Technerds logo
Menu
Onze categorieën
Over onsContact

PureVPN-Review: Te Veel Kanttekeningen voor een Aanbeveling?

Fact checked en geredigeerd door: Luca Nowak

14 min leestijd

Het vinden van de beste VPN is vaak een uitdagende onderneming. Abonnementen lijken vaak onnodig duur, terwijl gratis opties meestal niet de veiligheid bieden die je zoekt. Maar dan, ergens in de minder bekende hoeken van het internet, stuit je plotseling op de ultieme oplossing: deze PureVPN-review! 💫

Korte introductie van PureVPN

PureVPN onderscheidt zich in de wereld van online privacy met een indrukwekkend netwerk van meer dan 6500 servers, verspreid over meer dan 88 locaties in dik 70 landen. Wat PureVPN uniek maakt, zijn functies zoals split-tunneling, waarmee je kunt kiezen welke apps en data via de VPN gaan en welke niet, en hun hypersonische snelheden dankzij verbindingen tot 20 Gbps.

Hoewel er zorgen zijn geweest over VPN-diensten en datalekken, biedt PureVPN een strikt geen-logbeleid. Houden ze zich hier echter ook aan? Ook daar bestaan twijfels over. Je leest er in deze review meer over!

🪙 Prijs€ 1,79 - € 19,12 per maand
💻 Compatibele besturingssystemenWindows, macOS, iOS, iPadOS, Huawei, Android, meerdere browsers, streamingapparaten, verschillende smart-tv-systemen, routers, consoles
♾️ Max. gelijktijdige verbindingen10 verbindingen
🎞️ Werkt metNetflix, Disney+, HBO Max, BBC en meer
🗝️ VPN-protocollenWireGuard, OpenVPN, IKEv2/IPSec
📃 LogsZero-logsbeleid
🔁 P2P/TorrentsToegestaan op speciale P2P-servers
🗓️ Geld-terug-garanties30-dagen-geld-teruggarantie
💳 BetaalmethodenCreditcard, betaalpas, PayPal, Google Pay
🗺️ Servers en locaties6500+ servers in 70+ landen

Voordelen:

 • Gebaseerd in de Britse Maagdeneilanden
 • Biedt een eigen, toekomstbestendige versleutelingsmethode
 • Always-on audits staan het bedrijf goed
 • Split-tunnelling is altijd welkom
 • Werkt op een weelde aan apparaten

Nadelen:

 • Snelheid is wisselvallig
 • Moederbedrijf heeft slechte reputatie
 • Heeft in het verleden data gedeeld
Check bij PureVPN →

Belangrijke overwegingen voordat je PureVPN kiest


1. PureVPN: Kosten en aangeboden functies

Net als jij, kijk ik altijd eerst naar de prijs.

Overzicht van PureVPN-abonnementstarieven

Bekijk de tabel hieronder voor een overzicht van de prijsverschillen per maand. Let op: bij het jaarabonnement en het tweejarig abonnement, betaal je de totaalprijzen hiervan vooraf. Daarbij gelden voor het eerste jaar vaak nét andere tarieven dan voor het tweede jaar. Om de tabel overzichtelijk te houden, beperk ik me tot de maandprijzen op het moment van schrijven.

MaandabonnementJaarabonnementTweejarig abonnement
Standard€ 9,99€ 3,51€ 1,79
Plus€ 15,47€ 5,32€ 2,93
Max€ 19,12€ 5,70€ 3,51
Bekijk hier de huidige prijslijst van PureVPN.

De indeling van de abonnementen ziet als volgt uit:

 • Standard: VPN-dienst
 • Plus: VPN-dienst, wachtwoordbeheerder (PureKeep) en bestandscodering (PureEncrypt)
 • Max: Al het bovenstaande, plus een privacymanager (PurePrivacy).

Over die unieke features lees je zometeen meer. Al met al lijken de prijzen mij redelijk, in ieder geval buiten de maandabonnementen om.

 • Port-forwarding voor € 1,40 per maand;
 • Een vast IP-adres voor € 2,34 per maand;
 • Een vast IP-adres mét port-forwarding voor € 3,28 per maand;
 • Een toegewijde server (dedicated server) voor € 10,97 per maand.

Betaling is mogelijk via PayPal en creditcard. Voor wie anoniem wil betalen met cryptocurrency, helaas is dat momenteel geen optie.

Concurrenten zoals NordVPN, Private Internet Access (PIA) en ExpressVPN rekenen momenteel ongeveer € 4 tot € 5 voor alleen een vast IP-adres, terwijl het aanbod van locaties niet per se uitgebreider of beter is. Dat maakt PureVPN op dit vlak een zeer aanlokkelijke optie als je het mij vraagt.

Wat je ook kiest, de 30-dagen-geld-teruggarantie is altijd van toepassing. Als je binnen 31 dagen na aankoop je abonnement annuleert, krijg je je geld terug.

De functies die PureVPN uniek maken

PureVPN biedt alle bekende functies die je verwacht van een VPN-service die zijn naam waardig is. Hier zijn de belangrijkste:

 • Een killswitch die je internetverbinding verbreekt als de VPN-verbinding onverwachts wegvalt, zodat je browsegegevens niet zichtbaar worden voor je internetprovider of kwaadwillenden.
 • IPv6- en DNS-lekbescherming, om te verzekeren dat je IP-adres en de websites die je bezoekt verborgen blijven.
 • Split tunneling stelt je in staat om specifiek verkeer via de VPN te leiden, terwijl ander verkeer direct via je normale internetverbinding gaat. Dit is bijzonder handig als je bepaalde taken wilt beschermen zonder je lokale netwerktoegang te beperken of de snelheid van niet-gevoelige activiteiten te verminderen.

Deze functies zijn standaard inbegrepen, maar hoe zit het met die extra's waarvoor je betaalt?

 • PureKeep is een wachtwoordmanager die al je wachtwoorden opslaat in een versleutelde kluis, zodat je nooit meer hoeft te graven in je notities of overal hetzelfde wachtwoord gebruikt omdat je bang bent het te vergeten. 😅
 • Port forwarding maakt het mogelijk om vanaf een externe locatie verbinding te maken met een pc of server binnen een privénetwerk.
 • Een vast IP-adres, of dedicated IP, is precies wat de naam suggereert: een IP-adres dat exclusief aan jou (of je bedrijf) is toegewezen. Je wisselt niet van IP-adres zoals bij dynamische IP-adressen het geval is. Voordelen zijn onder meer dat je IP minder snel op een zwarte lijst komt, je minder captcha's tegenkomt en gemakkelijk op afstand werkt door verbinding te maken met het vaste IP-adres (als je bedrijf of werkgever dit gebruikt).
 • Een toegewijde server, waarbij je een hele server tot je beschikking hebt – wat een zeer geschikte optie is als je bijvoorbeeld meerdere sites of diensten wilt hosten en beschermen, in plaats van enkele persoonlijke verbindingen van jezelf.

Je merkt misschien op dat de populaire functie multihop (of serverhop) ontbreekt. Dit is een methode om de veiligheid van je verbinding te verbeteren door deze door meer dan één VPN-server te laten lopen, waardoor eventuele kwaadwillenden op een dwaalspoor worden gezet.

Aangezien steeds meer VPN-services deze functie toevoegen, zou het geweldig zijn als PureVPN dit ook zou doen. Dit zou het gemakkelijker maken om bij te blijven met de andere giganten die we bespreken in onze lijst van beste VPN's.

Onion over VPN is ook geen beschikbare optie, wat een dealbreaker is voor gebruikers van The Onion Router die met regelweb het deep web betreden. Als je die browser via je VPN-service wilt gebruiken, kun je beter kijken naar diensten als ExpressVPN.


2. Hoe PureVPN je privacy waarborgt

PureVPN servers: Aantal, locaties en soorten

PureVPN biedt toegang tot meer dan 6500 servers, die zich uitstrekken over meer dan 70 landen en 90 locaties wereldwijd. De vraag waarom ik geen specifieke getallen deel? Omdat die cijfers een mysterie zijn; het lijkt een beetje overbodige vaagheid. Zo vind ik op hun website dat hun lijst '70+' landen omvat – terwijl tijdens een eerdere test dit 78 bedroeg. 🤔

Hoewel het verschil klein lijkt, kan ik de impact ervan op de verbinding met specifieke landen niet duiden, aangezien het onduidelijk is welke locaties ontbreken in de op hun website gepubliceerde serverlijst.

Desondanks ervoer ik geen gebrek aan variatie tijdens mijn tests met de VPN. Interessant is dat PureVPN het beter doet dan sommige concurrenten, zoals NordVPN en Windscribe, die servers in zo'n 60 landen hebben.

Een punt van zorg voor sommigen is het gebruik van virtuele servers door PureVPN. Dit houdt in dat het bedrijf in sommige locaties geen fysieke servers heeft. Dit komt voornamelijk voor in landen met strikte privacywetten, zoals India, Oman en Bangladesh.

Scene uit Love Actually waarbij SImon bord omhoog houdt met 'Your data is valuable'

Is dit zo problematisch als sommige reviews suggereren? Naar mijn mening niet – zolang de VPN-service duidelijk is over het gebruik van deze servers, is er geen reden tot zorg.

Wat betreft hun fysieke servers, zie ik echter wél direct een verbeterpunt: het gebrek aan RAM-servers. Dit zijn servers die uitsluitend op werkgeheugen draaien en bij elke herstart alle tijdelijk opgeslagen data verliezen.

Op het eerste gezicht lijkt dit misschien niet essentieel, maar, zoals je kunt lezen in onze review van NordVPN en CyberGhost, is dit een aanzienlijk voordeel en naar mijn mening de toekomst voor VPN-servers.

Wat wel weer goed staat, is dat PureVPN eigenaar is van hun servers en netwerken, inclusief de virtuele machines waarop hun virtuele servers draaien. Ze huren geen servers van derde partijen, wat betekent dat ze volledige controle hebben over de werking van hun servers en de bescherming ervan.

PureVPN is ten slotte gevestigd in de Britse Maagdeneilanden, wat voor jou als eindgebruiker betekent dat er geen wetten zijn die het bedrijf verplichten om je gegevens te bewaren. Dit brengt ons bij het volgende onderwerp...

Het zero-logsbeleid van PureVPN uitgelegd

Zoals je waarschijnlijk al verwacht, beweert ook deze dienst een zero logs policy te hanteren, wat inhoudt dat ze geen gegevens over je browseactiviteiten opslaan.

Echter, uit eerder onderzoek bleek dat het bedrijf in het verleden wel informatie heeft verstrekt aan autoriteiten. In 2017 hielp PureVPN de FBI bij het arresteren van een cyberstalker door zijn gegevens beschikbaar te stellen.1Catalin Cimpanu, Bleepingcomputer (2017). 'Cyberstalking Suspect Arrested After VPN Providers Shared Logs With the FBI'

Hoewel we allemaal willen dat criminelen kunnen worden gevat, stel je voor dat het ging om een journalist, klokkenluider of online demonstrant in een land met strikte privacywetten. Deze personen zouden ook risico lopen als een VPN-service gegevens bewaart en een bevel krijgt om deze te delen. Begrijp je mijn punt?

Gelukkig leidde de gebeurtenis in 2017 tot een grondige herziening van hun logbeleid. Ze zijn zelfs na dit debakel naar de Britse Maagdeneilanden verhuist!

 • PureVPN logt niet: IP-adressen, toegewezen IP-adressen van hun servers, de duur van je verbinding met het VPN-netwerk, browseactiviteiten en DNS-verzoeken.
 • PureVPN logt wel: je naam, e-mailadres, betaalmethode en informatie gedeeld in support tickets – vrij standaard voor VPN-diensten.

Deze vernieuwde zero logs policy is significant, vooral omdat PureVPN volledige controle heeft over hun netwerk en hardware. Zonder deze controle zouden eventuele datacentra waar ze servers huren, mogelijk serveractiviteiten kunnen monitoren.

Als je het privacybeleid nader bekijkt, vraag je je misschien af waarom tools als Google Analytics en Facebook Pixel, die tegen privacy lijken te werken, deel uitmaken van een beleid dat belooft je gegevens niet te bewaren.

Een goede vraag! Bij nadere inspectie van hun privacybeleid blijkt dat de door PureVPN gedeelde gegevens anoniem zijn en beperkt blijven tot het bovengenoemde. Ze delen niets wat je identiteit kan onthullen. Desalniettemin vind ik het opvallend – en niet in de positieve zin – dat PureVPN merkbaar meer gegevens bijhoudt, zelfs al kan men je hiermee niet identificeren.

De beveiligingsprotocollen en encryptie van PureVPN

VPN-diensten pronken graag met hun protocollen, vooral als ze eigen protocollen hebben ontwikkeld, zoals ExpressVPN en NordVPN. Bij PureVPN is dit niet het geval, maar dat is geen reden tot zorg.

Je hebt toegang tot verschillende protocollen, afhankelijk van de client die je gebruikt. Hieronder bespreek ik enkele van de belangrijkste.

SnelheidVeiligheidStabiliteitVerbruikClients
WireGuardUitstekendHeel goedHeel goedLaagstWindows, macOS, Android, iOS
OpenVPNGoedHeel goedHeel goedHoogWindows, Linux, iOS
IKEv2/IPSecHeel goedGoedUitstekendLaagWindows, macOS, Android, iOS

Het is wat onoverzichtelijk om alle beschikbare protocollen te bespreken, dus ik houd met name bij degene die beschikbaar zijn bij ProtonVPN.

De opties voor versleutelingsmethoden zijn ook lekker geordend. Je krijgt toegang tot de gouden standaard, 256-bit AES-versleuteling. Het doorbreken van deze versleuteling zou zo'n 15 miljard jaar duren. Succes ermee. 👍

Als je kiest voor OpenVPN, kun je bij specifieke servers ook gebruikmaken van PureVPN's eigen quantum-resistant encryption, een toekomstbestendige versleutelmethode die bestand is tegen bedreigingen van quantumcomputers.

Hoewel quantumcomputers nog niet klaar zijn om in ons thuiskantoor te staan, is het verstandig om vooruit te denken.

Bescherming tegen IP- en DNS-lekken bij PureVPN

Hierover kan ik kort zijn: tijdens mijn tests met PureVPN zijn er geen IP- of DNS-lekkages gevonden. 🥳

Resultaten BrowserLeaks

Audits en transparantie: PureVPN's openheid

PureVPN heeft zich onderworpen aan een audit door KPMG, een van de 'Big Four' accountantskantoren, die bekend staat om zijn expertise in risicobeheer, advies, belasting en auditing.

Deze audit, uitgevoerd in augustus 2021, was bijzonder, omdat het de eerste en enige VPN-service is die een 'Always-On Audit' beleid hanteert. Dit houdt in dat KPMG op elk moment, zonder voorafgaande kennisgeving, een grondige verrassingsaudit van PureVPN's processen en servers kan uitvoeren.

De bevindingen van KPMG bevestigen dat PureVPN trouw blijft aan zijn claim van een zero-logsbeleid. Voor gebruikers van PureVPN betekent dit een bevestiging van de toewijding van het bedrijf aan privacy en transparantie, waarbij hun persoonlijke gegevens niet worden gemonitord of opgeslagen. Desalniettemin moet ik hier enkele vraagtekens naast zetten, mede door Gaditek.

Het probleem met het moederbedrijf, Gaditek

Gaditek, gevestigd in Pakistan, bezit twee VPN-diensten: PureVPN en Ivacy. Dit bedrijf is behoorlijk gesloten en weigert zelfs de identiteit van de mensen achter het bedrijf te onthullen, wat naar mijn mening niet bijdraagt aan hun transparantie.

Ik ben er inmiddels achter dat de eigenaar en oprichter van Gaditek de familie Gadit is, met Uzair Gadit als CEO. Toevallig is deze man ook de CEO van PureVPN, iets wat Ivacy – de andere VPN-dienst van Gaditek – in een bericht op hun site in 2019 heeft toegegeven.

Wat maakt dit uit? Gaditek staat bekend om enkele verwerpelijke zakelijke praktijken die ik en derden ook bij PureVPN heb waargenomen.

Zo bezit het bedrijf een aantal beoordelingssites waarop het zijn producten bovenaan plaatst. We merkten ook de neiging van het bedrijf op om neppe sociale media-accounts aan te maken en deze te gebruiken om zijn VPN's positief te promoten of te beoordelen.

Om nog maar te zwijgen over het feit dat het in 2016 probeerde een bepaalde gebruiker op Reddit om te kopen door hem een levenslang abonnement aan te bieden als hij Ivacy VPN een betere beoordeling en recensies op zijn site zou geven.2Reddit (2016). 'The story of how a certain VPN company tried bribing me.' Dus, hoewel PureVPN geen logs lijkt op te slaan, blijven mijn onzekerheden omtrent Galditek hangen.


3. Snelheid en prestatiebeoordeling van PureVPN

Een VPN-service moet je standaard internetverbinding kunnen evenaren. Daarom is het essentieel om de up- en downloadsnelheden onder de loep te nemen!

Impact van PureVPN op up- en downloadsnelheden

Het is algemeen bekend dat de snelheid van een VPN-dienst cruciaal is. Hoewel je in veel recensies klachten ziet over de snelheid van deze dienst, vooral op Windows, deel ik die ervaring niet.

Ik heb een aantal snelheidstests uitgevoerd, waarbij ik opmerk dat ik me ten tijden van testen in Portugal bevond en beschikte over een internetverbinding met 250 Mbps download- en 100 Mbps uploadsnelheid. Voor de tests gebruikte ik Windows en de WireGuard-protocol.

 • Zonder VPN, via een bekabelde verbinding, haalde ik een downloadsnelheid van 212 Mbps en een uploadsnelheid van 121 Mbps, met een ping van 9 ms.
 • Met een verbinding via een Spaanse server, noteerde ik een downloadsnelheid van 212 Mbps en een uploadsnelheid van 115 Mbps, met een ping van 14 ms.
 • Een verbinding met een server in de V.S. (Miami) leverde een downloadsnelheid van 210 Mbps en een uploadsnelheid van 68 Mbps op, met een ping van 259 ms.
 • Bij het verbinden met een Aziatische server (Hongkong) kreeg ik een downloadsnelheid van 140 Mbps en een uploadsnelheid van 36 Mbps, met een ping van 499 ms.

P2P-ondersteuning en -servers bij PureVPN

Voor liefhebbers van P2P-verkeer biedt PureVPN enkele goede mogelijkheden. Hoewel niet elke server hiervoor geschikt is, zijn er genoeg opties beschikbaar.

PureVPN app open met P2P geselecteerd in de serverlijst

De keuze aan servers neemt wel af zodra je 'P2P' selecteert, maar of dit een groot probleem vormt, hangt af van je locatie.

Als je bijvoorbeeld in de VS op vakantie bent en iets wilt downloaden via torrenting, is het teleurstellend zijn als de dichtstbijzijnde P2P-server in Panama staat.

Normaal gesproken gebruik je PureVPN vanuit een vaste locatie in Nederland, België of elders in Europa (excuses aan de digitale nomaden). In dat geval heb je, zoals te zien is op de bovenstaande screenshot, voldoende opties voor P2P-verkeer zonder significant snelheidsverlies.

Toegang tot Netflix met PureVPN

Hoewel PureVPN niet wordt beschouwd als de beste Netflix-VPN, er is goed nieuws voor degenen die geografisch geblokkeerde content willen deblokkeren: met deze VPN-dienst is het gelukt. Ik was al een tijdje op zoek naar een manier om een van mijn favoriete series, The Magicians, te kijken, wat alleen mogelijk was op de Amerikaanse Netflix.

Je kunt erop vertrouwen dat ik flink wat afleveringen heb gebinged met PureVPN!

Screenshot van Amerikaanse Netflix met the Magicians geselecteerd

4. Gebruiksgemak en klantenservice van PureVPN

VPN-diensten beschikken tegenwoordig vaak over een uitgebreide kennisdatabase. Hier vind je installatiehandleidingen, probleemoplossingsgidsen, veelgestelde vragen en nog veel meer nuttige informatie.

Dit moet echt je eerste stop zijn als je vragen hebt, aangezien de hoeveelheid beschikbare informatie waarschijnlijk je verwachtingen zal overtreffen.

Je kunt zelfs individuele hulppagina's downloaden als PDF, zodat je niet nog een bladwijzer hoeft toe te voegen aan je al overvolle bladwijzerbalk.

Hoewel dit handig is, kan het soms lastig zijn om de juiste pagina te vinden. Net als andere recensenten heb ik ervaren dat de zoekfunctie me vaak leidt naar een 404-foutpagina. 🙅‍♂️

PureVPN op desktop: Windows, macOS en Linux

Er is geen tekort aan pc-applicaties. Je hebt de standaard clients voor Windows, macOS, Linux en zelfs Raspberry Pi, maar ook browserextensies en plug-ins voor Chrome, Firefox en Edge.

Deze zijn bijzonder handig als je niet wilt sleutelen aan split tunneling en alleen je browserverkeer via de VPN wilt laten lopen.

Chromebook-gebruikers downloaden hun PureVPN-app uit de Google Play Store, net zoals je dat op een Android-telefoon zou doen.

De gebruiksvriendelijkheid van de apps is over het algemeen gelijkwaardig (afgezien van de handmatige Linuxinstallatie via commando's). De interface is duidelijk, met strakke lijnen en zonder veel extra's.

Essentiële instellingen zoals de killswitch, protocolkeuze, split tunneling, automatische verbinding en notificaties zijn eenvoudig te vinden.

Het is alleen jammer dat ik geen donkere modus kan kiezen in de desktop-app, en ook de grootte van de interface niet kan aanpassen. Ik ben beperkt tot een horizontale rechthoek, wat niet ideaal is voor mijn gebruikelijke workflow.

PureVPN-apps voor mobiele apparaten

iOS en Android zijn uiteraard gedekt, maar wist je dat zelfs Blackberry, ondanks zijn vergane glorie, nog steeds toegang heeft tot het netwerk van PureVPN? Hoewel Android lange tijd meer in-app functionaliteiten had dan iOS, is dat nu niet meer het geval.

Persoonlijk vind ik de iOS-app er zelfs beter uitzien dan de Android-versie; het lijkt meer op de stijl van macOS. Als het uiterlijk van een app belangrijk voor je is, vooral hoe deze integreert met je MacBook of iMac, dan is dit zeker iets om rekening mee te houden.

Gelukkig kun je op beide besturingssystemen wel de donkere modus inschakelen.

Screenshots-van-PureVPN-op-iPhone-2-in-dark-mode-en-1-in-light-mode

PureVPN gebruiken op routers, consoles en smart tv’s

Android TV, Roku, Amazon Fire Stick – allemaal ondersteund. Helaas is de dienst nog niet beschikbaar op het populaire WebOS van LG-tv's, maar wie weet wat de toekomst brengt?

Directe ondersteuning voor gameconsoles ontbreekt ook. Echter, als je technisch onderlegd bent en een router hebt die klaar is voor VPN-gebruik, of je durft er zelf een te flashen, dan kun je zelf aan de slag.

PureVPN houdt een lijst bij met ondersteunde routermerken, dus raadpleeg deze voordat je begint!

De klantenservice van PureVPN: Wat te verwachten

Ik ben zeer te spreken over de manier waarop PureVPN ons bij Wifiwijs benaderde, en ook over hoe de klantenservice mijn vragen via de live chat beantwoordde. Deze service is 24/7 beschikbaar.

Binnen een minuut had ik contact met iemand die echt zijn best deed om mijn vragen te beantwoorden, in plaats van me direct naar de homepage van het hulpcentrum te sturen. Uiteindelijk kreeg ik een link naar een relevant hulpartikel.

Je kunt ook een supportticket aanmaken, maar daarvoor moet je wel inloggen. Voor de livechat is dat niet nodig.

Voor degenen die de voorkeur geven aan telefonisch contact, heb ik minder goed nieuws: er is geen telefoonnummer beschikbaar.


Alternatieven voor PureVPN: Andere VPN-opties

Op zoek naar vergelijkingsmateriaal? Hier zijn mijn favorieten.

NordVPN – Beste VPN voor allroundgebruik

Het is misschien geen verrassing dat we ook grote fans zijn van NordVPN. Deze dienst, gevestigd in een privacy-paradijs, heeft een indrukwekkend serverpark (dat op RAM draait!) en biedt tal van exclusieve technologieën.

Ga naar NordVPN →

ProtonVPN – Beste VPN voor een all-in-one-ervaring

ProtonVPN, een Zwitserse krachtpatser, biedt niet alleen een sterke VPN-service, maar ook een versleutelde e-maildienst, hun Secure Core-servers voor extra veiligheid, en meer functies die je cyberbeveiliging verbeteren.

Ga naar ProtonVPN →

Conclusie – PureVPN-review

Hoewel PureVPN aanzienlijke verbeteringen heeft doorgevoerd, met een herzien privacybeleid en de bereidheid om audits te ondergaan, waaronder die van KPMG, blijven er twijfels bestaan. Deze twijfels zijn voornamelijk te wijten aan het moederbedrijf Gaditek, dat in het verleden betrokken was bij dubieuze praktijken.

Hoewel de always-on audit en het herziene no-logsbeleid vertrouwen wekt, roept de geschiedenis van Gaditek vragen op over de betrouwbaarheid en integriteit van PureVPN. Ondanks de goede prestaties en de uitbreiding van de dienstverlening, is het belangrijk om een evenwicht te vinden tussen de positieve aspecten en de potentiële risico's die voortkomen uit de associatie met Gaditek.

Dit maakt het kiezen van PureVPN een afweging die zowel de voordelen als de zorgen zorgvuldig in overweging moet nemen. Wat denk jij? Geef jij deze dienst een kans? Laat het ons hieronder weten!

Check bij PureVPN   →

Was dit artikel behulpzaam?

Bronnen

Auteur
Jonathan is een computerexpert met een passie voor computers. Hij heeft dan ook informatica gestuurd aan de UvA, en werkt inmiddels al tien jaar in de IT-sector. Hij schrijft over de nieuwste technologieën, reviewt hardware en software, en beantwoordt dringende vragen over computerproblemen. En als hij daar niet mee bezig is, vind je hem met een VR-headset op in zijn favoriete game. 👓
Technerds logo

Technerds.nl is dé plek voor informatie over technologie in en rondom je huis. Hier vind je uitgebreide koopgidsen, how-to-artikelen en nog veel meer!

Contact

Email 
Adres
Fagelstraat 76, 1052 EZ Amsterdam
© 2024 White Citadel B.V. | KvK: 87387018 | All rights reserved
cross