Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Een Veilig Huis met het Beste Slimme Deurslot

Fact checked en geredigeerd door: Julian Koops

5 min leestijd

Elke dag is het zover: de zoektocht naar je sleutels. Je kent het wel, je hebt haast voor een belangrijke afspraak of om de kinderen naar school te brengen, maar waar zijn die sleutels weer? Het beste slimme deurslot is dé oplossing ! In mijn koopgids ontdek je de mogelijkheden, voorkom je miskopen en vind je het perfecte slimme slot. Lees snel verder... 🔐

Wat zijn de beste slimme deursloten van 2024?

Dit zijn de top 5 beste slimme deursloten op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie.

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste slimme deursloten van 2024

1. Beste slimme slot: Nuki smart locks

1. Beste slimme slot: Nuki smart locks

Belangrijke specificaties:

Aantal sleutels: 1
Bediening via mobiele app: Ja
Cilinder meegeleverd: Nee
Materiaal: 100% gerecycled Aluminium
Type slotbediening: App
Geschikt voor type deurslot: Cilinderslot

De Schlage Encode Smart WiFi Deadbolt staat bovenaan de lijst in de slimme slotenmarkt vanwege zijn eenvoudige installatie, intuïtieve bediening en sterke beveiliging. Hoewel het misschien geen geavanceerde technische snufjes heeft, compenseert het met onwrikbare betrouwbaarheid. Zoals Wirecutter opmerkt, is het "het beste slimme slot voor de meeste mensen." De Aqara Smart Lock U100 schittert met zijn vingerafdruklezer en Apple Home Key-compatibiliteit, wat aantrekkelijk is voor degenen die geavanceerde biometrische toegang zoeken. Ondertussen maakt de Ultraloq U-Bolt Pro WiFi indruk met zijn veelzijdige ontwerp, snelle vingerafdruklezer en meerdere ontgrendelingsmethoden. Echter, incidentele problemen met troubleshooting zijn een punt om rekening mee te houden.

In vergelijking daarmee is de Google Nest x Yale slimme slot, geprezen om zijn stijlvolle ontwerp en eenvoudige app, beperkt door zijn exclusiviteit voor Nest-apparaten en het gebrek aan feedback bij het ontgrendelen. Daarentegen integreert de Schlage Sense Smart Lock naadloos met HomeKit, Alexa en Google Assistant, en biedt het gasttoegangscodes, wat het grote formaat binnenshuis en de lastige app compenseert. De August Smart Lock Pro valt op door zijn strakke ontwerp, gebruik van sleutels en inclusie van een Wi-Fi bridge, maar de hogere prijs en af en toe trage app zijn factoren om te overwegen.

De concurrentie gaat verder met de August Wi-Fi Smart Lock, geprezen om zijn compacte formaat, ingebouwde Wi-Fi en brede compatibiliteit met slimme thuisapparaten. Aan de andere kant oogst de August Smart Lock lof vanwege de betaalbaarheid en uitgebreide compatibiliteit met slimme thuis-systemen. De Schlage Encode Plus richt zich specifiek op Apple Watch-eigenaars, terwijl de Yale Assure 2 compatibiliteit biedt met verschillende slimme assistenten en Matter ondersteunt. De discrete aard van de Level Bolt als onzichtbaar slim slot en de robuuste beveiligingsfuncties van de Lockly Secure Plus, inclusief een vingerafdruklezer, ronden het diverse aanbod in de slimme slotenmarkt af.

De Schlage Encode Smart WiFi Deadbolt bevestigt zijn positie als eersteklas slim slot, uitblinkend in essentiële gebieden zoals gebruiksgemak en betrouwbaarheid. Echter, zijn relatief beperkte reeks functies zal wellicht niet aanspreken bij degenen die op zoek zijn naar de nieuwste geavanceerde technologische integraties. De competitie biedt een scala aan opties, van geavanceerde biometrische toegang tot naadloze compatibiliteit met slimme thuis-systemen, die tegemoet komen aan diverse gebruikersbehoeften en voorkeuren.

Samenvattend, komt de Schlage Encode Smart WiFi Deadbolt naar voren als een voorbeeldige keuze voor degenen die eenvoudige installatie, gebruiksvriendelijke bediening en onwrikbare beveiliging prioriteren. Zijn eenvoud en betrouwbaarheid maken het tot het beste budgetproduct voor degenen die een betrouwbaar slim slot zoeken zonder de noodzaak van geavanceerde technische snufjes.

Voordelen Nuki smart locks
 • Eenvoudige installatie
 • Intuïtieve bediening
 • Robuuste beveiliging
Nadelen Nuki smart locks
 • Gebrek aan geavanceerde functies
 • Af en toe problemen oplossen nodig

2. Ultraloq U-Bolt Pro WiFi

De Ultraloq U-Bolt Pro WiFi slimme slot heeft onverwachte tevredenheid van gebruikers opgeleverd, met een overvloed aan toegangsmethoden, een gestroomlijnde app en robuuste beveiligingsfuncties. Volgens de Art of Lockpicking is het voorzien van een "uitstekende vingerafdrukscanner en uitgebreide slimme functies," waardoor het een opvallende keuze is. Zijn solide bouw, moderne ontwerp en weerbestendige beoordeling dragen bij aan zijn aantrekkingskracht, hoewel het wel kleine nadelen heeft zoals merkbare geluiden tijdens het vergrendelen/ontgrendelen en gevoeligheid voor vingerafdrukvlekken. Het installatieproces wordt omschreven als eenvoudig, met duidelijke instructies en handige video's, waardoor het toegankelijk is voor gebruikers met verschillende expertise. Het slot wordt aanbevolen, zolang de nadelen geen dealbreakers zijn.

Een van zijn onderscheidende kenmerken is de verschillende ontgrendelingsmethoden, waaronder een vingerafdrukscanner, wat benadrukt werd in de review van The New York Times' Wirecutter. Echter, dezelfde review wijst op incidentele problemen met de vingerafdrukscanner en batterijverbruik. Bovendien is de geïntegreerde Wi-Fi functionaliteit, hoewel het voldoende flexibiliteit biedt, beperkt tot 2.4GHz en kan het aanzienlijke uitdagingen opleveren voor sommige gebruikers, zoals opgemerkt door TechHive. Christopher Null, een technologie- en zakelijk journalist, benadrukte de indrukwekkende functionaliteit van de vingerafdrukscanner, maar merkte problemen op met de Wi-Fi implementatie. Desondanks biedt het slot een soepeler installatieproces, waardoor het toegankelijk is voor gebruikers die gemak zoeken.

In vergelijking met zijn tegenhangers, zoals de Schlage Encode Smart WiFi Deadbolt en de Aqara Smart Lock U100, onderscheidt de Ultraloq U-Bolt Pro WiFi zich door zijn compacte ontwerp, snelle en stille mechanisme, en uitgebreide ontgrendelingsmethoden. Het concurreert goed op het gebied van installatiegemak en robuuste beveiligingsfuncties. Echter, het heeft uitdagingen met de Wi-Fi implementatie en incidentele problemen met de vingerafdrukscanner en batterijverbruik, wat het onderscheidt van de Schlage Encode Smart WiFi Deadbolt en de Aqara Smart Lock U100, die hun eigen unieke sterke punten hebben.

De Ultraloq U-Bolt Pro WiFi slimme slot blinkt uit in het bieden van meerdere toegangsmethoden, een gestroomlijnde app en robuuste beveiligingsfuncties, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die een veelzijdig en veilig slim slot zoeken. Echter, de incidentele problemen met de vingerafdrukscanner, batterijverbruik en Wi-Fi implementatie zijn aspecten om te overwegen. Als deze beperkingen geen dealbreakers voor je zijn, dan zou de Ultraloq U-Bolt Pro WiFi slimme slot een solide keuze kunnen zijn voor jouw slimme huisbeveiligingsbehoeften.

Voordelen Ultraloq U-Bolt Pro WiFi
 • Diverse toegangsmethoden
Nadelen Ultraloq U-Bolt Pro WiFi
 • Soms problemen met de vingerafdruklezer
 • Batterij loopt snel leeg
 • Beperkt tot 2.4GHz Wi-Fi

3. Yale Assure Lock 2

Ik ben enthousiast over de Yale Assure Lock 2 slimme slot met zijn indrukwekkende reeks functies, waaronder Apple Home Key, een vingerafdruklezer en multi-platform compatibiliteit. De installatie is eenvoudig en het verbeterde hardware-ontwerp en de betere connectiviteit ten opzichte van zijn voorganger maken het een solide keuze. Het slot biedt uitstekende fysieke beveiligingsfuncties, hoewel de slimme mogelijkheden mogelijk niet altijd consistent zijn. Het ontbreken van ondersteuning voor Thread of Matter kan een nadeel zijn voor sommige gebruikers. Zoals The Verge opmerkt, "lijkt het erop dat er enkele beperkingen zijn om rekening mee te houden," waarbij ze wijzen op de indrukwekkende functies van het slot en tegelijkertijd de mogelijke nadelen erkennen.

De Yale Assure Lock 2 onderscheidt zich door zijn gebruiksvriendelijke installatieproces en verbeterde hardware-ontwerp, zoals Consumer Reports benadrukt. Potentiële kopers worden echter gewaarschuwd om rekening te houden met prestatieproblemen, wat wijst op een evenwichtige beoordeling van de sterke en zwakke punten. Ondanks deze zorgen maken de reeks slimme functies, waaronder Apple Home Key en vingerafdrukherkenning, het tot een sterke concurrent in de categorie slimme sloten.

In vergelijking met zijn tegenhangers valt de Yale Assure Lock 2 op door zijn verbeterde hardware-ontwerp en fysieke beveiligingsfuncties. De beperkingen in consistente slimme mogelijkheden en het ontbreken van ondersteuning voor Thread of Matter zijn echter factoren die potentiële kopers kunnen doen kiezen voor andere opties op de markt. Hoewel het slot een goede combinatie van slimme functies biedt, moeten de mogelijke nadelen zorgvuldig worden overwogen voordat een aankoopbeslissing wordt genomen.

Al met al biedt de Yale Assure Lock 2 slimme slot een overtuigende combinatie van functies, waardoor het een sterke concurrent is in de categorie slimme sloten. Zijn gebruiksvriendelijke installatieproces, verbeterde connectiviteit en verbeterde hardware-ontwerp maken het tot een opmerkelijke keuze voor degenen die op zoek zijn naar een slim slot. Potentiële kopers moeten echter zorgvuldig de prestatieproblemen en het ontbreken van ondersteuning voor Thread of Matter afwegen. Zoals pcmag.com benadrukt, "gebruikers kunnen doorgaan met het browsen op de site" na het voldoen aan bepaalde vereisten, waarbij ze wijzen op het potentieel van het slot zodra de beperkingen zijn meegerekend.

Voordelen Yale Assure Lock 2
 • Gebruiksvriendelijk installatieproces
 • Verbeterd hardware-ontwerp
 • Fysieke beveiligingsfuncties
Nadelen Yale Assure Lock 2
 • Inconsistente slimme mogelijkheden
 • Geen ondersteuning voor Thread of Matter
 • Prestatieproblemen

Hoe kies je het beste slimme deurslot?

Wil je graag overstappen naar een slim slot, maar geen idee wat je moet kiezen? Ik ga je helpen! Hieronder vind je de belangrijkste eigenschappen om mee te nemen in je overweging. Succes!

Type slotbediening

De eerste vraag die je stelt is: hoe wil ik het huis binnenkomen? Slimme deursloten verschillen in 'slimheid' en bedieningsmogelijkheden. Hieronder zet ik de opties op een rijtje. 👇🏻

Met pincode

Een slim slot met pincode is eenvoudig te openen met een gepersonaliseerde toegangscode. Via een app maak je snel nieuwe codes aan of wijzig je bestaande codes.

De meeste modellen gebruiken een touchscreen voor het invoeren van de code. Vind je fysieke knoppen fijner, dan is dit ook mogelijk.

Met smartphone

Slimme deursloten die werken via je smartphone maken verbinding met een app. Dit gebeurt door middel van Bluetooth of wifi. Hierdoor is het mogelijk om het slot vanaf afstand te openen en sluiten.

Met vingerafdrukscanner

Een vingerafdrukscanner is een betrouwbare en veilige manier om je deuren te vergrendelen. Je hebt geen pincodes die je kunt vergeten. Bovendien kom je snel het huis binnen. Ik raad aan om voor een exemplaar te gaan die tevens werkt met een pincode. Mocht de vingerafdrukscanner het niet doen, omdat je bijvoorbeeld een wondje op je vinger hebt, dan kom je alsnog binnen.

Vingerafdrukscanners verschillen bovendien in kwaliteit. Ga voor een exemplaar met een laag weigeringspercentage.

Met afstandsbediening

Een slim deurslot dat werkt via afstandsbediening is te vergelijken met het slot van je auto. Met behulp van een kleine afstandbediening sluit of open je de deur. De afstandsbediening werkt met Bluetooth en daardoor werkt deze alleen als je in de buurt van de deur bent.

Met RFID of NFC-tag

Slimme sloten die werken met RFID of NFC maken gebruik van een tag of kaart. Je hoeft deze alleen maar tegen het slot aan te houden en het slot gaat open. Dit is meestal een aanvullende mogelijkheid, bijvoorbeeld wanneer je telefoon leeg is. Dit type slot is overigens ideaal voor kantoorruimtes of een appartementencomplex.

Connectiviteit

Een slim slot moet verbinding maken met een smartphone of smart-hub. Dit gebeurt met een bepaald communicatieprotocol. Meestal is dit Bluetooth. Dit is energiezuinig en daardoor gaan de batterijen een jaar of zelfs langer mee.

Houd er rekening mee dat Bluetooth een beperkt bereik heeft. Ook meubels en muren verzwakken het bereik. Dit type slot werkt daarom alleen wanneer je thuis bent. Duurdere exemplaren maken verbinding met het wifi-netwerk. Het maakt niet uit waar je bent, het is altijd mogelijk om toegang te krijgen tot het slot.

Wifi verbruikt daarentegen meer energie dan Bluetooth. Zorg daarom dat je altijd een setje batterijen in huis hebt en kies een exemplaar met noodstroomvoorziening. Daarover later meer!

Enkele slimme sloten ondersteunen Apple HomeKit. Je opent de deur dan gemakkelijk met je iPhone of Apple Watch via de NFC-chip.

Verbinding met andere slimme apparaten

Heb je meerdere slimme apparaten in huis, zoals de beste slimme stekker, een goede slimme koelkast, slimme verlichting of de beste slimme thermostaat? Dan is het fijn als alle slimme apparaten met elkaar in verbinding staan. Op die manier automatiseer je je huis volledig en bedien je alle apparaten met je smartphone. Dit doe je door middel van Alexa, Google Assistant of een ander slim systeem.

Z-Wave of Zigbee zijn smart-hubs waarop je meerdere slimme apparaten aansluit. Deze hub is noodzakelijk om te hebben, want dit is de enige manier voor het slot om met de smartphone te communiceren. Zodra je de smartphone verbindt met de hub is het mogelijk om het slot vanaf iedere locatie te bedienen.

De hub van Z-Wave moet zich minimaal binnen 120 meter van het slot bevinden wilt het werken. Het slot heeft geen eigen app, je gebruikt de app die hoort bij de Z-Wave-hub. Zigbee werkt soortgelijk, maar is gevoeliger voor storingen. Het werkt echter wel sneller dan Z-Wave.

In combinatie met een slim deurslot is dit erg handig. Laat bijvoorbeeld het licht branden zodra je de deur ontgrendelt. De mogelijkheden zijn eindeloos en maken het huis veiliger en comfortabeler.

Detail van een slimme deurslot

Noodstroomvoorziening

Zo'n elektrisch slot biedt veel gemak, maar wat gebeurt er als de batterijen op zijn? Een noodstroomvoorziening is dan noodzakelijk.

Sommige sloten geven de mogelijkheid om een 9 volt-batterij aan te sluiten. Het slot bevat externe pinnen. In geval van nood plaats je hier de 9 volt-batterij. De batterij geeft dan genoeg stroom, zodat je het huis binnenkomt. Er zijn ook exemplaren waarbij je nog de traditionele sleutel gebruikt wanneer nodig.

Veiligheidsniveau van slimme deursloten

Het is belangrijk om de veiligheid van het slot in overweging te nemen. Controleer of de producent documentatie heeft van veiligheidstesten en of het slot voldoet aan internationale veiligheidsclassificaties. In Europa zijn er strenge normen en classificaties voor deursloten, zoals de SKG-IKOB.1Politiekeurmerk (n.d.) 'Certificeren van producten'

Geofencing

De functie geofencing biedt ultiem gemak! Door deze techniek weet het slimme deurslot wanneer je in de buurt bent. Het ontgrendelt en sluit de deur automatisch wanneer je smartphone in de buurt is of vertrekt.

Gebruiksvriendelijkheid van slimme deursloten

Een gebruiksvriendelijk slim deurslot heeft een intuïtieve app voor toegangsbeheer. Het moet eenvoudige functies bieden voor het verlenen en intrekken van toegang, en idealiter real-time meldingen sturen bij ongeautoriseerde toegangspogingen.

Installatiegemak van slimme deursloten

Er zijn twee manieren waarop je een slim deurslot monteert. De eerste manier is door het op het originele slot te monteren. Het slimme slot bestaat uit een montageplaat die over het bestaande slot heen valt. Je past alleen de behuizing van het slot aan en dat maakt de installatie gemakkelijk. Daarnaast kun je ook andere redenen hebben, zoals dhrto op Tweakers aangeeft:

Bij mij heeft het gebruik van een eigen cilinder ook de voorkeur, want dan kan ik tenminste dezelfde fysieke sleutel houden voor de achterdeur en bergingsdeur.

De tweede mogelijkheid is om het cilinderslot te vervangen. Hierbij verwijder je het gehele cilinderslot. Je hebt meer gereedschap en kennis nodig. Controleer vooraf of het slot geschikt is voor de deur.

Wat is volgens de Consumentenbond het beste slimme deurslot?

Op dit moment is nog niet bekend wat het beste slimme deurslot is volgens de Consumentenbond. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Wat is volgens Tweakers het beste slimme deurslot?

Op dit moment is nog niet bekend wat het beste slimme deurslot is volgens Tweakers. Zodra we dit weten, vullen we het voor je aan!

Wat is volgens Bright het beste slimme deurslot?

Het beste slimme deurslot volgens Bright is het Netatmo Slim Deurslot. Dit slot valt op door zijn geavanceerde beveiligingsfuncties en het stijlvolle ontwerp. Het biedt gemakkelijke toegang via Bluetooth-sleutels en de Netatmo-app, waarmee je de toegang op afstand beheert.

 Het slot is eenvoudig te installeren zonder de deur te beschadigen en werkt met standaard cilinders. De Netatmo-app geeft je ook inzicht in wie er wanneer binnenkomt, wat zorgt voor extra veiligheid en controle over je huis.

Veelgestelde vragen over slimme deursloten van onze lezers

We hebben nog geen vragen ontvangen over het beste slimme deurslot

Laat ons vooral jullie vragen of opmerkingen weten via het feedbackformulier hieronder. Op die manier kunnen we ze hier grondig bekijken!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Rowena is 30 jaar, woont in het zuiden van het land en is afgestudeerd aan de kunstacademie. Ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om zichzelf uit te dagen. Naast schrijven, is ze vooral druk met haar bedrijf in fotografie, webdesign en social media. In haar vrije tijd geniet ze vooral van haar hond en gamet ze graag op haar Xbox.
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross