Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Meer Capaciteit met de Beste Externe SSD

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min leestijd

Op zoek naar de beste externe SSD voor snelle en betrouwbare opslag? Ik help je door de wereld van opslagcapaciteiten, snelheden en duurzaamheid. Wist je dat een SSD minder kwetsbaar zijn dan traditionele harde schijven? Samen vinden we de perfecte externe SSD die past bij jouw behoeften, of je nu grote bestanden bewerkt of een veilige back-up wilt.

Wat zijn de beste externe SSD's van 2024?

Dit zijn de 5 beste externe SSD's volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste externe SSD's van 2024

1. Samsung Portable SSD T7 USB

1. Samsung Portable SSD T7 USB

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 2 TB
Maximale leessnelheid SSD: 1050 MB/s
Maximale schrijfsnelheid SSD: 1000 MB/s
Type input/output: USB 2.0 A, USB 3.0 A, USB-C
Geformatteerd voor: Mac, Windows

Ik ben enthousiast om de Samsung Portable SSD T7 USB 3.2 (2 TB) aan te kondigen, een echte game-changer op het gebied van externe SSD's. Met zijn uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en veelzijdigheid, is dit de beste externe SSD die er is. Dankzij de USB 3.2 Gen 2-aansluiting biedt deze SSD snelle gegevensoverdracht via PCIe NVMe-technologie. Het stevige en veilige ontwerp, zonder bewegende onderdelen, zorgt voor robuuste en betrouwbare opslag. Daarnaast heeft de compacte en stijlvolle behuizing, verkrijgbaar in verschillende capaciteiten en kleuren, ook een vleugje stijl.

Deze SSD is compatibel met meerdere apparaten en wordt geleverd met ingebouwde software voor eenvoudige wachtwoordinstellingen en firmware-updates. Bovendien wordt het geleverd met een garantie van 3 jaar, wat getuigt van de duurzaamheid en het vertrouwen van Samsung in het product. De veelzijdigheid van de T7 komt ook tot uiting in de ondersteuning van iPhone 15 Pro Res 4K bij 60fps video, wat tegemoetkomt aan de behoeften van content creators en professionals die behoefte hebben aan hoogwaardige opslagoplossingen.

In vergelijking met zijn voorgangers onderscheidt de T7 zich door zijn verbeterde gegevensoverdrachtssnelheden, verbeterde beveiligingsfuncties en verbeterde thermische oplossing. Het vertegenwoordigt een grote sprong voorwaarts in de evolutie van Samsung's draagbare SSD's en belichaamt het merk's toewijding aan innovatie en excellentie. De concurrentie valt in het niet in vergelijking met de prestaties, betrouwbaarheid en ontwerp van de T7. Terwijl andere externe SSD's misschien uitblinken in één of twee van deze aspecten, is de T7 een allesomvattend pakket dat aan alle eisen voldoet.

De premium kenmerken van de T7 komen echter met een prijskaartje dat budgetbewuste consumenten kan afschrikken. Ondanks dit, maken de ongeëvenaarde prestaties en betrouwbaarheid het een waardevolle investering voor professionals, enthousiastelingen en iedereen die behoefte heeft aan hoogwaardige draagbare opslag. Als de beste externe SSD levert de Samsung Portable SSD T7 USB 3.2 (2 TB) ongetwijfeld wat het belooft: uitzonderlijke prestaties, betrouwbaarheid en veelzijdigheid, en zet het een nieuwe standaard voor externe SSD's op de markt. 🚀

Voordelen Samsung Portable SSD T7 USB
 • Uitzonderlijke prestaties met snelle gegevensoverdracht via PCIe NVMe-technologie.
 • Robuust en veilig ontwerp zonder bewegende delen, wat zorgt voor betrouwbaarheid.
 • Compatibel met meerdere apparaten en ingebouwde software voor eenvoudige wachtwoordinstellingen en firmware-updates.
Nadelen Samsung Portable SSD T7 USB
 • Premium prijsniveau dat budgetbewuste consumenten kan afschrikken.
 • Concurrentie valt in het niet in vergelijking met de prijs.
 • Mogelijk niet geschikt voor consumenten met een krap budget.

2. Crucial X8 Portable SSD (2

2. Crucial X8 Portable SSD (2

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 2 TB
Type input/output: USB 3.0 A
Geformatteerd voor: Windows, Mac

Als ik kijk naar de Crucial X8 Portable SSD, zie ik een strakke en duurzame externe opslagoplossing die snelheid en betaalbaarheid combineert, waardoor het een opvallende optie is in zijn categorie. Met leessnelheden tot 1.050 MBps en gemeten schrijfsnelheden van ongeveer 1.000 MBps, biedt deze draagbare SSD snelle en consistente overdrachtsprestaties. Zoals Tom's Hardware opmerkt, "wordt de Crucial X8 Portable SSD geprezen om zijn snelheid en betaalbaarheid", en in verschillende benchmarktests heeft het indrukwekkende snelheden gedemonstreerd, waarbij het concurrenten overtreft in het lezen en schrijven van grote bestanden. De duurzaamheid wordt benadrukt door een robuuste aluminium afwerking en de mogelijkheid om vallen tot 7,5 ft te weerstaan, waardoor het een betrouwbare keuze is voor gebruik onderweg.

Intern bevat de X8 een aangepaste Crucial P1 SSD met Micron's 1TB 64L QLC NAND, en een dynamische pseudo-SLC schrijfcache voor verbeterde schrijfprestaties. De ASMedia ASM2362 USB 3.2 Gen 2 bridge controller beheert de communicatie tussen de USB-interface en de PCIe NVMe SSD, met een lage warmteafgifte en stabiele poortverbindingen. De compatibiliteit met verschillende apparaten, waaronder pc's, Macs, gameconsoles en tablets, maakt het een veelzijdige optie voor verschillende gebruikersbehoeften, zoals TechRadar benadrukt.

In vergelijking met andere soortgelijke producten biedt de Crucial X8 NVMe-technologie tegen een redelijke prijs, waardoor het een concurrerende keuze is op de markt. Het wordt geprezen om zijn efficiënte verwerking van verschillende werklasten en responsieve prestaties onder willekeurige werklasten. Zoals TechRadar aangeeft, "is de Crucial X8 1TB Portable SSD een strak, zwart, ruitvormig apparaat met een metalen buisstructuur en siliconen overgevormde uiteinden voor bescherming", waardoor het een stijlvol stukje technologie is dat indrukwekkende snelheden levert, waardoor het nog aantrekkelijker wordt.

Hoewel de Crucial X8 Portable SSD uitblinkt in snelheid, duurzaamheid en betaalbaarheid, ontbreken LED-activiteitsindicatoren en duidelijke logo's die de USB 3.1 Gen 2-specificatie aangeven, zoals benadrukt door TechRadar. Daarnaast kan het ontbreken van een totaal aantal geschreven bytes, zoals opgemerkt door Tom's Hardware, een beperking zijn voor gebruikers die deze metriek prioriteit geven bij hun opslagapparaten.

In de wereld van externe SSD's steekt de Crucial X8 uit als een topkandidaat, met een balans tussen prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid. Zijn dichtstbijzijnde concurrenten, zoals de SanDisk Extreme PRO en Samsung X5, kunnen vergelijkbare snelheden bieden, maar tegen een hogere prijs, waardoor de Crucial X8 een aantrekkelijke optie is voor mensen die op zoek zijn naar snelle opslag zonder de bank te breken.

Kortom, de Crucial X8 Portable SSD is een betrouwbare en snelle externe opslagoplossing die indrukwekkende prestaties biedt tegen een betaalbare prijs. Zijn robuuste constructie, snelle overdrachtssnelheden en concurrerende prijsstelling maken het een uitstekende keuze voor gebruikers die een draagbare SSD willen die zowel snelheid als duurzaamheid biedt. Zoals Tom's Hardware opmerkt, "wordt de X8 over het algemeen geprezen om zijn snelle prestaties en efficiënte verwerking van verschillende werklasten", waardoor het een overtuigende optie is op de markt voor externe SSD's.

Voordelen Crucial X8 Portable SSD (2
 • Snelle leessnelheden tot 1.050 MBps en consistente overdrachtsprestaties.
 • Duurzaam met een robuuste aluminium afwerking en het vermogen om vallen tot 7,5 ft te weerstaan.
 • Betaalbare prijs voor NVMe-technologie, met een balans tussen prestaties en kosten.
Nadelen Crucial X8 Portable SSD (2
 • Gebrek aan LED-activiteitsindicatoren en duidelijke logo's die de specificatie USB 3.1 Gen 2 aangeven.
 • Biedt geen beoordeling voor totaal aantal geschreven bytes, wat een beperking kan zijn voor sommige gebruikers.

3. Kingston XS2000 Portable SSD

3. Kingston XS2000 Portable SSD

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 2 TB
Type input/output: USB 3.0 A
Geformatteerd voor: Windows & Mac

De Kingston XS2000 Portable SSD springt eruit in de wereld van externe opslag, met opmerkelijke snelheid en een duurzaam ontwerp. Met lees- en schrijfsnelheden tot 2.000 MBps levert deze SSD hoge prestaties tegen een concurrerende prijs, verkrijgbaar in capaciteiten van 500GB, 1TB en 2TB. Geprezen als "indrukwekkende snelheid en compact ontwerp" door TechRadar, heeft het een IP55-classificatie, schokbestendigheid en een rubberen hoes voor extra bescherming, waardoor het een veelzijdige metgezel is voor professionals onderweg of content makers. De schijf wordt ondersteund door een garantie van vijf jaar en bevat essentiële functies zoals TRIM, S.M.A.R.T. gegevensrapportage en UASP-ondersteuning.

Ondanks zijn prestatievermogen heeft de XS2000 beperkingen, zoals opgemerkt door Tom's Hardware. Zijn aanhoudende schrijfprestaties kunnen lager zijn vanwege zijn ontwerp zonder DRAM, en het ontbreekt aan ondersteuning voor AES 256-bit encryptie. Desalniettemin maakt het gebruik van geavanceerde technologieën zoals SRAM ECC, end-to-end gegevenspadbescherming en Silicon Motion’s NANDXtend ECC voor verbeterde duurzaamheid en gegevensretentie, zoals benadrukt in de review van Tom's Hardware. Bovendien maken de waterbestendige, stofbestendige en schokbestendige eigenschappen van de XS2000 het een betrouwbare optie voor gebruikers die duurzaamheid zoeken in hun externe opslagoplossingen.

De release van de XS2000 vlak voor de introductie van USB 4.0, zoals vermeld in de review van TechRadar, roept vragen op over de langetermijnrelevantie ervan, wat suggereert dat het zich mogelijk richt op een niche markt van opslag- en flash technologie liefhebbers. Echter, zijn robuuste prestaties en duurzaamheid maken het een overtuigende keuze voor individuen die een draagbare SSD zoeken met "hoge prestaties tegen concurrerende prijzen," zoals benadrukt door Tom's Hardware.

In vergelijking met zijn concurrenten valt de XS2000 op door zijn combinatie van snelheid, duurzaamheid en concurrerende prijzen. Hoewel het uitdagingen kan ondervinden op het gebied van aanhoudende schrijfprestaties en encryptieondersteuning, maken zijn robuuste constructie en indrukwekkende snelheid het een uitstekende keuze voor professionals en liefhebbers die op zoek zijn naar snelle, betrouwbare externe opslag.

Concluderend excelleert de Kingston XS2000 Portable SSD als een opvallend snelle externe opslagoplossing, met indrukwekkende snelheid, duurzaamheid en concurrerende prijzen. Zijn beperkingen op het gebied van aanhoudende schrijfprestaties en encryptieondersteuning zijn opmerkelijk, maar worden gecompenseerd door zijn geavanceerde technologieën en robuuste ontwerp. Als gevolg hiervan is het een aantrekkelijke optie voor degenen die behoefte hebben aan een externe opslagoplossing met hoge prestaties.

Voordelen Kingston XS2000 Portable SSD
 • Opmerkelijke snelheid (tot 2.000 MBps)
Nadelen Kingston XS2000 Portable SSD
 • Sustained write-prestaties kunnen lager zijn door het ontwerp zonder DRAM
 • Gebrek aan ondersteuning voor AES 256-bit encryptie
 • Release timing vlak voor de introductie van USB 4.0 kan op lange termijn relevantie beïnvloeden

4. SanDisk Professional G-Drive ArmorATD

4. SanDisk Professional G-Drive ArmorATD

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 5 TB
Type input/output: Thunderbolt, USB 2.0 A, USB 3.0 A, USB-C
Geformatteerd voor: Windows & Mac

De SanDisk Professional G-Drive ArmorATD is een robuuste externe HDD die SanDisk- en G-DRIVE-expertise combineert, met een 2,5-inch conventioneel schijfmechanisme omhuld in aluminium met een rubberen stootrand voor fysieke bescherming. Dit model is ideaal voor gebruikers die grotere capaciteiten willen tegen een redelijke prijs, met een 5TB-optie die relatief betaalbaar is. Echter, de langzamere overdrachtssnelheden kunnen praktische uitdagingen vormen bij het maximaliseren van de 5TB-capaciteit. TechRadar merkt op dat "de schijf goede waarde biedt voor grotere capaciteiten", maar de prestaties kunnen niet op tegen SSD-alternatieven. Aan de andere kant biedt de SanDisk Professional G-Drive SSD, uitgerust met WD's Blue SN550E en een stootbestendige behuizing, een premium, robuuste en veilige opslagoplossing. Verkrijgbaar in 500GB, 1TB en 2TB, levert het indrukwekkende opeenvolgende lees-/schrijfsnelheden tot 1.050/1.000 MBps, afgestemd op professionele werklasten.

De G-Drive ArmorATD met zijn IP54-stof- en waterbeschermingsclassificatie biedt duurzaamheid, maar de prestaties kunnen niet concurreren met SSD's. In tegenstelling hiermee biedt de G-Drive SSD gebruikers uitzonderlijke snelheid en beveiligingsfuncties, waaronder 256-bits AES-XTS hardware-encryptie voor gegevensbeveiliging. De "robuste en snelle" G-Drive SSD is uitgerust met IP67 water- en stofbestendigheid, 3-meter valbescherming en 900Kg drukbestendigheid, waardoor het zeer geschikt is voor professioneel gebruik. Bovendien zorgen de opeenvolgende leessnelheden van de G-Drive SSD tot 1.064MBps en schrijfsnelheden variërend van 947 tot 1.041MBps voor snelle gegevensoverdracht, zoals benadrukt door TechRadar.

De prestaties en robuuste constructie van de SanDisk Professional G-Drive SSD positioneren het als een eersteklas externe SSD. In vergelijking hiermee ligt de nadruk van de G-Drive ArmorATD op het bieden van grotere capaciteiten tegen een budgetvriendelijke prijs. Terwijl de ArmorATD goede waarde biedt voor degenen die aanzienlijke opslagruimte nodig hebben, is de SSD-variant gericht op gebruikers die snelheid, beveiliging en robuustheid belangrijk vinden. Zoals Tom's Hardware benadrukt, is de G-Drive SSD "zeer geschikt voor professionele werklasten" en biedt het "veilige opslag met een hoge duurzaamheid." Aan de andere kant kan de ArmorATD, volgens TechRadar, meer geschikt zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar "een robuuste en goed ontworpen externe HDD-schijf" met een grotere opslagcapaciteit.

Kortom, de SanDisk Professional G-Drive ArmorATD en G-Drive SSD voldoen elk aan verschillende gebruikersbehoeften. De ArmorATD is ideaal voor personen die grotere capaciteiten willen tegen een betaalbare prijs, terwijl de G-Drive SSD uitblinkt vanwege zijn uitzonderlijke snelheid, beveiligingsfuncties en robuustheid. Beide modellen, ondanks hun verschillen, belichamen SanDisk's toewijding om betrouwbare en veelzijdige externe opslagoplossingen te bieden.

5. Crucial X9 Pro

5. Crucial X9 Pro

Belangrijke specificaties:

Met de Crucial X9 Pro externe SSD haal je een product in huis dat uitblinkt in prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar krachtige, draagbare opslag. Volgens PCWorld biedt het "geweldige prestaties, een stijlvol design en betaalbaarheid." Met prijzen vanaf $80 voor 1TB, $130 voor 2TB en $240 voor 4TB, onderscheidt het zich in de markt vanwege de concurrerende prijsstelling. Het compacte formaat en de IP55-classificatie maken het duurzaam en draagbaar, terwijl het in real-world tests vele concurrenten overtreft, vooral bij overdrachten van 48GB en 450GB. Ondanks dat het niet aan kop gaat in synthetische benchmarks, doet het uitstekend in dagelijks gebruik, waardoor het een overtuigende optie is voor wie waarde zoekt.

De Crucial X9 Pro heeft indrukwekkende technische specificaties, waaronder lees- en schrijfsnelheden tot 1.050 MB/s, een capaciteit van 4TB en water-, stof- en zandbestendigheid met zijn IP55-classificatie, zoals benadrukt op de website van Crucial. De compatibiliteit met diverse apparaten, 5 jaar beperkte garantie en 256-bits AES-hardwareversleuteling voor gegevensbescherming vergroten verder de aantrekkingskracht. Dit maakt het geschikt voor uiteenlopende taken zoals videobewerking en fotografie, met de voordelen van een solid-state drive. Zoals UK.PCMag opmerkt, "De Crucial X9 Pro is een kleine, maar ruime externe SSD gemaakt van geanodiseerd aluminium met een zwarte, rubberen basis." Het ondersteunt USB 3.2 Gen 2 en is vooraf geformatteerd in het exFAT-bestandsformaat, wat brede compatibiliteit garandeert.

De robuustheid van de Crucial X9 Pro wordt benadrukt door het valbestendige ontwerp, dat bestand is tegen vallen tot 7,5 voet. Dit, in combinatie met zijn IP55-classificatie voor water- en stofbestendigheid, maakt het tot een betrouwbare en duurzame opslagoplossing. Bovendien zorgt de 256-bits AES-hardwarematige versleuteling voor gegevensbeveiliging, wat aansluit bij de evoluerende behoeften op het gebied van gegevensbescherming en privacy.

Bij het vergelijken van de Crucial X9 Pro met andere externe SSD's, springt de combinatie van prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid eruit. Hoewel het misschien niet de absoluut goedkoopste 10Gbps SSD is, maken zijn uitzonderlijke prestaties in de echte wereld en robuuste ontwerp het tot een overtuigende keuze. Het aanbod van Crucial biedt een balans tussen snelheid, duurzaamheid en waarde, waardoor het een uitstekende optie is voor gebruikers die deze aspecten prioriteit geven in een externe SSD.

Samenvattend blinkt de Crucial X9 Pro externe SSD uit in het bieden van krachtige prestaties, duurzaamheid en betaalbaarheid, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar krachtige, draagbare opslag. De combinatie van snelheid, robuustheid en concurrerende prijzen onderscheidt het in de markt, waardoor het een opvallende externe schijf is zonder significante tekortkomingen. Zoals benadrukt door PCWorld, biedt het "uitstekende waarde voor wie op zoek is naar een hoogwaardige, betaalbare externe SSD," waardoor het een topkandidaat is in zijn productcategorie.

Voordelen Crucial X9 Pro
 • Geweldige prestaties
Nadelen Crucial X9 Pro
 • Leidt mogelijk niet in synthetische benchmarks
De binnenkant van een computer

Hoe kies je een goede externe SSD?

Lees hieronder waar je op let bij het kopen van een externe SSD.

Kiezen van de juiste opslagcapaciteit voor externe SSD's

De opslagcapaciteit van een externe SSD is een van de belangrijkste factoren om te overwegen. Deze capaciteit, uitgedrukt in gigabytes (GB) of terabytes (TB), bepaalt hoeveel data je kunt opslaan.

 • Voor basisgebruik, zoals opslag van documenten en foto's, is een SSD van 250 GB of 500 GB vaak voldoende.
 • Heb je meer ruimte nodig voor bijvoorbeeld grote videobestanden of uitgebreide softwarecollecties, dan is een SSD van 1 TB of zelfs 2 TB een betere keuze.

Onthoud: hoe groter de opslagcapaciteit, hoe meer bestanden je kunt bewaren, maar dit heeft ook invloed op de prijs. Kies een capaciteit die past bij jouw behoeften en gebruik. Ben je op zoek naar minder opslagcapaciteit, dan volstaat vaak een usb-stick.

Belang van lees- en schrijfsnelheid in externe SSD's

De lees- en schrijfsnelheid van een externe SSD is net als bij een SD-kaartje belangrijk voor de prestaties. De leessnelheid, uitgedrukt in megabytes per seconde (MB/s), geeft aan hoe snel je bestanden op de SSD opent.

De schrijfsnelheid bepaalt hoe snel je data naar de SSD overzet. Voor intensieve taken, zoals videobewerking of gaming, zoek je een SSD met hoge snelheden, bijvoorbeeld 500 MB/s of meer.

Een hogere lees- en schrijfsnelheid betekent snellere toegang tot je data en efficiënter werken, wat vooral belangrijk is bij het hanteren van grote bestanden. Kies een SSD die past bij jouw snelheidsbehoeften voor een optimale ervaring.

Verschillende aansluitingstypes van externe SSD's

Het kiezen van het juiste aansluitingstype is essentieel voor het bereiken van de gewenste prestaties en compatibiliteit met je apparaten. Onderstaande tabel geeft een overzicht van de verschillende aansluitingstypen voor externe SSD's, hun kenmerken, snelheden en typische gebruiksscenario's.

AansluitingstypeKenmerkenSnelheidGebruiksscenario
Usb-cOmkeerbaar, modern design.Tot 10 GbpsGeschikt voor snelle dataoverdracht.
Usb 3.0Ook bekend als usb 3.1 Gen 1.Tot 5 GbpsBreed compatibel met bestaande apparaten.
ThunderboltVooral Thunderbolt 3.Tot 40 GbpsIdeaal voor professionele videobewerking en data-intensieve taken.

Besturingssysteemcompatibiliteit van externe SSD's

Het is belangrijk dat de SSD naadloos werkt met jouw besturingssysteem, of dat nu Windows, macOS of Linux is. De meeste moderne externe SSD's zijn ontworpen om compatibel te zijn met meerdere systemen, maar het is altijd verstandig om dit vooraf te controleren.

Dit zorgt dat je de SSD direct gebruikt zonder extra software of drivers te installeren. Een goede compatibiliteit garandeert een soepele en efficiënte dataoverdracht tussen jouw apparaat en de SSD, wat essentieel is voor een probleemloze gebruikerservaring.

Duurzaamheid en bouwkwaliteit van externe SSD's

Duurzaamheid en bouwkwaliteit zijn cruciale factoren voor een externe SSD. Een stevige behuizing beschermt de SSD tegen fysieke schade, zoals vallen of stoten, wat vooral belangrijk is als je de SSD vaak meeneemt.

Zoek naar SSD's met een robuuste, schokbestendige constructie met rubberen randen en, indien mogelijk, water- en stofbestendigheid. Idealiter mik je op een model met een IP-certificering van minstens IP64.1Belsimpel (n.d.). 'Dossier stof- en waterdichtheid' Op die manier is het geen ramp als er je SSD een paar regendruppels op zijn dak krijgt.

Dit verlengt al met al de levensduur van de SSD en zorgt voor veiligheid van je gegevens onder verschillende omstandigheden.

Encryptie en beveiligingsopties in externe SSD's

Kies voor een SSD met sterke encryptie, zoals 256-bit AES, om je bestanden te beveiligen tegen ongeautoriseerde toegang.2Techtarget (n.d.). 'Advanced Encryption Standard (AES)'

Sommige SSD's bieden ook hardwarematige encryptie, wat extra veiligheid biedt, omdat de encryptiesleutels direct op de schijf worden bewaard en verwerkt. Daarnaast zijn er SSD's met wachtwoordbeveiliging of biometrische beveiliging, zoals vingerafdrukherkenning, voor een extra laag beveiliging.

Deze functies zorgen dat jouw gevoelige informatie veilig is, zelfs als je SSD verloren gaat of gestolen wordt. Een externe SSD met geavanceerde beveiligingsfuncties is een slimme keuze voor iedereen die waarde hecht aan data-integriteit en privacy.

Wist je dat externe SSD's tot vijf keer sneller zijn dan traditionele harde schijven en geen bewegende onderdelen bevatten? Dit maakt ze niet alleen sneller, maar ook veel minder kwetsbaar voor schokken en trillingen, ideaal voor onderweg!

Welke merken maken goede externe SSD's?

Ik test veel externe SSD's, en weet inmiddels dat niet iedere fabrikant gelijk geschapen is. Ik heb echter de nodige ervaring opgedaan en raad je vol vertrouwen de onderstaande merken aan. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd makkelijk, maar met deze merken heb ik veel goede ervaringen gehad.

Samsung

Samsung is een toonaangevend merk in de wereld van externe SSD's, bekend om hun snelle dataoverdracht en betrouwbaarheid. Hun SSD's, zoals de Samsung T5 en T7, bieden hoge lees- en schrijfsnelheden, robuuste beveiligingsopties en een compact, stijlvol ontwerp.

SanDisk

SanDisk staat bekend om hun duurzame en compacte externe SSD's. Ze bieden sterke prestaties en zijn vaak bestand tegen water, stof en schokken, wat ze ideaal maakt voor gebruik onderweg. Hun populaire modellen, zoals de SanDisk Extreme Portable, zijn favoriet bij professionals en hobbyisten.

externe opslag laptop gebruiken

Wat is volgens Techradar de beste externe SSD?

De beste externe SSD volgens Techradar is de Samsung T7 SSD. Deze SSD onderscheidt zich door zijn indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden, compacte formaat en robuuste beveiligingsopties.

De Samsung T7 is ideaal voor zowel professioneel gebruik als voor dagelijkse back-ups, dankzij zijn duurzaamheid en gebruiksgemak. Met zijn snelle dataoverdracht en betrouwbaarheid is het een topkeuze voor iedereen die op zoek is naar een hoogwaardige externe opslagoplossing.

Wat is volgens PCGamer de beste externe ssd voor gaming?

De beste externe SSD voor gaming volgens PCGamer is de Adata SE800. Deze SSD blinkt uit in snelheid en duurzaamheid, essentieel voor gaming. Met usb 3.2 Gen 2 biedt de Adata SE800 razendsnelle overdrachtssnelheden, wat laadtijden aanzienlijk vermindert.

Bovendien is hij stof- en waterbestendig, waardoor hij ideaal is voor gamers die vaak onderweg zijn. De Adata SE800 combineert hoge prestaties met robuustheid, waardoor hij een topkeuze is voor serieuze gamers.

Veelgestelde vragen over externe SSD's van onze lezers

Dit onderdeel is toegewijd aan al jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Wil je dat veranderen? Stuur ons dan je je gedachten via het formulier hieronder; dan behandelen we hier je ingezonden vraag zodra we dit artikel bijwerken.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross