erligpowht Phone Tripod
 • Plastic handvat en statiefvoeten kunnen duurzaamheid compromitteren
 • Draadloze afstandsbediening wordt aangedreven door wegwerpbatterijen

2. Lifelimit Phone Tripod

Ik ben enthousiast over de veelzijdige en betrouwbare Lifelimit Phone Tripod selfiestick, perfect voor smartphonefotografen en vloggers. Deze selfiestick verrast met zijn transformerende ontwerp, moeiteloos om te zetten in een statief voor extra stabiliteit tijdens het filmen. Zoals opgemerkt in de reviews, biedt de Lifelimit Phone Tripod veerkracht en duurzaamheid, met de BZE 40-Inch Extendable die wordt geprezen voor zijn "uitstekende prestaties met zijn schroef-aangedraaide mobiele telefoonhouder" en de ATUMTEK Bluetooth Extendable voor zijn robuuste bouw en schokbestendige functies. Deze eigenschappen maken het een uitstekende keuze voor buiten- en actievolle activiteiten, in lijn met de veelzijdigheid en compatibiliteit van verschillende camera's van de Smatree Smapole Q3.

De aanpasbaarheid en compatibiliteit van de Lifelimit Phone Tripod worden verder benadrukt, in lijn met de lof voor de Bluehorn Portable Smartphone Selfie Stick vanwege zijn "compatibiliteit met diverse smartphones" en de betaalbaarheid en draadloze afstandsbediening van de SelfieShow Extendable. Deze selfiestick biedt een balans tussen functionaliteit en gemak, geschikt voor een breed scala aan gebruikers die op zoek zijn naar een kosteneffectieve maar functierijke oplossing. Bovendien weerspiegelt de integratie van een statief en selfiestick van de Lifelimit Phone Tripod het geavanceerde stabilisatiesysteem van de DJI OM 5, waardoor het geschikt is voor gebruikers die professionele resultaten willen behalen zonder in te leveren op draagbaarheid en gebruiksgemak.

In het steeds veranderende landschap van selfiesticks onderscheidt de Lifelimit Phone Tripod zich met zijn naadloze overgang tussen een handheld en statiefconfiguratie, geschikt voor zowel casual gebruikers als content creators. Terwijl de Obudyard Gimbal Stabilizer aandacht trekt vanwege zijn multifunctionaliteit en anti-trilfunctie, schittert de Lifelimit Phone Tripod als een budgetproduct dat geen compromissen sluit als het gaat om essentiële functies. Het vermogen om te fungeren als een statief verhoogt zijn aantrekkingskracht, vooral voor degenen die op zoek zijn naar veelzijdigheid in hun fotografie- en videografiepogingen.

Echter, terwijl de Lifelimit Phone Tripod uitblinkt in aanpasbaarheid en duurzaamheid, kan het niet op tegen het indrukwekkende bereik van de BMZX Bluetooth Long Selfie Stick, die maar liefst 118 inch biedt. Bovendien voldoet de magnetische klem van de DJI OM 5 voor veilige montage en real-time tegenwerking van handtrilling aan de eisen van gebruikers voor stabilisatie en nauwkeurige controle.

Al met al is de Lifelimit Phone Tripod selfiestick een lovenswaardige keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, aanpasbare en betaalbare oplossing. De naadloze overgang naar een statief, duurzaamheid en compatibiliteit maken het een overtuigende optie voor smartphonefotografen en content creators die op zoek zijn naar een veelzijdig gereedschap om hun creatieve inspanningen naar een hoger niveau te tillen.

Voordelen Lifelimit Phone Tripod
 • Transformative design, converts into a tripod for added stability
 • Resilience and durability, highlighted by reviews
 • Versatile and compatible with different cameras
Nadelen Lifelimit Phone Tripod
 • Mogelijk niet de verlengde reikwijdte van andere selfiesticks evenaren
 • Biedt geen specifieke functies zoals een magnetische klem voor veilige bevestiging en real-time trillingscompensatie

3. BZE 40-Inch Extendable

3. BZE 40-Inch Extendable

Belangrijke specificaties:

Als ik kijk naar de BZE 40-Inch Verstelbare selfiestick, valt deze op door zijn multifunctionaliteit en aanpasbaarheid, waardoor ik de flexibiliteit heb om de perfecte foto te maken. Met zeven hoogte-opties variërend van 8 tot 40 inch, een draaibare telefoonhouder en de toegevoegde functionaliteit van een statief, biedt deze selfiestick veelzijdigheid die aansluit bij een breed scala aan fotografische behoeften. Zoals opgemerkt in een review, "De BZE Draagbare Verstelbare Selfiestick biedt veelzijdigheid met zijn zeven hoogte-opties, variërend van 8 tot 40 inch, en een draaibare telefoonhouder." Zijn lichtgewicht ontwerp, hoogwaardige materialen en compatibiliteit met de meeste smartphones maken het een handig en betrouwbaar accessoire voor zowel fotografie enthousiastelingen als casual gebruikers.

Een van de opvallende kenmerken is de schroefvastgezette mobiele telefoonhouder, die een stevige grip biedt tijdens gebruik, zoals vermeld in een uitgebreide review die het de beste algehele selfiestick noemde. Daarnaast is de meegeleverde oplaadbare draadloze afstandsbediening met een bereik van maximaal 10 meter en de mogelijkheid om meer dan 1.000 foto's te maken verder versterkt zijn aantrekkingskracht. Zoals benadrukt in een review, "De BZE Selfiestick is een veelzijdig 3-in-1 apparaat dat fungeert als een selfiestick en statief, met een verstelbare lengte van 8.07 tot 40 inch. Het wordt geleverd met een draadloze afstandsbediening met een bereik van maximaal 10 meter en kan meer dan 1.000 foto's maken."

In een markt vol met verschillende opties onderscheidt de BZE selfiestick zich door zijn aanpasbaarheid, waarbij de functionaliteit van een selfiestick en een statief wordt gecombineerd in één product. Het valt echter achter in termen van lengte in vergelijking met sommige hoger gerangschikte selfiesticks, zoals opgemerkt in een review die zijn 4e positie benadrukte onder andere selfiesticks. Dit kan een overweging zijn voor degenen die op zoek zijn naar nog een langere extensie voor hun fotografische behoeften.

Als ik de BZE 40-Inch Verstelbare selfiestick vergelijk met andere best beoordeelde selfiesticks en stabilisatoren, dan kan ik concluderen dat het goed meekomt, vooral met zijn unieke combinatie van functies. Terwijl de Atumtek Selfiestick, Obudyard Gimbal Stabilisator en Yoozon Selfiestick hun sterke punten hebben, onderscheidt de BZE zich door zijn multifunctionaliteit en waarde. De mogelijkheid om naadloos over te schakelen tussen een selfiestick en een statief, in combinatie met de stevige grip en draadloze afstandsbediening, plaatst de BZE als een sterke concurrent op de markt.

Als conclusie, schittert de BZE 40-Inch Verstelbare selfiestick als een veelzijdig en betrouwbaar accessoire voor het maken van foto's en video's. Zijn aanpasbaarheid, stevige grip en draadloze afstandsbediening maken het een waardevol instrument voor fotografie, video-oproepen, live-uitzendingen en diverse andere activiteiten. Hoewel het misschien niet de langste extensie heeft, maken zijn 3-in-1 functionaliteit en lichtgewicht ontwerp het een overtuigende keuze, vooral voor degenen die op zoek zijn naar een praktische en budgetvriendelijke oplossing.

Voordelen BZE 40-Inch Extendable
 • Zeven hoogteopties variërend van 8 tot 40 inch
Nadelen BZE 40-Inch Extendable
 • Blijft achter op het gebied van lengte in vergelijking met sommige hoger gerangschikte selfiesticks

4. Ideaal voor reizigers: ATUMTEK Bluetooth Extendable

De ATUMTEK Bluetooth Uitschuifbare selfiestick is een veelzijdige en praktische accessoire, vooral ideaal voor reizigers. Gemaakt van hoogwaardig aluminium, biedt het stabiliteit en duurzaamheid, waardoor het een uitstekende metgezel is voor het vastleggen van momenten onderweg. Het geïntegreerde ontwerp biedt een verstelbare hoek en een draaibare telefoonhouder, waardoor het voldoet aan de diverse behoeften van gebruikers. Zoals één recensie opmerkt: "De telescopische hendel is gemaakt van aluminiumlegering en biedt een stevige grip." Deze functie zorgt voor een stevige greep, essentieel voor stabiele en hoogwaardige opnames.

Een van de opvallende kenmerken is de afneembare Bluetooth-afstandsbediening, waarmee indrukwekkende controle op een afstand van maximaal 10 meter mogelijk is. Dit verbetert niet alleen het gemak, maar opent ook creatieve mogelijkheden voor het vastleggen van de perfecte opname. De veelzijdigheid van het product komt tot uiting in het 3-in-1 ontwerp, dat naadloos overgaat van een selfiestick naar een statief en voldoet aan een breed scala van scenario's. Bovendien kan het ook dienen als een bureautelefoonhouder, wat bijdraagt aan zijn multifunctionele aantrekkingskracht.

In vergelijking met andere opties op de markt, valt de ATUMTEK Bluetooth Uitschuifbare selfiestick op door zijn hoogwaardige bouwkwaliteit, stabiliteit en een naadloze gebruikerservaring. Hoewel de Obudyard Gimbal Stabilizer en de Bluehorn Portable Selfie Stick hun eigen unieke kenmerken bieden, zoals effectieve stabilisatie en 270 graden rotatie, onderscheidt de ATUMTEK selfiestick zich door de combinatie van duurzaamheid, veelzijdigheid en Bluetooth-afstandsbedieningsfunctionaliteit. Bovendien biedt het met een garantie van 3 jaar een extra laag geruststelling voor gebruikers.

De ATUMTEK Bluetooth Uitschuifbare selfiestick blinkt uit in het tegemoetkomen aan de behoeften van reizigers en enthousiastelingen die op zoek zijn naar een betrouwbare en multifunctionele accessoire. Zijn compacte ontwerp, duidelijke instructies en universele compatibiliteit maken het een ideale keuze voor diverse activiteiten, van live internetuitzendingen tot het vastleggen van een breder landschap. Echter, zoals bij elk product, is het essentieel om rekening te houden met individuele voorkeuren en specifieke gebruiksscenario's. Hoewel de ATUMTEK selfiestick een indrukwekkend scala aan functies biedt, kunnen gebruikers met de focus op specifieke functionaliteiten zoals stabilisatie andere opties vinden die beter aansluiten bij hun behoeften.

Concluderend, de ATUMTEK Bluetooth Uitschuifbare selfiestick maakt indruk met zijn combinatie van hoogwaardige bouwkwaliteit, veelzijdige functionaliteit en gebruiksvriendelijk ontwerp. Het voldoet aan de behoeften van reizigers en individuen die op zoek zijn naar een betrouwbaar en multifunctioneel gereedschap voor het vastleggen van momenten, waardoor het een sterke concurrent is in zijn productcategorie.

Voordelen ATUMTEK Bluetooth Extendable
 • Premium aluminium constructie voor stabiliteit en duurzaamheid
 • 3-in-1 ontwerp: selfiestick, statief en bureautelefoonhouder
 • Afneembare Bluetooth-afstandsbediening voor handige bediening
Nadelen ATUMTEK Bluetooth Extendable
 • Biedt mogelijk geen gespecialiseerde functies zoals effectieve stabilisatie voor bepaalde gebruikers

5. Vproof Bluetooth Selfie

5. Vproof Bluetooth Selfie

Belangrijke specificaties:

De Vproof Bluetooth Selfie Stick is een absolute topper in de wereld van selfie sticks en verdient de titel "Beste selfie stick" in zijn categorie. Gemaakt van luchtvaartaluminium, is deze selfie stick niet alleen stevig en duurzaam, maar ook indrukwekkend lichtgewicht met slechts 105 gram, waardoor het een handige keuze is voor fotografie onderweg. De compacte vorm, die inklapbaar is tot 16,5 cm en uitschuifbaar tot 66 cm, sluit aan bij de moderne behoefte aan draagbaarheid zonder in te leveren op functionaliteit.

Volgens Digital Camera World wordt de Andoer 137 cm selfie stick geprezen om zijn uitgebreide bereik en compatibiliteit met diverse apparaten. Echter, de Vproof Bluetooth Selfie Stick concurreert met zijn strakke design en krasbestendige oppervlak, met snelle Bluetooth-verbinding en compatibiliteit met verschillende smartphones. De vervangbare 65mAh knoopcelbatterij biedt 20-25 uur aan opnametijd, een functie die het onderscheidt op de markt. Zoals vermeld in een recensie op Bol.com, "De Vproof Draagbare Krasbestendige Selfie Stick is gemaakt van duurzaam aluminium en beschikt over Bluetooth-technologie voor eenvoudige koppeling met apparaten. Het is ontworpen om in te klappen tot een compacte 16,5 cm voor draagbaarheid en strekt zich uit tot stijlvolle 66 cm."

Bovendien benadrukt het artikel op Geld.nl het belang van Bluetooth-bediening voor op afstand wanneer je een selfie stick kiest. De Vproof Bluetooth Selfie Stick blinkt uit in dit aspect, met naadloze Bluetooth-connectiviteit en een bereik van 10 meter, zodat gebruikers het perfecte shot van een afstand kunnen vastleggen. De compatibiliteit met diverse smartphone-modellen versterkt zijn aantrekkingskracht, in lijn met het advies van de koopgids om compatibiliteit met specifieke telefoonmodellen te controleren.

In vergelijking met de Smatree Smapole Q3, die opvalt door zijn veelzijdigheid en vermogen om te veranderen in een statief, staat de Vproof Bluetooth Selfie Stick zijn mannetje met de focus op een lichtgewicht ontwerp en robuuste constructie. Bovendien is de Vproof Selfie Stick verkrijgbaar tegen een betaalbare prijs, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor gebruikers die op zoek zijn naar een budgetvriendelijke, maar kwalitatieve oplossing. Zoals benadrukt in de recensie op Kieskeurig.nl, prijzen experts de betaalbaarheid en het lichte ontwerp, waarmee het zich positioneert als een topkeuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en draagbare selfie stick.

Hoewel de markt voor selfie sticks divers is, met aanbod voor smartphones, GoPros en camera's, komt de Vproof Bluetooth Selfie Stick naar voren als een koploper, uitblinkend in draagbaarheid, duurzame constructie en naadloze Bluetooth-functionaliteit. De belangrijkste gebruiksscenario's omvatten een breed scala aan fotografiebehoeften, van het vastleggen van groepsfoto's tot solo-avonturen, waarmee het zich positioneert als een onmisbare accessoire voor fotografie-liefhebbers.

Tot slot belichaamt de Vproof Bluetooth Selfie Stick de essentie van een eersteklas product, naadloos integrerend duurzaamheid, draagbaarheid en geavanceerde Bluetooth-functies tegen een aantrekkelijke prijs. Zijn mogelijke beperkingen worden overschaduwd door zijn talloze voordelen, waardoor het een opvallende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en veelzijdige selfie stick.

Voordelen Vproof Bluetooth Selfie
 • Stevige en duurzame constructie van luchtvaart-grade aluminiumlegering
 • Lichtgewicht van 3,7 oz voor handig gebruik onderweg
 • Snelle Bluetooth-verbinding en compatibiliteit met verschillende smartphones
Nadelen Vproof Bluetooth Selfie
 • Zet niet om in een statief zoals sommige concurrenten
Man neemt selfie in de Grand Canyon, mooi uitzicht, met selfiestick

Hoe kies je een goede selfiestick?

Hieronder lees je waar je op let bij het kopen van de beste selfiestick.

Hoe de uitschuiflengte van een selfiestick bepalen

De uitschuiflengte van een selfiestick bepaalt hoe ver je de stick kunt uitstrekken om die perfecte selfie te maken. Stel je voor: je wilt een groepsfoto maken of een indrukwekkend landschap vastleggen met jezelf in het frame. Hier komt de uitschuiflengte om de hoek kijken.

De standaard uitschuiflengte varieert van 20 cm voor compacte draagbaarheid tot wel 120 cm voor maximale reikwijdte. Deze maat geeft je de flexibiliteit om je camera-smartphone ver van je af te houden, waardoor je meer mensen of meer van de achtergrond in je foto's krijgt te zien.

Houd ook rekening met de stabiliteit; een te lange stick is soms moeilijker vast te houden, wat mogelijk leidt tot onscherpe foto's. Kies dus een selfiestick die een goede balans biedt tussen lengte en stabiliteit, zodat je elke keer weer scherpe en brede selfies kunt maken.

Compatibiliteit met smartphones bij selfiesticks

Compatibiliteit met smartphones is essentieel bij het kiezen van een selfiestick. Zorg dat de stick past bij jouw telefoon, of dat nu een iPhone, Samsung of een ander merk is. De meeste sticks hebben een universele houder geschikt voor telefoons van 6 tot 8,5 cm breed, maar houd daarbij rekening met het hoesje, als je die om je telefoon hebt.

Het belang van gewicht en draagvermogen bij selfiesticks

Het gewicht en draagvermogen van een selfiestick zijn cruciaal voor comfort en veiligheid. Een goede selfiestick weegt ongeveer 150 tot 250 gram, waardoor hij licht genoeg is om overal mee naartoe te nemen zonder vermoeidheid.

Tegelijkertijd moet het draagvermogen voldoende zijn, idealiter rond de 500 gram, om je smartphone of zelfs een (hele) lichte camera betrouwbaar te ondersteunen. Deze balans maakt je selfiestick zowel handzaam als functioneel. ✅

Het belang van Bluetooth-connectiviteit bij selfiesticks

Bluetooth-connectiviteit is een game changer voor selfiesticks. Hierdoor maak je selfies en groepsfoto's zonder je telefoon aan te raken, wat zorgt voor stabielere en scherpere afbeeldingen.

De modernste selfiesticks zijn uitgerust met Bluetooth 4.0 of hoger, wat zorgt voor een snelle en energiezuinige verbinding met je smartphone. Het bereik van deze verbinding kan oplopen tot 10 meter, waardoor je veel vrijheid hebt in hoe en waar je foto's maakt.

Zorg dat je selfiestick compatibel is met het besturingssysteem van je smartphone, of dat nu een iPhone is of een goede Samsung-telefoon met Android is, om van deze functie gebruik te kunnen maken.

En als Bluetooth geen optie is? – Goedkopere selfiesticks gebruiken eventueel een aux- of usb-kabeltje, maar erg handig vind ik dit niet als je tussendoor je telefoon wilt opbergen.

Voordelen van een ingebouwde afstandsbediening in selfiesticks

Een ingebouwde afstandsbediening in je selfiestick maakt het mogelijk om je smartphone camera op afstand te bedienen, ideaal voor spontane selfies en groepsfoto's zonder de timer. Verbonden via Bluetooth, met een bereik tot 10 meter, biedt het flexibiliteit en gemak.

Zorg dat de afstandsbediening compatibel is met jouw iOS of Android-telefoon. Deze functie elimineert de noodzaak om hulp te vragen voor foto's en verhoogt je creatieve mogelijkheden.

Voordelen van een draaibare kop op selfiesticks

Een draaibare kop op je selfiestick vergroot je creatieve mogelijkheden door je telefoon in verschillende hoeken te positioneren, van 0 tot 360 graden. Dit maakt zowel horizontale als verticale opnamen eenvoudig, waardoor je moeiteloos kunt wisselen tussen landschaps- en portretmodus.

Het is cruciaal dat de kop stevig genoeg is om je smartphone in elke gewenste positie te houden, zonder dat de houder alsnog wegzakt – en dan vooral op het moment suprème! Kies dus voor een selfiestick met een soepel maar veilig draaimechanisme, voor de perfecte foto vanuit elke hoek.

Kies het juiste type grip voor je selfiestick

Het type grip op je selfiestick, zoals rubber of schuim, speelt een belangrijke rol in het comfort en de stabiliteit tijdens het fotograferen. Beide materialen hebben hun unieke voordelen: rubber voor maximale grip en duurzaamheid, en schuim voor comfort en lichtheid.

Type gripVoordelenIdeaal Voor
RubberBiedt stevige, slipvrije houvast. Duurzaam en veilig, zelfs bij vochtige handen of weersomstandigheden.Gebruikers die maximale grip en veiligheid nodig hebben, vooral in actieve of vochtige omgevingen.
SchuimVoelt zacht aan, zorgt voor comfort bij langdurig gebruik. Lichtgewicht, wat het makkelijk maakt om langere tijd vast te houden.Langdurig gebruik, zoals bij het maken van video's of tijdens reizen. Gebruikers die comfort en lichtheid waarderen.

Materiaal van selfiesticks

Het materiaal van een selfiestick speelt een sleutelrol in zijn duurzaamheid, gewicht en gebruiksgemak. Sommige modellen combineren materialen, zoals een aluminium frame met kunststof onderdelen, om de perfecte balans tussen lichtheid, kosten en duurzaamheid te vinden.

Hieronder heb ik de meest gebruikte materialen voor je op een rijtje gezet:

 • Aluminium biedt een uitstekende balans tussen lichtheid en sterkte. Aluminium selfiesticks zijn ideaal voor dagelijks gebruik, met een draagvermogen tot 500 gram, perfect voor de meeste smartphones.1Marvo, (n.d.). 'Aluminum'
 • Koolstofvezel staat bekend om zijn uitzonderlijke sterkte en lichtgewicht eigenschappen. Koolstofvezel sticks zijn uitermate geschikt voor reizigers en avonturiers die op zoek zijn naar duurzaamheid zonder extra gewicht.
 • Combinatie van materialen sommige selfiesticks combineren aluminium met kunststof onderdelen om een optimale mix van lichtheid, kosten en duurzaamheid te bieden.

Kies het materiaal dat het beste aansluit bij jouw behoeften, of je nu een robuuste stick nodig hebt voor avontuurlijke activiteiten of een lichtgewicht model voor alledaags gebruik.

Het nut van opvouwbare selfiesticks voor mobiliteit

Opvouwbaarheid maakt een selfiestick handig en draagbaar. Compact opgevouwen, vaak tot onder de 20 cm, past hij makkelijk in je tas of zak. Ideaal voor reizigers en avonturiers, met sommige modellen die uitstrekken tot meer dan 100 cm.

Let op de balans tussen compactheid en functionaliteit: een opvouwbare selfiestick moet stevig zijn in gebruik, maar klein genoeg om overal mee naartoe te nemen.

Extra functies van selfiesticks: tripod en led-licht

Extra functies op een selfiestick kunnen je fotografie-ervaring aanzienlijk verbeteren. Hier zijn twee belangrijke functies uitgelicht:

 • Tripod-functie:
  • Maakt het mogelijk om je selfiestick als een driepoot te gebruiken voor stabiele opnames.
  • Ideaal voor groepsfoto's, lange opnames of video's waarbij je handen vrij moeten zijn.
  • Verhoogt de veelzijdigheid van je selfiestick, waardoor je hem in diverse situaties kunt gebruiken.
 • Led-licht:
  • Biedt extra belichting in situaties met weinig licht, zoals bij nachtopnames of binnenfotografie.
  • Zorgt voor heldere, gelijkmatige belichting, wat de kwaliteit van je foto's aanzienlijk kan verbeteren.
  • Essentieel voor het maken van selfies of video's waar natuurlijk licht ontoereikend is.

Deze extra functies verhogen niet alleen de functionaliteit van je selfiestick, maar ook de kwaliteit van je foto's en video's. Bij het kiezen van een selfiestick, overweeg dan functies die aansluiten bij jouw specifieke behoeften, zoals de noodzaak voor betere belichting of handsfree opnames.

Welke merken maken goede selfiesticks?

Ik test veel selfiesticks, en weet inmiddels dat niet iedere fabrikant gelijk geschapen is. Ik heb genoeg merken en modellen getest en durf met dit in gedachten de onderstaande merken aan te raden. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet zomaar gedaan, maar met deze merken heb ik altijd goede ervaringen gehad!

Anker

Anker, een merk dat lof oogst voor zijn betrouwbare mobiele accessoires, biedt selfiesticks die bekend staan om hun lange batterijduur en duurzaamheid. Hun producten zijn gebruiksvriendelijk en bieden een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, wat ze een favoriet maakt onder dagelijkse gebruikers.

Yoozon

Yoozon onderscheidt zich met zijn veelzijdige selfiesticks die compatibiliteit combineren met zowel smartphones als actiecamera's. Hun selfiesticks zijn lichtgewicht, uitschuifbaar en vaak voorzien van een Bluetooth-afstandsbediening, wat ze een handige keuze maakt voor reizigers en avonturiers.

De Consumentenbond heeft nog geen tests uitgevoerd met selfiesticks en de resultaten daarvan gedeeld. Komt daar verandering in, dan lees je dat hier.

Selfie van lachende vrouw met zonnebril op hoofd en krullend haar

Veelgestelde vragen over selfiesticks van onze lezers

Dit stuk is toegewijd aan al jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Zin om daar wat aan te doen? Stuur ons dan je vragen en/of opmerkingen via het onderstaande feedbackformulier; dan komen we hier terug op je ingezonden vraag zodra we dit artikel updaten.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross