Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Overal Internet met de Beste 4G-Router

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

6 min leestijd

Je weet niet wat je hebt, totdat je het kwijt bent – zo ook goed internetontvangst na een verhuizing richting het platteland. Geloof mij: ik heb zelf een lange tijd in een gehucht gewoond waar ik noodgedwongen uit moest wijken naar een 4G-router. Dat bleek toch een blessing in disguise te zijn. Lees er hier meer over!

Wat zijn de beste 4G-routers van 2024?

Dit zijn de 5 beste 4G-routers volgens onderzoek van onze redactie en expertreviews:

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

Beste 4G-routers van 2024

1. TPLink TP-Link M7350 - Mifi

Belangrijke specificaties:

WiFi Snelheid 5 GHz: Geen wifi
WiFi Snelheid 6 GHz: Geen wifi
Type draadloze verbinding: MiFi 3G/4G
Type WIFI netwerk: Single-band (2,4 GHz)

De TP-Link M7350 is dé mifi-router voor onderweg. Met deze router zet ik in een handomdraai een wifi-hotspot op voor wel 10 apparaten tegelijk. Hij ondersteunt 4G LTE, wat betekent dat ik downloadsnelheden tot wel 150 Mbps kan behalen. Dat is meer dan genoeg om naadloos (U)HD-films of series te streamen, bestanden razendsnel te downloaden of zonder onderbreking te videochatten.

Wat de M7350 echt onderscheidt, is de uitstekende 4G-ontvangst. Veel gebruikers hebben opgemerkt dat ze met deze router veel betere 4G-ontvangst hebben dan met hun smartphone. Dat is vooral handig als ik onderweg ben en te maken heb met slechte wifi in hotels of andere locaties. En het beste is dat ik zelfs een VPN-verbinding kan opzetten op mijn pc via de router, terwijl ik tegelijkertijd op mijn tablet surf en mijn kind YouTube-video's laat kijken.

Het instellen van de M7350 is een fluitje van een cent. Ik plaats gewoon een 4G-simkaart in de router, zet hem aan en binnen een minuut heb ik mijn eigen wifi-netwerk. Met het menu op het TFT-display kan ik eenvoudig de instellingen aanpassen of het wifi-wachtwoord opnieuw instellen als dat nodig is.

Deze router is lekker compact en heeft een interne batterij van 2000 mAh, dus hij is ideaal om mee te nemen op reis. Ik kan er maximaal 10 uur mee werken, streamen of gamen voordat de batterij leeg is. En het opladen van de M7350 is een fluitje van een cent, ik hoef hem alleen maar met een micro-USB-kabel aan te sluiten op een laptop of draagbare oplader.

En alsof dat nog niet genoeg is, heeft de M7350 ook nog een micro SD-kaartsleuf, waarmee ik gemakkelijk foto's, muziek, video's en andere bestanden kan delen binnen mijn mobiele netwerk. De router ondersteunt micro SD-kaarten tot 32 GB.

Met de gratis tpMiFi app heb ik eenvoudig toegang tot de M7350. Ik kan de router beheren vanaf mijn iOS- of Android-apparaat dat verbonden is met de M7350. Met de app kan ik bijvoorbeeld datalimieten instellen, beheren welke apparaten toegang krijgen tot mijn wifi-netwerk, berichten versturen en mediabestanden delen naar/vanaf een micro SD-kaart.

Er zijn geen duidelijke nadelen genoemd door gebruikers in de reviews. De prijs wordt genoemd als een potentieel minpunt, maar gezien de prestaties en functies van de M7350 lijkt het de investering meer dan waard te zijn.

Al met al is de TP-Link M7350 een fantastisch product voor iedereen die onderweg een betrouwbare wifi-verbinding nodig heeft. Met zijn snelle 4G-verbinding, eenvoudige configuratie en handige functies is hij mijn ideale reisgenoot. Of ik nu op vakantie ben, onderweg werk of gewoon een betere wifi-verbinding wil, de M7350 biedt mij de oplossing. 📶

Voordelen TPLink TP-Link M7350 - Mifi
 • Eenvoudige en snelle configuratie
 • Uitstekende 4G-ontvangst
 • Compact formaat en lange batterijduur
Nadelen TPLink TP-Link M7350 - Mifi
 • Potentieel hoge prijs
2. TPLink TP-Link M7200 - Mifi

Belangrijke specificaties:

WiFi Snelheid 5 GHz: Geen 5GHz ondersteuning
WiFi Snelheid 6 GHz: Geen wifi
Type draadloze verbinding: MiFi 3G/4G
Type WIFI netwerk: Dual-band

Ik ben de TP-Link M7200, een krachtige mifi router die het gemakkelijk maakt om binnen enkele minuten een wifi-hotspot op te zetten voor maximaal 10 apparaten tegelijk. Met ondersteuning voor 4G LTE behaal je downloadsnelheden tot 150 Mbps, perfect voor naadloos streamen van (U)HD-films, razendsnel downloaden van bestanden en ononderbroken videochats. Met mijn compacte formaat en 2000 mAh batterij ben ik ook de perfecte reisgenoot, zodat je tot wel 10 uur kunt werken, streamen of gamen terwijl je onderweg bent.

Mijn opvallende eigenschap is het TFT-display, waarmee je eenvoudig de status van het apparaat kunt bekijken, zoals signaalsterkte, netwerktype (4G/3G/2G), Wi-Fi status, berichten, netwerkverkeersstatistieken en batterijduur. Dit zorgt voor een intuïtieve en gebruikersvriendelijke ervaring, waarbij alle essentiële informatie direct toegankelijk is.

Wat mij nog aantrekkelijker maakt, is mijn ondersteuning van een breed scala aan frequentiebanden, waardoor ik wereldwijd kan worden gebruikt. Je kunt eenvoudig controleren of ik kan worden gebruikt in jouw land van bestemming door de ondersteunde frequentiebanden te vergelijken met die van lokale providers en vervolgens een passende SIM-kaart aan te schaffen.

Ik onderscheid me door mijn betrouwbaarheid, draagbaarheid en uitgebreide functionaliteit, waardoor ik een uitstekende keuze ben voor zowel zakelijk gebruik als voor op vakantie. Met mijn mogelijkheid om een betrouwbare 300 Mbps dual-band hotspot op te zetten, gecombineerd met mijn lange batterijduur en handige TFT-display, ben ik een waardevolle metgezel voor gebruikers die behoefte hebben aan draagbare connectiviteit.

Hoewel ik indruk maak met mijn prestaties en functionaliteit, zijn er enkele overwegingen. Mijn snelheid en dekking kunnen afhankelijk zijn van de kwaliteit van het beschikbare netwerk en de locatie. Het is daarom belangrijk voor potentiële gebruikers om rekening te houden met deze variabelen bij het evalueren van mijn geschiktheid voor hun specifieke behoeften.

Al met al bied ik een uitstekende combinatie van prestaties, draagbaarheid en veelzijdigheid, waardoor ik een solide keuze ben voor gebruikers die onderweg betrouwbare en snelle connectiviteit nodig hebben. Met mijn gebruiksvriendelijke interface, uitgebreide batterijduur en wereldwijde compatibiliteit, weet ik me te onderscheiden als een waardevolle toevoeging aan de categorie mifi routers. 📶

Voordelen TPLink TP-Link M7200 - Mifi
 • Eenvoudig opzetten van wifi-hotspot voor maximaal 10 apparaten tegelijk
 • Ondersteuning voor 4G LTE met downloadsnelheden tot 150 Mbps
 • Compact formaat en interne batterij van 2000 mAh voor draagbaarheid en lange gebruiksduur
Nadelen TPLink TP-Link M7200 - Mifi
 • Snelheid en dekking kunnen afhankelijk zijn van netwerkkwaliteit en locatie

3. WeStream We.Stream Mobiele MiFi Router

3. WeStream We.Stream Mobiele MiFi Router

Belangrijke specificaties:

WiFi Snelheid 5 GHz: Geen 5GHz ondersteuning
WiFi Snelheid 6 GHz: Geen 60GHz ondersteuning
Type draadloze verbinding: MiFi 3G/4G
Type WIFI netwerk: Single-band (2,4 GHz)

Ik ben de We.Stream Mobiele MiFi Router, jouw onmisbare metgezel voor onderweg. Met mij kun je in maar liefst 154 landen genieten van onbeperkte data, zonder je zorgen te hoeven maken over hoge roamingkosten of het zoeken naar openbare wifi-hotspots. Ik bied een ingebouwde VPN voor veilig browsen, zodat jij altijd gemoedsrust hebt, zelfs op openbare netwerken. En met mijn mogelijkheid om verbinding te maken met maximaal 10 apparaten en de optie om dataplannen aan te schaffen die passen bij jouw behoeften, ben ik veelzijdig en handig voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik.

Wat mij onderscheidt van andere mobiele routers, is het feit dat ik geen fysieke simkaart nodig heb. Met mijn ingebouwde cloudsim kun je direct verbinding maken zonder gedoe met simkaarten. En met mijn flexibiliteit om dataplannen aan te schaffen op basis van de gewenste duur, ben ik een kosteneffectieve oplossing voor frequente reizigers die betrouwbare internettoegang nodig hebben in het buitenland.

Ik ben voorzien van een 5,0 inch HD-touchscreen en een krachtige 3900 mAh batterij, waardoor jij altijd en overal verbonden kunt blijven. En als kers op de taart fungeer ik ook als handige powerbank, wat bijdraagt aan mijn algehele gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit. Mijn ingebouwde VPN zorgt voor een extra beveiligingslaag, zodat je veilig kunt browsen, zelfs op onbeveiligde netwerken.

Een ander opmerkelijk kenmerk van mij is mijn mogelijkheid om direct verbinding te maken met het bedrijfsnetwerk, wat mij een waardevolle tool maakt voor zakelijke reizigers. En met mijn eenvoudige installatie en gebruiksgemak, ben ik toegankelijk voor een breed scala aan gebruikers.

Dus ja, ik heb enkele beperkingen, zoals het verhogen van de latentie en verlagen van de bandbreedte bij het gebruik van een externe server, maar ik bied nog steeds een uitgebreide oplossing voor reizigers die behoefte hebben aan betrouwbare, veilige en kosteneffectieve internettoegang in het buitenland.

Al met al ben ik een krachtige en veelzijdige metgezel voor reizigers, met mijn indrukwekkende dekking van 154 landen, ingebouwde VPN en flexibele dataplannen. Ik combineer connectiviteit, beveiliging en gebruiksgemak in een stijlvol en compact ontwerp, waardoor ik een waardevolle investering ben voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. 🌍️

Voordelen WeStream We.Stream Mobiele MiFi Router
 • Indrukwekkende dekking van 154 landen
 • Ingebouwde VPN voor veilig browsen
 • Flexibele dataplannen op basis van gewenste duur
Nadelen WeStream We.Stream Mobiele MiFi Router
 • Mogelijke verhoging van latentie en verlaging van bandbreedte bij gebruik van externe server
4. TP-Link M7650

Belangrijke specificaties:

Ik ben de TP-Link M7650 mifi router, de perfecte keuze voor snel en betrouwbaar internet onderweg, op vakantie of zelfs in afgelegen gebieden. Met mij kunnen maximaal 32 apparaten via wifi verbinding maken, waardoor ik ideaal ben voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Wat mij onderscheidt van andere mobiele routers is mijn veelzijdigheid, met ondersteuning voor meerdere wifi-versies, verschillende wifi-banden en een ingebouwd modem dat meerdere 4G-banden kan combineren (4G+), wat resulteert in een aanzienlijk snellere dataverbinding. Hierdoor kunt u onderweg genieten van 4K-series en tegelijkertijd foto's naar de cloud uploaden, met een maximale downloadsnelheid van 600 Mbps.

Ik blink ook uit in mijn veelzijdigheid, met de mogelijkheid om een geheugenkaart te plaatsen en bestanden te delen met iedereen die verbonden is met het wifi-netwerk. Daarnaast bied ik een indrukwekkende batterijduur van maximaal 15 uur aaneengesloten internetten. Ik ben eenvoudig in te stellen, waarbij het dataprofiel bij het plaatsen van een simkaart automatisch wordt ingesteld. Ik bied ondersteuning voor 2G, 3G, 4G en 4G+ (LTE-geavanceerd) netwerken, wat resulteert in een consistente en betrouwbare mobiele internetverbinding.

Een opvallend voordeel van mij is mijn uitstekende bereik, zelfs in afgelegen gebieden, waardoor ik ideaal ben voor gebruikers die behoefte hebben aan een betrouwbare internetverbinding waar vast internet mogelijk niet beschikbaar is. Mijn mogelijkheid om meerdere apparaten tegelijkertijd aan te sluiten op slechts één simkaart, in combinatie met mijn snelle wifi-snelheid, maakt mij een krachtige tool voor reizen, zakelijk gebruik of als vervanging voor traditioneel vast internet.

Hoewel gebruikers enkele kleine nadelen hebben opgemerkt, zoals het plastic gevoel van de behuizing en de diepgaande instellingen met betrekking tot de "apn" instellingen, wegen mijn voordelen ruimschoots op tegen deze beperkingen. Mijn vermogen om snel en betrouwbaar internet te bieden, zelfs in afgelegen gebieden, maakt mij tot een waardevolle investering voor iedereen die behoefte heeft aan draadloze connectiviteit onderweg. 📶

Voordelen TP-Link M7650
 • Snelle en betrouwbare internetverbindingen onderweg, op vakantie, of in afgelegen gebieden.
 • Mogelijkheid om maximaal 32 apparaten te verbinden via wifi, biedt flexibiliteit voor persoonlijk en zakelijk gebruik.
 • Ondersteuning voor meerdere wifi-versies, wifi-banden en 4G+ voor aanzienlijk snellere dataverbinding.
Nadelen TP-Link M7650
 • Plastic gevoel van de behuizing.
 • Diepgaande instellingen met betrekking tot de 'apn' instellingen.

5. Merkloos 4G Dongle voor Laptop

5. Merkloos 4G Dongle voor Laptop

Belangrijke specificaties:

WiFi Snelheid 5 GHz: Geen 5GHz ondersteuning
WiFi Snelheid 6 GHz: Geen wifi
Type draadloze verbinding: MiFi 3G/4G
Type WIFI netwerk: Single-band (2,4 GHz)

Ik ben de 4G Dongle, de perfecte oplossing voor mensen die vaak op plekken zijn waar geen goede wifi is. Met een download snelheid van 150Mbps en een uploadsnelheid van 50Mbps, zorg ik ervoor dat je altijd en overal een stabiele wifi-verbinding hebt. Ik kan zelfs tot wel 10 apparaten tegelijk verbinden, zodat je zorgeloos kunt werken, streamen of gamen, waar je ook bent.

Mijn ingebouwde antenne zorgt ervoor dat ik een bereik heb van 50 meter, dus ik ben ideaal voor gebruik thuis, op zolder, in de tuin, op het strand of zelfs in de stad. Met mijn micro-simkaartslot aan de achterkant, kun je eenvoudig een simkaart met 3G of 4G data plaatsen, zodat je altijd verbonden blijft, zelfs als je vaste internetverbinding uitvalt.

Ik ben compact en compatibel met alle besturingssystemen, dus ik ben handig in gebruik en gemakkelijk op te bergen. Ik werk op Android, Windows, Mac en Linux, dus ik ben een veelzijdige optie voor een breed scala aan gebruikers. Let wel op dat de simkaart in mij simlock-vrij moet zijn en dat ik geen car dongle ben, dus ik kan niet voor de radio worden gebruikt.

Het is duidelijk dat ik een veelzijdige en handige oplossing ben voor mensen die betrouwbare wifi-connectiviteit nodig hebben, waar ze ook zijn. Met mijn indrukwekkende snelheid, multi-device verbindingsopties en draagbaarheid, bied ik een uitstekende manier om altijd verbonden te blijven. Het zou echter interessant zijn om te weten of ik ook ondersteuning bied voor de nieuwste 4G+ technologieën voor nog hogere datasnelheden. Dit zou mij nog aantrekkelijker maken voor gebruikers die op zoek zijn naar de snelste en meest betrouwbare internetverbindingen onderweg. 📶

Voordelen Merkloos 4G Dongle voor Laptop
 • Hoge downloadsnelheid van 150Mbps en uploadsnelheid van 50Mbps.
 • Mogelijkheid om tot wel 10 apparaten tegelijkertijd te verbinden.
 • Compatibiliteit met alle besturingssystemen: Android, Windows, Mac en Linux.
Nadelen Merkloos 4G Dongle voor Laptop
 • Simkaart in de dongle moet simlock-vrij zijn.
 • Niet geschikt voor gebruik als car dongle voor de radio.
 • Onzekerheid over ondersteuning voor de nieuwste 4G+ technologieën.
Iemand werkt buiten op een MacBook naast een kleine 4G router

Hoe kies je een goede 4G-router?

Oké, misschien woon je niet in een gehucht waar glasvezel niet beschikbaar is, en de beste router voor glasvezel of specifiek de beste router voor Ziggo dus niet voor jou bedoeld is.

Misschien wil je simpelweg niet afhankelijk zijn van een verbinding aan de vaste infrastructuur. Dat snap ik! Een 4G-router maakt je zowel onafhankelijker als mobieler, net als een mifi-router dat doet. Maar hoe kies je de beste voor jouw gebruiksscenario? Dat lees je hier!

Upload- en downloadsnelheid: cruciaal voor een 4G-router

In de wereld van 4G-routers zijn download- en uploadsnelheden cruciaal. Deze snelheden bepalen hoe snel je gegevens kunt ontvangen en versturen.

 • Een typische 4G-router biedt downloadsnelheden tot 150 Mbps en uploadsnelheden tot 50 Mbps. Voor basisgebruik, zoals browsen en e-mailen, is dit meer dan voldoende.
 • Als je echter zware taken uitvoert, zoals online gamen of het streamen van high-definition video's, kijk dan naar routers die downloadsnelheden van 300 Mbps of hoger en uploadsnelheden van 100 Mbps bieden.
 • Voor professioneel gebruik, zoals het uploaden van grote bestanden of het beheren van meerdere verbindingen, zijn downloadsnelheden van 450 Mbps en hoger ideaal.

Onthoud dat de werkelijke snelheid kan variëren door factoren, zoals netwerkdekking en het aantal aangesloten apparaten. Ik adviseer je om een router te kiezen met snelheden die passen bij jouw specifieke behoeften om teleurstellingen te voorkomen. Zo ben je verzekerd van een soepele en efficiënte online ervaring.

Het belang van recente wifi-standaarden voor je 4G-router

Wi-Fi-standaarden spelen een sleutelrol in de snelheid die een 4G-router kan bereiken. Oudere standaarden, zoals 802.11b/g/n, ondersteunen lagere snelheden, wat prima is voor basisinternetgebruik. Maar voor hogere snelheden en betere, consistentere prestaties zijn recentere standaarden essentieel. 🏎️

Neem bijvoorbeeld 802.11ac (wifi 5), die snelheden tot 3,5 Gbps kan ondersteunen. Dit is aanzienlijk sneller dan zijn voorgangers en ideaal voor intensief internetgebruik, zoals HD-streaming en online gaming. (In dat laatste geval raad ik je ook aan om specifiek op zoek te gaan naar een goede gaming-router die op 4G werkt).

Nog beter is 802.11ax (wifi 6), die niet alleen hogere snelheden tot 9,6 Gbps biedt, maar ook efficiënter omgaat met netwerkverkeer. Dit betekent dat meerdere apparaten tegelijkertijd hoge snelheden kunnen behalen zonder in te boeten aan prestaties. Wifi 6E valt ook nog onder 802.11ax, maar overlegt onder andere een nieuwe frequentieband met hogere snelheden. Daar ga ik zo op in.

Hoe dan ook: als je een 4G-router kiest, raad ik je aan om te gaan voor een model dat ten minste wifi 5 ondersteunt, maar idealiter wifi 6 voor toekomstbestendigheid. Dit zorgt dat je de hoogst mogelijke snelheden haalt en optimaal gebruikmaakt van je 4G-verbinding. Zo ben je verzekerd van een snelle en betrouwbare internetervaring, nu en in de toekomst.

Waar staan de verschillende frequentiebanden voor?

Frequentiebanden spelen een grote rol in het bepalen van de maximumsnelheid van apparatuur als routers, smartphones, laptops, enzovoorts. Hieronder vind je de bekendste en meestgebruikte banden!

FrequentiebandMaximale snelheidVoordelenNadelenWifi-standaard
2.4 GHzTot 600 MbpsGroter bereik, betere penetratie door muren en vaste objectenGevoeliger voor interferentie, lagere snelheden802.11n (Wi-Fi 4), 802.11g, 802.11b
5 GHzTot 1300 MbpsHogere snelheden, minder interferentieKorter bereik, minder penetratie door muren802.11n (Wi-Fi 4), 802.11ac (Wi-Fi 5), 802.11ax (Wi-Fi 6)
6 GHzTot 2400 MbpsMinder druk dan 2.4 GHz en 5 GHz banden, hogere snelheden, minder interferentieKorter bereik, vereist apparaten die wifi 6E ondersteunen802.11ax (wifi 6E)

De 6GHz-band is een recente toevoeging specifiek aan wifi-6E-apparaten.1Jerry Jackson en John. R. Delaney, PCMag (2023). 'What Is Wi-Fi 6E?' Deze band biedt hogere snelheden en is minder druk dan de 2,4GHz- en 5GHz-banden, wat resulteert in minder interferentie.

Het is ideaal voor high-bandwidth-toepassingen, zoals 4K/8K-video-streaming en online gaming. Echter, het heeft een korter bereik en vereist apparaten die de nieuwste wifi 6E-standaard ondersteunen. Kies voor 6 GHz voor de snelste en efficiëntste draadloze ervaring, mits je apparaten compatibel zijn.

Het bereik van een 4G-router

Bij het kiezen van een 4G-router is het bereik, of de dekking, een cruciale factor. Een goede 4G-router moet minimaal een dekkingsgebied van 30 tot 50 meter binnenshuis kunnen bieden. Dit bereik kan echter beïnvloed worden door verschillende factoren.

Muren, vooral die van beton of metaal, verzwakken het signaal aanzienlijk. Ook andere elektronische apparaten in huis, zoals magnetrons en draadloze telefoons, veroorzaken interferentie en verminderen het bereik.

Voor een optimaal bereik adviseer ik je dan ook om de router op een centrale locatie in huis te plaatsen, vrij van directe obstakels. Kies voor een model met externe antennes voor een beter en breder bereik.

Als je een groot huis hebt of meerdere verdiepingen moet dekken, overweeg dan een goede router met een extrasterk signaal met minstens één goede wifi-antenne, of kies een mesh-router voor maximale dekking. Zo zorg je dat je overal in huis een stabiele en sterke 4G-verbinding hebt.

Iemand houdt een 4G-router vast in zijn hand bij een cliff aan de oceaan

Beveiligingsfuncties van een 4G-router

Veiligheid is een essentieel aspect bij het gebruik van 4G-routers. Hier zijn enkele belangrijke veiligheidskenmerken die je moet overwegen om de beveiliging van je 4G-router en wifi-verbinding te verhogen:

 • WPA3-encryptie: de nieuwste en sterkste vorm van wifi-beveiliging, biedt betere bescherming tegen inbreuken dan voorlopers zoals WPA2 en WEP.
 • Firewall. Een ingebouwde firewall helpt ongewenste toegang en cyberaanvallen te blokkeren.
 • VPN-ondersteuning. Hiermee kun je een veilige en versleutelde verbinding opzetten, ideaal voor privacy en veiligheid.
 • Gastnetwerkopties. Stel een apart netwerk in voor gasten om je hoofdnetwerk te beschermen tegen eventuele virussen of andere aanvallen die via je gasten het netwerk kunnen infecteren!
 • Automatische software-updates zorgen dat je router altijd de nieuwste beveiligingspatches heeft.
 • Toegangscontrole en ouderlijk toezicht. Beheer hiermee wie toegang heeft tot je netwerk en beperk de toegang tot ongepaste inhoud.

Door deze functies in je 4G-router te hebben, minimaliseer je de risico's en zorg je voor een veiligere internetervaring. Kies altijd voor een router die deze beveiligingsfuncties biedt om je gegevens en privacy te beschermen.

Extra functies voor je 4G-router voor meer gebruiksgemak

Bij het kiezen van een 4G-router zijn er enkele extra functionaliteiten die je ervaring aanzienlijk kunnen verbeteren. ✨ Hier zijn enkele van de meest gewilde:

 • Quality of Service (QoS). Met QoS kun je prioriteit geven aan bepaalde soorten verkeer of apparaten. Dit is ideaal als je een stabiele verbinding nodig hebt voor activiteiten zoals online gaming of videobellen.
 • Automatische failover schakelt automatisch over naar een back-upverbinding (zoals een ander 4G-netwerk of een vaste lijn) als de primaire verbinding uitvalt.
 • App-beheer. Beheer je routerinstellingen eenvoudig via een smartphone-app!

Deze extra's verhogen niet alleen de functionaliteit van je 4G-router, maar bieden ook een meer gepersonaliseerde en veilige internetervaring. Kies een router die deze functies biedt om het meeste uit je 4G-verbinding te halen.

Welke merken maken goede 4G-routers?

Op basis van mijn onderzoek en eigen ervaringen met 4G-routers, kan ik je de volgende merken sowieso aanbevelen!

TP-Link

TP-Link staat bekend om zijn solide en betrouwbare 4G-routers. Ze bieden goede prestaties voor hun prijs, met ondersteuning voor nieuwere wifi-standaarden (denk aan wifi 6), wat zorgt voor snellere en stabielere draadloze verbindingen.

D-Link

D-Link biedt betaalbare en efficiënte 4G-routers. Ze staan vooral bekend om hun goede prijs-kwaliteitverhouding – en wie houdt daar nu niet van?

Wat is volgens de Consumentenbond de beste 4G-router?

De Consumentenbond heeft nog geen favoriete 4G-router met het publiek gedeeld. Komt daar verandering, dan lees je het hier!

Wat is volgens Tweakers de beste 4G-router?

Ook Tweakers heeft nog niet gedeeld wat volgens hun de beste 4G-router is. Je leest het hier als daar verandering in komt!

Wat is volgens TechRadar de beste 4G-router?

Volgens TechRadar is de Netgear Nighthawk M6 Pro de beste 4G-router. Ik raad je aan deze te kiezen vanwege zijn superieure snelheid en betrouwbaarheid. Met downloadsnelheden tot 5 Gbps en ondersteuning voor wifi 6, biedt het een naadloze internetervaring.

Het apparaat heeft ook een lange batterijduur voor gebruik onderweg, en ondersteunt tot 32 apparaten, ideaal voor zowel thuisgebruik als kleine bedrijven!

Veelgestelde vragen over 4G-routers van onze lezers

Dit is waar we al jullie vragen over 4G-routers beantwoorden, maar ...

We hebben nog geen vragen ontvangen

Laat je vragen daarom vooral hieronder bij ons achter! Dan beantwoorden we ze hier.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross