Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Een Veilig Huis met het Beste Slimme Deurslot

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

5 min leestijd

Elke dag is het zover: de zoektocht naar je sleutels. Je kent het wel, je hebt haast voor een belangrijke afspraak of om de kinderen naar school te brengen, maar waar zijn die sleutels weer? Het beste slimme deurslot is dé oplossing ! In mijn koopgids ontdek je de mogelijkheden, voorkom je miskopen en vind je het perfecte slimme slot. Lees snel verder... 🔐

Wat zijn de beste slimme deursloten van 2023?

Dit zijn de top 5 beste slimme deursloten op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste slimme deursloten van 2023

1. Beste slimme slot: Nuki smart locks

1. Beste slimme slot: Nuki smart locks

Belangrijke specificaties:

Aantal sleutels: 1
Bediening via mobiele app: Ja
Cilinder meegeleverd: Nee
Materiaal: 100% gerecycled Aluminium
Type slotbediening: App
Geschikt voor type deurslot: Cilinderslot

De Nuki Smart Lock 3.0 Pro is een eersteklas slim slot dat gemak, veiligheid en stijl combineert. Met dit slimme slot kun je je deur openen met je smartphone, smartwatch, of zelfs automatisch met Auto Unlock. Wat het onderscheidt van zijn concurrenten is de eenvoudige installatie, omdat het aan de binnenkant van je deur kan worden gemonteerd zonder te boren of te schroeven.

Een van de opvallende kenmerken van de Nuki Smart Lock 3.0 Pro is de ingebouwde Wi-Fi-module, waarmee je op afstand de controle kunt behouden. Dit betekent dat je je deur overal kunt vergrendelen of ontgrendelen met behulp van de Nuki-app, wat extra gemak aan je leven toevoegt. Zoals Forbes vermeldt in hun recensie, is de Nuki 3.0 Smart Lock een waardevolle upgrade met verbeterde prestaties en functionaliteit in vergelijking met eerdere versies.

Op het gebied van veiligheid maakt de Nuki Smart Lock gebruik van geavanceerde versleutelingsmechanismen en heeft het een ontwerp dat bestand is tegen sabotage, waardoor je huis veilig blijft. Het is regelmatig geïnspecteerd en gecertificeerd door onafhankelijke beveiligingsinstituten, zodat je met een gerust hart kunt zijn.

Met de Nuki-app kun je bijhouden wie er is gekomen en gegaan, beveiligde toegangsrechten toewijzen en digitale sleutels delen met familie en vrienden. Dit is vooral handig voor korte-termijnverhuur, omdat gasten zelf kunnen inchecken zonder de sleutel te hoeven overhandigen. Het vermogen om bij te houden wie je huis is binnengegaan of verlaten, voegt een extra laag beveiliging toe.

De Nuki Smart Lock 3.0 Pro biedt ook alternatieve methoden om je deur te ontgrendelen. Als je geen smartphone hebt of de batterij leeg is, kun je nog steeds je deur ontgrendelen met een mechanische sleutel, iemand met toegangsrechten vragen, of de Nuki Keypad of Nuki Fob gebruiken.

De Nuki Smart Lock 3.0 Pro is geëvolueerd ten opzichte van eerdere modellen met de toevoeging van een ingebouwde Wi-Fi-module, waardoor je geen aparte bridge nodig hebt voor afstandsbediening en integratie met een slim huis. Het bevat ook de Nuki Power Pack, dat een duurzame stroombron biedt. Het is compatibel met populaire slimme thuissystemen zoals Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Home.

Om Nuki zelf te citeren: "Nuki Smart Lock 3.0 Pro tilt slim, eenvoudig en veilig naar een hoger niveau." De integratie van Wi-Fi, verbeterde beveiligingsfuncties en de gebruiksvriendelijke interface maken het een opvallende keuze op de markt voor slimme sloten.

Hoewel de Nuki Smart Lock 3.0 Pro een breed scala aan voordelen biedt, is het belangrijk om rekening te houden met de beperkingen. Een mogelijke beperking is de afhankelijkheid van batterijvoeding. Zoals vermeld in de recensies, ontvang je een melding wanneer het batterijniveau laag is en moet je de batterijen vervangen of de Nuki Power Pack opladen. Dit betekent dat je alert moet blijven op batterijonderhoud om een ononderbroken functionaliteit te garanderen.

Kortom, de Nuki Smart Lock 3.0 Pro is een belangrijke concurrent op de markt voor slimme sloten. De eenvoudige installatie, afstandsbediening en verbeterde beveiligingsfuncties maken het een waardevolle investering. Of je nu je huisbeveiliging wilt verbeteren, het gemak wilt vergroten of korte-termijnverhuur wilt beheren, de Nuki Smart Lock 3.0 Pro heeft alles wat je nodig hebt. Met zijn strakke ontwerp en geavanceerde functies is het een slim slot dat echt opvalt tussen de concurrentie.

Voordelen Nuki smart locks
 • Gemakkelijk en stijlvol, waardoor je je deur kunt openen met je smartphone, smartwatch, of automatisch met Auto Unlock.
 • Eenvoudige installatie zonder de noodzaak van boren of schroeven.
 • Ingebouwde Wi-Fi module voor externe bediening en integratie met populaire smart home systemen.
Nadelen Nuki smart locks
 • Afhankelijkheid van batterijvoeding, met regelmatig onderhoud om ononderbroken functionaliteit te waarborgen.

2. Aqara Smart Lock U100

De Aqara Slimme Deurslot U100 is een veelzijdig en veilig slim deurslot dat een scala aan functies biedt voor een slimmer en veiliger huis. Het ondersteunt volledig de Apple Home app, waardoor je het kunt ontgrendelen met je iPhone of Apple Watch, zelfs als het apparaat geen stroom meer heeft. Het slot heeft een ingebouwde vingerafdruklezer en een toetsenbord, waarmee je toegang krijgt via vingerafdrukken of wachtwoorden. Het heeft ook een vergrendelingsstatusdetectie en automatische vergrendelingsmogelijkheden.

"Ik bied je handige en veilige toegangscontrole voor je huis."

De U100 valt op door zijn compatibiliteit met Aqara, Google Home, Alexa, IFTTT en meer, waardoor naadloze integratie met andere slimme apparaten en automatisering mogelijk is. Het ondersteunt ook NFC-tags en maakt het mogelijk om verschillende scènes te activeren op basis van wie de ruimte betreedt.

"De U100 biedt een veilige en handige manier om je huis of kantoor binnen te gaan."

Wat betreft veiligheid is de U100 ontworpen met een focus op veiligheid en duurzaamheid. Het voldoet aan veiligheidsnormen en heeft een IP65-classificatie voor verbeterde beveiliging. Het biedt noodontgrendelingsmethoden via mechanische sleutels en een USB-C noodlaadpoort. Gegevens en toegangscodes zijn volledig versleuteld, waardoor de beveiliging van je informatie wordt gegarandeerd.

"De U100 biedt verschillende robuuste functies, waaronder versleutelingstechnologie en een anti-sabotagealarm."

De installatie en configuratie van de U100 zijn relatief eenvoudig, waardoor het geschikt is voor doe-het-zelf installatie. Het is compatibel met de meeste standaard deurmaten en -types. Het slot wordt ook geleverd met een gebruiksvriendelijke mobiele app waarmee je toegangscodes kunt beheren, toegangslogboeken kunt bijhouden en meldingen kunt ontvangen.

"De U100 is een betrouwbare en handige optie, met eenvoudige installatie en een gebruiksvriendelijke mobiele app."

Hoewel de U100 positieve beoordelingen heeft ontvangen vanwege het gemak en de beveiligingsfuncties, hebben sommige gebruikers opgemerkt dat de vingerafdruklezer mogelijk niet altijd betrouwbaar is. Bovendien is de batterijduur van het slot tot 8 maanden indrukwekkend, maar afhankelijk van het gebruik kan het regelmatig vervangen van de batterij nodig zijn.

"De Aqara Slimme Deurslot U100 is een betrouwbare en handige optie om je deursloten te upgraden."

In vergelijking met andere slimme sloten op de markt onderscheidt de Aqara Slimme Deurslot U100 zich door de uitgebreide compatibiliteit met verschillende slimme home ecosystemen en de focus op beveiliging. Gebruikers die echter op zoek zijn naar een slim slot met een betrouwbaardere vingerafdruklezer kunnen andere opties overwegen.

Over het algemeen is de Aqara Slimme Deurslot U100 een veelzijdig en veilig slim deurslot dat handige toegangscontrole biedt voor je huis of kantoor. Met zijn geavanceerde functies, eenvoudige installatie en robuuste beveiligingsmaatregelen biedt het een uitstekende oplossing voor zowel beveiligings- als gemaksbehoeften.

Voordelen Aqara Smart Lock U100
 • Veelzijdige en veilige slimme slot met een scala aan functies voor een slimmer en veiliger huis.
 • Compatibel met Aqara, Google Home, Alexa, IFTTT en meer voor naadloze integratie met andere slimme apparaten en automatisering in huis.
 • Ontworpen met de nadruk op veiligheid en duurzaamheid, voldoet aan veiligheidsnormen en heeft een IP65-classificatie.
Nadelen Aqara Smart Lock U100
 • Vingerafdrukscanner is mogelijk niet altijd betrouwbaar.
 • Batterijduur tot 8 maanden kan frequent batterijwissels vereisen, afhankelijk van het gebruik.
 • Gebruikers die op zoek zijn naar een slim slot met een betrouwbaardere vingerafdrukscanner kunnen andere opties overwegen.

3. August Wi-Fi Smart Lock

3. August Wi-Fi Smart Lock

Belangrijke specificaties:

De August Wi-Fi Smart Lock is een zeer aanbevolen keuze voor degenen die op zoek zijn naar een handige en geavanceerde slimme deurslot. Het is een alles-in-één slot met ingebouwde Wi-Fi, waardoor de noodzaak voor een externe brug overbodig is. Het slot biedt op afstand toegang, automatisch vergrendelen en ontgrendelen, en is compatibel met populaire spraakassistenten zoals Alexa, Google Assistent en Siri. Het compacte ontwerp van het vierde generatie model is een aanzienlijke verbetering, waardoor het minder opvallend en esthetisch aantrekkelijker is.

De installatie is snel en gemakkelijk, met slechts 10 minuten en een schroevendraaier. Het slot wordt bevestigd aan de bestaande dagschoot aan de binnenkant van de deur, zodat je je bestaande sleutels kunt behouden. De August app biedt een handige gids met animaties, waardoor het installatieproces nog eenvoudiger wordt. De verbinding van het slot met je smartphone schakelt naadloos tussen Wi-Fi en Bluetooth op basis van signaalsterkte.

De August Wi-Fi Smart Lock biedt een scala aan functies, waaronder DoorSense, slimme meldingen, automatisch vergrendelen, automatisch ontgrendelen en gasttoegang. Het integreert ook goed met andere slimme thuissystemen, wat bijdraagt aan het gemak en de veelzijdigheid ervan. Gebruikers waarderen de compatibiliteit van het slot met Amazon Alexa, Google Assistent en Apple HomeKit.

Hoewel de prestaties van het slot grotendeels afhankelijk zijn van een stabiele Wi-Fi-verbinding, hebben gebruikers gemeld dat het goed presteert wanneer het correct is verbonden. De levensduur van de batterij van het slot is een potentieel nadeel, omdat het zeldzame CR123-batterijen vereist en een kortere batterijduur heeft in vergelijking met andere modellen. Bovendien kan de hogere prijs een overweging zijn voor sommige kopers.

Vergeleken met de August Smart Lock Pro, valt het Wi-Fi Smart Lock op vanwege zijn kleinere formaat en ingebouwde Wi-Fi. Als gemak en een compact ontwerp topprioriteiten zijn, is het Wi-Fi Smart Lock de beste keuze. Als echter een langere batterijduur en offline functionaliteit belangrijker zijn, kan de Smart Lock Pro met zijn gebruik van AA-batterijen en compatibiliteit met Z-Wave hubs een betere optie zijn.

Over het algemeen biedt de August Wi-Fi Smart Lock een handige en veilige oplossing voor slimme thuisliefhebbers. Het compacte ontwerp, de ingebouwde Wi-Fi en de compatibiliteit met populaire spraakassistenten maken het een waardevolle upgrade van eerdere modellen. Hoewel het enkele beperkingen kan hebben wat betreft batterijduur en prijs, maken de geavanceerde functies en gebruiksvriendelijkheid het een topkeuze op de slimme slotmarkt.

Volgens Android Central zijn zowel de August Wi-Fi Smart Lock (4e generatie) als de August Smart Lock Pro (3e generatie) uitstekende keuzes voor een slim slot. (androidcentral.com)

Tom's Guide benadrukt dat de August Wi-Fi Smart Lock "een kleinere en verbeterde versie van de Smart Lock Pro is, met ingebouwde Wi-Fi...Het slot presteerde goed en de functies werkten zoals geadverteerd." (tomsguide.com)

CNET beveelt de August Wi-Fi Smart Lock aan als een topkeuze voor een Wi-Fi slim slot en verklaart dat het "zeer aanbevolen" is...compatibel met Amazon Alexa, Google Assistent en Apple HomeKit...eenvoudige en duidelijke installatie." (cnet.com)

Tot slot biedt de August Wi-Fi Smart Lock een compact ontwerp, handige functies en compatibiliteit met populaire slimme thuissystemen. Hoewel het beperkingen kan hebben wat betreft batterijduur en prijs, maken de geavanceerde mogelijkheden en naadloze integratie ervan het tot een geduchte concurrent op de markt voor slimme sloten.

Voordelen August Wi-Fi Smart Lock
 • Compact ontwerp en ingebouwde Wi-Fi voor gemak en esthetische aantrekkingskracht
 • Compatibel met populaire spraakassistenten zoals Alexa, Google Assistent en Siri
 • Snelle en gemakkelijke installatie met behulpzame gids en animaties
Nadelen August Wi-Fi Smart Lock
 • Kortere batterijduur en vereist ongebruikelijke CR123-batterijen
 • Hogere prijsklasse in vergelijking met andere modellen

Hoe kies je het beste slimme deurslot?

Wil je graag overstappen naar een slim slot, maar geen idee wat je moet kiezen? Ik ga je helpen! Hieronder vind je de belangrijkste eigenschappen om mee te nemen in je overweging. Succes!

Type slotbediening

De eerste vraag die je stelt is: hoe wil ik het huis binnenkomen? Slimme deursloten verschillen in 'slimheid' en bedieningsmogelijkheden. Hieronder zet ik de opties op een rijtje. 👇🏻

Met pincode

Een slim slot met pincode is eenvoudig te openen met een gepersonaliseerde toegangscode. Via een app maak je snel nieuwe codes aan of wijzig je bestaande codes.

De meeste modellen gebruiken een touchscreen voor het invoeren van de code. Vind je fysieke knoppen fijner, dan is dit ook mogelijk.

Met smartphone

Slimme deursloten die werken via je smartphone maken verbinding met een app. Dit gebeurt door middel van Bluetooth of wifi. Hierdoor is het mogelijk om het slot vanaf afstand te openen en sluiten.

Met vingerafdrukscanner

Een vingerafdrukscanner is een betrouwbare en veilige manier om je deuren te vergrendelen. Je hebt geen pincodes die je kunt vergeten. Bovendien kom je snel het huis binnen. Ik raad aan om voor een exemplaar te gaan die tevens werkt met een pincode. Mocht de vingerafdrukscanner het niet doen, omdat je bijvoorbeeld een wondje op je vinger hebt, dan kom je alsnog binnen.

Vingerafdrukscanners verschillen bovendien in kwaliteit. Ga voor een exemplaar met een laag weigeringspercentage.

Met afstandsbediening

Een slim deurslot dat werkt via afstandsbediening is te vergelijken met het slot van je auto. Met behulp van een kleine afstandbediening sluit of open je de deur. De afstandsbediening werkt met Bluetooth en daardoor werkt deze alleen als je in de buurt van de deur bent.

Met RFID of NFC-tag

Slimme sloten die werken met RFID of NFC maken gebruik van een tag of kaart. Je hoeft deze alleen maar tegen het slot aan te houden en het slot gaat open. Dit is meestal een aanvullende mogelijkheid, bijvoorbeeld wanneer je telefoon leeg is. Dit type slot is overigens ideaal voor kantoorruimtes of een appartementencomplex.

Connectiviteit

Een slim slot moet verbinding maken met een smartphone of smart-hub. Dit gebeurt met een bepaald communicatieprotocol. Meestal is dit Bluetooth. Dit is energiezuinig en daardoor gaan de batterijen een jaar of zelfs langer mee.

Houd er rekening mee dat Bluetooth een beperkt bereik heeft. Ook meubels en muren verzwakken het bereik. Dit type slot werkt daarom alleen wanneer je thuis bent. Duurdere exemplaren maken verbinding met het wifi-netwerk. Het maakt niet uit waar je bent, het is altijd mogelijk om toegang te krijgen tot het slot.

Wifi verbruikt daarentegen meer energie dan Bluetooth. Zorg daarom dat je altijd een setje batterijen in huis hebt en kies een exemplaar met noodstroomvoorziening. Daarover later meer!

Enkele slimme sloten ondersteunen Apple HomeKit. Je opent de deur dan gemakkelijk met je iPhone of Apple Watch via de NFC-chip.

Verbinding met andere slimme apparaten

Heb je meerdere slimme apparaten in huis, zoals de beste slimme stekker, een goede slimme koelkast of de beste slimme thermostaat? Dan is het fijn als alle slimme apparaten met elkaar in verbinding staan. Op die manier automatiseer je je huis volledig en bedien je alle apparaten met je smartphone. Dit doe je door middel van Alexa, Google Assistant of een ander slim systeem.

Z-Wave of Zigbee zijn smart-hubs waarop je meerdere slimme apparaten aansluit. Deze hub is noodzakelijk om te hebben, want dit is de enige manier voor het slot om met de smartphone te communiceren. Zodra je de smartphone verbindt met de hub is het mogelijk om het slot vanaf iedere locatie te bedienen.

De hub van Z-Wave moet zich minimaal binnen 120 meter van het slot bevinden wilt het werken. Het slot heeft geen eigen app, je gebruikt de app die hoort bij de Z-Wave-hub. Zigbee werkt soortgelijk, maar is gevoeliger voor storingen. Het werkt echter wel sneller dan Z-Wave.

In combinatie met een slim deurslot is dit erg handig. Laat bijvoorbeeld het licht branden zodra je de deur ontgrendelt. De mogelijkheden zijn eindeloos en maken het huis veiliger en comfortabeler.

Detail van een slimme deurslot

Noodstroomvoorziening

Zo'n elektrisch slot biedt veel gemak, maar wat gebeurt er als de batterijen op zijn? Een noodstroomvoorziening is dan noodzakelijk.

Sommige sloten geven de mogelijkheid om een 9 volt-batterij aan te sluiten. Het slot bevat externe pinnen. In geval van nood plaats je hier de 9 volt-batterij. De batterij geeft dan genoeg stroom, zodat je het huis binnenkomt. Er zijn ook exemplaren waarbij je nog de traditionele sleutel gebruikt wanneer nodig.

Veiligheidsniveau van slimme deursloten

Het is belangrijk om de veiligheid van het slot in overweging te nemen. Controleer of de producent documentatie heeft van veiligheidstesten en of het slot voldoet aan internationale veiligheidsclassificaties. In Europa zijn er strenge normen en classificaties voor deursloten, zoals de SKG-IKOB.1Politiekeurmerk (n.d.) 'Certificeren van producten'

Geofencing

De functie geofencing biedt ultiem gemak! Door deze techniek weet het slimme deurslot wanneer je in de buurt bent. Het ontgrendelt en sluit de deur automatisch wanneer je smartphone in de buurt is of vertrekt.

Gebruiksvriendelijkheid van slimme deursloten

Een gebruiksvriendelijk slim deurslot heeft een intuïtieve app voor toegangsbeheer. Het moet eenvoudige functies bieden voor het verlenen en intrekken van toegang, en idealiter real-time meldingen sturen bij ongeautoriseerde toegangspogingen.

Installatiegemak van slimme deursloten

Er zijn twee manieren waarop je een slim deurslot monteert. De eerste manier is door het op het originele slot te monteren. Het slimme slot bestaat uit een montageplaat die over het bestaande slot heen valt. Je past alleen de behuizing van het slot aan en dat maakt de installatie gemakkelijk. Daarnaast kun je ook andere redenen hebben, zoals dhrto op Tweakers aangeeft:

Bij mij heeft het gebruik van een eigen cilinder ook de voorkeur, want dan kan ik tenminste dezelfde fysieke sleutel houden voor de achterdeur en bergingsdeur.

De tweede mogelijkheid is om het cilinderslot te vervangen. Hierbij verwijder je het gehele cilinderslot. Je hebt meer gereedschap en kennis nodig. Controleer vooraf of het slot geschikt is voor de deur.

Wat is volgens de Consumentenbond het beste slimme deurslot?

Op dit moment is nog niet bekend wat het beste slimme deurslot is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Wat is volgens Tweakers het beste slimme deurslot?

Op dit moment is nog niet bekend wat het beste slimme deurslot is volgens Tweakers. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Wat is volgens Bright het beste slimme deurslot?

Het beste slimme deurslot volgens Bright is het Netatmo Slim Deurslot. Dit slot valt op door zijn geavanceerde beveiligingsfuncties en het stijlvolle ontwerp. Het biedt gemakkelijke toegang via Bluetooth-sleutels en de Netatmo-app, waarmee je de toegang op afstand beheert.

 Het slot is eenvoudig te installeren zonder de deur te beschadigen en werkt met standaard cilinders. De Netatmo-app geeft je ook inzicht in wie er wanneer binnenkomt, wat zorgt voor extra veiligheid en controle over je huis.

Veelgestelde vragen over slimme deursloten van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over het beste slimme deurslot

Laat ons vooral jullie vragen of opmerkingen weten via het feedbackformulier hieronder. Op die manier kunnen we ze hier grondig bekijken!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Rowena is 30 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie, webdesign en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van haar hond en gamet ze graag op haar Xbox.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2023 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross