Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Door Weer en Wind met het Beste Outdoorhorloge

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min leestijd

Stel je voor, je staat op een bergtop, de wind suist langs je oren en je beste outdoorhorloge wijst 3000 meter hoogte aan. Hoe kies je dit perfecte maatje voor al je avonturen? Ik neem je mee in de wereld van gps-nauwkeurigheid, barometerfuncties en waterbestendigheid tot 100 meter diepte. Laten we meteen de top 5 bekijken!

Wat zijn de beste outdoorhorloges van 2024?

Dit zijn de 5 beste outdoorhorloges volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste outdoorhorloges van 2024

1. Beste buitenhorloge: Apple Watch Ultra GPS +

1. Beste buitenhorloge: Apple Watch Ultra GPS +

Belangrijke specificaties:

Meetwaarden: Afstandmeting, Barometer, Bloeddrukmeter, Caloriemeting, ECG functie, Hartslagfunctie, Inzicht in hoeveelheid slaap (uren), Inzicht in verschillende slaapfasen, Stappenteller, Temperatuurmeter, Tracking menstruatiecyclus, Trappenteller, Zuurstofgehalte in bloed, Zwangerschapstracking, Bewegingssensor
Batterijduur wearable: 1.50
Type GPS: Zelfstandige GPS
Waterdichtheid: 20 ATM (Watersport- & recreatief duiken)

De Apple Watch Ultra GPS + Cellular Smartwatch is een veelzijdig en innovatief horloge dat naadloos integreert met een iPhone. Het excelleert in stedelijke omgevingen en buitenavonturen dankzij zijn toonaangevende gebruikersinterface, uitzonderlijk ontwerp en een breed scala aan gezondheids- en fitnessinformatie. De batterijduur van 18 uur in volledige GPS-modus en de hoge kosten kunnen echter een beperking vormen voor buitenliefhebbers die langdurig gebruik zoeken of expedities zonder toegang tot stroom. Zoals opgemerkt door Outdoor Gear Lab, zijn "de korte batterijduur, slecht ontworpen datascherm en hoge kosten nadelen," met name in buitenomgevingen. Aan de andere kant maken het "stoere maar prachtige ontwerp" en het "grote Always-On Retina-display," zoals benadrukt door US Cellular, het tot een overtuigende optie voor uithoudingsactiviteiten, oceaanavonturen en recreatief duiken, met een indrukwekkende batterijduur tot 36 uur.

De Apple Watch Ultra valt op door zijn naadloze integratie met een iPhone, met toegang tot belangrijke telefoonfuncties en geavanceerde sportieve functies. Zijn precieze Dual-Frequency GPS en multisportfunctionaliteit zijn ideaal voor hardlopers en buitenliefhebbers. Bovendien is het waterbestendig tot 100 meter en gecertificeerd voor recreatief duiken tot 40 meter, waardoor het een geschikte metgezel is voor diverse wateractiviteiten. De innovatieve gezondheids- en veiligheidsfuncties, waaronder temperatuursensoren, crashdetectie, valdetectie en geavanceerde gezondheidssensoren, versterken verder de aantrekkingskracht voor gebruikers die veiligheid prioriteit geven tijdens hun buitenactiviteiten.

In vergelijking met zijn tegenhangers onderscheidt de Apple Watch Ultra zich door de nauwe integratie met de iPhone, met ongeëvenaarde connectiviteit en functionaliteit voor stedelijk en smartphone-geïntegreerd gebruik. De beperkingen in batterijduur en dataschermontwerp kunnen echter een uitdaging vormen voor personen die een specifiek outdoorhorloge zoeken voor langdurige expedities of situaties zonder stroomtoegang.

Ondanks zijn uitzonderlijke ontwerp, geavanceerde functies en smartphone-integratie, kunnen de korte batterijduur en hoge kosten van de Apple Watch Ultra sommige buitenliefhebbers afschrikken. Hoewel het uitblinkt in stedelijke omgevingen en voor gebruikers die een smartwatch met uitgebreide gezondheids- en fitnessinformatie zoeken, is de geschiktheid voor langdurige buitenactiviteiten afhankelijk van de gebruikers toegang tot stroom en specifieke batterijbehoeften. Voor personen die naadloze iPhone-integratie en geavanceerde gezondheids- en veiligheidsfuncties prioriteit geven, blijft de Apple Watch Ultra een overtuigende keuze, zij het met enkele compromissen op het gebied van buitenactiviteiten.

2. Het summum van Garmin's outdoorhorloges: Garmin Enduro 2

2. Het summum van Garmin's outdoorhorloges: Garmin Enduro 2

Belangrijke specificaties:

Meetwaarden: Afstandmeting, Barometer, Bewegingssensor, Caloriemeting, Hartslagfunctie, Hoogtemeter, Inzicht in hoeveelheid slaap (uren), Inzicht in verschillende slaapfasen, Snelheidsmeter, Stappenteller, Stressmonitor, Trappenteller, Zuurstofgehalte in bloed
Batterijduur wearable: 816 uur
Type GPS: Zelfstandige GPS
Met navigatie: Ja
Waterdichtheid: 5 ATM (Regen- & Spatwaterdicht)
IP-certificering: IPX7 (Stofdichtheid nvt, dompeldicht)

De Garmin Enduro 2 zet de standaard voor outdoor horloges en is ontworpen voor serieuze ultra-atleten en avontuurlijke liefhebbers. Met een prijs van $799,99 tot $1.099,99 biedt dit high-end multi-sport horloge exceptionele duurzaamheid en prestaties. De opvallende eigenschap is de buitengewone batterijduur, met tot wel 46 dagen in smartwatch modus en 150 uur in GPS modus met zonne-expositie. Het robuuste ontwerp, titanium behuizing en waterbestendigheid tot 100m maken het ideaal voor extreme outdoor omstandigheden. Zoals Gear Patrol opmerkt, "het horloge valt op door zijn indrukwekkende batterijduur, locatie nauwkeurigheid, en talrijke functies."

De Garmin Enduro 2 biedt geavanceerde fitness tracking, inclusief SpO2 monitoring, hartslag monitoring, en ingebouwde sport apps, waardoor het een ideaal trainingsinstrument is voor ultra-lopers en duursporters. Volgens TechRadar beschikt het horloge ook over topografische kaarten en interne muziekopslag, wat avonturiers aanspreekt. Het touchscreen interface, traditionele knopbediening, en verwisselbare bandjes verbeteren de functionaliteit, hoewel de 51mm diameter misschien niet aantrekkelijk is voor casual gebruikers. Zoals benadrukt door Adventure, "de Garmin Enduro 2 is een hoogwaardig, zij het duur, sport horloge ideaal voor degenen die op zoek zijn naar eersteklas trainingsinstrumenten en uitgebreide batterijprestaties."

In vergelijking met zijn voorganger, heeft de Garmin Enduro 2 verbeteringen in batterijduur en functies, met als doel de Fenix lijn te vervangen als Garmin's top avontuur horloge, zoals opgemerkt door TechRadar. Zijn zonne-opladen, AutoSelect modus voor batterijoptimalisatie, en heldere LED zaklamp zetten het apart van de concurrentie. Echter, zoals vermeld in de beoordelingen, kunnen de hoge prijs en de overweldigende aard van het beheersen van het horloge en zijn bijbehorende apps uitdagingen vormen voor sommige gebruikers.

In de wereld van outdoor horloges, blinkt de Garmin Enduro 2 uit als een premium keuze voor ultra-atleten en outdoor liefhebbers die duurzaamheid, uitgebreide functies, en ongeëvenaarde batterijprestaties zoeken. Zijn primaire gebruiksscenario's draaien om ultra-lopers, duursportactiviteiten, en outdoor avonturen, waar zijn langdurige batterij en robuuste ontwerp schitteren. Echter, voor casual gebruikers of degenen die op zoek zijn naar een meer budgetvriendelijke optie, kan de hoge prijs en geavanceerde functies te veel zijn. Zoals Adventure opmerkt, "Met een prijs van $1.099,99, biedt het geavanceerde fitness tracking, lange batterijduur, en diverse functies zoals SpO2 monitoring en LED zaklamp."

In conclusie, staat de Garmin Enduro 2 als een top outdoor horloge, met een hoge standaard voor batterijduur, duurzaamheid, en geavanceerde functies. Zijn evolutie van eerdere modellen is duidelijk in zijn verbeterde batterijprestaties en functionaliteiten, waardoor het een ideale keuze is voor serieuze atleten en avonturiers. Echter, zijn premium prijs en complexiteit kunnen casual gebruikers afschrikken, waardoor het een gespecialiseerde keuze is voor degenen die topprestaties en duurzaamheid prioriteren.

Voordelen Garmin Enduro 2
 • Uitzonderlijke batterijduur, tot 46 dagen in smartwatch-modus en 150 uur in GPS-modus met zonneblootstelling.
 • Robuust ontwerp, titanium behuizing en waterbestendig tot 100 m, ideaal voor extreme buitenomstandigheden.
 • Geavanceerde fitness-tracking, inclusief SpO2-monitoring, hartslagmonitoring en ingebouwde sport-apps, gericht op ultra-lopers en duursporters.
Nadelen Garmin Enduro 2
 • Hoge prijskaart, geprijsd tussen $799,99 en $1.099,99, kan een drempel zijn voor sommige gebruikers.
 • Overweldigende aard van het beheersen van de horloge en de bijbehorende apps kan uitdagingen vormen voor sommige gebruikers.
 • Diameter van 51 mm kan niet aantrekkelijk zijn voor casual gebruikers.

3. Betaalbare keuze: Garmin Vívosmart 4

3. Betaalbare keuze: Garmin Vívosmart 4

Belangrijke specificaties:

Meetwaarden: Afstandmeting, Caloriemeting, Hartslagfunctie, Inzicht in hoeveelheid slaap (uren), Inzicht in verschillende slaapfasen, Snelheidsmeter, Stappenteller, Stressmonitor, Trappenteller, Zuurstofgehalte in bloed
Batterijduur wearable: 7
Type GPS: GPS in combinatie met smartphone
Inclusief NFC: Nee
Waterdichtheid: 5 ATM (Regen- & Spatwaterdicht)
IP-certificering: IP00 (Geen bescherming)

<p> Met de Vivosmart 4 om jouw pols maak je je geen zorgen meer over jouw gezondheid. Deze activity tracker houdt al jouw activiteiten en jouw mentale en fysieke welzijn in de gaten. Met de Pulse Ox-sensor om de pols controleer je op elk moment van de dag jouw zuurstofniveau en bewaakt de Vivosmart 4 jouw hartslag. De activity tracker helpt jou je gezondheid in de gaten te houden en jouw dagelijks leven makkelijker te maken door te synchroniseren met jouw smartphone. </p> <p> <strong>de Vivosmart 4:</strong> </p> <ul> <li>Helder beeldscherm</li> <li>Slaapcontrolefunctie</li> <li>Meet zuurstofsaturatieniveau in het bloed met Pulse Ox2-sensor om de pols</li> <li>Polshartslagmeting</li> <li>Bijhouden van stressniveau</li> <li>Activity timers voor wandelen, hardlopen, krachttraining, yoga, zwemmen en meer</li> <li>Smartphone meldingen</li> <li>Batterijduur: maximaal 7 dagen</li> <li>Waterdicht</li> </ul> <p> <strong>Stijlvol, strak ontwerp</strong><br />Deze activiteitentracker is verkrijgbaar in meerdere kleuren, perfect passend bij jouw eigen stijl. Het smalle ontwerp met metalen afwerking heeft een helder, eenvoudig af te lezen scherm, ook in de zon. Het scherm staat alleen aan wanneer u het nodig hebt. <br /><br /><strong>Gratis Garmin Connect app</strong><br />Via de online community van Garmin krijg je via je smartphone of computer inzicht in al jouw dagelijkse (sport)activiteiten. Alle gegevens worden automatisch geupload naar deze gebruiksvriendelijke Garmin Connect app waar je deze data inziet, deelt en in contact komt met andere Garmin gebruikers. Ook kun je meedoen aan uitdagingen, kleurrijke badges verdienen en je activiteiten delen via sociale media. <br /><br /><strong>Pulse Ox om je pols</strong><br />De Pulse Ox-sensor op de Vívosmart 4 schat het zuurstofsaturatiegehalte in jouw bloed in. Door het controleren van jouw Pulse Ox kun je inschatten hoe jouw lichaam zuurstof absorbeert. Leer meer over de conditie van jouw lichaam met deze sensor!<br /><br /><strong>Slaapmonitoring</strong><br />Slaap is belangrijk voor je algemene gezondheid, welzijn en fysieke prestaties. Om je een idee te geven van jouw slaappatroon, houdt de Vívosmart 4 gedurende de nacht de lichte- en diepe slaapfase en REM-fase bij, evenals lichaamsbewegingen. Schakel voor nog meer inzicht de Pulse Ox-functie in om het zuurstofniveau in je bloed tijdens de slaap te bekijken. Wanneer je wakker wordt, kunt je eenvoudig de slaapstatistieken bekijken en vergelijken met de Garmin Connect Mobile app.<br /><br /><strong>Optimaliseer de energie van je lichaam</strong><br />Body Battery energiebewaking op Vívosmart 4 gebruikt een combinatie van stress-, HRV- (hartslagvariabiliteit), slaap- en activiteitsgegevens om de energiereserves van je lichaam op ieder moment te meten, zodat je periodes van activiteit en rust op optimale momenten in jouw dag kunt inbouwen. Een hoger getal geeft aan dat je klaar bent om actief te zijn, terwijl een lager getal aangeeft dat je wat moet ontspannen en rusten voordat je een workout aanpakt. <br /><br /><strong>Doorlopende stress-tracking</strong><br />Wil je stress de baas zijn? De polshartslagmeter houdt jouw stressniveau de hele dag bij. De Vivomove HR geeft een seintje wanneer jouw stressniveau stijgt en zodat je weet dat je het even rustig aan moet doen.<br /><br /><strong>Stappenteller</strong><br />Track ook al je inspanningen naast het sporten. De Vivoactive 3 is namelijk ook een stappenteller. Zit je lang stil? Dan geeft het horloge een melding om te gaan bewegen. Het dagelijkse stappendoel wordt automatisch aangepast aan jouw inspanningen. Hierdoor blijf je gemotiveerd om iedere dag genoeg te bewegen zodat het doel niet naar beneden zakt!<br /><br /><strong>Calorieën verbranden en training meten</strong><br />Niet alleen stappen worden geteld, maar de functies voor activiteiten-tracking meten ook het aantal verdiepingen dat je per trap omhoog of omlaag loopt, de verbrande calorieën, minuten intensieve training en meer. <br /><br /><strong>Workouts bijhouden</strong><br />Je kunt de vooraf geladen activiteitentimers gebruiken om jouw trainingstijden te volgen. Zodra je een krachttraining start, registreert de Vívosmart 4 de oefeningen, herhalingen en sets in combinatie met je werk- en rusttijden. Je hoeft zelf dus niets meer bij te houden. En als je vergeet om een timer te starten, zal de Move IQ® functie op jouw Vívosmart 4 automatisch de oefeningen zoals wandelen, zwemmen, fietsen en elliptische training herkennen en een timer starten. Achteraf eens kijken of je jezelf hebt verbeterd? Check na je training jouw persoonlijke metingen en analyseer je voortgang in de gratis Garmin Connect app!<br /><br /><strong>Hoe fit ben jij?</strong><br />Ben je benieuwd wat de invloed van sporten en inspanning is op je lichaam? De Vivoactive 3 berekent jouw fitnessleeftijd en met de VO2 max-functie schat het horloge wat jouw maximaal zuurstofvolume is. Krijg inzicht in hoe fit jouw lichaam is en werk vervolgens aan jouw dagelijkse doelen om nog fitter te worden!<br /><br /><strong>Connect je smartphone</strong><br />Door de Vivosmart 4 te koppelen aan je telefoon blijf je op de hoogte van al je smartphone meldingen. Controleer het weer, bedien je muziek, ontvang smartphone notificaties, zoek je telefoon, beantwoord sms'jes met vooraf ingestelde sms-antwoorden (alleen Android) en open berichten van sociale media op het scherm van je tracker. </p>

4. Apple Watch Series 9

4. Apple Watch Series 9

Belangrijke specificaties:

Meetwaarden: ECG functie, Hartslagfunctie, Inzicht in verschillende slaapfasen, Stappenteller, Temperatuurmeter, Tracking menstruatiecyclus, Zuurstofgehalte in bloed, Trappenteller
Batterijduur wearable: 0.75
Type GPS: Zelfstandige GPS
Inclusief NFC: Ja
Waterdichtheid: 10 ATM (Zwemmen- & snorkelen)

De Apple Watch Series 9 is een bewijs van innovatie en functionaliteit, en biedt een naadloze mix van technologische vooruitgang en duurzaamheid. Met een prijs tussen de €389,99 en €399,00 beschikt het over de nieuwe S9 SiP-chip, een vier-core Neural Engine, en een helderder scherm met een maximale helderheid van 2000 nits. De introductie van het Double Tap-gebaar vergemakkelijkt de navigatie, waardoor het eenvoudiger wordt om verschillende functies uit te voeren zonder fysiek met het scherm te hoeven interacteren. De focus op duurzaamheid, als Apple's eerste koolstofneutrale product, maakt het een leider in milieuvriendelijke productie.

Met een keuze uit een schermgrootte van 41mm of 45mm, biedt de altijd-aan touchscreen horloge tot 18 uur batterijduur en snelladen, zodat ononderbroken gebruik gegarandeerd is. Het bevat overtuigende gezondheidsfuncties zoals ECG, bloedzuurstofmeting, slaaptracking en cyclus tracking. De naadloze integratie met iPhones, aangevuld met ingebouwde GPS, hartslagmonitoring, en waterbestendigheid tot 50 meter, draagt bij aan de aantrekkingskracht. Zoals benadrukt door NBC News, verbetert de verbeterde Siri-functionaliteit de gebruikerservaring, vooral tijdens activiteiten zoals hardlopen of fietsen.

"De Double Tap-functie is met name handig gebleken voor het starten en stoppen van workouts, terwijl de verbeterde Siri-functionaliteit zorgt voor handsfree interactie, vooral tijdens activiteiten zoals hardlopen, fietsen, of wanneer de handen bezig zijn."

Hoewel de Series 9 dezelfde batterijduur, grootte, besturingssysteem en ontwerp behoudt als zijn voorgangers, introduceert het on-device Siri en omarmt het milieuvriendelijke productie en Ultra Wideband radio technologie. Dit maakt het een toekomstbestendige investering, in lijn met Apple's inzet voor duurzaamheid en technologische vooruitgang. Echter, zoals opgemerkt door Wired, zullen gebruikers van de Series 8 of Series 7 de update mogelijk niet significant anders vinden.

"Het horloge wordt gezien als de beste Apple Watch voor de meeste mensen, maar degenen met de Series 8 of Series 7 zullen de update mogelijk niet significant vinden."

In vergelijking met zijn voorgangers liggen de onderscheidende kenmerken van de Series 9 in zijn focus op duurzaamheid, de introductie van het Double Tap-gebaar, en de verbeterde Siri-functionaliteit. De naadloze integratie met het ecosysteem van Apple, gekoppeld aan zijn gezondheids- en fitness tracking mogelijkheden, positioneert het als een sterke speler in de smartwatch markt. Echter, de relatief kortere batterijduur in vergelijking met andere modellen, zoals benadrukt door NBC News, kan een beperking zijn voor sommige gebruikers.

Concluderend is de Apple Watch Series 9 een toonbeeld van technologische kracht en duurzaamheid, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers die een geavanceerde en milieuvriendelijke smartwatch zoeken. De naadloze integratie met Apple apparaten, gecombineerd met zijn gezondheidstracering functies, bevestigt zijn positie als een eersteklas aanbod in de markt, zij het met enkele compromissen in batterijduur.

Voordelen Apple Watch Series 9
 • Naadloze integratie met Apple-apparaten en -ecosysteem
 • Milieuvriendelijke productie en focus op duurzaamheid
 • Verbeterde Siri-functionaliteit en Dubbele Tik-gebaar voor eenvoudigere navigatie
Nadelen Apple Watch Series 9
 • Relatief kortere batterijduur in vergelijking met andere modellen

5. Optimale keuze voor hardlopers: Garmin Forerunner 265 Running Smartwatch

5. Optimale keuze voor hardlopers: Garmin Forerunner 265 Running Smartwatch

Belangrijke specificaties:

Batterijduur wearable: 552 uur
Type GPS: Zelfstandige GPS

<p>Deze <strong>Garmin Forerunner 265 Sporthorloge</strong> een horloge met een <strong>AMOLED-touchscreen</strong>, trainingsgegevens, telefoonvrije muziek en een batterijlevensduur van maximaal 13 dagen. Geschikt voor de <strong>fanatieke </strong>fietser, hardloper of zwemmer. Met de Garmin Coach functie stel jij je doelen en biedt Garmin jou de <strong>instelbare trainingsplannen</strong>. De geplande workouts worden direct naar je horloge gesynchroniseerd. Je kunt volledig op je workout blijven focussen met de ingebouwde<strong> GPS-functie</strong> inclusief gekleurde kaarten. Met 8GB intern geheugen om muziek te downloaden en de verbinding naar je draadloze koptelefoon, zal je nooit verveeld raken tijdens je activiteit.</p>

Een vrouw kijkt op haar met modder bedekte horloge tijdens het wandelen

Veelgestelde vragen over outdoorhorloges

Hier beantwoord ik alle vragen en opmerkingen over outdoorhorloges. Heb je zelf nog vragen over dit onderwerp? Laat het ons weten in het feedbackformulier onderaan dit artikel!

Wat is volgens de Consumentenbond het beste outdoorhorloge?

Wat de Consumentenbond de beste outdoorhorloge vindt, is nog onbekend. Als daar verandering in komt, dan lees je dat hier!

Wat is volgens Tweakers het beste outdoorhorloge?

Tweakers heeft nog geen outdoorhorloges getest en de resultaten daarvan gedeeld. Komt daar verandering in, dan lees je dat hier.

Wat is volgens Pocket-lint het beste outdoorhorloge?

Het beste outdoorhorloge volgens Pocket-lint is de Garmin Instinct 2S. Dit horloge blinkt uit met zijn robuuste design, gps-nauwkeurigheid en een batterijduur van maximaal 28 dagen in smartwatch-modus.

Ik raad het aan vanwege zijn veelzijdigheid in activiteitentracking en de betrouwbaarheid onder extreme omstandigheden. Met de Garmin Instinct 2S krijg je een waterbestendigheid tot 100 meter en een reeks gezondheidsmonitoringfuncties, ideaal voor elke outdoor liefhebber.      

Wat zijn de belangrijkste functies om te overwegen bij het kiezen van het beste outdoorhorloge?

Bij het kiezen van het beste outdoorhorloge zijn er enkele cruciale functies waar je op moet letten. Ik help je hierbij met een overzichtelijke lijst:

 1. Gps-nauwkeurigheid. Essentieel voor navigatie tijdens je outdooractiviteiten. Zoek naar horloges met hoge gps-precisie om je locatie nauwkeurig te bepalen.
 2. Batterijduur. Kies een horloge met een lange batterijduur, idealiter meer dan 24 uur in gps-modus, zodat het je niet in de steek laat tijdens lange tochten.
 3. Waterbestendigheid. Belangrijk voor activiteiten als zwemmen of als je in regenachtige omstandigheden terechtkomt. Kijk naar horloges die minimaal waterbestendig zijn tot 50 meter.
 4. Duurzaamheid en bouwkwaliteit. Een robuust horloge dat schok- en stofbestendig is, is cruciaal voor ruige outdooromgevingen.
 5. Gezondheids- en fitness-tracking. Functies als hartslagmonitor, stappenteller en slaaptracking helpen je je fysieke conditie te monitoren.
 6. Connectiviteit met smartphone. Voor het gemak van het ontvangen van meldingen en het automatisch uploaden van je activiteitsgegevens.
 7. Barometer en hoogtemeter. Deze functies zijn nuttig voor bergbeklimmers en wandelaars om weersveranderingen en hoogte te meten.
 8. Zonne-energie-oplaadfunctie. Een handige functie voor langere tochten waarbij je niet altijd toegang hebt tot een stroombron.

Hoe belangrijk is gps-nauwkeurigheid in een outdoorhorloge?

Met een nauwkeurige gps weet je altijd precies waar je bent, wat essentieel is voor navigatie en veiligheid. Stel je voor dat je wandelt in dichte bossen of bergachtige gebieden; een nauwkeurige gps voorkomt dan dat je verdwaalt.

Om de gps-nauwkeurigheid van een outdoorhorloge te beoordelen, kijk je naar de gebruikte gps-technologie. Horloges met multi-gnss-ondersteuning (global navigation satellite system) – zoals GPS, GLONASS, Galileo – bieden vaak betere nauwkeurigheid, omdat ze signalen van meerdere satellietsystemen ontvangen. Dit is vooral nuttig in gebieden waar het gps-signaal zwak is.1Furuno (n.d.). 'Multi-GNSS (Multi-frequency GNSS)'

Een andere indicator is de feedback van gebruikers en experts. Lees beoordelingen en testrapporten om te zien hoe het horloge presteert in verschillende omgevingen. Let ook op functies als een barometer en hoogtemeter, die de gps-nauwkeurigheid kunnen aanvullen voor een compleet beeld van je locatie en omgeving.

Wat is de gemiddelde batterijduur van topoutdoorhorloges?

De gemiddelde batterijduur van topoutdoorhorloges varieert sterk, maar je kunt verwachten dat de meeste modellen het tussen 14 dagen en een maand volhouden in smartwatch-modus. In gps-modus is dit vaak korter, variërend van 16 uur tot 48 uur, afhankelijk van het model en het gebruik.

Verschillende factoren beïnvloeden de batterijduur van een outdoorhorloge:

 • Het gebruik van gps is een grote factor; continu gps-gebruik laat de batterij sneller leeglopen.
 • Ook het schermtype en -helderheid spelen een rol. Horloges met een kleurenscherm of hoge helderheid verbruiken meer energie.
 • Daarnaast heeft de frequentie van hartslagmetingen en smartphone-meldingen een impact. Hoe vaker deze functies worden gebruikt, hoe sneller de batterij leeg raakt.

Als je een outdoorhorloge kiest, denk dan na over hoe je het gaat gebruiken. Voor langere tochten in afgelegen gebieden is een model met een lange batterijduur in gps-modus essentieel. Voor dagelijks gebruik kan een kortere batterijduur voldoende zijn, zolang het horloge maar aan je basisbehoeften voldoet.

Een man draagt een outdoorhorloge naast een beek

Zijn de beste outdoorhorloges waterbestendig en tot welke diepte?

Ja, de beste outdoorhorloges zijn waterbestendig, en de mate van waterbestendigheid wordt vaak aangeduid met ATM (atmosfeer) of IP (ingress protection) ratings. Deze ratings geven aan hoe goed een horloge bestand is tegen water onder verschillende omstandigheden.

ATM-certificeringen geven de drukweerstand aan. Bijvoorbeeld: 3 ATM betekent dat het horloge bestand is tegen de druk op een diepte van 30 meter, maar dit betekent niet dat je ermee kunt duiken tot die diepte. IP-ratings daarentegen geven de mate van bescherming tegen het binnendringen van vaste stoffen (eerste cijfer) en vloeistoffen (tweede cijfer) aan.

Hier is een eenvoudige tabel om de meest voorkomende ATM/IP-certificeringen voor smartwatches te begrijpen:

RatingBetekenis
3 ATMBestand tegen regen en spatwater, niet geschikt voor zwemmen of duiken
5 ATMGeschikt voor douchen, zwemmen aan het oppervlak
10 ATMGeschikt voor snorkelen en zwemmen
IP67Stofdicht en bestand tegen tijdelijk onderdompelen in water
IP68Stofdicht en bestand tegen langdurig onderdompelen in water

Dit soort ratings kom je ook tegen bij andere horloges – waaronder het beste sporthorloge voor dames, een goed gps-horloge voor kinderen, een sporthorloge en zelfs een hardloophorloge.

Zijn er outdoorhorloges met zonne-energie-oplaadfuncties?

Ja, er bestaan outdoorhorloges met zonne-energie-oplaadfuncties. Deze horloges gebruiken zonnecellen om licht om te zetten in energie, wat de batterijduur aanzienlijk verlengt. Ze zijn ideaal voor langdurige buitenactiviteiten, waarbij toegang tot een stroombron beperkt is.

De oplaadefficiëntie varieert per model; sommige laden op met slechts enkele uren zonlicht. Dit maakt ze perfect voor avonturiers die een betrouwbare en duurzame energiebron nodig hebben tijdens hun tochten in de natuur.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross