Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Geniet in Alle Rust van Muziek met de Beste Noise-Cancelling Oordopjes

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

Of je nu in het vliegtuig zit, naar kantoor gaat of gewoon aan het studeren bent, het is moeilijk om van je favoriete nummer te genieten als er lawaai is. Daarom raad ik de beste noise-cancelling oordopjes aan. Deze zorgen voor rust en focus. 🧘

Wanneer je de ruisonderdrukkende oordopjes draagt, is er geen buitenwereld meer – alleen je muziek. Lees deze uitgebreide koopgids voor meer informatie!

Waarom noise-cancelling oordopjes aanschaffen?

Noise-cancelling (of ruisonderdrukkende) oordopjes zijn een geweldige manier om ongewenste geluiden, zoals verkeer of gesnurk, te blokkeren. Luister voortaan ongestoord naar je favoriete nummers! 🎶

Het afspelen van muziek op hoge volumes verhoogt bovendien het risico op gehoorbeschadiging. Noise-cancelling oordopjes halen de ruis weg, zodat je de muziek niet op een onveilig niveau hoeft te zetten om ervan te genieten – en daar is je gehoor op de lange termijn blij mee!

Er zijn echter ook nadelen verbonden aan het gebruik van noise-cancelling oordopjes. De functie die deze oordopjes hun naam geeft, active noise cancellation (ANC), verbruikt extra energie, waardoor de batterij sneller leegloopt in verhouding.

Dat is onhandig als je een lange reis op de planning hebt staan. Ook zijn ruisonderdrukkende oordopjes over het algemeen duurder dan oordopjes zonder ruisonderdrukking.

Twijfel je tussen oordopjes en de beste koptelefoon? Een koptelefoon biedt betere geluidskwaliteit, en oordopjes zijn makkelijker voor onderweg! Beide producten zijn beschikbaar met noise-cancelling.

Heb ik je interesse gewekt? Bekijk en vergelijk hieronder alvast de top 3 van vandaag!

Draadloze Oordopjes iPhone Geschikt voor Apple Oortjes Bluetooth EarBuds 1

Draadloze Oordopjes iPhone Geschikt voor Apple Oortjes Bluetooth EarBuds 1
Type oordopjes: Earbuds
Maximale batterijduur: 100 uur
IP-certificering: IPX7 (Stofdichtheid nvt, dompeldicht)
Afstandsbediening: Ja
Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
Draadloos opladen: Ja
Bekijk op Bol.com

JBL Tune 230NC TWS zwart

JBL Tune 230NC TWS zwart
Type oordopjes: In-ear
Maximale batterijduur: 10 uur
IP-certificering: IPX4 (Stofdichheid nvt, plenswaterdicht)
Afstandsbediening: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 5.2
Draadloos opladen: Nee
Bekijk op Bol.comBekijk op Coolblue

ARRK BUDS Volledig Draadloze Oordopjes

ARRK BUDS Volledig Draadloze Oordopjes
Type oordopjes: Earbuds
Maximale batterijduur: 180 uur
IP-certificering: IPX7 (Stofdichtheid nvt, dompeldicht)
Afstandsbediening: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 5.1
Draadloos opladen: Nee
Bekijk op Bol.com

Koopgids: hoe kies ik de beste noise-cancelling oordopjes?

Als je op zoek bent naar de beste noise-cancelling oordopjes, dan is het handig om je vooraf goed te informeren. Hieronder vind je alle benodigde informatie! ✅

Hoe werkt noise-cancelling?

Er zijn twee vormen van noise-cancelling: actieve noise cancellation (ANC) en passieve noise cancellation (PNC).

Passieve noise cancellation, oftewel geluidsisolatie, komt voort uit het ontwerp. Door de blokkade van de gehoorgang komt er geen omgevingsgeluid binnen. De beste over-ear koptelefoon of in-ear oordopjes zijn voorbeelden van passieve ruisonderdrukking.

Actieve noise-cancelling maakt daarentegen gebruik van een digitale techniek. Het omgevingsgeluid komt via een microfoon het oordopje binnen. Vervolgens produceert het oordopje een antigeluid.

Geluidsgolven bestaan uit hoge en lage tonen. Als je de geluidsgolven van het omgevingsgeluid spiegelt, krijg je het antigeluid. Dit onderdrukt dat de storende geluiden. Dit werkt het beste als het omgevingsgeluid bestaat uit constante, lage tonen. Hoge tonen zijn minder makkelijk op te vangen, vooral als ze erg plots optreden.

Een combinatie van passieve en actieve ruisonderdrukking geeft daarom uiteindelijk de beste geluidsdemping.

Verschillende soorten ANC

Actieve noise-cancelling wordt op drie verschillende manieren toegepast. Elke aanpak heeft zijn voor- en nadelen.

Feedback ANC

De eerste manier is feedback ANC. Hierbij zit de ANC-microfoon in de oorschelp, vlak voor de speaker. Het geluid komt binnen zoals jij het hoort. De microfoon vangt het geluid op een natuurlijke manier op.

Feedback ANC gaat minder goed om met hoge frequenties. In sommige gevallen treed audiofeedback op, wat min of meer tot echo's leidt. Ook verliest muziek mogelijk kwaliteit, omdat de ruisonderdrukking invloed heeft op de basweergave en het middenbereik.

Feedforward ANC

De tweede optie is feedforward ANC. Deze vorm van ANC komt nauwelijks voor. De microfoon bevindt zich aan de buitenkant van de oorschelp, achter de speaker. Het geluid komt vroegtijdig binnen, waardoor er meer tijd is om antigeluid te produceren. Daardoor gaat feedforward ANC beter om met hoge frequenties.

Deze vorm van ruisonderdrukking gaat zuinig met de batterij om en is minder vatbaar voor vervorming van het geluid. Door de plaatsing is feedforward ANC echter gevoelig voor wind, wat een negatief effect op de ruisonderdrukking heeft.

Hybrid ANC

De laatste mogelijkheid is hybrid ANC. Dit is een perfecte combinatie van de bovengenoemde opties. De microfoons bevinden zich binnen en buiten de oorschelp. Hybrid ANC verwerkt een breder frequentiebereik, wat leidt tot een gelijkmatige ruisonderdrukking.

Daar staan enkele nadelen tegenover. Wees bereid om diep in de buidel te tasten, want het is de duurste vorm van ruisonderdrukking. Ook kost het meer energie, en daardoor loopt de batterij snel leeg.

Twee paar oordopjes vooraanzicht

Verschillende functies van ANC

ANC biedt verschillende functies die de gebruikerservaring verbeteren. Adaptive ANC past de ruisonderdrukking automatisch aan. Vangen de microfoontjes meer omgevingsgeluid op, dan versterkt ook de ruisonderdrukking. Hiervoor hoef je niets te doen!

Adjustable actieve noise-cancelling geeft de mogelijkheid om zelf te bepalen hoeveel omgevingsgeluid je hoort. Daardoor blijf je volledig in controle.

De beste noise-cancelling oordopjes hebben een transparantiemodus (of ambient mode). Dit doet het tegenovergestelde van ANC: omgevingsgeluid komt juist beter de oordopjes binnen. Dat is handig als je een gesprek voert of deelneemt aan het verkeer.

Noise-cancelling oordopjes vergelijken

VolumebegrenzingDraadloos opladenMaximale batterijduurHi-res audioKwaliteitsklasse
1Draadloze Oordopjes iPhone Geschikt voor Apple Oortjes Bluetooth EarBuds 1JaJa100 uur
2JBL Tune 230NC TWS zwartJaNee10 uurNee
3ARRK BUDS Volledig Draadloze OordopjesNeeNee180 uurNee
4JBL Tune 230NC WitNeeNee10 uurNee
5Unitone Pro (alternatief Airpods) witNeeJa30 uurJa

Draadloze Oordopjes iPhone Geschikt voor Apple Oortjes Bluetooth EarBuds 1

Volumebegrenzing: Ja

Draadloos opladen: Ja

Maximale batterijduur: 100 uur

JBL Tune 230NC TWS zwart

Volumebegrenzing: Ja

Draadloos opladen: Nee

Maximale batterijduur: 10 uur

Hi-res audio: Nee

ARRK BUDS Volledig Draadloze Oordopjes

Volumebegrenzing: Nee

Draadloos opladen: Nee

Maximale batterijduur: 180 uur

Hi-res audio: Nee

JBL Tune 230NC Wit

Volumebegrenzing: Nee

Draadloos opladen: Nee

Maximale batterijduur: 10 uur

Hi-res audio: Nee

Unitone Pro (alternatief Airpods) wit

Volumebegrenzing: Nee

Draadloos opladen: Ja

Maximale batterijduur: 30 uur

Hi-res audio: Ja

Pasvorm

De beste noise-cancelling oordopjes zijn beschikbaar als in-ear of half in-ear. Benieuwd naar de verschillen?

In-ear oordopjes zitten in de gehoorgang, waardoor ze omgevingsgeluid fysiek afweren. Daardoor klinkt geluid – vooral de lage tonen – bovendien beter; er gaat niets verloren aan je omgeving. Ook vallen in-ear oordopjes minder snel uit je oren, en dat is een must tijdens het sporten! ⛹️‍♂️

Sommige sportoordopjes bevatten een oorhaak die je om je oor doet of een oorclip die in de oorschelp zit, waardoor er nog minder kans is dat ze uit je oren vallen.

Neem je deel aan het verkeer, dan is het gevaarlijk als je niets van de omgeving hoort. In dat geval zijn half in-ear oordopjes een betere keuze. Half in-ear oordopjes gaan niet helemaal de gehoorhang in, waardoor je omgevingsgeluid hoort. Ze rusten gedeeltelijk op de oorschelp, vlakbij je gehooringang.

Als je urenlang naar muziek luistert, dan mogen oordopjes in ieder geval geen pijn doen. Geen enkel oor is hetzelfde, en daarom bieden sommige fabrikanten opzetstukjes aan. Daardoor vind je altijd een goede pasvorm.

Controleer de pasvorm door je hoofd van links naar rechts te schudden. De oordopjes mogen niet uit je oren vallen. Voel je een druk op het oor? Dan is een kleine maat beter. Sommige fabrikanten, waaronder Apple, bieden zelfs een pasvormtest aan in de app.

Geluidskwaliteit

Het is lastig om de geluidskwaliteit van oordopjes te bepalen, omdat je ze niet vooraf kunt uitproberen. Ik raad daarom aan om reviews te lezen. Als de meerderheid positief is over het product, dan is dat al een goede aanwijzing.

Houd er wel rekening mee dat geluid subjectief is. Wat ik geweldig vind klinken, kan voor iemand anders afschuwelijk zijn. Hieronder vind je enkele kenmerken die een indruk van de geluidskwaliteit geven.

Frequentiebereik

Het frequentiebereik (of frequentierespons) vertelt meer over de balans tussen hoge en lage tonen. Dit wordt aangegeven in Hertz (Hz). Een goed frequentiebereik ligt tussen de 20 en 20.000 Hz. Dat is hetzelfde frequentiebereik als het menselijk gehoor. Oordopjes met een kleiner bereik zijn daarmee niet toereikend voor het menselijke oor.

Sommige oordopjes hebben zelfs een frequentiebereik dat buiten het bereik van het menselijk gehoor ligt. Dit geeft een levendigere audioweergave.

Bluetooth: versies en codecs

Over Bluetooth-versies kan ik redelijk kort zijn: hoe recenter, hoe beter. We zitten inmiddels al op Bluetooth 5, welke weer tot 5.3 reikt op het moment van schrijven. De belangrijkste verschillen vergelijking met Bluetooth 4 ... 👇

Bluetooth 4Bluetooth 5
10 meter bereik binnenshuis40 meter bereik binnenshuis
Maximaal 1 Mbps datatransferMaximaal 2 Mbps datatransfer
Niet geheel compatibel met Bluetooth Low EnergyCompatibel met Bluetooth Low Energy; verbruikt in de basis ook minder stroom

Bluetooth 5 is hiermee absoluut de investering waard, maar wel enkel als je bronapparaat – waar je de oordopjes mee verbindt – ook Bluetooth 5 ondersteunt!

Heb je draadloze oordopjes, dan hebben ook de Bluetooth-codecs invloed op de geluidskwaliteit. De taak van een codec is het coderen en decoderen van digitale audiogegevens in een bepaald formaat. Vervolgens verstuurt het bronapparaat audiogegevens naar het oordopje.

Bluetooth-codecs hebben een bepaalde bitsnelheid. Een lage bitsnelheid betekent een grotere mate van compressie en een lagere geluidskwaliteit, terwijl een hoge bitsnelheid minder compressie en een betere geluidskwaliteit betekent.

SBC is de standaard codec. Deze heeft de laagste bitsnelheid, en daarmee de laagste geluidskwaliteit. AAC en aptX (of aptX HD, LDAC en LHDC) zijn beter. AAC werkt goed in combinatie met Apple, en AptX werkt het beste samen met Android. Deze codecs zorgen voor een geluidsoverdracht in cd-kwaliteit.

Let wel op, zowel het bronapparaat als de oordopjes moeten dezelfde Bluetooth-codec ondersteunen.

Hi-res audio

Als je de term 'hi-res audio' op de verpakking aantreft, dan betekent dit dat het oordopje audiobestanden met een hoge resolutie afspeelt.

Mp3 is een populair formaat voor muziekbestanden. Een muziekbestand wordt gecomprimeerd, zodat deze minder ruimte inneemt op een computer of telefoon. Door deze compressie is de muziek ook gemakkelijk online te streamen. Er is echter een nadeel: de geluidskwaliteit neemt af. Voor hi-res audio heb je muziekbestanden met een flac- of wav-indeling nodig.

Heb je een draadloos exemplaar op het oog, dan speelt ook de Bluetooth-verbinding een rol. Zonder een nieuwe Bluetooth-versie en/of goede Bluetooth-codec is afspelen in hoge resolutie niet mogelijk.

Luister je muziek via Spotify? Dan heb je op dit moment niets aan hi-res audio. De streamingdienst belooft al geruime tijd hi-res audio aan te bieden, maar op dit moment is het nog niet beschikbaar.

zwarte draadloze oordopjes inclusief oplaadcase. Met een houten achtergrond.

Met kabel of draadloos?

Haast alle oordopjes met ruisonderdrukking zijn draadloos. Volledig draadloze oordopjes worden true wireless oordopjes genoemd. Er komt geen enkele kabel aan te pas – ook niet tussen de oordopjes zelf.

Het ontbreken van de kabel geeft meer bewegingsvrijheid. Ook raken de kabels nooit meer in de knoop.

Het geluid wordt naar de oordopjes verstuurd via Bluetooth. Het is daardoor mogelijk om ieder apparaat met Bluetooth – bijvoorbeeld een smartphone, laptop of tv – te verbinden. Zoals gezegd, ga je idealiter voor de nieuwste versie.

Bluetooth multipoint connectivity maakt het mogelijk om twee apparaten tegelijkertijd met de oordopjes te verbinden. Je luistert bijvoorbeeld naar muziek op je laptop. Ondertussen wordt je gebeld op je telefoon. Het kost dan geen tijd en moeite om over te schakelen; je hoeft niet eerst de instellingen weer in te duiken.

Een andere handige verbindingsmogelijkheid is NFC (near field communication). Dit is de techniek die onder andere contactloos betalen mogelijk maakt. Oordopjes met NFC maken verbinding met een bronapparaat door de oordopjes naast het bronapparaat te houden. Je hoeft niet handmatig de oordopjes in de lijst te selecteren.

Echter hebben bedrade oordopjes voor sommige mensen nog steeds de voorkeur. Ze hoeven niet opgeladen te worden, en zijn over het algemeen goedkoper in aanschaf. Bedrade oordopjes worden aangesloten op een 3,5mm-aansluiting. Let op, want deze aansluiting ontbreekt bij enkele nieuwe telefoons, en veruit de meeste bekabelde oordopjes hebben geen ANC.

Is een koptelefoon meer iets voor jou? Zoek dan eens naar de beste draadloze koptelefoon!

SPL

De gevoeligheid van oordopjes wordt aangegeven met het sound pressure level (SPL). Hoe hoger de SPL, hoe hoger het volume dat een oordopje maximaal produceert. Zo produceren oordopjes met een hoog SPL-niveau luidere muziek vanaf een smartphone dan oordopjes met een laag SPL-niveau op hetzelfde toestel.

Impedantie

De impedantie geeft de weerstand van de oordopjes aan, en wordt aangegeven in ohm (Ω). Met de impedantie bepaal je voor welk toestel oordopjes, koptelefoons, headsets en speakers geschikt zijn, want het bepaalt hoeveel stroom de oordopjes aan kunnen.

De weerstand van oordopjes en koptelefoons ligt tussen de 8 en 600 Ω. Oordopjes tot 50 Ω zijn geschikt voor apparaten die op batterij werken, zoals een telefoon, laptop of tablet. Oordopjes of koptelefoons met een hogere weerstand vereisen een versterker, wat niet gebruikelijk is bij oordopjes.

Tegen de tijd dat je een versterker nodig hebt, moet je al overstappen naar een goede koptelefoon.

Persoon haalt noise cancellig oordopjes uit het oplaadhoesje

Batterij

True wireless oordopjes hebben weinig ruimte voor een grote batterij. Ook is levensduur sterk afhankelijk van factoren als volumeniveau en ANC.

Gemiddeld gaat een batterij 4 tot 5 uur mee met ANC ingeschakeld. Merk je dat de batterij bijna leeg is? Schakel dan ruisonderdrukking uit, want dit kost veel energie.

Gelukkig hebben de meeste exemplaren een oplaadhoesje. Deze voorzien de oordopjes van extra stroom. De batterijduur wordt daardoor gemakkelijk uitgebreid naar 20 uur of meer. De batterijcapaciteit lees je af aan een gekleurd of knipperend lampje. Tijdens het opladen via het oplaadhoesje kun je geen gebruik maken van de oordopjes.

Daarnaast is het oplaadhoesje ook gewoon handig om de oordopjes op te bergen. Het oplaadhoesje past gemakkelijk in een broekzak.

Goede oordopjes bieden bovendien de mogelijkheid tot snelladen (Quick Charge). Leg de oordopjes een kwartiertje aan de lader om weer minimaal een uur naar muziek te luisteren!

Bediening

Bedrade oordopjes hebben een kleine afstandsbediening in de kabel verwerkt. Daarmee zet je het volume lager of hoger.

De beste draadloze oordopjes met ruisonderdrukking hebben touchbediening. Je activeert diverse instellingen door een of meerdere keren op het aanraakscherm te tikken. Op die manier activeer je stembediening, neem je de telefoon op of skip je door naar het volgende nummer. ⏯️

Sommige modellen gebruiken fysieke knoppen die je moet indrukken op de buitenkant van de oordopjes. Het is uiteindelijk aan jou wat je precies prettiger vindt. Let er ook daadwerkelijk op, want sommige modellen hebben helemaal geen bedieningsopties.

Goede oordopjes zijn ook via een eigen app te bedienen. Het is een pluspunt als de app een equalizer bevat, waarmee je de balans van de geluidsweergave aanpast aan het muziekgenre. Functies die te maken hebben met noise cancellation, zoals de transparantiemodus, zijn ook via de app in te stellen.

oordopjes naast een telefoon met bijbehorende app

IP-certificering

Als je veel sport of graag buiten bent, dan is het fijn als de oordopjes bestand zijn tegen water. Denk dan aan zweet, een onverwachte regenbui of tijdens het zwemmen. 🌊

De waterdichtheid lees je af aan de IP-certificering. Deze begint met IP en wordt gevolgd door twee cijfers (IPXX).

Het eerste cijfer gaat over de stofdichtheid en het tweede cijfer geeft de waterdichtheid aan. IPX1 en IPX2 beschermen de oordopjes tegen druppels vanuit een bepaalde hoek. Als een regendruppel verkeerd valt, dan gaan ze alsnog kapot. Daarom raad ik deze niet aan als je naar buiten gaat tijdens een hevige regenbui.

Oordopjes met een IPX3 of IPX4 certificering gaan beter om met een regenbui. Deze producten zijn beschermd tegen spatwater.

IPX5 of IPX6 zijn waterbestendig. Regen, zweet of een glas water die omvalt. Het is allemaal geen probleem!

IPX7 en IPX8 zijn volledig waterdicht. Een IPX7 dompel je zonder moeite 30 minuten onder en IPX8 beschermt zelfs tegen langere onderdompeling. Hoe lang dit precies is, is terug te vinden in de handleiding van de oordopjes.

X-jes? – Dit staat niet bepaald voor 'kusjes', maar geven aan dat een product niet is getest op hetgeen dat een cijfer op de plaats van de 'X' zou representeren.

Overige functies

Sommige functies zijn niet noodzakelijk, maar wel handig om te hebben. Voice detect is zo'n functie. De oordopjes voelen trillingen vanuit je kaak. Daardoor weten de oordopjes wanneer je begint met praten. Op dat moment schakelt ANC uit, zodat je het omgevingsgeluid weer hoort en een gesprek kunt voeren.

Ook zijn er oordopjes die de muziek automatisch pauzeren, zodra je de oordopjes uit je oren haalt.

De beste ruisonderdrukkende oordopjes blokkeren niet alleen het geluid, maar bieden ook een ruimtelijke geluidservaring. Samsung noemt deze technologie 360 Audio en Apple noemt het spatial audio. Digitale technieken helpen om het geluid vanuit meerdere richtingen te laten komen.

Dit surround-effect wordt versterkt door gebruik te maken van hoofdtracking. Diverse sensoren detecteren alle bewegingen van het hoofd. Deze data wordt vervolgens gebruikt voor een realistische geluidsweergave.

Een microfoon is ook belangrijk. Dat maakt de oordopjes geschikt voor het voeren van telefoongesprekken of het opnemen van geluid.

De 5 beste noise-cancelling oordopjes op een rij

1. Draadloze Oordopjes iPhone Geschikt voor Apple Oortjes Bluetooth EarBuds 1

1. Draadloze Oordopjes iPhone Geschikt voor Apple Oortjes Bluetooth EarBuds 1
Oplaadbaar: Ja
Type oordopjes: Earbuds
IP-certificering: IPX7 (Stofdichtheid nvt, dompeldicht)
Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
Volumebegrenzing: Ja
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 24000 Hz

2. JBL Tune 230NC TWS zwart

2. JBL Tune 230NC TWS zwart
Oplaadbaar: Ja
Type oordopjes: In-ear
IP-certificering: IPX4 (Stofdichheid nvt, plenswaterdicht)
Bluetooth versie: Bluetooth 5.2
Hi-res audio: Nee
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz

3. ARRK BUDS Volledig Draadloze Oordopjes

3. ARRK BUDS Volledig Draadloze Oordopjes
Oplaadbaar: Ja
Type oordopjes: Earbuds
IP-certificering: IPX7 (Stofdichtheid nvt, dompeldicht)
Bluetooth versie: Bluetooth 5.1
Volumebegrenzing: Nee

4. JBL Tune 230NC Wit

4. JBL Tune 230NC Wit
Oplaadbaar: Ja
Type oordopjes: In-ear
IP-certificering: IPX4 (Stofdichheid nvt, plenswaterdicht)
Bluetooth versie: Bluetooth 5.2
Hi-res audio: Nee
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz

5. Unitone Pro (alternatief Airpods) wit

5. Unitone Pro (alternatief Airpods) wit
Oplaadbaar: Ja
Type oordopjes: In-ear
IP-certificering: IPX6 (Stofdichtheid nvt, waterbestendig)
Bluetooth versie: Bluetooth 5.2
Volumebegrenzing: Nee
Hi-res audio: Ja
Minimale frequentie: 20 Hz
Maximale frequentie: 20000 Hz

Veelgestelde vragen over noise-cancelling oordopjes

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over noise-cancelling oordopjes. Mocht je nog andere vragen hebben, neem dan snel contact met ons op!

Wat is beter: noise-cancelling oordopjes of een koptelefoon?

Hoewel een goede noise-cancelling koptelefoon in de meeste gevallen een betere ruisonderdrukking biedt, hebben noise-cancelling oordopjes hun eigen unieke eigenschappen en gemakken. Oordopjes zijn bijvoorbeeld beter om mee te slapen, makkelijker mee te nemen en ze zijn gemiddeld goedkoper.

Waarom word ik misselijk van mijn noise-cancelling oordopjes?

Enkele mensen ervaren een vervelende druk op de oren tijdens het dragen van noise-cancelling oordopjes. Omdat het evenwichtsorgaan zich in je oren bevindt, kun je door die druk misselijk worden. Bij de meeste mensen is dit een kwestie van even wennen, waarna het nare gevoel na verloop van tijd verdwijnt.

Werken noise-cancelling oordopjes ook zonder muziek?

Sommige noise-cancelling oordopjes werken ook zonder muziek. Dat is ideaal wanneer je moeite hebt om in slaap te komen met veel omgevingsgeluid – denk bijvoorbeeld aan slapen in een vliegtuig of na een nachtdienst.

Conclusie

De beste noise-cancelling oordopjes maken een wereld van verschil in het openbaar vervoer, op kantoor of andere omgeving waar het druk is. Bovendien voorkom je gehoorschade, omdat je het volume lekker laag houdt; je voelt immers niet meer de drang om het omgevingsgeluid te blokkeren door je muziek zo hard mogelijk te zetten, toch?

Noise-cancelling kom je al gauw tegen, het is vooral belangrijk om wat voor een soort noise-cancelling gaat. Gelukkig snap je nu het verschil tussen passieve en actieve noise-cancelling.

Bedankt voor het lezen. Wat vind jij van ruisonderdrukkende oordopjes? Ik ben benieuwd naar je mening! Laat ook even weten of dit artikel behulpzaam was, als je een minuutje hebt! 👇

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Rowena is 30 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie, webdesign en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van haar hond en gamet ze graag op haar Xbox.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2023 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross