Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Vind Hier de Beste USB-stick voor al je Bestanden

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

5 min leestijd

Bij het kiezen van de beste usb-stick draait alles om capaciteit en snelheid. Wist je dat sommige usb-sticks tot 2TB kunnen opslaan, meer dan genoeg voor al je foto's, video's en documenten? Ik laat je zien hoe je de ideale usb-stick selecteert, rekening houdend met zowel de opslagruimte als de overdrachtssnelheid, zodat je nooit meer een 'te weinig ruimte'-melding krijgt.

Wat zijn de beste usb-sticks van 2024?

Dit zijn de 5 beste usb-sticks volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste usb-sticks van 2024

1. Beste USB-stick: Patriot Supersonic Rage 2 USB

Ik ben trots om de Patriot Supersonic Rage 2 USB-flashdrive aan te kondigen, een opvallende verschijning in zijn categorie, met uitzonderlijke prestaties en indrukwekkende specificaties. Met overdrachtssnelheden tot 5 keer sneller dan USB 3.0 en leessnelheden tot 600 MB/s, is het geschikt voor grote bestandsoverdrachten en veeleisende projecten, zoals erkend door The New York Times Wirecutter. De drive heeft een duurzame behuizing voor bescherming tegen vallen en morsen, een kaploos, uitschuifbaar ontwerp en een LED-lichtindicator die tegemoetkomt aan de praktische behoeften van gebruikers. Bovendien wordt het geleverd met een garantie van 5 jaar, waardoor langdurige betrouwbaarheid wordt gegarandeerd. Zoals één recensie opmerkt: "De Patriot Supersonic Rage Pro biedt indrukwekkende snelheden en prijzen, waardoor het een overtuigende optie is voor degenen die hun USB-flashdrive willen upgraden."

De Patriot Supersonic Rage Prime USB 3.2 Gen 2 Flash Drive tilt het naar een hoger niveau, met een aanzienlijke opslagcapaciteit van 1TB en compatibiliteit met USB 3.2 Gen 2, met achterwaartse compatibiliteit met USB 2.0. Dit maakt het een ideale keuze voor gebruikers met uitgebreide opslagvereisten. Bovendien onderstreept de multi-platform compatibiliteit en erkenning van The New York Times Wirecutter als een van de beste USB-flashdrives zijn veelzijdigheid en kwaliteit. De aangepaste duurzame behuizing, LED-lichtindicator en kaploos, uitschuifbaar ontwerp maken het een praktische en betrouwbare optie voor gebruikers in verschillende toepassingen. Het is belangrijk op te merken dat hoewel de drive geschikt is voor grote bestandsoverdrachten, Patriot het recht behoudt om geen service te verlenen bij eventuele SSD-fouten als gevolg van misbruik of gebruikersschade, waarbij de noodzaak van verantwoord gebruik wordt benadrukt.

In vergelijking biedt de Patriot Supersonic Rage Pro USB 3.2 Gen 1 Flash Drive indrukwekkende specificaties en prijzen, waarbij gebruikers op zoek naar hoge prestaties tegen een betaalbare prijs worden bediend. Met opeenvolgende leessnelheden tot 420 MB/s en 8.000 IOPS voor 4K willekeurige schrijfprestaties, excelleert deze drive in efficiënte gegevensoverdracht. De solide aluminium behuizing, plug-and-play functionaliteit en UASP-ondersteuning versterken verder zijn aantrekkingskracht, zoals benadrukt door benchmarks die indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden laten zien. De aanstaande release van de 1TB-drive breidt de opties uit voor gebruikers die op zoek zijn naar grotere opslagcapaciteiten tegen concurrerende prijspunten.

Hoewel de Patriot Supersonic Rage-serie uitblinkt in prestaties en duurzaamheid, zijn er enkele beperkingen, zoals de mogelijke uitsluiting van servicediensten voor door gebruikers beschadigde SSD's en het ontbreken van specifieke functies in vergelijking met premium USB-flashdrives. In een drukke markt concurreert het met andere toonaangevende merken die mogelijk extra functies of ontwerpkenmerken prioriteren. Voor gebruikers die snelheid, duurzaamheid en praktisch gebruik prioriteren, is de Patriot Supersonic Rage-serie echter een overtuigende keuze.

Al met al onderscheidt de Patriot Supersonic Rage-serie zich in de markt voor USB-flashdrives, uitblinkend in prestaties, duurzaamheid en opslagopties. Of het nu gaat om de hoge overdrachtssnelheden van de Rage 2, de uitgebreide 1TB-capaciteit van de Rage Prime, of de indrukwekkende prestaties en prijzen van de Rage Pro, de serie biedt een uitgebreid assortiment om te voldoen aan diverse gebruikersbehoeften. Als snelheid en betrouwbaarheid van het grootste belang zijn, is de Patriot Supersonic Rage-serie ongetwijfeld een topkandidaat in de categorie USB-flashdrives.

Voordelen Patriot Supersonic Rage 2 USB
 • Uitzonderlijke prestaties en indrukwekkende specificaties.
 • Duurzame behuizing voor bescherming tegen vallen en morsen.
 • Multi-platform compatibiliteit en erkenning van The New York Times Wirecutter.
Nadelen Patriot Supersonic Rage 2 USB
 • Mogelijke uitsluiting van service voor door de gebruiker beschadigde SSD's.
 • Gebrek aan specifieke functies in vergelijking met USB-flashstations uit het premiumsegment.
 • Concurrentie met andere toonaangevende merken die prioriteit geven aan aanvullende functies of ontwerp esthetiek.

2. SanDisk Ultra Fit CZ43 USB

2. SanDisk Ultra Fit CZ43 USB

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 128 GB
Type beveiliging: Wachtwoord
Maximale leessnelheid: 80 Mbps
Maximale schrijfsnelheid: 35 Mbps
Aanvullende functies: VOEG RUIMTE TOE, SNEL. GEWOON AANSLUITEN. De eenvoudige manier om extra hogesnelheidsopslag aan uw apparaat toe te voegen! De SanDisk Ultra Fit™ USB 3.1-flashdrive levert prestaties waarmee u een complete film 15x sneller dan met standaard USB 2.0-drives kunt overzetten. Plus, dankzij zijn compacte, gestroomlijnde design, kunt u het insteken en daar laten zitten. COMPACT DESIGN DAT AANGESLOTEN BLIJFT Deze compacte flashdrive is ontworpen als opslag die aangesloten blijft voor laptops, tablets, tv’s, gameconsoles, autogeluidssystemen en meer. Sluit het aan en u hebt onmiddellijke opslag die altijd beschikbaar is! USB 3.1-PRESTATIE MET HOGE SNELHEID Zet snel bestanden over met een leessnelheid van 130 MB/s. Met schrijfsnelheden tot 15x sneller dan standaard USB 2.0-drives, kunt u een complete film in minder dan 30 seconden naar de drive overzetten. SANDISK SECUREACCESS-SOFTWARE HELPT UW PRIVACY TE BESCHERMEN Maak een privémap op uw drive met SanDisk SecureAccess software.3 Deze 128-bit AES-versleutelingssoftware maakt het eenvoudig om uw belangrijke bestanden te beveiligen met een wachtwoord. Sleep en plaats bestanden in de beveiligde map en ze zijn versleuteld.

De SanDisk Ultra Fit CZ43 USB-flashdrive is een betrouwbare en compacte opslagoplossing met indrukwekkende snelheden en een slank, onopvallend ontwerp. Verkrijgbaar in capaciteiten variërend van 16GB tot 512GB, biedt deze USB 3.1-flashdrive leessnelheden tot 130MB/s, waardoor het ideaal is voor snelle bestandsoverdrachten en semi-permanente opslag. Zijn onopvallende ontwerp stelt het in staat om naadloos op te gaan wanneer het is aangesloten op een laptop of desktop, en het beschikt zelfs over een gat voor een lanyard of sleutelhanger, waardoor het eenvoudig draagbaar is. Met de SanDisk SecureAccess-software voor bestandsbeveiliging biedt het een extra beveiligingslaag voor gevoelige gegevens.

Volgens Windows Central biedt de drive "bevredigende snelheden voor het overdragen van bestanden" en is het goed geschikt voor degenen die behoefte hebben aan een compacte en betrouwbare flashdrive. Het is echter vermeldenswaardig dat de dunne plastic behuizing zorgen baart over de bouwkwaliteit, en zijn kleine formaat kan het gevoelig maken voor zoekraken. Desalniettemin levert het, zoals benadrukt door Amazon, indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden, tot 15 keer sneller dan standaard USB 2.0-drives, waardoor het een uitstekende optie is voor het uitbreiden van de opslag van laptops, spelconsoles en meer. De toevoeging van SanDisk SecureAccess-software voor wachtwoordbeveiliging met 128-bits AES-encryptie voegt een extra beveiligingslaag toe, waardoor het geschikt is voor het beschermen van gevoelige informatie.

De evolutie en onderscheidende kenmerken van de SanDisk Ultra Fit CZ43 USB-flashdrive zijn duidelijk in de naadloze integratie met verschillende apparaten, waaronder notebooks, spelconsoles, tv's en audio-installaties in de auto. Zijn USB 3.0-interface, achterwaartse compatibiliteit met USB 2.0-systemen en hoge prestaties van maximaal 150MB/s voor leesbewerkingen maken het een veelzijdige en waardevolle toevoeging aan elke technische opstelling. Bovendien versterkt de toevoeging van SanDisk SecureAccess-software voor wachtwoordbeveiliging en een jaarabonnement op RescuePRO Deluxe-herstelsoftware zijn aantrekkingskracht als een veilige en betrouwbare opslagoplossing.

In vergelijking met andere flashdrives valt de SanDisk Ultra Fit CZ43 op door zijn indrukwekkende real-world prestaties, zoals benadrukt door UserBenchmark, waar het topwaarderingen kreeg in een groepstest en werd beschouwd als de beste prijs-kwaliteitverhouding. Echter, de dunne plastic behuizing en het risico op zoekraken kunnen potentiële beperkingen vormen, met name voor gebruikers die duurzaamheid en fysieke robuustheid prioriteren in hun flashdrives.

Al met al blinkt de SanDisk Ultra Fit CZ43 USB-flashdrive uit als een snelle, compacte opslagoplossing met robuuste beveiligingsfuncties, waardoor het een uitstekende keuze is voor gebruikers die een compacte en betrouwbare flashdrive zoeken voor hun dagelijkse opslagbehoeften. Hoewel de fysieke bouwkwaliteit en het kleine formaat mogelijke nadelen kunnen vormen, positioneren zijn indrukwekkende prestaties en beveiligingsfuncties het als een sterke concurrent op de markt voor USB-flashdrives.

Voordelen SanDisk Ultra Fit CZ43 USB
 • Indrukwekkende leessnelheden tot 130 MB/s voor snelle bestandsoverdrachten.
 • Inclusief SanDisk SecureAccess-software voor bestandsbeveiliging en wachtwoordbeveiliging.
 • Sleek, laag profiel ontwerp met een gat voor een koord of sleutelhanger voor gemakkelijk draagbaarheid.
Nadelen SanDisk Ultra Fit CZ43 USB
 • Dun plastic behuizing wekt zorgen op over de bouwkwaliteit.
 • Kleine maat kan het vatbaar maken voor verlies.
 • Prioriteert mogelijk niet duurzaamheid en fysieke robuustheid voor sommige gebruikers.

3. Ideaal voor gamers die op zoek zijn naar extra opbergruimte: Patriot Viper Fang

3. Ideaal voor gamers die op zoek zijn naar extra opbergruimte: Patriot Viper Fang

Belangrijke specificaties:

De Patriot Viper Fang Gaming 512GB USB 3.1 Gen 1 Flash Drive is een uitstekende keuze, vooral voor gamers die op zoek zijn naar extra opslagruimte met snelle en betrouwbare prestaties. Deze USB-stick heeft een duurzame aluminium behuizing, waardoor schokbestendigheid wordt gegarandeerd voor veilige gegevensopslag. Met overdrachtssnelheden tot 400 MB/s maakt het gebruik van USB 3.1-technologie om snelle bestandsoverdrachten te bieden, tot 10 keer sneller dan USB 2.0-sticks. Zoals één gebruiker opmerkte, "consistent 250 MB/s schrijfsnelheden voor mediaopslag" en een andere benadrukte zijn "uitstekende prestaties voor grote sequentiële lees- en schrijfbewerkingen."

In het landschap van USB-sticks valt het aanbod van Patriot op door zijn robuuste ontwerp en indrukwekkende overdrachtssnelheden. De aluminium behuizing voegt een laag duurzaamheid toe, wat aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare en langdurige opslagoplossing. Sommige gebruikers hebben echter verschillen gemeld tussen de geadverteerde snelheid en de daadwerkelijke prestaties, waarbij één gebruiker na een maand gebruik een storing heeft ervaren. Ondanks deze geïsoleerde incidenten hebben de meeste gebruikers zijn snelle en betaalbare prestaties geprezen, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor verschillende toepassingen, waaronder werkgebruik.

In vergelijking met zijn tegenhangers op de markt onderscheidt de Patriot Viper Fang Gaming USB-stick zich door zijn grote opslagcapaciteit, robuuste constructie en concurrerende overdrachtssnelheden. Zijn garantie van 5 jaar benadrukt verder het vertrouwen van het merk in zijn product. Hoewel het misschien niet in elke situatie absoluut het snelst is, positioneert zijn balans van snelheid, capaciteit en duurzaamheid het als een ideale keuze voor gamers of individuen die betrouwbare extra opslag onderweg zoeken.

De USB-flashdrive-serie van Patriot voldoet aan uiteenlopende behoeften, met opties zoals de Rage Prime, Rage Pro en Rage Lite voor veeleisende projecten, de Trinity voor het minimaliseren van belasting en de Lifestyle-serie voor stijlvolle, snelle opties. Deze veelzijdigheid toont het engagement van Patriot om verschillende levensstijlen en vereisten aan te spreken, met opties die geschikt zijn voor verschillende gebruiksscenario's.

Samenvattend blinkt de Patriot Viper Fang Gaming 512GB USB 3.1 Gen 1 Flash Drive uit als een robuuste en hoogwaardige opslagoplossing, ideaal voor gamers en gebruikers die snelle en betrouwbare prestaties zoeken. Hoewel sommige gebruikers verschillen in snelheid hebben gemeld en geïsoleerde gevallen van storing, maken zijn algehele prestaties en duurzaamheid het tot een overtuigende keuze in de markt voor USB-flashdrives.

Voordelen Patriot Viper Fang
 • Duurzame aluminium behuizing voor schokbestendigheid en veilige gegevensopslag
 • Overdrachtssnelheden tot 400 MB/s, 10 keer sneller dan USB 2.0 drives
 • Grote opslagcapaciteit en concurrerende overdrachtssnelheden
Nadelen Patriot Viper Fang
 • Verschillen tussen geadverteerde snelheid en daadwerkelijke prestaties gemeld door sommige gebruikers
 • Geïsoleerde gevallen van drive-falen na een maand gebruik

4. Samsung T3 SSD USB flash

4. Samsung T3 SSD USB flash

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 128 GB
Type beveiliging: Wachtwoord
Maximale leessnelheid: 300 Mbps
Maximale schrijfsnelheid: 60 Mbps
Aanvullende functies: Magneetbestendig, Schokbestendig, Temperatuurbestendig, Waterbestendig, Röntgenbestendig

Ik ben de Samsung T3 SSD USB-flashdrive, een compacte en draagbare opslagoplossing die indrukwekkende prestaties en betrouwbaarheid biedt. Met een USB 3.1-interface ben ik compatibel met een breed scala aan apparaten. Mijn capaciteit varieert van 250GB tot 2TB, waardoor ik voor verschillende opslagbehoeften geschikt ben. Ondanks het ontbreken van geavanceerde functies zoals hardware-encryptie, ben ik een betrouwbare opslagoplossing. Mijn compacte ontwerp en hoge-snelheid interface maken mij een uitstekende keuze voor gebruikers die snelle en efficiënte gegevensoverdracht wensen.

Volgens TechRadar concurreer ik in een markt met diverse aanbiedingen. Terwijl de Kingston DataTraveler Max hoge capaciteit biedt en de Patriot Supersonic Rage 2 uitblinkt in snelheid en capaciteit, spring ik eruit met mijn mix van prestaties en draagbaarheid. Zoals TechRadar's review van de beste flash drives van 2024 aangeeft, concurreer ik gunstig met andere hoog gewaardeerde USB-flashdrives.

De evaluatie van AnandTech benadrukt mijn USB Type-C-interface en USB 3.1 Gen 1-ondersteuning, waardoor ik een moderne en veelzijdige opslagoplossing ben. Ondanks het ontbreken van geavanceerde functies zoals UASP en hardware-encryptie, maken mijn consistente prestaties en compacte vorm mij een overtuigende keuze.

In het drukke veld van USB-flashdrives ben ik een solide optie voor gebruikers die mobiliteit en prestaties prioriteren. Zoals één review opmerkt, "De Samsung T3 SSD USB-flashdrive is een betrouwbare en snelle opslagoplossing voor gebruikers onderweg, met indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden in een compacte vormfactor."

Hoewel ik bepaalde geavanceerde functies mis die sommige concurrenten wel hebben, maken mijn sterke prestaties en draagbare ontwerp mij een overtuigende keuze voor gebruikers die een veelzijdige en efficiënte opslagoplossing zoeken. Als zodanig ben ik een gebalanceerde keuze voor gebruikers die betrouwbare prestaties en mobiliteit prioriteren boven geavanceerde encryptiefuncties of cutting-edge snelheid.

Voordelen Samsung T3 SSD USB flash
 • Indrukwekkende prestaties en betrouwbaarheid
 • Compact en draagbaar ontwerp
 • USB 3.1-interface voor brede apparaatcompatibiliteit
Nadelen Samsung T3 SSD USB flash
 • Gebrek aan geavanceerde functies zoals hardware-encryptie

5. PNY Turbo 256GB USB flash

5. PNY Turbo 256GB USB flash

Belangrijke specificaties:

Opslagcapaciteit: 256 GB
Type beveiliging: Geen beveiliging
Maximale leessnelheid: 640 Mbps
Maximale schrijfsnelheid: 160 Mbps
Aanvullende functies: Geen

Ik ben enthousiast om de PNY Turbo 256GB USB flash drive met je te delen, onderdeel van de Turbo Attache serie, die opvalt door zijn solide constructie, schuifmechanisme en USB 3.0 connectiviteit. Met prijzen vanaf $8 biedt het een betaalbare optie voor gebruikers die op zoek zijn naar voldoende opslagcapaciteit voor verschillende toepassingen. De lees- en schrijfsnelheden van de drive bieden een bevredigende ervaring voor dagelijks gebruik. Deze USB-stick is vooral geschikt voor gebruikers die "volledige" Linux-installaties uitvoeren, waarbij bepaalde distributies goed en efficiënt werken op de drive. Het is echter belangrijk om te erkennen dat sommige distributies mogelijk langzamer werken op dit apparaat.

Een opvallende evolutie ten opzichte van zijn voorgangers, de PNY Turbo Attache 3, biedt deze USB flash drive overdrachtssnelheden ongeveer tien keer sneller dan standaard PNY USB 2.0 flash drives, zoals benadrukt in beoordelingen. De verbeterde overdrachtssnelheid maakt snelle en efficiënte gegevensoverdracht mogelijk, waarbij ongeveer 47.349 nummers kunnen worden opgeslagen. Bovendien draagt de vergrendelingsschuiver en activiteitslampje bij aan het gebruiksvriendelijke ontwerp, wat de aantrekkingskracht ervan vergroot. Het is echter belangrijk om de gemelde problemen van inconsistente schrijfsnelheden in overweging te nemen, aangezien schommelingen de gebruikerservaring kunnen beïnvloeden.

Vergeleken met zijn tegenhangers biedt de PNY Turbo 256GB USB flash drive een overtuigende combinatie van betaalbaarheid, voldoende opslag en bevredigende prestaties voor dagelijks gebruik en specifieke toepassingen zoals Linux-installaties. Gebruikers kunnen echter alternatieven vinden die meer geschikt zijn als consistente schrijfsnelheden een prioriteit zijn. Hoewel de drive een competitieve optie biedt binnen zijn prijsklasse, moeten potentiële kopers de gemelde schommelingen in schrijfsnelheden afwegen tegen zijn andere verdiensten voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Kortom, de PNY Turbo 256GB USB flash drive biedt een budgetvriendelijke oplossing met een stevige constructie, USB 3.0 connectiviteit en voldoende opslagcapaciteit voor diverse behoeften. De prestaties bij het accommoderen van "volledige" Linux-installaties en de verbeterde overdrachtssnelheden ten opzichte van eerdere modellen maken het tot een veelzijdige optie. De gemelde inconsistente schrijfsnelheden benadrukken echter een mogelijke beperking die gebruikers in overweging moeten nemen. Als je prioriteit ligt bij voldoende opslag en bevredigende dagelijkse prestaties, kan de PNY Turbo 256GB USB flash drive een geschikte keuze zijn.

Voordelen PNY Turbo 256GB USB flash
 • Degelijke constructie
 • Schuifmechanisme
 • USB 3.0 connectiviteit
Nadelen PNY Turbo 256GB USB flash
 • Onregelmatige schrijfsnelheden
 • Schommelingen in schrijfsnelheden
Hand met een usb-stick

Hoe kies je een goede usb-stick?

Je hebt al een goede SSD of externe ssd en bent nu op zoek naar een andere manier om je gegevens veilig te stellen. Lees hieronder op welke kenmerken je let wanneer je op zoek bent naar een goede usb-stick.

Kiezen van de juiste opslagcapaciteit voor je usb-stick

Bij het kiezen van een usb-stick is net als bij een SD-kaart, de opslagcapaciteit een cruciale factor. Deze capaciteit, gemeten in gigabytes (GB) of terabytes (TB), bepaalt hoeveel data je kunt opslaan. Voor alledaags gebruik, zoals de opslag van simpele documenten en foto's, is een stick van 16 GB of 32 GB vaak voldoende.

Ben je van plan om grotere bestanden, zoals video's of uitgebreide projecten, op te slaan? Dan is een usb-stick met een capaciteit van 64 GB, 128 GB of zelfs 256 GB een betere keuze. Denk aan jouw specifieke behoeften: hoe groter de capaciteit, hoe meer ruimte voor je bestanden, maar ook hoe hoger de prijs. 🤑

Belang van leessnelheid bij usb-sticks

De leessnelheid van een usb-stick, beïnvloed de efficiëntie van dataoverdracht en wordt gemeten in megabytes per seconde (MB/s). Deze snelheid bepaalt hoe snel je bestanden van de stick naar een computer of ander apparaat overzet, of hoe snel je ze opent.

 • Voor standaardgebruik, zoals documenten en foto's, is een leessnelheid van 20-40 MB/s vaak voldoende.
 • Ben je van plan om regelmatig grote bestanden, zoals HD-video's, te verplaatsen? Dan is een usb-stick met een hogere leessnelheid, bijvoorbeeld 100-300 MB's, aan te bevelen. Een hogere leessnelheid betekent minder wachttijd, waardoor je workflow aanzienlijk efficiënter wordt.

Hoe schrijfsnelheid impact heeft op usb-stick prestaties

Schrijfsnelheid is ook belangrijk bij het kiezen van een usb-stick, vooral als je vaak grote bestanden opslaat. Deze snelheid, eveneens uitgedrukt in megabytes per seconde (MB's), bepaalt hoe snel je data van je computer of ander apparaat naar de usb-stick overbrengt.

 • Voor basisgebruik, zoals het opslaan van documenten of foto's, is een schrijfsnelheid van ongeveer 10-20 MB/s meestal voldoende.
 • Voor het overzetten van grotere bestanden, zoals video's of grote datasets, is een hogere schrijfsnelheid, zoals 50 MB/s of meer, aan te bevelen.

Een hogere schrijfsnelheid zorgt voor een snellere en efficiëntere opslag van je gegevens, wat tijd bespaart en je productiviteit verhoogt.

Kies de stick met de minste slechte recensies in verhouding tot hun populariteit.
Ik gebruik een Sandisk dual drive USB C + A voor snellere exporttijden vanaf mijn MacBook. Het heeft mijn hachje gered vlak voor een klus.

Simon S. List, Redditgebruiker

Compatibiliteit met besturingssystemen

De meeste usb-sticks zijn compatibel met gangbare besturingssystemen zoals Windows, macOS en Linux, zonder dat je extra software hoeft te installeren. Echter, het is belangrijk om te controleren of de usb-stick werkt met jouw specifieke versie van het besturingssysteem, vooral als je een ouder systeem gebruikt.

Sommige geavanceerde usb-sticks vereisen mogelijk specifieke drivers of software voor volledige functionaliteit. Zorg dat je een usb-stick kiest die compatibel is met jouw systeem, zodat je zonder problemen bestanden kunt overzetten en openen.

Beveiligingsfuncties voor veilige dataopslag op usb-sticks

Veel usb-sticks bieden nu geavanceerde beveiligingsopties, zoals hardware-encryptie, die je data beschermt met een coderingssleutel. Dit betekent dat zelfs als je usb-stick verloren gaat of gestolen wordt, je gegevens veilig blijven.

Sommige modellen hebben ook een wachtwoordbeveiliging of vingerafdrukscanner voor extra veiligheid. Voor maximale beveiliging ga je voor sticks met 256-bit AES-encryptie. Zo weet je zeker dat je data veilig is, waar je ook bent.1Catherine Chipeta, UpGuard (2022). '7 Ways to Secure Sensitive Data on a USB Flash Drive'

Verschillen tussen usb 2.0, usb 3.0 en usb-c bij usb-sticks

De usb-versie van een usb-stick, zoals usb 2.0, usb 3.0 of usb-c, is bepalend voor de overdrachtssnelheid en compatibiliteit. Hieronder zet ik voor je op een rij:

Usb 2.0:

 • Overdrachtssnelheden tot 480 Mbps.
 • Geschikt voor basisgebruik.
 • Brede compatibiliteit met oudere apparaten.

Usb 3.0:

 • Aanzienlijk snellere overdrachtssnelheden tot 5 Gbps.
 • Ideaal voor snelle gegevensoverdracht.
 • Compatibel met usb 2.0-apparaten, maar met lagere snelheid.

Usb-c:

 • Ondersteunt snelheden tot 10 Gbps.
 • Omkeerbare aansluiting voor gebruiksgemak.
 • Compatibel met nieuwste apparaten en technologieën.


Een Mac laptop met een aangesloten usb

Welke merken maken goede usb-sticks?

Ik heb veel usb-sticks mogen testen, en weet inmiddels dat niet iedere fabrikant gelijk geschapen is. Ik heb genoeg merken en modellen getest en raad je vol vertrouwen de onderstaande merken aan. Kiezen tussen de beschikbare opties is niet altijd even simpel, maar met deze heb ik altijd goede ervaringen gehad!

SanDisk

SanDisk is een toonaangevend merk dat bekend staat om zijn betrouwbare en duurzame usb-sticks. Hun producten variëren van standaardmodellen tot high-end opties met indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden, ideaal voor snelle gegevensoverdracht en efficiëntie.

Kingston

Kingston usb-sticks staan bekend om hun veelzijdigheid en veiligheidsfuncties. Ze bieden een breed scala aan opslagcapaciteiten, van kleine, handige sticks voor alledaags gebruik tot beveiligde modellen met hardware-encryptie voor gevoelige gegevens.

Wat is volgens Tweakers de beste usb-stick?

De beste usb-stick volgens Tweakers is de Samsung Bar Plus 64 GB Titanium. Deze usb-stick valt op door zijn robuuste titanium behuizing en indrukwekkende lees- en schrijfsnelheden tot respectievelijk 200 MB/s en 60 MB/s.

Met 64 GB opslagcapaciteit biedt hij voldoende ruimte voor al je bestanden. De Samsung Bar Plus is niet alleen snel en betrouwbaar, maar ook stijlvol en duurzaam, waardoor hij een uitstekende keuze is voor zowel dagelijks gebruik als professionele toepassingen.

Veelgestelde vragen over usb-sticks van onze lezers

Dit stuk is toegewijd aan al jullie vragen en opmerkingen, maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Zin om daar wat aan te doen? Laat ons hieronder in het formulier weten welke twijfels je nog hebt, zodat we deze tijdens een toekomstige update van deze koopgids kunnen beantwoorden!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross