Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Haal de Bioscoop naar je Woonkamer met de Beste 4K-Tv

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

8 min leestijd

Een 4K-tv mag vandaag de dag niet ontbreken in onze huishoudens. Alle streamingdiensten en zelfs reguliere tv-uitzendingen hebben een resolutie van 4K – behalve de flashback-afleveringen van GTST en West Wing. 😉 Met de beste 4K-tv hoef je je hoe dan ook nooit zorgen te maken over de scherpte van je beeld, dus lees je hier in over wat de beste modellen zijn, en hoe je hieruit kiest!

Wat zijn de beste 4K-tv's van 2024?

Dit zijn de 5 beste 4K-tv's volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste 4K-tv's van 2024

1. Beste 4k tv: Samsung CU7100

1. Beste 4k tv: Samsung CU7100

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 65 inch (165 cm)
Type LED-LCD: LED

De Samsung CU7100 4K TV is een betaalbare optie die uitblinkt op bepaalde gebieden, terwijl het op andere vlakken beperkingen heeft. Zijn strakke en minimalistische ontwerp, compleet met dunne randen en stijlvolle Y-vormige poten, maakt het een visueel aantrekkelijke toevoeging aan elke ruimte. De tv's plastic constructie voelt stevig aan en met een diepte van 59 mm is het geschikt voor wandmontage met de benodigde VESA 200 x 200 type beugel. Het Tizen 7.0 besturingssysteem zorgt voor de Smart TV functionaliteit, met een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface die bediend wordt met de meegeleverde afstandsbediening. Zoals opgemerkt door Tech Week Mag, "De plastic constructie van de tv voelt solide aan," en "De Smart TV functionaliteit wordt aangedreven door het Tizen 7.0 besturingssysteem, met een eenvoudige en gebruiksvriendelijke interface."

Op het gebied van prestaties valt de Samsung CU7100 op voor gaming, met een lage invoervertraging en een goede responstijd. Maar het schiet tekort in helderheid voor goed verlichte ruimtes en vertoont matige HDR-prestaties, zoals benadrukt door Rtings. De smalle kijkhoek van de tv kan een beperkende factor zijn voor sommige gebruikers. Aan de positieve kant biedt het lovenswaardige upscaling voor lage-resolutie inhoud en presteert het bevredigend voor tv-programma's en sport, volgens Rtings. Expert Reviews voegt toe dat de tv een 50Hz VA LCD-paneel heeft met direct LED-achtergrondverlichting, ondersteuning voor HDR10, HLG en HDR10+, waardoor het concurrerend is in de instapmarkt. Ondanks zijn beperkingen is de HDR-prestatie van de tv opmerkelijk, hoewel het te maken heeft met beperkingen in piekhelderheid, met slechts 250cd/m2.

In vergelijking met andere instap-tv's zoals de Amazon Fire TV 4 Series en TCL C645, concurreert de Samsung CU7100 gunstig op het gebied van beeldkwaliteit, slimme functies en ontwerp. Zijn volledige Tizen OS biedt toegang tot populaire apps, en zijn effectieve LED-achtergrondverlichting en redelijke contrastprestaties dragen bij aan een indrukwekkende visuele ervaring, vooral voor de prijs. Maar zoals opgemerkt door Expert Reviews, heeft het wel beperkte optimale kijkhoeken, wat een nadeel kan zijn voor sommige gebruikers. Over het algemeen komt de Samsung CU7100 4K TV naar voren als een solide keuze voor degenen die een betaalbare optie zoeken met de nadruk op gaming en alledaagse tv-inhoud, maar de HDR-prestaties en beperkingen in kijkhoeken passen misschien niet bij de behoeften van elke gebruiker.

In de wereld van budget 4K-tv's presteert de Samsung CU7100 goed, vooral voor gaming en alledaagse tv-kijkervaring. Zijn elegante ontwerp, gaming-vriendelijke functies en lovenswaardige beeldkwaliteit maken het een opvallende keuze in zijn prijsklasse. Maar de beperkingen in HDR-prestaties en kijkhoeken kunnen gebruikers naar alternatieven leiden als deze aspecten cruciaal zijn voor hun kijkervaring.

2. LG C3 65-inch OLED (OLED65C3PUA)

2. LG C3 65-inch OLED (OLED65C3PUA)

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 77 inch (196 cm)

De LG C3 65-inch OLED (OLED65C3PUA) is een topklasse 4k TV die uitblinkt in uitzonderlijke beeldkwaliteit, superieur contrast en de beste gamingfuncties in zijn klasse. Volgens CNET biedt de TV "beeldkwaliteit van topklasse" en "de beste gamingfuncties". Daarnaast heeft het een "gestroomlijnd ontwerp met een ultralicht, dun paneel." De a9 AI Processor Gen6 van de TV verbetert helderheid en kleuren terwijl het soepele en bevredigende animatie behoudt, zoals benadrukt door Tom's Guide. Bovendien biedt de TV een scala aan poorten, waaronder vier HDMI 2.1 poorten, voor maximale bandbreedte voor 4K video op 120Hz en gamingfuncties, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor gamers.

De LG C3 OLED TV biedt een uitstekende kijkervaring voor SDR- en HDR-content, met "uitzonderlijke prestaties in verschillende gebruiksscenario's", zoals opgemerkt door RTINGS. Het wordt met name aanbevolen voor gaming vanwege de "lage inputvertraging en uitzonderlijke responstijd". Sommige gebruikers kunnen echter de agressieve ABL als storend ervaren in heldere gebieden. De TV is verkrijgbaar in verschillende maten, met prijzen variërend van $1.249,99 voor het 42-inch model tot $5.299,99 voor het 83-inch model, waarbij opties worden geboden voor verschillende leefruimtes en budgetten.

In vergelijking met zijn voorganger, de C2, behoudt de C3 overeenkomsten qua ontwerp en de afstandsbediening, zoals benadrukt door CNET. De C3-serie is echter gepositioneerd in het midden van de OLED TV-line-up van LG voor 2023, waarbij de G3 een helderheidsverhoging biedt en het slanke "Gallery" muurvriendelijke ontwerp, terwijl de B3 donkerder is en de nieuwste generatie A9-processor ontbeert. De C3-serie heeft een gestroomlijnd ontwerp met een flinterdunne metalen rand, maar de standaard heeft een enigszins ouderwetse uitstraling en kan moeilijk te installeren zijn, volgens Tom's Guide.

Hoewel de LG C3 OLED TV een uitzonderlijke kijkervaring biedt, is het belangrijk om op te merken dat deze relatief duur is en mogelijk niet zo helder is als hoger geprijsde OLED TV's, zoals opgemerkt door CNET. Bovendien maakt het menusysteem van de TV slecht gebruik van het schermoppervlak, met een grote advertentie die de bovenste helft van het scherm inneemt en een rij "kaarten" die aanvoelt als verspilde ruimte.

In de 4k TV-markt springt de LG C3 OLED TV eruit als een premium optie, met name voor degenen die op zoek zijn naar eersteklas beeldkwaliteit en gamingfuncties. De uitzonderlijke prestaties in verschillende gebruiksscenario's, het scala aan maten en de gamingmogelijkheden maken het een sterke concurrent in het high-end TV-segment. Potentiële kopers moeten echter de prijs en helderheidsbeperkingen overwegen bij het nemen van een aankoopbeslissing.

Samengevat biedt de LG C3 65-inch OLED (OLED65C3PUA) superieure beeldkwaliteit, de beste gamingfuncties en een gestroomlijnd ontwerp, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor degenen die op zoek zijn naar een eersteklas 4k TV-ervaring.

3. Biedt Mini LED-technologie met hoge helderheid voor een uitstekende prijs: Hisense U8K ULED TV

3. Biedt Mini LED-technologie met hoge helderheid voor een uitstekende prijs: Hisense U8K ULED TV

Belangrijke specificaties:

Schermdiagonaal: 55 inch (140 cm)
Type LED-LCD: LED

De Hisense U8K ULED TV springt eruit als een vlaggenschip mini-LED TV en biedt fantastische waarde voor zijn prijs. Met een ingebouwd 2.1.2 Dolby Atmos luidsprekersysteem, indrukwekkende lokale dimprestaties en voldoende helderheid voor zowel donkere kamers als daglichtkijken, is deze TV een veelzijdige optie voor verschillende gebruikssituaties. De Google TV-interface zorgt voor handige organisatie van streaming-apps en stembedieningsmogelijkheden, terwijl de gamingmogelijkheden, waaronder HDMI 2.1-poorten en functies zoals VRR, ALLM en FreeSync Premium Pro, tegemoet komen aan gamingliefhebbers. Volgens TechRadar is de U8K-serie TV een kosteneffectieve keuze in vergelijking met andere mini-LED TV's op de markt, met indrukwekkende prestaties voor films, sport en gaming tegen een opvallend lage prijs.

"Ik ben zeer te spreken over de Hisense U8K TV vanwege zijn uitzonderlijke helderheid in zowel SDR als HDR, fantastische reflectiebehandeling en uitstekend contrast, waardoor het geschikt is voor diverse toepassingen zoals home entertainment, gaming en het kijken van HDR-films," zoals benadrukt door RTings. Deze TV presteert goed in heldere kamers en heeft lage input lag voor gaming, waardoor het een veelzijdige optie is voor verschillende scenario's. Het is echter belangrijk op te merken dat de kijkhoek mogelijk niet voldoende is voor brede zitopstellingen en dat er af en toe bugs in de prestaties zijn gemeld. Daarnaast heeft de TV moeite met zijwaarts kijken en kan enige beelddegradatie vertonen.

Vergeleken met zijn concurrenten biedt de Hisense U8K-serie uitstekende algehele beeldkwaliteit en een relatief betaalbare prijs, zoals opgemerkt door CNET. De 55-inch schermgrootte overtreft zijn concurrent, TCL, in kleinere kamers. De TV is uitgerust met Google TV, met een breed scala aan apps en functies, hoewel het enkele van de beste beeldkwaliteit extra's die beschikbaar zijn op Roku TV's mist. Het ingebouwde Google TV-systeem is responsief, met snelle spraakresultaten en strakke integratie met Google-apps, wat een bevredigende gebruikerservaring biedt. Er zijn echter navigatievoorkeuren, zoals de plaatsing van contentrijen, die als verbeterpunten worden genoemd.

Het ontwerp van de U8K wordt omschreven als eenvoudig maar functioneel, met een slanke rand en flexibele ondersteuningsvoeten, waardoor het een praktische maar strakke esthetiek heeft. Het is belangrijk op te merken dat de U8K wordt gepositioneerd als een toegankelijkere optie in de TV-line-up van Hisense voor 2023, met high-end modellen en ultra-short throw laserprojectoren beschikbaar tegen hogere prijspunten.

Als conclusie biedt de Hisense U8K ULED TV een hoge helderheid en uitzonderlijke waarde, waardoor het een uitstekende keuze is voor wie indrukwekkende prestaties zoekt voor films, sport en gaming tegen een aantrekkelijke prijs. Zijn opmerkelijke kenmerken, zoals het Dolby Atmos luidsprekersysteem en gamingmogelijkheden, onderscheiden het van concurrenten, waardoor het een opvallende optie is in de 4K TV-categorie. Potentiële kopers moeten echter rekening houden met de beperkingen, zoals de kijkhoek en af en toe prestatieproblemen, voordat ze een aankoopbeslissing nemen.

Hoe kies ik een goede 4K-tv?

Een nieuwe 4K-tv kiezen is niet gemakkelijk. De keuze is enorm en er zijn een hoop dingen waar je op moet letten. Zie je door de bomen even het bos niet meer? Geen paniek! Met deze koopgids is de beste 4K-tv uitkiezen een fluitje van een cent.

Verschillende namen – 4K wordt ook wel Ultra HD genoemd, of 4K UHD. Niet te verwarren met de voorganger van 4K: Full HD, die weer de opvolger was van HD. De term Ultra HD wordt daarnaast ook nog gebruikt voor de allernieuwste technologie: 8K, of 8K UHD. Een UHD-tv heeft daarmee een resolutie van 4K of hoger.

De resolutie van een 4K-tv: haarscherp beeld

Als je besluit om voor een 4K-tv te gaan, heb je al één belangrijke keuze gemaakt: de resolutie van je scherm, wat ik hierboven al even kort benoemde. De resolutie staat voor het aantal pixels, of beeldpunten, in je scherm. Een pixel is een minuscuul vierkantje – hoe meer je hiervan hebt (dus hoe hoger je resolutie), hoe scherper je beeld.

4K-schermen hebben een resolutie tot 3840 × 2160. Dat is vier keer zoveel pixels als de voorganger van 4K, Full HD (of 1080p), en dat merk je.

4K-beelden zijn duidelijk gedetailleerder, scherper en levendiger dan Full HD-beelden. Met de nadruk op beelden: om het beste van 4K uit je scherm te kunnen halen, moet de bron – oftewel input – het beeld ook in 4K-resolutie naar je tv sturen.

Hoe het formaat en de resolutie van je 4K-tv samenhangen

Bij het kiezen van een 4K-tv is de schermgrootte cruciaal. Ideale maten variëren van 55 tot 65 inch, perfect voor de gemiddelde woonkamer. Een groter scherm, zoals 75 inch, is ideaal voor ruimere kamers.

De kijkafstand speelt ook een rol: bij een 55-inch tv is de ideale afstand ongeveer 1,4 tot 2,3 meter, terwijl dit bij een 65-inch tv toeneemt tot 1,7 tot 2,7 meter. Grotere schermen vereisen meer ruimte voor een optimale ervaring.

Om de exacte ideale kijkafstand te berekenen, geef ik je een handige formule mee: de ideale afstand = de grootte van je tv × 1,7. De perfecte kijkafstand voor een 43 inch tv is bijvoorbeeld 1,86 meter.1Arjen Oving, de Consumentenbond (2023). 'Ideale kijkafstand tv: hoe groot moet je televisie zijn?'

Dat maakt de totale formule: 43 × 2,54 = 109,2, gevolgd door: 109,2 × 1,7 = 1,86 meter! Makkelijk, toch? Oftewel: [formaat in inches] × 2,54 = formaat in centimeter. Dit vervolg je met [formaat in centimeter] × 1,7 = [je ideale kijkafstand]!

In de meeste ruimtes staat een 49 inch tv prima. Houd rekening met een kijkafstand van minimaal twee meter als je voor een groter formaat gaat.

Wat betreft kijkhoeken: hoe groter de tv, hoe belangrijker een brede kijkhoek wordt, vooral in sociale settings of grote kamers. Kies een model met een goede kijkhoek om beeldvervorming aan de zijkanten te minimaliseren.

Een tv op het Netflic home menu

Het type scherm en de impact op de kijkervaring van je 4K-tv

Bij webwinkels, in reclamefolders en in de elektronicazaak word je bedolven met termen als 'led', 'lcd', 'oled', 'qled', en ga zo maar door. Deze benamingen zeggen iets over het soort scherm dat je hebt. In de schermtypes zitten een paar grote verschillen, ik neem ze één voor één met je door.

Lcd

Lcd staat voor 'liquid crystal display'. In deze schermen zitten vloeibare kristallen die oplichten zodra een lamp achter het scherm hier licht op schijnt. In lcd-schermen zijn dit CCFL-lampen, een soort kleine TL-buisjes. Door het oplichten van de kristallen, ontstaan de kleuren en beelden op je scherm.

Led

Een led-tv is een type lcd-tv. Het verschil zit hem in de lampen. In led-tv’s zijn de CCFL-lampen vervangen door kleinere led-lampjes. Niet alleen verbetert led-licht de beeldkwaliteit, het staat ook toe dat 4K-tv’s een stuk platter worden gemaakt.

Daarnaast is de reactietijd van led-lampen sneller dan die van CCFT-lampen, en verliezen led-lampen niet hun sterkte na verloop van tijd. Dat kan ik ook uit eigen ervaring beamen, omdat ik nog net oud genoeg ben om me de oude lcd-tv's te herinneren. 😉

Oled

Deze afkorting staat voor 'organic led'. Anders dan lcd- en led-schermen, werkt de oled-technologie niet met achtergrondverlichting. In oled-schermen zitten heel veel kleine lampjes die zelfstandig oplichten en uitgaan. Één lampje staat daarbij gelijk aan één pixel.

Het contrast in oled-schermen is hierdoor erg gedetailleerd. In de beste oled-tv is zwart ook écht zwart. Donkere scènes zien er hierdoor ontzettend realistisch uit. De pixels die zwart beeld moeten vertonen gaan helemaal uit, waardoor er niet alsnog licht op de pixel geschenen wordt – zoals bij niet-organische led-schermen.

Qled

Ook qled is geen nieuwe technologie, maar een marketingterm van Samsung. Qled-tv’s werken, net als normale led-tv’s, met een led-achtergrondverlichting. Wat qled anders maakt dan led, is een laagje met nanokristallen voor het scherm. Dit zorgt voor meer verzadigde kleuren op je tv. Samsung noemt deze kristallen quantom dots, hier komt de ‘q’ in 'qled' vandaan.

Niet alleen Samsung gebruikt nanokristallen voor een betere kleurintensiteit. Zo gebruikt LG een vergelijkbare techniek in bepaalde schermen. Deze tv’s noemen we geen qled-tv, maar herken je aan de term ‘NANO’ in de naam van het model.

4K-tv op tv-meubel

Het belang van HDR voor de kleurreproductie van een goede 4K-tv

HDR staat voor high dynamic range en verbetert de beeldkwaliteit van 4K-tv's door hogere contrasten en een breder kleurenspectrum. Er zijn verschillende soorten HDR, elk met zijn eigen kenmerken:

Type HDRVoordelenNadelen
HDR10Standaardformaat, ondersteund door de meeste 4K-tv's en content. Biedt betere helderheid en kleur dan standaard dynamisch bereik.Niet dynamisch; gebruikt één helderheidsniveau voor de hele video.
Dolby VisionDynamische metadata voor frame-voor-frame optimalisatie. Biedt superieure helderheid en kleurweergave.Vereist compatibele hardware en content; niet zo universeel ondersteund als HDR10.
HLG (hybrid log gamma)Ontworpen voor live-uitzendingen. Compatibel met bestaande uitzendstandaarden.Minder dynamisch bereik vergeleken met HDR10 en Dolby Vision.
HDR10+Vergelijkbaar met Dolby Vision, biedt dynamische metadata. Ondersteund door enkele fabrikanten zoals Samsung.Minder content beschikbaar dan HDR10 en Dolby Vision.

HDR verbetert de visuele ervaring aanzienlijk, maar de keuze hangt af van de beschikbare content en compatibiliteit met je 4K-tv. Dolby Vision biedt de beste kwaliteit, maar HDR10 is het toegankelijkst. HLG is ideaal voor live-tv, terwijl HDR10+ een goede middenweg biedt tussen HDR10 en Dolby Vision.

De verversingsfrequentie van je 4K-tv

De verversingssnelheid van een 4K-tv, uitgedrukt in hertz (Hz), geeft aan hoe vaak het beeld zich per seconde ververst. Een hogere verversingssnelheid zorgt voor vloeiendere beelden, wat vooral belangrijk is bij snelle actiescènes of bij het gamen.

Voor standaard tv-kijken en films is een verversingssnelheid van 60 Hz vaak voldoende. Echter, voor gaming en het bekijken van snelle sporten is een 120 Hz of hoger wenselijk voor een soepelere en meer responsieve ervaring.

Variable refresh rate (VRR) is een technologie die de verversingssnelheid dynamisch aanpast aan de output van de bron. Dit is vooral nuttig bij gaming, waar het helpt om beeldhaperingen en screen tearing te verminderen, doordat de tv synchroon loopt met de frame rate van de game. VRR zorgt voor een vloeiendere en meer meeslepende spelervaring!

Die verschillen mogen er écht zijn: toen ik zelf nog op een oudere monitor zonder VRR gamede, was screen tearing een intens irritant probleem dat enkel VRR wist op te lossen, nadat ik een nieuwe monitor met deze techniek had aangeschaft!

Het belang van de connectiviteitsopties op een 4K-tv

Hieronder vind je een overzicht van populaire aansluitopties voor 4K-tv's, met hun gebruiksscenario's en voor- en nadelen:

AansluitoptieGebruiksscenario'sVoordelenNadelen
HDMIAansluiten van spelconsoles, Blu-rayspelers, en streaming-apparaten.Ondersteunt hoge resoluties en frame rates, essentieel voor 4K-content.Beperkt aantal poorten op sommige tv's.
UsbAfspelen van media van usb-apparaten, zoals externe harde schijven.Gemakkelijk voor het bekijken van eigen media.Niet geschikt voor hoge-resolutie video-overdracht.
WifiStreamen van content via internet.Draadloze verbinding, ondersteunt streamingdiensten.Kan afhankelijk zijn van de kwaliteit van de Wi-Fi-verbinding.
EthernetStabiele internetverbinding voor streaming en smart-tv-functies.Betrouwbaarder en sneller dan Wi-Fi voor streaming.Vereist een kabel en is minder flexibel.
BluetoothVerbinden met draadloze koptelefoons of luidsprekers.Draadloze audioverbinding, handig voor een opgeruimde set-up.Kan interferentie ondervinden van andere apparaten.
Optische Audio-uitgangAansluiten op geluidssystemen of soundbars.Ondersteunt hoge-kwaliteit audio-overdracht.Ondersteunt geen Dolby Atmos of andere geavanceerde audioformaten.

Deze aansluitopties bieden flexibiliteit en gemak voor verschillende gebruiksscenario's, van het streamen van content tot het aansluiten van high-end audioapparatuur. Het is belangrijk om de juiste balans te vinden tussen de behoeften en de beschikbare aansluitingen op de 4K-tv. Overweeg ook een goede universele afstandsbediening.

Het belang van de juiste HDMI-versie: minstens HDMI 2.0

Bij het gebruik van een 4K-tv is het essentieel om de juiste HDMI-versie te hebben voor je HDMI-kabel.

  • HDMI 2.0, de meest voorkomende versie, ondersteunt 4K-resoluties tot 60 frames per seconde (fps).
  • Voor een optimale 4K-ervaring, vooral bij hogere frame rates of HDR-content, heb je HDMI 2.1 nodig. Deze nieuwere versie ondersteunt tot 4K bij 120 fps en biedt ook verbeterde audio-retourkanalen en variabele verversingssnelheden, wat cruciaal is voor gaming.

Gebruik een HDMI-kabel met HDMI-versie 2.1 voor de beste prestaties, vooral als je nieuwere gamingconsoles of high-end grafische kaarten gebruikt. Een verkeerde HDMI-versie kan leiden tot lagere beeldkwaliteit of beperkte functionaliteit.

De impact van het besturingssysteem van een tv op de gebruikservaring

Hier is een overzicht van de populaire besturingssystemen voor smart 4K-tv's, met hun voor- en nadelen:

BesturingssysteemVoordelenNadelen
Tizen (Samsung)Gebruiksvriendelijk, goede integratie met Samsung-apparaten, uitgebreide app-selectie.Minder aanpasbaar dan sommige andere systemen.
webOS (LG)Intuïtieve interface, uitstekende ondersteuning voor apps, Magic Remote voor eenvoudige navigatie.Soms iets trager in respons.
Android TV (Sony en anderen)Grote app-selectie via Google Play Store, goede integratie met Google-diensten, ondersteunt spraakbesturing.Kan soms complex zijn voor nieuwe gebruikers.
Roku TV (verschillende merken)Eenvoudig en gebruiksvriendelijk, grote hoeveelheid streamingdiensten en apps, vaak voordeliger geprijsde tv's.Minder geavanceerde functies vergeleken met andere systemen.
Fire TV (Toshiba, Insignia)Naadloze integratie met Amazon-diensten, spraakbesturing via Alexa, gebruiksvriendelijk.Beperkter in app-aanbod buiten Amazon-ecosysteem.

Elk besturingssysteem heeft zijn eigen sterke punten, afhankelijk van je voorkeuren en welke diensten je het meest gebruikt. Tizen en webOS zijn zeer gebruiksvriendelijk, terwijl Android TV en Fire TV uitblinken in integratie met respectievelijk Google en Amazon-diensten. Roku TV biedt een eenvoudige, no-nonsense ervaring.

Welke merken maken goede 4K-tv's?

Deze merken blinken continu uit binnen de categorie 4K-tv's!

Samsung

Samsung staat bekend om zijn innovatieve technologie in 4K-tv's, met name de qled- en oled-modellen. Hun 4K-tv's bieden vaak levendige kleuren, diepe zwarttinten en een hoge helderheid, wat zorgt voor een indrukwekkende kijkervaring. Samsung-tv's zijn ook vaak uitgerust met geavanceerde smart-tv-functies en een gebruiksvriendelijke interface.

LG

LG is een voorloper op het gebied van oled-technologie in 4K-tv's. Hun modellen bieden perfecte zwarttinten, uitstekende kijkhoeken en indrukwekkende kleurweergave. LG-tv's zijn ook bekend om hun uitgebreide ondersteuning voor verschillende HDR-formaten en hun gebruiksvriendelijke webOS-smart-tv-platform.

Wat is volgens de Consumentenbond de beste 4K-tv?

De beste 4K-tv volgens Consumentenbond is de LG OLED65C34LA. Deze tv blinkt uit met zijn 65-inch OLED-scherm, dat zorgt voor perfecte zwarttinten en levendige kleuren. Met een resolutie van 3840 x 2160 pixels biedt het haarscherpe beelden.

De LG OLED65C34LA ondersteunt HDR10, Dolby Vision en HLG, waardoor je geniet van een breed scala aan content in hoge kwaliteit. Bovendien biedt het webOS-platform een gebruiksvriendelijke interface met toegang tot diverse streamingdiensten.       

Wat is volgens Tweakers de beste 4K-tv?

De beste 4K-tv volgens Tweakers is de LG OLED evo G3 65". Deze tv onderscheidt zich met zijn geavanceerde oled-evo-technologie, die zorgt voor een helderder en scherper beeld dan standaard oled. Met een grootte van 65 inch en een resolutie van 3840 x 2160 pixels, biedt het een meeslepende kijkervaring.

Deze tv ondersteunt HDR10, Dolby Vision en HLG, waardoor je geniet van een breed scala aan content met verbeterde kleuren en contrasten. Bovendien is het uitgerust met LG's α9 Gen5 AI Processor 4K, die zorgt voor geoptimaliseerde beeld- en geluidskwaliteit.       

Wat is volgens TechRadar de beste 4K-tv?

De beste 4K-tv volgens TechRadar is de Samsung S90C. Deze tv valt op met zijn QD-OLED-technologie, die zorgt voor uitzonderlijk heldere en levendige kleuren. Met een schermgrootte van 55 tot 83 inch en een resolutie van 3840 × 2160 pixels, biedt het een indrukwekkende kijkervaring.

De Samsung S90C ondersteunt HDR10+ en heeft een bijna onmiddellijke responstijd, ideaal voor gaming. Daarnaast biedt het Tizen OS-platform een gebruiksvriendelijke interface met een ruime keuze aan streamingapps.       

Oled vs. QD-oled – Normale oled gebruikt organische pixels voor diepe zwarttinten en contrast. QD-oled combineert dit met quantum-dot-technologie, waarbij blauw oled-licht quantum dots activeert voor helderdere, levendigere kleuren en een breder kleurenspectrum, terwijl de voordelen van oled, zoals perfect zwart en contrast, behouden blijven.

Veelgestelde vragen over 4K-tv's van onze lezers

Hier behandelen we al jouw vragen, maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen!

Dus stuur ze vooral hieronder in, via het feedbackformulier!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross