Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Ultiem Gemak met de Beste Universele Afstandsbediening

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

4 min leestijd

Het kiezen van de beste universele afstandsbediening is lastig! Wist je dat de eerste universele afstandsbediening in de jaren '80 werd geïntroduceerd? Dat betekent dat er tegenwoordig een weelde aan opties beschikbaar is. Ik help je door die wirwar heen, zodat je met vertrouwen de perfecte match voor jouw thuisentertainment systeem vindt.

Wat zijn de beste universele afstandsbedieningen van 2024?

Dit zijn de 5 beste universele afstandsbedieningen volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste universele afstandsbedieningen van 2024

1. Caavo Control Center + Universal

1. Caavo Control Center + Universal

Belangrijke specificaties:

De Caavo Control Center + Universal Remote is echt een topper in de categorie van universele afstandsbedieningen, en biedt een mix van innovatie en functionaliteit die het onderscheidt. Volgens een recensie van The Verge wordt het geprezen als "de beste universele afstandsbediening," en vertegenwoordigt het een nieuw en innovatief concept in de wereld van afstandsbedieningen. Het onderscheidende kenmerk ligt in zijn mogelijkheden en functies, die de traditionele afstandsbedieningservaring naar een hoger niveau tillen.

De Caavo Control Center onderscheidt zich door zijn innovatieve benadering en geavanceerde functies, waardoor het een overtuigende keuze is voor gebruikers met complexe home-entertainment systemen. Een van de belangrijkste verkooppunten is zijn vermogen om naadloos een breed scala aan apparaten te bedienen, en zo een oplossing te bieden voor degenen met ingewikkelde thuisbioscoopsystemen. De mogelijkheden van de afstandsbediening worden verder verbeterd door zijn integratie met spraakassistenten, waardoor een handsfree bedieningservaring mogelijk is. Zoals benadrukt door Tom's Guide, biedt de Caavo Control Center een verfijnd ontwerp en verlichte toetsen, waardoor het aantrekkelijk is voor gebruikers die een naadloze en gebruiksvriendelijke interactie met hun entertainmentapparaten zoeken.

In vergelijking met zijn tegenhangers blinkt de Caavo Control Center uit in zijn allesomvattende controlecapaciteiten en integratie met spraakassistenten, wat een uitgebreide en futuristische gebruikerservaring biedt. Echter, zoals vermeld in de recensie van Tom's Guide, kan het programmeren van de afstandsbediening enige tijd en moeite kosten, wat een mogelijke beperking kan zijn voor gebruikers die een eenvoudiger installatieproces zoeken.

Voor degenen die een meer betaalbare universele afstandsbediening zoeken, biedt de SofaBaton U2 een voordelig alternatief met iets minder mogelijkheden, wat aantrekkelijk is voor gebruikers die op zoek zijn naar een betaalbare oplossing. Volgens de aanbevelingen van Reviewed en Wirecutter wordt de SofaBaton U2 geprezen om zijn goede functies en prestaties voor de prijs, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor degenen die op zoek zijn naar een voordelige universele afstandsbediening.

Samengevat, de Caavo Control Center + Universal Remote is een eersteklas universele afstandsbediening, die een geavanceerde en futuristische benadering biedt voor het beheer van home-entertainment apparaten. De naadloze integratie met spraakassistenten en brede apparaatcompatibiliteit maken het een overtuigende keuze voor gebruikers met complexe entertainmentopstellingen. Hoewel het wat moeite kan kosten om te programmeren, positioneren zijn innovatieve functies en allesomvattende controlecapaciteiten het als een toonaangevende concurrent in de categorie van universele afstandsbedieningen.

Voordelen Caavo Control Center + Universal
 • Innovatieve aanpak en geavanceerde functies
Nadelen Caavo Control Center + Universal
 • Het programmeren van de afstandsbediening kan tijd en moeite kosten

2. Logitech Harmony 650/665

2. Logitech Harmony 650/665

Belangrijke specificaties:

De Logitech Harmony 665 is een gespecialiseerde universele afstandsbediening die uitblinkt in activiteitsgerichte apparaatbediening, en zorgt voor een naadloze en efficiënte thuisbioscoopervaring. Met de mogelijkheid om tot tien apparaten te bedienen, is de 665 een bijgewerkte versie van de 650, met een uitgebreide capaciteit voor apparaatbeheer. Zijn standaard indeling van de afstandsbediening en gemakkelijke installatie via een computer maken het een handige keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een eenvoudige maar krachtige oplossing. De 665 wordt geprezen om zijn comfortabele ontwerp en gebruiksgemak, met een numeriek toetsenblok, DVR-besturing en macroknoppen voor verschillende activiteiten. Volgens Tom's Guide, "Zijn ergonomische ontwerp en handige plaatsing van de knoppen maken het een geschikte keuze voor degenen die op zoek zijn naar een eenvoudige maar effectieve universele afstandsbediening."

Het vermogen van de Logitech Harmony 665 om meer dan 200.000 thuisbioscoopapparaten te bedienen, onderstreept zijn veelzijdigheid en compatibiliteit. Het is echter vermeldenswaard dat dit model geen Bluetooth, Wi-Fi en smart home-connectiviteit heeft, wat een beperking kan zijn voor gebruikers die uitgebreide smart home-integratie zoeken. Desondanks bedient de afstandsbediening effectief meerdere apparaten en biedt hij een handige "Help"-knop voor probleemoplossing, wat bijdraagt aan het gebruiksvriendelijke ontwerp en de functionaliteit. Zoals Home Bar and Games aangeeft, "De 665 is het meest recente model en het enige dat nog steeds wordt geproduceerd door Logitech, waardoor het de voor de hand liggende keuze is onder de drie."

In vergelijking met andere universele afstandsbedieningen op de markt, zoals de Amazon Fire TV Cube en de Inteset 4-in-1 Remote, onderscheidt de Logitech Harmony 665 zich als een robuuste en op activiteiten gerichte oplossing. Terwijl de Amazon Fire TV Cube uitblinkt in spraakbesturing en streamingmogelijkheden, is de 665 gespecialiseerd in uitgebreid apparaatbeheer en activiteitsgerichte controle. Zoals Tom's Guide benadrukt, "Bij het kopen van een universele afstandsbediening, let op consolidatie, functies en platformcompatibiliteit." De Logitech Harmony 665 geeft prioriteit aan deze aspecten, en biedt een breed scala aan apparaatcompatibiliteit en activiteitsfunctionaliteit.

Samengevat is de Logitech Harmony 665 een topkandidaat in het rijk van universele afstandsbedieningen, met name voor gebruikers die op zoek zijn naar een betrouwbare, gebruiksvriendelijke en op activiteiten gerichte oplossing voor apparaatbeheer. Zijn ergonomisch ontwerp, uitgebreide apparaatcapaciteit en veelzijdige compatibiliteit maken het een overtuigende keuze voor het vereenvoudigen van home entertainment installaties. Hoewel het bepaalde smart home-integraties kan missen, bevestigt de nadruk op uitgebreide apparaatbediening en gebruiksgemak zijn positie als een toonaangevende universele afstandsbediening.

Voordelen Logitech Harmony 650/665
 • Kan tot tien apparaten bedienen
Nadelen Logitech Harmony 650/665
 • Ontbreekt Bluetooth, Wi-Fi en smart home-connectiviteit
 • Kan bepaalde smart home-integraties missen

3. Roku Voice Remote Pro

De Roku Voice Remote Pro, een officiële accessoire van Roku, is dé keuze voor Roku-gebruikers die op zoek zijn naar een universele afstandsbediening. Met functies zoals spraakbesturing, gepersonaliseerde sneltoetsen, een ingebouwde zoeker en privé luisteren, heeft deze afstandsbediening positieve feedback ontvangen. Volgens Inverse wordt de handsfree functie en oplaadbare batterij geprezen. De compatibiliteit met alle Roku-apparaten maakt het een veelzijdige en handige keuze voor gebruikers. Zoals CNET opmerkt, versterkt de spraakgestuurde zoeker de aantrekkingskracht van de afstandsbediening, waardoor het een innovatieve oplossing biedt voor gebruikers die hun afstandsbedieningen vaak kwijtraken.

In vergelijking met andere universele afstandsbedieningen op de markt, zoals de Logitech Harmony Elite, onderscheidt de Roku Voice Remote Pro zich door zijn naadloze compatibiliteit met alle Roku-apparaten, en biedt het een officiële en uitgebreide oplossing voor gebruikers. De gepersonaliseerde sneltoetsen en spraakbesturingsmogelijkheden maken het een gebruiksvriendelijke en intuïtieve optie. De oplaadbare batterij en handsfree functie dragen bij aan de aantrekkingskracht, zoals benadrukt door Inverse.

Hoewel de Roku Voice Remote Pro een overtuigend pakket biedt, heeft het concurrentie van alternatieven zoals de SofaBaton U2, bekend om zijn eenvoudige programmering, en de Logitech Harmony 650/665, die activiteitengebaseerde controle biedt. Echter, de unieke integratie met Roku-apparaten, spraakgestuurde afstandsbedieningzoeker en gepersonaliseerde sneltoetsen positioneren de Roku Voice Remote Pro als het beste budgetproduct voor gebruikers die specifiek op zoek zijn naar een universele afstandsbediening voor Roku-apparaten.

Kortom, de Roku Voice Remote Pro biedt een uitgebreide en gebruiksvriendelijke oplossing voor Roku-gebruikers die op zoek zijn naar een universele afstandsbediening. Met spraakbesturing, gepersonaliseerde sneltoetsen en een ingebouwde zoeker, adresseert het gemeenschappelijke pijnpunten en biedt het een naadloze en intuïtieve gebruikerservaring. Ondanks de concurrentie van andere universele afstandsbedieningen, maken de aangepaste compatibiliteit met Roku-apparaten en innovatieve functies het een opvallende keuze voor gebruikers die op zoek zijn naar een universele afstandsbediening.

Voordelen Roku Voice Remote Pro
 • Stemgestuurde bediening voor handsfree gebruik
 • Gepersonaliseerde sneltoetsen voor gemak
 • Ingebouwde locator voor het lokaliseren van de afstandsbediening

4. Hiermee kunt u het volume, de voeding en de mute-functies van de tv regelen: Amazon Fire TV Alexa Voice

4. Hiermee kunt u het volume, de voeding en de mute-functies van de tv regelen: Amazon Fire TV Alexa Voice

Belangrijke specificaties:

5. Geoptimaliseerd voor Apple TV-bediening: Function101 Button Remote for Apple

De Button Remote voor Apple TV/Apple TV 4K van Function101 biedt een gebruikersvriendelijke ervaring en is daarom een topkeuze voor Apple TV-gebruikers. Met zijn gestroomlijnd ontwerp en makkelijk te gebruiken interface zorgt hij voor een naadloze entertainmentervaring. De afstandsbediening is speciaal ontworpen voor Apple TV-gebruikers en biedt daardoor een op maat gemaakte ervaring. Zijn compatibiliteit en gebruiksgemak maken hem tot een uitstekende optie, zoals Men's Health opmerkt: "Universele afstandsbedieningen zijn de investering waard voor een meer naadloze entertainmentervaring."

De primaire gebruikssituatie van de afstandsbediening is het vereenvoudigen van de bediening van een Apple TV, waardoor gebruikers moeiteloos door inhoud kunnen navigeren en hun kijkervaring kunnen regelen. De naadloze integratie met Apple TV-apparaten en het gebruiksvriendelijke ontwerp maken het een ideale keuze voor Apple-enthousiastelingen. Zoals Popular Mechanics aangeeft, zijn de belangrijkste overwegingen bij de selectie van een universele afstandsbediening ergonomie, intuïtief gebruik en compatibiliteit met verschillende merken en slimme apparaten. De Button Remote voor Apple TV/Apple TV 4K blinkt uit in deze aspecten en sluit aan bij de belangrijkste overwegingen bij het selecteren van een universele afstandsbediening.

Hoewel de Button Remote voor Apple TV/Apple TV 4K uitblinkt in het bieden van een gespecialiseerde oplossing voor Apple TV-gebruikers, kan het beperkingen hebben voor individuen die op zoek zijn naar een universele afstandsbediening die een breder scala aan apparaten bedient. De gespecialiseerde aard van de afstandsbediening kan mogelijk niet volledig tegemoetkomen aan gebruikers met uiteenlopende entertainmentopstellingen. Als Tom's Guide de mogelijkheid van de SofaBaton X1 benadrukt om een breed scala aan apparaten te bedienen, wordt duidelijk dat universele afstandsbedieningen met een bredere compatibiliteit beter geschikt kunnen zijn voor individuen met diverse apparaat-ecosystemen.

Concluderend is de Function101 Button Remote voor Apple TV/Apple TV 4K een topkeuze voor Apple TV-gebruikers, met een intuïtieve en op maat gemaakte ervaring. Zijn naadloze integratie met Apple TV-apparaten en gebruiksvriendelijk ontwerp maken hem tot een overtuigende optie in het landschap van universele afstandsbedieningen. Hoewel hij uitblinkt in het bieden van een gespecialiseerde oplossing, zullen individuen met diverse apparaat-ecosystemen mogelijk bredere compatibele alternatieven geschikter vinden.

Voordelen Function101 Button Remote for Apple
 • Speciaal ontworpen voor Apple TV-gebruikers
Nadelen Function101 Button Remote for Apple
 • Beperkte compatibiliteit met andere apparaten
afstandsbediening in een woonkamer

Veelgestelde vragen over universele afstandsbedieningen

Dit stuk is bedoeld voor de bekendste vragen en opmerkingen! Als je zelf nog vragen hebt met betrekking tot dit onderwerp, dan kun je deze in het onderstaande formulier kwijt!

Wat is volgens de Consumentenbond de beste universele afstandsbediening?

De Consumentenbond heeft nog geen tests uitgevoerd met universele afstandsbedieningen en de resultaten daarvan gedeeld. Komt daar verandering in, dan lees je dat hier!

Wat zijn de belangrijkste factoren om te overwegen bij het kiezen van de beste universele afstandsbediening?

Bij het kiezen van de beste universele afstandsbediening zijn enkele belangrijke factoren essentieel om in overweging te nemen. Deze factoren verzekeren dat je een afstandsbediening kiest die aan al je behoeften voldoet en optimaal gebruiksgemak biedt:

 • Compatibiliteit. Controleer of de afstandsbediening compatibel is met alle apparaten die je wilt bedienen. Dit kan je 65 inch tv zijn, maar misschien ook je 4K-tv in de slaapkamer. Dit omvat merk, model, en technologie (bijvoorbeeld infrarood vs. Bluetooth).
 • Functionaliteit. Zoek naar afstandsbedieningen die de functies ondersteunen die je het meest gebruikt, zoals smart TV-toetsen, programmeerbare knoppen, of spraakbesturing.
 • Gebruiksgemak. Een intuïtieve lay-out en gemakkelijk te drukken knoppen verminderen de leercurve en maken dagelijks gebruik aangenamer.
 • Bereik. Zorg dat de afstandsbediening een voldoende bereik heeft om vanaf elke plek in de kamer je apparaten te bedienen, typisch minimaal 10 meter.
 • Batterijlevensduur. Een lange batterijlevensduur minimaliseert de noodzaak voor frequente vervangingen. Overweeg modellen met energiezuinige technologieën.

Door deze factoren zorgvuldig te wegen, vind je een universele afstandsbediening die betrouwbaar, functioneel, en gebruiksvriendelijk is, waardoor je controle krijgt over je entertainmentervaring zonder gedoe.

Hoe weet ik of een universele afstandsbediening compatibel is met al mijn apparaten?

Om te weten of een universele afstandsbediening compatibel is met al je apparaten, controleer je eerst de productinformatie voor een lijst van compatibele apparaten. Kijk of de afstandsbediening programmeerbaar is, wat wijst op brede ondersteuning.

Controleer de meegeleverde codes voor specifieke merken en modellen, en zorg dat de afstandsbediening dezelfde technologie (infrarood of Bluetooth) gebruikt als de apparaten die je ermee wil bedienen.

Zijn er universele afstandsbedieningen die werken met zowel oudere als nieuwere televisiemodellen?

Ja, er bestaan universele afstandsbedieningen die compatibel zijn met zowel oudere als nieuwere televisiemodellen. Deze afstandsbedieningen zijn zo ontworpen dat ze een breed scala aan apparaten kunnen bedienen door middel van:

 • Uitgebreide Infraroodcodes. Universele afstandsbedieningen ondersteunen een grote verscheidenheid aan infraroodcodes voor verschillende merken en modellen.1ScienceNasa (n.d.). 'Infrared Waves'
 • Programmeerbaarheid. Deze afstandsbedieningen kunnen worden geprogrammeerd of geüpdatet met nieuwe codes, wat zorgt voor compatibiliteit met zowel oude als nieuwe apparaten.
 • Handmatige code-invoer. De mogelijkheid om codes handmatig in te voeren, verhoogt de flexibiliteit in het gebruik met verschillende televisiemodellen.
 • Online updates. Sommige modellen bieden de optie om de nieuwste apparaatcodes online te downloaden en te installeren.

Bij het selecteren van een universele afstandsbediening is het dus belangrijk om te kiezen voor een model dat deze kenmerken biedt, waardoor je verzekerd bent van een brede compatibiliteit met zowel je huidige als toekomstige televisies.

Dit minimaliseert het aantal benodigde afstandsbedieningen en zorgt voor een gestroomlijnde ervaring bij het bedienen van je entertainmentapparatuur.

Hoe stel ik een universele afstandsbediening in voor gebruik met verschillende apparaten?

Je hebt de beste qled-tv of de beste oled-tv, of zelfs een 85 inch tv. Het instellen van een universele afstandsbediening voor gebruik met verschillende apparaten gaat als volgt:

 1. Zoek de codes. Raadpleeg de handleiding van de afstandsbediening voor de codes die overeenkomen met je apparaten. Elke fabrikant en elk apparaat heeft een unieke code.
 2. Schakel het apparaat in. Wees er zeker van dat het apparaat dat je wilt bedienen ingeschakeld is en klaar voor koppeling.
 3. Programmeermode. Activeer de programmeermode op de afstandsbediening. Dit doe je meestal door een specifieke knop ingedrukt te houden tot een lichtje of signaal aangeeft dat de afstandsbediening in programmeermode is.
 4. Voer de code in. Gebruik de numerieke toetsen om de code voor het desbetreffende apparaat in te voeren.
 5. Test de functionaliteit. Richt de afstandsbediening op het apparaat en test enkele basisfuncties, zoals het veranderen van het kanaal of het aanpassen van het volume.
 6. Herhaal indien nodig. Als niet alle functies werken, probeer dan alternatieve codes uit de handleiding of herhaal het proces.

Voor apparaten die niet met een code werken, ondersteunen sommige universele afstandsbedieningen een scanfunctie om het juiste signaal automatisch te vinden. Het is belangrijk om de instructies in de handleiding van je specifieke afstandsbediening nauwkeurig te volgen voor het beste resultaat.

Zijn er universele afstandsbedieningen die geen installatie of programmering vereisen en direct uit de doos werken?

Ja, er bestaan universele afstandsbedieningen die geen installatie of programmering vereisen en direct uit de doos werken. Deze afstandsbedieningen zijn meestal voorgeprogrammeerd om te werken met een breed scala aan apparaten van verschillende fabrikanten.

Ze maken gebruik van een algemene codebibliotheek die de meest voorkomende functies van tv's, dvd-spelers, en andere thuisentertainmentapparatuur ondersteunt. Bij het uitpakken hoeft je alleen de (oplaadbare) batterijen te plaatsen en je kunt de afstandsbediening meteen gebruiken.

Hoewel deze plug-and-play gemak biedt, kunnen ze soms beperkter zijn in functionaliteit vergeleken met programmeerbare afstandsbedieningen. Het is belangrijk om de compatibiliteit met jouw specifieke apparaten te verifiëren om te zorgen dat alle gewenste functies beschikbaar zijn.

Deze gebruiksvriendelijke optie is ideaal voor wie snel een vervangende afstandsbediening nodig heeft zonder het gedoe van programmering.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross