Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Stabiliseer je Verbinding met de Beste Multiroom-Wifi

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min leestijd

Nu ik het genot van de beste multiroom-wifi zelf ken, kan ik niet meer zonder. Een enkele router die mijn hele huis moet voorzien van draadloos internet is simpelweg niet meer toereikend – en ik durf te wedden dat je na aankoop en installatie van jouw multiroom-netwerk er hetzelfde over denkt. Laat me je eerst echter helpen je opties te verkennen!

Wat zijn de beste opties voor multiroom-wifi van 2024?

Dit zijn de 5 beste opties voor multiroom-wifi volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste opties voor multiroom-wifi van 2024

1. TPLink TP-Link Deco M4

Belangrijke specificaties:

Type draadloze verbinding: Wireless AC
Type WIFI netwerk: Simultaneous dual-band
WiFi Snelheid 5 GHz: 867 Mbps
WiFi Snelheid 6 GHz: Geen wifi
Seamless Roaming: Ja
Beamforming: Ja
MU-MIMO: Ja

De TP-Link Deco M4, dat ben ik! Ik ben een multiroom wifi systeem dat je hele huis voorziet van een naadloze en stabiele internetverbinding. Geen gedoe meer met haperingen of snelheidsverlies, want ik maak gebruik van wifi mesh technologie. Met mij in huis heb je één wifi-naam, wat het makkelijk maakt om altijd verbonden te blijven.

Wat mij onderscheidt van andere routers is mijn eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijkheid. Gebruikersreviews laten zien dat je mij binnen 10 minuten kunt installeren via de gratis app. Ik begeleid je stap voor stap door het proces en geef je ook de mogelijkheid om verschillende instellingen aan te passen, zoals bandbreedte en ouderlijk toezicht. Samen maken we het makkelijk!

Een ander voordeel van mij, de Deco M4, is dat je me kunt gebruiken als router, access point of range extender. Ik ben flexibel en pas me aan aan jouw netwerkbehoeften. En alsof dat nog niet genoeg is, ben ik ook compatibel met Smart Home en Amazon Alexa. Zo kun je al je slimme apparaten gemakkelijk integreren.

Mijn prestaties worden ook hoog gewaardeerd door gebruikers. Ze melden dat ze overal in huis een uitstekend wifi-bereik hebben, zelfs in de tuin. Ik heb ook Ethernet-poorten waarmee je bekabelde apparaten kunt aansluiten en de Deco's onderling kunt verbinden voor nog betere prestaties. Ik zorg ervoor dat je altijd verbonden bent, waar je ook bent in huis.

Wat betreft nadelen, is er weinig negatiefs te vinden in de reviews. Sommige gebruikers merken op dat je me niet kunt ophangen, wat voor sommige huishoudens een klein ongemak kan zijn. En ja, één gebruiker vond de prijs van de uitbreidingseenheid wat aan de hoge kant. Maar laten we eerlijk zijn, ik ben het waard!

Kortom, ik, de TP-Link Deco M4, bied je een betaalbare en gebruiksvriendelijke oplossing om je wifi-dekking in je hele huis te verbeteren. Met mijn eenvoudige installatie, flexibele functies en uitstekende prestaties, ben ik de ideale keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbaar multiroom wifi-systeem. Laten we samen zorgen voor een naadloze en stabiele internetverbinding, overal in huis! 💪

Voordelen TPLink TP-Link Deco M4
 • Eenvoudige installatie en gebruiksvriendelijkheid
 • Flexibele functionaliteit als router, access point of range extender
 • Compatibiliteit met Smart Home en Amazon Alexa
Nadelen TPLink TP-Link Deco M4
 • Niet op te hangen
 • Relatief hoge prijs van de uitbreidingseenheid
2. TPLink TP-Link Deco X10 Mesh

Belangrijke specificaties:

Type draadloze verbinding: Wireless AX
Type WIFI netwerk: Dual-band
WiFi Snelheid 5 GHz: 1200 Mbps
WiFi Snelheid 6 GHz: Geen 60GHz ondersteuning
Seamless Roaming: Ja
Beamforming: Ja
MU-MIMO: Ja

Ik ben zo enthousiast over de TP-Link Deco X10! Dit geweldige mesh wifi-systeem zorgt ervoor dat mijn hele huis nu een krachtig en duidelijk signaal heeft. Met een bereik van maar liefst 520 m2 in de 3-pack is het perfect voor grote huizen en kantoren.

Een van de beste dingen aan de Deco X10 is dat het moeiteloos meerdere apparaten aankan zonder enige prestatievermindering. Met bidirectionele MU-MIMO-technologie kunnen meerdere apparaten tegelijkertijd gegevens ontvangen, waardoor er minder buffertijd is, zelfs tijdens piekuren.

Met wifi 6-snelheden tot 1500 Mbps verdeeld over 1201 Mbps op de 5GHz-band en 300 Mbps op de 2.4GHz-band, biedt de Deco X10 supersnelle verbindingen en de mogelijkheid om meer apparaten aan te sluiten. En dankzij de OFDMA- en MU-MIMO-technologieën is er 4 keer meer capaciteit om gelijktijdig naar meerdere apparaten te zenden, met minder vertraging voor games en betere kwaliteit voor videochats.

Het naadloze netwerk van de Deco X10 zorgt ervoor dat ik altijd verbonden blijf terwijl ik door mijn huis beweeg, en het krachtige ouderlijk toezicht stelt me in staat om de tijd online te beperken en ongepaste websites te blokkeren voor elk gezinslid. En het beste van alles is dat de installatie super eenvoudig is dankzij de Deco app, die me stap-voor-stap begeleidde tijdens het hele proces.

Ik kan echt niet genoeg goede dingen zeggen over de TP-Link Deco X10. Met zijn verbeterde capaciteit, snellere verbindingen, naadloze dekking en ouderlijk toezicht, is het de perfecte keuze voor gezinnen, thuiskantoren en bedrijven die op zoek zijn naar een betrouwbaar en krachtig mesh wifi-systeem. En hoewel de prijs voor sommige gebruikers misschien een obstakel is, is de Deco X10 echt een investering waard vanwege de geweldige prestaties en functionaliteiten. 🌐

Voordelen TPLink TP-Link Deco X10 Mesh
 • Krachtig wifi-signaal in de hele woning
 • Capaciteit om meer apparaten aan te sluiten zonder prestatieverlies
 • Eenvoudige installatie met stap-voor-stap begeleiding via de Deco app
Nadelen TPLink TP-Link Deco X10 Mesh
 • Prijs kan een mogelijke belemmering vormen voor sommige gebruikers
3. TPLink TP-Link Deco M4 Mesh

Belangrijke specificaties:

Type draadloze verbinding: Wireless AC
Type WIFI netwerk: Dual-band
WiFi Snelheid 5 GHz: 867 Mbps
WiFi Snelheid 6 GHz: Geen wifi
Seamless Roaming: Ja
Beamforming: Ja
MU-MIMO: Ja

De TP-Link Deco M4 - Mesh WiFi - 3-pack - 2018 is een geweldige keuze voor huishoudens zoals het mijne die op zoek zijn naar een betrouwbaar en krachtig wifi-systeem. Met de Deco Mesh-technologie zorgt dit systeem voor betere wifi in alle richtingen, met snelle snelheden en een sterk signaal, zelfs in een groot huis.

Een geweldig voordeel van de TP-Link Deco M4 is de uitgebreide dekking. Met een bereik tot 4000 vierkante meter heb je overal in huis een consistent en sterk signaal. Zelfs in de tuin zijn er geen wifi-dode zones meer. En als klap op de vuurpijl werken de draadloze verbindingen en de optionele Ethernet-backhaul samen om de Deco-units met elkaar te verbinden, waardoor je nog snellere netwerksnelheden en naadloze dekking krijgt.

De installatie van de TP-Link Deco M4 is super eenvoudig en gebruiksvriendelijk. Met de gratis app word ik stap voor stap door het installatieproces geleid. Binnen 10 minuten is alles klaar en kan ik genieten van een stabiele en snelle wifi-verbinding. Via de app kan ik ook verschillende instellingen aanpassen, zoals bandbreedtebeheer en ouderlijk toezicht om ervoor te zorgen dat mijn kinderen veilig online zijn.

Een ander geweldig kenmerk van de TP-Link Deco M4 is de naadloze roaming-functie. De Deco-units werken samen om één netwerk te vormen met één SSID. Dit betekent dat mijn apparaten automatisch verbinding maken met de snelste Deco-unit terwijl ik door mijn huis beweeg, waardoor ik een echt naadloze wifi-ervaring heb.

De prestaties van de TP-Link Deco M4 zijn indrukwekkend. Het systeem biedt een lag-vrije verbinding met maximaal 100 apparaten, wat perfect is voor huishoudens met veel apparaten die tegelijkertijd worden gebruikt. Of ik nu aan het surfen, downloaden, streamen of gamen ben, de Deco M4 zorgt voor een snelle en stabiele netwerkervaring.

Naast de geweldige prestaties en functionaliteit heeft de TP-Link Deco M4 ook een aantrekkelijk design. De compacte en discrete Deco-units passen gemakkelijk in elke kamer zonder al te veel op te vallen.

Hoewel de reviews geen specifieke nadelen noemen, kan het beperkte aantal instelmogelijkheden een minpunt zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar meer geavanceerde functies. Ook kan de prijs van een extra Deco-unit relatief hoog zijn.

Al met al is de TP-Link Deco M4 - Mesh WiFi - 3-pack - 2018 een geweldige keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbaar en krachtig wifi-systeem met uitgebreide dekking, eenvoudige installatie en naadloze roaming. De prijs-kwaliteitverhouding is goed en de prestaties zijn indrukwekkend.

Voordelen TPLink TP-Link Deco M4 Mesh
 • Uitgebreide dekking tot 4000 vierkante meter, waardoor een consistent en sterk signaal in elke hoek van het huis wordt geboden.
 • Eenvoudige en gebruiksvriendelijke installatie via de gratis app, met stapsgewijze begeleiding.
 • Naadloze roaming-functie zorgt voor een echt naadloze wifi-ervaring terwijl je door het huis beweegt.
Nadelen TPLink TP-Link Deco M4 Mesh
 • Beperkte instelmogelijkheden kunnen een minpunt zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar meer geavanceerde functies.
 • De prijs van een extra Deco-unit kan relatief hoog zijn.
4. Beste multiroom-wifi: TP-Link Deco E4 Mesh Wifi

Belangrijke specificaties:

De TP-Link Deco E4 Mesh Wifi - 2019 is echt de bom! Ik bedoel, wie wil er nou geen gestroomlijnd wifi-systeem dat je hele huis bedekt? Met dit systeem hoef je je geen zorgen meer te maken over haperingen of vertragingen. Het is perfect voor huizen met meerdere verdiepingen en voor dagelijkse online taken zoals surfen op het web, e-mailen en downloaden. En weet je wat het beste is? De installatie is super makkelijk dankzij de handige app, en je kunt zelfs ouderlijk toezicht instellen. Hoe cool is dat? 😉

Een van de geweldige features van de Deco E4 is de wifi mesh technologie. Hierdoor kun je altijd verbonden blijven met het dichtstbijzijnde station, zodat je altijd een sterke verbinding hebt. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je de Deco E4 ook nog eens integreren met Smart Home en Alexa Amazon. Je kunt dus je hele huis slim maken met dit geweldige systeem!

Nu moet ik wel eerlijk zijn en zeggen dat de Deco E4 het beste werkt met internetverbindingen tot 100 Mbps. Dus als je een snellere verbinding hebt, kan het zijn dat je snelheid iets wordt beperkt. Niet ideaal voor fanatieke gamers of streamers, maar voor de meeste mensen zal het prima werken.

De gebruikersreviews zijn over het algemeen positief. Mensen zijn dol op hoe makkelijk het is om de Deco E4 te installeren, zelfs zonder technische kennis. En de prijs-kwaliteitverhouding is ook top!

Er is wel één ding waar je op moet letten: als je een groot huis hebt met meerdere verdiepingen, heb je misschien extra stations nodig voor een optimale dekking. Dus houd daar rekening mee bij je aankoop.

Al met al is de TP-Link Deco E4 Mesh Wifi - 2019 een geweldige keuze als je op zoek bent naar een betaalbaar en gebruiksvriendelijk multiroom wifi-systeem. Het biedt een stabiele en betrouwbare wifi-verbinding in je hele huis, zonder gedoe. Ja, er is een maximale snelheid van 100 Mbps, maar voor de meeste mensen zal dat niet echt een probleem zijn. Met zijn wifi mesh technologie en compatibiliteit met Smart Home en Alexa Amazon is de Deco E4 echt een slimme keuze voor degenen die op zoek zijn naar een geavanceerd en betrouwbaar wifi-systeem.

Voordelen TP-Link Deco E4 Mesh Wifi
 • Eenvoudige installatie en geen technische kennis nodig
 • Goede prijs-kwaliteitverhouding
 • Stabiele en betrouwbare wifi-verbinding in hele woning
Nadelen TP-Link Deco E4 Mesh Wifi
 • Maximale snelheid van 100 Mbps kan beperkend zijn voor gebruikers die hogere snelheden nodig hebben
 • Elke verdieping heeft een mesh point nodig voor optimale dekking
 • Compatibel met Smart Home en Alexa Amazon, waardoor het een goede keuze is voor gebruikers die op zoek zijn naar een geavanceerd en betrouwbaar wifi systeem
5. TPLink TP-Link Deco E4 Multiroom

Belangrijke specificaties:

Type draadloze verbinding: Wireless AC
Type WIFI netwerk: Dual-band
WiFi Snelheid 5 GHz: 867 Mbps
WiFi Snelheid 6 GHz: Geen wifi
Seamless Roaming: Ja
Beamforming: Ja
MU-MIMO: Ja

Ik ben de TP-Link Deco E4, en ik ben hier om je woning te voorzien van een sterk en betrouwbaar wifi-signaal in elke hoek. Met mijn wifi 5-ondersteuning ben ik perfect voor dagelijkse online taken zoals surfen, e-mailen en downloaden. En met de mogelijkheid om tot 100 apparaten te ondersteunen, ben ik ideaal voor woningen met meerdere verdiepingen. Mijn Mesh-systeem maakt het eenvoudig om mijn bereik uit te breiden door simpelweg nog een Deco-unit toe te voegen.

Ik ben trots op het ontbreken van buffertijd, waardoor ik tot drie keer snellere verbindingen behaal dan oudere routers. Met mijn 802.11ac draadloze technologie zorg ik voor lag-vrije verbindingen op maximaal 100 apparaten. En ik ben geschikt voor spraakbesturing en kan worden gekoppeld met Alexa voor eenvoudige bediening via spraakopdrachten.

Mijn installatie en bediening zijn super eenvoudig via de TP-Link App. Je kunt ouderlijk toezicht instellen, het gastennetwerk beheren, het netwerk op afstand beheren en maandelijkse rapportages bekijken. Ook beschik ik over fast ethernetpoorten met een snelheid van 100Mbps, perfect voor bedrade apparaten.

Een potentieel nadeel is dat mijn ethernetpoorten beperkte snelheid bieden in vergelijking met systemen die hogere snelheden bieden. Hoewel ik ideaal ben voor basis netwerktaken, ben ik mogelijk minder geschikt voor zeer veeleisende netwerktoepassingen.

In vergelijking met andere mesh-wifi systemen onderscheid ik me door mijn eenvoudige installatie, uitbreidbaarheid, krachtig ouderlijk toezicht en de mogelijkheid om lag-vrije verbindingen te verzorgen op een groot aantal apparaten. Dit maakt mij een uitstekende keuze voor huishoudens die op zoek zijn naar een betrouwbaar en gemakkelijk te beheren wifi-systeem. 📶

Voordelen TPLink TP-Link Deco E4 Multiroom
 • Eenvoudige installatie en bediening via de TP-Link App
 • Uitbreidbaarheid door toevoegen van extra Deco-units
 • Lag-vrije verbindingen op maximaal 100 apparaten
Nadelen TPLink TP-Link Deco E4 Multiroom
 • Beperkte snelheid van de ethernetpoorten in vergelijking met systemen die hogere snelheden bieden
 • Minder geschikt voor zeer veeleisende netwerktoepassingen
Kleine router op een houten tafel in een kamer verlicht met roze en paarse verlichting

Hoe kies je een goede optie voor multiroom-wifi?

Tja, je kunt ook een mifi-router op zolder zetten en daarmee die afgelegen kamer van internet voorzien, maar dat vreet je mobiele data in no-time op. Tijd voor een echte multiroom-systeem dus! Maar de beste router voor een multiroom-wifi-opzet vind je niet zomaar. Je moet een keuze maken die goed aansluit op je behoeften en de lay-out van je huis. Daar help ik je graag bij!

Optimaal dekkingsgebied voor multiroom-wifi bepalen

Mik op een dekking van zo'n 300 tot 500 vierkante meter. Maar, let op, dit kan echt verschillen door hoe je huis in elkaar zit.

Stel je voor, je hebt een huis met dikke betonnen muren of veel metaal, dan kan je wifi-signaal daar last van hebben. En woon je in een huis met meerdere verdiepingen? Dan moet je misschien denken aan extra wifi-punten om overal bereik te hebben. Daar kom ik zometeen op terug!

Ook dingen in huis, zoals grote metalen objecten of apparaten die elektromagnetische storing veroorzaken (denk aan je magnetron), kunnen invloed hebben op je wifi. Kies daarom een systeem dat past bij de grootte en indeling van jouw huis.

Het aantal benodigde nodes en uitbreidbaarheid voor multiroom-wifi

Als je een huis hebt met meerdere verdiepingen en je wilt overal goede wifi, dan zijn nodes, zoals bij een goede mesh-router, je beste vrienden. Stel je voor: één node kan vaak een verdieping goed dekken. Dus, heb je een huis met drie verdiepingen? Dan start je idealiter met drie nodes.

Maar hier komt het slimme deel: kies voor een systeem dat uitbreidbaar is. Stel, je gaat verbouwen of je wilt ook in je tuin of op zolder goede wifi. Dan is het superhandig als je een extra node kunt toevoegen. Zo groeit je wifi-netwerk met je mee.

Denk eraan: elke verdieping is anders. Heb je een grote verdieping of veel muren en deuren? Dan heb je misschien meer nodes nodig. Het gaat erom dat je overal in huis zonder problemen kunt streamen, gamen of werken.

Met de juiste hoeveelheid en plaatsing van nodes zorg je dat je wifi-netwerk altijd top is, waar je ook bent in huis. En met uitbreidbare opties ben je klaar voor de toekomst!

Frequentiebanden en wifi-standaarden: wat je moet weten voor multiroom-wifi

In multiroom wifi-netwerken zijn frequentiebanden superbelangrijk. Je hebt voornamelijk twee banden: 2,4 GHz en 5 GHz. Maar wat betekent dat voor jou?

De 2,4GHz-band is als een drukke snelweg: het heeft een groot bereik, maar kan druk en traag zijn. Ideaal voor basis internetgebruik, zoals browsen en e-mails. De 5GHz-band is als een snelle racebaan: minder bereik, maar veel sneller, perfect voor zware taken, zoals gamen of streamen in HD. De 6GHz-band krikt die snelheid nog eens op, maar wederom in ruil voor minder bereik.1Intel (n.d.). '2.4 GHz vs. 5 GHz vs. 6 GHz: What’s the Difference?'

De beschikbaarheid van deze banden hangt af van de wifi-standaard van je apparaat. Laten we eens kijken naar de recentste wifi-standaarden en welke banden ze ondersteunen:

Wifi-standaardFrequentiebanden
802.11n (Wifi 4)2,4 GHz en 5 GHz
802.11ac (Wifi 5)5 GHz (en soms 2,4 GHz)
802.11ax (Wifi 6; wifi 6e)2,4 GHz en 5 GHz (plus 6 GHz bij wifi 6e)

Dus, als je het nieuwste van het nieuwste wilt, ga dan voor wifi 6e. Hiermee krijg je toegang tot beide banden, wat betekent dat je kunt kiezen tussen bereik en snelheid, afhankelijk van wat je nodig hebt.

Let wel: om hier gebruik van te maken, moet de apparatuur die met zo'n wifi-6e-netwerk verbindt, ook compatibel zijn met wifi 6e. Is dit niet zo, dan valt je apparatuur terug op de recentste standaard die op dat moment beschikbaar is bij de zwakstste schakel.

Gebruiksgemak en eenvoudige installatie van multiroom-wifi-systemen

Bij het kiezen van een multiroom-wifi-systeem is gebruiksvriendelijkheid echt key. Je wilt toch niet uren puzzelen om online te komen? Gebruiksvriendelijkheid draait om hoe makkelijk je je wifi-netwerk opzet en beheert.

Een paar dingen die een systeem gebruiksvriendelijk maken: een eenvoudige installatieprocedure, vaak met een handige app. Denk aan stap-voor-stapinstructies op je telefoon die je door het hele proces leiden. Ook belangrijk: makkelijk te begrijpen indicatoren op de apparaten zelf, zoals lichtjes die de status aangeven.

Daarnaast is een intuïtieve app voor het beheer van je netwerk superhandig. Hiermee kun je snel zien hoe het met je netwerk gaat, wie er verbonden zijn en eventueel ouderlijk toezicht instellen. En als je in de toekomst je netwerk wilt uitbreiden, moet dat ook makkelijk kunnen zonder dat je het bestaande netwerk helemaal opnieuw moet instellen.

Beveiliging van multiroom-wifi: essentiële tips

Als het gaat om de veiligheid van multiroom-wifi, is het superbelangrijk dat je systeem goed beveiligd is. Je wilt toch niet dat iemand zomaar je netwerk binnenkomt en je data bekijkt? Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten voor een veilig multiroom-wifi-systeem:

 • Zoek naar systemen die WPA3-ondersteuning bieden, de nieuwste en veiligste standaard.
 • Gastnetwerken. Hiermee kun je bezoekers toegang geven tot wifi zonder dat ze bij je hoofdnetwerk kunnen.
 • Een ingebouwde firewall helpt ongewenste toegangspogingen te blokkeren.
 • Kies een systeem dat automatisch updates uitvoert om beveiligingslekken te dichten.
 • VPN-ondersteuning – voor extra beveiliging bij het online gaan, vooral als je gevoelige informatie verstuurt.
 • Toegangscontrole geeft je mogelijkheden om te bepalen welke apparaten toegang hebben tot je netwerk.
 • Netwerkisolatie zorgt dat apparaten in je netwerk niet ongewenst met elkaar communiceren.
 • Ouderlijk toezicht, bedoeld om te beheren wat kinderen online kunnen zien en doen.

Met deze functies zorg je dat je multiroom-wifi-systeem niet alleen snel en betrouwbaar is, maar ook veilig. Zo kun je met een gerust hart online gaan, wetende dat je netwerk goed beschermd is.

De achterkant van een router.

Extra functionaliteiten die je multiroom-wifi verbeteren

Als je een multiroom-wifi-systeem kiest, zijn er een paar extra functies die echt het verschil kunnen maken. Deze functies zorgen voor een snellere, sterkere en slimmere wifi-ervaring in je hele huis. Check deze lijst:

 • MU-MIMO – dit staat voor 'multi-user, multiple input, multiple output'. Hiermee communiceert je wifi-systeem met meerdere apparaten tegelijk, wat zorgt voor snellere prestaties.
 • Beamforming richt het wifi-signaal direct op je apparaten, in plaats van het signaal willekeurig rond te sturen. Resultaat? Sterker signaal en betere verbinding.
 • Quality of Service (QoS). Deze functie kom je ook tegen bij een goede gaming-router. Hiermee geef je prioriteit aan bepaalde apparaten of activiteiten. Handig als je bijvoorbeeld wilt dat je game of Netflix-stream altijd soepel loopt.
 • Ethernetpoorten voor als je een superstabiele verbinding nodig hebt, bijvoorbeeld voor gaming of het streamen van films in hoge kwaliteit.
 • Gastnetwerk – handig om bezoekers toegang te geven tot wifi, zonder dat ze op je hoofdnetwerk zitten.
 • Ouderlijk toezicht om te bepalen wat de kids online kunnen zien en doen.
 • App-beheer. Een gebruiksvriendelijke app waarmee je je netwerk makkelijk kunt instellen en beheren is een enorme pre als je op zoek bent naar gebruiksvriendelijkheid.
 • Automatische updates om te zorgen dat je systeem altijd up-to-date en veilig is.

Deze functies zijn echt niet enkel voorbehouden aan multiroom-routers; je komt ze ook tegen in een router voor Ziggo. Hoe dan ook: met deze functies haal je het maximale uit je multiroom-wifi-systeem. Zo ben je klaar voor alles wat je online wilt doen, van gamen tot streamen, en alles daartussenin!

Welke merken maken goede opties voor multiroom-wifi?

Ik heb aardig wat multiroom-wifi-opties uit mogen testen. Qua gebruiksvriendelijkheid en algemeen nut, blinken de oplossingen van deze merken steevast uit!

TP-Link

TP-Link is een prominent merk in de wereld van netwerkapparatuur en staat bekend om zijn betrouwbare en gebruiksvriendelijke multiroom wifi-systemen. Hun producten zijn vaak voorzien van geavanceerde mesh-technologie, wat zorgt voor een naadloze en stabiele internetverbinding door het hele huis.

TP-Link biedt flexibele oplossingen die geschikt zijn voor verschillende huisgroottes en gebruikersbehoeften, variërend van basis thuisgebruik tot meer veeleisende omgevingen, zoals grote huizen of kantoren.

Netgear

Netgear is een ander toonaangevend merk dat bekend staat om zijn krachtige en betrouwbare multiroom wifi-oplossingen. Hun producten bieden vaak uitgebreide dekking en hoge snelheden, ideaal voor zowel thuisgebruik als voor kleine bedrijven.

Netgear-systemen zijn ook bekend om hun gebruiksvriendelijke installatie en beheer, wat ze een goede keuze maakt voor gebruikers die niet veel technische kennis hebben maar toch een sterk en stabiel wifi-netwerk willen.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste multiroom-wifi-oplossing?

De beste multiroom-wifi-oplossing volgens Consumentenbond is de Asus ZenWiFi XD5. Dit systeem blinkt uit in zijn klasse door de combinatie van hoge snelheden, betrouwbare dekking en gebruiksgemak. Met wifi 6-technologie bereikt het snelheden tot 2402 Mbps op de 5GHz-band en 574 Mbps op de 2,4GHz-band, ideaal voor streaming en gaming in een druk huishouden.

De ZenWiFi XD5 biedt een naadloze dekking tot 510 vierkante meter, waardoor je overal in huis een sterk signaal hebt. Eenvoudige installatie en beheer via de Asus Router-app maken het een topkeuze voor zowel technisch onderlegde als minder technische gebruikers.       

Wat is volgens Tweakers de beste multiroom-wifi-oplossing?

De beste multiroom-wifi-oplossing volgens Tweakers is het Asus AiMesh AX6100 WiFi System (RT-AX92U 2 Pack). Dit systeem onderscheidt zich door de geavanceerde wifi-6-technologie, waarmee je geniet van snelheden tot 6100 Mbps, verdeeld over twee frequentiebanden.

Het biedt een uitgebreide dekking tot 557 vierkante meter, ideaal voor grote huizen. Met de AiMesh-technologie creëer je een naadloos netwerk, waarbij je eenvoudig extra Asus-routers kunt toevoegen voor nog meer dekking. De installatie en het beheer zijn gebruiksvriendelijk via de Asus Router-app, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel beginners als gevorderden in netwerkbeheer.       

Wat is volgens CNET de beste multiroom-wifi-oplossing?

De beste multiroom-wifi-oplossing volgens CNET is de TP-Link Deco W7200. Dit systeem valt eveneens op door zijn indrukwekkende wifi-6-technologie, waarmee je geniet van hoge snelheden tot 3000 Mbps. Het biedt een uitgebreide dekking tot 650 vierkante meter, perfect voor middelgrote tot grote huizen.

Met de Deco W7200 kun je moeiteloos meer dan 150 apparaten verbinden, wat het ideaal maakt voor huishoudens met veel wifi-gebruik. De installatie is eenvoudig en intuïtief via de TP-Link Deco-app, waardoor je snel en zonder gedoe een betrouwbaar wifi-netwerk opzet.       

Veelgestelde vragen over opties voor multiroom wifi van onze lezers

Heb je nog vragen over multiroom-wifi? Dan kun je erop rekenen dat we die hier beantwoorden. Maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Breng daar verandering in door je vragen in het onderstaande formulier achter te laten!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross