Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

Veilig het Internet Over met de Beste VPN

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

11 min leestijd

Misschien beschik je al over een abonnement dat binnenkort verloopt en overweeg je om over te stappen, of ben je volledig nieuw op het gebied van VPN's. In beide gevallen is het selecteren van de ideale VPN geen eenvoudige opgave – je online veiligheid hangt ervan af!

Wat zijn de beste VPN's van 2024?

Dit zijn de top 5 beste VPN\'s op basis van expertreviews en onderzoek van onze redactie:

 1. NordVPN – De beste VPN-allrounder.
 2. ExpressVPN – De beste VPN voor iedereen die van snelheid houdt.
 3. CyberGhost  – Beste VPN-provider voor Netflixgebruik.
 4. Private Internet Access (PIA) – Een goede VPN-dienst voor een customervaring.
 5. PureVPN – Het beste VPN-abonnement voor iedereen met een kleiner budget.

Waarom Technerds vertrouwen? Ons team besteedt uren aan het onderzoek, schrijven, actualiseren en bewerken van onze artikelen. Klik hier voor meer informatie over onze redactionele richtlijnen.

De beste VPN's, gedetailleerd


#1 NordVPN

De beste allround-VPN van 2024

Locatie: Panama
Protocollen: OpenVPN, IKEv2/IPSec, NordLynx
Zero-logs policy: Ja
P2P-vriendelijk: Ja
Killswitch: Ja
Encryptie: 256-bit AES
Geldteruggarantie: 30 dagen

NordVPN onderscheidt zich als een uitstekende VPN-service, mede dankzij een breed scala aan beveiligingsfeatures.

Je hebt de keuze uit meer dan 6077 servers in 61 landen.

NordVPN screenshot smartphone

Deze verbindingen worden beveiligd met een VPN-protocol naar keuze: OpenVPN, IKEv2/IPSec of NordLynx, een eigen lightweight ontwikkeling van NordVPN.

Daarnaast biedt NordVPN extra bescherming met 256-bit AES-encryptie, wat zorgt voor beveiliging van militaire kwaliteit. Probeer daar maar eens doorheen te breken! Het bedrijf, gevestigd in Panama, hanteert verder een strikt zero-logsbeleid, heeft ingebouwde DNS-lekbescherming en een killswitch, wat het een sterke kandidaat maakt op het gebied van privacy en veiligheid.

Maar er is meer dan alleen veiligheid: de snelheid van NordVPN is ook het vermelden waard. In tegenstelling tot veel andere VPN-diensten, die vaak snelheid verliezen, blijft NordVPN consistent presteren, zo ook in onze tests. Het is misschien niet de allersnelste op de markt, maar langzaam is hij absoluut niet. Meer details hierover vind je in onze diepgaande review van NordVPN.

Een extra pluspunt van NordVPN is de veelzijdigheid. Je kunt het niet alleen gebruiken voor je basisbeveiligingsbehoeften, maar ook in combinatie met de TOR-browser voor extra privacy via Onion over VPN, of kiezen voor een dedicated IP-adres als je CAPTCHA's wilt vermijden, of het lokale netwerk van je bedrijf op afstand wilt betreden, bijvoorbeeld.

Alle servers ondersteunen P2P en streaming van internationale Netflix-content gaat vlekkeloos. Persoonlijk heb ik slechts één keer meegemaakt dat een Amerikaanse server de content niet afspeelde.

Dit is echter een zeldzaamheid: bij veel VPN-diensten moet je vaak meerdere pogingen ondernemen om de gewenste serie of film te kunnen bekijken. Bij NordVPN is dit niet het geval; slechts een enkele keer ging het mis.

Ook de gebruiksvriendelijkheid van de NordVPN-applicaties is het benoemen waard. Ze zijn misschien visueel niet het aantrekkelijkst, maar ze zijn wel intuïtief en functioneren goed op zowel mobiele apparaten als pc's en routers. Dit is erg handig, gezien je tot 6 verbindingen tegelijk kunt opzetten met de dienst.

Benieuwd naar de kosten? Deze liggen tussen € 3,99 en € 16,59 per maand!

Wat vinden wij goed:

 • Eigen protocol (NordLynx) is zeer efficiënt
 • Gebaseerd in het privacyparadijs Panama​
 • Gebruiksvriendelijke clients​
 • Flexibel in te zetten​

Wat vinden wij minder:

 • Los maandabonnement is wat duurder​
 • Er zijn nog snellere VPN-diensten beschikbaar​

#2 ExpressVPN

Beste VPN voor iedereen die van snelheid houdt

Locatie: Britse Maagdeneilanden
Protocollen: Lightway, OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPSec, WireGuard, PPTP, SSTP
Zero-logs policy: Ja
P2P-vriendelijk: Ja
Killswitch: Ja
Encryptie: 256-bit AES
Geldteruggarantie: 30 dagen

De in de Britse Maagdeneilanden gebaseerde ExpressVPN is een zeer waardige concurrent voor de troon waarop NordVPN nu zit.

Als we een gedeelde eerste plek konden uitdelen, hadden we dat hier dan ook gedaan! De prijzen van ExpressVPN liggen tussen $ 6,67 - $ 12,95 per maand.

Screenshot van Mac interface, vpn niet verbonden

Is het dit prijskaartje waard? Dat ligt eraan of je het kleine beetje extra snelheid daadwerkelijk zo'n € 95 per jaar waard vindt (versus de ± € 35 van NordVPN voor het goedkoopste abonnement).

Je krijgt hiervoor om te beginnen toegang tot 3.000+ servers verspreid over 105 landen, waarmee je tot met 8 apparaten verbinding mee aangaat. Dit is niet zomaar een verbinding: dit is de snelste verbinding met een VPN-dienst die ik tot nu toe heb gezien.

Je kunt er ook rustig van uit gaan dat deze verbindingen uitermate veilig zijn. ExpressVPN houdt zich namelijk niet alleen aan een streng zero-logs policy, maar heeft ook TrustedServer-technologie geïmplementeerd en meegewerkt aan aardig wat onafhankelijke audits.

Daarnaast laat het bedrijf je gebruikmaken van verscheidene VPN-protocollen, waaronder hun eigen Lightway-protocol. Deze kleden ze vervolgens aan met een 256-bit AES-encryptie.

Hiermee mag je verder ook gerust aan P2P-verkeer deelnemen, want dat staat ExpressVPN ook toe! Ook is het met ExpressVPN meermaals gelukt om de Netflix-blokkade te omzeilen. Moeilijker wordt het om met ExpressVPN op afstand toegang te krijgen tot bijvoorbeeld je bedrijfsnetwerk, aangezien dit bedrijf geen dedicated IP-adressen aanbiedt.

Uiteraard eindigt deze beknopte samenvatting van de functionaliteiten van deze dienst niet hier, want het is ook noemenswaardig dat je een killswitch en een eigen anonieme DNS krijgt, en je daarbovenop gebruik kunt maken van split tunnelling.

Ik ben al met al erg te spreken over ExpressVPN. Een enkele kanttekening die ik nog bij deze dienst wil plaatsen, is dat er ook gebruikt gemaakt wordt van virtuele servers. Deze beslaan echter minder dan 3% van het geheel, dus echte reden tot zorg is dit niet! Meer details lees je in onze ExpressVPN-review. 👓

Wat vinden wij goed:

 • Razendsnelle verbinding​
 • Gebaseerd in de Britse Maagdeneilanden​
 • Eigen protocol is een grote plus
 • Ontzettend veel veiligheidsmaatregelen​

Wat is er minder aan:

 • Goedkoopste abonnement is ietwat aan de prijs​
 • Geen dedicated IP-adressen beschikbaar

#3 CyberGhost

Beste VPN voor Netflixgebruikers

Locatie: Roemenië
Protocollen: WireGuard, OpenVPN, IKEv2
Zero-logs policy: Ja
P2P-vriendelijk: Ja
Killswitch: Ja
Encryptie: 256-bit AES
Geldteruggarantie: 45 dagen

CyberGhost onderscheidt zich door zijn frisse, hedendaagse benadering als een solide VPN-optie.

Hij valt bij ons vooral in de smaak voor het ontgrendelen van het Amerikaanse Netflix-assortiment en andere internationale content.

Mobiele weergave van CyberGhost

Het bedrijf, gevestigd in Roemenië, beschikt momenteel over meer dan 11.000 servers in 100 landen, inclusief speciale P2P- en streaming-servers. Je hebt de mogelijkheid om tot 7 apparaten tegelijkertijd te verbinden met de VPN. Met een startprijs van slechts € 2,19 per maand is dit een aanbod waar weinig op af te dingen valt!

CyberGhost staat misschien niet bekend als de snelste VPN-service op de markt, maar blinkt uit in betrouwbaarheid en een breed scala aan functies. Je kunt rekenen op functies, zoals een automatische killswitch, bescherming tegen DNS-lekken, advertentie-blokkering, en meer. Voor een extra bedrag van ongeveer € 5,- kun je bovendien een toegewijd IP-adres verkrijgen.

De veiligheid van de dienst is ook top notch, mede dankzij de strikte no-logs policy die het bedrijf voert, iets wat mogelijk is door de Roemeense wetgeving die het bijhouden van gebruikersdata afwijst. Echter, er kleven wat kanttekeningen aan mijn gevoelens over het moederbedrijf achter deze dienst. Lees die vooral hier voor je de knoop doorhakt.

Gebruikers profiteren ook van verschillende VPN-protocollen en de allerbeste encryptie in de industrie: 256-bit AES-encryptie.

De software en apps van CyberGhost zijn niet alleen functioneel uitstekend, maar hebben ook een uniek en aantrekkelijk design, naar mijn mening. Naast de toegang tot geavanceerde instellingen, zoals bij veel andere VPN-clients, biedt CyberGhost ook de mogelijkheid om servers te filteren op type (algemene servers, torrentingservers, en streamingservers). Wat kun je je nog meer wensen?

Wat vinden wij goed:

 • Uitstekende serverspreiding
 • Voordelig bij langdurige abonnementen​
 • Veel extra functionaliteiten beschikbaar​
 • Clients zijn makkelijk in gebruik​ en hebben een unieke uitstraling

Wat is er minder aan:

 • Het moederbedrijf roept twijfel op
 • Up- en downloadsnelheden hadden wat beter gekund​

#4 Private Internet Access (PIA)

Goede VPN-dienst voor een customervaring

Locatie: Verenigde Staten
Protocollen: OpenVPN, IPSec, IKEv2, L2TP/IPSec, PPTP
Zero-logs policy: Ja
P2P-vriendelijk: Ja
Killswitch: Ja
Encryptie: 256-bit AES
Geldteruggarantie: 30 dagen

Private Internet Access is een in de VS gevestigde dienst. Maak je echter geen zorgen: ook deze houdt zich aan een streng zero-logs policy.

Deze verbindingen worden verrijkt met een scala aan functies, zoals een automatische killswitch, port-forwarding, een dedicated IP-adres (tegen een meerprijs), en bescherming tegen advertenties, malware en tracking.

Al deze opties zijn beschikbaar in de software van Private Internet Access, waarbij je zelfs het kleurenschema kunt aanpassen naar een donkere of lichte modus. Bovendien is het mogelijk om de desktopclients samen met Tor te gebruiken, waardoor je een extra beveiligings- en privacylaag aan je VPN-gebruik toevoegt.

Screenshot van VPN locaties

Wat betreft het anonimiseren en verbergen van je locatie, kan ik kort zijn: Private Internet Access voldoet uitstekend aan deze eisen.

Private Internet Access heeft nu ook speciale streaming-servers die geoblokkades omzeilen, zoals die van Netflix. Aanvankelijke twijfels verdwenen snel, aangezien deze servers zonder problemen functioneerden. Zelfs content die alleen voor de VS bestemd is, werd toegankelijk via deze VPN-servers. 💯

En er is meer goed nieuws: Private Internet Access is uiterst P2P-vriendelijk. Dit is geen geheim; bijna elke server kan worden gebruikt voor P2P-verkeer.

Daarbij komt dat de snelheid van de verbindingen bij Private Internet Access zeer goed is. We bereikten snelheden die vergelijkbaar zijn met die van ExpressVPN, en dat alles voor een aantrekkelijke prijs van slechts € 1,79 per maand bij een driejarig contract!

Wat vinden wij goed:

 • Snelle up- en downloadsnelheden​
 • Zeer effectieve streamingservers voor buitenlandse content
 • Aanpasbare encryptieniveaus
 • Vriendelijk geprijsd

Wat is er minder aan:

 • Gevestigd in de VS​
 • Nog geen officiële clients voor o.a. consoles, routers en veel smart tv's​

#5 PureVPN

Beste budget-VPN

Locatie: Britse Maagdeneilanden
Protocollen: WireGuard, OpenVPN en IKEv2
Zero-logs policy: Ja
P2P-vriendelijk: Ja
Killswitch: Ja
Encryptie: 256-bit AES en quantum resistant
Geldteruggarantie: 31 dagen

Je hebt de keuze uit diverse abonnementsvormen – maandelijks, jaarlijks of voor twee jaar.

De voordeligste optie is het tweejarige abonnement, dat op dit moment wordt aangeboden voor slechts € 1,79 per maand.

Bovendien ontvang je op het moment van schrijven vier maanden gratis bij het abonnement, maar houd er rekening mee dat na afloop van de twee jaar en vier maanden, de jaarlijkse kosten hetzelfde blijven.

Hoewel het gebruikelijk is dat VPN-services hun prijzen verhogen na de initiële periode, is een verdubbeling vrij uitzonderlijk.

Screenshot van PureVPN

Afgezien daarvan biedt PureVPN de mogelijkheid om tegen extra kosten enkele optionele extra's toe te voegen, zoals een wachtwoordbeheerder, een tool voor DDoS-bescherming, en een vast IP-adres (tegen een meerprijs). Opvallend is dat standaardopties zoals blokkering van advertenties, malware en tracking niet beschikbaar zijn. 🤔 Echter, een killswitch is wel inbegrepen.

Zoals elke respectabele VPN-service, volgt PureVPN een strikt geen-logsbeleid. Dit was in het verleden anders, ondanks dat het bedrijf destijds in Hongkong gevestigd was, een locatie zonder strikte cyberveiligheidswetgeving zoals wij die kennen. Tegenwoordig is PureVPN gevestigd in Tortola, op de prachtige Britse Maagdeneilanden.

Desalniettemin moet ik ook bij deze dienst melden dat de keuzes van het bedrijf achter PureVPN mijn innerlijke pessimist aanwakkeren wanneer het op de betrouwbaarheid van het bedrijf komt. Daarnaast vind ik het jammer dat de dienst nog geen RAM-servers gebruikt, wat een merkbaar zwak punt is. Lees er in onze review meer over!

Wat vinden wij goed:

 • Zeer betaalbaar, vooral bij tweejarig abonnement
 • Eigen encryptiemethode is ijzersterk
 • Gebaseerd in privacyparadijs

Wat is er minder aan:

 • Voorgaande reputatie wekt geen vertrouwen
 • Netwerk is niet gebaseerd op RAM-servers
 • De prijzen verdubbelen bijna na de eerste 2 jaar

ExpressVPN wereldkaart met serverlocaties

Hoe kies je een goede VPN?

Het kan lastig zijn om een beslissing te nemen nu je verschillende sterke opties voor je ziet. Daarom bied ik je graag nog wat extra ondersteuning door onze aankoopgids met je te delen. In deze gids bespreken we enkele essentiële punten die je moet overwegen, voordat je je keuze maakt.

Hoe je budget bepalen voor de beste VPN

Voor velen begint de zoektocht naar een VPN met het bekijken van de kosten. Zoals je nu wel hebt gezien, is er binnen het budgetbereik voor elk wat wils. Met een duidelijker beeld van de compromissen die je sluit bij het kiezen voor een gratis VPN, kun je nu een meer geïnformeerde beslissing nemen.

De eerdergenoemde beperkingen en/of extra voorwaarden zijn meestal niet tegelijkertijd van toepassing, aangezien dat de aantrekkelijkheid van een gratis of voordelige service zou ondermijnen.

Daarnaast zijn er verschillen tussen de gratis plannen van verschillende aanbieders. Windscribe geeft je bijvoorbeeld 10 GB aan gratis data, met toegang tot servers in 10 landen, hoewel de stabiliteit van de verbinding te wensen overlaat. Aan de andere kant biedt ProtonVPN onbeperkte data, maar met beperkte snelheden en toegang tot slechts 3 landen.

Zorg er dus voor dat je je goed verdiept in hoe een VPN presteert onder een gratis plan als je echt voor de budgetvriendelijkste optie wilt gaan. Het is het vermelden waard dat betaalde VPN-services niet per se duur hoeven te zijn, vooral niet bij langlopende abonnementen van 2 tot 3 jaar, die op de lange termijn vaak zeer voordelig zijn.

Een nadeel is echter dat je, ondanks de aantrekkelijke maandprijs, vaak het volledige bedrag vooraf moet betalen, wat niet iedereen aanspreekt.

Als je echter tussen de € 85,- en € 100,- kunt missen, zou ik dat zeker aanbevelen. Het loont ook om uit te kijken naar cyberdeals en uitverkoopacties. Veel VPN-services, zoals NordVPN en CyberGhost, bieden vaak aanzienlijke kortingen.

Belang van serverlocaties in je VPN-keuze

Wanneer je specifieke geografisch geblokkeerde content wilt bereiken, zijn de locaties van de servers van groot belang. Servers in regio's met strikte internetreguleringen zijn vaak lastiger te vinden dan in meer toegankelijke gebieden.

Dit geldt vooral voor gratis plannen, zoals die aangeboden door Windscribe, waarbij je nauwkeurig moet nagaan tot welke servers je toegang hebt. Overweeg ook de functionaliteiten van deze servers. Het is mogelijk dat je met een gratis plan wel toegang hebt tot Amerikaanse servers, maar niet tot eventuele speciale streaming- of Netflix-servers die nodig zijn om Amerikaanse content vrij te geven.

Essentiële VPN-functionaliteiten voor jouw behoeften

Dit leidt ons naar de essentiële functies. Welke functies beschouw je als absoluut noodzakelijk? Is een betrouwbare killswitch, speciale P2P-servers, statische IP-adressen of aanpasbare encryptie-opties elementen waar je niet zonder kunt? Hoewel tegenwoordig bijna elke aanbieder wel een killswitchfunctie heeft, zijn andere specifieke functies niet altijd beschikbaar.

Het is daarom belangrijk dat je duidelijk voor ogen hebt welke functies voor jou prioriteit hebben bij een VPN, en na te gaan welke diensten deze exacte selectie bieden.

Beschikbare VPN-clients en gebruiksvriendelijkheid

Naast software voor computers en mobiele telefoons, stellen veel VPN-aanbieders ook software beschikbaar voor andere apparaten, zoals routers, smart-tv's, spelconsoles, en zelfs voor minder gangbare apparaten, zoals Raspberry Pi's, Kindles, en BlackBerry's.

Zoals eerder vermeld, is het gebruik van een VPN via een router ideaal wanneer je meerdere apparaten tegelijk wilt verbinden. Bedenk echter dat dit meestal ten koste gaat van je upload- en downloadsnelheid.

Bij het overwegen van de verschillende beschikbare clients, is het ook belangrijk om na te denken over hoe gebruiksvriendelijk deze zijn. Sommige bieden meer mogelijkheden om met geavanceerde configuraties te werken dan andere; sommige zijn visueel aantrekkelijker en gemakkelijker in gebruik.

Uiteindelijk hangt het allemaal af van wat je persoonlijk prettig vindt. Laat je dus zeker niet tegenhouden om voor een client te kiezen die er beter uitziet, vooral als je toch niet van plan bent om veel aan de instellingen te sleutelen.

VPN-protocollen uitgelegd: kies de juiste voor jouw veiligheid

Een VPN-protocol is een set van instructies die nodig zijn om een veilige verbinding tussen jouw apparaat en de VPN-server tot stand te brengen. Er zijn verschillende protocollen beschikbaar, elk met hun eigen specifieke doeleinden. Hieronder bespreek ik enkele van de meest prominente van vandaag.

De meeste aanbieders ondersteunen een reeks gemeenschappelijke VPN-protocollen en encryptietechnieken. OpenVPN en IKEv2/IPSec staan bekend om hun snelheid en veiligheid en zijn een goede start.

OpenVPN, een open-source protocol, stelt zijn broncode open voor het publiek. Dit betekent dat iedereen eraan kan bijdragen, wat resulteert in een uiterst flexibel en actueel protocol. Het is compatibel met een breed scala aan apparaten en biedt, mits correct geconfigureerd, uitstekende veiligheid met minimale kwetsbaarheden.

IKEv2/IPSec is een combinatie die samen een hoge mate van beveiliging biedt. Het blinkt uit in snelheid, vereist minder van je CPU dan veel concurrenten, en biedt een snelle, stabiele verbinding.

NordVPN introduceerde ook zijn eigen protocol, NordLynx, gebaseerd op het efficiënte WireGuard protocol. WireGuard is opmerkelijk vanwege zijn lichte structuur, met slechts ongeveer 4.000 regels code in vergelijking met de 70.000 van OpenVPN.

Dit maakt WireGuard, en dus ook NordLynx, bijzonder snel en energie-efficiënt, wat vooral voordelig is voor mobiele apparaten.

Een belangrijk onderscheid tussen NordLynx en WireGuard is dat WireGuard een vast IP-adres toekent, wat beveiligingszorgen kan opleveren, aangezien je werkelijke IP-adres moet worden opgeslagen. NordLynx lost dit op door een dynamisch IP-adres te gebruiken, dat bij elke sessie verandert, zonder je echte IP-adres op te slaan.

ExpressVPN heeft eveneens een eigen protocol ontwikkeld, Lightway genaamd, dat zelfs nog minder code gebruikt dan NordLynx, namelijk slechts 2.000 regels. Dit maakt Lightway extreem licht en biedt vergelijkbare, zo niet betere, voordelen dan NordLynx.

Encryptiemethoden van VPN-diensten

256-bit AES-encryptie wordt beschouwd als de standaard van uitmuntendheid in de VPN-wereld. Sommige aanbieders, zoals Private Internet Access, geven je echter de mogelijkheid om het niveau van encryptie zelf aan te passen. Dit biedt de kans om je snelheid enigszins te verhogen door te kiezen voor een lichtere versleuteling, of voor een nog hogere beveiliging te gaan met sterkere encryptie.

Hoewel je niet per se alle technische details hoeft te kennen, biedt deze flexibiliteit de mogelijkheid om een snellere en/of stabielere verbinding te realiseren.

Er zijn ook andere encryptiemethoden in omloop, zoals triple DES. Hoewel DES alleen vroeger relatief eenvoudig te doorbreken was, voldoet het nu aan de veiligheidsnormen.

Blowfish is een andere encryptiemethode die je tegenkomt, bekend om zijn snelheid en efficiëntie. Het wordt vaak gebruikt door online winkels om transacties veilig te verwerken.

Bij het gebruik van WireGuard kiezen diensten vaak voor ChaCha20-encryptie. 💃 Dit is een modernere, efficiëntere en snellere encryptiemethode. Hoewel je als gebruiker waarschijnlijk geen merkbaar verschil ziet in dagelijks gebruik van een VPN, maakt het voor de apparatuur die de encryptie uitvoert, het proces een stuk eenvoudiger.

Overige veiligheidsmaatregelen

Daarnaast nemen sommige services extra veiligheidsstappen bovenop de standaardencryptie. Zo heeft ExpressVPN de TrustedServer-technologie ingevoerd, waarbij alle servers op RAM-geheugen draaien. RAM dient, eenvoudig uitgelegd, als tijdelijke opslag. Inmiddels volgen steeds meer diensten in de voetstappen van ExpressVPN door hun servers eveneens op RAM te laten lopen.

Dit is een andere aanpak dan de conventionele methode die gebruikmaakt van harde schijven. Op harde schijven moet data worden gewist en overschreven voordat het echt verdwijnt, terwijl informatie opgeslagen in RAM automatisch verdwijnt zodra de server wordt uitgezet.

Een killswitch, essentieel voor wie constant met een VPN verbonden wil blijven, is niet exclusief voor een bepaalde VPN-service, maar is cruciaal om nooit onbeschermd online te zijn. Overweeg dit als een belangrijk criterium – hoewel je inmiddels weet dat de meeste VPN-services standaard een killswitch functie hebben. 💫

De multihopfunctie, ook wel bekend als dubbele VPN, laat je toe om je internetverkeer door twee verschillende VPN-servers te leiden, waardoor je data dubbel wordt versleuteld. Het zou een knappe prestatie zijn als iemand daar nog doorheen kan breken!

Wat is volgens Techradar de beste VPN?

De beste VPN volgens Techradar is ExpressVPN. Deze service blinkt uit in snelheid, veiligheid en gebruiksgemak, met servers in 94 landen en 256-bit AES-encryptie. ExpressVPN ondersteunt tot 5 gelijktijdige verbindingen en biedt apps voor alle grote platformen. Hun TrustedServer-technologie zorgt ervoor dat alle data bij elke herstart van de server wordt gewist, wat jouw privacy ten goede komt.

Foto van de site van PureVPN geopend op een pc-monitor met een soundbar eronder

Veelgestelde vragen over VPN's van onze lezers

Hier behandel ik al jullie vragen en opmerkingen over VPN's. Maar …

We hebben nog geen vragen ontvangen

Wil je daar verandering in brengen? Stuur ons dan je je gedachten via het formulier hieronder; dan behandelen we hier je ingezonden vraag zodra we dit artikel updaten!

Was dit artikel behulpzaam?

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross