Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Kijk je Favoriete Serie met de Beste Netflix-VPN

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

8 min leestijd

Er zijn talloze VPN-services beschikbaar, maar enkel een select aantal verdienen de titel van beste Netflix-VPN. Dit type VPN stelt je in staat om toegang te krijgen tot Netflix-content uit diverse landen door geografische beperkingen te omzeilen. In dit artikel leid ik je door het doolhof van VPN's, zodat je niet alleen toegang krijgt tot meer series en films, maar ook je online privacy beschermt.

Wat zijn de beste Netflix-VPN's van 2024?

Hieronder vind je onze top 3 beste Netflix-VPN's op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

 1. NordVPN – NordVPN staat bekend als de topkeuze voor een Netflix-VPN voor algemeen gebruik. Voor een veelzijdige ervaring is NordVPN the way to go!
 2. ExpressVPN – Voor een iets hogere kostprijs, verhoogt deze VPN-service de snelheid en privacy naar een ongekend niveau.
 3. CyberGhost – Als je specifiek op zoek bent naar een VPN voor Netflix, dan is CyberGhost de perfecte match voor jou.

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

De beste Netflix-VPN's, gedetailleerd


#1 NordVPN

Beste VPN voor Netflix

NordVPN ontvangt veel lof om zijn aandacht voor veiligheid, én voor wat een uitstekende keuze voor Netflix-gebruik het is. Deze provider levert snelle verbindingen; tijdens mijn tests was de impact op mijn download snelheden minimaal vergeleken met snelheden zonder VPN.

En dit geldt niet slechts voor één server. Ik kon zonder problemen verbinding maken met elke door mij gekozen Amerikaanse server. Ook bood de VPN moeiteloos toegang tot andere platforms, zoals BBC iPlayer en Disney+.

NordVPN screenshot smartphone

NordVPN biedt officieel ondersteuning voor Netflix in landen als de VS, het VK, Canada, Duitsland, Italië en Japan. Hoewel Netflix uit andere landen theoretisch ook zou moeten functioneren, zijn dit de landen waarvoor ondersteuning gegarandeerd is.

Extra voordelen van NordVPN omvatten robuuste 2048-bits versleuteling, bescherming tegen DNS-lekken, een automatische killswitch, advertentieblokkering en een ruime keuze aan servers. Het bedrijf hanteert een strikt zero-logsbeleid voor gebruikersactiviteiten online.

NordVPN biedt een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie. Hoewel de maandelijkse kosten aan de hoge kant zijn, levert het tweejarige abonnement de voordeligste prijs-kwaliteitverhouding (zolang het beschikbaar is) voor wie zich voor langere tijd wil vastleggen. De huidige abonnementsvormen zijn als volgt geprijsd:

 • Een tweejarig abonnement kost € 3,99 per maand, elke twee jaar te betalen (€ 81,36 in totaal).
 • Een jaarabonnement kost € 4,99 per maand, jaarlijks te betalen (€ 59,88 in totaal).
 • Een maandabonnement kost tussen de € 12,99 en 16,59.

Eerder waren er nog gunstigere twee- en driejarige abonnementen beschikbaar. Het aanbod verandert regelmatig, dus het is aan te raden de prijslijst in de gaten te houden als je momenteel nog niet klaar bent om een aankoop te doen.

Wat vinden wij goed:

 • Functioneert soepel
 • Aantrekkelijk geprijsd voor langdurige abonnementen
 • Uiterst succesvol in het toegankelijk maken van internationale content
 • Gevestigd in Panama

Wat vinden wij minder:

 • Maandelijkse abonnementen zijn erg duur

#2 ExpressVPN

Ideale Netflix-VPN voor liefhebbers van hoge snelheid

De snelle verbindingen van ExpressVPN stellen je in staat om in HD te streamen en Netflix te ontgrendelen op een breed scala aan apparaten.

Op dit moment biedt ExpressVPN ondersteuning voor Netflix in landen als de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Canada.

Volgens de klantenservice zou ExpressVPN ook in veel andere landen effectief moeten zijn, maar net als bij NordVPN zijn dit de landen waarvan de dienst garandeert dat ze de bijbehorende content kunnen deblokkeren.

Wat betreft ondersteuning onderscheidt ExpressVPN zich door niet simpelweg de gebruiker te laten zoeken naar een werkende server, in tegenstelling tot sommige andere VPN-diensten.

ExpressVPN voor Windows verbonden

Mocht je tegen problemen aanlopen, start dan een livechat via de supportwebsite en vraag het klantenserviceteam naar de beste servers voor Netflix. Uit mijn ervaring blijkt dat ze je direct naar een oplossing leiden. Meer over mijn ervaringen met ExpressVPN lees je hier.

ExpressVPN beschikt ook over de MediaStreamer DNS-functie, waarmee je Netflix kijkt op apparaten die normaal geen VPN ondersteunen, zoals Apple TV, smart-tv's en spelconsoles. Bovendien ben je verzekerd van topbeveiliging met 256-bit AES-encryptie en een kill switch.

Hoewel ExpressVPN wat prijziger is dan veel van zijn concurrenten, biedt het een superieure Netflix-kijkervaring en eveneens een 30-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie.

De actuele abonnementsvormen en prijzen zijn als volgt:

 • 12 maanden voor $ 8,32 (ongeveer € 7,73) per maand, jaarlijks gefactureerd ($ 99,95 of ongeveer € 81).
 • 6 maanden voor $ 9,99 (ongeveer € 9,29) per maand, elke 6 maanden gefactureerd ($ 59,95 of ongeveer € 48,59).
 • 1 maand voor $ 12,95 (ongeveer € 12,04), maandelijks gefactureerd.

Wat vinden wij goed:

 • Werkt razendsnel​
 • Implementeert veel extra veiligheidsmaatregelen​
 • Onverslaanbare klantenservice​
 • Werkt ook op apparaten die VPN-diensten niet ondersteunen, zoals consoles

Wat is er minder aan:

 • Vrij prijzig

#3 CyberGhost

Top VPN voor eenvoudig Netflix-gebruik

Hoewel CyberGhost zijn basis in Roemenië heeft, beschouw ik het als een uitstekende optie voor het deblokkeren van Netflix-content wereldwijd.

Het garandeert met name toegang tot de Amerikaanse Netflix via zijn streaming-geoptimaliseerde servers in de VS.

Met meer dan 11.000 servers in 100 verschillende landen is de ondersteuning breed.

Daarnaast biedt het toegang tot lokale Netflix-versies in Frankrijk, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk.

Naast de harde data is er nog een ander, voelbaar aspect dat mijn positieve oordeel over CyberGhost verklaart.

Mobiele weergave van CyberGhost

Het gaat om de uitstekende gebruikerservaring, met prachtig ontworpen applicaties voor Windows, Mac, iOS en Android die zeer gebruiksvriendelijk zijn.

Het gebruiksgemak is opmerkelijk; je bent binnen de kortste keren online. De applicatie kiest automatisch de beste server voor jou en opent zelfs een browser met de gekozen locatie. Het kan werkelijk niet makkelijker. Meer over mijn ervaringen lees je in onze CyberGhost-review.

Hoewel CyberGhost niet de live ondersteuning biedt die sommige andere VPN's wel hebben, maakt zijn veelzijdigheid veel goed. Dit omvat functies als een killswitch, advertentieblokkering, DNS-lekbescherming en de optie voor een eigen IP-adres tegen extra kosten.

De huidige abonnementsopties zijn als volgt:

 • Een tweejarig abonnement kost € 2,12 per maand, in één keer te betalen (€ 56,94 in totaal).
 • Een jaarabonnement kost € 6,99 per maand, ieder half jaar te betalen (€ 41,94 in totaal).
 • Een maandabonnement kost € 11,99, maandelijks te betalen.

Wat vinden wij goed:

 • Een enorm netwerk aan servers
 • Voordelig geprijsde abonnementen
 • Gebruiksvriendelijke bediening

Wat is er minder aan:

 • Niet zo snel als NordVPN of ExpressVPN
 • Klantenservice heeft ruimte voor verbetering

Een oled-tv in een woonkamer die op het scherm een vallei toont

Hoe kies je een goede Netflix-VPN?

In de onderstaande koopgids ontdek je hoe je onbeperkt toegang krijgt tot internationale Netflix-bibliotheken met top VPN-services die snelheid, veiligheid en uitstekende streamingprestaties bieden.

Waarom snelheid cruciaal is voor je Netflix-VPN

Als je op zoek bent naar een VPN voor Netflix, is snelheid een van de cruciaalste factoren die je moet overwegen. Ik leg je uit waarom de snelheid van de VPN zo belangrijk is en hoe je deze kunt maximaliseren voor jouw online activiteiten.

Allereerst, de snelheid van een VPN wordt gemeten in megabits per seconde (Mbps). Dit is de hoeveelheid data die per seconde door jouw verbinding kan worden verstuurd of ontvangen. Een hogere Mbps betekent een snellere verbinding, wat essentieel is voor streaming, gamen, en het downloaden van grote bestanden.

Een snelle VPN vermindert de kans op bufferen tijdens het streamen van je favoriete series op Netflix, zorgt voor lag-vrije online-gamingervaringen, en maakt het downloaden van bestanden efficiënter. Maar hoe weet je of een VPN snel is? Let op de volgende punten:

 1. Serverlocaties. Kies een VPN met servers dicht bij jouw fysieke locatie. Hoe dichter de server, hoe sneller en stabieler je verbinding waarschijnlijk zal zijn.1Dataprot (2023). 'VPN Servers and Server Locations'
 2. Serverbelasting. Een VPN met een hoge servercapaciteit en lage belasting biedt betere snelheden. Providers die real-time serverbelastinginformatie bieden, geven je de mogelijkheid de snelste optie te kiezen.
 3. VPN-protocollen. Protocollen als WireGuard, NordLynx (van NordVPN) en Lightway (van ExpressVPN) zijn ontworpen voor snelheid en veiligheid. Kies een VPN die moderne, snelle protocollen ondersteunt.
 4. Bandbreedtebeperkingen. Zorg dat je VPN onbeperkte bandbreedte biedt, zodat je snelheid niet kunstmatig wordt verlaagd na het bereiken van een bepaalde datalimiet.

Door deze factoren in overweging te nemen, kun je een VPN kiezen die jouw Netflix ervaring niet alleen veiliger, maar ook sneller maakt. Onthoud dat een goede VPN-provider transparant is over hun snelheden en de technologieën die ze gebruiken om optimale prestaties te leveren.

Test altijd de snelheid van verschillende servers om de beste voor jouw behoeften te vinden. Zo minimaliseer je de risico's op een trage verbinding en maximaliseer je jouw online plezier en productiviteit.

Android TV met VPN instellingen geopend

Beveiligingsfuncties van een VPN voor veilig Netflix-kijken

Wanneer je de beste VPN voor Netflix kiest, zijn de beveiligingsfuncties net zo belangrijk als de snelheid. Ik ga je uitleggen welke beveiligingsfuncties essentieel zijn voor een veilige en anonieme online-ervaring, en hoe je deze kunt beoordelen.

Door te kiezen voor een VPN met deze beveiligingsfuncties, minimaliseer je de risico's op datalekken en cyberaanvallen. Een betrouwbare VPN-provider is transparant over de gebruikte technologieën en hoe deze jouw online veiligheid waarborgen.

Vergeet niet, jouw veiligheid online is net zo sterk als de zwakste schakel in de keten. Kies daarom altijd een VPN die jouw digitale voetafdruk serieus neemt en de beste beveiligingsfuncties biedt.

Hieronder heb ik de belangrijkste aspecten voor je op een rijtje gezet:

 • 256-bit AES-encryptie is de standaard voor sterke data-encryptie, waardoor jouw informatie onleesbaar wordt voor buitenstaanders.
 • VPN-protocollen als OpenVPN, IKEv2, en WireGuard. Protocollen bepalen hoe jouw data veilig over het internet wordt verzonden, elk met hun eigen balans tussen snelheid en veiligheid.
 • Killswitch, een cruciale functie die je internetverbinding verbreekt als de VPN onverwachts uitvalt, om te voorkomen dat jouw echte IP-adres lekt.
 • DNS-lekbescherming zorgt dat je aanvragen via de VPN-server lopen, niet via de servers van je internetprovider, voor extra privacy.
 • Split-tunneling. Hiermee kun je selecteren welke apps of websites buiten de VPN om gaan, handig voor toegang tot lokale en internationale content tegelijk.
 • Geen-logbeleid. Dit is zeer belangrijk voor je privacy, want het betekent dat de VPN je online activiteiten niet opslaat of deelt met derden.

Het belang van privacy- en logbeleid bij je Netflix-VPN

Bij het kiezen van een VPN is het essentieel om aandacht te besteden aan het privacybeleid en logbeleid. Deze elementen bepalen hoe het bedrijf je persoonlijke data behandelt:

 • Privacybeleid. Zoek naar VPN's die expliciet vermelden geen persoonlijke informatie zoals IP-adressen, browsegeschiedenis of downloadactiviteiten te verzamelen, op te slaan of te delen. Een term als "geen logs" of "zero logs" is een goed teken.
 • Logbeleid. Een betrouwbare VPN houdt geen verbindingslogs (wanneer je de VPN gebruikt) of activiteitenlogs (je online activiteiten) bij. Dit beschermt je privacy, zelfs onder juridische druk.
 • Jurisdictie. De voorkeur gaat uit naar VPN's buiten de 5-9-14-Eyes-surveillancealliantie, in landen met sterke privacywetten, om invloed van overheden op jouw data te minimaliseren.

Kortom, een duidelijk en transparant privacy- en logbeleid is cruciaal voor jouw online veiligheid en anonimiteit. Controleer deze beleidsregels zorgvuldig, voordat je een VPN kiest.

Invloed van servers en locaties op Netflix-VPN prestaties

Het aantal servers en locaties is een sleutelfactor bij het kiezen van de beste VPN. Dit bepaalt niet alleen de snelheid en stabiliteit van je verbinding, maar ook je vermogen om geografische beperkingen te omzeilen. Hier leg ik uit waarom dit belangrijk is en waar je op moet letten.

Een VPN met een groot aantal servers, verspreid over diverse locaties wereldwijd, biedt je meer opties om een snelle en betrouwbare verbinding te vinden. Denk hierbij aan duizenden servers in honderden landen.

Dit is vooral belangrijk als je content wilt streamen die beperkt is tot bepaalde regio's. Hoe meer locaties beschikbaar zijn, hoe groter de kans dat je toegang hebt tot de content die je zoekt.

Daarnaast zorgt een hoge serverdichtheid voor lagere belasting per server, wat resulteert in hogere snelheden en minder vertraging. Dit is cruciaal voor activiteiten, zoals online gamen, streamen in HD of het downloaden van grote bestanden.

Let ook op de aanwezigheid van servers in specifieke landen of steden die voor jou van belang zijn. Dit is vooral relevant als je toegang wilt tot lokale content of als je een snelle verbinding nodig hebt vanuit een specifieke geografische locatie.

Een jongen die op de bank zit om een film te gaan kijken met een bak popcorn.

Het belang van klantenservice bij het kiezen van een Netflix-VPN

Klantenservice en ondersteuning zijn cruciale aspecten van een VPN-service. Deze bepalen hoe snel en effectief je hulp krijgt bij problemen of vragen. Een uitstekende klantenservice verhoogt niet alleen je tevredenheid, maar zorgt ook voor een soepelere en veiligere online-ervaring.

Een top VPN-provider biedt meerdere kanalen voor klantenservice, zoals live chat, e-mailondersteuning, en een uitgebreide kennisbank. Live chat met 24/7 beschikbaarheid is ideaal, omdat je hiermee direct antwoord krijgt op je vragen, op elk moment van de dag.

De kwaliteit van de ondersteuning is even belangrijk. Zoek naar services die bekendstaan om hun deskundige en vriendelijke ondersteuningsteams. Deze teams moeten snel en accuraat kunnen reageren op technische vragen, problemen met de verbinding, en hulp bieden bij het instellen van de VPN op verschillende apparaten.

Streamingkwaliteit en bufferprestaties: kies de optimale Netflix-VPN

Voor naadloze streaming is een VPN met hoge snelheden cruciaal. Zoek naar VPN's die snelheden bieden van minstens 25 Mbps voor HD-streaming en 50 Mbps of meer voor 4K-content. Deze snelheden zorgen dat je zonder onderbrekingen kunt genieten van je favoriete series en films.

Bufferprestaties zijn net zo belangrijk. Een VPN met stabiele verbindingen en lage latency minimaliseert de laadtijden en voorkomt bufferen. Dit is vooral relevant bij het streamen van live-evenementen, waar elke seconde telt.

Let ook op de serverlocaties. Een VPN met een uitgebreid netwerk van servers wereldwijd geeft je toegang tot een breder scala aan streamingdiensten en content. Dit betekent dat je geografische beperkingen kunt omzeilen en toegang hebt tot internationale bibliotheken van platforms, zoals Netflix, Hulu, en BBC iPlayer.

Wat is volgens PCWorld de beste Netflix-VPN?

De beste Netflix-VPN volgens PCWorld is NordVPN. NordVPN blinkt uit in snelheid en betrouwbaarheid, met meer dan 5400 servers in 59 landen, waardoor je gemakkelijk geografische beperkingen kunt omzeilen en in hoge kwaliteit kunt streamen.

Met sterke encryptieprotocollen beschermt NordVPN je privacy en zorgt dat je veilig en anoniem blijft online. Het ondersteunt tot 6 gelijktijdige verbindingen, zodat je op meerdere apparaten tegelijk kunt kijken. NordVPN biedt ook een 30-dagen geld-terug-garantie, waardoor je het risicovrij kunt uitproberen.

Veelgestelde vragen over Netflix-VPN's van onze lezers

Hier beantwoord ik al jullie vragen en opmerkingen over Netflix-VPN's. Echter …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Zin om daar wat aan te doen? Laat ons hieronder via het formulier weten welke twijfels je nog hebt, zodat we deze tijdens een toekomstige update van deze koopgids kunnen oppakken.

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross