Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Geniet in Alle Rust van Muziek met de Beste Noise-Cancelling Oordopjes

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

8 min leestijd

Een wandeling, reis of een sportsessie vraagt om de beste noise-cancelling oordopjes als je er het meeste van wilt maken. Zonder jezelf even af van je omgeving, en dompel je onder in je favoriete muziek, een goede podcast of je lievelingsaudioboek – zonder dan ook maar enige herrie van buitenaf mee te krijgen!

Wat zijn de beste noise-cancelling oordopjes van 2024?

Dit zijn de top 5 beste noise-cancelling oordopjes op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste noise-cancelling oordopjes van 2024

1. Beste oordopjes met ruisonderdrukking: Bose QuietComfort Ultra Headphones Wireless

1. Beste oordopjes met ruisonderdrukking: Bose QuietComfort Ultra Headphones Wireless

Belangrijke specificaties:

Volumebegrenzing: Ja
NFC: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
Waterbestendig: Nee
Draadloos opladen: Nee

<h3>Geluid om serieus te nemen</h3> <p>Deze hoofdtelefoon voor ruimtelijke audio met Bose Immersive Audio verlegt de grenzen van het luisteren. Voor jou betekent dit dat je muziek realistischer klinkt dan ooit tevoren.</p> Welkom in het akoestische middelpunt <p>Het geluid wordt vlak voor je geplaatst, zodat het lijkt alsof je helemaal niet met een hoofdtelefoon luistert.</p> Onweerstaanbaar natuurlijk geluid <p>Het is een baanbrekende geluidservaring, zo realistisch dat je het voor je gevoel kunt aanraken.</p> Aware Mode <p>Wil je het beste van twee werelden? Hoor je muziek en je omgeving met volledige transparantie.</p> <ul> <li><strong>Hoofdtelefoon:</strong>19,5 cm h x 13,9 cm b x 5,08 cm d (0,25 kg)</li> <li><strong>Draagetui:</strong>21,1 cm h x 15,7 cm b x 6,1 cm d (0,2 kg)</li> </ul> Batterij <ul> <li>Batterijduur: tot 24 uur*</li> </ul> Bluetooth <ul> <li>Bluetooth-bereik: tot 9 meter</li> <li>Bluetooth-versie: 5.3</li> <li>Codecs: subbandcodering met lage complexiteit (SBC) en geavanceerde audiocodering (AAC)</li> </ul> <ul> <li>Oplaadtijd batterij: tot 3 uur**</li> <li>Snel opladen in 15 minuten: tot 2 uur**</li> <li>Oplaadmethode batterij: USB-C</li> </ul> <p> </p>

2. Geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten: Apple AirPods Pro 2

2. Geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten: Apple AirPods Pro 2

Belangrijke specificaties:

Volumebegrenzing: Ja
Draadloos bereik: 30 m
NFC: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
Waterbestendig: Ja
Draadloos opladen: Ja

Met de Apple AirPods Pro 2 met MagSafe oplaadcase (USB-C) zet ik een grote stap vooruit in de categorie noise-cancelling oortjes, vooral voor Apple-gebruikers. De overstap naar USB-C, hoewel aanvankelijk met weerstand ontvangen, zorgt voor gemak en aanpasbaarheid. De toevoeging van IP54-bescherming, Personalized Volume, Conversation Awareness en Adaptive Noise Control toont de toewijding van Apple aan het verbeteren van de gebruikerservaring. Zoals een recensie uitroept: "Personalized Volume past het mediavolume aan op basis van de omgeving, Conversation Awareness verlaagt het volume tijdens gesprekken en Adaptive Noise Control verbetert de ruisonderdrukking." Deze functies markeren een significante evolutie van het vorige model, waarbij belangrijke gebruikerszorgen worden aangepakt en de algehele functionaliteit wordt verbeterd.

De geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten is een opvallende functie, die zorgt voor een naadloze en meeslepende audiobeleving die specifiek is afgestemd op Apple-gebruikers. Deze specialisatie, zoals opgemerkt in een recensie, zet de AirPods Pro 2 apart omdat het "nieuwe audiokenmerken heeft ontvangen via een iOS 17-software-update, inclusief Speak-to-Chat." Deze integratie met het Apple-ecosysteem verbetert de aantrekkingskracht voor gebruikers die diep geworteld zijn in de producten en diensten van Apple.

In vergelijking met de Sony WF-1000XM5, komt de AirPods Pro 2 USB-C naar voren als een meer budgetvriendelijke optie, met geavanceerde audiokenmerken en naadloze integratie met Apple-apparaten. De Sony WF-1000XM5 daarentegen heeft een compacter ontwerp en alternatieve spraakopdrachten. De concurrerende prijsstelling van de AirPods Pro 2 USB-C en de aansluiting op het Apple-ecosysteem maken het een aantrekkelijke keuze voor Apple-gebruikers die op zoek zijn naar geoptimaliseerde ruisonderdrukking en een naadloze gebruikerservaring.

Toch heeft de AirPods Pro 2 USB-C beperkingen. Hoewel de overstap naar USB-C een aanzienlijke upgrade is, kunnen sommige gebruikers het gebrek aan waterdichtheid zorgwekkend vinden, vooral voor een product dat als toonaangevend wordt gepositioneerd. Daarnaast kan het klassieke drop-stem ontwerp, hoewel iconisch, niet aansprekend zijn voor gebruikers die op zoek zijn naar een meer discreet formaat.

Samengevat, blinken de Apple AirPods Pro 2 met MagSafe oplaadcase (USB-C) uit in het leveren van geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten, naadloze integratie met het Apple-ecosysteem en geavanceerde audiokenmerken. Hoewel het misschien niet de ideale keuze is voor degenen die waterdichtheid of een discreter ontwerp zoeken, maken de concurrerende prijsstelling en op maat gemaakte functies het een overtuigende optie voor Apple-gebruikers die op zoek zijn naar een eersteklas ruisonderdrukkende ervaring.

Voordelen Apple AirPods Pro 2
 • Geoptimaliseerde ruisonderdrukking voor Apple-apparaten
 • Naadloze integratie met het Apple-ecosysteem
 • Geavanceerde audiokenmerken
Nadelen Apple AirPods Pro 2
 • Gebrek aan waterdichtheid
 • Klassiek drop-stem ontwerp spreekt mogelijk niet alle gebruikers aan

3. Sony WF-C500

3. Sony WF-C500

Belangrijke specificaties:

Volumebegrenzing: Ja
Draadloos bereik: 15 m
NFC: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 5.0
Waterbestendig: Ja
Draadloos opladen: Nee

Met de Sony WF-C500 luister jij naar een gepersonaliseerde geluidsweergave. Via de Sony Headphones Connect app pas jij het geluid van de oordopjes aan via een equalizer. Hier kies je uit verschillende geluidsprofielen of maak je er zelf een. Ga je sporten of regent het buiten? Dankzij het waterbestendige ontwerp gaan de oordopjes niet stuk door regen of zweet. Wanneer de oordopjes volledig zijn opgeladen, gaan ze 10 uur mee. In de oplaadcase zit 10 uur aan extra batterij. Door de snellaadfunctie gebruik je na 10 minuten laden de oordopjes voor 1 uur. Dankzij Fast Pair verbinden de oordopjes automatisch aan je laatst verbonden afspeelapparaat.

Let op: Sony levert naast de oplaadkabel geen oplader mee. Gebruik daarom je huidige accessoires of schaf ze los aan.

Klank volgens specialist
Zowel de lage tonen als middelhoge tonen zijn bij deze oordopjes neutraal. Dit betekent dat er op het basgeluid en instrumenten en vocalen geen accent zit. Hierdoor luister je naar een gebalanceerd geluid. Wil je een accent toevoegen aan het geluid? In de Sony Headphones Connect app pas je het geluid naar eigen smaak aan.

4. Budgetvriendelijk met nadruk op krachtige bas: EarFun Air Pro 3

4. Budgetvriendelijk met nadruk op krachtige bas: EarFun Air Pro 3

Belangrijke specificaties:

Volumebegrenzing: Ja
Draadloos bereik: 15 m
NFC: Nee
Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
Waterbestendig: Ja
Draadloos opladen: Ja

De EarFun Air Pro 3 True Wireless oortjes zijn een opvallende keuze in de categorie van ruisonderdrukkende oortjes, vooral voor degenen die een betaalbare maar toch rijk uitgeruste optie zoeken. Met "krachtig geluid en een lange batterijduur" bieden deze oortjes een overtuigend pakket voor minder dan €100, waardoor ze een sterke concurrent zijn in de middenklasse markt. Hoewel hun actieve ruisonderdrukking misschien niet kan tippen aan high-end modellen, leveren ze "een goed niveau van stilte voor werk of reizen," waarmee ze hun veelzijdigheid tonen. De oortjes hebben ook Bluetooth 5.3, USB-C connectiviteit en IPX5 waterbestendigheid, wat hun aantrekkingskracht voor dagelijks gebruik vergroot.

Wat betreft geluidskwaliteit ontving de EarFun Air Pro 3 gemengde feedback, waarbij sommige recensenten opmerkten dat intense bassen de vocalen en instrumenten kunnen overstemmen. De bijbehorende app maakt echter geluidsaanpassing mogelijk via EQ en presets, waardoor een zekere mate van aanpasbaarheid ontstaat om aan persoonlijke voorkeuren te voldoen. Voor verschillende gebruiksscenario's blinken deze oortjes uit in woon-werkverkeer/reizen en sport/fitness, met effectieve ruisonderdrukking, een comfortabel ontwerp en stabiele draadloze verbindingen. Ze zijn ook geschikt voor kantoorgebruik, met multi-device koppeling en ruisonderdrukkende mogelijkheden om omgevingslawaai te verminderen. Ze worden echter niet aanbevolen voor gaming vanwege latentieproblemen en hebben beperkingen in de kwaliteit van telefoongesprekken in lawaaierige omgevingen.

In vergelijking met topmodellen zoals de Bose QuietComfort Ultra Earbuds, Apple AirPods Pro 2 en Sony WF-1000XM5, staat de EarFun Air Pro 3 zijn mannetje als een budgetvriendelijke optie. Hoewel ze niet op kunnen tegen de high-end modellen qua ruisonderdrukking, bieden ze een overtuigende balans tussen functies en prestaties tegen een aanzienlijk lagere prijs, waardoor ze een opmerkelijke keuze zijn voor prijsbewuste consumenten. De sterke batterijduur, multipoint koppeling en ondersteuning voor Bluetooth LE Audio dragen verder bij aan hun aantrekkingskracht.

Concluderend bieden de EarFun Air Pro 3 True Wireless oortjes een solide waardepropositie, waarbij ze uitblinken in het bieden van een goede balans tussen functies en prestaties tegen een aantrekkelijke prijs. Hoewel ze misschien niet kunnen tippen aan topmodellen op het gebied van ruisonderdrukking en geluidskwaliteit, zijn ze een overtuigende keuze voor degenen die betaalbare ruisonderdrukkende oortjes zoeken die goede prestaties leveren in verschillende gebruiksscenario's.

Voordelen EarFun Air Pro 3
 • Betaalbaar maar toch rijk aan functies
Nadelen EarFun Air Pro 3
 • Intense bass kan vocalen en instrumenten overstemmen
 • Niet aanbevolen voor gaming vanwege latentieproblemen
 • Beperkingen in telefoongesprekskwaliteit in lawaaierige omgevingen

5. Optimale ruisonderdrukking voor Samsung-gebruikers: Samsung Galaxy Buds2 Pro True

5. Optimale ruisonderdrukking voor Samsung-gebruikers: Samsung Galaxy Buds2 Pro True

Belangrijke specificaties:

Bluetooth versie: Bluetooth 5.3
Waterbestendig: Nee
Draadloos opladen: Ja

Als Samsung-telefoon gebruiker ben ik helemaal weg van de Samsung Galaxy Buds 2 Pro True Wireless Noise Cancelling Earbuds. Met deze oortjes geniet ik van naadloze verbinding en premium audiokwaliteit. De effectieve noise-cancelling, diverse EQ-instellingen en de Samsung Seamless Codec zorgen voor een meeslepende luisterervaring met minimale vertraging. SoundGuys bevestigt dit ook en zegt dat "de oortjes effectieve noise-cancelling en diverse EQ-instellingen bieden," waardoor ze ideaal zijn voor gebruikers die top audioprestaties zoeken. Daarnaast zijn de Galaxy Buds 2 Pro een upgrade van de originele Galaxy Buds Pro, met verbeterde functies tegen een hogere prijs.

De Galaxy Buds 2 Pro onderscheiden zich door hun veelzijdigheid in verschillende situaties. Voor forenzen en reizigers zijn ze licht van gewicht en hebben ze een ANC-systeem, terwijl hun IPX7 waterbestendigheid ze geschikt maakt voor sport en fitness. Ook bieden de oortjes een comfortabele pasvorm voor kantoor gebruik, waardoor afleiding wordt verminderd. Echter, het is belangrijk om te vermelden dat ze geen multi-device koppeling hebben, zoals benadrukt door RTINGS.

In vergelijking met andere modellen, zoals de AirPods Pro 2 en Sony WF-1000XM4, bieden de Galaxy Buds 2 Pro een goede balans tussen betaalbaarheid en premium prestaties, zoals vermeld door Tom's Guide. Met een prijs van $229, bieden ze een budgetvriendelijkere optie zonder in te leveren op functies. De verbeterde comfort, nauwkeurige touch controls en een stijlvolle oplaadcase maken deze oortjes een aantrekkelijke keuze. Tom's Guide benadrukt ook dat "de oortjes nauwkeurige touch controls en bruikbare spraakgestuurde functies bieden," waarmee hun gebruiksvriendelijke ontwerp wordt benadrukt.

Hoewel de Galaxy Buds 2 Pro uitblinken op verschillende gebieden, zoals audiokwaliteit en comfort, hebben ze ook beperkingen. Zo heeft de geïntegreerde microfoon moeite met achtergrondgeluid tijdens telefoongesprekken, zoals benadrukt door RTINGS. Daarnaast zullen iPhone gebruikers beperkte app-ondersteuning vinden, waardoor deze oortjes meer geschikt zijn voor Samsung-telefoon eigenaars, zoals vermeld door SoundGuys.

Al met al bieden de Samsung Galaxy Buds 2 Pro True Wireless Noise Cancelling Earbuds een sterke optie voor Samsung-telefoon gebruikers die een hoogwaardige audiobeleving willen. Met hun naadloze verbinding, effectieve noise-cancelling en veelzijdige gebruik in verschillende situaties, bieden deze oortjes een overtuigende balans tussen prestaties en betaalbaarheid. Ondanks eventuele beperkingen, zoals iPhone-compatibiliteit en multi-device koppeling, maken hun algehele prestaties en functies ze tot een competitieve keuze op de markt van noise-cancelling oortjes. 🎧

Voordelen Samsung Galaxy Buds2 Pro True
 • Naadloze connectiviteit voor Samsung-telefoongebruikers
 • Effectieve ruisonderdrukking en verschillende EQ-instellingen
 • Veelzijdig gebruik in verschillende scenario's
Nadelen Samsung Galaxy Buds2 Pro True
 • Gebrek aan multi-apparaat koppeling
 • Geïntegreerde microfoon heeft moeite met achtergrondgeluid tijdens telefoongesprekken
 • Beperkte app-ondersteuning voor iPhone-gebruikers

Hoe kies je de beste noise-cancelling oordopjes?

Als je op zoek bent naar de beste noise-cancelling oordopjes, dan is het handig om je vooraf goed te informeren. Hieronder vind je alle benodigde informatie! ✅

Kiezen uit verschillende soorten active noise cancellation (ANC)

Actieve noise-cancelling wordt op drie verschillende manieren toegepast. Elke aanpak heeft zijn voor- en nadelen, dus lees je goed in over welke aanpak het beste aansluit op jouw behoeften!

Type ANCKenmerkenAanbevolen voor
Feedback ANC- Microfoon in oorschelp
- Minder effectief bij hoge frequenties
- Kan leiden tot audiofeedback en echo's
- Beïnvloedt basweergave en middenbereik
Luisteren in relatief stille omgevingen (thuis, kantoor)
Feedforward ANC- Microfoon aan buitenkant oorschelp
- Effectiever bij hoge frequenties
- Zuinig met batterij, minder geluidsvervorming
- Gevoelig voor windruis
Gebruik in omgevingen met veel hoge frequentie geluiden (drukke stad, café)
Hybrid ANC- Combinatie van feedback en feedforward
- Microfoons binnen en buiten oorschelp
- Verwerkt breder frequentiebereik
- Duurder, meer batterijverbruik
Diverse luisteromgevingen (vliegreizen, drukke straten) voor beste ruisonderdrukking
Twee paar oordopjes vooraanzicht

Pasvorm van noise-cancelling oordopjes: in-ear, of half-in-ear?

De beste noise-cancelling oordopjes zijn beschikbaar als in-ear oordopjes of half in-ear, waarbij de in-ears de grote meerderheid vormen.

In-ear oordopjes zitten in de gehoorgang, waardoor ze omgevingsgeluid fysiek afweren. Daardoor klinkt geluid – vooral de lage tonen – bovendien beter; er gaat niets verloren aan je omgeving. Ook vallen in-ear oordopjes minder snel uit je oren, en dat is een must tijdens het sporten! ⛹️‍♂️

Sommige sportoordopjes bevatten een oorhaak die je om je oor doet of een oorclip die in de oorschelp zit, waardoor er nog minder kans is dat ze uit je oren vallen.

Neem je deel aan het verkeer, dan is het gevaarlijk als je niets van de omgeving hoort. In dat geval zijn half in-ear oordopjes een betere keuze. Half in-ear oordopjes gaan niet helemaal de gehoorhang in, waardoor je omgevingsgeluid hoort. Ze rusten gedeeltelijk op de oorschelp, vlakbij je gehooringang.

Als je urenlang naar muziek luistert, dan mogen oordopjes in ieder geval geen pijn doen. Geen enkel oor is hetzelfde, en daarom bieden sommige fabrikanten opzetstukjes aan. Daardoor vind je altijd een goede pasvorm.

Controleer de pasvorm door je hoofd van links naar rechts te schudden. De oordopjes mogen niet uit je oren vallen. Voel je een druk op het oor? Dan is een kleine maat beter. Sommige fabrikanten, waaronder Apple, bieden zelfs een pasvormtest aan in de app.

Geluidskwaliteit in oordopjes met noise cancellation

Het is lastig om de geluidskwaliteit van oordopjes te bepalen, omdat je ze niet vooraf kunt uitproberen. Ik raad daarom aan om reviews te lezen. Als de meerderheid positief is over het product, dan is dat al een goede aanwijzing.

Houd er wel rekening mee dat geluid subjectief is. Wat ik geweldig vind klinken, kan voor iemand anders afschuwelijk zijn. Hieronder vind je enkele kenmerken die een indruk van de geluidskwaliteit geven.

Hi-res audio: hoor je het verschil met oordopjes met ANC?

Draadloze noise-cancelling oordopjes die Hi-Fi (high fidelity) ondersteunen, kunnen daadwerkelijk een verschil in geluidskwaliteit bieden. Echter, of dit verschil merkbaar is, hangt af van verschillende factoren, waaronder je eigen luistervaardigheid en de kwaliteit van de audiobron. Houd de volgende drie zaken in gedachten als je je afvraagt of Hi-Fi-ondersteuning het waard is:

 1. Audiokwaliteit. Hi-Fi oordopjes zijn ontworpen om geluid zo getrouw mogelijk aan de originele opname te reproduceren. Dit betekent minder vervorming en een breder frequentiebereik, wat kan resulteren in helderder en gedetailleerder geluid.
 2. Bronmateriaal. De kwaliteit van de audiobron is zeer belangrijk. Hi-Fi-oordopjes presteren het beste met hoogwaardige audiobestanden. Als de bron van lage kwaliteit is, zal het voordeel van Hi-Fi minder merkbaar zijn.1Brandon Copple, Descript (2023). 'How to choose the best audio file format for your project'
 3. Luistervaardigheid. Non-audiofielen merken minder snel het subtiele verschil op dat Hi-Fi biedt, vooral in kleine oordopjes. Echter, voor audiofielen of mensen met een getraind oor kan het verschil duidelijker zijn.

Frequentiebereik en het menselijk gehoor

Het frequentiebereik (of frequentierespons) vertelt meer over de balans tussen hoge en lage tonen. Dit wordt aangegeven in Hertz (Hz). Een goed frequentiebereik ligt tussen de 20 en 20.000 Hz. Dat is hetzelfde frequentiebereik als het menselijk gehoor. Oordopjes met een kleiner bereik zijn daarmee niet toereikend voor het menselijke oor.

Sommige oordopjes hebben zelfs een frequentiebereik dat buiten het bereik van het menselijk gehoor ligt. Dit geeft een levendigere audioweergave op als je hier gevoelig voor bent, vooral als het op de lagere registers (bastonen) aankomt. Als de ondergrens van het frequentiebereik onder de 20 Hz komt, kun je de bas waarschijnlijk voelen.

zwarte draadloze oordopjes inclusief oplaadcase. Met een houten achtergrond.

Bluetooth-versies en -codecs in de beste noise-cancelling oordopjes

Over Bluetooth-versies kan ik redelijk kort zijn: hoe recenter, hoe beter. We zitten inmiddels al op Bluetooth 5, welke weer tot 5.3 reikt op het moment van schrijven. De belangrijkste verschillen vergelijking met Bluetooth 4 ... 👇

Bluetooth 4Bluetooth 5
10 meter bereik binnenshuis40 meter bereik binnenshuis
Maximaal 1 Mbps datatransferMaximaal 2 Mbps datatransfer
Niet geheel compatibel met Bluetooth Low EnergyCompatibel met Bluetooth Low Energy; verbruikt in de basis ook minder stroom

Bluetooth 5 is hiermee absoluut de investering waard, maar wel enkel als je bronapparaat – waar je de oordopjes mee verbindt – ook Bluetooth 5 ondersteunt!

Heb je draadloze oordopjes, dan hebben ook de Bluetooth-codecs invloed op de geluidskwaliteit.2Lily Katz, SoundGuys (2023). 'Understanding Bluetooth codecs' De taak van een codec is het coderen en decoderen van digitale audiogegevens in een bepaald formaat. Vervolgens verstuurt het bronapparaat audiogegevens naar het oordopje.

SPL: de gevoeligheid van oordopjes met active noise cancellation

De gevoeligheid van oordopjes wordt aangegeven met het sound pressure level (SPL). Hoe hoger de SPL, hoe hoger het volume dat een oordopje maximaal produceert. Zo produceren oordopjes met een hoog SPL-niveau luidere muziek vanaf een smartphone dan oordopjes met een laag SPL-niveau op hetzelfde toestel.

De invloed van impedantie op compatibiliteit van noise-cancelling oordopjes

De impedantie geeft de weerstand van de oordopjes aan, en wordt aangegeven in ohm (Ω). Met de impedantie bepaal je voor welk toestel oordopjes, koptelefoons, headsets en speakers geschikt zijn, want het bepaalt hoeveel stroom de oordopjes aan kunnen.

De weerstand van oordopjes en koptelefoons ligt tussen de 8 en 600 Ω. Oordopjes tot 50 Ω zijn geschikt voor apparaten die op batterij werken, zoals een telefoon, laptop of tablet. Oordopjes of koptelefoons met een hogere weerstand vereisen een versterker, wat niet gebruikelijk is bij oordopjes. Tegen de tijd dat je een versterker nodig hebt, moet je al overstappen naar een koptelefoon.

Persoon haalt noise cancellig oordopjes uit het oplaadhoesje

Batterijlevensduur: het oplaadhoesje door er ook toe!

Draadloze oordopjes hebben weinig ruimte voor een grote batterij. Ook is levensduur van die batterij sterk afhankelijk van factoren als volumeniveau en of je ANC wel of niet hebt ingeschakeld – waarbij gebruik van ANC altijd extra energie verbruikt. Gemiddeld gaat een batterij 4 tot 5 uur mee met ANC ingeschakeld.

Gelukkig hebben de meeste exemplaren een oplaadhoesje. Deze voorzien de oordopjes van extra stroom. De batterijduur wordt daardoor gemakkelijk uitgebreid naar 20 uur of meer. Daarnaast is het oplaadhoesje ook gewoon handig om de oordopjes op te bergen. Het oplaadhoesje past gemakkelijk in een broekzak.

Goede oordopjes bieden bovendien de mogelijkheid tot snelladen (Quick Charge). Leg de oordopjes een kwartiertje aan de lader om weer minimaal een uur naar muziek te luisteren!

Bediening: touch, knopjes of een app?

Bedrade oordopjes hebben een kleine afstandsbediening in de kabel verwerkt. Daarmee zet je het volume lager of hoger.

De beste draadloze oordopjes met ruisonderdrukking hebben touchbediening. Je activeert diverse instellingen door een of meerdere keren op het aanraakscherm te tikken. Op die manier activeer je stembediening, neem je de telefoon op of skip je door naar het volgende nummer. ⏯️

Sommige modellen gebruiken fysieke knoppen die je moet indrukken op de buitenkant van de oordopjes. Het is uiteindelijk aan jou wat je precies prettiger vindt. Hou je van de voelbare 'reactie' na het geven van een commando? Dan kies je voor de knoppen. Vind je dit juist niet prettig, dan is touchbediening de betere optie.

Goede oordopjes zijn ook via een eigen app te bedienen. Het is een pluspunt als de app een equalizer bevat, waarmee je de balans van de geluidsweergave aanpast aan het muziekgenre. Functies die te maken hebben met noise cancellation, zoals de transparantiemodus, zijn ook via de app in te stellen.

oordopjes naast een telefoon met bijbehorende app

IP-certificering: stof- en waterdichtheid

Als je veel sport of graag buiten bent, dan is het fijn als de oordopjes bestand zijn tegen water. Denk dan aan zweet, een onverwachte regenbui of tijdens het zwemmen. 🌊

De waterdichtheid lees je af aan de IP-certificering. Deze begint met 'IP' en wordt gevolgd door twee cijfers (IPXX), waarbij het eerste cijfer staat voor stofbestendigheid en het andere voor waterbestendigheid.3Belsimpel (n.d.). 'Dossier stof- en waterdichtheid'

Oordopjes hebben meestal een IP5X- of IP6X-certificering wat betreft stofbestendigheid. Zorgen om indringend stof zijn dus niet nodig. Laten we nu eens naar de waterbestendigheid kijken:

IPX-CertificeringBeschermingsniveauAanbevolen gebruik
IPX1 & IPX2Bescherming tegen druppels vanuit een bepaalde hoek, bijvoorbeeld tijdens het handenwassen.Niet aanbevolen voor buitengebruik tijdens regen.
IPX3 & IPX4Bescherming tegen spatwater.Geschikt voor gebruik tijdens lichte regenbuien.
IPX5 & IPX6Waterbestendig tegen regen, zweet, en bijvoorbeeld een omgevallen glazen water.Ideaal voor gebruik in diverse omstandigheden, inclusief tijdens sporten of in regenachtige omgevingen.
IPX7 & IPX8Volledig waterdicht. IPX7 is onderdompelbaar voor 30 minuten; IPX8 voor langere duur (vastgesteld door fabrikant)Perfect voor intensief buitengebruik en activiteiten waarbij langdurige onderdompeling mogelijk is.
IPX9Beschermt tegen hoge druk en hoge temperatuur waterstralen.Uitermate geschikt voor extreme omstandigheden, zoals zware industriële toepassingen of intensieve reiniging.
X-jes? – Dit staat niet bepaald voor 'kusjes', maar geven aan dat een product niet is getest op hetgeen dat een cijfer op de plaats van de 'X' zou representeren.

Welk merk maakt de beste noise-cancelling oordopjes?

Er is een weelde aan gerenommeerde bedrijven die goede noise-cancelling oordopjes maken, alsook de beste over-ear koptelefoon, de beste draadloze koptelefoon en goede noise-cancelling koptelefoon. Enkele van mijn favoriete merken gedurende de laatste paar jaren zijn de volgende twee. ⤵️

Sony

Sony heeft een sterke reputatie opgebouwd in de wereld van audio-apparatuur, en hun oordopjes zijn daar geen uitzondering op. Gebruikers en recensenten waarderen Sony's oordopjes voor hun geavanceerde noise-cancellation-technologie, die effectief omgevingsgeluiden minimaliseert.

De geluidskwaliteit van Sony's oordopjes scoort consistent hoog om zijn helderheid en diepte, met een balans die zowel basliefhebbers als fans van heldere hoge tonen aanspreekt. Daarnaast benadrukken veel reviews het comfort en de gebruiksvriendelijkheid van de oordopjes, samen met hun duurzame batterijleven, vaak benadrukt.

Bose

Bose is een ander toonaangevend merk in de audiowereld, bekend om zijn kwalitatief hoogwaardige oordopjes. Audiofielen prijzen de oordopjes van Bose eveneens om hun superieure ruisonderdrukking, waardoor gebruikers zich volledig kunnen onderdompelen in hun muziek, zelfs in lawaaierige omgevingen.

Bose staat ook bekend om zijn evenwichtige en natuurlijke geluidsweergave, wat zorgt voor een aangename luisterervaring. Gebruikers waarderen de comfortabele pasvorm van Bose oordopjes, die goed blijven zitten, zelfs tijdens beweging of langdurig gebruik.

Wat zijn volgens de Consumentenbond de beste noise-cancelling oordopjes?

De beste noise-cancelling oordopjes volgens Consumentenbond zijn de Apple AirPods Pro 2 (2022). Deze oordopjes bieden uitzonderlijke geluidskwaliteit met een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz, wat zorgt voor een rijke en gedetailleerde geluidsbeleving. De actieve ruisonderdrukking filtert effectief achtergrondgeluiden, waardoor je je volledig kunt onderdompelen in je muziek of gesprekken.

Ze zijn IP54 stof- en waterbestendig, wat betekent dat ze bestand zijn tegen zweet en spatwater – ideaal voor sport en buitenactiviteiten. Met een batterijduur van tot 6 uur met ruisonderdrukking ingeschakeld, en tot 30 uur met het oplaaddoosje, bieden ze langdurig luisterplezier zonder vaak opgeladen te hoeven worden.      

Wat zijn volgens Tweakers de beste noise-cancelling oordopjes?

De beste noise-cancelling oordopjes volgens Tweakers zijn de Sony WF-SP800N. Deze oordopjes bieden geavanceerde ruisonderdrukking, waardoor je ongestoord kunt genieten van je muziek, zelfs in lawaaierige omgevingen. Ze hebben een batterijduur (tijdens muziekluisteren) van 9 uur met noise-cancelling ingeschakeld, en met het oplaaddoosje kun je tot 18 uur extra luistertijd krijgen.

De WF-SP800N-oordopjes zijn ook IP55-gecertificeerd, wat betekent dat ze zweet- en spatwaterbestendig zijn. Bovendien bieden ze een comfortabele pasvorm en stabiele Bluetooth 5.0-connectiviteit, wat zorgt voor een naadloze en plezierige luisterervaring.      

Wat zijn volgens Techradar de beste noise-cancelling oordopjes?

De beste noise-cancelling oordopjes volgens Techradar zijn de Sony WF-1000XM4. Deze oordopjes leveren topklasse ruisonderdrukking, waardoor je in alle rust van je muziek kunt genieten, zelfs in drukke omgevingen. Je krijgt daarebij superieure geluidskwaliteit met een diepe bas en heldere hoge tonen, dankzij hun geavanceerde audiotechnologie.

Met een batterijduur van 8 uur per oplaadbeurt en 16 uur extra met het oplaaddoosje, kun je de hele dag door luisteren zonder zorgen over opladen. Bovendien zijn ze waterbestendig met een IPX4-classificatie, wat ze ideaal maakt voor zowel dagelijks gebruik als sportactiviteiten.      

Veelgestelde vragen over noise-cancelling oordopjes van onze lezers

Normaliter beantwoorden we hier vragen van lezers, maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Dus laat je hieronder via het feedbackformulier vooral horen als je nog vragen, zorgen of suggesties hebt. Die nemen we na ontvangst dan hier door!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Rowena is 30 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie, webdesign en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van haar hond en gamet ze graag op haar Xbox.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross