Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Vind Hier de Beste USB-stick voor al je Bestanden

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min leestijd

Bij het kiezen van de beste usb-stick draait alles om capaciteit en snelheid. Wist je dat sommige usb-sticks tot 2TB kunnen opslaan, meer dan genoeg voor al je foto's, video's en documenten? Ik laat je zien hoe je de ideale usb-stick selecteert, rekening houdend met zowel de opslagruimte als de overdrachtssnelheid, zodat je nooit meer een 'te weinig ruimte'-melding krijgt.

Wat zijn de beste usb-sticks van 2024?

Dit zijn de 5 beste usb-sticks volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste usb-sticks van 2024

1. Beste USB-stick: Patriot Supersonic Rage 2 USB

Ik ben trots om de Patriot Supersonic Rage 2 USB-flashdrive aan te kondigen, een opvallende verschijning in zijn categorie, met uitzonderlijke prestaties en indrukwekkende specificaties. Met overdrachtssnelheden tot 5 keer sneller dan USB 3.0 en leessnelheden tot 600 MB/s, is het geschikt voor grote bestandsoverdrachten en veeleisende projecten, zoals erkend door The New York Times Wirecutter. De drive heeft een duurzame behuizing voor bescherming tegen vallen en morsen, een kaploos, uitschuifbaar ontwerp en een LED-lichtindicator die tegemoetkomt aan de praktische behoeften van gebruikers. Bovendien wordt het geleverd met een garantie van 5 jaar, waardoor langdurige betrouwbaarheid wordt gegarandeerd. Zoals één recensie opmerkt: "De Patriot Supersonic Rage Pro biedt indrukwekkende snelheden en prijzen, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die hun USB-flashdrive willen upgraden."

De Patriot Supersonic Rage Prime USB 3.2 Gen 2 Flash Drive tilt het naar een hoger niveau, met een aanzienlijke opslagcapaciteit van 1TB en compatibiliteit met USB 3.2 Gen 2, met achterwaartse compatibiliteit met USB 2.0. Dit maakt het een ideale keuze voor gebruikers met uitgebreide opslagvereisten. Bovendien onderstreept de multi-platform compatibiliteit en erkenning van The New York Times Wirecutter als een van de beste USB-flashdrives zijn veelzijdigheid en kwaliteit. De aangepaste duurzame behuizing, LED-lichtindicator en kaploos, uitschuifbaar ontwerp maken het een praktische en betrouwbare optie voor gebruikers in verschillende toepassingen. Het is belangrijk op te merken dat hoewel de drive geschikt is voor grote bestandsoverdrachten, Patriot het recht behoudt om geen service te verlenen bij eventuele SSD-fouten als gevolg van misbruik of gebruikersschade, waarbij de noodzaak van verantwoord gebruik wordt benadrukt.

In vergelijking biedt de Patriot Supersonic Rage Pro USB 3.2 Gen 1 Flash Drive indrukwekkende specificaties en prijzen, waarbij gebruikers op zoek naar hoge prestaties tegen een betaalbare prijs worden bediend. Met opeenvolgende leessnelheden tot 420 MB/s en 8.000 IOPS voor 4K willekeurige schrijfprestaties, excelleert deze drive in efficiënte gegevensoverdracht. De solide aluminium behuizing, plug-and-play functionaliteit en UASP-ondersteuning versterken verder zijn aantrekkingskracht, zoals benadrukt door benchmarks die indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden laten zien. De aanstaande release van de 1TB-drive breidt de opties uit voor gebruikers die op zoek zijn naar grotere opslagcapaciteiten tegen concurrerende prijspunten.

Hoewel de Patriot Supersonic Rage-serie uitblinkt in prestaties en duurzaamheid, zijn er enkele beperkingen, zoals de mogelijke uitsluiting van servicediensten voor door gebruikers beschadigde SSD's en het ontbreken van specifieke functies in vergelijking met premium USB-flashdrives. In een drukke markt concurreert het met andere toonaangevende merken die mogelijk extra functies of ontwerpkenmerken prioriteren. Voor gebruikers die snelheid, duurzaamheid en praktisch gebruik prioriteren, is de Patriot Supersonic Rage-serie echter een overtuigende keuze.

Al met al onderscheidt de Patriot Supersonic Rage-serie zich in de markt voor USB-flashdrives, uitblinkend in prestaties, duurzaamheid en opslagopties. Of het nu gaat om de hoge overdrachtssnelheden van de Rage 2, de uitgebreide 1TB-capaciteit van de Rage Prime, of de indrukwekkende prestaties en prijzen van de Rage Pro, de serie biedt een uitgebreid assortiment om te voldoen aan diverse gebruikersbehoeften. Als snelheid en betrouwbaarheid van het grootste belang zijn, is de Patriot Supersonic Rage-serie ongetwijfeld een topkandidaat in de categorie USB-flashdrives.

Voordelen Patriot Supersonic Rage 2 USB
 • Uitzonderlijke prestaties en indrukwekkende specificaties.
 • Duurzame behuizing voor bescherming tegen vallen en morsen.
 • Multi-platform compatibiliteit en erkenning van The New York Times Wirecutter.
Nadelen Patriot Supersonic Rage 2 USB
 • Mogelijke uitsluiting van service voor door de gebruiker beschadigde SSD's.
 • Gebrek aan specifieke functies in vergelijking met USB-flashstations uit het premiumsegment.
 • Concurrentie met andere toonaangevende merken die prioriteit geven aan aanvullende functies of ontwerp esthetiek.

2. SanDisk Ultra Fit CZ43 USB

2. SanDisk Ultra Fit CZ43 USB

Belangrijke specificaties:

3. Patriot Supersonic Rage 2 USB

3. Patriot Supersonic Rage 2 USB

Belangrijke specificaties:

4. Beste USB-stick: Patriot Supersonic Rage 2 USB

4. Beste USB-stick: Patriot Supersonic Rage 2 USB

Belangrijke specificaties:

5. PNY Turbo 256GB USB flash

5. PNY Turbo 256GB USB flash

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 256 GB
Type beveiliging: Geen beveiliging
Maximale leessnelheid: 640 Mbps
Maximale schrijfsnelheid: 160 Mbps
Aanvullende functies: Geen

Ik ben enthousiast om de PNY Turbo 256GB USB flash drive met je te delen, onderdeel van de Turbo Attache serie, die opvalt door zijn solide constructie, schuifmechanisme en USB 3.0 connectiviteit. Met prijzen vanaf $8 biedt het een betaalbare optie voor gebruikers die op zoek zijn naar voldoende opslagcapaciteit voor verschillende toepassingen. De lees- en schrijfsnelheden van de drive bieden een bevredigende ervaring voor dagelijks gebruik. Deze USB-stick is vooral geschikt voor gebruikers die "volledige" Linux-installaties uitvoeren, waarbij bepaalde distributies goed en efficiënt werken op de drive. Het is echter belangrijk om te erkennen dat sommige distributies mogelijk langzamer werken op dit apparaat.

Een opvallende evolutie ten opzichte van zijn voorgangers, de PNY Turbo Attache 3, biedt deze USB flash drive overdrachtssnelheden ongeveer tien keer sneller dan standaard PNY USB 2.0 flash drives, zoals benadrukt in beoordelingen. De verbeterde overdrachtssnelheid maakt snelle en efficiënte gegevensoverdracht mogelijk, waarbij ongeveer 47.349 nummers kunnen worden opgeslagen. Bovendien draagt de vergrendelingsschuiver en activiteitslampje bij aan het gebruiksvriendelijke ontwerp, wat de aantrekkingskracht ervan vergroot. Het is echter belangrijk om de gemelde problemen van inconsistente schrijfsnelheden in overweging te nemen, aangezien schommelingen de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden.

Vergeleken met zijn tegenhangers biedt de PNY Turbo 256GB USB flash drive een overtuigende combinatie van betaalbaarheid, voldoende opslag en bevredigende prestaties voor dagelijks gebruik en specifieke toepassingen zoals Linux-installaties. Gebruikers kunnen echter alternatieven vinden die meer geschikt zijn als consistente schrijfsnelheden een prioriteit zijn. Hoewel de drive een competitieve optie biedt binnen zijn prijsklasse, moeten potentiële kopers de gemelde schommelingen in schrijfsnelheden afwegen tegen zijn andere verdiensten voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Kortom, de PNY Turbo 256GB USB flash drive biedt een budgetvriendelijke oplossing met een stevige constructie, USB 3.0 connectiviteit en voldoende opslagcapaciteit voor diverse behoeften. De prestaties bij het accommoderen van "volledige" Linux-installaties en de verbeterde overdrachtssnelheden ten opzichte van eerdere modellen maken het tot een veelzijdige optie. De gemelde inconsistente schrijfsnelheden benadrukken echter een mogelijke beperking die gebruikers in overweging moeten nemen. Als je prioriteit ligt bij voldoende opslag en bevredigende dagelijkse prestaties, kan de PNY Turbo 256GB USB flash drive een geschikte keuze zijn.

Voordelen PNY Turbo 256GB USB flash
 • Degelijke constructie
 • Schuifmechanisme
 • USB 3.0 connectiviteit
Nadelen PNY Turbo 256GB USB flash
 • Onregelmatige schrijfsnelheden
 • Schommelingen in schrijfsnelheden
Hand met een usb-stick

Hoe kies je een goede usb-stick?

Je hebt al een goede SSD of externe ssd en bent nu op zoek naar een andere manier om je gegevens veilig te stellen. Lees hieronder op welke kenmerken je let wanneer je op zoek bent naar een goede usb-stick.

Kiezen van de juiste opslagcapaciteit voor je usb-stick

Bij het kiezen van een usb-stick is net als bij een SD-kaart, de opslagcapaciteit een cruciale factor. Deze capaciteit, gemeten in gigabytes (GB) of terabytes (TB), bepaalt hoeveel data je kunt opslaan. Voor alledaags gebruik, zoals de opslag van simpele documenten en foto's, is een stick van 16 GB of 32 GB vaak voldoende.

Ben je van plan om grotere bestanden, zoals video's of uitgebreide projecten, op te slaan? Dan is een usb-stick met een capaciteit van 64 GB, 128 GB of zelfs 256 GB een betere keuze. Denk aan jouw specifieke behoeften: hoe groter de capaciteit, hoe meer ruimte voor je bestanden, maar ook hoe hoger de prijs. 🤑

Belang van leessnelheid bij usb-sticks

De leessnelheid van een usb-stick, beïnvloed de efficiëntie van dataoverdracht en wordt gemeten in megabytes per seconde (MB/s). Deze snelheid bepaalt hoe snel je bestanden van de stick naar een computer of ander apparaat overzet, of hoe snel je ze opent.

 • Voor standaardgebruik, zoals documenten en foto's, is een leessnelheid van 20-40 MB/s vaak voldoende.
 • Ben je van plan om regelmatig grote bestanden, zoals HD-video's, te verplaatsen? Dan is een usb-stick met een hogere leessnelheid, bijvoorbeeld 100-300 MB's, aan te bevelen. Een hogere leessnelheid betekent minder wachttijd, waardoor je workflow aanzienlijk efficiënter wordt.

Hoe schrijfsnelheid impact heeft op usb-stick prestaties

Schrijfsnelheid is ook belangrijk bij het kiezen van een usb-stick, vooral als je vaak grote bestanden opslaat. Deze snelheid, eveneens uitgedrukt in megabytes per seconde (MB's), bepaalt hoe snel je data van je computer of ander apparaat naar de usb-stick overbrengt.

 • Voor basisgebruik, zoals het opslaan van documenten of foto's, is een schrijfsnelheid van ongeveer 10-20 MB/s meestal voldoende.
 • Voor het overzetten van grotere bestanden, zoals video's of grote datasets, is een hogere schrijfsnelheid, zoals 50 MB/s of meer, aan te bevelen.

Een hogere schrijfsnelheid zorgt voor een snellere en efficiëntere opslag van je gegevens, wat tijd bespaart en je productiviteit verhoogt.

Kies de stick met de minste slechte recensies in verhouding tot hun populariteit.
Ik gebruik een Sandisk dual drive USB C + A voor snellere exporttijden vanaf mijn MacBook. Het heeft mijn hachje gered vlak voor een klus.

Simon S. List, Redditgebruiker

Compatibiliteit met besturingssystemen

De meeste usb-sticks zijn compatibel met gangbare besturingssystemen zoals Windows, macOS en Linux, zonder dat je extra software hoeft te installeren. Echter, het is belangrijk om te controleren of de usb-stick werkt met jouw specifieke versie van het besturingssysteem, vooral als je een ouder systeem gebruikt.

Sommige geavanceerde usb-sticks vereisen mogelijk specifieke drivers of software voor volledige functionaliteit. Zorg dat je een usb-stick kiest die compatibel is met jouw systeem, zodat je zonder problemen bestanden kunt overzetten en openen.

Beveiligingsfuncties voor veilige dataopslag op usb-sticks

Veel usb-sticks bieden nu geavanceerde beveiligingsopties, zoals hardware-encryptie, die je data beschermt met een coderingssleutel. Dit betekent dat zelfs als je usb-stick verloren gaat of gestolen wordt, je gegevens veilig blijven.

Sommige modellen hebben ook een wachtwoordbeveiliging of vingerafdrukscanner voor extra veiligheid. Voor maximale beveiliging ga je voor sticks met 256-bit AES-encryptie. Zo weet je zeker dat je data veilig is, waar je ook bent.1Catherine Chipeta, UpGuard (2022). '7 Ways to Secure Sensitive Data on a USB Flash Drive'

Verschillen tussen usb 2.0, usb 3.0 en usb-c bij usb-sticks

De usb-versie van een usb-stick, zoals usb 2.0, usb 3.0 of usb-c, is bepalend voor de overdrachtssnelheid en compatibiliteit. Hieronder zet ik voor je op een rij:

Usb 2.0:

 • Overdrachtssnelheden tot 480 Mbps.
 • Geschikt voor basisgebruik.
 • Brede compatibiliteit met oudere apparaten.

Usb 3.0:

 • Aanzienlijk snellere overdrachtssnelheden tot 5 Gbps.
 • Ideaal voor snelle gegevensoverdracht.
 • Compatibel met usb 2.0-apparaten, maar met lagere snelheid.

Usb-c:

 • Ondersteunt snelheden tot 10 Gbps.
 • Omkeerbare aansluiting voor gebruiksgemak.
 • Compatibel met nieuwste apparaten en technologieën.


Een Mac laptop met een aangesloten usb

Welke merken maken goede usb-sticks?

Ik heb veel usb-sticks mogen testen, en weet inmiddels dat niet iedere fabrikant gelijk geschapen is. Ik heb genoeg merken en modellen getest en raad je vol vertrouwen de onderstaande merken aan. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd even simpel, maar met deze heb ik altijd goede ervaringen gehad!

SanDisk

SanDisk is een toonaangevend merk dat bekend staat om zijn betrouwbare en duurzame usb-sticks. Hun producten variëren van standaardmodellen tot high-end opties met indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden, ideaal voor snelle gegevensoverdracht en efficiëntie.

Kingston

Kingston usb-sticks staan bekend om hun veelzijdigheid en veiligheidsfuncties. Ze bieden een breed scala aan opslagcapaciteiten, van kleine, handige sticks voor alledaags gebruik tot beveiligde modellen met hardware-encryptie voor gevoelige gegevens.

Wat is volgens Tweakers de beste usb-stick?

De beste usb-stick volgens Tweakers is de Samsung Bar Plus 64 GB Titanium. Deze usb-stick valt op door zijn robuuste titanium behuizing en indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 200 MB/s en 60 MB/s.

Met 64 GB opslagcapaciteit biedt hij voldoende ruimte voor al je bestanden. De Samsung Bar Plus is niet alleen snel en betrouwbaar, maar ook stijlvol en duurzaam, waardoor hij een uitstekende keuze is voor zowel dagelijks gebruik als professionele toepassingen.

Veelgestelde vragen over usb-sticks van onze lezers

Dit stuk is toegewijd aan al jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Zin om daar wat aan te doen? Laat ons hieronder in het formulier weten welke twijfels je nog hebt, zodat we deze tijdens een toekomstige update van deze koopgids kunnen beantwoorden!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross