Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Vind het Beste Laptopmerk als Startpunt voor je Zoektocht naar een Laptop

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

12 min leestijd

Als je op zoek bent naar het beste laptopmerk, sta je voor een uitdaging die vergelijkbaar is met het vinden van een naald in een hooiberg. In je zoektocht naar een goede laptop is het dan ook het essentieel om te begrijpen dat de perfecte keuze niet alleen in de exacte eigenschappen van de laptop schuilt, maar het merk eveneens een rol speelt. Het dient als een uitstekend startpunt voor je zoektocht, dus laten we meteen beginnen!

Wat zijn de beste laptopmerken van 2024?

Dit zijn de top 5 beste laptopmerken op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

 1. ASUS – Asus is de beste allroundkeuze, mede door hun vele verschillende laptoplijnen. Hier vind je laptops voor iedereen, ongeacht doelen en eisen.
 2. Lenovo – Lenovo's laptops bieden doorgaans uitstekende prijs-kwaliteit voor hun laptops, of je nu voor high-end, low-end of het middensegment gaat.
 3. Apple – Zoek je een werkpaard en mik je op macOS? Dan kun je niet anders dan voor een van de vele MacBooks kiezen!
 4. Acer – Acer biedt eveneens verscheidene laptops aan, en vaak tegen verrassend lage prijzen. Dat maakt het een uitstekend merk als je naar een goedkope laptop zoekt.
 5. Dell – Ook Dell is een uitstekende optie als je een gunstige prijs-kwaliteitverhouding zoekt – of dat nu in het duurdere segment is, of onder hun goedkopere laptops!

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

De beste laptopmerken, gedetailleerd


#1 ASUS

Beste allround-laptopmerk van 2024

Internationaal marktaandeel: 7,2%1Statista (n.d.). 'Personal computer (PC) vendor market share worldwide from 2006 to 2022'
Laptopreeksen: 6
Top 3 laptopspecialisaties: Gaming-laptops, productiviteitslaptops, ultrabooks

Asus logo

Kwaliteit van het merk en ervaringen

ASUS, een gerenommeerd Taiwanees merk opgericht in 1989, staat bekend om zijn indrukwekkende assortiment laptops, variërend van high-end gaming-laptops tot efficiënte ultrabooks ... of een goede 15 inch laptop uit het middensegment.

Gebruikers van over de hele wereld waarderen dit bedrijf voor hun innovatie, design en prestaties. Zo heeft ASUS laptops met twee schermen en andere interessante vernieuwingen gelanceerd door de jaren heen. De innovaties zijn niet altijd even praktisch, maar dit zijn wel de types aanpassingen aan een traditioneel ontwerp die de industrie aanmoedigen om te blijven vernieuwen!

De productie van ASUS-laptops vindt plaats in Taiwan, wat bijdraagt aan hun reputatie voor betrouwbaarheid en kwaliteit. De laptops staan dan ook bekend om hun duurzaamheid en ontvangen veel lof voor hun lange levensduur en robuuste bouwkwaliteit. Dit maakt ze een populaire keuze voor zowel gamers als professionals.

Het succes van ASUS staat het bedrijf toe een breed scala aan laptops aan te bieden, waaronder de krachtige ROG-serie voor gamers, de slanke en stijlvolle ZenBook-serie voor professionals en de veelzijdige VivoBook-serie voor alledaags gebruik.

Klantenservice-ervaringen met ASUS variëren. Sommige gebruikers melden uitstekende ondersteuning en snelle oplossingen voor hun problemen, terwijl anderen frustraties uiten over de klantenservice en garantieafhandeling.

Zelf heb ik enkel goede ervaringen gehad, maar het probleem met klantenservice-ervaringen is doorgaans het volgende: het hangt af van degene die je aan de telefoon hebt (of die je terugmailt) en de complexiteit van je probleem. 🤔

De laptopreeksen van Asus

 • Zenbook. Deze reeks staat voor mobiliteit. Deze laptops zijn compacter en lichter, waardoor je ze gemakkelijk overal mee naartoe neemt.
 • Vivobook. De standaard reeks van Asus. Deze laptops zijn niet gefocust op een specifieke gebruikersgroep, maar bevatten laptops die voor iedereen geschikt kunnen zijn.
 • TUF of ROG. Deze afkortingen staan respectievelijk voor The Ultimate Force en Republic of Gamers en zijn dus gaming laptops. De TUF-laptops zijn goedkoper, en dus minder krachtige, gaming laptops. De ROG-laptops zijn de beste gaming laptops in de hoogste prijsklasse.
 • ProArt Studiobook. Speciaal ontworpen voor creatieve professionals, zoals grafische ontwerpers en videobewerkers, met krachtige prestaties en hoogwaardige displays. Ook laptops met touchscreen zijn beschikbaar.
 • ExpertBook. Deze laptops zijn het geschiktst voor op kantoor. Met deze laptops voer je je werk met gemak uit en zijn ze ideaal voor zakelijke gebruikers die waarde hechten aan prestaties en draagbaarheid.
 • Chromebook. Ook Asus heeft een eigen reeks Chromebooks. Deze zijn ideaal voor gebruikers die voornamelijk in de cloud werken en een betaalbare, efficiënte en gebruiksvriendelijke laptop zoeken.

Wat vinden wij goed:

 • Grote variatie aan laptops beschikbaar
 • Enorm innovatief
 • Duurzaam, robuust en betrouwbaar

Wat vinden wij minder:

 • Klantenservice is twijfelachtig
 • Aardig aan de prijs

#2 Lenovo

Beste koop laptopmerk van 2024

Internationaal marktaandeel: 24,1%
Laptopreeksen: 6
Top 3 laptopspecialisaties: Zakelijke laptops, 2-in-1 laptops, gaming-laptops

Lenovo logo

Kwaliteit van het merk en ervaringen

Lenovo, een wereldwijd bekend merk met hoofdkantoor in China, is een van de grootste en meest succesvolle laptopfabrikanten. Hun marktaandeel en populariteit zijn indrukwekkend, mede dankzij hun slimme ontwerpkeuzes en zakelijke scherpzinnigheid.

Lenovo's laptopportfolio is divers en richt zich op verschillende gebruikersgroepen, waaronder zakelijke gebruikers, contentmakers, gamers, studenten en meer. Daar kom ik zometeen nog op terug.

Lenovo's laptops staan verder bekend voor hun betrouwbaarheid en duurzaamheid. Hoewel de productie op grote schaal plaatsvindt, wat soms kan leiden tot productieproblemen, is de algemene toestand van hun laptops dik in orde.

Hun ThinkPad-serie in het specifiek, bekend om zijn robuustheid en betrouwbaarheid, is een favoriet onder zakelijke gebruikers. De Yoga-modellen zijn ook populair, vooral vanwege hun veelzijdigheid en hoogwaardige bouwkwaliteit – en dat tegen een doorgaans zeer gunstige prijs-kwaliteitverhouding.

Gebruikerservaringen met Lenovo variëren ondertussen. Sommige gebruikers prijzen de betrouwbaarheid en prestaties van hun laptops, terwijl anderen problemen melden met specifieke modellen of klantenservice, en zelfs bloatware: vooraf geïnstalleerde software die gebruikers over het algemeen niet waarderen. Ieder merk heeft zo zijn problemen, zo ook Lenovo.

Laat dit je daarom niet direct ontmoedigen, maar doe vooral onderzoek naar specifieke laptopmodellen als je Lenovo overweegt om te zien of meer mensen specifieke problemen ervaren met bepaalde modellen in hun line-up.

De laptopreeksen van Lenovo

 • ThinkPad. Gericht op zakelijke gebruikers, bekend om hun duurzaamheid en betrouwbaarheid.
 • Yoga. Veelzijdige 2-in-1 laptops die populair zijn bij zowel professionals als algemene gebruikers.
 • Legion. Gaming-laptops die zowel krachtig als esthetisch aantrekkelijk zijn.
 • IdeaPad. Een reeks betaalbare laptops die geschikt zijn voor algemeen gebruik en studenten.
 • ThinkBook. Deze serie combineert de zakelijke kenmerken van de ThinkPad met een meer stijlvol en modern ontwerp. ThinkBooks zijn gericht op kleine en middelgrote bedrijven en bieden een goede mix van prestaties, beveiliging en esthetiek.
 • Lenovo. Dit zijn laptops die niet specifiek onder een productlijn vallen, maar toch de kwaliteit en betrouwbaarheid van het Lenovo-merk bieden. Ze variëren van instapmodellen tot high-end apparaten, geschikt voor een breed scala aan gebruikersbehoeften.

Wat vinden wij goed:

 • Diverse productreeks voor verschillende gebruikers
 • Betrouwbare en duurzame laptops
 • Enorm gunstige prijs-kwaliteitverhouding over hun gehele line-up

Wat is er minder aan:

 • Wisselende ervaringen met klantenservice
 • Sommige modellen kunnen kwaliteitsproblemen hebben door de schaal van massaproductie
 • Bloatware komt voor op sommige modellen

#3 Apple

Beste laptopmerk voor productiviteit van 2024

Internationaal marktaandeel: 9,8%
Laptopreeksen: 2
Top 3 laptopspecialisaties: Ultrabooks (oude Intel-generaties); zakelijke premiumlaptops

Kwaliteit van het merk en ervaringen

Apple, gevestigd in Cupertino, Californië, is een prominente speler in de wereld van laptops met hun MacBook-lijn. Deze laptops, bekend om hun strakke design en geavanceerde functies, worden wereldwijd geproduceerd en zijn een symbool van kwaliteit en innovatie.

Apple logo

Apple's MacBooks staan bekend om hun duurzaamheid en bouwkwaliteit, met een aluminium unibody dat zowel stevigheid als stijl biedt. Gebruikers waarderen de lange levensduur en de goede restwaarde van deze laptops, wat ze een aantrekkelijke langetermijninvestering maakt.

Een van de grootste voordelen van een MacBook is de integratie binnen het Apple-ecosysteem, waardoor gebruikers naadloos kunnen schakelen tussen hun Apple-apparaten. Dit biedt een gebruiksvriendelijke en efficiënte ervaring, vooral voor diegenen die al andere Apple-producten gebruiken.

De MacBooks lopen enkel op macOS, een stabiel en gebruiksvriendelijk besturingssysteem met een scala aan ingebouwde Mac-applicaties die goed samenwerken met andere Apple-apparaten.

Ondanks deze voordelen hebben MacBooks ook enkele beperkingen. Ze zijn over het algemeen duurder dan veel Windows-laptops, wat ze minder toegankelijk maakt voor sommige gebruikers.

Ook zijn ze niet optimaal voor gaming vanwege beperkte hardware-opties en compatibiliteit met games. Bovendien hebben nieuwere modellen vaak een beperkt aantal poorten, wat voor sommige gebruikers een belemmering kan zijn.

De laptopreeksen van Apple

 • MacBook Air. Deze serie is gericht op draagbaarheid en algemeen gebruik. De MacBook Air is licht en dun, ideaal voor gebruikers die een balans zoeken tussen functionaliteit en mobiliteit.
 • MacBook Pro. De Pro's zijn gericht op professionals en gebruikers die meer kracht en prestaties nodig hebben. De MacBook Pro-serie biedt geavanceerdere specificaties, zoals krachtigere processors en betere grafische mogelijkheden, geschikt voor zwaardere taken als videobewerking en grafisch ontwerp. De beste laptop voor fotobewerking is volgens velen dan ook een MacBook Pro.

Op zoek naar een goede laptop voor videobewerking? Klik hier!

Wat vinden wij goed:

 • Uitstekende bouwkwaliteit en duurzaamheid
 • Naadloze integratie binnen het Apple-ecosysteem
 • Lange levensduur en goede restwaarde
 • Gebruiksvriendelijk met een focus op design

Wat is er minder aan:

 • Hogere prijs vergeleken met concurrenten
 • Beperkingen in upgrademogelijkheden en reparaties
 • Niet optimaal voor gaming
 • Beperkt aantal poorten op nieuwere modellen

#4 Acer

Beste laptopmerk voor budgetlaptops van 2024

Internationaal marktaandeel: 6,5%
Laptopreeksen: 9
Top 3 laptopspecialisaties: Gaming-laptops, ultrabooks, 2-in-1 laptops

Acer logo

Kwaliteit van het merk en ervaringen

Acer, een gerespecteerd Taiwanees bedrijf, heeft zich gevestigd als een belangrijke speler in de laptopmarkt. Hun diversiteit in laptopaanbod is opmerkelijk, variërend van budgetvriendelijke opties tot high-end gaming laptops.

Hoewel Acer bekend staat om zijn waardegerichte benadering, betekent dit niet dat hun laptops goedkoop zijn. Ze bieden vaak een goede balans tussen prijs en prestaties, wat ze een aantrekkelijke optie maakt voor een breed scala aan gebruikers.

De bouwkwaliteit en duurzaamheid van Acer-laptops variëren echter beide. Meerdere gebruikers melden uitstekende ervaringen met hun apparaten, terwijl anderen kritiek hebben op de bouwkwaliteit en levensduur. Dit kan deels te wijten zijn aan het brede assortiment van Acer, waarbij sommige modellen meer gericht zijn op betaalbaarheid dan op premiumkwaliteit.

Dat leidt er dan ook toe dat veel gebruikers – en ik zelf ook – denken dat vooral de budgetlaptops van Acer uitblinken. Dit merk produceert uitstekende modellen in het lagere prijssegment, maar de prijs-kwaliteitverhouding verzwakt wat zodra je bij hun duurdere laptops terechtkomt, als je het mij vraagt.

De klantenservice-ervaringen zijn – zoals zo vaak het geval is – ook gemengd, met sommige gebruikers die positieve ondersteuning melden en anderen die frustraties uiten over de service.

De laptopreeksen van Acer

 • Swift en Swift Go. Deze series zijn Acer's meest premium ultrabooks, gericht op zakelijke gebruikers en productiviteitswerkers. Ze bieden een goede balans tussen draagbaarheid, prestaties en design.
 • Aspire is een degelijke midrange optie, ideaal voor gebruikers die een capabele laptop nodig hebben zonder te veel te spenderen.
 • TravelMate is gericht op zakelijke gebruikers, met een focus op duurzaamheid en beveiligingsfuncties.
 • Nitro. Acer's gaming laptops, concurrerend in prestaties en prijs met andere populaire gamingmerken.
 • Gaming: speciaal ontworpen voor gamers, bieden deze laptops geavanceerde grafische mogelijkheden en krachtige prestaties voor een optimale game-ervaring.
 • Spin: flexibele 2-in-1 laptops die zowel als laptop en tablet gebruikt kunnen worden, ideaal voor gebruikers die veelzijdigheid en draagbaarheid zoeken.
 • Enduro: robuuste laptops ontworpen voor gebruik in veeleisende omgevingen, ideaal voor veldwerk en industriële toepassingen.
 • Enduro Urban: een variant van de Enduro-serie met een meer stedelijk en modern design, nog steeds gericht op duurzaamheid en robuustheid.
 • Extensa: betaalbare laptops die basisfunctionaliteiten bieden, geschikt voor alledaags gebruik en eenvoudige taken.

Wat vinden wij goed:

 • Goede prijs-kwaliteitverhouding, vooral in de budgetmodellen
 • Divers aanbod voor verschillende gebruikersbehoeften
 • Sommige modellen bieden premium functies tegen concurrerende prijzen

Wat is er minder aan:

 • Variabele bouwkwaliteit en duurzaamheid tussen modellen
 • Gemengde ervaringen met klantenservice
 • Sommige modellen kunnen tekortschieten in vergelijking met concurrenten in dezelfde prijsklasse

#5 Dell

Beste laptopmerk voor variatie van 2024

Internationaal marktaandeel: 17,5%
Laptopreeksen: 10
Top 3 laptopspecialisaties: Zakelijke laptops, gaming-laptops, ultrabooks

Dell logo

Kwaliteit van het merk en ervaringen

Dell, een van de meest gerespecteerde OEM's (original equipment manufacturers) in de laptopmarkt, is gevestigd in Round Rock, Texas, en heeft een sterke reputatie opgebouwd voor het produceren van enkele van de beste laptops die er zijn. Ik kan me nog herinneren dat mijn eerste eigen laptop een Dell was – en toen was ik een jaar of 8!

Hun aanbod varieert van dunne en lichte laptops voor algemeen productiviteitswerk tot krachtige machines die zware taken aankunnen, waaronder intense games. Dells laptops stralen vertrouwen uit met hun solide bouwkwaliteit, aangename toetsenborden en uitstekende displays.

Echter, Dell heeft ook kritiek gekregen vanwege kwaliteitscontroleproblemen, vooral met hun duurdere XPS-modellen. Deze problemen variëren van kleine ongemakken tot ernstige defecten, wat heeft geleid tot een gemengde ontvangst onder gebruikers. Zelf heb ik die pech niet gehad toen ik een XPS-model mocht testen, maar dat betekent niet dat het probleem simpelweg niet bestaat.

Sommige klanten prijzen de bouwkwaliteit en prestaties van hun Dell laptops, terwijl anderen gefrustreerd zijn door de kwaliteitscontrole en klantenservice.

De laptopreeksen van Dell

 • XPS: premiumlaptops bekend om hun uitzonderlijke bouwkwaliteit en high-endspecificaties, ideaal voor gebruikers die zoeken naar topprestaties en design.
 • Latitude: zakelijk georiënteerde laptops die duurzaamheid, beveiligingsfuncties en prestaties bieden, geschikt voor bedrijfs- en ondernemingsgebruik. In deze reeks kom je gegarandeerd een goede ultrabook tegen.
 • Inspiron: veelzijdige en betaalbare laptops ontworpen voor dagelijks gebruik, die prestaties en waarde in evenwicht brengen, geweldig voor algemene consumenten.
 • Vostro: gericht op kleine bedrijven, bieden deze laptops een mix van prestaties, betrouwbaarheid en essentiële zakelijke functies.
 • Alienware: high-performance gamin-glaptops met krachtige hardware, geavanceerde koelsystemen en agressieve ontwerpen, gericht op gamers.
 • G Series: gaming-laptops die een balans bieden tussen prestaties en betaalbaarheid, geschikt voor casual tot mid-range gamers.
 • Precision: mobiele werkstations ontworpen voor professionele makers en ingenieurs die high-endprestaties bieden.
 • Latitude Rugged: laptops gebouwd voor extreme omstandigheden. Deze laptops zijn duurzaam en robuust, ideaal voor gebruik in uitdagende buitenomgevingen.
 • Dell Education: laptops specifiek ontworpen voor onderwijsdoeleinden die duurzaamheid en functies bieden die bevorderlijk zijn voor leeromgevingen.
 • Dell Chrome Enterprise: enterprise-gerichte Chromebooks die de eenvoud van Chrome OS combineren met zakelijke mogelijkheden en beveiliging.

Klik hier als je de beste zakelijke laptop zoekt!

Wat vinden wij goed:

 • Uitstekende bouw- en displaykwaliteit
 • Diverse laptoplijnen die aan allerlei behoeften voldoet
 • Sterke reputatie in de laptopmarkt

Wat is er minder aan:

 • Kwaliteitscontroleproblemen, vooral in duurdere modellen
 • Vaak hoger geprijsd dan concurrenten
 • Gemengde ervaringen met klantenservice

Iemand die aan het typen is op een laptop.

Hoe kies je een goed laptopmerk?

Ik heb het al vaker gezegd: niet ieder merk is gelijk geschapen. Hoe weet je nu welk merk precies bij jou aansluit? Ik geef je in de onderstaande kopers alvast wat tips om dat vast te stellen. 👇

Doelgroep en gebruiksscenario's waar laptopmerken op mikken

Bij het kiezen van een laptop is het cruciaal om te begrijpen welke gebruikers en gebruiksscenario's bepaalde merken bedienen. Elk merk richt zich op specifieke behoeften en voorkeuren, dus een grondig onderzoek naar het doelpubliek van een merk kan je helpen de perfecte match te vinden.

Neem bijvoorbeeld Apple's MacBook-lijn, die zich richt op gebruikers die waarde hechten aan design, naadloze integratie met andere Apple-producten en krachtige prestaties voor creatieve beroepen, zoals grafisch ontwerp en videobewerking. Hun laptops zijn vaak licht en dun, ideaal voor professionals die veel onderweg zijn.

Lenovo's ThinkPad-serie daarentegen, is ontworpen met zakelijke gebruikers in gedachten. Deze laptops staan bekend om hun duurzaamheid, uitgebreide beveiligingsfuncties en robuuste bouwkwaliteit, wat ze ideaal maakt voor intensief zakelijk gebruik en frequente reizigers.

Aan de andere kant richten gaming-merken en -productlijnen, zoals Alienware (van Dell), zich op gamers die de hoogste prestaties eisen. Deze laptops hebben vaak krachtige grafische kaarten, hoge verversingssnelheden en geavanceerde koelsystemen om optimale game-ervaringen te bieden.

Door te begrijpen voor wie en voor welk gebruik een laptopmerk ontworpen is, kun je een weloverwogen keuze maken die aansluit bij jouw specifieke behoeften en levensstijl. Vergeet niet de specificaties en gebruikersbeoordelingen te checken om een compleet beeld te krijgen van wat je kunt verwachten.

Besturingssystemen en compatibiliteit met software en hardware

Bij het kiezen van een laptopmerk is het besturingssysteem een cruciale factor. De meeste laptopmerken bieden apparaten aan met Microsoft Windows, een veelzijdig en breed ondersteund besturingssysteem, geschikt voor zowel persoonlijk als zakelijk gebruik. Windows staat bekend om zijn compatibiliteit met een breed scala aan software en hardware.

In tegenstelling tot Windows, is macOS exclusief voor Apple's MacBook-lijn. Dit besturingssysteem staat bekend om zijn gebruiksvriendelijkheid, strakke integratie met andere Apple-producten en beveiligingsfuncties.

Belangrijk is dat software die exclusief voor macOS is ontwikkeld, niet beschikbaar is op Windows-laptops. Dit kan zomaar een doorslaggevende factor zijn als je specifieke macOS-applicaties nodig hebt voor je werk of creatieve projecten.

ChromeOS, te vinden op Chromebooks zoals die van Acer of HP, is een ander populair besturingssysteem. Het is lichtgewicht, gebaseerd op de cloud en voornamelijk gericht op online gebruik. ChromeOS is ideaal voor basiscomputertaken, zoals browsen, e-mailen en het gebruik van apps uit de Google Play Store.

Voor de tech-savvy gebruikers is er ook de optie om te kiezen voor Linux. Dit opensource-besturingssysteem is populair onder ontwikkelaars en diegenen die graag meer controle willen over hun besturingssysteem. Veel laptopmerken bieden de mogelijkheid om Linux te installeren, wat een flexibele en vaak kosteneffectieve oplossing is.

Apple MacBook naast een Windows laptop

Innovatie en technologische vooruitgang van een goed laptopmerk

Innovatie in technologie en design is een sleutelfactor die bepaalde laptopmerken onderscheidt, zoals ASUS. Deze merken richten zich op het doorbreken van conventionele grenzen met geavanceerde functies en baanbrekende ontwerpen.

Denk aan ultradunne randen om het scherm, dubbele schermen of uitzonderlijke koelsystemen (zodat je niet alsnog naar de beste laptopkoeler hoeft uit te wijken). Deze innovaties zijn niet alleen een technisch hoogstandje, maar verbeteren ook de gebruikerservaring aanzienlijk, zoals bij de ZenBook- en ROG-serie van ASUS. ✨

Deze vooruitstrevende technologieën zijn niet alleen een bewijs van de technische expertise van een merk, maar ze bepalen ook de richting van toekomstige laptopontwikkelingen. Voor degenen die altijd voorop willen lopen in de technologiewereld, bieden deze innovatieve laptops een spannende kans om deel uit te maken van de toekomst van mobiele computing.

Garantie en klantenservice van laptopmerken

Binnen de EU zit op alle elektronische producten een standaardgarantie van twee jaar, zo ook op laptops. Dit betekent dat je als consument recht hebt op een minimum van twee jaar bescherming tegen fabricagefouten.

Laptopmerken verlengen deze garantieperiode echter soms, wat een belangrijk aandachtspunt is bij het kiezen van een merk. Een langere garantieperiode biedt extra zekerheid en kan wijzen op het vertrouwen van een fabrikant in de kwaliteit van hun producten.

Bij het overwegen van een laptopmerk is het ook essentieel om aandacht te besteden aan de klantenservice. Een goede klantenservice is cruciaal, vooral als je technische ondersteuning nodig hebt of aanspraak wilt maken op je garantie.

Let op aspecten als de beschikbaarheid van klantenservice (denk aan openingstijden en contactmogelijkheden), de snelheid van respons en de kwaliteit van de geboden hulp. Dit is iets wat je moet testen of waarover je beoordelingen van derden moet beoordelen! Over meningen van derden gesproken ... ⤵️

Gebruikerservaringen en beoordelingen over laptopmerken

Het onderzoeken van ervaringen van anderen met een laptopmerk dat je overweegt, is een slimme stap. Deze ervaringen kunnen waardevolle inzichten bieden in de betrouwbaarheid, prestaties en klantenservice van het merk. Echter, wees je bewust van enkele valkuilen bij het beoordelen van deze ervaringen.

 1. Let op de bron van de beoordelingen. Officiële consumentenwebsites of technologieforums bieden vaak betrouwbaardere informatie dan anonieme commentaren op sociale media.
 2. Houd rekening met de subjectiviteit: iedere gebruiker heeft unieke behoeften en verwachtingen. Wat voor de een een minpunt is, kan voor de ander minder relevant zijn.
 3. Let ook op de datum van de beoordelingen. Technologie ontwikkelt zich snel, en een beoordeling van een paar jaar oud kan inmiddels achterhaald zijn.
 4. Kijk naar het algemene beeld dat uit de beoordelingen naar voren komt, in plaats van je te focussen op enkele extreme positieve of negatieve ervaringen.

Wat is volgens de Consumentenbond het beste laptopmerk?

Volgens de Consumentenbond is Apple het beste laptopmerk, bekend om zijn innovatie en kwaliteit. Apple's MacBook-lijn, met modellen zoals de MacBook Air en MacBook Pro, blinkt uit in prestaties, gebruiksgemak en bouwkwaliteit.

Deze laptops zijn uitgerust met Apple's eigen krachtige M1- of M2-chips, bieden lange batterijduur (tot 20 uur) en hebben een lichtgewicht, slank ontwerp. Ideaal voor zowel professioneel gebruik als dagelijkse taken, Apple's laptops staan garant voor een soepele, efficiënte en betrouwbare gebruikerservaring.

Wat is volgens Tweakers het beste laptopmerk?

Tweakers heeft nog geen laptopmerken getest en de resultaten daarvan gedeeld. Als daar verandering in komt, dan vind je die informatie hier terug.

Wat is volgens RTINGS het beste laptopmerk?

 Volgens RTINGS is het beste laptopmerk een kwestie van specifieke behoeften en voorkeuren. Als je op zoek bent naar topkwaliteit in prestaties, duurzaamheid en design, dan is Acer een uitstekende keuze.

Acer biedt een breed scala aan laptops, van de krachtige Predator-serie voor gamers tot de slanke en efficiënte Swift-serie voor professionals. Met hun geavanceerde specificaties, zoals Intel Core-processors, grafische kaarten van NVIDIA en SSD-opslag, biedt Acer voor ieder wat wils

MacBook met een kop koffie als wallpaper

Veelgestelde vragen over laptopmerken van onze lezers

Hier behandel ik al jullie vragen en opmerkingen over laptopmerken. Echter …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Zin om daar wat aan te doen? Stuur ons dan je vragen en/of opmerkingen via het formulier hieronder; dan behandelen we hier je ingezonden vraag zodra we dit artikel bijwerken!

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross