Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Meer Capaciteit met de Beste Externe SSD

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min leestijd

Op zoek naar de beste externe SSD voor snelle en betrouwbare opslag? Ik help je door de wereld van opslagcapaciteiten, snelheden en duurzaamheid. Wist je dat een SSD minder kwetsbaar zijn dan traditionele harde schijven? Samen vinden we de perfecte externe SSD die past bij jouw behoeften, of je nu grote bestanden bewerkt of een veilige back-up wilt.

Wat zijn de beste externe SSD's van 2024?

Dit zijn de 5 beste externe SSD's volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste externe SSD's van 2024

1. Uitzonderlijk snel en compact: Kingston XS2000 external SSD

1. Uitzonderlijk snel en compact: Kingston XS2000 external SSD

Belangrijke specificaties:

2. SanDisk Professional G-Drive ArmorATD

2. SanDisk Professional G-Drive ArmorATD

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 5 TB
Type input/output: Thunderbolt, USB 2.0 A, USB 3.0 A, USB-C
Geformatteerd voor: Windows & Mac

De SanDisk Professional G-Drive ArmorATD is een robuuste externe HDD die SanDisk- en G-DRIVE-expertise combineert, met een 2,5-inch conventioneel schijfmechanisme omhuld in aluminium met een rubberen stootrand voor fysieke bescherming. Dit model is ideaal voor gebruikers die grotere capaciteiten willen tegen een redelijke prijs, met een 5TB-optie die relatief betaalbaar is. Echter, de langzamere overdrachtssnelheden kunnen praktische uitdagingen vormen bij het maximaliseren van de 5TB-capaciteit. TechRadar merkt op dat "de schijf goede waarde biedt voor grotere capaciteiten", maar de prestaties kunnen niet op tegen SSD-alternatieven. Aan de andere kant biedt de SanDisk Professional G-Drive SSD, uitgerust met WD's Blue SN550E en een stootbestendige behuizing, een premium, robuuste en veilige opslagoplossing. Verkrijgbaar in 500GB, 1TB en 2TB, levert het indrukwekkende opeenvolgende lees-/schrijfsnelheden tot 1.050/1.000 MBps, afgestemd op professionele werklasten.

De G-Drive ArmorATD met zijn IP54-stof- en waterbeschermingsclassificatie biedt duurzaamheid, maar de prestaties kunnen niet concurreren met SSD's. In tegenstelling hiermee biedt de G-Drive SSD gebruikers uitzonderlijke snelheid en beveiligingsfuncties, waaronder 256-bits AES-XTS hardware-encryptie voor gegevensbeveiliging. De "robuste en snelle" G-Drive SSD is uitgerust met IP67 water- en stofbestendigheid, 3-meter valbescherming en 900Kg drukbestendigheid, waardoor het zeer geschikt is voor professioneel gebruik. Bovendien zorgen de opeenvolgende leessnelheden van de G-Drive SSD tot 1.064MBps en schrijfsnelheden variërend van 947 tot 1.041MBps voor snelle gegevensoverdracht, zoals benadrukt door TechRadar.

De prestaties en robuuste constructie van de SanDisk Professional G-Drive SSD positioneren het als een eersteklas externe SSD. In vergelijking hiermee ligt de nadruk van de G-Drive ArmorATD op het bieden van grotere capaciteiten tegen een budgetvriendelijke prijs. Terwijl de ArmorATD goede waarde biedt voor degenen die aanzienlijke opslagruimte nodig hebben, is de SSD-variant gericht op gebruikers die snelheid, beveiliging en robuustheid belangrijk vinden. Zoals Tom's Hardware benadrukt, is de G-Drive SSD "zeer geschikt voor professionele werklasten" en biedt het "veilige opslag met een hoge duurzaamheid." Aan de andere kant kan de ArmorATD, volgens TechRadar, meer geschikt zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar "een robuuste en goed ontworpen externe HDD-schijf" met een grotere opslagcapaciteit.

Kortom, de SanDisk Professional G-Drive ArmorATD en G-Drive SSD voldoen elk aan verschillende gebruikersbehoeften. De ArmorATD is ideaal voor personen die grotere capaciteiten willen tegen een betaalbare prijs, terwijl de G-Drive SSD uitblinkt vanwege zijn uitzonderlijke snelheid, beveiligingsfuncties en robuustheid. Beide modellen, ondanks hun verschillen, belichamen SanDisk's toewijding om betrouwbare en veelzijdige externe opslagoplossingen te bieden.

3. Crucial X9 Pro

3. Crucial X9 Pro

Belangrijke specificaties:

Met de Crucial X9 Pro externe SSD haal je een product in huis dat uitblinkt in prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar krachtige, draagbare opslag. Volgens PCWorld biedt het "geweldige prestaties, een stijlvol design en betaalbaarheid." Met prijzen vanaf $80 voor 1TB, $130 voor 2TB en $240 voor 4TB, onderscheidt het zich in de markt vanwege de concurrerende prijsstelling. Het compacte formaat en de IP55-classificatie maken het duurzaam en draagbaar, terwijl het in real-world tests vele concurrenten overtreft, vooral bij overdrachten van 48GB en 450GB. Ondanks dat het niet aan kop gaat in synthetische benchmarks, doet het uitstekend in dagelijks gebruik, waardoor het een overtuigende optie is voor wie waarde zoekt.

De Crucial X9 Pro heeft indrukwekkende technische specificaties, waaronder lees- en schrijfsnelheden tot 1.050 MB/s, een capaciteit van 4TB en water-, stof- en zandbestendigheid met zijn IP55-classificatie, zoals benadrukt op de website van Crucial. De compatibiliteit met diverse apparaten, 5 jaar beperkte garantie en 256-bits AES-hardwareversleuteling voor gegevensbescherming vergroten verder de aantrekkingskracht. Dit maakt het geschikt voor uiteenlopende taken zoals videobewerking en fotografie, met de voordelen van een solid-state drive. Zoals UK.PCMag opmerkt, "De Crucial X9 Pro is een kleine, maar ruime externe SSD gemaakt van geanodiseerd aluminium met een zwarte, rubberen basis." Het ondersteunt USB 3.2 Gen 2 en is vooraf geformatteerd in het exFAT-bestandsformaat, wat brede compatibiliteit garandeert.

De robuustheid van de Crucial X9 Pro wordt benadrukt door het valbestendige ontwerp, dat bestand is tegen vallen tot 7,5 voet. Dit, in combinatie met zijn IP55-classificatie voor water- en stofbestendigheid, maakt het tot een betrouwbare en duurzame opslagoplossing. Bovendien zorgt de 256-bits AES-hardwarematige versleuteling voor gegevensbeveiliging, wat aansluit bij de evoluerende behoeften op het gebied van gegevensbescherming en privacy.

Bij het vergelijken van de Crucial X9 Pro met andere externe SSD's, springt de combinatie van prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid eruit. Hoewel het misschien niet de absoluut goedkoopste 10Gbps SSD is, maken zijn uitzonderlijke prestaties in de echte wereld en robuuste ontwerp het tot een overtuigende keuze. Het aanbod van Crucial biedt een balans tussen snelheid, duurzaamheid en waarde, waardoor het een uitstekende optie is voor gebruikers die deze aspecten prioriteit geven in een externe SSD.

Samenvattend blinkt de Crucial X9 Pro externe SSD uit in het bieden van krachtige prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar krachtige, draagbare opslag. De combinatie van snelheid, robuustheid en concurrerende prijzen onderscheidt het in de markt, waardoor het een opvallende externe schijf is zonder significante tekortkomingen. Zoals benadrukt door PCWorld, biedt het "uitstekende waarde voor wie op zoek is naar een hoogwaardige, betaalbare externe SSD," waardoor het een topkandidaat is in zijn productcategorie.

Voordelen Crucial X9 Pro
 • Geweldige prestaties
Nadelen Crucial X9 Pro
 • Leidt mogelijk niet in synthetische benchmarks

4. Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD

De Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD is een veelzijdige en krachtige externe SSD die voldoet aan een breed scala van gebruikersbehoeften. Met automatische detectie van USB- of Thunderbolt 3-verbindingen biedt deze SSD indrukwekkende overdrachtssnelheden tot 2700 MB/s in Thunderbolt 3-modus en tot 900 MB/s in USB 3.2-modus. Het beschikt over stevige aluminium constructie voor duurzaamheid en warmteafvoer, evenals geïntegreerde temperatuur- en gezondheidsmonitoring. Het plug-and-play ontwerp, gecombineerd met compatibiliteit met pc, Linux en Mac-platforms, maakt het een handige en veelzijdige opslagoplossing. Met een flashgeheugengrootte van 2TB en afmetingen van 4.13 x 1.77 x 0.55 inch, is de Sabrent Rocket XTRM-Q draagbaar en krachtig, waardoor het een sterke concurrent is in de draagbare SSD-markt.

Volgens een recensie van Tom's Hardware presteerde de Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD uitzonderlijk goed in overdrachtssnelheden, waarbij het op de tweede plaats eindigde in de meeste schrijfworkloads en de concurrentie overtrof via USB 10Gbps. In de PCMark 10 Storage Test toonde het responsiviteit en snelle gegevensoverdracht, waarmee het zijn bekwaamheid in real-world scenario's aantoonde. Bovendien onthulde synthetische tests met iometer en ATTO zeer goede USB-prestaties en nog betere prestaties via TB3, waarmee het zijn positie als topconcurrent in de draagbare SSD-markt verstevigde.

De Sabrent Rocket XTRM-Q is verkrijgbaar in capaciteiten variërend van 500GB tot maar liefst 16TB, waardoor het voldoet aan een diverse reeks opslagbehoeften. Scherp geprijsd biedt het waardezoekers een overtuigende optie, vooral bij kleinere capaciteiten, vanwege zijn QLC-NAND-flash en agressieve prijsstelling. Echter, bij hogere capaciteiten kan de prijs vergelijkbaar zijn met een gaming-pc, zoals opgemerkt in een recensie van Tom's Hardware.

In een aparte recensie van dezelfde bron werd de 16TB-variant van de Sabrent Rocket XTRM-Q geprezen vanwege zijn indrukwekkende sequentiële leesprestaties tot 1.4 GBps of 2.8 GBps via Thunderbolt 3. Het biedt ook de flexibiliteit om geconfigureerd te worden in RAID 0, RAID 1 of als JBOD, waardoor het tegemoet komt aan gebruikers die op zoek zijn naar prestaties, gegevensbetrouwbaarheid of flexibiliteit.

Ondanks zijn opmerkelijke prestaties heeft de Sabrent Rocket XTRM-Q enkele beperkingen. Het ontbreekt aan IP-classificatie en hardwarematige versleuteling, wat een cruciale factor zou kunnen zijn voor gebruikers die gegevensbeveiliging prioriteren.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Sabrent Rocket XTRM-Q op door zijn combinatie van prestaties, duurzaamheid en veelzijdigheid. Hoewel het uitblinkt in het bieden van snelle gegevensoverdracht en een scala aan capaciteitsopties, kan het gebrek aan IP-classificatie en hardwarematige versleuteling een nadeel zijn voor gebruikers met specifieke beveiligingseisen.

Tot slot is de Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD een slanke, ruime en snelle opslagoplossing die voldoet aan een breed scala van gebruikers, van waardezoekers tot degenen die behoefte hebben aan opslag met hoge capaciteit en -prestaties. Zijn indrukwekkende prestaties, duurzame constructie en flexibiliteit maken het een sterke concurrent in de externe SSD-markt, geschikt voor een verscheidenheid aan gebruiksscenario's.

Voordelen Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD
 • Indrukwekkende overdrachtssnelheden tot 2700 MB/s in Thunderbolt 3-modus en tot 900 MB/s in USB 3.2-modus.
 • Compatibiliteit met PC, Linux en Mac-platforms, waardoor het een veelzijdige opslagoplossing is.
 • Verkrijgbaar in capaciteiten variërend van 500 GB tot 16 TB, waardoor het voldoet aan diverse opslagbehoeften.
Nadelen Sabrent Rocket XTRM-Q Portable SSD
 • Gebrek aan IP-classificatie en hardwarematige encryptie, wat een nadeel kan zijn voor gebruikers die gegevensbeveiliging prioriteren.
 • Bij hogere capaciteiten kan de kosten vergelijkbaar zijn met die van een gaming-pc, zoals vermeld in een review van Tom's Hardware.
 • Het ontbreken van IP-classificatie en hardwarematige encryptie kan een nadeel zijn voor gebruikers met specifieke beveiligingseisen.

5. SanDisk Extreme Pro v2

5. SanDisk Extreme Pro v2

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 1 TB
Maximale leessnelheid SSD: 2000 MB/s
Maximale schrijfsnelheid SSD: 2000 MB/s
Type input/output: USB-C
Geformatteerd voor: Windows

Ik ben erg enthousiast over de SanDisk Extreme Pro v2 Portable SSD, die een topkeuze is voor gebruikers die ongeëvenaarde prestaties, uitgebreide beveiligingsfuncties en superieure duurzaamheid zoeken. Met leessnelheden tot 2.000 MBps en schrijfsnelheden dankzij een SLC-schrijfcache, biedt deze SSD ongekende snelheid, zelfs tijdens langdurige overdrachten. De AES 256-bits hardware-gecodeerde wachtwoordbeveiliging versterkt ook de dataveiligheid, zoals opgemerkt door Tom's Hardware.

Met een vijfjarige garantie, IP55 water- en stofbestendigheid en een valbescherming tot twee meter, toont de fabrikant een toewijding aan duurzaamheid en betrouwbaarheid. Bij de SSD zitten een USB Type-C-kabel, een USB Type-C naar Type-A-kabel en eenvoudig te gebruiken beveiligingsbeheersoftware voor zowel macOS als Windows, waardoor het gebruiksgemak en de compatibiliteit worden verbeterd.

De benchmarks van TechRadar tonen indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden, hoewel de geadverteerde snelheid van 2 GBps mogelijk niet consistent wordt behaald. Met een prijs van $230 voor 1 TB en $350 voor 2 TB, concurreert de SanDisk Extreme Pro v2 met andere premium externe SSD's, zoals de Sabrent Rocket XTRM-Q en WD_Black 1TB P50. Ondanks de hogere prijs, biedt de SanDisk Extreme Pro v2 superieure prestaties en robuuste beveiligingsfuncties, waardoor het een uitstekende keuze is voor professionals en enthousiastelingen, zoals bevestigd door Tom's Hardware.

Toch moet de prestatie van het product worden beoordeeld in verhouding tot de prijs en de specifieke behoeften van de gebruiker. Voor gebruikers die op zoek zijn naar een balans tussen prestaties en kosteneffectiviteit, kunnen alternatieven zoals de Sabrent Rocket XTRM-Q en WD_Black 1TB P50 aantrekkelijker zijn, vooral als de absolute hoogste snelheden van de SanDisk Extreme Pro v2 geen prioriteit hebben.

Al met al zet de SanDisk Extreme Pro v2 Portable SSD een nieuwe standaard voor externe opslagoplossingen, met uitzonderlijke prestaties, verbeterde beveiliging en robuuste duurzaamheid. De iets hogere prijs wordt gerechtvaardigd door de geavanceerde functies en mogelijkheden, waardoor het een ideale keuze is voor professionals en enthousiastelingen die snelheid, betrouwbaarheid en dataveiligheid prioriteren in hun externe SSD.

Voordelen SanDisk Extreme Pro v2
 • Ongeëvenaarde prestaties met lees-/schrijfsnelheden tot 2.000 MBps
Nadelen SanDisk Extreme Pro v2
 • Hogere prijs in vergelijking met alternatieven zoals Sabrent Rocket XTRM-Q en WD_Black 1TB P50
De binnenkant van een computer

Hoe kies je een goede externe SSD?

Lees hieronder waar je op let bij het kopen van een externe SSD.

Kiezen van de juiste opslagcapaciteit voor externe SSD's

De opslagcapaciteit van een externe SSD is een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Deze capaciteit, uitgedrukt in gigabytes (GB) of terabytes (TB), bepaalt hoeveel data je kunt opslaan.

 • Voor basisgebruik, zoals opslag van documenten en foto's, is een SSD van 250 GB of 500 GB vaak voldoende.
 • Heb je meer ruimte nodig voor bijvoorbeeld grote videobestanden of uitgebreide softwarecollecties, dan is een SSD van 1 TB of zelfs 2 TB een betere keuze.

Onthoud: hoe groter de opslagcapaciteit, hoe meer bestanden je kunt bewaren, maar dit heeft ook invloed op de prijs. Kies een capaciteit die past bij jouw behoeften en gebruik. Ben je op zoek naar minder opslagcapaciteit, dan volstaat vaak een usb-stick.

Belang van lees- en schrijfsnelheid in externe SSD's

De lees- en schrijfsnelheid van een externe SSD is net als bij een SD-kaartje belangrijk voor de prestaties. De leessnelheid, uitgedrukt in megabytes per seconde (MB/s), geeft aan hoe snel je bestanden op de SSD opent.

De schrijfsnelheid bepaalt hoe snel je data naar de SSD overzet. Voor intensieve taken, zoals videobewerking of gaming, zoek je een SSD met hoge snelheden, bijvoorbeeld 500 MB/s of meer.

Een hogere lees- en schrijfsnelheid betekent snellere toegang tot je data en efficiënter werken, wat vooral belangrijk is bij het hanteren van grote bestanden. Kies een SSD die past bij jouw snelheidsbehoeften voor een optimale ervaring.

Verschillende aansluitingstypes van externe SSD's

Het kiezen van het juiste aansluitingstype is essentieel voor het bereiken van de gewenste prestaties en compatibiliteit met je apparaten. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende aansluitingstypen voor externe SSD's, hun kenmerken, snelheden en typische gebruiksscenario's.

AansluitingstypeKenmerkenSnelheidGebruiksscenario
Usb-cOmkeerbaar, modern design.Tot 10 GbpsGeschikt voor snelle dataoverdracht.
Usb 3.0Ook bekend als usb 3.1 Gen 1.Tot 5 GbpsBreed compatibel met bestaande apparaten.
ThunderboltVooral Thunderbolt 3.Tot 40 GbpsIdeaal voor professionele videobewerking en data-intensieve taken.

Besturingssysteemcompatibiliteit van externe SSD's

Het is belangrijk dat de SSD naadloos werkt met jouw besturingssysteem, of dat nu Windows, macOS of Linux is. De meeste moderne externe SSD's zijn ontworpen om compatibel te zijn met meerdere systemen, maar het is altijd verstandig om dit vooraf te controleren.

Dit zorgt dat je de SSD direct gebruikt zonder extra software of drivers te installeren. Een goede compatibiliteit garandeert een soepele en efficiënte dataoverdracht tussen jouw apparaat en de SSD, wat essentieel is voor een probleemloze gebruikerservaring.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit van externe SSD's

Duurzaamheid en bouwkwaliteit zijn cruciale factoren voor een externe SSD. Een stevige behuizing beschermt de SSD tegen fysieke schade, zoals vallen of stoten, wat vooral belangrijk is als je de SSD vaak meeneemt.

Zoek naar SSD's met een robuuste, schokbestendige constructie met rubberen randen en, indien mogelijk, water- en stofbestendigheid. Idealiter mik je op een model met een IP-certificering van minstens IP64.1Belsimpel (n.d.). 'Dossier stof- en waterdichtheid' Op die manier is het geen ramp als er je SSD een paar regendruppels op zijn dak krijgt.

Dit verlengt al met al de levensduur van de SSD en zorgt voor veiligheid van je gegevens onder verschillende omstandigheden.

Encryptie en beveiligingsopties in externe SSD's

Kies voor een SSD met sterke encryptie, zoals 256-bit AES, om je bestanden te beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang.2Techtarget (n.d.). 'Advanced Encryption Standard (AES)'

Sommige SSD's bieden ook hardwarematige encryptie, wat extra veiligheid biedt, omdat de encryptiesleutels direct op de schijf worden bewaard en verwerkt. Daarnaast zijn er SSD's met wachtwoordbeveiliging of biometrische beveiliging, zoals vingerafdrukherkenning, voor een extra laag beveiliging.

Deze functies zorgen dat jouw gevoelige informatie veilig is, zelfs als je SSD verloren gaat of gestolen wordt. Een externe SSD met geavanceerde beveiligingsfuncties is een slimme keuze voor iedereen die waarde hecht aan data-integriteit en privacy.

Wist je dat externe SSD's tot vijf keer sneller zijn dan traditionele harde schijven en geen bewegende onderdelen bevatten? Dit maakt ze niet alleen sneller, maar ook veel minder kwetsbaar voor schokken en trillingen, ideaal voor onderweg!

Welke merken maken goede externe SSD's?

Ik test veel externe SSD's, en weet inmiddels dat niet iedere fabrikant gelijk geschapen is. Ik heb echter de nodige ervaring opgedaan en raad je vol vertrouwen de onderstaande merken aan. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd makkelijk, maar met deze merken heb ik veel goede ervaringen gehad.

Samsung

Samsung is een toonaangevend merk in de wereld van externe SSD's, bekend om hun snelle dataoverdracht en betrouwbaarheid. Hun SSD's, zoals de Samsung T5 en T7, bieden hoge lees- en schrijfsnelheden, robuuste beveiligingsopties en een compact, stijlvol ontwerp.

SanDisk

SanDisk staat bekend om hun duurzame en compacte externe SSD's. Ze bieden sterke prestaties en zijn vaak bestand tegen water, stof en schokken, wat ze ideaal maakt voor gebruik onderweg. Hun populaire modellen, zoals de SanDisk Extreme Portable, zijn favoriet bij professionals en hobbyisten.

externe opslag laptop gebruiken

Wat is volgens Techradar de beste externe SSD?

De beste externe SSD volgens Techradar is de Samsung T7 SSD. Deze SSD onderscheidt zich door zijn indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden, compacte formaat en robuuste beveiligingsopties.

De Samsung T7 is ideaal voor zowel professioneel gebruik als voor dagelijkse back-ups, dankzij zijn duurzaamheid en gebruiksgemak. Met zijn snelle dataoverdracht en betrouwbaarheid is het een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige externe opslagoplossing.

Wat is volgens PCGamer de beste externe ssd voor gaming?

De beste externe SSD voor gaming volgens PCGamer is de Adata SE800. Deze SSD blinkt uit in snelheid en duurzaamheid, essentieel voor gaming. Met usb 3.2 Gen 2 biedt de Adata SE800 razendsnelle overdrachtssnelheden, wat laadtijden aanzienlijk vermindert.

Bovendien is hij stof- en waterbestendig, waardoor hij ideaal is voor gamers die vaak onderweg zijn. De Adata SE800 combineert hoge prestaties met robuustheid, waardoor hij een topkeuze is voor serieuze gamers.

Veelgestelde vragen over externe SSD's van onze lezers

Dit onderdeel is toegewijd aan al jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Wil je dat veranderen? Stuur ons dan je je gedachten via het formulier hieronder; dan behandelen we hier je ingezonden vraag zodra we dit artikel bijwerken.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross