Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Vind Jouw Perfecte Match voor Opslag en Snelheid: de Beste SD-Kaart

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min leestijd

Op zoek naar de beste SD-kaart voor jouw camera, smartphone of ander apparaat? Met zoveel opties op de markt kan het een uitdaging zijn om de juiste keuze te maken. In dit artikel duiken we in de wereld van SD-kaarten om je te helpen de perfecte kaart te vinden die past bij jouw behoeften.

Wat zijn de beste SD-kaarten van 2024?

Dit zijn de 5 beste SD-kaarten volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste SD-kaarten van 2024

1. Beste SD-kaart: PNY 64 GB SD Card

1. Beste SD-kaart: PNY 64 GB SD Card

Belangrijke specificaties:

Geheugenkaart versie: SDXC
Geheugenkaartcapaciteit: 128 GB
Geheugenkaart klasse: Class 10
Geheugenkaart schrijfsnelheid: 100 Mb/s
Geheugenkaart leessnelheid: 100 Mb/s

Ik ben enthousiast over de PNY 64GB Elite-X Class 10 U3 V30 SD-kaart! Met leessnelheden tot 100MB/s en concurrerende schrijfsnelheden, is deze kaart perfect voor burst mode HD-fotografie en 4K Ultra HD-videografie. Hij is ook geweldig voor het vastleggen van bursts van hoge-resolutie RAW-bestanden, zonder problemen. De A1 App Performance zorgt voor snellere app lancering en prestaties, en de bijgevoegde SD-adapter maakt hem geschikt voor verschillende apparaten.

De PRO Elite microSDXC-kaarten presteren nog beter dan de standaard PNY Elite-kaarten, met name op willekeurige lees- en schrijfsnelheden. Hoewel ze misschien niet zo snel zijn als UHS-II-kaarten, bieden ze betrouwbare prestaties voor veeleisende taken. Bij een startprijs van $11,99 voor de 64GB-versie en $34,99 voor de 256GB-versie, biedt deze kaart veel waar voor zijn geld. Het is een sterke concurrent van populaire merken zoals Samsung, met een aantrekkelijke combinatie van snelheid en betaalbaarheid.

In vergelijking met SanDisk biedt PNY's Elite Performance SD-kaarten de beste waarde in snelle geheugenkaarten. Hoewel SanDisk wordt aanbevolen voor betrouwbaarheid en garantieondersteuning, zijn PNY's kaarten over het algemeen 10-20% goedkoper, waardoor ze een aantrekkelijke optie zijn voor wie betaalbaarheid zoekt zonder in te leveren op prestaties.

Kortom, de PNY 64GB Elite-X Class 10 U3 V30 SD-kaart is een sterke concurrent in de markt voor SD-kaarten, met uitstekende prestaties, betrouwbaarheid en betaalbaarheid. Het is een overtuigende keuze voor zowel fotografen als videografen, en biedt betrouwbare prestaties en betaalbaarheid voor wie een budgetvriendelijke maar hoogwaardige SD-kaart zoekt. 📸

Voordelen PNY 64 GB SD Card
  • Hoge leessnelheden tot 100 MB/s, ideaal voor burst mode HD-fotografie en 4K Ultra HD-videografie
  • A1 App Performance maakt snellere app lancering en prestaties mogelijk
  • Goede prijs-kwaliteitverhouding, vanaf $11,99 voor de 64GB-versie en $34,99 voor de 256GB-versie
Nadelen PNY 64 GB SD Card
  • Kan niet de snelheid evenaren van kaarten van hoger niveau

2. Geoptimaliseerd voor frequente reizigers: Sony 128GB SF-M Tough Series

2. Geoptimaliseerd voor frequente reizigers: Sony 128GB SF-M Tough Series

Belangrijke specificaties:

3. Ideaal voor 4K-videoproductie: Lexar 64GB Professional 1667x UHS-II

3. Ideaal voor 4K-videoproductie: Lexar 64GB Professional 1667x UHS-II

Belangrijke specificaties:

Deze SDHC Pro kaart van Lexar is voorzien van UHS-II technologie wat zorgt<br />voor een minimale overdrachtssnelheid van 2000x, of 300MB/s.<br />Deze 64GB kaart wordt geleverd met de Image Rescue software om verwijderde foto's en video's terug te halen.

4. Uitzonderlijke snelheid: SanDisk 128GB Extreme Pro UHS-I

4. Uitzonderlijke snelheid: SanDisk 128GB Extreme Pro UHS-I

Belangrijke specificaties:

5. Sandisk Extreme Pro 1TB SD

5. Sandisk Extreme Pro 1TB SD

Belangrijke specificaties:

Geheugenkaart versie: SDXC
Geheugenkaartcapaciteit: 1 TB
Geheugenkaart klasse: Class 10, A2, U3, V30, UHS-I
Geheugenkaart schrijfsnelheid: 90 Mb/s
Geheugenkaart leessnelheid: 170 Mb/s

<b>Meer 4K-UHD opnemen, opslaan en delen dan ooit tevoren</b> <br />Benut de extreme snelheid voor een snelle overdracht, hoge app-prestaties en opnames in 4K-UHD-formaat. Deze krachtige micro-SD-geheugenkaart ondersteunt 4K-UHD-video's, Full HD-video's en foto's met hoge resolutie. Daarmee is deze kaart uitermate geschikt voor Android smartphones, actioncams en drones. De ultrasnelle SanDisk Extreme Pro micro-SDXC-UHS-I-geheugenkaart met maximaal 400 GB leest gegevens met maximaal 170 MB/s en schrijft met maximaal 90 MB/s. En met de snelheidsklasse A2 bereikt uw smartphone ongekende toepassingsprestaties. <br /> <br /> <b>Geschikt voor actioncams en drones</b> <br />SanDisk geheugenkaarten zijn compatibel met smartphones, tablets, actioncams en drones. <br /> <br /> <b>Schrijfsnelheden tot 90 MB/s mogelijk.</b> <br />Neem razendsnelle actiefoto's of 4K-UHD-video's met schrijfsnelheden tot 90 MB/s. De SanDisk Extreme Pro micro-SDXC-UHS-I-geheugenkaart maakt snellere opnames en overdrachten mogelijk. Met hoge leessnelheden tot 170 MB/s bespaart u tijd bij de overdracht van beelden met hoge resolutie of van 4K-UHD-video's. <br /> <br /> <b>Ideaal voor het opnemen van 4K-UHD-video's</b> <br />Film uw outdoor-avonturen, weekenduitstapjes of sportevenementen in de hoogste kwaliteit en zonder frameverlies. De SanDisk Extreme Pro micro-SD-UHS-I-geheugenkaart met maximaal 400 GB behoort tot deze snelheidsklasses: UHS Speed Class 3 (U3) en Video Speed Class 30 (V30). <br /> <br /> <b>Praktisch herstellen van bestanden met RescuePRO Deluxe</b> <br />De software voor gegevensherstel RescuePro Deluxe wordt met de kaart meegeleverd als download. Met de software kunt u bestanden herstellen die per ongeluk zijn verwijderd (downloaden vereist). <br /> <br /> <b>Robuust ontwerp, ook geschikt voor gebruik onder extreme omstandigheden</b> <br />De SanDisk Extreme Pro micro-SDHC- en micro-SDXC UHS-I-geheugenkaarten zijn stootvast, temperatuurbestendig, waterdicht en röntgenbestendig. Stort u in het avontuur zonder dat u zich zorgen maakt over de bestendigheid van uw geheugenkaart. <br /> <br /> <b>Compatibel met de MobileMate-USB 3.0-kaartlezer</b> <br />Met de MobileMate-USB 3.0-kaartlezer voor micro-SD-geheugenkaarten kunt u dankzij de overdrachtssnelheid van maximaal 170 MB/s grote bestanden en grote hoeveelheden bestanden sneller verplaatsen en veelvoorkomende bestandsoverdracht aanzienlijk sneller uitvoeren.

Een systeemcamera met geheugenkaartjes ernaast

Hoe kies je de beste SD-kaart?

Hieronder lees je waarop je let bij het kiezen van een goede SD-kaart.

Kies de juiste opslagcapaciteit voor jouw SD-kaart

Als je een SD-kaart kiest, is opslagcapaciteit belangrijk. Deze varieert van 2 GB tot wel 1 TB. Voor dagelijks gebruik, zoals in smartphones of digitale camera's, is een kaart van 32 tot 128 GB vaak voldoende.

Voor professionele fotografie of 4K-video's heb je echter een kaart van 256 GB of meer nodig. Denk aan jouw specifieke behoeften: hoe groter de opslagcapaciteit, hoe meer foto's, video's en bestanden je bewaart.

Belang van schrijfsnelheid in SD-kaarten

Schrijfsnelheid is essentieel voor het vastleggen van video's in hoge resolutie of het snel opslaan van foto's. Deze snelheid geeft aan hoe snel data op de kaart geschreven kan worden.

Voor 4K-video's of burst-fotografie heb je een kaart nodig met een schrijfsnelheid van minstens 60-90 MB/s. Professionele kaarten bieden zelfs snelheden van meer dan 100 MB/s, wat zorgt voor vloeiende opnames zonder vertraging.

Hoe leessnelheid jouw SD-kaartervaring beïnvloedt

Leessnelheid bepaalt hoe snel gegevens van de SD-kaart naar het apparaat worden overgebracht. Dit is vooral belangrijk bij het overzetten van grote bestanden naar een computer. Verwar een SD-kaart trouwens niet met een externe SSD; een SSD is een component in je computer, en niet eentje die je ook in je camera kwijtkunt!

Een standaardleessnelheid ligt rond de 90-100 MB/s, maar high-end kaarten kunnen snelheden tot 300 MB/s bereiken. Voor snelle overdrachten en efficiënt werken, kies een kaart met een hoge leessnelheid.

Duurzaamheid: essentieel voor betrouwbare SD-kaarten

Duurzaamheid is een sleutelfactor voor SD-kaarten. Kies voor een waterbestendige kaart, die beschermd is tegen schade door vocht of onderdompeling. Schokbestendigheid is essentieel om gegevensveiligheid te garanderen bij vallen of stoten.

Temperatuurbestendige kaarten functioneren betrouwbaar in extreme omstandigheden, van intense kou tot extreme hitte. Deze eigenschappen zijn belangrijk als je de kaart gebruikt in outdoor camera's of actiecamera's.

Compatibiliteit met apparaten

Zorg dat de SD-kaart compatibel is met jouw apparaat. Standaard SD-kaarten passen in de meeste digitale camera's, terwijl microSD-kaarten vaak gebruikt worden in smartphones en drones. Controleer de specificaties van je apparaat om te bepalen welk type en capaciteit ondersteund wordt. Dit voorkomt problemen met het lezen of schrijven van gegevens op de kaart.

Klasse en snelheidsklasse: wat betekenen ze voor SD-kaarten?

De klasse en snelheidsklasse van een SD-kaart geven de minimale schrijfsnelheid aan. Klassen zoals Class 10, UHS-I en UHS-II bepalen de prestaties.

Class 10 garandeert bijvoorbeeld een minimale schrijfsnelheid van 10 MB/s, geschikt voor Full HD-video-opnames. UHS-I en UHS-II bieden hogere snelheden, ideaal voor 4K-video's.1SDAssociation (n.d.).'Speed Class'

Kies de juiste klasse gebaseerd op jouw behoeften, zoals fotografie, video-opname of gaming, om optimale prestaties te garanderen.

Het juiste formaat SD-kaart kiezen voor jouw behoeften

Bij het kiezen van een SD-kaart is het formaat een belangrijk aspect. Er zijn hoofdzakelijk twee formaten: de standaard SD-kaart en de microSD-kaart. De standaard SD-kaart, met afmetingen van ongeveer 32 × 24 mm, wordt veelal gebruikt in digitale camera's en laptops.

De microSD-kaart, kleiner van formaat met ongeveer 15 x 11 mm, is ontworpen voor compactere apparaten, zoals smartphones, tablets en sommige actiecamera's.

Let op: niet elk apparaat ondersteunt beide formaten. Controleer dus altijd welk formaat SD-kaart compatibel is met jouw apparaat om te zorgen dat je de juiste keuze maakt. Soms heb je een usb-stick nodig en geen SD-kaart.

Wist je dat de eerste SD-kaart, geïntroduceerd in 1999, slechts 32 MB opslagruimte had? Tegenwoordig zijn er SD-kaarten beschikbaar met een opslagcapaciteit tot 1 TB, wat een enorme groei in technologie en opslagcapaciteit in slechts enkele decennia laat zien!

Welke merken maken goede SD-kaarten?

Onderstaande merken staan bekend om hun SD-kaarten van goede kwaliteit.

SanDisk

SanDisk is een toonaangevende naam in de wereld van SD-kaarten, bekend om hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Hun kaarten bieden hoge overdrachtssnelheden, ideaal voor professionele fotografie en 4K-video-opnames. Met een breed scala aan capaciteiten zijn SanDisk SD-kaarten een favoriet onder zowel professionals als hobbyisten.

Samsung

Samsung SD-kaarten staan bekend om hun snelle lees- en schrijfsnelheden, wat ze perfect maakt voor high-speed dataopslag en -overdracht. Ze zijn ook zeer duurzaam, met weerstand tegen water, hoge temperaturen en röntgenstralen, wat ze ideaal maakt voor gebruik in extreme omstandigheden.

een microSD-kaart naast een SD-kaart adapter

Wat is volgens Tweakers de beste SD-kaart?

De beste SD-kaart volgens Tweakers is de Sandisk Extreme Pro 128GB microSDXC UHS. Deze kaart onderscheidt zich door zijn hoge lees- en schrijfsnelheden, tot 170 MB/s en 90 MB/s respectievelijk, wat essentieel is voor snelle gegevensoverdracht en het opnemen van 4K-video.

De duurzaamheid is ook een pluspunt, met weerstand tegen water, schokken en extreme temperaturen. Deze combinatie van snelheid, capaciteit en betrouwbaarheid maakt de Sandisk Extreme Pro 128GB een topkeuze voor zowel professionele fotografen als casual gebruikers.

Veelgestelde vragen over SD-kaarten van onze lezers

Dit deel is speciaal toegewijd aan jullie vragen en opmerkingen. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Stuur ons hieronder via het feedbackformulier vooral jullie vragen of opmerkingen door, zodat we deze hier kunnen doornemen!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross